2018-07-16 224 瀏覽
❤️本人至愛台式麻辣火鍋!係台灣食過之後真係念念不忘!宜加終於係香港搵到一間我至愛嘅台式火鍋la☺️☺️餐廳裝潢設計為中國風🤓🤓同台式火鍋好match!睇落都好高級!醬油要自己出去拎嘅😝但係拎完完全冇用過因為火鍋個湯底已經好入味😍唔使靠醬油去調味都已經好好味啦!麻辣火鍋 x 酸菜白肉鍋 $158麻辣嗰邊比較重口味,但係又唔會有超多油,而且越食越辣好過癮🤤仲有豆腐同鴨血係入邊🤤my fav!!!另外酸菜白肉鍋係有驚喜嘅!個湯底酸酸地,好開胃☺️而且入邊仲有好多粉面食🤣食唔停口!台灣蒜香腸$48估唔到咁香口!!重蒜味!推介!😘黑松露蝦丸$58黑松露味唔夠突出,但係好彈牙😝韭菜餃 $48中規中矩😜鹵大腸頭 $68大好碟👍🏼又入味😻係台灣風味喔!呢度一碟餸雖然唔係話特別平但係可以食到咁高質湯底加食物!下次都會再嚟食❤️❤️
❤️本人至愛台式麻辣火鍋
係台灣食過之後真係念念不忘!
宜加終於係香港搵到一間我至愛嘅台式火鍋la☺️☺️

麻辣火鍋 x 酸菜白肉鍋 $158

另外酸菜白肉鍋係有驚喜嘅!
個湯底酸酸地,好開胃☺️而且入邊仲有好多粉面食🤣食唔停口!

台灣蒜香腸$48
估唔到咁香口!!重蒜味!推介!😘

黑松露蝦丸$58
黑松露味唔夠突出,但係好彈牙😝

韭菜餃 $48
中規中矩😜

鹵大腸頭 $68
大好碟👍🏼又入味😻係台灣風味喔!

• 麻辣鍋
  • 台灣蒜香腸
  • 鹵大腸頭
2018-07-14 197 瀏覽
唔洗去台灣都食到養生鍋啦😎麻辣鍋🥘揀咗小辣,接受到,湯底有鴨血、豆腐等...酸菜白肉鍋🥘湯底夠晒酸,好多白肉同酸菜,薯粉偏腍索哂味,酸得好開心特級美國安格斯手切肥牛🐮油脂分佈平均,牛味甚濃,肉質較腍😙精選手切牛肩肉🐮相比之下,肉質較韌,無咁多油脂,但健康D😊台灣鱔片🐠一碟有8大塊,濃郁嘅鱔味,魚肉爽口喔😉丸類叫左鵝肝墨魚丸、黑松露蝦丸、芝士牛肉丸🍢不過不失,但勝在夠彈牙😝自家鮮蝦極品水餃🥟每隻好大粒,豬肉、蝦、雲耳、筍等材料製成☺️好足料新竹米粉🍜打邊爐好小有米粉,呢到有台灣出名嘅新竹米粉,煮幾耐都唔腍,吸哂湯汁精華😋yummy台灣芭樂手工啤酒🍺淡淡嘅芭樂味,少少甜🤗值得一試整體係好味!但對比其他打邊爐略嫌價錢貴左少少😅
唔洗去台灣都食到養生鍋啦😎
麻辣鍋🥘
揀咗小辣,接受到,湯底有鴨血、豆腐等...
酸菜白肉鍋🥘
湯底夠晒酸,好多白肉同酸菜,薯粉偏腍索哂味,酸得好開心

