芝樂坊餐廳

The Cheesecake Factory
2018-08-08 294 瀏覽
雖然開業已不段時間,但仍大排長龍。我們大概6點到餐廳,門口已出現長長人龍。我們前後大概都需要等待大概一小時。餐廳職員很友善,同行有一個bb,職員樂意協助我們安排座位及為我們安排合適的high chair。用膳時間為兩小時,但感覺上不會很趕。上菜速度頗快。食物質素也不錯,份量頗多。Fried shrimp platterShepherd’s pie好香,好濃芝士味Lemon raspberry cream cheesecake & chocolate mousse cheesecake都幾膩,不過好好食

用膳時間為兩小時,但感覺上不會很趕。上菜速度頗快。

食物質素也不錯,份量頗多。

Fried shrimp platter
Fried  shrimp  platter

Shepherd’s pie
好香,好濃芝士味
Shepherd’s  pie

都幾膩,不過好好食
Chocolate  mousse  cheesecake

Lemon  raspberry  cream  cheesecake
2018-08-07
60 分鐘 (堂食)
Fried  shrimp  platter
Shepherd’s  pie
Chocolate  mousse  cheesecake
2018-08-08 205 瀏覽
We pax of four has came to this restaurant on a Sunday afternoon @ 11:30 am and there was already a long lineup. We waited for approx. 30 minutes and the friendly waitress offered us a table.Nice decoration and feel like we are in the states. We ordered 2 pasta, 1 fish and chips and 1 chicken wrap and 1 glass of soft drink (refillable) and the bill came to HKD 688, very reasonable priced!

2018-08-07 258 瀏覽
為芝士控妹妹慶祝生日,特意前來位於港威商場的Cheesecake Factory, 避開左午餐的繁忙時間依舊要等位,大約等了30分鐘左右~店鋪很大,選用了黃光,一進店就聞到勁濃郁的芝士味,看看餐牌,我們好像沒有考慮到芝士是會 “漏” 會飽肚的,叫了勁多野食。首先係炸芝士通心粉球,係幾特別有新意, 配搭D肉醬,食落又唔會太乾,內有好多芝士通心粉,其實食左一粒都已經好飽。之後有芝士四重奏長通粉,通粉有D硬,但D汁係好好食,係真係好重芝士味的,不過份量唔算好多,3個人都好快食哂一碟。仲有個乜都有pizza, 聽個名都知有豐富材料,又大個,個薄餅厚度OK,但唔算太脆,可能因為已經食飽,所以唔太記得個味道,不過一定唔係難食。重頭戲係芝士蛋糕,揀左朱古力同原味,連件蛋糕都好大件,但真係好好味,好滑又唔甜,連伴碟果D忌廉都好香好滑~食完真係飽到死,下次再食就唔好再叫咁多~

食完真係飽到死,下次再食就唔好再叫咁多~
2018-06-02
30 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2018-08-07 370 瀏覽
估唔到芝士蛋糕熱潮仍未減退,我7:00pm到已經排緊隊,此隊只是排攞籌,太約等了20分攞到籌,之後店員話要等90分鐘左右,所以話香港食咩都要等。但有朋友生日,此處可以一條龍服務,先享受晚餐,再食蛋糕。等就等啦。食物:早前有朋友已經食過,比提示我話呢到啲食物好大碟,份量好多,order食物不要貪心。所以我哋3個女仔,order了:Buffalo wings : 10隻雞亦加雞鎚,味道十分刺激,十分辣,但配上水牛芝士可以中和辣味。烤蒜雞內蝴蝶粉:每粒蝴蝶粉也被白汁濃濃的包著,雞肉一口一粒易入口,份量亦十分大。 甜品:朱古力脆脆芝士蛋糕。十分失望,無驚喜。完成只用份量取勝,好似磚頭般硬,而且好滯。

