2021-05-22 108 瀏覽
❥Omakase Lunch✿/銅鑼灣永光中心新開間日本菜 午市OMAKASE新張優惠$388/位原價$588 包前菜 蒸蛋 沙律、刺身三點、壽司5貫、熟食、湯品食材都好新鮮🥰🥰蒸蛋好滑溜配料有冬菇片同雞肉塊 正常水準深海池魚配酸汁魚肉肉質鮮甜爽口 有彈性沾清爽的酸汁好開胃北極貝 爽脆彈牙 表面添加清新柚子皮碎同海鹽調味 雞尾酒杯有海膽、吞拿魚 三文魚籽 😍😍我最鐘意火灸左口魚壽司 脆脆紫菜包住甘香的左口魚 特別火灸後左口魚滲出魚油而赤蝦壽司口感爽彈 配甘香蝦膏😙 熟食可選牛肉或烤魚 牛肉薄燒😚牛肉比較瘦想對無咁出色 包住香蔥蒜片好香口抹茶蕨餅蕨餅口感滑膩 煙煙韌韌表面沾滿抹茶粉 淡淡苦澀味💕💕/✿. 𝚈𝚞𝚖:𝟰/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕𝟰/𝟻𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $388/𝗵𝗲𝗮𝗱˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞☞ ☞ 花宵銅鑼灣登龍街28號永光中心11樓˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞
❥Omakase Lunch

深海池魚配酸汁
魚肉肉質鮮甜爽口 有彈性
沾清爽的酸汁好開胃

北極貝 爽脆彈牙 表面添加清新柚子皮碎同海鹽調味

雞尾酒杯有海膽、吞拿魚 三文魚籽 😍😍

而赤蝦壽司口感爽彈 配甘香蝦膏😙

𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $388/𝗵𝗲𝗮𝗱

☞ ☞ 花宵
銅鑼灣登龍街28號永光中心11樓
2021-05-21 94 瀏覽
今日趁放假同男朋友出去周圍搵嘢食,意外發現呢間居酒屋,呢間居酒屋由於啱啱新開張,提供左一個優惠價嘅omakase,原價$588一位,而家只需要$388一位,見佢咁抵就抱着試一試嘅心態去食,估唔到都有意外驚喜。因為係樓上鋪嘅關係,佢嘅人流冇咁密集,鋪內嘅氣氛都十分舒服,幾啱同朋友坐低飲下酒傾吓計或者同情侶拍下拖撐枱腳。咁今次師傅發辦有前菜,刺身,壽司,熱葷,麵豉湯,甜品。前菜有一個茶碗蒸同一個沙律,味道比較清新幾開胃。刺身方面有深海池魚薄片,呢一味菜我比較深刻,可以見到師傅嘅刀工好精細,每一片嘅厚薄都好平均,而且味道好有鮮味。另外一道比較深刻嘅菜係海膽吞拿魚三文魚子杯,三種味道溶埋一齊都幾驚艷。五款唔同嘅壽司都各有特色。蜆湯味道同用料都做到足。抹茶蕨餅甜甜地配搭抹茶粉層次都好豐富。

咁今次師傅發辦有前菜,刺身壽司,熱葷,麵豉湯,甜品

前菜有一個茶碗蒸同一個沙律,味道比較清新幾開胃。

五款唔同嘅壽司都各有特色。蜆湯味道同用料都做到足。

抹茶蕨餅甜甜地配搭抹茶粉層次都好豐富。
2021-05-16 87 瀏覽
由於疫情關係,所以都不能出國去旅行。今天很想念日本的食物, 所以帶男朋友到銅鑼灣找日本菜吃。 上網搵了一間新的樓上鋪,有提供omakase的。而這是我第一次吃的omakase。由廚師發辦, 每次上菜時都很有驚喜。而花宵的午市OMAKASE,因為有新張優惠,所以只需要$388一位,原價是$588。十分抵食! 餐內包括前菜、刺身三件,壽司五貫、熱葷、麵豉湯、甜品。令我印象最深有兩道刺身。 第一是深海池魚刺身薄片, 師傅刀工十分強,每片魚片都切得很薄而且很平均, 而且特製的醬汁讓魚片的鮮甜更加昇華。第二是象拔蚌加八爪魚嘴刺身, 本身還擔心會太煙韌, 結果吃落去十分爽口。 師傅也很貼心這道刺身用冰鎮形式上菜, 可以令到刺身保持爽口門外都很日本風,打卡一流!

