2021-04-02 108 瀏覽
星期五當然要飲杯嘢襯下串燒食;是日嚟到呢間餐廳就有多樣選擇叫咗沙律,串燒,炸物,甜品。最欣賞係唔鍾意飲cocktail 嘅我都覺得呢兩樣cocktails好岩飲!而串燒方面,你所叫嘅串燒會有店舖為你調配不同口味而成,好正 呢間係將軍澳高質之選 大家可以一試!
1K
2021-03-26 140 瀏覽
將軍澳海濱附近開左唔少新餐廳,作為將軍澳人覺得好興奮🥰🥰今次就同朋友黎到呢間日式餐廳 — 「緻」🇯🇵🇯🇵我地叫左午市定食同幾款串燒黎試試~~-🍱緻·蒲燒鰻魚定食 $118✨呢個定食好豐富,除左主菜,仲有配埋麵豉湯、茶碗蒸、沙律同漬物😍😍望落已經覺得好精緻同吸引,味道都唔錯!!鰻魚有兩大片,肉質厚身有口感😋😋食落好juicy,最啱送飯~~重點係叫定食既話,白飯可以無限添加,一定夠哂飽🤣🤣-🍱網燒日本白豚五花腩配泡菜定食 $128✨估唔到呢個五花腩都幾好食🤤🤤肥瘦適中,唔會全部都係肥肉,份量都幾多~~咬落唔會好韌,仲好香燒烤味😍😍泡菜都好好食,唔會太辣👍🏻👍🏻-除左定食,我地仲叫左幾款串燒~~呢間串燒既選擇都幾多,款款配料都唔同🤤🤤當中最推介味噌茄子($48) ❤️❤️食落唔會太鹹,好惹味!茄子又燒得啱啱好,唔會太乾!一個人都可以食哂成條😆😆而 厚切牛舌芯($58) 同 加拿大豬拖羅($42)都唔錯😋😋牛舌肉質彈牙,味道唔錯!!豬拖羅食落好juicy,又唔會太肥🤣🤣-總括黎講,呢間既野食都幾高質💕💕環境乾淨舒服,店員都好nice~~下次黎要再試試佢地既串燒🤤🤤
將軍澳海濱附近開左唔少新餐廳,作為將軍澳人覺得好興奮🥰🥰
今次就同朋友黎到呢間日式餐廳 — 「緻」🇯🇵🇯🇵
我地叫左午市定食同幾款串燒黎試試~~
🍱緻·蒲燒鰻魚定食 $118✨
望落已經覺得好精緻同吸引,味道都唔錯!!
鰻魚有兩大片,肉質厚身有口感😋😋
食落好juicy,最啱送飯~~
重點係叫定食既話,白飯可以無限添加,一定夠哂飽🤣🤣
🍱網燒日本白豚五花腩配泡菜定食 $128✨
估唔到呢個五花腩都幾好食🤤🤤
肥瘦適中,唔會全部都係肥肉,份量都幾多~~
咬落唔會好韌,仲好香燒烤味😍😍
泡菜都好好食,唔會太辣👍🏻👍🏻
除左定食,我地仲叫左幾款串燒~~
呢間串燒既選擇都幾多,款款配料都唔同🤤🤤
當中最推介味噌茄子($48) ❤️❤️
牛舌肉質彈牙,味道唔錯!!
豬拖羅食落好juicy,又唔會太肥🤣🤣
總括黎講,呢間既野食都幾高質💕💕
環境乾淨舒服,店員都好nice~~
下次黎要再試試佢地既串燒🤤🤤
2021-03-23 867 瀏覽
近日友人推介了一間將軍澳的日式串燒店裝修帶有日式風味簡單舒適我們點了一個二人前套餐 $538🔺三文魚子茶碗蒸 蜆肉麵豉湯茶碗蒸口感嫩滑 三文魚子帶出了蒸蛋的鮮味調味方面互相配合 🔺吞拿魚他他吞拿魚的刺身塊配上黑蒜 青瓜 檸檬 及水葵帶一點酸味 感覺清新 加上黑蒜汁和炸蒜粒是一道開胃的前菜🔺孜然雞翼日式串燒很少出現孜然粉這種調味料有點Fusion 的感覺 雞翼外皮香脆 肉質嫩滑🔺日本白豚五花腩配柚子胡椒醬燒得香氣十足的油脂 配上酸甜的柚子醬帶點清新的感覺 而不會太油膩🔺牛西冷西冷肉味濃香 吃落口滿滿的肉汁🔺萵筍萵筍味道清香 用串燒的手法亦能保留蔬菜的味道更帶來香脆的外層 口感不錯🔺梅醬豬拖羅必試!肉質嫩滑有口感 油脂入口溶化 而不膩 有點像肥美厚實版的豬頸肉🔺味噌茄子必食!色、香、味俱足 烤過的茄子增添不少風味茄肉軟糯多汁 配上味噌的鹹香 感受到居酒屋的味道 🔺青森比目魚醬油燒魚肉緊實 醬汁香甜外層燒的十分香脆 🔺鰻魚炒飯炒飯粒粒分明 被鰻魚的醬汁包圍~顏色不錯配上蟹籽 鰻魚 紅蘿蔔粒 萵筍粒口感非常豐富 份量絕對足夠🔺宇治金時到尾聲了 幸好甜品是另外一個胃抹茶味的雪糕配上紅豆蓉加上白
近日友人推介了一間將軍澳的日式串燒店

