2023-01-09 30 瀏覽
香港人就最鐘意食海鮮同火鍋,食靚海鮮又唔想浪費左啲鮮味就一定係食蒸氣火鍋!今次嚟船渦就食咗兩個個蒸海鮮火鍋套餐,每人都唔使$300,勁抵食!餐廳位於銅鑼灣好方便,環境都好舒服,每兩個位都有個日式捲廉間隔,私隱度極高👍🏻👍🏻同朋友share左一個九品芝麻餐,同埋一個內務總管套餐,內務總管套餐會多啲海鮮呀攜帶子呀仲有半隻蟹食😆每個餐都有隻海鮮冰船擺盤勁靚,夠晒高級打卡一流😜首先有三色sashimi ,仲有炸雞呀章魚小丸子食,好似居酒屋咁開胃一流😆海鮮船啲海鮮全部都勁鮮甜,餐廳入面有好多缸游水生猛海鮮,難怪咁鮮咁正😋😋😋啲蜆呀沙白一啲沙都冇👍🏻👍🏻除咗海鮮,套餐仲有雞牛豬呀,肉丸食,一定夠滿足!蒸完啲海鮮之後,就梗係要食返個靚粥底,啲粥吸收晒蒸海鮮嘅鮮味,又香又甜,食晒勁飽足😝

除咗海鮮,套餐仲有雞牛豬呀,肉丸食,一定夠滿足!

2023-01-09 35 瀏覽
近排同朋友去咗食一人一鍋嘅蒸海鮮,呢度有4個固定套餐可以揀,豐儉由人,由$218-$598,我同朋友都係揀咗內務總管套餐 $288,我地覺得呢個套餐cp值最高🤭套餐非常豐富,已包括刺身、炸物、海鮮、肉類、三寶丸、蔬菜併盤,套餐主食可以揀要粥底定麵底,最後仲有甜品😋海鮮都有7款咁多,白蜆、蝦、鮑魚、蟹(半隻)、元貝等,蒸海鮮最能食到本身嘅鮮甜味,亦都證明呢度海鮮好新鮮,都唔使用到調味料牛骨濃汁牛丸都好好味,好濃郁嘅牛味😋粥底方面,店員預先放定芋頭同南瓜係入面,食到咁上下佢就會加粥入去,吸收曬海鮮嘅精華,個粥底非常好食,起碼裝到3碗出嚟,份量好多呀👍

牛骨濃汁牛丸都好好味,好濃郁嘅牛味😋

2023-01-09
2023-01-09 76 瀏覽
環境幾舒服,落廉就可以隔住,其實一個人黎都得黎到叫左內務總管,雖然只係第二等,但都已經好多野食前菜有3件刺身同炸物,炸雞大大粒,上菜仲係好熱辣辣蒸氣火鍋包:海鮮-蟹半隻,白蜆、蝦、元貝、大蜆,而菜單所講既時令海鮮係鮑魚兩碟肉-可揀肥牛/雞腿肉/豚肉片加一盆蔬菜拼盤海鮮都好新鮮、鮮甜,蝦殼好易拆,所以好新鮮,又大隻,唔點鼓油已經好好味最後食完個火鍋可揀粥底定麵底,呢個set就係南瓜粥,滴左d海鮮蒸氣,特別鮮甜最最最後,甜品係一粒雪米糍,點都係一個full set dinner圍返個set $288加一 都係$300頭,食海鮮,好抵食,最後仲配澱粉質,真係一定飽,仲要高質,出面食d唔係任食既雞煲/打邊爐,呢個價錢好難食得飽

環境幾舒服,落廉就可以隔住,其實一個人黎都得

黎到叫左內務總管,雖然只係第二等,但都已經好多野食
前菜有3件刺身同炸物,炸雞大大粒,上菜仲係好熱辣辣

蒸氣火鍋包:

兩碟肉-可揀肥牛/雞腿肉/豚肉片
加一盆蔬菜拼盤

2023-01-07 25 瀏覽
晚市有幾個套餐可以揀,有平有貴,睇返自己想食咩海鮮而選擇,單係火鍋配料,已經份量多又足料。揀左最平$218既九品芝麻同$ 388既八府巡按前菜三點刺身:北寄貝,甘蝦,帆立貝全部都好新鮮,一d都唔Hea架!小食揀左芝麻雞翼+雞軟骨餃子+章魚燒熱辣香脆,唔會好油膩,最推薦芝麻雞翼!海鮮白蜆、蝦、鮮魚片、鮑魚、龍蝦(半隻)、元貝、貴妃蚌、蟹(半隻)其實所有海鮮都好滿意,仲新鮮過自己去買😂仲處理得好乾淨,個人最鐘意係龍蝦,蒸之前仲郁緊好生猛,啖啖肉勁鮮甜彈牙,蝦膏甘香好味😋元貝都好大好厚肉,勁正記得一定要食蟹鉗,鮮甜度媲美長腳蟹架肉類安格斯牛肉、手切肥牛、豚肉最推薦安格斯牛肉,入口軟滑,牛味香濃好好味三寶丸墨魚丸、牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸三款味道都好食,佢嘅牛丸比市面上既更彈更重牛味!蔬菜拼盤都好大份又新鮮粥底吸收晒所有海鮮既精華,超級鮮甜好味!軟綿綿滿口都係海鮮既感覺呀!必點喔!甜品最後每人一粒雪糕糯米糍,大滿足呀!

揀左最平$218既九品芝麻同$ 388既八府巡按

前菜
三點刺身:北寄貝,甘蝦,帆立貝
全部都好新鮮,一d都唔Hea架!

小食
揀左芝麻雞翼+雞軟骨餃子+章魚燒
熱辣香脆,唔會好油膩,最推薦芝麻雞翼!

海鮮

其實所有海鮮都好滿意,仲新鮮過自己去買😂

元貝都好大好厚肉,勁正

記得一定要食蟹鉗,鮮甜度媲美長腳蟹架

肉類
安格斯牛肉、手切肥牛、豚肉
最推薦安格斯牛肉,入口軟滑,牛味香濃好好味

三寶丸
墨魚丸、牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸
三款味道都好食,佢嘅牛丸比市面上既更彈更重牛味!

蔬菜拼盤
都好大份又新鮮

甜品
最後每人一粒雪糕糯米糍,大滿足呀!
2023-01-05 36 瀏覽
今日去咗銅鑼灣嘅呢間船渦 係食蒸海鮮火鍋嘅餐廳 一人一鍋夠晒方便就算小毒毒都唔驚尷尬哈哈 每張枱只有竹簾間隔 感覺上私隱度十足邊有唔少魚缸 可以睇得出鮑魚 龍蝦 肉蟹等等全部新鮮活潑叫咗個$388套餐 首先有剌身 非常之新鮮然後有兩本炸物 炸雞翼外面超級卜卜脆 入面好多肉汁已經包咗半隻龍蝦半隻肉蟹 鮑魚 龍躉片 元貝 蜆 鮮蝦等等 全部都勁新鮮個人最喜歡就係唔肉蟹鮮甜度超高 蟹肉有彈性 全部都係一疏疏大滿足 其次仲有得選兩款肉類 我就揀咗安格斯牛肉 同 黑豚肉

邊有唔少魚缸 可以睇得出鮑魚 龍蝦 肉蟹等等全部新鮮活潑

叫咗個$388套餐 首先有剌身 非常之新鮮

然後有兩本炸物 炸雞翼外面超級卜卜脆 入面好多肉汁

其次仲有得選兩款肉類 我就揀咗安格斯牛肉 同 黑豚肉
2023-01-05 45 瀏覽
今日天氣凍凍地,就同屋企人嚟到銅鑼灣嘅船渦海鮮蒸氣火鍋店。一人一鍋每個人枱上面都有個蒸氣爐,好方便同朋友話屋企人嚟食飯。再入啲就係魚缸,每一款海鮮都好生猛。咁我就嗌左$388既八府巡按,當中包括左三份刺身、芝麻炸雞翼、雞軟骨餃子、白蜆、蝦、鮮魚片、鮑魚、半隻龍蝦、元貝、聖子或者蟹(我就揀左蟹),肉類方面有,安格斯牛肉、豚肉、雞髀肉(我揀左豚肉同埋雞髀肉),之後仲包三款丸、蔬菜拼盤、甜品,我仲加配咗蕃茄湯底拉麵。特別一贊既係有個牌會寫清楚每款海鮮需要蒸既時間,保障唔會過熟或唔熟,保留返最新鮮既味道同口感。