門外都很日本風,打卡一流!
2021-05-15 75 瀏覽
上週六加班午餐和同事試咗銅鑼灣燈籠街永安中心11樓新開張的花🌸宵,聽個名已經覺得應該唔錯,果然,好滿意,新張期間做所有餐牌8折,好抵食,😋😋😋試咗拖攞,油甘魚🐟、劍魚腩,刺身三選井,醬汁豚肉井(熱食),每一味都好好食,食材新鮮,擺盤,調味出眾,一星期光顧三次,平均每次人消費150-200元。👍🏻👍🏻👍🏻
刺身井
季節燒魚井
中拖羅+劍魚腩壽司
刺身井
季節燒魚井
中拖羅+劍魚腩壽司
2021-05-14 53 瀏覽
女兒因疫情關係已經好耐冇去旅行,而家佢一有時間就周圍搵好嘢食,今日佢就同我去咗銅鑼灣花宵食午餐,餐廳裝潢設計甚有日式居酒屋風格。女兒order 咗OMAKASE,見有新張優惠$388/位(原價$588),有前菜/刺身三點/雞尾酒杯/壽司5貫/熱葷/麵豉湯/甜品。首先上前菜: 木魚碎蒸蛋,蒸蛋滑溜,內有冬菇和雞肉,味道清甜。煙三文魚沙律: 煙三文魚加埋新鮮沙律菜,少少酸味,可醒醒胃!深海池魚配酸汁:池魚肉質鮮嫩肥美,脂厚油香,入口魚油甘香細膩,口感爽口。點少許酸汁食, 味道更提升。生八爪魚彈牙口感,鮮甜美味 。八爪魚吸嘴超爽脆。帆立貝厚切鮮味十足。池魚他他: 池魚切成絲狀, 用醋、薑、蔥伴勻,跟住用紫菜包住食。開胃又有口感!海膽杯,上層有白蝦肉、海膽、吞拿魚茸、三文魚子,下邊有壽司底。海膽甘甜 ,白蝦肉晶瑩剔透,肉質彈牙,鮮甜美味, 爽口滋味,吞拿魚茸魚脂鮮美,三文魚籽口感脆嫩,魚油甘香。壽司底軟硬適中又夠味。壽司五貫:中拖羅油份適中而冇筋,入口即溶而魚味濃郁。吞拿魚肉質較為堅硬,味道清淡,含豐。魚油。牡丹蝦有極甜美的蝦肉,豐腴甘香的蝦膏,還有細綿帶爽的口感都讓人印象深刻,吃不停口。火

火灸銀鱈魚加黑松露:表面經火灸有少許焦香, 肉質鮮嫩。火炙左口魚裙邊魚加京蔥碎和芝麻,火炙過食,甘甜魚油緩緩滲出,層次豐富,濃郁甘香。用紫菜包住食可平衡一下魚油。
馬友一夜干,表面金黃香脆,熱辣辣香氣迫人 ,鮮味十足咸道識中。
麵豉湯:湯味濃郁,有不同蔬菜、海帶和冬菇。
甜品綠茶蕨餅口感滑膩而富有彈性。
2021-05-05
2021-05-11 109 瀏覽
想食日本野,見到新張優惠$388一位廚師發辦,好吸引!即叫~~~餐廳有日本日式居酒屋feel, 感覺唔錯。先上嘅係沙律同蒸蛋、蛋又熱又滑!沙律菜新鮮,有三文魚、洋蔥🧅等幾豐富。之後就到刺身😍 一塊一塊薄薄片嘅真鯛,近來當做 ,口感少少爽口,魚身切到透白,有魚鮮味!另外仲有活北寄貝!呢個真係好正,超爽口仲好甜!再嚟就係人人必愛嘅海膽杯,有我鍾意嘅三文魚籽,大大粒又鮮!仲有吞拿魚蓉,一啖一啖,好味!食完刺身就到壽司喇~有5件,件件都有水準!帆立貝、吞拿魚、銀鱈魚、水八爪及赤海蝦!我鍾意帆立貝及赤海蝦夠大又甜,水八爪同出面嘅好似有分別燒物我揀咗燒魚🎣 燒一夜干~ 鍾意日式燒魚,魚夠厚肉,啖啖肉~飲埋個蜆湯同食埋個甜品,超豐富!

