芝加哥串燒酒場 (明雲閣)

Chicago Bar And Restaurant (Ming Wan Court)
2022-10-03 34 瀏覽
呢間店張Menu真係一睇就見到好多種類,而且價錢又唔貴;比起出面嗰啲串燒店,呢間真係抵好多,可以盡情叫,想食幾多就幾多!☺️私心推薦!!!厚切薯片炸完唔會好乾爭爭,淨係得個脆字;而係做到外脆內軟,咬落去嘅口感好豐富,脆得嚟入邊又可以食到一啲薯蓉!原條茄子燒(小辣):茄子燒得好入味,面頭有蔥同埋辣味粉夾埋一齊食好香!燒宮崎去骨雞腿:燒完啲皮係好脆,而啲雞肉仲係好嫩滑多汁,唔使點燒汁都好好食!燒紫菜年糕:唔好以為佢係燒燶咗,其實係上面有塊紫菜同埋燒汁,所以睇落去係黑色;我對煙靭嘅食物真係無抵抗力,呢個年糕真係好正,咬落軟軟的好煙靭!鹽燒雞軟骨:燒完之後啲雞軟骨好脆,食落仲好香油脂味,一定要嗌!招牌燒牛骨髓:第一次食覺得幾特別,原來佢嘅質感係軟軟的帶綿滑(少少似豆腐?!),一啲都唔會有腥/騷味!燒鳳梨:好甜呀!食咗好多肉再食一嚿菠蘿好正!好抵食!叫左好多野食到好飽!食得串燒又點可以少咗酒,食完肉再飲一啖酒,人生樂事!Magners Original Apple Cider: 怕飲酒嘅可以揀呢隻,只有1.x%酒精,好似飲汽水甘!Samuel Adams Boston:呢支飲落有果香味帶回甘,都係

私心推薦!!!

燒鳳梨:好甜呀!食咗好多肉再食一嚿菠蘿好正!

好抵食!叫左好多野食到好飽!

食得串燒又點可以少咗酒,食完肉再飲一啖酒,人生樂事!

Samuel Adams Boston:呢支飲落有果香味帶回甘,都係唔錯既選擇!

2022-10-02
2022-10-03 24 瀏覽
今天約了朋友去Happy hour,行開元朗,睇下附近有無好的酒吧,同朋友飲返兩杯。行過教育路,轉左入內街,見到有間有串燒食的酒吧,價錢又實惠,即刻入去試下。兩個人,先叫了杯一番生啤,飲住兩啖再慢慢落單。這間酒吧竟然主打不是西餐,是串燒,可以選不同辣度。牛扒肉嫩,肉汁豐富。蔥燒扇貝,黑色豬腩串,配上孜然粉,好味!韮菜燒,多汁好食。厚切牛舌,口感一流。原隻魷魚串,魷魚不乾,鮮甜。牛肉䓤串、玉子燒、雞肉軟骨棒,送酒一流。燒豬大腸,羊肉串,,配上紅椒粉,辣度剛剛好。鹽燒雞翼,外脆內嫩。招牌茄子燒有驚喜,完全唔似酒吧出品。場內仲有英超直播,下次約多幾個,睇波加串燒,一流!5:00 前而家仲做緊生啤買一送一,超抵!

兩個人,先叫了杯一番生啤,飲住兩啖再慢慢落單。

這間酒吧竟然主打不是西餐,是串燒,可以選不同辣度。

牛扒肉嫩,肉汁豐富。

蔥燒扇貝,黑色豬腩串,配上孜然粉,好味!