2023-01-05 30 瀏覽
之前已經有朋友介紹我食d 間, 但一路冇去開銅鑼灣, 一路都冇食, 今日放假約咗朋友出去行街,順便黎試吓, 加上聖誕節假期食咗好多party 食物, 清清地食蒸海鮮都係一個唔錯既選擇.我地平日過咗繁忙時間,約2:30 pm 到, 唔算多人,環境舒適, 播放著輕柔音樂,慢慢蒸慢慢食, 感覺好relax .午餐有二款套餐供選擇,《水師提督套歺》$128,《八府巡按套歺》$348, 我地2⃣️個人各叫一款, share 返都係$2 xx一位,超抵食, 食材重要既豐富,海鮮見到廚房即叫即處理, 好鮮甜新鮮,食完超飽, 好滿足. 蒸完所有食材後,最後套歺還配有粥底, 麵底 和和風珍珠飯(3 選1).店舖還好貼心, 張貼提示建議每樣食料蒸煮時間, 而家個爐還有計時功, 咁就唔怕浪費食材, 值得一讚.

我地平日過咗繁忙時間,

約2:30 pm 到, 唔算多人,
環境舒適, 播放著輕柔音樂,
慢慢蒸慢慢食, 感覺好relax .

午餐有二款套餐供選擇,
最後套歺還配有粥底, 麵底 和和風珍珠飯(3 選1).

題外話/補充資料: 海鮮好鮮甜新鮮
2023-01-03
慶祝紀念
生日
  • 海鮮
2023-01-04 133 瀏覽
銅鑼灣一人一蒸鍋新體驗 今日搵食 嚟到銅鑼灣試吓一人一蒸鍋 餐廳位於銅鑼灣樓上鋪 都幾多座位 格調裝修 座位舒適 每個座位都有竹簾隔住 可以靈活地隔開唔同人數 私隱度都幾高🥰蒸鍋 因為係一人一蒸鍋 可以自己輸入時間 慢慢蒸慢慢食😎😋 蒸鍋 相對比較健康 🥰 佢有4個套餐 豐儉由人👍飲品可以另外自己叫😌 內務總管套餐$288/位 三點刺身(北寄貝 甘蝦 帆立貝)日式炸雞(3粒)海鮮:白蜆 蝦 鮑魚 蟹半隻 元貝 大蜆 時令海鮮一款肉類:美國肥牛 豚肉片 雞腿肉(三選二)三寶丸:牛骨濃汁牛丸 薑汁皮蛋貢丸 招牌墨魚丸蔬菜拼盤甜品我哋揀咗一個粥底 一個米線🍜 刺身鮮甜新鮮 帆立貝好厚肉😋日式炸雞 香脆入味 口有余香👍啲海鮮都好新鮮 鮑魚厚肉彈牙 蝦🦐爽甜 蟹🦀️還可以都算實肉 刀貝新鮮爽口 白蜆大蜆到新鮮多肉 正呀😎😋😋估唔到佢啲丸都好出色 似自家手打 好味多汁 🥰中間間住蒸埋啲蔬菜🥬一齊食 都幾正😌最後仲有個米線及粥底 粥底佢加咗南瓜粒同芋頭粒一齊煲 有埋啲海鮮湯底 所以個粥非常之出色好味😋 我食到超飽🤣🤣 整體來講 一人蒸鍋 概念獨特 非常方便 就算一個人想食都可以😌 分量十足👍👍 🎈船渦

銅鑼灣一人一蒸鍋新體驗

佢有4個套餐 豐儉由人👍
飲品可以另外自己叫😌

內務總管套餐$288/位

三點刺身(北寄貝 甘蝦 帆立貝)
日式炸雞(3粒)
海鮮:白蜆 蝦 鮑魚 蟹半隻 元貝 大蜆 時令海鮮一款
肉類:美國肥牛 豚肉片 雞腿肉(三選二)
三寶丸:牛骨濃汁牛丸 薑汁皮蛋貢丸 招牌墨魚丸
蔬菜拼盤
甜品
我哋揀咗一個粥底 一個米線🍜