有點像肥美厚實版的豬頸肉

KUSHIYAKI  PLATTER

🔺味噌茄子
必食!
色、香、味俱足 烤過的茄子增添不少風味
茄肉軟糯多汁 配上味噌的鹹香

吞拿魚他他
KUSHIYAKI  PLATTER
味噌茄子
2021-03-22 253 瀏覽
出完西貢玩,決定入將軍澳食好西!朋友眼利見到TKO Donki同層有間日式串燒屋,即刻就walkin 試試佢👍🏼心大心細乜都想食,就order晚餐二人前+ 9串盛合,仲驚唔夠喉,加多個油甘魚胶💯,味噌茄子& 汁燒魷魚🦑!樣樣都睇得又好食😋 二人餐已經有10串串燒,加埋menu 既9本盛合,就樣樣可以試下!豬、牛、雞、菜,乜都有得食🤣🤣推介牛舌芯&豬拖羅🤩🤩🤩🤩牛舌芯味道出色,一點也不韌,無野可以挑剔~👍🏼🤫豬拖羅十分Juicy,油脂十足,完全不油膩,師傅厲害💯小食方面完全出乎預期咁好食,直頭覺得係今餐既焦點😂油甘魚鮫油香出色,皮脆肉滑,我食到停唔到口🤩味噌茄子十分不俗,味噌唔會過鹹,茄子又唔會乾,燒完都keep到水分😋啱哂茄子控~汁燒魷魚非常高質,鮮味十足,份量又夠多,醬油味同魷魚好夾,同朋友share就Perfect池💯💯直落就係二人餐既鰻魚炒飯+醬油燒青森比目魚🤪😋食到好飽都忍唔住手繼續食,因為真係無唸過會咁出色,都無唸過自己可以咁鍾意食魚🤣🤣飲埋啤酒,食埋跟餐甜品,畫上完美句號,飽到上心口!終於夠皮啦🤣🤣最後埋單每人都係$300鬆啲,一啲都唔貴,仲要一定唔伏先🤪👍🏼bf出到聲會再
出完西貢玩,決定入將軍澳食好西!