韮菜燒,多汁好食。厚切牛舌,口感一流。

招牌茄子燒有驚喜,完全唔似酒吧出品。

2022-09-29
2022-10-02 20 瀏覽
飲品1)Sangria$98(酒味比較濃)(Red Wine,Brandy, Orange Juice,Lemon Juice)2)Snow Ball$83(我覺得似乳酸飲品,好飲)(Egg Liqueur, 7up)碳燒牛扒(塊)$49,切細細片夠入味。薄燒安格斯牛肉葱串$32食落唔油膩。炭燒豬頸肉(串)$22肉質爽燒日本博多雞心$33炭燒鴨胸x2(串)$46比較膩口粟米燒(條)$33芝士黑松露大啡菇(隻)$45因為有芝士同黑松露,所以係好香同濃味嘅菇蘆筍燒x2(串)$56蘆筍幼好食燒尖椒串$19好食只是有點辣香蒜蔥花廣島蠔x2$64一定好食燒芝士年糕(2件)$29羊肉串x2$46羊食落唔蘇喎冷盤日本磯燒鮑魚(份)$88💓至愛泰式生蝦刺身(份)$68💓必叫
飲品
1)Sangria$98(酒味比較濃)
2)Snow Ball$83(我覺得似乳酸飲品,好飲)
(Egg Liqueur, 7up)

碳燒牛扒(塊)$49,切細細片夠入味。
薄燒安格斯牛肉葱串$32食落唔油膩。
炭燒豬頸肉(串)$22肉質爽
燒芝士年糕(2件)$29
羊肉串x2$46羊食落唔蘇喎
冷盤日本磯燒鮑魚(份)$88💓至愛
泰式生蝦刺身(份)$68💓必叫
勁耐冇喺元朗食飯,咁啱同朋友喺呢邊行街,又想搵個地方傾吓計食吓野咁,所以就揀咗呢間餐廳。難得係酒吧格局但冇乜煙味👍🏻,坐得幾舒服,有串燒亦有唔同嘅酒飲,職員都幾nice。如果有波睇,相信氣氛會好好🤭串燒可以揀唔辣、Bb辣、小辣、中辣及大辣。我哋揀左Bb辣,好微嘅辣。碳燒牛扒($49)食得出冇落鬆肉粉,食落較為紮實,冇落太多調味,主要靠燒嘅香氣及喼汁提升味道,送酒不錯。燒原隻魷魚串($28),燒新疆羊臉肉串($23),炭燒豬頸肉($22),鹽燒鮮白鱔串($58),羊肉串($23),燒土匪雞翼($24)土匪雞翼有好香孜然粉味,一咬就好易脫骨;羊肉串唔算好大陣羊騷味,肉質嫩滑👍🏻;第一次食燒白鱔,有驚喜~肉質厚實,燒到唔會好乾,而且啖啖肉;豬頸肉相對之下冇咩驚喜,但係好食嘅,推介的👍🏻羊臉肉第一次食,有少少羊騷味,啱晒我朋友🤣,佢話好入味好淋,不過份量有點少;必叫魷魚串,幾大隻,啖啖肉,好淋好易咬🤭原條燒茄子($35)食燒烤點可以冇茄子😋,有汁唔會燒到好乾,但亦都有燒烤嘅味道,加埋面頭嘅蔥蒜好惹味。雪生啤 Kirin Ichiban Frozen Beer (原味 $82 及桂花味 $92)

碳燒牛扒($49)
碳燒牛扒

土匪雞翼有好香孜然粉味,一咬就好易脫骨;

羊肉串唔算好大陣羊騷味,肉質嫩滑👍🏻;

豬頸肉相對之下冇咩驚喜,但係好食嘅,推介的👍🏻

必叫魷魚串,幾大隻,啖啖肉,好淋好易咬🤭

原條燒茄子($35)
茄子燒(原條)

2隻味之下桂花味更突出,有桂花香味甜味,混埋喺啤酒度都好夾。啤酒沙冰好特別,一齊飲有2個層次,好夠凍,令到成餐飯杯啤酒都係keep住冰凍嘅狀態👍🏻👍🏻
Kirin  Ichiban  Frozen  Beer
Kirin  Ichiban  Frozen  Beer

