芝樂坊餐廳

The Cheesecake Factory
2018-08-16 229 瀏覽
我最鐘意的Cheesecake Factory菜式不是意粉或芝士蛋糕,是前菜的麥包。 每一次食,我都會添包一次,只添麥包。在美國,侍應看到我咁鐘意食,試過額外打包一條給我帶回家。that’s really sweet. 在美國不管你只點飲品或蛋糕,他們都一定會送上麵包。但有次在香,我因為不太餓只點了芝士蛋糕,然後我問他們拿麵包,他們說只有點主食才有。拿了美國的牌子,但又做不到美國的服務,有點失望。不過我還是會去cheesecake Factory,rose sauce (tomato with cream) 的意粉香港很難找。自從我係cheesecake factory 食過就喜歡上了。他們的原味芝士蛋糕不算岀色。但大多水果味和多款朱古力味的芝士蛋糕都好好食,例如banana cream, mango and key lime, tuxedo chocolate.

• 餐前麵包
2018-08-16 328 瀏覽
係香港食好西當然要排隊,重要半價,Cheesecake Factory 一連兩日芝士蛋糕半價,既然放假又點可以錯過!11點開門就開始,兩點半去到人山人海都正常,排隊登記先,店員話兩個鍾後番黎,心諗咁都好過企係度兩個鍾,安排得唔錯終於入得了~店員安排左卡位,環境舒適闊落,重好近蛋糕櫃😍💕十幾款芝士蛋糕🧀🍰花多眼亂真係好難揀丫😍💕最後揀左 無敵紅絲絨芝士蛋糕 同 至尊咖啡忌廉朱古力芝士蛋糕,份量十足重有忌廉伴碟,一D都唔馬虎架靚到咁緊係相機食先啦✨💋無敵紅絲絨芝士蛋糕蛋糕質地綿密輕盈,濃滑芝士夾住蛋糕,一層一層好芝味丫至尊咖啡忌廉朱古力芝士蛋糕,芝士味濃得黎又唔會蓋過咖啡味,好香咖啡味,聞到又食到,下面係朱古力蛋糕,好似嚿朱古力咁。。好味既。。不過有D膩,食到好飽🐷平時D甜品對我黎講都係一陣風咁,第一次食到用料十足既芝士蛋糕😍錫住荷包食好西,大滿足

終於入得了~店員安排左卡位,環境舒適闊落,重好近蛋糕櫃😍💕

十幾款芝士蛋糕🧀🍰花多眼亂真係好難揀丫😍💕

靚到咁緊係相機食先啦✨

💋無敵紅絲絨芝士蛋糕
蛋糕質地綿密輕盈,濃滑芝士夾住蛋糕,一層一層好芝味丫

錫住荷包食好西,大滿足

• 紅絲絨芝士蛋糕
2018-08-16 547 瀏覽
815星期三相約以久的朋友仔聚舊.大膽的提意試下想試好耐的The Cheesecake Factory.之前因爲知道係晩市繁忙要排成2hours一直卻步.今次襯住大伙人吹吹水聚聚舊終於可以一試la.9位果真係等左足足2 hours.終於入到去la.環境不錯.十分適合朋友聚舊及慶生.等左咁耐大家都餓la.叫野食la.飯前餐包.黑糖包好味凱薩沙律🥗好大碟(但有點太酸)炸芝士通粉波波(所有芝士菜式一D都唔太溜)炸蟹球(yummy)長通粉及蝴蝶粉(都好味)buffalo wings(較為酸左少少)焗釀磨菇(好Juicy好味)仲加左個cheese pizza (所有水牛芝士有點酸,但整體都幾好食)到戲肉時間,黎cheesecake factory 當然要試cheesecake la.加上撞正朋友仔就生日.黎個唧字慶生order先la.happy birthday to my fd.點左三個cake share必食Key Lime cheesecake (青青地芝士味濃好食)Godiva chocolate cheesecake (反而我覺得lee個朱古力味最好食.好濃朱古力味)Mango key
等左咁耐大家都餓la.叫野食la.
飯前餐包.黑糖包好味
飯前送的包