刺身鮮甜新鮮 帆立貝好厚肉😋
日式炸雞 香脆入味 口有余香👍
估唔到佢啲丸都好出色 似自家手打 好味多汁 🥰
中間間住蒸埋啲蔬菜🥬一齊食 都幾正😌

🎈船渦 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈3樓

kfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #香港美食 #香港必食 #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #meimei #852food #852foodie
  • 內務總管
2023-01-03 23 瀏覽
黎到2022年最後一日 老公話要食好啲我地兩個都鍾意食海鮮 所以揀左呢間海鮮蒸鍋八府巡按套餐($348)呢個餐有八款海鮮 非常豐富 仲有埋龍蝦添 侍應會首先送上炸物同三款刺身 我個人最鍾意個雞翼 炸得勁香脆呢度嘅海鮮出色 感覺好新鮮 以下幾款係印象比較深刻龍蝦一上枱見倒佢啲蝦鬚郁郁下就知道有幾新鮮 龍蝦肉都彈牙 啲蝦膏都幾甜鮑魚 元貝跟返指示嘅時間去蒸 蒸出黎熟度剛剛好 兩款都厚肉鮮甜彈牙蟶子平時都比較少機會食倒味嘅蟶子 今次嘅蟶子雖然唔係大隻 但食落都算係多肉 而且啲肉係爽彈有鮮味三款肉類都有試哂 雞肉係最好味 而安格斯牛肉 同豚肉用蒸嘅方式 蒸完有啲老食哂咁多海鮮同配料之後 最後就係嘆埋個粥底  老實講其實果刻已經好飽 我計過成餐食左接近3個鐘 真係好豐富😂
黎到2022年最後一日 老公話要食好啲
我地兩個都鍾意食海鮮 所以揀左呢間海鮮蒸鍋
八府巡按套餐($348)
呢個餐有八款海鮮 非常豐富 仲有埋龍蝦添
雞肉係最好味 而安格斯牛肉 同豚肉用蒸嘅方式 蒸完有啲老
食哂咁多海鮮同配料之後 最後就係嘆埋個粥底
2022-12-30
2022-12-29 43 瀏覽
呢間係銅鑼灣嘅海鮮蒸鍋少有地係一人一鍋咁樣食 可以按着自己嘅節奏非常好既設計嗌左兩個套餐 其中一個係時令大閘蟹配偶前菜炸物同埋刺身 餃子同芝麻雞翼係日本嘅味道 超級熱辣辣仲有牛肉豬肉同埋特別嘅手打丸蒸嚟食雖然網絡唔係好高級嗰啲,但係食落很不錯仲有蔬菜籃一大個海鮮整體而言10分新鮮大閘蟹龍蝦都好多膏肉質鮮甜美味 卜卜蜆粒粒脹卜卜 仲有爆水珠珠 好鮮甜彈牙 超級正最後食粥 一開頭放咗南瓜芋頭落去煮的都差唔多最後職員會過嚟加粥大概有三碗份量 超級鮮甜 超級飽
呢間係銅鑼灣嘅海鮮蒸鍋
少有地係一人一鍋咁樣食
可以按着自己嘅節奏非常好既設計

嗌左兩個套餐 其中一個係時令大閘蟹
配偶前菜炸物同埋刺身
餃子同芝麻雞翼係日本嘅味道 超級熱辣辣
仲有牛肉豬肉同埋特別嘅手打丸蒸嚟食
雖然網絡唔係好高級嗰啲,但係食落很不錯
仲有蔬菜籃一大個

最後食粥 一開頭放咗南瓜芋頭落去煮的
都差唔多最後職員會過嚟加粥
大概有三碗份量 超級鮮甜 超級飽
2022-12-27 29 瀏覽
臨近聖誕就約閨蜜去銅鑼灣行街食飯,行到累累地就搵間餐廳坐,黎到呢間餐廳就入黎試下啦。我地叫左兩個套餐,一個係九品芝麻套餐一人份量,呢道係一人一蒸鍋,有好多不同既海鮮,非常新鮮,上桌全部都係生既,重識跳下跳下。蒸既時間有指引,可以跟住黎蒸,時間岩岩好就食得,口感一流,而且非常新鮮。世界級享受。呢個套餐我地選左美國肥牛同咪豚肉,米線底,食完可以用個湯底煮黎食,所有海鮮既精華都係曬個湯底道,呢種食法我都係第一次食到,非常新奇。另一款係內務總管套餐一人份量,各色各樣既海鮮都有,呢個比之前個套餐多左半隻大螃蟹🦀️,重有多左隻元貝。一樣都係好新鮮,值得一試,隻蟹好多膏。呢個就選左粥底,真係好鮮甜,所有精華都係曬道,一啲都唔會曬左。另外重有兩款小食係沙律醬炸雞,點咪醬食真係好野味,味道更加提升。我個人十分喜愛。另一個小食係墨魚燒,墨魚非常彈牙,真心好味。最黎重有兩個甜品糯米糍,我地就選左芒果同香芋口味,非常滿足。