推介牛舌芯&豬拖羅🤩🤩🤩🤩
牛舌芯味道出色,一點也不韌,無野可以挑剔~👍🏼🤫
豬拖羅十分Juicy,油脂十足,完全不油膩,師傅厲害💯

小食方面完全出乎預期咁好食,直頭覺得係今餐既焦點😂
油甘魚鮫油香出色,皮脆肉滑,我食到停唔到口🤩

最後埋單每人都係$300鬆啲,一啲都唔貴,仲要一定唔伏先🤪👍🏼bf出到聲會再encore 🥰十分推介💯💯💯

識食 想食返啲有質素保證既朋友可以一試!
2021-03-21
  • 牛舌芯
  • 豬拖羅
  • 油甘魚鮫
2021-03-16 137 瀏覽
琴晚同兩個老朋友(三條仔)喺將軍澳食飯,去咗一間比我有返咗鄉下嘅感覺,招呼都幾細心😉, 食物質素都唔錯,佢地主打串燒, 叫咗一個二人前套餐, 加啲串燒,侍應講串燒嘅醬汁係廚師自己特別調製,食左係幾特別既,不過其中豬拖羅同牛小排係我嘅至愛,呢兩樣我encore 咗兩次,另外甜品食左炸奶,waiter介紹係用日本3.6牛乳做,而且加埋個黑糖雪糕,好正😘由七點幾食到九點幾, 叫咗兩支sake,有 一支叫“仁勇“ 出面好少見,入口都幾純易入口整體感覺唔錯,食物質素都幾好,價錢ok,可以再試,當然平d就再抵食d(希望第日多d休惠啦),食多d唔同既野啦(咁就好喇,我會成日黎🤣🤣),飽肚既,下次嚟會試多啲唔同既串燒。

2021-03-16 195 瀏覽
____緻II·𝗦𝗮𝘀𝗵𝗶𝗺𝗶·ℚ𝕦𝕒𝕝𝕚𝕥𝕪____#將軍澳緻在必食 #新店速遞🔸️午餐二人前 $188+10% per person上一次講左幾款主菜, 今次繼續講埋前菜同茶漬飯先!▪︎三文魚他他超推介! 感覺有d似三文魚沙律, 口感好清新!▪︎刺身三點盛: 油甘魚, 赤貝, 魚柳大愛油甘魚!😋非常新鮮▪︎火炙吞拿魚茶漬飯Zo小妹係火炙都超愛😂加上茶漬飯味道夠濃, 熱辣辣上檯滿足感爆登! 🔸️巨峰提子梳打 $45Color已經靚到非常打卡!
____緻II·𝗦𝗮𝘀𝗵𝗶𝗺𝗶·ℚ𝕦𝕒𝕝𝕚𝕥𝕪____

#將軍澳緻在必食 #新店速遞

🔸️午餐二人前 $188+10% per person
上一次講左幾款主菜, 今次繼續講埋前菜同茶漬飯先!

▪︎三文魚他他
三文魚他他

超推介! 感覺有d似三文魚沙律, 口感好清新!

▪︎刺身三點盛: 油甘魚, 赤貝, 魚柳

刺身三點盛

大愛油甘魚!😋非常新鮮

▪︎火炙吞拿魚茶漬飯
火炙吞拿魚茶漬飯

🔸️巨峰提子梳打 $45

巨峰提子梳打

Color已經靚到非常打卡!
2021-03-10
三文魚他他
刺身三點盛
火炙吞拿魚茶漬飯
巨峰提子梳打
2021-03-10 1042 瀏覽
★ 午餐二人前 (每位$188) ◭ 三文魚他他配三文魚籽、刁草、山葵及酸忌 廉 ◭ 刺身三點盛:油甘魚,赤貝,𩶘魚柳 ◭ 松葉蟹茶碗蒸 x2 ◭ 帶子麵豉湯 x2 ◭ 串燒拼盤:孜然帶骨雞翼,梅醬芝麻雞柳, 鹽燒意大利青瓜,汁燒杏鮑菇 (各2串) ◭ 火炙吞拿魚茶漬飯 (兩位用) ◭ 宇治金時 (抹茶雪糕配紅豆及小丸子)🤩性價比超高嘅二人前✌🏻前菜有兩款~第一款係三文魚他他加刺身三點,材料非常新鮮,三文魚他他好別緻,味道清新,作為開胃前菜一流😋✌🏻松葉蟹茶碗蒸~超級熱辣辣🤩仲有有鮮甜松茶蟹鋪面✌🏻帶子麵豉湯又係超級熱👍🏻出曬煙✌🏻串燒拼盤孜然雞翼好惹味😋梅醬芝麻雞柳味道好特別🤩意大青瓜好爽脆☺️杏鮑菇好多汁✌🏻小編特別喜愛呢個茶漬飯,茶漬湯底味道剛剛好,配火炙吞拿魚😋完全無得輸👍🏻加上前面食咗好多味道較豐富嘅小食,最後食一碗味道較清又帶茶香嘅茶漬飯,清一清味蕾,準備食甜品✌🏻甜品宇治金時😍係好香濃抹茶雪糕配煙韌小 丸子🍡餐廳環境舒適😆我哋更安排坐榻榻米,好有私人空間感☺️👍🏻餐廳位於將軍澳海旁
★ 午餐二人前 (每位$188)
◭ 三文魚他他配三文魚籽、刁草、山葵及酸忌