凱薩沙律🥗好大碟(但有點太酸)
凱薩沙律

炸芝士通粉波波(所有芝士菜式一D都唔太溜)
炸芝士通粉球

炸蟹球(yummy)
炸蟹球

長通粉及蝴蝶粉(都好味)

buffalo wings(較為酸左少少)
Buffalo  wings

焗釀磨菇(好Juicy好味)

點左三個cake share

Mango key lime cheesecake (一般般.個餅地幾得意)

9個人消費每人平均$200
The Cheesecake Factory 值得一試.適合大伙朋友聚舊/慶生的餐廳.
2018-08-15
2 分鐘 (堂食)
炸芝士通粉球
炸蟹球
Buffalo  wings
  • 蟹餅
  • Godiva  chocolate  cheesecake
  • 焗釀磨菇
  • 蝴蝶粉
  • 青檸芝士蛋糕
2018-08-15 341 瀏覽
男朋友講左好多次話要試下cheesecake factory 🤦🏻‍♀️見去開尖沙咀又未夠鐘睇戲🎬於是決定去排下隊打下卡👫👭👬去到五點半等攞位等左十幾分鐘攞完位都仲排左半個幾鐘🙈🙈🙈見到咁多人排隊仲以為真係好好食😋點知係我哋對佢嘅期望太高啦🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️一早聽過cheesecake factory 嘅食物份量十足為左唔好浪費♻️我地兩個人只係叫左一個pizza同一件cheesecake🍕🍰但結果都係食唔晒😂😂😂.餐包🍞一坐低侍應已經送上左餐包,餐包有兩種, 分別係普通麵包同黑糖包🥖🥐餐包質感比較硬同乾身,但又唔係脆卜卜果種🤔不過加埋牛油都尚算正常,牛油入口即溶嘅感覺唔錯😜.乜都有簿餅🍕Pizza就正如好似佢個名咁乜都有啲,啱晒有選擇困難症嘅我😂😂餅底咬落乾身脆卜卜,芝士都可以拉到絲🧀但調味落得太重,所有材料加加埋埋就得個鹹字😐一路食要一路瘋狂飲水💧💧💧推介程度:👍🏻👍🏻(5個👍🏻為最推介).士多啤梨芝士蛋糕🍰原先對佢嘅cheesecake抱有好大期望😂話晒佢連鋪名都叫做Cheesecake Factory,想必對自己嘅出品都信心十足😆甜品一上枱就興奮死左,因為見到有兩大舊cream😍😍忌
見去開尖沙咀
為左唔好浪費♻️
但結果都係食唔晒😂😂😂
餐包🍞
乜都有簿餅🍕
推介程度:👍🏻👍🏻(5個👍🏻為最推介)
士多啤梨芝士蛋糕🍰
原先對佢嘅cheesecake抱有好大期望😂話晒佢連鋪名都叫做Cheesecake Factory,想必對自己嘅出品都信心十足😆甜品一上枱就興奮死左,因為見到有兩大舊cream😍😍忌廉有好重嘅奶味,入口係幾滑嘅👍🏻但個蛋糕就有啲失色🤷🏻‍♀️ cheesecake質感幼滑,芝士味濃郁👌🏻但成件蛋糕都太甜同埋太膩,加上餅底濕濕地,一拮落去就散晒🍴士多啤梨🍓好足料有三粒,但因為淋左太多果醬落去,有少少遮蓋左士多啤梨原先嘅味道😂😂其實又唔算好差嘅,可能係我哋原先睇佢嘅期望太高啫🙊
推介程度:👍🏻👍🏻👍🏻(5個👍🏻為最推介)
30 分鐘 (堂食)
2018-08-14 345 瀏覽
Without any hesitation I will give my highest recommendation for Cheesecake Factory! It’s my favourite restaurant this year that I visited there to celebrate everything with my boyfriend and friends! Last week, two of us went there again after my class and we waited for around 2 hours but the food was still worthwhile! The waiter who served us was incredibly nice who recommended us new choice of cake! We ordered one pasta and one salad and that already filled our stomachs entirely. We love the f
It’s my favourite restaurant this year that I visited there to celebrate everything with my boyfriend and friends! Last week, two of us went there again after my class and we waited for around 2 hours but the food was still worthwhile! The waiter who served us was incredibly nice who recommended us new choice of cake! We ordered one pasta and one salad and that already filled our stomachs entirely. We love the food so much as it’s tasty, fresh with very reasonable price. The blacksugar bread that came as starter for free was also a highlight to me! Only if we will wait less next time... but after all, I love Cheesecake Factory!
Blacksugar  bread
California    Guacamole
Bistro  Shrimp  Pasta
Lemon  Raspberry  Cheesecake
2018-08-10
120 分鐘 (堂食)
Blacksugar  bread
Bistro  Shrimp  Pasta
Lemon  Raspberry  Cheesecake
2018-08-14 370 瀏覽
是日看歡樂早場,想起這人氣店有機會熱潮稍退,可望吸引愛芝士的同伴一試。午餐時段剛過,等位的人不多,但店員告訴我們要等約一小時,然後遞上傳呼器。飢腸轆轆之下也有想過放棄,結果等了約40分鐘。我們被帶到角落的二人卡座,喜歡這種老牌美式餐廳的裝潢,昏黃燈光和帶點懷舊的燈飾。新侍應在被霸氣指導下講解是日餐點,我們有選擇困難症,看了很久餐牌,終於選了Buffalo Blast (香辣爆炸雞角)、Cuban Sandwich (古巴三文治)和Smokehouse B.B.Q. Burger (煙燻B.B.Q.漢堡),當然再飽也要讓甜胃嚐嚐鎮店蛋糕。餐前麵包味道討喜,一鹹一甜,正好安撫一下久等的無奈。Buffalo Blast超澎湃地放到我們面前,整碟堆滿八件,但配菜的西芹很少,配藍芝士及辣汁卻很慷慨。香脆麵皮包著芝士、雞肉及辣汁,口感豐富可是超級鹹,令我聯想到喝著啤酒看超級碗的畫面,不過就算是送酒也是太太鹹,半鹽已夠鹹有餘,最後我吃剩一件打包。同伴的煙燻B.B.Q.漢堡選配的青菜沙律份量較足,漢堡包用牛油煎過,侍應建議牛肉吃全熟,配料有煙肉、洋蔥圈及燒烤醬,我嚐了一口,味道不錯。Cuban San
Buffalo Blast