另一個小食係墨魚燒,墨魚非常彈牙,真心好味。

2022-12-24 119 瀏覽
冬天當然要繼續打邊爐啦,今次就同朋友嚟咗銅鑼灣呢間主打一人一蒸氣鍋餐廳 — 船渦。餐廳座位非常寬敞,我就鐘意靠窗嘅高枱,可以同朋友、另一半拍住坐傾計都方便啲!呢度有多款套餐選擇,每款名稱都非常特別,我哋今次就揀咗九品芝麻($218)同八府巡按($388),已包咗前菜、炸物、海鮮、肉類、丸類、蔬菜同甜品。前菜係三款刺身,有北寄貝、甘蝦同帆立貝,雖然唔算好大件,但食得出幾新鮮。炸物就分別有章魚燒、芝麻雞翼同雞軟骨餃子,比較鐘意芝麻雞翼,炸到香脆可口。主菜當然係海鮮啦,呢度有自家水缸所以全部海鮮都係睇得到嘅新鮮!等個蒸爐夠熱,就可以放上去蒸,而枱面上貼住每款海鮮建議蒸煮時間,跟住做就無問題!其中龍蝦肉質細膩彈牙,味道鮮美,鮑魚肉厚軟腍,蟶子皇好大隻又爽口!肉類就以澳州M5和牛最正,牛味超香濃,雞腿肉都超軟腍!丸類就有牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、招牌墨魚丸,個人超推薦墨魚丸扎實彈牙又香!食埋蔬菜拼盤就可以煮海鮮粥,店員會過嚟加入粥底,並將已經煮林嘅南瓜同埋芋頭整碎拌匀,食落軟綿又鮮甜,每啖都非常滿足!最後甜品就係雪米糍,食完熱辣辣邊爐再食雪糕真係好爽!

八府巡按
九品芝麻

最後甜品就係雪米糍,食完熱辣辣邊爐再食雪糕真係好爽!
八府巡按
九品芝麻
2022-12-21 112 瀏覽
今晚食咗呢個蒸海鮮火鍋套餐,真係好值得推介。餐廳喺銅鑼灣中心地帶,交通好方便,一上到去就已經見到滿滿嘅海鮮拼盤,全場都爆滿,要book位先可以去食。我同朋友梗係好早之前已經book定位我叫咗個九品芝麻餐,因為一個女仔都食唔到咁多嘢,朋友就叫咗一個內務總管套餐,就會比較多海鮮同埋好似有多半隻蟹。一想到海鮮冰船,已經好吸引,個感覺超正,好似去咗高級日本餐廳咁樣~啲海鮮可以擺入個爐度蒸咗先,就可以食到海鮮最鮮甜嘅味道~蒸完啲海鮮之後,職員就會幫你到湯落去個鍋度,而之前下面啲水份已經完全吸收晒蒸海鮮嘅鮮汁。除咗海鮮,打邊爐嘅配料,仲有丸同埋菜等等,仲有一個麵,所以完全唔使驚唔夠飽食完最後職員仲派咗個甜品俾我哋,我揀咗最鍾意食嘅香芋味~好圓滿嘅一日,整體覺得好抵食,同埋性價比好高,一定會再帶屋企人同朋友嚟食!
今晚食咗呢個蒸海鮮火鍋套餐,真係好值得推介。

內務總管套餐

啲海鮮可以擺入個爐度蒸咗先,就可以食到海鮮最鮮甜嘅味道~

2022-12-20
內務總管套餐
2022-12-21 1089 瀏覽
呢幾日寒流到港,要食番啲熱辣辣嘅野。如果吾想又係打邊爐咁普通,呢個一人一蒸氣鍋係一個不錯嘅選擇,自助即蒸即食,嘅可保持食物溫度,又可食到食物原汁原味。餐廳位於銅鑼灣謝斐道樓上。一排長長座位之間,可以隨時放下竹簾,嘅可用作分枱之用,亦可保持社交矩離。點餐可以QR code 自助落單,亦設有自助調味料專區,非常方便。餐廳提供多款一人蒸氣鍋套餐,價錢由HK$218 至 $598 不等,另有加一服務費。套餐基本上有 刺生、炸物、海鮮、丸類、肉類、蔬菜及甜品。不同套餐主要分於海鮮種類。最後並可選配粥底或麵,米線等。我們都選了《內務總管》($288),海鮮包括有蝦、鮑魚、元貝、蜆及蟹半隻等。家姐選米線、我選了粥底。粥底的話,店員會先加入南瓜及芋頭肉。枱面會有蒸煮時間參考圖,及有計時功能,咁就可以蒸得啱啱好嘅海盟鮮了。海鮮都十分新鮮,丸類出奇好味 。另外,亦有提供單點各款海鮮,例如象拔蚌、瀨尿蝦及龍蝦等。肉類更有韓牛、澳洲和牛和多款特色丸類等配料,供客人加配。我們都加了一份小蟶子($28)。客人可按照自己喜愛去蒸著各款食材,當食完所有食材之後,店員會拹助加入粥底及壓散之前加入之南瓜及芋頭,再大概加熱