餐前麵包
2018-08-06
90 分鐘 (堂食)
餐前麵包
  • Buffalo  wings
2018-08-06 242 瀏覽
上一次國際芝士日,邊個排隊你機會都冇嘅時候,今日我決心一定要出去仲要係一早出去12點前排隊,目的就係要食呢間店舖嘅芝士蛋糕,我想試吓呢間芝士蛋糕點解可以瘋魔美國亦可以瘋魔香港,連我免排隊食嘅機會都冇,一食之後我終於明白為什麼:因為真係覺得好食,我比起一些連鎖店的蛋糕,果然係一分錢一分貨!我叫咗個$89嘅Linda超級朱古力蛋糕,果然好友美國的風格,朱古力同芝士嘅味道非常濃厚,而且朱古力很濃,好似食緊朱古力一樣,但係又唔會偏乾,加上有芝士嘅味道,互相配合,不過我真係比較漏,而且味道偏甜!你好你有好滿足嘅感覺!如果可以的話我會建議大家去一杯齋啡,作為下午茶咁就非常好啦!另外我叫咗一個檸檬芝士蛋糕,我以為會好酸,但係出奇地這個蛋糕檸檬味好淡,這個蛋糕好鬆軟,食得出他們加了一些糖水,令到蛋糕沒有這麼乾,配合士多啤梨一起吃,感覺沒有這麼油膩,這款蛋糕也是$89 ,如果給我介紹我會介紹朱古力蛋糕,因為檸檬芝士蛋糕比較普通,不過大家有一個心理準備,最好就係幾個人分享一件可能會比較合適,我見到現場好多人係咁做,他們有Happy hour,可以用平啲嘅價錢叫野飲,蛋糕對女士來講真係比較肥,間中食下就算吧
另外我叫咗一個檸檬芝士蛋糕,我以為會好酸,但係出奇地這個蛋糕檸檬味好淡,這個蛋糕好鬆軟,食得出他們加了一些糖水,令到蛋糕沒有這麼乾,配合士多啤梨一起吃,感覺沒有這麼油膩,這款蛋糕也是$89 ,如果給我介紹我會介紹朱古力蛋糕,因為檸檬芝士蛋糕比較普通,不過大家有一個心理準備,最好就係幾個人分享一件可能會比較合適,我見到現場好多人係咁做,他們有Happy hour,可以用平啲嘅價錢叫野飲,蛋糕對女士來講真係比較肥,間中食下就算吧!
更值得一讚就係有些好像公關的服務員態度非常友善,會特意走來問你食物質素如何,及介紹一下什麼食物好食!
2018-08-06 331 瀏覽
星期五, 去咗The Cheesecake Factory 晚餐。仲諗住熱潮已過,應該不用排好耐。可是我太低估佢!當日收工後6:00已到門口排隊,排隊只係做個登記,登記完告知我要等多100分鐘才有得用餐😱!幸好預計齊人的時間也是差不多,便登記電話等佢打俾我。餐廳環境其實好大,環境比較暗的。近門口有個蛋糕櫃,可以外賣cheesecake 的,蛋糕勁吸引!未叫野食前一行六人本來想order 3款蛋糕,但最後正餐太飽所以只淺嘗一件🤣。美國菜的特色便是每道菜的份量都超大的,絕對對得住價錢!黑糖麵包 Free 🥖入到去坐低,便上了黑糖麵包和普通麵包各一條,個黑糖包超級好食,係內軟外脆,好香黑糖味,又唔會太甜!我地忍唔住再來多一條黑糖包!好神奇地落完order 冇耐,d 野食就一次過陸續送達,上菜速度勁快! 一眨眼成枱都係野食!炸芝士通心粉球 Fried Macaroni and Cheese $128 餐廳既Signature Dish 之一, 強烈建議4人以上先好order! 首先,佢芝士味好濃郁,但呢隻芝士味喜愛與否真係因人而異。另外其實佢好滯,食完一整個真係唔駛試其他野食。意式肉腸及蝦粗

黑糖麵包 Free 🥖

意式肉腸及蝦粗管通粉 🍝 Pasta with Shrimp and Sausage $204

幾好食既一個pasta, 蝦好爽,有茄醬酸酸地冇咁滯!

加洲風味牛油果醬沙律 🥗 $148

食咁多芝士野,真係需要一個沙律中和下!好大碟,撈勻牛油果肉超正!

烤肉眼牛排 🥩 $298

牛肉敏感,淨係試咗一啖,好好食,好淋亦好香肉味!正!

芝樂坊粟米片

好好食,牛油果醬, 莎莎醬同Sour cream, 仲有勁多芝士連住!推介!要讚一讚,牛油果既質素好高!

水牛城香辣雞翼

反而覺得呢個雞翼既調味麻麻,唔太好食!

最後,大家都已經飽到上心口,問店員拎了些外賣盒打包,但當然也order 了最出名的芝士蛋糕!