刺身三點盛:油甘魚,赤貝,𩶘魚柳
◭ 松葉蟹茶碗蒸 x2
◭ 帶子麵豉湯 x2
◭ 串燒拼盤:孜然帶骨雞翼,梅醬芝麻雞柳,
鹽燒意大利青瓜,汁燒杏鮑菇 (各2串)
◭ 火炙吞拿魚茶漬飯 (兩位用)
◭ 宇治金時 (抹茶雪糕配紅豆及小丸子)

🤩性價比超高嘅二人前

✌🏻松葉蟹茶碗蒸~超級熱辣辣🤩仲有有鮮甜松茶蟹鋪面

✌🏻帶子麵豉湯又係超級熱👍🏻出曬煙

✌🏻甜品宇治金時😍係好香濃抹茶雪糕配煙韌小 丸子🍡

餐廳環境舒適😆我哋更安排坐榻榻米,好有私人空間感☺️👍🏻

餐廳位於將軍澳海旁,食完午餐,可以過隔離donki行街,又或者去海旁影下相又得!
  • 火炙吞拿魚茶漬飯
2021-03-08 131 瀏覽
#將軍澳緻在必食 #新店速遞 #CP值高 今次食呢間好好味日本菜, 隱世於將軍澳海旁, donki附近, 掃完貨坐低食餐好味既日本菜岩曬!😋 午市定食▪️網燒美國牛小排丼飯定食   $128超超超推介! 醬汁好濃帶有燒肉汁香, 勁撈飯!牛小排燒到剛好, 薄薄的with汁容易入口! 因為唔係日本牛唔會太多油花, 冇膩感! ▪️忌廉蟹餅配日式涼拌沙律定食    $72如果唔想太heavy既可以試下呢個蟹餅, 外皮酥脆內裏熱辣辣既忌廉, Zo小妹覺得好岩女士食! 再加上涼涼既沙律可以減低1餐既kcal! ❗午市定食白飯任裝😮❗ 午餐二人前    $188+10% @person(今日講住前菜先)▪️孜然帶骨雞翼 / 梅醬芝麻雞柳▪️鹽燒意大利青瓜 / 汁燒杏鮑菇▪️松葉蟹茶碗蒸 / 帶子麵豉湯如果唔叫定食, 2人前lunch set好多野食都勁抵食! 燒物入面我最鍾意鹽燒青瓜同孜然雞翼🤤鹽燒青瓜juicy到一個點!除此之外, Zo小妹係一個極愛茶碗蒸既人, 以前去元氣必食茶碗蒸先肯走(利申: 冇食元氣好耐喇), 呢間既茶碗蒸加埋松葉蟹肉將成個感覺再昇華😋
#將軍澳緻在必食 #新店速遞 #CP值高

午市定食
▪️網燒美國牛小排丼飯定食   $128
網燒美國牛小排丼飯定食

超超超推介! 醬汁好濃帶有燒肉汁香, 勁撈飯!