自助調味料專區

。海鮮都十分新鮮,丸類出奇好味 。

元貝

蟶子

客人可按照自己喜愛去蒸著各款食材,當食完所有食材之後,店員會拹助加入粥底及壓散之前加入之南瓜及芋頭,再大概加熱2-3分鐘便可以享用,確實十分甜美。至於米綫就會加入特製湯底,味道亦相當不錯。

米線
2022-12-14
自助調味料專區
元貝
米線
一人版本蒸氣海鮮,餐廳用咗日系拉簾設計,一人一鍋可以嚟「獨」食,或者只要拉一拉簾就可以同朋友一齊有獨立空間!「八府巡按套餐」💰348‼️可以試到8款海鮮‼️🐟刺身:3點刺身(北寄具、甘蝦、帆立貝)炸物:芝麻雞翼、雞軟骨餃子香脆唔油膩🦞海鮮:白蜆、蝦、鮮魚片、鮑魚、龍蝦(半隻)、元貝、時令海鮮、蟶子皇或蟹(半隻)✏️龍蝦嚟到仲識郁,多膏彈牙,蟶子皇大隻 白蜆、蚌仔、元貝都鮮甜無沙,鮮魚片有啲大骨,魚身嫩滑,鮑魚同海蝦爽口彈牙🐂肉類:安格斯牛肉/豚肉片/雞腿肉(3選2)⭕️丸類:三寶丸 - 牛骨濃汁牛丸超爆汁,仲有薑汁皮蛋貢丸同招牌墨魚丸🍚主食:粥底 - 海鮮精華流落去粥底入面,仲加埋南瓜、芋頭落去煮到溶晒😋🥬蔬菜拼盤🍰甜品水師提督套餐💰128‼️性價比高之選‼🦑炸物:章魚燒2粒🦐海鮮:白蜆,蝦,鮮魚片,大蜆🐠海鮮:(4選1):鮑魚 /元具 / 蟶子皇 +💰10 / 蟹+💰10🐂肉類:(3選1):雞腿肉 /美國肥牛 /豚肉片🍚主食:呢款主食無要粥底, +💰3轉烏冬,再 +💰6要鮮茄魚湯,個湯底嚟hotpot👍🏻🫶🏻🥬菜類:特選蔬菜船渦📍銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈3樓(銅鑼灣🚇B出口行3分鐘就到

「八府巡按套餐」💰348
‼️可以試到8款海鮮‼️
🐟刺身:3點刺身(北寄具、甘蝦、帆立貝)
炸物:芝麻雞翼、雞軟骨餃子香脆唔油膩

✏️龍蝦嚟到仲識郁,多膏彈牙,蟶子皇大隻

🐂肉類:安格斯牛肉/豚肉片/雞腿肉(3選2)

🥬蔬菜拼盤
🍰甜品

水師提督套餐💰128
‼️性價比高之選‼

🦑炸物:章魚燒2粒

🦐海鮮:白蜆,蝦,鮮魚片,大蜆

🐂肉類:(3選1):雞腿肉 /美國肥牛 /豚肉片

🥬菜類:特選蔬菜

船渦
📍銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈3樓
(銅鑼灣🚇B出口行3分鐘就到)

💫評分: 7.6/10
💬lunch set最平💰128嘅海鮮餐都有超多
海鮮,較高價位嘅set就可以再食豪啲!食到好滿足🤰🏻

🏃🏻‍♀️再訪?🄼🄰🅈🄱🄴

#船渦 #火鍋 #火鍋店 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #蒸氣火鍋 #香港 #小店 #香港美食#discoverhongkong #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkiger #hkig #hkfoodlover #hkfood #火鍋推介 #支持小店 #火鍋 #hotpot #美食 #hkfoodieblogger #foodiehk #foodlover #hkfood #一人一鍋 #小店推介 #海鮮 #打邊爐 #必食