餐廳有日本日式居酒屋feel, 感覺唔錯。

另外仲有活北寄貝!呢個真係好正,超爽口仲好甜!

飲埋個蜆湯同食埋個甜品,超豐富!

銅鑼灣最多日本料理,嚟到呢一間新開嘅餐廳,估唔到非常有驚喜!新張優惠$388一位(原價$588)超抵😍我哋兩個人,每人叫咗一個share食!▶️前菜有蒸蛋及沙律蒸蛋: 用料豐富,有瑤柱、菇等,蛋夠滑!沙律🥗有三文魚、沙律菜、車厘茄、青瓜,調味唔錯,沙律菜新鮮。▶️刺身真鯛,切到薄片,魚有鮮味,配柚子汁更鮮!活北寄貝少少燒過,爽口鮮甜!鮫鰈魚卷住,面上有肝醬好香🤤肝醬無得頂!▶️海膽杯,配有吞拿魚蓉及三文魚籽,海膽非常鮮甜😋吞拿魚茸及魚子都好鮮味!▶️ 壽司🍣南鹿兒島吞拿魚:夠肥美!北海道水八爪:食落有爽脆口感😋岩手縣帆立貝:夠大隻鮮甜!北海道赤海蝦:面上又係有肝醬,蝦夠爽口又甜!銀鱈魚:厚身,估唔到都幾好食!▶️蒜片薄燒牛蒜片味好香、薄燒牛有燒過嘅香味。牛肉本身亦都有牛香,配多士食唔會肥膩!好正!▶️ 燒一夜干魚肉結實有口感,魚皮燒得香🐠▶️蜆湯🥣 蜆鮮甜▶️抹茶雪糕🍵🍦抹茶味夠香,大滿足!

▶️前菜有蒸蛋及沙律

▶️刺身
真鯛,切到薄片,魚有鮮味,配柚子汁更鮮!
活北寄貝少少燒過,爽口鮮甜!

鮫鰈魚卷住,面上有肝醬好香🤤肝醬無得頂!

▶️ 壽司🍣
南鹿兒島吞拿魚:夠肥美!
北海道水八爪:食落有爽脆口感😋
岩手縣帆立貝:夠大隻鮮甜!
北海道赤海蝦:面上又係有肝醬,蝦夠爽口又甜!
銀鱈魚:厚身,估唔到都幾好食!

▶️蒜片薄燒牛

▶️ 燒一夜干
魚肉結實有口感,魚皮燒得香🐠

▶️蜆湯🥣 蜆鮮甜

▶️抹茶雪糕🍵🍦抹茶味夠香,大滿足!

2021-05-09 79 瀏覽
我今日同個好朋友做嘢之前就梗係要食個飯先,我同朋友都對omakase 情有獨鍾!今次俾我哋發現銅鑼灣有一間新開嘅 Omakase好抵食,而且質素仲好高添首先就係沙律同埋茶碗蒸,我茶碗蒸真係好滑跟住就會上刺身,今日嘅刺身係深海池魚,魚味香入口又滑然後就係北海道帆立貝同八爪魚!個八爪魚刺身好特別,又滑又爽口,帆立貝好大粒好鮮甜跟住就係池魚他他,可以夾住紫菜一齊食然後就係刺身杯,有海膽、三文魚子同埋拖羅蓉,配上少少壽司飯,好好味呀然後就係首先,一共有五款,分別係拖羅、銀雪魚、赤身、右口魚同赤蝦,每一款都各有特色,好好味好滿足然後就係牛肉薄燒,裡面包住蔥蒜,好香幾好味最後就係麵豉湯同埋甜品,$300幾蚊黎講真係幾抵