Cuban Sandwich

Lemoncello Cream Torte

同伴的煙燻B.B.Q.漢堡選配的青菜沙律份量較足,漢堡包用牛油煎過,侍應建議牛肉吃全熟,配料有煙肉、洋蔥圈及燒烤醬,我嚐了一口,味道不錯。Cuban Sandwich我選了配我一向愛吃的蕃薯條,三文治用Panini的烘爐加熱,可是麵包每一口也滲油,餡料有煙肉,煙豬肉、芝士和酸瓜等,也是超級鹹,吃了半份也只好打包。

至此已對芝士有點恐懼,捨棄了同伴想吃的30周年紀念朱古力芝士蛋糕,改選以爲較清淡的檸檬忌廉蛋糕,再加一杯熱咖啡。因爲看到檸檬忌廉蛋糕的英文名Lemoncello Cream Torte有意大利影子而被吸引,而且看來除了忌廉還有豐富有趣的口感。我心目中的主菜來了,我們其實已經很飽,這蛋糕件像一座山,足夠三人分吃。層層雲呢拿蛋糕夾著意大利芝士忌廉,面層是牛油糖霜,再加上忌廉及士多啤梨伴碟。第一口是美式甜點的芝士重擊,然後嚐到略脆的牛油糖霜,蛋糕香軟,再以士多啤梨中和甜膩。怪不得美利堅人可以胖得像兩個人般寬,這樣的吃法誰吃得消,見其他桌的女生也四人分吃兩件芝士蛋糕,佩服佩服。

