2019-03-19
相信大家都知道Chessecake Factory啲野食有幾大份,咁到底有幾大份呢? 原來真係幾個人幾碟野都食唔晒!! 約食飯果日都唔係超級肚餓,所以都無諗住要叫好多野食,加上好想留肚食蛋糕,點知都係出事會飽晒🙈凱薩沙律+雞肉因為知道將會食左幾多卡路里落肚,所以要食大大盤沙律,減低左罪惡感先,事實係食完個沙律已經佔左個肚好多室間...Carbonara 已經成為每次西餐必點項目,常言道,越簡單越難煮得好食,今次Carbonara無令我地失望。非常creamy 同香,濃而不膩,意粉有咬口👍🏻Fish & Chips應該都係西餐常見食品,因為太鍾意食薯條叫左,魚又咁大舊😂 佢無油益味,魚手指唔係脆卜卜果種,不過我反而鍾情依款,真係好彩有叫!主角芝士蛋糕要出場喇!!! 士多啤梨芝士蛋糕應該係依度皇牌,好似好多人叫,佢啲cream同士多啤梨唔會慳俾你。另外嘅GODIVA朱古力芝士蛋糕,佢嘅朱古力濃到你唔捨得唔食,每一啖都係朱古力味。加上Cheesecake Factory嘅蛋糕偏軟身,每一啖都好似食緊朱古力醬咁呀😋😋😋
凱薩沙律+雞肉