特級美國安格斯手切肥牛🐮
油脂分佈平均,牛味甚濃,肉質較腍😙

精選手切牛肩肉🐮
相比之下,肉質較韌,無咁多油脂,但健康D😊

台灣鱔片🐠
一碟有8大塊,濃郁嘅鱔味,魚肉爽口喔😉

丸類叫左鵝肝墨魚丸、黑松露蝦丸、芝士牛肉丸🍢
不過不失,但勝在夠彈牙😝

自家鮮蝦極品水餃🥟
每隻好大粒,豬肉、蝦、雲耳、筍等材料製成☺️好足料

新竹米粉🍜

台灣芭樂手工啤酒🍺
淡淡嘅芭樂味,少少甜🤗值得一試

整體係好味!但對比其他打邊爐略嫌價錢貴左少少😅
今晚同朋友嚟食晚飯用APP訂位有9折其實個折扣唔算多不過因為七點半呢啲食飯時間所以都好合理一入去就話得個半鐘食,但係等咗半個鐘個煲都仲未嚟不過真係一夠鐘個職員就叫我地走同個職員講話:你個煲遲咗成半粒鐘先黎邊食得切。職員仲話:你食放題都有限時啦人哋係放題任食我係逐碟計點同呀佢就話咁你有九折呀嘛,咁我就話咁你計正價囉之後叫佢加茶已經黑口黑面咁到賣單,我問佢記得計我出席。因為我草緊分點知佢話唔可以計我出席因為佢唔會比錢個APP大佬錢我又比左,仲要正價比你賺到足,你仲要食埋人地個apps 既錢,真心過分! 講真唔係個apps 我唔會黎呢間個職員係咁講唔滿意你咪投訴我囉係咁拎個名牌俾我睇,是有病嗎?仲話你有問題就自己同我公司溝通啦咁$60 得四粒丸$88 支菊花茶$38兩個番茄我覺得食不倒翁個啲好食多多聲!!
今晚同朋友嚟食晚飯用APP訂位有9折
其實個折扣唔算多不過因為七點半呢啲食飯時間所以都好合理
一入去就話得個半鐘食,但係等咗半個鐘個煲都仲未嚟
不過真係一夠鐘個職員就叫我地走
人哋係放題任食我係逐碟計點同呀
佢就話咁你有九折呀嘛,咁我就話咁你計正價囉
之後叫佢加茶已經黑口黑面咁
到賣單,我問佢記得計我出席。因為我草緊分
點知佢話唔可以計我出席因為佢唔會比錢個APP

講真唔係個apps 我唔會黎呢間
個職員係咁講唔滿意你咪投訴我囉
係咁拎個名牌俾我睇,是有病嗎?
仲話你有問題就自己同我公司溝通啦咁

$60 得四粒丸
$88 支菊花茶
$38兩個番茄

我覺得食不倒翁個啲好食多多聲!!
2018-07-03 234 瀏覽
近年來愈開愈多台式火鍋, 都跟唔上喇, 胃就得一個, 梗係叫埋d朋友一齊食啦今次order了鴛鴦湯, 麻辣小辣再加美人鍋, 女人要補一補 ^V^見到開心, 熱騰騰既湯, 入面仲有鴨血, 豆腐吸收麻辣湯的精華,響鈴加美人鍋冇咁熱氣貢丸好彈牙豬肉丸都不錯冰菜可以冷吃又可以燙一燙吃建議菜類不要放麻辣鍋否則會太燙口手工荔枝啤酒手切肥牛, 麻辣又點少得牛肉非常之滿足4個人吃每人都只需300元, 在尖沙咀環境舒適, 這個價位很不錯了
近年來愈開愈多台式火鍋
都跟唔上喇, 胃就得一個, 梗係叫埋d朋友一齊食啦

響鈴加美人鍋冇咁熱氣

手切肥牛,
麻辣又點少得牛肉

非常之滿足

2018-06-19 220 瀏覽
台式火鍋,湯底有不同選擇— 美人窩(烏鷄湯底)、養生窩(人參湯底)、酸菜白肉、麻辣湯底。麻辣湯底內有鴨血、豆腐,甚有台式風味!用料新鮮、湯底香濃、本地手切牛,有牛味又軟熟,蝦丸、墨魚丸彈牙美味。
2018-06-13 295 瀏覽
漸漸把我和你的回憶放下了漸漸從失去你的傷痛中走出了就算從他人口中聽到你的近況也慢慢開始對你毫不在意 就連眼淚也慢慢收了起來看著我倆的足跡我漸走漸遠你離我愈來愈遠雖然我們在看同一個天空但我們的前路卻不同我們身邊的那位也再不是舊時的對方這個成長不就是你想要的嘛?回到香港已經有一星期了,這星期的天氣也帶點陰沉令人在這天氣下有點情緒,我寫著寫著也把一位他摷了出來,也許天氣只是藉口吧!L小姐,這晚不找找你,我怕我會給自己的情緒吞噬了。下雨天吃著火鍋談天,似乎是最好的選擇吧!在尖沙咀B2出口轉到對面麥當勞,走上大廈到4樓便是老鍋台式火鍋,其實地理位置已經很佔優,方便快捷,下雨也大怕要走一大段路才到。照舊點個鴛鴦鍋(麻辣鍋、酸菜白肉)、手切牛肩肉、黑松露蝦丸、鮮做鮮蝦雲吞、雜錦蔬菜盤、寬粉條……鴛鴦鍋(麻辣鍋、酸菜白肉)麻辣鍋配以多種香料及藥材,加入鴨血、凍豆腐。師傅說有些秘訣的是用上水果熬煮湯底,所以是有種果香,是用上梨及蘋果,所以比外界的多一份味道,不會只有嗆喉的辣味,所以愈吃愈上癮,雖然只是小辣但辣味帶後勁,所以不吃得太辣,還是小辣就足夠了。酸菜白肉鍋以秘方醃制東方大白菜、極品豬王花腩,配上寬
漸漸把我和你的回憶放下了