這家餐廳還是較適合大伙人,點餐時真要多注意。
2018-08-04
40 分鐘 (堂食)
  • Lemoncello Cream Torte
之前有兩個晚上黎過等位都唔成功,周六避開繁忙時間下午4點等一小時左右early dinner其實店面真係好大,加上有限時用餐時間。有心等都唔係無了期嘅!燈光走外國懷舊路線,係幾relax Ge!今次過黎主要目的係食cheese cake, cake menu 都有兩版!Mojito 都幾推介,雖易入口,後勁酒味濃!奶昔口感好滑好重奶味,不過飲到一半會有d 膩!水牛城雞翼 $168配西芹、有11隻ga!唔係單靠外層撈嘅醬,內面已經醃好左味道,味道好正宗!再點上正宗藍芝士醬,真係好味都停唔到!oreo dream extreme cheesecake $79店員表示此乃全店最甜,蛋糕個外貌浮誇到呢!味道係多層次不同味道嘅朱古力,中間夾層密度好高嘅cream cheese同Oreo, brownie 底。salted caramel cheesecake $79海鹽焦糖大概係咸咸地拖肥糖,第一啖係無甘膩嘅,cream cheese真係好好味,不過密度真係太高!結論係要3個人先可完食1件cake!芝樂坊真係好值得過黎潮聖下。

其實店面真係好大,加上有限時用餐時間。
有心等都唔係無了期嘅!

燈光走外國懷舊路線,係幾relax Ge!

Mojito 都幾推介,雖易入口,後勁酒味濃!

奶昔口感好滑好重奶味,不過飲到一半會有d 膩!

水牛城雞翼 $168
配西芹、有11隻ga!
唔係單靠外層撈嘅醬,內面已經醃好左味道,味道好正宗!

再點上正宗藍芝士醬,真係好味都停唔到!

店員表示此乃全店最甜,蛋糕個外貌浮誇到呢!

salted caramel cheesecake $79

結論係要3個人先可完食1件cake!

芝樂坊真係好值得過黎潮聖下。
2018-07-21
60 分鐘 (堂食)
  • Buffalo  wings
2018-08-13 377 瀏覽
尼間鋪頭係由一個美國留學ge好朋友推薦佢話喺美國食過覺得幾正😋一碟pasta有勁多芝士汁,芝士味勁濃,件豬扒脆卜卜熱刺刺,非常好味😋個牛油果多士味道搭配岩岩好,口感脆得黎又有creamy既感覺。黎到Tge Cheesecake Factory 當然要試下尼度既招牌—-Cheesecake 啦!Lime cheesecake 口感非常好,少少酸令你覺得冇咁飽濟。尼間餐廳ge野食份量十足,有幾個朋友share黎食就岩岩好,又可以試來幾樣野。👍🏻👍🏻👍🏻
尼間鋪頭係由一個美國留學ge好朋友推薦
2018-08-04
15 分鐘 (堂食)
2018-08-12 1100 瀏覽
呢幾日更加熱爆嘅美式餐廳!前兩日買蛋糕半價,lunchtime 嚟,已經話兩日都訂 full 曬~ 連外賣蛋糕條隊都長到排曬出門口,於是我同家人都決定之後一定要試一試呢間餐廳!訂位要留姓氏同名嘅,咁就一定唔會混亂啦~入面個場都好大多位,有 bar 枱高椅位,有4人及6人卡位,仲有普通2人及4人枱,好方便呀~ 我地坐4人卡位,天花,隔板,燈都好有特色,都幾多外國人喺到食,加埋d職員嘅服務風格,好似去咗第2個地方旅行咁呀。職員問我地要唔要餐前包,我地當然話要啦!深啡色嘅係甜甜黑糖味嘅,上面有燕麥片。淺啡色嗰個係硬包。兩個包都有質素架,一定要食~ 本嚟平日食餐包唔食牛油嘅,不過見用碟上,食咗佢唔浪費,又好香喎。試一試巴馬臣芝士蒜蓉包,原來同平時見到嗰d唔同樣,係麵包入面有蒜蓉,會漏出嚟架,食咗好滿足,啱曬鍾意食蒜嘅人呀!個邊邊有芝士但無咩蒜味,可以用嚟點埋d醬汁試下,好特別嘅味道呢,出面食唔到呢d味~ 我就鍾意粒粒蕃茄嗰個醬~ 另外嗰個都可以試下架~ 呢個 Louisiana Chicken Pasta 嚟到已經好香,好大碟,不過轉眼間就俾我地食曬喇。蝴蝶粉軟硬剛剛好,唔太軟無口感唔爛,唔
訂位要留姓氏同名嘅,咁就一定唔會混亂啦~