▪️忌廉蟹餅配日式涼拌沙律定食    $72
忌廉蟹餅配日式涼拌沙律定食

❗午市定食白飯任裝😮❗

午餐二人前    $188+10% @person
(今日講住前菜先)
▪️孜然帶骨雞翼 / 梅醬芝麻雞柳

▪️鹽燒意大利青瓜 / 汁燒杏鮑菇

▪️松葉蟹茶碗蒸 / 帶子麵豉湯

如果唔叫定食, 2人前lunch set好多野食都勁抵食!
燒物入面我最鍾意鹽燒青瓜同孜然雞翼🤤
鹽燒青瓜juicy到一個點!
2021-03-08
網燒美國牛小排丼飯定食
忌廉蟹餅配日式涼拌沙律定食
2021-03-08 181 瀏覽
餐廳在Monterey 1樓,周圍嘅餐廳都頗有水準。今午試吓衣間日式餐廳,三個人午飯都點咗個雜錦魚生飯定食。上菜,大家望住個飯,呆咗!大家數下個飯上面嘅魚生,飯有一粒帶子,三片魷魚,還有少量蝦仔!連最平嘅三文魚都冇,叫雜錦魚生?有冇搞錯?差!食完永不回頭。完。
2021-03-06 200 瀏覽
呢間餐廳都係將軍澳南比較新嘅日式餐廳,全部新嘅日式餐廳都試過哂,係未試過呢間。呢間餐廳weekend 都有set lunch, 價錢合理,weekend lunch 嚟講平過其他幾間日式餐廳。吉列炸豬扒配黑蒜豬骨湯烏冬定食 ($88) - 豬扒炸得唔錯,唔會皮還皮,肉還肉👍🏻豬骨湯烏冬好普通,同埋太油。set lunch 配埋蒸蛋、麵鼓湯、沙律、漬物,都係普普通通。香蔥吞拿魚蓉茶漬飯定食 ($108) - 呢個都係一般,味道OK,無乜特別。環境坐得有少少逼,服務正常,主要係食材一般,食物有少少”粗”嘅感覺,唔知會唔會再嚟,始終將軍澳南而家多左好多選擇。

不知不覺原來下星期就係2月14日情人節!由於今年嘅情人節撞正「年初三」要忙煮賀年食物,所以我就提早慶祝响 「緻 Kushiyaki House &Bar」食咗我哋嘅情人節大餐喇!呢到環境氣氛同裝修都好有日本特色🇯🇵我哋就試咗佢哋嘅《情人節二人前 》;$248/位 (另一加服務費)。「火炙吞拿魚」配袖子醬汁🐟吞拿魚唔肥膩之餘配搭埋醬汁好醒胃。「刺身三點盛」🦐日本刺身帶子、甘蝦,挪威三文魚食熟食前一啲刺身加埋豉油同wasabi!「三文魚籽茶碗蒸」🥚個蛋好滑溜,加埋三文魚籽帶點咸鮮味,質感豐盈「串燒」 無骨雞翼、加拿大豬拖羅、日本小番薯及秋葵🍻師傅會因應不同食材配上鋪頭醬汁製作,雞翼同豬拖羅咬開時仲有肉汁噴出。而蔬菜類亦控制得好好、食落好鮮嫩!「松茶蟹肉茶漬飯」🦀茶漬飯係我比較喜歡食嘅飯款,貪佢似湯飯一樣食落唔會乾爭爭。而松葉蟹份量都幾多,食到呢度已經飽。「日本朱古力蛋糕」🍰蛋糕旁有雲呢拿雪糕配廚師特製嘅清酒野莓醬 ,個醬唔會偏甜,隱若會食到少少sake味,加埋一齊食都唔錯!响將軍澳出沒嘅朋友未諗到情人節食嘜都可以參考吓。另外佢哋平日都有set lunch,最平由$72 起就有:漬物、沙律、

呢到環境氣氛同裝修都好有日本特色🇯🇵

「火炙吞拿魚」配袖子醬汁🐟
吞拿魚唔肥膩之餘配搭埋醬汁好醒胃。

刺身三點盛」🦐
日本刺身帶子、甘蝦,挪威三文魚
食熟食前一啲刺身加埋豉油同wasabi!