除咗串燒外,呢度都有主食。
我哋叫左碗蒲燒原條鰻魚珍珠飯($128),雖然上枱嘅時候鰻魚個樣睇落黑炆炆,但其實冇燶到,只係條鰻魚反轉咗。
鰻魚肥美,有油脂香,表面有香烤過嘅焦脆口感,珍珠飯有足夠鰻魚汁。估唔到喺酒吧都食到質素唔錯嘅鰻魚飯,滿足!
蒲燒原條鰻魚珍珠飯
這次來到元朗西菁街附近的一間大埔酒吧以及 串燒 「過江龍」。名氣果然不出所料,在入座後不久,已經全院滿座。當晚七時入座,因為酒吧性質 需要出示快測結果,大家留意喔!環境有別於一般酒吧,「中門大開」是此酒吧特色之一,但酒吧冷氣相當充足,完全不受炎熱天氣影響。酒吧內亦設有大電視,適合球迷觀看賽事。餐牌餐牌上菜式非常齊全,不論蔬菜葷菜多達數十款。餐牌底色為黑色,可能未能即時看清楚文字,不過無傷大雅! 桂花KIRIN ICHIBAN $82、Samuel Adams $58來酒吧怎麼不會點啤酒!更何況是配串燒,點了一杯特別的桂花KIRIN ICHIBAN ,表面是冰打成的Foam ,極清涼,桂花味香但不甜,男士女士都適合。另一杯Samuel Adams,比較少見,也很清爽好喝!香蒜芝士黑松露燒扇貝 $52、香蒜燒鮮鮑魚(3隻) $78 及 燒牛油半熟帶子 $58先來嚐嚐海鮮類,串燒店吃海鮮從來是品嚐海鮮最佳方法之一,扇貝配溶溶的芝士,增加層次;燒鮑魚香氣十足又鮮甜;半熟帶子彈性比全熟更高,更Q彈。茄子燒 $35 吃串燒怎能少了茄子燒?燒香茄子加上孜然粉、辣粉,茄子皮軟身,茄子肉入口接近即溶,平

餐牌

桂花Kirin chiban
Samuel  Adams

海鮮類串燒

茄子燒 $35
茄子燒

吃串燒怎能少了茄子燒?燒香茄子加上孜然粉、辣粉,茄子皮軟身,茄子肉入口接近即溶,平常不愛茄子的我,也吃了不少喔!

燒羊架 $39、招牌珍寶生蠔串 $78及招牌牛骨髓 $29
肉類

燒羊架半肥均勻,羊羶味恰到好處。比較少吃熟的生蠔,店家所挑選的生蠔滑溜肥美,佐燒汁配搭非常搭。牛骨髓被烤香濃細滑,油膩感稍高,如店家可伴烤麵包,效果更好。

薄燒安格斯牛肉蔥串 $32、黑毛豬腩串 $23 、芝士/黑糖雞脾肉串 $23/22、燒日本博多雞心 $33、羊肉串 $23、燒新疆羊臉肉 $23及蘆筍燒 $28
各式肉類串燒

薄燒安格斯牛肉味香,伴蔥在內一起進食減少牛肉帶來油脂感。黑毛豬腩油花平均,一咬肉汁四溢,非常推介。黑糖一直在香港瘋魔全港,在串燒店出現實在少見,黑糖配雞脾肉更是第一次見,無論配搭芝士及黑糖味道亦一絕,沒想到也很配。雞心經店家處理後,口感爽彈有嚼勁。羊肉串和燒新疆羊臉肉則為細肉串,一串不夠吃!不止燒韮菜好吃,蘆筍燒也很推薦喔,很清甜。
桂花Kirin chiban
Samuel  Adams
海鮮類串燒
茄子燒
2022-09-27 23 瀏覽
元朗新開呢間酒吧,裝修型格,有大電視睇波,又可以食埋串燒,真心覺得正👍星期一到五,8點前都係Happy Hour,平均啤酒平$10蚊杯左右。呢度d生啤又大杯又夠凍,仲有唔同味道既麒麟揀🤣今日試左杯桂花味,比平時生啤甜d同多左d桂花香,幾特別。KIRIN-Osmanthus $72KIRIN-$62黎得呢度當然唔少得食串燒,估唔到師傅咁有功力,完全係好食過大部分既串燒店🙀特別介紹下d我覺得好好食既比大家🐮牛類•汁燒牛小腸 $32 有d類似生腸,但帶有少少牛味。內裡脂肪口感Q嫩,但唔會覺得好肥膩•鹽燒牛舌心 $33 牛舌心比一半牛舌質感柔軟,同時又好爽脆•一口和牛串 $29•薄燒安格斯牛肉葱串 $32🐷豬類•炭燒豬頸肉 $22爽脆juicy•黑啤豬肉腸 $26有好香既麥味,一咬爆汁🪸海鮮•香蒜蔥花廣島蠔$32蠔肉大粒又鮮甜•鹽燒鮮白鱔串$58最最最好食,好厚肉好新鮮🐔雞類•鹽燒雞軟骨 $16香脆,飲酒一流•大蔥雞脾肉 $26雞肉永遠最夾都係大蔥🥬蔬菜類🥒•串燒娃娃菜 $16•雞脾菇 $19•原條茄子燒$35