首先就係沙律同埋茶碗蒸,我茶碗蒸真係好滑

跟住就會上刺身,今日嘅刺身係深海池魚,魚味香入口又滑

跟住就係池魚他他,可以夾住紫菜一齊食

然後就係牛肉薄燒,裡面包住蔥蒜,好香幾好味

最後就係麵豉湯同埋甜品,$300幾蚊黎講真係幾抵
2021-05-06 1045 瀏覽
今日同媽咪提早慶祝母親節, 網上搵到間係銅鑼灣樓上舖新開左間日本菜, 午市OMAKASE新張優惠$388/位 (原價$588)。包 前菜、/刺身三點、壽司5貫、熱葷、麵豉湯、甜品。今日就同媽咪去食返餐!餐廳面積不大, 因為呢度不是主打OMAKASE, 還有其他定食供應, 相比主打OMAKASE嘅餐廳, 呢度就未必可近距離睇師傅處理食物過程。先送上前菜: 木魚碎蒸蛋: 蒸蛋好滑, 個汁很清甜, 入面有東菇片同雞肉煙三文魚沙律: 味道偏酸, 正好令胃口大開, 煙三文魚沒太重煙燻味. 近乎刺身口感OMAKASE正式開始, 深海池魚配酸汁: 魚質超滑, 魚肉有少少彈性, 點少少酸汁食, 味道更提升生八爪魚: 面層加左柚子皮碎、海鹽,  爽口唔靭帶點清新吸咀: 其他餐廳好少食到, 薄切爽脆彈牙帆立貝: 厚切鮮甜池魚他他: 池魚切成絲狀, 加入了醋、薑蔥撈埋一齊, 用紫菜包住食, 很有層次, 開胃又香口 一層層刺身層起, 壽司飯墊底, 面層有白蝦肉、海膽、吞拿魚, 魚油令口感漿口, 海膽甘甜 配上自家製白蘿蔔, 爽脆酸味味, 清新一下口中味道火灸左口魚壽司: 火灸迫出部分魚油, 左口魚軟林, 滲出

先送上前菜:
木魚碎蒸蛋: 蒸蛋好滑, 個汁很清甜, 入面有東菇片同雞肉

OMAKASE正式開始,

生八爪魚: 面層加左柚子皮碎、海鹽,  爽口唔靭帶點清新
吸咀: 其他餐廳好少食到, 薄切爽脆彈牙
帆立貝: 厚切鮮甜

池魚他他:

配上自家製白蘿蔔, 爽脆酸味味, 清新一下口中味道

火灸左口魚壽司: 火灸迫出部分魚油, 左口魚軟林, 滲出豐富甘香魚油, 用紫菜包住食, 一黎可食到脆口紫菜, 二黎可平衡一下魚油。
銀鱈魚壽司: 表面經火灸有淡淡焦香, 肉質細緻多汁
赤蝦壽司: 質地爽彈甘甜, 面層有紫蘇葉、蝦膏, 甘香味濃, 同時亦帶些少紫蘇葉清香
吞拿魚壽司: 甘甘地, 有淡淡魚香
中拖羅壽司: 厚厚魚肉好軟熟, 魚油味好重, 大愛!

牛肉薄燒
肉嫩多汁, 入面包住蔥蒜, 同時入口, 極之香口, 配上沙律, 可平衡一下牛肉嘅牛脂

味噌湯濃郁偏鹹, 內有蔬菜、海帶、東菇片。

抹茶蕨餅
蕨餅表面沾滿抹茶粉, 蕨餅少少甜。果然係完美!
2021-05-05
2021-04-27 136 瀏覽
這天去了一間新開的 #omakase 🎏用特別的烹飪手法 好吃又有驚喜🎁第一碟菜已經讓我眼前一亮🥳本來會覺得白身魚 味道會較淡但配上店家自製的魚肝醬 立刻變得十分惹味😝師傅說他們是用清酒、昆布葉配新鮮即劏魚肝他更說一定要選用上等的魚 新鮮才能做的🌊今次去的當季刺身三點為北海道八爪魚🐙白口魚和池魚他他🐟最期待的海膽魚子醬雞尾酒杯也不負眾望😋海膽清甜而不腥 魚子醬分量十足🤩最後便是壽司五貫我最喜歡的是深海池魚 油份重 入口回甘🤤還有銀鱈魚 醬油漬拖羅 左口魚😄放心一定飽最後還有熱食和甜品總的來說就是超滿意的一餐性價比也是絕了 新張限定價才$388一位已經九秒九預訂好下次再來吃了🤣📍#花宵銅鑼灣登龍街28號永光中心11樓
這天去了一間新開的 #omakase 🎏
用特別的烹飪手法 好吃又有驚喜🎁

