2019-03-24
心血來潮好想食芝士蛋糕,一openrice 就見到cheesecake factory,因為之前實在係太多人等位,經常食唔到,今日專登6點出去等位!去到見到長長人龍,都知一定要等,好彩今次即刻攞到部機,等左50分鐘就有位喇!我地叫左芝樂坊沙律,avocado eggrolls,本身想嗌多個pasta,但侍應話我哋應該都夠食,叫我地食住先~🍽芝樂坊沙律沙律真係好大盤!烤雞胸好香,撈埋blue cheese加avocado,好creamy同香!Blue cheese完全係沙律畫龍點睛位!🍽牛油果蛋皮脆卷蛋皮包住香滑牛油果,入面仲有紅葱、蕃茄乾同松子仁!好香口!不過我prefer唔沾醬食😛🍰鮮士多啤梨cheesecake終於到主菜!cheesecake幼滑,不過我鐘意再芝士味濃d同無咁甜,士多啤梨浸左糖漿,加埋 cheesecake一齊食就更甜了🍰Godiva 朱古力cheesecake朱古力味就預左好甜,上層係朱古力mousse再加中間朱古力cheese,下層朱古力餅底有朱古力粒粒,朱古力味香濃,加埋朱古力粒粒有多重口感!讚!份量真係好大份,兩個人食到好飽!滿足!
🍽芝樂坊沙律
🍽牛油果蛋皮脆卷
🍰鮮士多啤梨cheesecake
🍰Godiva 朱古力cheesecake
份量真係好大份,兩個人食到好飽!滿足!