「三文魚籽茶碗蒸」🥚
個蛋好滑溜,加埋三文魚籽帶點咸鮮味,質感豐盈

「串燒」 無骨雞翼、加拿大豬拖羅、日本小番薯及秋葵🍻

「松茶蟹肉茶漬飯」🦀

「日本朱古力蛋糕」🍰

响將軍澳出沒嘅朋友未諗到情人節食嘜都可以參考吓。另外佢哋平日都有set lunch,最平由$72 起就有:漬物、沙律、茶碗蒸、主食、湯;仲有無料任追加白飯! 如果嚟將軍澳行Donki嘅朋友或者住附近都可以嚟試吓!

📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 1樓6A號舖
情人節二人前
情人節二人前
  • 串燒
2021-02-01 1691 瀏覽
小公主最近學懂踏單車,逢週末都嚷著要練習。運動前先醫肚,目標是之前未光顧過的餐廳,今日揀了「緻」。商場內的每間餐廳人流皆相當多,全部都要輪候,看來香港人已經習慣在疫情下學習如何正常地過日子。餐廳門外的這張枱明顯是搏大霧擺設的,某程度阻礙了一樓商場的半開放式行人通道;唔知道是商場管理處默許、抑或租金已經包括在內?餐廳面積很細,加上座位之間的固定高身間隔,空間感就更顯得侷促;至於那些因為每枱只准最多二人用餐(防疫法例規定)而臨時加設的半透明隔板,反而影響更少。侍應與客人比例相當高,半開放式廚房內的廚師數量就更加多;有點懷疑餐廳營運是否可以平衡成本。餐廳屬於典型新派日式居酒屋,主餐牌上各款日本料理都有一點點,但就以日式串燒為主打。另外還有幾款午市定食套餐,及結合了刺身、燒魚及串燒的二人套餐。主餐牌上的照片很吸引。串燒的價錢不算便宜;其實也不算很貴,但就直逼銅鑼灣尖沙咀等地。決定單點一客串燒套餐試試味道是否物有所值。忌廉蟹餅定食($88)包括沙律、茶碗蒸及湯。味噌湯很普通。茶碗蒸唔夠滑溜,甚至有點嚡;只有鹹味,欠缺了日式茶碗蒸蛋應該有的鰹魚昆布清湯的鮮甜。總之唔好食,甚至覺得屋企用清雞湯蒸蛋更

忌廉蟹餅定食($88)包括沙律、茶碗蒸及湯。味噌湯很普通。茶碗蒸唔夠滑溜,甚至有點嚡;只有鹹味,欠缺了日式茶碗蒸蛋應該有的鰹魚昆布清湯的鮮甜。總之唔好食,甚至覺得屋企用清雞湯蒸蛋更加好味。印象中第一次在日本餐廳食不完一客茶碗蒸!
忌廉蟹餅定食
忌廉蟹餅就幾好,餡料綿密滑溜、夠creamy;不過就欠缺蟹味。表面的麵包糠蛋漿炸得夠香口,略嫌稍為偏乾偏硬、唔夠鬆脆。整體來說,忌廉蟹餅味道不過不失,勉強合格。最唔鍾意嗰碗飯,白飯冇問題,上面嗰啲日式香鬆(ふりかけ)味道有點怪;芝麻、紫菜很正常,第三種材料唔肯定係咪鰹魚碎,但味道太濃兼太鹹。
炸雞配飯糰(兒童套餐)($68)本來是日式燒飯糰,但小公主只吃白飯,落單時要求餐廳替代了。炸雞賣相一般,味道不清楚;不過,平常最喜愛吃炸雞的她竟然吃剩一塊。
炸雞配飯糰(兒童套餐)