KIRIN-Osmanthus $72

🐷豬類
•炭燒豬頸肉 $22
爽脆juicy
•黑啤豬肉腸 $26
有好香既麥味,一咬爆汁

🪸海鮮
•香蒜蔥花廣島蠔$32
蠔肉大粒又鮮甜
•鹽燒鮮白鱔串$58
最最最好食,好厚肉好新鮮

🐔雞類

•串燒娃娃菜 $16
•雞脾菇 $19
•原條茄子燒$35
2022-09-26 15 瀏覽
今日喺元朗收工,同朋友諗住坐低飲杯嘢放鬆一下,無意中經過呢間餐廳覺得氣氛都幾好,所以做入去試吓 芝加哥串燒酒場。餐廳地方雖然唔大,但係都好有格調,加上播放少少音樂,同朋友喺度飲酒傾偈比到我一種好舒適嘅感覺。望一望個餐牌happy hour買一送一,酒精放題398任飲,性價比真係高。串燒方面都有好多選擇。XO醬燒廣島蠔 208元 半打,廣島蠔燒完size都算大,完全冇縮水,估唔到用XO醬可以同廣島蠔嘅味道咁夾,將生蠔嘅鮮味提升,蠔身厚肉多汁,鮮味十足,果然係必食推介。鹽燒三文魚頭 一份 68元,三文魚頭燒到好香,肉質仲係好嫩滑多汁,加上少少鹽香調味,將魚嘅鮮味帶晒出嚟。用嚟餸酒真係一流。燒汁牛仔骨 48元一份,牛肉味香濃,加上有少少脂肪,食落去特別香口,最鍾意就係牛仔骨附近嗰啲肉,有咬口味道又香。炭燒牛扒$49 ,肉質非常香滑Juice,比牛仔骨更加香牛肉味。燒雞泡魚乾 58元,飲酒一定要點雞泡魚乾,味道好香,點一點旁邊嘅沙律醬味道更加香甜。魚乾燒得好乾身特別香口惹味。炭燒法國鵝肝,鵝肝燒到好香口,入口味道香濃,口感幼滑綿綿,一個人真係可以食幾串。呢間餐廳有酒飲,而食物製作方面亦都做得好
呢間餐廳有酒飲,而食物製作方面亦都做得好出色,好值得喺度推介一下。
2022-09-26 15 瀏覽
心情麻麻,同朋友散下心,順便去Happy hour飲下食下,係元朗見到呢間芝加哥,好似幾好氣氛咁喎。好,坐低睇下有咩好食先。串燒都有幾十款,除左串燒,仲有炸物小食,食飽飲酒就唔使怕。叫左中辣,都真係幾辣,我喜歡多春魚,魚仔燒脆得黎入面唔dry雞肉軟骨串,啖啖肉軟骨又索索聲。玉子個醬汁好juicy,蛋好鬆軟,仲有4件,抵食!叫左Pina Colada,椰味同酒比例啱啱好,唔太甜。桂花味啤酒,聞落去帶有桂花味,飲落就似番啤酒,幾特別。

好,坐低睇下有咩好食先。

串燒都有幾十款,除左串燒,仲有炸物小食,食飽飲酒就唔使怕。

雞肉軟骨串,啖啖肉軟骨又索索聲。

玉子個醬汁好juicy,蛋好鬆軟,仲有4件,抵食!