第一碟菜已經讓我眼前一亮🥳
本來會覺得白身魚 味道會較淡
但配上店家自製的魚肝醬 立刻變得十分惹味😝
師傅說他們是用清酒、昆布葉配新鮮即劏魚肝
他更說一定要選用上等的魚 新鮮才能做的🌊

已經九秒九預訂好下次再來吃了🤣

📍#花宵
銅鑼灣登龍街28號永光中心11樓
2021-04-23 178 瀏覽
做完運動後在銅鑼灣周圍搵食,經過登龍街時收到傳單,這家餐廳剛剛新開,決定給個機會試一試。位於永光中心11樓,由於是公眾假期的中午12點,店內沒有客人也可以理解,反而更安心,因為我現在最怕擠迫的、人貼人的食店。午餐餐單的選擇不算吸引,看起來比較簡單,唯一比較特別的是有打星星的白金豬,問一問侍應是什麼東西,侍應說這是來自日本的特別猪品種,比較爽脆及肉質豐富,因此就叫了這個吉列豬試一試。首先來的是沙律菜及蒸蛋。沙律菜沙律菜和一般的相比,多了一種軟滑的、半透明的啫喱狀物體,味道是酸甜的,算是廚師的小心思。蒸蛋蒸蛋的表面有芡汁,材料有冬菇,底層還有百合及雞肉,我留意到蒸蛋的顏色比一般的深,偏向橙紅色,於是問一問侍應,原來他們不是用一般的水,而是用了木魚水來蒸蛋,怪不得顏色更深,味道也濃郁。吉列白金豬扒先來介紹一下白金豬:白金豚是岩手軟的特產,飼料採用從日本水田出產的稻米及玉米,絕不含基因改造成分。豬隻的飲用水使用山澗的泉水,含豐富礦物質,令白金豚肉質特別柔軟、肉味特別香濃。白金豚的脂肪部位香而不膩,脂肪在口中融化,令整體口感更柔軟,肉味更香濃,是豚肉的精華所在。與和牛一樣,均稱的油花與肉的比例,

首先來的是沙律菜及蒸蛋。

沙律菜

蒸蛋

吉列白金豬扒

先來介紹一下白金豬:
白金豚的脂肪部位香而不膩,脂肪在口中融化,令整體口感更柔軟,肉味更香濃,是豚肉的精華所在。與和牛一樣,均稱的油花與肉的比例,才是白金豚的最美味之處。

這份白金豬外層炸得非常鬆脆,豬肉柔軟多汁,味道比一般豬扒清爽,也沒有羶味,雖然見得到脂肪部位,但脂肪是屬於比較爽口的,因此吃下去也沒有罪惡感。
配搭的還有一般用的炸豬扒汁、芝麻碎,但這裏芝麻碎好像沒有烤過,沒有芝麻的香氣,完全吃不出芝麻的味道,存在感為零😅。

除了炸豬扒汁以外,枱面放有七味粉及山椒粉,兩種我都試過了,比較喜歡山椒粉,因為山椒粉更能突出食材的香氣及解除油膩感,令豬扒的味道更清爽。

這份套餐因為有八折優惠,折後$148 ,價錢還算合理。但整體來說雖然味道可以,但也沒有驚喜,重點是看不出這家店有什麼主打的菜式或招牌,主題很是模糊迷惘。總的來說有一種左抄右抄,但沒有自己的感覺。

後來也問是應那個晚餐的餐單來看,看到很多送酒的小吃及串燒,再環視四周,見到那麼多不同的日本酒陳列,看來這裏是一家居酒屋的格局,希望這家店能盡快找到自己。

總評分:7/10
2021-03-26 367 瀏覽
今日午餐試了一間日式餐廳-Omakase ,食物質素非常好,每品嘗一道菜式都有驚喜,日本食物着重色香味,他們不單都做到,而且附加有魅力的廚師在你面前解釋每一道菜,非常貼心!價錢非常超值!值得去試!👍👍😋😋
2021-03-26
2021-01-20 610 瀏覽
極愛剌身😍嘅我又點可以唔嚟試吓新店 *花宵*刺身十分之新鮮👍值得一提一定要吃鮟鱇魚肝(我一向不吃內臟的)但經理極力推介一定要試吓、試後一d都唔腥滑滑的😋仲有極力推薦必食薄燒和牛🤤
極愛剌身😍嘅我又點可以唔嚟試吓新店