Louisiana Chicken Pasta
呢個 Louisiana Chicken Pasta 嚟到已經好香,好大碟,不過轉眼間就俾我地食曬喇。蝴蝶粉軟硬剛剛好,唔太軟無口感唔爛,唔太硬要好出力咬,可以用叉食到,記得同個好有誠意嘅醬汁一齊食!仲見到粒粒三色椒,色彩好吸引!上面嘅炸雞扒,一d都唔油膩,食咗都唔覺邪惡,仲有空間繼續食~

甜柑雞肉沙律
甜柑雞肉沙律上面嘅果仁同脆絲真係脆係可以食架,下面有新鮮嘅菜,柑片,同雞片。我自己覺得雞片可以加咗少味料準備,所以有雞味,不過我家人就好鍾意喇。

蟹餅
無諗過呢個價錢得3件蟹餅,覺得唔抵食,不過都試埋個味同料才決定啦。入面係真蟹肉嚟,所以呢個價錢囉。嗰兩個沙律醬有分別架,兩個各有特色。職員收碟嘅時候,佢都會問你要唔要番d醬嘅,可以點其他嘢呀,所以鍾意就記得留番。

水牛城香辣雞翼
Buffalo wings 又係一個必食之選!職員好細心問我地醬汁要唔要分開上,因為有d人會覺得辣。
炸雞中翼同脾仔,兩種嘅口感各有各好味,食咗幾件都唔覺油膩或飽滯~ d西芹喺中間食吓,好 refreshing。食炸雞記得點乳酪芝士醬同加dd辣醬食,好好味呀!

Bacon-Bacon Cheeseburger
Bacon-Bacon Cheeseburger 又係必試嘅,鍾意食煙肉就啱曬~ 有兩種煙肉,深煙色嗰種較硬身,重味d;淺色嗰種較軟身,不過好香口架~ 兩片包好軟好新鮮嘅感覺。d煙肉加埋片酸青同紫洋蔥,簡直係夾到暈~ 薯條唔好以為伴碟嘢,唔油膩之外,仲食都薯仔粉甜嘅味道架~

食咁多嘢,當然要點番杯凍冰冰 Tropical Smoothie 或者 Frozen Iced Mango Smoothie 飲下,仲有 Vanilla Milkshake~ 個杯其實好大架,Milkshake 軟飽肚,如果鍾意朱古力味就要試 Oreo 嗰個,不過我地都想留番甜品位俾蛋糕發揮~ 今次都試咗 Caramel Royale Macchiato,都係正嘅~

最後衝刺當然係蛋糕啦,我地本嚟打算點1件繼續開心 share 嘅,點知出去睇完個蛋糕雪櫃之後就選咗兩件喇。
我地點咗 Linda's Fudge Cake 同 Black-out Cake。兩件大蛋糕同時上,職員好細心建議我地食咗 Linda's Fudge Cake 先,因食咗 Black-out Cake 之後就食唔到其他味道!
咁我地試食 Linda's 先,上面同側面都係朱古力醬,唔係忌廉,好實在嘅感覺。中間係 fudge cake,都係朱古力味。食嘅時候加埋側面d堅果粒粒會好夾,更加引到朱古力味出嚟!呀,唔好 miss 咗 d 忌廉,食咗都唔覺飽膩,同個蛋糕一齊食都係另一番滋味~

