2022-11-15
📍#芝加哥串燒酒場 (明雲閣) (元朗)元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖♡人均消費: ~$800 @ 2🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺門口好eye catching 一眼就見到,而串燒酒吧食物選擇種類好多👍🏻 花多眼亂~🤣😆 兩個人飲下酒都不知不覺食左好多嘢😆❣️#燒原條鰻魚💰 $99蒲燒鰻魚原條上~ 啖啖肉,酒吧有原條鰻魚食,感覺好特別😝❣️#招牌珍寶生蠔串💰$783隻上~ 蠔身飽滿,上面有少許燒汁,個人覺得同蠔唔太夾。.❣️#烤黑松露蝦串💰 $32蝦3隻上~ 蝦上面有少少黑松露醬 .❣️#燒三文魚柳 💰$68個人覺得酒吧有燒三文魚柳食係幾驚喜,平時嘅串燒店都比較少有~ 不過 燒得太乾🥹❣️#燒羊架💰 $43好厚肉,7成熟,少少羶味~.❣#煙燻和牛牛舌💰 $38牛舌牛味濃好嫩口~ 厚切,但一啲都唔韌.❣️#原味魷魚串💰 $28比較surprise 既係魷魚串好大串,而且好食,性價比高.❣#鳳梨燒💰 $26必點~ 食左咁多串燒之後,一定要食燒菠蘿,juicy!!!!.❣#招牌茄子燒💰 $39食串燒必點,多蒜蓉好重口味🤣.❣#鹽燒雞皮💰$16雞皮夠脆已經贏左👍🏻👍🏻👍🏻.❣#Whiskey sour💰
📍#芝加哥串燒酒場 (明雲閣) (元朗)
元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖
♡人均消費: ~$800 @ 2
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
❣️#燒原條鰻魚💰 $99
蒲燒鰻魚原條上~ 啖啖肉,酒吧有原條鰻魚食,感覺好特別😝
❣️#招牌珍寶生蠔串💰$78
3隻上~ 蠔身飽滿,上面有少許燒汁,個人覺得同蠔唔太夾。
❣️#烤黑松露蝦串💰 $32
蝦3隻上~ 蝦上面有少少黑松露醬
❣️#燒三文魚柳 💰$68
❣️#燒羊架💰 $43
好厚肉,7成熟,少少羶味~
❣#煙燻和牛牛舌💰 $38
牛舌牛味濃好嫩口~ 厚切,但一啲都唔韌
❣️#原味魷魚串💰 $28
比較surprise 既係魷魚串好大串,而且好食,性價比高
❣#鳳梨燒💰 $26
❣#招牌茄子燒💰 $39
食串燒必點,多蒜蓉好重口味🤣
❣#鹽燒雞皮💰$16
雞皮夠脆已經贏左👍🏻👍🏻👍🏻
❣#Whiskey sour💰$82
就算唔飲開酒既女仔都接受到既口味😋 whiskey 味唔算好濃,帶有點果香,容易入口😋
❣#Nothing💰$88
反而呢杯就比較重酒味 ,亦帶有少許蜜瓜味
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