青檸芝士蛋糕 🍰 $76

好酸,但因大家都好滯,淺嘗下也ok, 可能下次主食不要食太飽反而可以好好試下佢既蛋糕👍🏽
120 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2018-08-06 218 瀏覽
第二次幫襯啦!!上次要等個幾鐘, 搞到我忍唔住去左食米線再返黎食CAKE!!今次我醒目, 佢開11點, 我12點已經黎到, 諗住LUNCH+TEA一齊食!!等左15分鐘就可以入去啦!!正!!我地3個人叫左2個LUNCH SET, 食完之後再叫左2件CAKE!! 入座時WAITRESS講明限時2小時, 但係最後可能未有人等, 我地一共坐左3小時佢先叫我地埋單!!!蒜香雞檸檬意大利麪LUNCH SET既意粉都係碟, 一定要SHARE食, 都冇咩特別係求其點既一個意粉, 估唔到佢個檸檬咁重手, 勁酸, 成個意粉都整到好酸, 完全蓋過左個蒜味, 雞球亦都唔多出眾, 不嫩, 可能係雞胸?不知道!! 反正呢個意粉就麻麻地。香橙雞球飯跟住仲有叫左呢個雞飯, 真心講香橙雞球正到不得了, 又多個汁又好味, 而且雞肉好嫩, 熱熱騰騰!!美中不足係個白飯, 好奇怪, 其實配白飯都有點奇怪, 好中式, 但個飯係勁硬, 又凍, 真係唔得!! 係咪冇人會咁叫??係咪我叫錯左D咩!! 最後淨係食雞球!! = =KEY LIME CHEESECAKE重頭戲就係CHEESECAKE LA!!呢個青檸係我揀既!!!好好味

蒜香雞檸檬意大利麪

香橙雞球飯

KEY LIME CHEESECAKE
Key  Lime  Cheesecake

重頭戲就係CHEESECAKE LA!!呢個青檸係我揀既!!!好好味呀!! 最中意D 芝士實實地, 好似NEW YORK CHEESECAKE咁, 跟住個青橣酸得黎又岩岩好, 好醒神, 如果真係覺得太酸其實點小小CREAM已經中和左個酸味!!真係好正!!唔會好似朱古力咁既甜到流, 但又不失大體!!正!!

BANANA CREAM CHEESECAKE
Banana  Cream  Cheesecake

另外朋友揀左呢個香蕉CHEESECAKE!!都係一樣咁正, 不過因為佢係CREAM CHEESE, 食落冇咁硬, 入口就係溶左, 芝士味冇咁勁, 但都好好味, 加上香蕉真係好好既配搭, 好似配咩都好味咁。

最後既結論係黎The Cheese Factory真係淨係食CAKE已經好滿足, 主菜真係麻麻地。下次可以買TAKEAWAY既CAKE就得!! YEAH!!
Key  Lime  Cheesecake
Banana  Cream  Cheesecake
2018-08-04 280 瀏覽
黃氏力場今日去尖沙咀搵嘢食,星期六一早出咗嚟排隊就為咗食呢一間通常要排長龍的美國餐廳,我們11點半已經到達,雖然裏面有好多空位,但係都要等半個鐘頭先至可以入到,可能人手不足掛!服務員親切有禮,我們要左嘢食之後,就送上麵包,是免費的,我較為喜歡黑色的麵包,附上的牛油一大片,麵包有少少暖,食落香脆鬆軟,👍👍👍!另外我哋叫咗四色芝士通粉午餐, $146 ,上邊一大片sour cream,充滿了芝士味,通粉的質地軟硬適中,有少少番茄味,值得一試!另外我哋叫咗牛油果蛋卷,裏面嘅餡好豐富,牛油果超級多,再配上他們的醬汁,酸酸甜甜,加上外皮炸得很鬆脆,很有墨西哥風味!食完依兩個餸已經很飽了!大家如果有需要食的話記得早啲去排隊了!🤗🤗🤗
2018-08-04 297 瀏覽
終於等到星期五,今日特突同朋友去試下呢間長期長龍店 - The cheese factory 呢間餐廳聽人講都要預2個鐘先有位架喇,尤其星期五。當日7點半朋友先去登記,但係都要等到8點45分先可以返黎拎牌,拎完牌都要預9:15先有位,店員話到我地個牌會震同響提示。但係等到9:30都未有提示,我地就諗住返到餐廳門口等喇。去到問店員,店員話其實之前已經到左,話我地行得遠所以收唔到,話部機只限15m內先會提示。但係拎牌果陣店員係冇提過所以我地行左去商場行左陣,呢樣大家如果有意去試就留意下喇。最後等多3張枱9:45就終於入到座喇。因為太餓嘅關係, 我地先叫左一個FRIED MACARONI AND CHEESE食左先 -- 呢個係用通心粉+芝士做左個球狀然後拎去炸。雖然冇拉芝效果, 但芝士味道非常濃郁, 食1個都幾"漏"下。 另一道菜我地叫左KALE AND QUINOA SALAD --  呢個沙律集合羽衣甘藍同黎麥呢2樣SUPERFOOD, 平時D SUPERFOOD感呢個沙津佢用左類似黑醋 , 檸檬, 油同大量芝士去做調味, 感覺清新之類冇左平時朋友好怕嘅草青味, 雖然唔似沙津話有其他配