2021-01-15
鮟鱇魚肝
剌身
和牛薄燒
  • 剌身拼盤、和牛薄燒
2021-01-16 416 瀏覽
今次一行7人分4枱去食 好豐富🥴不過因為我係例遲~有三個main影唔到介紹番~🥢前菜. 三碟茶碗蒸係must!! 真係好滑捋捋~每次都好期待❤️鮟鱇魚肝入口融化既感覺好正🥴🥢前菜. 野菜天婦羅🥢岩手縣吉列白金豬扒脆皮鬆化 豬扒都好鬆軟不過對於隻牙岩岩拆完線既我,食得有點攰😂🥢土鍋牛肉烏冬🥢特選刺身套餐同行人仕話好新鮮好食~不過對於唔食生野既我,只能用欣賞角度去讚嘆真係砌得好令😂🥢唐揚炸雞定食因為今次人多,終於可以叫埋燒物類一齊食啦!🥢鹽燒雞翼🥢鹽燒雞腎🥢免治雞肉串🥢唔記得咩野雞肉串😂😂😂🥢豚肉蘆筍串(未入鏡已經食左)🥢店長推介~鹽燒雞pat pat (未入鏡已經食左)🥢燒和牛最後就係甜品~🥢南瓜雪糕店長好好service,上每碟餸都會介紹番~最後一家大細都食到好滿足❤️由6歲至80歲既胃都俾佢牢牢抓住~Encoreable✨✨✨
今次一行7人分4枱去食 好豐富🥴

鮟鱇魚肝入口融化既感覺好正🥴

🥢前菜. 野菜天婦羅

🥢岩手縣吉列白金豬扒
脆皮鬆化 豬扒都好鬆軟
不過對於隻牙岩岩拆完線既我,食得有點攰😂

🥢土鍋牛肉烏冬

🥢特選刺身套餐
同行人仕話好新鮮好食~
不過對於唔食生野既我,只能用欣賞角度去讚嘆真係砌得好令😂

🥢唐揚炸雞定食

因為今次人多,終於可以叫埋燒物類一齊食啦!
🥢鹽燒雞翼
🥢鹽燒雞腎
🥢免治雞肉串
🥢唔記得咩野雞肉串😂😂😂
🥢豚肉蘆筍串(未入鏡已經食左)
🥢店長推介~鹽燒雞pat pat (未入鏡已經食左)
🥢燒和牛

最後就係甜品
🥢南瓜雪糕

店長好好service,上每碟餸都會介紹番~
最後一家大細都食到好滿足❤️
由6歲至80歲既胃都俾佢牢牢抓住~
Encoreable✨✨✨
2021-01-15
2020-12-25 444 瀏覽
朋友介紹之下嚟到呢間新舖,因應疫情暫時只於每日12至6點試業,午餐、Omakase到散叫都做。第一個感覺,間舖有d殘舊,但尚叫乾乾淨淨。朋友推薦之下,就試吓個白金炸豬扒午餐($248}。我朋友就話一定要試佢個刺身,因為佢食開呢個刺身師傅,所以佢散叫咗個7款刺身($488}。一上枱,無諗過午餐嘅前菜可以咁靚咁豐富,蒸蛋、鮟鱇魚肝、炸蝦膠!仲要全部都好食!前菜之後有碟野菜天婦羅,份量少少,味道唔錯,俾到食套餐嘅感覺,但係仲有胃口食主菜。之後到主菜,舖頭話係岩手縣嘅白金豬。食落豬肉夠味,肉汗豐富,個吉列皮拍得住專門店。食完真係非常滿足!個經理話散叫嘅串燒都好有水準,下次一定會試。至於我朋友個刺身拼盤,見到個樣我即刻明白,鍾意食刺身一定要嚟呢度,真係做到色香味俱全!食個Lunch都咁驚喜,老實講對佢所有菜色都充滿期待!的確係推薦朋友嘅好地方!
朋友推薦之下,就試吓個白金炸豬扒午餐($248}。
食完真係非常滿足!
個經理話散叫嘅串燒都好有水準,下次一定會試。
前菜三點
野菜天婦羅
白金吉列豬扒
刺身7款
題外話/補充資料: 朋友話呢間舖係頂手返嚟,一試業就撞正第四波,呢個疫情對飲食界影響真係好大,希望各餐廳食肆加油捱得過。
2020-12-18
前菜三點