你離我愈來愈遠

雖然我們在看同一個天空
但我們的前路卻不同
我們身邊的那位也再不是舊時的對方
這個成長不就是你想要的嘛?

鴛鴦鍋(麻辣鍋、酸菜白肉)
酸菜白肉鍋以秘方醃制東方大白菜、極品豬王花腩,配上寬粉條,入口酸香醒胃,不得不讚這個湯底配料很足,五花腩吃不完,入口也不會太肥膩,酸溜溜的感覺更醒胃。
手切牛肩肉
牛肩肉帶丁點油脂,把肉片涮三兩下便可以食用,牛味濃郁,肉質鮮嫩,因為是手切關係更可以試出牛肉的紋路。
黑松露蝦丸
蝦丸彈牙爽口,但黑松露味卻不特出。
鮮做鮮蝦雲吞
鮮蝦雲吞蝦肉鮮甜彈牙,皮薄滑溜,一口一粒剛好。
想不到星期二也爆埸,所以安排在戶外用膳,因為剛好天氣不是太焗熱,坐戶外也不太問題。服務也很到位,不斷都會有店家加湯及收碟,湯底不夠辣也可以加的。

其實五年的回憶真的很難放下

#故事還是悽美一點才夠吸引
#感情還是有點遺憾才算動人
#情緒還是帶點灰灰才是真實
2018-05-09 324 瀏覽
今日是最後一堂日文堂。放學後跟同學們來一餐謝師宴。人多食咩好? 打邊爐一定每個人都岩食,唔駛煩6點半到達,已經見到好幾枱正在餐,一行7人被安排到半個室。事不宜遅點了麻辣+美人鍋。特別推薦美人鍋!!有成隻烏雞去煲,食到最後變成手撕烏雞~正醬料方面,最喜歡取代了炸蒜的蒜汁!!不但減輕了口氣問題,還比炸蒜更鮮甜。個人比較喜歡他們的餃物。上圖特色雜錦丸,每一粒都有爆汁,口味新穎,可以一試。肉類非常新鮮 其實食物沒有拍照太多,所有質素都好平均,沒有感覺驚喜,也沒有不良好。最好的是餐廳沒有限時,我們當日足足坐了3小時,叫了兩轉食品,三轉啤酒~ 是和朋友消遣的好地方!
今日是最後一堂日文堂。放學後跟同學們來一餐謝師宴。
人多食咩好? 打邊爐一定每個人都岩食,唔駛煩

6點半到達,已經見到好幾枱正在餐,一行7人被安排到半個室。

事不宜遅點了麻辣+美人鍋。
特別推薦美人鍋!!有成隻烏雞去煲,食到最後變成手撕烏雞~正

肉類非常新鮮

2018-05-06
  • 梅頭
2018-05-03 328 瀏覽
覓食之旅來到尖沙咀, 終於可以"放肆"食打邊爐喇! 用openrice 個app訂左星期日下晝5點半, 餐廳早一日打電話來confirm booking, 如果8點前交枱仲有八五折優惠。當日早了些到了餐廳,職員不介意給我們早點入座!湯底主打養生和麻辣, 我地點左鴛鴦湯底, 配上酸菜白肉和麻辣湯底。點了手打丸類, 牛肩肉, 梅花豬肉, 魚腐, 鹽酥一口豆腐, 響鈴, 粟米, 蘿蔔和水餃。 整體環境優雅舒適, 食物, 湯底質素高, 絕對值得一試!
當日早了些到了餐廳,職員不介意給我們早點入座!