FRIED MACARONI AND CHEESE

呢個沙津佢用左類似黑醋 , 檸檬, 油同大量芝士去做調味, 感覺清新之類冇左平時朋友好怕嘅草青味, 雖然唔似沙津話有其他配菜(例如三文魚, 雞肉),但完全冇話好悶好寡。
KALE AND QUINOA SALAD

MAIN我地最後叫左個FOUR CHEESE PASTA -- 呢款雖然叫4色芝士, 但其實芝士味道唔突出, 可能佢加左CREAM CHEESE嘅關係, 會相對淡少少。但呢個PASTA同我地看像嘅有少少唔同,因為佢加左個蕃茄醬落去煮,所以反而令芝士個味道就更加唔突出喇。
除此之外,呢個味道基本上同通心粉球MACARONI 係一樣嘅,但反而芝士味道MACARONI 就更出色,所以我覺得呢兩道菜可以2揀其1就可以喇。
FOUR CHEESE PASTA

基本上食完3樣野,我地3個都已經7成飽喇。
黎到CHEESECAKE FACTORY 又點會唔試下 "主菜"CHEESE CAKE呢
款式多到選擇困難病發嘅我地, 最後揀左2款CAKE

GODIVA CHOCOLATE CHESSECAKE - 呢個CAKE全個都係用GODIVA朱古力去做, 中間一層係比較軟身嘅CHOCOLATE CHEESE CAKE裡面仲有朱古力碎係裡面, 而底/面都各有一層厚朱古力夾住. 所以呢個CAKE有幾層唔同口感係裡面, 完全滿足到我呢個朱古力控嘅欲望啊! 但相對黎講, 呢個蛋糕就比較偏甜同偏漏少少,.所以如果你打算黎一個人挑戰一件甜品嘅話, 9成都會比佢打敗架
GODIVA CHOCOLATE CHEESECAKE