「緻」主力串燒,除了傳統日式串燒常見的汁燒、鹽燒及月見(即是生雞蛋黃)之外,廚師特別研發了幾款自家特色串燒醬汁,包括蒲燒 醬、梅醬、鹽麴葱醬及中華藥膳。前兩款也是常見日式料理醬汁,但多數用於烤鰻魚及燒豬肉,甚少用傳統日式串燒;後兩者就肯定是原創。到底效果如何?
餐牌上的雞類串燒有非常多部位可供選擇,其中有不少刁鑽部位,媲美日本當地「焼鳥」專門料理店。又標榜所有雞類串燒來自岩手縣,再加上精美照片,實在很吸引。串燒盛合(6串)($198)包括厚切牛舌、加拿大豬拖羅、雞胸軟骨、雞柳、雞頸肉及雞心喉。
味道就令人失望。先講食材及燒烤火喉,即使講係用電爐抑或明火;牛舌唔夠焦香,咬落又有點韌,明顯係火喉控制唔準確,尚未熟透。三款雞肉分別不大,欠缺了各自應有的特色口感。再講調味。牛舌竟然創新地用上鹽麴葱醬,鹽麴冇問題,但添加的青葱及檸檬汁味道太濃,破壞了牛舌的鮮甜。其中一串雞肉同樣用上了鹽麴葱醬,雞肉較牛舌味淡,影響就更大。另外兩串雞肉又用上了類似孜然粉的重口味中式調味,一來古怪,而且也不配合雞肉。
加拿大豬拖羅配梅醬算是創新調味中兼合常規,味道又可中和豬腩肉的肥美;豬腩肥而不膩,肉質咬落爽口軟腍,是6串串燒當中最好味的一串。雞胸軟骨用最傳統的鹽燒,而且又黏附少少雞肉;本來應該會幾好食,偏偏用了中華藥膳調味,中藥材川芎、白芷實在很難配合正常飲食,味道很怪。
正在想,還會再來嗎?
2021-01-23
10 分鐘 (堂食)
2021-01-19 287 瀏覽
最近MONTEREY都新開左好多間食肆,好多間都好想試下💜 哩間日本料理星期六都仲有Lunch Set,好似幾抵食就決左一試🤟🏻.緻蒲燒鰻魚定食 $115,有前菜、麵豉湯、日式燉蛋,成個定食都非常豐富同埋好精緻😝 燒鰻魚都有差唔多原條鰻魚,味道唔錯係少少唔夠Juicy,唔夠多鰻魚汁,所以我哋都叫左鰻魚汁另上,順便可以撈飯😂 重點係!哩度定食係白飯任裝🍚🍚🍚 最後食左三碗白飯😂 日本珍珠米真係好鬼好味😋 有白飯任裝真係令呢度CP值滿分😂🧡
2021-01-19 221 瀏覽
我透過外賣平台訂餐,午餐價錢不便宜但份量很少。另外加錢訂的$34雞骨腸,估不到來到的時候只有一條咁大把,我expect$34最少兩條吧?是我expectation 太高?不會再幫襯下一次。..............................
我透過外賣平台訂餐,午餐價錢不便宜但份量很少。

不會再幫襯下一次。

60 分鐘 (外賣送餐)
午餐
2021-01-15 232 瀏覽
因為新開張,特登嚟試吓,1:30pm嚟到,剛好仲有兩個位,服務都頗有效率,好快就點左一個定食,散嗌左一啲其他莱同埋串燒。唔使一陣食物就陸續咁來囉!$68個定食好豐富,見到都好開心,吉列蠔炸得鬆脆唔太油膩,其餘嘅就中規中矩,望落去有咁多嘢食,真係覺得幾抵!其餘沙律、燒茄子和串燒,水準都唔錯,質素份量都唔會令人失望。上菜嘅速度有啲太快,張枱又比較細,都唔夠位擺食物,所以食得好趕,希望有機會盡快可以去食晚飯,慢慢點,再試吓其他唔同嘅菜式。
吉列蠔配豚骨拉麵定食
吞拿魚蓉豆腐沙律