叫左Pina Colada,椰味同酒比例啱啱好,唔太甜。

桂花味啤酒,聞落去帶有桂花味,飲落就似番啤酒,幾特別。
今日收工元朗牛帶路食串燒因為第二日仲要返工,我地就比較早去食夜晚飯所以可能去到嗰陣舖頭都暫時仲未好多人,但係可以睇得出佢座位都好闊落舒服因為天氣溫度降番啲,所以夜晚黑坐出面都幾好,別有一番風味符合番今日食串燒嘅主題雖然唔係坐喺店舖入邊,但係店員都時刻留意住我哋嘅動向,有咩需要佢哋都可以即時過嚟,欣賞👍🏼👍🏼可能因為燒嘢食都需要時間嘅緣故,所以上菜速度並唔係好快但係嘢食大致上都幾好食,特別係個土匪雞翼🐓🐓羊肉串同埋茄子少都值得一試嘢飲嗰度我哋除咗叫咗兩杯酒之外仲叫咗個紫薯鮮奶同埋呢個菠蘿梳打酒好飲,菠蘿梳打係夏天飲嘅時候特別清新而且,菠蘿都仲算係當造季節嘅水果,我覺得自己揀得好好~哈哈!
今日收工元朗牛帶路食串燒
因為第二日仲要返工,我地就比較早去食夜晚飯

因為天氣溫度降番啲,所以夜晚黑坐出面都幾好,別有一番風味
符合番今日食串燒嘅主題

可能因為燒嘢食都需要時間嘅緣故,所以上菜速度並唔係好快

嘢飲嗰度
我哋除咗叫咗兩杯酒之外
仲叫咗個紫薯鮮奶
同埋呢個菠蘿梳打
酒好飲,菠蘿梳打係夏天飲嘅時候特別清新
而且,菠蘿都仲算係當造季節嘅水果,我覺得自己揀得好好~哈哈

主打燒烤及啤酒的餐廳有室內亦有室外位置環境開陽有種relax 的感覺👍🏻串燒的款式非常多有豬牛羊肉類、海鮮、蔬菜、佐酒類…真係每樣野都好想食我覺得好好嘅地方係可以選擇口味不同嘅辣度(中小大bb辣都有😂)酒類亦都好多選擇同埋加錢可以free flow ,好正呀✨推介食物燒雞泡魚乾、水牛芝士條(份量超多、夠香口,送走一流)黑毛豬腩串、燒茄子、鹽燒雞翼、炭燒牛扒、孜然午餐肉串(非常惹味)汁燒京蔥串、燒尖椒串、韭菜燒(蔬菜類好多,好啱唔係好食肉嘅人)
主打燒烤及啤酒的餐廳
有室內亦有室外位置
環境開陽
有種relax 的感覺👍🏻

串燒的款式非常多
有豬牛羊肉類、海鮮、蔬菜、佐酒類…
真係每樣野都好想食
我覺得好好嘅地方係可以選擇口味
不同嘅辣度(中小大bb辣都有😂)

酒類亦都好多選擇
同埋加錢可以free flow ,好正呀✨

推介食物
燒雞泡魚乾、水牛芝士條(份量超多、夠香口,送走一流)