FRESH STRAWBERRY CHEESECAKE - 呢款係牛油餅底嘅ORIGINAL CHEESECAKE, 而面層就加多左幾粒士多啤梨, 士多啤梨應該係浸左D超甜糖醬, 所以唔可能成粒放哂落口嘅, 但連埋個唔太甜嘅CHEESECAKE一齊食個甜度都仲係可以接受嘅.
FRESH STRAWBERRY CHEESE CAKE
2018-08-03
150 分鐘 (堂食)
$230 (宵夜)
FRIED MACARONI AND CHEESE
KALE AND QUINOA SALAD
GODIVA CHOCOLATE CHEESECAKE
FRESH STRAWBERRY CHEESE CAKE
2018-08-03 375 瀏覽
好耐之前朋友推介話哩間啲芝士蛋糕好多款式,好好味,好出名,不過好多人排隊,為咗食唔理幾多人都專程去一趟排隊,試一試,不過我個人覺得唔太好食,所以無諗過會特登再去食。適逢今次一連兩日做半價優惠,咪再俾次機會自己試吓其他味道嘅芝士蛋糕,今次我試咗9件(原味,Godiva,朱古力榛子脆脆,30週年紀念朱古力,牛奶焦糖,鹹焦糖,ADAM'S花生醬特濃朱古力,白朱古力焦糖夏威夷果仁,焦糖山合桃),雖然我擇嗰啲都應該偏甜,但佢嘅甜度係超乎想像……“甜到漏”,尤其係ADAM'S花生醬特濃朱古力嗰款甜到渴喉,只有原味係最正常。今次同屋企人一齊分享完,佢地都話唔好再試
外賣自取
2018-08-02 308 瀏覽
同幾個朋友黎左呢間期待已久嘅餐廳等位時會有部機仔話你知幾時有位,搖擯範圍好似去到15米遠,方便你遊走一下。叫左幾個菜式,我地一致認為炸薯寶係最最最出色最好食!Pasta都好濃味好食,另外就係牛油果卷,因為我地都好鐘意食牛油果,所以覺得份外好味!反而比較多人叫嘅Buffalo Wings我就覺得麻麻地,有點太酸了。 而黎得呢度,當然要叫番個芝士蛋糕試試,叫左個青檸芝士蛋糕,都幾好食嘅,少少普通。留意份量都幾大,同埋嘢食都幾易膩
同幾個朋友黎左呢間期待已久嘅餐廳
2018-08-01 12410 瀏覽
呢間餐廳開左咁耐,D人排隊排足咁耐,之前有次夜晚排唔到.特登搵個星期六成班Frd再挑戰!menu無論cheescake定正餐選擇都超級多,單單點菜已經搞左好耐.我地有8個人以為要叫多D,但後來發現我地諗多左因為佢份量大到根本食唔曬~沙律就算唔加雞肉都已經好夠味,上面少少nuts令口感更脆,醬汁亦唔會太多,食到蔬菜嘅原味(牛油果都好好味呢~~)跟住我地叫左個卡邦尼義大利幼麵,超推介!!!佢D面真係入口依然彈牙度十足,就算係白汁都唔膩,D豆仲好林~pizza外皮好脆,番茄味超濃郁,仲好足料,D芝士用上顏色味到偏重嘅芝士,所以聞都聞到濃濃香氣本身好鐘意食nachos,食開連鎖炸雞店版本,以為係自己點醬,點知道呢度嘅係超~~~大盤至餘.上面係有幾款芝士覆蓋!!芝士控朋友們食得超滋味,不過我就普通啦,同埋佢偏油,所以我食左幾塊就無食,佢地話呢D係正宗美式烹調法,ok~係我唔習慣另一推薦就係Fish and chips,雖然D薯條係老麥薯條,但炸魚真係用真魚,所以脆脆外層下食到超嫩滑魚肉,點埋特製酸酸地嘅sauce~~減低左油油感覺~~正餐食完,終於到重頭戲:芝!士!蛋!糕!其實佢每一件都超大件,

因為佢份量大到根本食唔曬~

卡邦尼義大利幼麵

正餐食完,終於到重頭戲:芝!士!蛋!糕!其實佢每一件都超大件,2個人share 1件都可能too much,好彩我地人多好辦事,一次食4件!

我最有驚喜嘅係青檸芝士蛋糕 ,食到呢個階段我地都有D飽,青檸酸酸gei味道令蛋糕更加容易入口,仲有陣好清新嘅感覺,不過佢真係唔係普通嘅酸,未必個個接受到.
青檸芝士蛋糕

想要基本少少可以試tiramisu,視覺上偏朱古力嘅佢其實咖啡味都幾濃,而且口感幼滑,味道相對無咁強烈.
tiramisu 芝士蛋糕

朱古力控朋友決定走到盡頭,叫左black out.睇佢黑到膠就知道可可味幾濃,但根據朋友意見,佢覺得因為太甜缺乏足夠苦澀味,所以食2啖已經堅持唔到...
black out cake

