2018-08-12 685 瀏覽
呢幾日更加熱爆嘅美式餐廳!前兩日買蛋糕半價,lunchtime 嚟,已經話兩日都訂 full 曬~ 連外賣蛋糕條隊都長到排曬出門口,於是我同家人都決定之後一定要試一試呢間餐廳!訂位要留姓氏同名嘅,咁就一定唔會混亂啦~入面個場都好大多位,有 bar 枱高椅位,有4人及6人卡位,仲有普通2人及4人枱,好方便呀~ 我地坐4人卡位,天花,隔板,燈都好有特色,都幾多外國人喺到食,加埋d職員嘅服務風格,好似去咗第2個地方旅行咁呀。職員問我地要唔要餐前包,我地當然話要啦!深啡色嘅係甜甜黑糖味嘅,上面有燕麥片。淺啡色嗰個係硬包。兩個包都有質素架,一定要食~ 本嚟平日食餐包唔食牛油嘅,不過見用碟上,食咗佢唔浪費,又好香喎。試一試巴馬臣芝士蒜蓉包,原來同平時見到嗰d唔同樣,係麵包入面有蒜蓉,會漏出嚟架,食咗好滿足,啱曬鍾意食蒜嘅人呀!個邊邊有芝士但無咩蒜味,可以用嚟點埋d醬汁試下,好特別嘅味道呢,出面食唔到呢d味~ 我就鍾意粒粒蕃茄嗰個醬~ 另外嗰個都可以試下架~ 呢個 Louisiana Chicken Pasta 嚟到已經好香,好大碟,不過轉眼間就俾我地食曬喇。蝴蝶粉軟硬剛剛好,唔太軟無口感唔爛,唔
訂位要留姓氏同名嘅,咁就一定唔會混亂啦~

Louisiana Chicken Pasta
呢個 Louisiana Chicken Pasta 嚟到已經好香,好大碟,不過轉眼間就俾我地食曬喇。蝴蝶粉軟硬剛剛好,唔太軟無口感唔爛,唔太硬要好出力咬,可以用叉食到,記得同個好有誠意嘅醬汁一齊食!仲見到粒粒三色椒,色彩好吸引!上面嘅炸雞扒,一d都唔油膩,食咗都唔覺邪惡,仲有空間繼續食~

甜柑雞肉沙律
甜柑雞肉沙律上面嘅果仁同脆絲真係脆係可以食架,下面有新鮮嘅菜,柑片,同雞片。我自己覺得雞片可以加咗少味料準備,所以有雞味,不過我家人就好鍾意喇。

蟹餅
無諗過呢個價錢得3件蟹餅,覺得唔抵食,不過都試埋個味同料才決定啦。入面係真蟹肉嚟,所以呢個價錢囉。嗰兩個沙律醬有分別架,兩個各有特色。職員收碟嘅時候,佢都會問你要唔要番d醬嘅,可以點其他嘢呀,所以鍾意就記得留番。

水牛城香辣雞翼
Buffalo wings 又係一個必食之選!職員好細心問我地醬汁要唔要分開上,因為有d人會覺得辣。
炸雞中翼同脾仔,兩種嘅口感各有各好味,食咗幾件都唔覺油膩或飽滯~ d西芹喺中間食吓,好 refreshing。食炸雞記得點乳酪芝士醬同加dd辣醬食,好好味呀!

Bacon-Bacon Cheeseburger
Bacon-Bacon Cheeseburger 又係必試嘅,鍾意食煙肉就啱曬~ 有兩種煙肉,深煙色嗰種較硬身,重味d;淺色嗰種較軟身,不過好香口架~ 兩片包好軟好新鮮嘅感覺。d煙肉加埋片酸青同紫洋蔥,簡直係夾到暈~ 薯條唔好以為伴碟嘢,唔油膩之外,仲食都薯仔粉甜嘅味道架~

食咁多嘢,當然要點番杯凍冰冰 Tropical Smoothie 或者 Frozen Iced Mango Smoothie 飲下,仲有 Vanilla Milkshake~ 個杯其實好大架,Milkshake 軟飽肚,如果鍾意朱古力味就要試 Oreo 嗰個,不過我地都想留番甜品位俾蛋糕發揮~ 今次都試咗 Caramel Royale Macchiato,都係正嘅~

最後衝刺當然係蛋糕啦,我地本嚟打算點1件繼續開心 share 嘅,點知出去睇完個蛋糕雪櫃之後就選咗兩件喇。
我地點咗 Linda's Fudge Cake 同 Black-out Cake。兩件大蛋糕同時上,職員好細心建議我地食咗 Linda's Fudge Cake 先,因食咗 Black-out Cake 之後就食唔到其他味道!
咁我地試食 Linda's 先,上面同側面都係朱古力醬,唔係忌廉,好實在嘅感覺。中間係 fudge cake,都係朱古力味。食嘅時候加埋側面d堅果粒粒會好夾,更加引到朱古力味出嚟!呀,唔好 miss 咗 d 忌廉,食咗都唔覺飽膩,同個蛋糕一齊食都係另一番滋味~

好喇,肚到頂到上心口都試埋 Black-out Cake!果然係 black-out,高朱古力濃度,感覺上應該有60至80度,少少甜,所以食咗呢個應該 Linda's 會無朱古力味喇。
又係上面同側面都濃郁朱古力醬,仲有朱古力粒粒係側面同中間,完全滿足曬朱古力愛好者嘅胃口呀~ 蛋糕嘅質感都好濃密架,所以都飽肚架!呢個價錢食都呢個質素同份量嘅蛋糕,絕對抵食呀!

我地4個人無食早餐,兩餐一齊食,所以好肚餓,而且試新嘢又唔知大碟成點,所以食出咁多,好 crazy!不過大家都好開心呀!除咗食物質素好同環境舒適之外,職員嘅服務都好好呀~ 飽到晚飯都唔洗食喇!
眼見好多枱離坐嘅時候都攞住食物盒走,所以我估其他人都好珍惜同鍾意呢到嘅嘢食~
如果食唔曬又攞唔走,就唔好點咁多呀,珍惜食物呀~

我地會再嚟食!
2018-08-02