• 燒雞泡魚乾
  • 水牛芝士條
2022-09-22 18 瀏覽
今日放工約左朋友聚會,我地去左元朗依間極具人氣的「芝加哥串燒酒場」。最鍾意餐廳個環境氣氛,有種好放鬆既感覺。另外,最吸晴係有個大電視,睇世界盃、英超一流!同朋友一邊歎串燒一邊飲酒,放工就係要這種快樂。 ➖串燒款式選擇多,每款都有一定質素🐮牛肉類▪️招牌燒牛骨髓▪️鹽燒牛舌心▪️安格斯牛板腱珍珠飯-牛骨粹必須趁熱食,香氣最濃郁-牛舌心夠哂厚切,牛味極濃-安格斯牛板腱珍珠飯好大碗,兩個女仔食甘多串燒都食得哂個飯,因為真的好好食。牛板腱燒得香口,口感爽彈➖🐷雞肉類▪️雞肉軟骨棒▪️鹽燒雞翼▪️風味雞腎串-雞肉軟骨棒好抵食。軟綿我雞肉伴上香滑蛋汁,十分滋味。-朋友最愛鹽燒雞翼,去食串燒一定要點。外皮燒到脆卜卜,內裏肉質juicy。➖🐟海鮮及魚類▪️香蔥燒牛殼扇貝▪️蒲燒鰻魚串▪️鹽燒多春魚-扇貝相當大粒鮮甜,d 湯汁亦係精華-鰻魚質感新鮮彈牙-多春魚咸香十足,伴酒佳選➖🥬蔬菜類▪️原條茄子燒▪️串燒娃娃菜▪️韭菜燒▪️蘆筍燒食左咁多肉類,必點一些蔬菜中和一下膩滯感。 當中最鍾意是燒茄子及韮菜-茄子燒份量多,而且每一條都鋪滿了蒜蓉及蔥,十分惹味-韭菜燒面層亦鋪滿辣粉同孜然粉,辣得過癮➖🍡特式食物▪️燒紫菜年糕串 : 煙煙韌

串燒款式選擇多,每款都有一定質素
🐮牛肉類
▪️招牌燒牛骨髓
▪️鹽燒牛舌心
▪️安格斯牛板腱珍珠飯
-牛骨粹必須趁熱食,香氣最濃郁
-牛舌心夠哂厚切,牛味極濃

🐷雞肉類
▪️雞肉軟骨棒
▪️鹽燒雞翼
▪️風味雞腎串
-雞肉軟骨棒好抵食。軟綿我雞肉伴上香滑蛋汁,十分滋味。

🐟海鮮及魚類
▪️香蔥燒牛殼扇貝
▪️蒲燒鰻魚串
▪️鹽燒多春魚
-扇貝相當大粒鮮甜,d 湯汁亦係精華
-鰻魚質感新鮮彈牙
-多春魚咸香十足,伴酒佳選

🥬蔬菜類
▪️原條茄子燒
▪️串燒娃娃菜
▪️韭菜燒
▪️蘆筍燒
食左咁多肉類,必點一些蔬菜中和一下膩滯感。
當中最鍾意是燒茄子及韮菜
-茄子燒份量多,而且每一條都鋪滿了蒜蓉及蔥,十分惹味
-韭菜燒面層亦鋪滿辣粉同孜然粉,辣得過癮