鴛鴦湯底

2018-04-22
  • 鮮炸響鈴
  • 寬粉條
2018-04-23 320 瀏覽
今日一行三個女人,預先book左台打邊爐。餐廳地點好方便,對面馬路就係地鐵站。餐廳裝飾好中國風,仲有古代Feel。爐係明火嘅,更加有火喉。我哋嗌咗個鴛鴦鍋(麻辣+美人鍋),價錢收費以最貴O個個湯底嚟計起。美人鍋$228, 麻辣鍋$158。美人鍋就咁飲都好好味呀, 入面仲有隻烏雞,女人補身o岩呀麻辣好香,入面仲有配料,好好食!!食物選擇都有唔少選擇,不過好鍾意食牛嘅我就略嫌唔夠多選擇。醬料自助區,需要豉油就可以自己斟,旁邊仲有五種配料俾你自己加。有香蔥、辣椒、莞茜、醋、蒜汁。台灣萵荀$48蜂巢牛肚$98,爽得嚟唔會韌。安格斯牛肩岬 $188 正呀!! 牛味好香,唔韌,唔係食肥膏先係重點!!墨魚丸+蝦丸 $48 & $48 (各半份) 墨魚味好香,係墨魚滑同埋係蝦滑好有誠意。老油條 $68 - 打邊爐食油炸鬼,不過我覺得硬身咗少少。黃金魚片頭$48 - 入面嘅魚肉都好香,重點驚有骨嘅我都食得好放心。
今日一行三個女人,預先book左台打邊爐。

餐廳地點好方便,對面馬路就係地鐵站。

餐廳裝飾好中國風,仲有古代Feel。

爐係明火嘅,更加有火喉。

美人鍋$228, 麻辣鍋$158。
美人鍋就咁飲都好好味呀, 入面仲有隻烏雞,女人補身o岩呀
麻辣好香,入面仲有配料,好好食!!

食物選擇都有唔少選擇,不過好鍾意食牛嘅我就略嫌唔夠多選擇。

台灣萵荀$48

蜂巢牛肚$98,爽得嚟唔會韌。

老油條 $68 - 打邊爐食油炸鬼,不過我覺得硬身咗少少。

題外話/補充資料: 餐廳有茶芥
2018-04-20
  • 美心鍋
2018-04-20 279 瀏覽
由於是訂座,而且時間尚早嘅關係一來到就已經有位。侍應生嘅態度都okay,只係尾段未食完嘢無啦啦執咗朋友啲餐具有啲怪。環境都唔錯算舒適,而且又無限時間,食飯傾計一流。湯底我地揀咗鴛鴦鍋,麻辣x美人鍋。鴛鴦鍋收費以最貴嘅為主。食物方面我地叫咗肥牛、丸類、牛肚、魚片頭、老油條等。。。牛肚:爽而唔韌,試過淥咗好耐唔記得拎返起都無事肥牛:新鮮,無雪味,肉味濃丸類:爽口彈牙老油條: 夠脆口,但有啲太硬最後飲埋渣柑桔蕙米檸檬水就剛好可以消一消油膩感。
由於是訂座,而且時間尚早嘅關係一來到就已經有位。

環境都唔錯算舒適,而且又無限時間,食飯傾計一流。

湯底我地揀咗鴛鴦鍋,麻辣x美人鍋。鴛鴦鍋收費以最貴嘅為主。
食物方面我地叫咗肥牛、丸類、牛肚、魚片頭、老油條等。。。
牛肚:爽而唔韌,試過淥咗好耐唔記得拎返起都無事
肥牛:新鮮,無雪味,肉味濃
丸類:爽口彈牙
老油條: 夠脆口,但有啲太硬

