2018-08-07
今次為大家推薦尖沙咀厚福街H8既胡爐比大家! 點解? 因為試過好味囉!近期成日聽哥哥推薦九龍城有一間卜卜蜆鍋好好味, 搞到我超想食! 但九龍城真係...都...幾遠下...所以, 當我發現胡爐都有卜卜蜆鍋, 就約埋幾個friend一齊出發啦~去到當然二話不說揀左我心愛既卜卜蜆蟹魚鍋...見個名係卜卜蜆行先, 所以我冇期望過蟹既份量...點知...竟然有兩隻三點蟹啊仲細心地切半, 所以我地野食都未黎, 就每人食左半隻蟹啦~~d蟹勁新鮮, 冇沙冇縮水, 啖啖都係肉黎!而卜卜蜆就多到食極都有....蜆既size唔算大亦唔算細, 但都夠哂鮮甜, 滿足到我食卜卜蜆既心癮額外驚喜個魚湯, 又係好甜, 甜到我飲左一大碗!!!配料方面我地就揀左蔬菜拼盤, 嚮鈴, 牛汁牛骨丸, 本地手切牛同蝴蝶腩!當中性價比最高&大家必試之選, 就係牛汁牛骨丸啦, 口感同味道都一流, 同平時食既牛丸完全唔同, 係街都搵唔到邊度有的買。。。所以大家黎胡爐既話, 必試佢地既牛汁牛骨丸啦!胡爐其實都幾抵食, 配料唔算貴, 係湯底比較貴, 但又貴得合理, 因為夠高質