🍡特式食物
▪️燒紫菜年糕串 : 煙煙韌韌充滿海苔香
▪️玉子燒: 厚切甘甜,令人滿足
🍍甜品-鳳梨燒
用最愛既燒菠蘿當甜品😋可以睇到店家豪無吝嗇,同樣大大份!時令菠蘿勁甜,爆多汁,超好食。
🍻kirin ichiban黑加倫子雪啤&桂花雪啤
本身個人偏好甜既酒,所以呢杯酒好啱我,第一次飲到酒上面有好似雪糕甘既冰沙,勁軟綿綿,仲可以keep住杯野凍。
收工大壓力,同朋友啤啤佢都好唔錯。朋友嗌左桂花味,味道同樣好清新
2022-09-15 17 瀏覽
以往去大埔嗰邊成日會去芝加哥串燒酒場,估唔到原來元朗都開咗一間分店😜現場所見,餐廳有好多唔同年齡嘅消費群,年輕人、上班族、街坊客,餐廳嘅環境氛圍好適合三五知己一路吹水、一路飲酒食嘢🍻串燒種類款式非常多,牛肉、雞肉、豬肉、海鮮、瓜菜類都有提供🍽而且佢哋係主打即點即燒,確保到食物上枱保持到理想嘅溫度😄我哋剔下剔下,話咁快就叫咗以下咁多款🤣🤣🤣串燒當中比較推薦幾款,好惹味嘅燒雞翼,雞翼真係最難抵擋嘅串燒美食之一🤣碳燒牛扒,廚房會預先幫你切開好多塊,牛扒燒完之後真係好香口😋一塊只係$49,份量好多好抵食!燒韭菜、燒茄子、燒菠蘿,呢三樣都係本人比較推薦,拎嚟串燒會特別加分!KIRIN Original Frozen Beer做完一日嘢,放工忍唔住要整返杯生啤🍺大啖大啖飲落去,夠晒抒壓!Frozen Beer最上層嘅幼滑泡沫,原來係用呢部特製嘅機器打出嚟,的確唔係好多地方有呢個體驗!Peach Mojito好容易入口嘅其中一種Cocktail,口感好清新,夏天熱辣辣夠解膩!🤪Little Creatures IPA Craft Beer呢枝Little Creatures嘅Craft beer,有

KIRIN Original Frozen Beer

Peach Mojito
呢枝Little Creatures嘅Craft beer,有百香果、西柚味、洋茴香嘅香味,少少苦但絕對可以接受😎
現場大電視播緊英超~
2022-09-13 18 瀏覽
呢間係我食過最最好食既串燒😂😂😂我其實已經食左三次,但依然好想分享俾大家,今日我又同第二個朋友去食,依然好正!全部好難介紹哂,但我介紹啲真係我食過幾次依然都keep到水準既🤣🤣-燒茄子好大條架!仲配埋蒜蓉同燒烤嘅香料,調得啱啱好又唔會好重口味喎!-炭燒豬頸肉真係唔係間間整得出色😂,呢間肉質岩岩好!-雞肉軟骨棒咬落去好有咬口,好正🤣玉子燒係我最好,甜甜地,又唔乾🥹韭菜燒用料正,新鮮,香口🤣燒雞泡魚干成日叫,真係唔乾架🤣仲有得睇波飲酒,成大班人去,勁興奮🤣🤣
呢間係我食過最最好食既串燒😂😂😂

-燒茄子

-炭燒豬頸肉
真係唔係間間整得出色😂,呢間肉質岩岩好!