最後飲埋渣柑桔蕙米檸檬水
就剛好可以消一消油膩感。
2018-04-20
  • 蜂巢牛肚
  • 美人鍋
  • 上選美國安格斯肉眼肥牛
2018-03-25 377 瀏覽
週六晚上七時去的時候滿座。 地方比較寬敞 ,私隱度都算幾高 因為枱與枱之間有一個 木屏風。 但係因為人多 而且木屏風是通空雕花的 也會傳聲 所以 都比較嘈。要是侍應剛巧不在附近的話,比較難點菜因為屏風 遮蔽了很多視線。因為八時前離座有八折優惠 所以大概8時的時候有部分 客戶 陸續開始 結帳離開。至於湯底方面,我們開了兩個鍋, 一個用美人湯,一個用麻辣鍋。 湯料十分充足 , 美人湯 有一整隻烏雞 非常鮮甜 我們喝了兩碗湯 才正式 食火鍋。 麻辣鍋我本人沒有食 因為太辣 但是聽朋友說 加了湯一次之後已經開始不太辣而且湯底本身只有辣味沒有麻香的味道。火鍋食材方面, 他一些手工丸比較 有特別之外。 我覺得響令是比較新鮮好味的。 因為沒有什麼油膉味。 我們另外也點了 魚皮餃 ,其中一個朋友說 吃到雪藏味。 我自己反而吃不出來。其他食物或肉類 我們也有點但是也沒有 覺得很特別。很多食材其實都偏貴。 我覺得最 唔值就係要蘿蔔。 朋友點了之後我旁邊看到menu好像大概四五十元。 我們四個女生一個男 每人平均450元. 我覺得要是全男生的話 平均消費一定要貴很多 或者食不飽.我覺得呢個價錢除非你係 想坐

其他食物或肉類 我們也有點但是也沒有 覺得很特別。

我覺得呢個價錢除非你係 想坐得舒服 或者坐很久的話 食火鍋有很多選擇。

2018-03-24
  • 美人鍋
  • 鮮炸響鈴
2018-03-04 399 瀏覽
香港人就是一年四季都喜歡打邊爐,近年多了個選擇。除了地度中式邊爐外,還有台式養生火爐。湯底揀了養生美人鍋,有淡淡人蔘雞湯味。手切肥牛,雪花均勻,比較特別的有皮蛋酸薑豬肉丸,口感特別👍🏻不可錯過他們的特式小食,椒鹽鴨舌同鹽酥雞都好惹味🤩價錢中上,適合三四人小聚,沒有限時間,傾得耐都可以!
湯底揀了養生美人鍋,有淡淡人蔘雞湯味。
不可錯過他們的特式小食,椒鹽鴨舌同鹽酥雞都好惹味🤩
價錢中上,適合三四人小聚,沒有限時間,傾得耐都可以!
椒鹽鴨舌
椒鹽鴨舌
2018-02-20 312 瀏覽
昨日第二次去這間火鍋店,第一次去是公司部門十幾廿人食。今次係朋友聚會,只得三個人。 這店不論人多或人少,食物和服務水準都唔錯。尤其昨日已經食到半飽狀態,仲可以在這裡食到好多例如鴨血,豬頸肉,肥牛,雜丸,A菜,油炸鬼👍🏼,薯粉,蟹柳,嘉美雞👍🏼.....美人湯好好飲。 油炸鬼很特別,係要煮一陣才好食。 嘉美雞很嫩滑,就算滾耐左也很好食。而個鍋係傳統銅制的鍋,比普通不鏽鋼鍋更有風味。雖然價錢可能偏貴,但食物,服務,環境質量咁好,比貴點又可防。
而個鍋係傳統銅制的鍋,比普通不鏽鋼鍋更有風味。
2018-02-06 390 瀏覽
友人嘗過此店後大力推介,作為一個好飲好食的人,當然不能錯過啦~店鋪佈置古色古香,極具傳統中國風的枱椅,讓人有如置身於古裝片的場景當中。由於不想吃辣,所以沒有挑選雙鍋底,只是點了酸菜白肉鍋。酸菜白肉鍋有著念書時候的美好回憶,想當年成日同寵物熊仔周圍覓食,我第一次食酸菜白肉鍋就係台北既一間小店,食完就愛上此鍋了,所以好期待今次呢鍋。火鍋配料,我地點左安格斯牛肩,白鱔片,響鈴,鮮蝦雲吞,四款手打丸拼盤(梅菜豬肉,芝士牛丸,墨魚丸,黑松露蝦丸)羽衣甘藍,什錦蔬菜籃。牛肉肥瘦得宜,手打丸彈牙,友人很喜歡墨魚丸,個人則偏好芝士牛丸。鮮蝦雲吞大粒爽口,響鈴雖然係鮮炸鬆脆,可惜過油,最後大家都沒有吃完響鈴。白鱔片很肥美,沒有什麼骨頭,連平常怕吃魚的我亦吃了蠻多塊。個鍋到左,我就急不及待去品嘗個湯,湯的味道不會過鹹過淡,天寒地凍飲啖熱熱既酸菜白肉湯異常舒服,酸菜同肉都okay,仲有裡面有超多寛粉條,就算煮得耐都唔會爛,仲吸晒d食材既精華,勁好味,令我不斷狂食寛粉條,只是胡椒粒多左d, 成日食到胡椒粒就唔係咁方便啦。整體黎講,食物質素中上,價位亦係中高。不得不提,呢度既服務,待應會細心不停為你添茶,加湯同