好喇,肚到頂到上心口都試埋 Black-out Cake!果然係 black-out,高朱古力濃度,感覺上應該有60至80度,少少甜,所以食咗呢個應該 Linda's 會無朱古力味喇。
又係上面同側面都濃郁朱古力醬,仲有朱古力粒粒係側面同中間,完全滿足曬朱古力愛好者嘅胃口呀~ 蛋糕嘅質感都好濃密架,所以都飽肚架!呢個價錢食都呢個質素同份量嘅蛋糕,絕對抵食呀!

我地4個人無食早餐,兩餐一齊食,所以好肚餓,而且試新嘢又唔知大碟成點,所以食出咁多,好 crazy!不過大家都好開心呀!除咗食物質素好同環境舒適之外,職員嘅服務都好好呀~ 飽到晚飯都唔洗食喇!
眼見好多枱離坐嘅時候都攞住食物盒走,所以我估其他人都好珍惜同鍾意呢到嘅嘢食~
如果食唔曬又攞唔走,就唔好點咁多呀,珍惜食物呀~

我地會再嚟食!
  • Buffalo wings
  • Bacon-BaconCheeseburger
  • LouisianaChickenPasta
  • 餐前麵包
本來打算黎食晚,點知好早5點黎攞位但職員話未咁快有喇,叫我哋6點先黎,點知6點黎到已勁多人係外面排隊,職員話要9點半先有位會電話通知,最後去咗另一間餐廳晚餐。食完晚餐剛好先黎呢到食個甜品,叫咗三件芝士蛋糕,好大份,對於已吃了晚餐的我,結果係一個人係食唔落一件芝士蛋糕。選擇芝士蛋糕方面,我最愛選擇有酸味的芝士蛋糕,呢個青檸就剛剛好,又開胃令食咗晚餐的我都食得到一件。而同行友人就叫咗oreo 其實呢個都好好食,我覺得唔算太濃都唔太濟肚至於焦糖呢個不得,我個人不愛太甜,有焦糖都覺得太甜太漏,結果呢個蛋糕係食唔哂。至於呢份餐前麵包,大家食完晚飯都飽咗9成,完全都冇掂過,有點浪費。

青檸芝士蛋糕

Oreo  芝士蛋糕

牛奶焦糖芝士蛋糕

至於呢份餐前麵包,大家食完晚飯都飽咗9成,完
全都冇掂過,有點浪費。

青檸芝士蛋糕
Oreo  芝士蛋糕
2018-08-11 336 瀏覽
非常美式的芝士蛋糕,很甜很濃,沒想像中那麼硬實,稍鬆化的口感。個人覺得還不錯,但份量實在太大,建議最好兩人吃一份,不然會膩。個人覺得可以不用太甜🙈跟日式的芝士蛋糕比起來口味偏重。Pizza 好多料 但餅底偏厚通粉芝士球炸到好脆 但有點膩炸雞 🍗比我想像中好食
跟日式的芝士蛋糕比起來口味偏重。
Pizza 好多料 但餅底偏厚
通粉芝士球炸到好脆 但有點膩
炸雞 🍗比我想像中好食
2018-08-09 309 瀏覽
訂位,兩星期前訂了位,準時到餐廳,用餐時間有限制2個小時,約朋一定要提醒他們要準時食物方面:份量無傳聞咁多,一碟芝士通粉,只有四位,而且不是太heavy, 牛油果沙律沙律普通,沒有什麼驚喜,四式芝士通粉,沒有很重的芝士味,就算唔太鍾意芝士都可以試下,pizza 就不過不失,芝士 nacho 有意外驚喜,食到很香很濃嘅芝士,甜品方面,試了四款蛋糕,有godiva 朱古力,new york cheesecake, 紅絲絨,同埋夏威夷果仁,我個人鍾意new york cheese ... godive 朱古力的朱古力味太濃,食唔到芝士味環境尚可,有點太黑,座位舒適服務:要等待服務生。。。拿水呀,換碟,都要等好耐食物溫度,ok 上枱時是熱的總結:可以一試,如果要排長龍就算啦。。。。
環境尚可,有點太黑,座位舒適
服務:要等待服務生。。。拿水呀,換碟,都要等好耐
食物溫度,ok 上枱時是熱的