-雞肉軟骨棒
咬落去好有咬口,好正🤣

玉子燒
係我最好,甜甜地,又唔乾🥹

韭菜燒
用料正,新鮮,香口🤣

燒雞泡魚干
成日叫,真係唔乾架🤣

仲有得睇波飲酒,成大班人去,勁興奮🤣🤣
2022-09-12 14 瀏覽
放咗工好攰,梗係搵朋友去開心一下,有個朋友住元朗,佢話叫我入去試吓有間開咗唔係好耐嘅酒吧餐廳食嘢加飲酒,聽到佢講都好吸引,我即刻搭咗西鐵入去,沿路行去嘅途中都見到有好多酒吧同埋食肆,原來元朗都有好多餐廳咁吸引,真係得閒要去多啲元朗行到酒吧門口見到有個大螢幕非常吸睛,門口嘅接待員已經急不及待招呼我們😁一踏入門口已經感到冷氣嘅涼快,行到最入有一個大電視,當時播緊足球,啱晒啲波友,而我喜歡餐廳的音樂,所以就好好享受餐廳入邊嘅音樂😊放工聽音樂飲下酒真係好relax🤝餐廳面積唔算大入邊燈光變暗最重要係有酒飲有紅白酒清酒啤酒威士忌仲有我最鍾意嘅蘋果走氣氛非常不錯再睇一睇餐牌係主打串燒因為啱啱收工太肚餓,所以今日都叫咗個飯食,仲有其他新鮮嘅海鮮例如生蠔,扇貝,聖子,鮑魚等等加拿大黑毛豬鞍$88😚黑毛豬安炸到金黃色微焦,當我一食入口,黑毛豬安的表面卜卜脆,而且內裏軟淋,還有肉汁滲出,見到已經非常吸引,食出雙重口感,肉香的味道.可知廚房細心製作,旁邊放有沙律醬,增加食慾。招牌鹿兒島A5肉眼珍珠飯$348平時出去食牛肉飯都好少用珍珠米,珍珠米每粒渾圓飽滿,粒粒分明,入口珍珠米煙韌有口感而帶有米香,這碗珍珠
加拿大黑毛豬鞍$88😚
招牌鹿兒島A5肉眼珍珠飯$348
平時出去食牛肉飯都好少用珍珠米,珍珠米每粒渾圓飽滿,粒粒分明,入口珍珠米煙韌有口感而帶有米香,這碗珍珠米嘅份量唔算多剛剛好,最重要嘅係呢塊A5牛扒,牛扒一放入口已經食到牛肉嘅油香味,滿口油脂甘香非常淋身,嫩滑同牛味好重,又夠牛肉香,牛扒煎到啱啱好,食完成塊都唔夠喉,旁邊仲放有秘製醬汁鹽同埋黑椒可以自己調校份量😋

芝士雞脾肉串$23😚
有我最鍾意食嘅芝士放咗喺雞肉嘅上面,雞肉每一粒都非常滑溜,燒到剛剛好,入口仲有燒烤嘅香味,十分有水準。
Craft beer $48
這款啤酒,口感豐厚順滑,層次複雜,帶有麥芽甜味,焦糖及微烤麥味,而且非常冰凍入口透心涼,加上串燒和炸物一齊食,冇得彈。
Cider $58
這款啤酒是愛爾蘭銷量第一的,入口甜甜的感覺和帶有蘋果香味,非常容易入口,感覺很像香檳,適合女士們飲。
新界區地段,地方始終比較寬敞,這間芝加哥酒吧,環境舒適,比起九龍區的酒吧,寬闊得多;而且地方清潔,環境有氣氛,但不算太嘈吵 👍💕Saint Louie 紅白酒,每杯$49 ,比啤酒還要便宜,立刻點了兩杯試一試。小妹並不擅長品酒,感覺是易入口,不錯的餐酒。蒲燒原條鰻魚珍珠飯$128,原條鰻魚直接燒烤,再加上鰻魚汁,鰻魚肉質鬆軟,味道很不錯珍珠米做出來的飯,特別口感不同,加上粟米小蔥花同埋醬汁,已經是一碗很好味的飯。吃點飯先吃點飯不會那麼易醉。日本黑毛和牛肉眼150 gram $328,味道非常好,肉質鬆軟,入口油香滿溢,$328雖不便宜,貴得有道理。燒土匪雞翼$24兩件,用孜然粉醃製嘅雞翼,份外惹味啊 🥰🥰燒大啡菇一隻$32,大啡菇本身味道好好,非常juicy,加咗鹹香的煙肉吊味,要是煙肉碎上,吃起來會更方便。招牌茄子燒原條$35,同樣是落了孜然粉醃製嘅茄子,加上蔥花,味道甚為出眾,不愧為王牌食物,黑松露蝦串一份$32,這份燒蝦一客三件,蝦肉鮮味爽口,加上重手的松露醬,非常抵食!玉子燒四件$35,燒得很好味,醬汁味加上蛋的甜香,正!另類的甜品!燒三文魚鮫一串$28,跟預期中的三文魚鮫有點

燒土匪雞翼$24兩件,用孜然粉醃製嘅雞翼,份外惹味啊 🥰🥰

燒三文魚鮫一串$28,跟預期中的三文魚鮫有點出入,沒想過是長長一條的😂😂😂,味道跟正常的三文魚鮫差不多,外皮有點趣,下酒一流!