之前響韓國食過好好味嘅蘿蔔蛋糕,今次把心一橫try try,蘿蔔味好濃,而且食到少少 蘿蔔肉,不過佢同芝士好似唔太夾,味道分離,整體蛋糕都唔夠滑,所以總結咁多款蛋糕,我推薦青檸~~~
紅蘿蔔芝士蛋糕
青檸芝士蛋糕
tiramisu 芝士蛋糕
2018-08-01 229 瀏覽
有幸能嚐一嚐這兒的芝左蛋糕,友人買了兩件最受歡迎的蛋糕給我,不過路程比較遠,所以有少少變型。拎上手,嘩,好大件喎,沒想到一分錢一分貨,價錢雖貴,但這個大小,值得的。這次試的是士多啤梨芝左蛋糕及紅絲絨芝士蛋糕。其實兩款的芝士底應該一樣吧,都偏重芝士味,吃落比較香,不過吃得多會太漏呢。所以一定要開心分享。一個人都幾難食得曬。配以三粒士多啤梨,都頗新鮮的,還加了不少的士多啤梨醬,但略嫌士多啤梨醬太甜了,可以的話只吃新鮮的士多啤梨已足夠,至於餅底都幾脆口,不錯的。另外,便是這個,芝士味感覺比士多啤梨那個重,但紅絲絨蛋糕吃不出味道,就算我先飲啖清水,再特意嚐紅絲絨,始終試不出,更何況是配合芝士蛋糕一齊食?所以這個感覺就是海綿芝士蛋糕呢,有點點失望吧。至於側邊的忌廉,非常淡口,不甜的。
這次試的是士多啤梨芝左蛋糕及紅絲絨芝士蛋糕。
至於側邊的忌廉,非常淡口,不甜的。
2018-07-30
外賣自取
宵夜
2018-08-01 262 瀏覽
✨Half Price for All Cheesecakes🧀🍰💗✨(30/7-31/7)👉🏻Chocolate Hazelnut Crunch Cheesecake🍰 💲39.5好好食🤩💗因為我真係太中意食甜嘢又勁中意nutella😽呢個cheesecake一次過滿足晒我兩個願望😋好似食緊啖nutella醬咁🤤佢朱古力味甜得嚟都食到芝士味🧀texture好soft好滑🤓個cream都好好食👍🏻但個餅底好厚又好怪 好似冧咗嘅餅乾加好乾嘅蛋糕咁嘅texture🤡〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻White Chocolate Caramel Macadamia Nut🍰 💲39.5勁普通🤡純粹係一舊幾soft幾滑嘅cheesecake🧀完全食唔到白朱古力味☹️佢個餅底係caramel+夏威夷果仁 成舊cheesecake入面都有好多果仁 但食落啲果仁好冧好似擺咗好耐咁😩有時多料未必係好事🤦🏻‍♀️但個cheesecake本係係幾好嘅〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️👉🏻Four Cheese Pasta🍝 💲166Penne Pasta, Mozzarella, Ricotta, Romano and Parme
👉🏻Four Cheese Pasta🍝 💲166
Penne Pasta, Mozzarella, Ricotta, Romano and Parmesan Cheese, Marinara Sauce and Fresh Basil
上次叫咗佢啲main course係難食到爆🌚所以今次叫咗個淨係得cheese嘅希望冇咁伏🤡(雞都冇加因為記得上次食佢啲雞好乾好難食💩)不過今次又真係幾正常😹超濃芝士又好多醬🧀👍🏻仲多過pasta😹pasta有啲硬好似煮得唔夠耐咁😖
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
呢間嘢都係cheesecake好食👍🏻(red velvet is the best💗)正餐/鹹點要叫啲得cheese嘅🧀不過如非必要都係唔好食喇廢時中伏😹叫cheesecake就夠🤣(唔好揀有nuts🤡)如果唔係個半價優惠只限堂食我都唔會堂食 又要排隊排勁耐食嘅鹹點又唔好食😹不過堂食有餐包 黑糖個個幾甜幾好食嘅👍🏻呢到啲嘢勁大份 大份到兩個人share一份都飽到pk😹(我仲要食咗1.5個cheesecake肥到癲 第一次食咁多嘢明明次次都冇試過自己clear一舊今次仲要食多半舊 飽到發燒)
2018-08-01 182 瀏覽
🍝蕃茄肉丸意大利麵( $194)意粉份量都大多,好大碟。不過味道太普通,似撈左蕃茄醬既意粉咁,肉丸咬落似粉狀,食唔慣呢種口感,覺得呢個價錢可以有更好既選擇。🍰 Cheese cake ( $79/pc)有名你叫,呢度最具名氣既當然係cheesecake 啦!叫左2件cheesecake 一件係士多啤梨味,另一件係red velvet。兩件都無敵大件😂 真係睇到都飽。前者芝士味濃郁,質感好幼滑,士多啤梨好甜,好好食👍🏻 後者係一層red velvet 夾住一層cheesecake ,共4層。red velvet 口感濕潤,同cheesecake 出奇地夾,呢個都唔錯,不過蛋糕價錢都幾貴,一定要扣分。呢度既食物整體都非常大件份量多,好適合成班人去一齊share。食物質素算過得去不過價錢偏貴,值唔值得排隊就真係見人見智喇。

🍝蕃茄肉丸意大利麵( $194)

🍰 Cheese cake ( $79/pc)