整體黎講,食物質素中上,價位亦係中高。不得不提,呢度既服務,待應會細心不停為你添茶,加湯同收碟,又好友善咁回答所問,真係值得一讚!
2017-12-18
2018-02-03 6669 瀏覽
老鍋算係嚮油尖旺區之中,一間比較貴價嘅火鍋店,正常嚟講,人均消費都要300蚊以上。而佢嘅最大賣點就係足料湯底,強調真材實料,既有麻辣、亦都有養生美顏嘅選擇,每款湯底平均200蚊左右(鴛鴦鍋以較高價錢嘅湯底收費)。除咗湯底,食材都相對高質同埋新鮮,單價自然都比較貴。好似我地咁,只係點咗4款食材,計埋飲野,就已經盛惠800蚊。話就話好食,不過為咗銀包著想,都係少食多滋味~ 鴛鴦鍋(養生鍋+美人鍋) HKD198 兩款湯底都咁足料,美人鍋可以見到原隻嘅烏雞,飲落除咗膠質感十足之外,金華火腿嘅鹹鮮味亦都好突出,嚮烏雞同南棗嘅鮮甜中和之下,味道濃郁得嚟又唔會過火;而養生鍋亦都落重本,就咁望已經見到好多人蔘,可以想像到成煲湯都會好重甘味,未飲已經覺得好補~記得要嚮淥野之前先飲返兩碗,暖胃之餘,又夠原汁原味;如果淥完一輪先再飲嘅話,味道就會好雜。 台灣A菜 HKD68第一次食台灣A菜,望落佢個樣雖然唔算好靚仔同嫩綠,但勝在夠清脆香甜,一試就愛上咗佢。不過一盤盛惠68蚊,對於我呢啲平時嚮深水埗買開幾蚊菜仔嘅人嚟講,真係太貴。好多人誤以為台灣A菜即係等於油麥菜,但其實佢地只係菜有相似。 A菜,又名「萵筍

鴛鴦鍋(養生鍋+美人鍋) HKD198
鴛鴦鍋(養生鍋+美人鍋)

台灣A菜 HKD68
好多人誤以為台灣A菜即係等於油麥菜,但其實佢地只係菜有相似。 A菜,又名「萵筍」、俗名「妹仔菜」、「鵝菜」等等。 A菜同油麥菜都屬萵苣屬,A菜屬於莖用萵苣,而油麥菜就屬於長葉萵苣。
台灣A菜

鴛鴦雙蚌(桂花蚌、珊瑚蚌) HKD148
蚌身每一件都切到好薄,淥嘅時候自然更快熟,大廚就建議,灼8秒係最理想。雖然珊瑚蚌同桂花蚌本身無乜味道,但放落美人湯同養生湯輕輕一淥,就已經帶到佢地嘅鮮味;食落好爽口彈牙,點埋特製嘅醬油,鹹度恰到好處,仲keep到個鮮味。
鴛鴦雙蚌(桂花蚌、珊瑚蚌)

美國特級牛肋肉 HKD198
捲成一條條圓柱狀嘅薄切牛肋肉,油花紋理清晰,蛋白質同脂肪嘅比例亦都好平均,擺落火鍋到涮幾秒就上哂色,再點一點鮮味嘅醬油,食落嫩口、牛味濃郁,正!
美國特級牛肋肉

手工丸拼盤 HKD98
(梅菜豬肉丸 芝士牛肉丸 墨魚丸 黑松露蝦丸)
手工丸嘅配搭除咗有常見嘅丸類之外,仲有好多創意嘅選擇。梅菜豬肉、芝士牛肉、黑松露蝦呢啲都好有特色,肉感重、唔會粉,食得出係足料製作,不過講到爽口彈牙,始終都係墨魚丸最好,一粒真係好墨魚嘅墨魚丸,完全唔係一般嘅墨魚丸可以媲美~

手工丸拼盤
2017-12-12
30 分鐘 (堂食)
鴛鴦鍋(養生鍋+美人鍋)
台灣A菜
鴛鴦雙蚌(桂花蚌、珊瑚蚌)
美國特級牛肋肉
手工丸拼盤