總結:可以一試,如果要排長龍就算啦。。。。
好耐無打過食評啦!今次要打返CheeseCake Factory既介紹~一行6個人,都仲要等45分鍾之前係美國都食過佢地,香港依間就第一次。嗌左個Taco加Salad做頭盤,Fish & Chips,加2個pastas。平時係第2 d餐廳食依個份量一定唔夠,聽講依度份量好大,加上有朋友生日,仲會試佢既CheeseCake!真係好大碟嫁,隻碟又重。。。見到佢地送野食黎都好似好辛苦咁食物算唔錯,但無想像中咁好(始終排左咁耐,等既時間愈長,expectation愈高)生日就咁嗌Cake都會寫埋名, 好好呀~ 嗌左依件GODIVA朱古力芝士蛋糕, 無想像中咁sweet, 岩岩好. 另一件緊係要試佢既原創芝士蛋糕啦~~~ 不過大家既戰鬥力個日唔夠勁.... 下次再戰!
一行6個人,都仲要等45分鍾

之前係美國都食過佢地,香港依間就第一次。

真係好大碟嫁,隻碟又重。。。見到佢地送野食黎都好似好辛苦咁

生日就咁嗌Cake都會寫埋名, 好好呀~

下次再戰!
2018-04-03
50 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2018-08-09 325 瀏覽
聽到好多朋友都黎呢到食過,今日終於可以黎試下,等位等左差唔多一個鐘😖終於可以入座。先黎兩個麵包,其中一個有麥片既真係好好味外脆內軟😋😋我兩個人食。叫左卡邦尼意粉,啲意粉剛好又不太林。我哋問佢攞芝士粉,原來係即刨芝士真係好正👍🏼👍🏼另外我哋有叫咗一個釀蘑菇,釀蘑菇嘅味道好好味。還有香脆蟹肉球但係就唔係太特別。最後當然唔小得芝士蛋糕。我叫左一件白朱古力焦糖夏威夷果仁芝士蛋糕。上面有兩個好大嘅cream,芝士蛋糕有大件,一個人根本食唔晒。最好可以share.下次可以再黎😊
卡邦尼意粉
釀蘑菇,香脆蟹肉球
白朱古力焦糖夏威夷果仁芝士蛋糕
2018-08-07
60 分鐘 (堂食)
卡邦尼意粉
白朱古力焦糖夏威夷果仁芝士蛋糕
2018-08-08 507 瀏覽
趁著老婆大人生日,我們丟下大寶貝,兩人靜悄悄地去了聞名已久的Cheese cake factory,無論本地人或是旅客都慕名而來!我們大約6時15分到,因為等候牌已派完,叫我們1小時後再來。期間,我們去了吃些甜品。笑大概7時半我們便可以入座,枱面很細,但他們的碟子很大,幸好每次上菜的時間,我們剛好KO了之前的。⭐️芝士通心粉球好吃,汁似蕃茄忌廉汁,吃了一個,你吃不下第二個,除非你不想留肚子吃其他…⭐️蟹餅我是第一次吃蟹餅,不是太喜歡其口感⭐️煙肉牛肉漢堡包連討厭吃肥肉的太太都喜歡吃,因為他們把煙肉炸得乾乾的。薯條不是薯仔做而是蕃薯,所以有點甜甜的,適合女士們。

⭐️芝士通心粉球
芝士通心粉球

⭐️蟹餅
我是第一次吃蟹餅,不是太喜歡其口感

⭐️煙肉牛肉漢堡包
煙肉牛肉漢堡
2018-07-22
75 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日