2016-06-16 466 瀏覽
一定要訂位⋯⋯都幾多人。不過食物黎得都算快,感覺良好。裝修特別,適合圍威喂組團去刷餐勁。食材尚算可以,但串燒比較乾,預計係燒定。食物多款式。生蠔任食黎講唔好要求咁多。松葉蟹腳n call plz...刺身新鮮。都食得暢快。抵食
一定要訂位⋯⋯
都幾多人。
2016-06-15
用餐優惠
試食活動
2016-06-13 563 瀏覽
朋友節食左一排話要食好嘢就去食放題啦!之前有朋友試過話裝修之後好食左!我地食晚市,價錢ok不過明顯係午市仲抵!外面熱辣辣,每人一坐低就有杯免費soda 又幾貼心食物選擇都好多刺身,壽司,沙律,燒物,炸物,粉面飯,火鍋,甜品,飲品好豐富!!!細細份不浪費唔夠再嗌個芋心丸好味!!炸物都炸得幾好,唔會干爭爭個賣相都係有花心思不算求其味道也好蝦有蝦味火鍋配料足數,湯底味道適中!腸仔係廚司腸蝦都新鮮餃子就一般飽到食唔到甜點有cake , 有雪糕,有豆腐花,有泡芙下次食丫
朋友節食左一排話要食好嘢
就去食放題啦!
之前有朋友試過話裝修之後好食左!
我地食晚市,價錢ok
不過明顯係午市仲抵!
外面熱辣辣,每人一坐低就有杯免費soda
又幾貼心
食物選擇都好多
刺身壽司,沙律,燒物,炸物,粉面飯,火鍋甜品,飲品
好豐富!!!
細細份不浪費唔夠再嗌
個芋心丸好味!!
炸物都炸得幾好,唔會干爭爭
個賣相都係有花心思不算求其
味道也好
蝦有蝦味
火鍋配料足數,湯底味道適中!
腸仔係廚司腸

蝦都新鮮
餃子就一般
飽到食唔到甜點
有cake , 有雪糕,有豆腐花,有泡芙
下次食丫
2016-06-02 4614 瀏覽
有朋友說過元朗是間不錯的放題,這就是緣聚西日餐廳。地點是遊樂場附近,於Google map 是容易找到,於街頭有個燈光招牌,指引我找到此店。看到生蠔及長腳蟹任食只多付 $78/位,今天又是好朋友生日,除了日式放題外,我們點了生蠔和長腳蟹,它們是非常新鮮,長腳蟹也是多肉美味。放題選擇都幾多, 包括有刺身, 天婦羅, 手卷, 壽司, 串燒, 前菜, 沙律, 扒類, 甜品及飲品等。例牌先點刺身,三文魚吞拿魚是厚切,非常新鮮。吞拿魚刺身相當飽滿,帶子亦十分爽口,這三文魚肉質比油甘魚沒有那麼結實一點但還是傾向軟身,味道鮮美,蠻不錯。燒菠蘿雖然顏色淡黃,吃起來頗甜又怎麼帶酸。燒得香甜可口, 菠蘿選擇得好, 沒有渣, 若然可以燒焦多些便會更好。天婦羅選了海老、蕃薯、茄子三種。海老看起來很細隻而實際上真的很細隻,就像刺身的甜蝦般幼但長身些,口感亦不夠結實。蕃薯和茄子就做得較好,尤其茄子還保持鮮嫩有話題性。炸物選了燒蝦款,雖然小巧,但仍飽滿多汁。賣相最吸引,烤得香口,十分美味。不能放過串燒不吃,點了雞肉串、雞軟骨兩款,很難得看到醃料不多的串燒。雞肉骨難得的不是炸而是用燒的,味道依然吸引但沒那麼熱氣。雞肉

不能放過串燒不吃,點了雞肉串、雞軟骨兩款,很難得看到醃料不多的串燒。雞肉骨難得的不是炸而是用燒的,味道依然吸引但沒那麼熱氣。雞肉串則是最喜歡的一款,很豐厚的一塊塊肉,肉汁很多,偶爾有點筋所以間中帶韌但整體很軟熟。

凍飲和甜點方面,各式凍飲和精美甜點,雪糕雪條也是不斷供應。豐盛晚餐有甜點作結,十分完美。

這店是誠意推介,水準的確在平均線以上,尤其串燒味道頗得我歡心,炒菜炒蜆也香囗,下次有時間一定來光顧。
店面時尚
各式其式
生蠔
Welcome  drink
燒蠔
炒蜆
炒雜菜
2016-05-30
10 分鐘 (堂食)
店面時尚
生蠔
Welcome  drink
燒蠔
炒蜆
炒雜菜
2016-05-31 658 瀏覽
講講今次食既呢間放題,位於元朗區西裕街,到步後發現以平日入座率睇蠻高。餐廳位於地庫裝修新穎~ 2小時的任飲任食,分時段不同收費食物種類多,有日式、西式、火鍋 。食物款式相當多,所以岩晒不同人的口味。食物落單後,出食物快,沒有漏單。刺身方面,有三文魚、吞拿魚、八爪魚、甜蝦、帶子、馬刀貝...刺身味道比想像中遜色,不夠鮮味,比較滿意係三文魚,帶點油香。反而,熟食方面不錯,燒蝦燒得很香,味道幾鮮甜。有燒羊扒,可配黑椒汁或蒜蓉汁,肉質軟林。除左西式的扒類,印度薄餅都有,口感酥脆,有朱古力、練奶、咖哩味,可以試下。香煎大蝦,蝦件比串燒蝦大,肉質厚身,質感彈牙紮實。炸物推介雞翼,醃得入味,炸得酥脆,如果喜歡食芝士,芝心蝦丸要試下,唔錯~火鍋選了昆布湯底,配蔬菜肥牛幾夾。樣樣食下話咁快就要食甜品。甜品推介呢個椰汁味雪條,中間包著香竽雪糕,好味。

餐廳位於地庫裝修新穎~
2小時的任飲任食,分時段不同收費
食物種類多,有日式、西式、火鍋
食物款式相當多,所以岩晒不同人的口味。
食物落單後,出食物快,沒有漏單。

反而,熟食方面不錯,燒蝦燒得很香,味道幾鮮甜。
有燒羊扒,可配黑椒汁或蒜蓉汁,肉質軟林。
香煎大蝦,蝦件比串燒蝦大,肉質厚身,質感彈牙紮實。
火鍋選了昆布湯底,配蔬菜肥牛幾夾。

樣樣食下話咁快就要食甜品
甜品推介呢個椰汁味雪條,中間包著香竽雪糕,好味。
2016-05-31 620 瀏覽
當晚落大雨,同朋友去到個陣佢話仲要等多陣,不過都好快有得入去。間鋪係地牢都幾特別,同朋友兩個人坐卡位,幾舒服,間鋪裝修得幾似酒吧,但坐位就似韓燒格調,播既音樂又似酒吧,同間鋪名完全唔襯XD一坐底就有兩杯野飲送埋黎,一杯係賓治一杯係荔枝,但好甜唔好飲。之後就叫野食,佢都幾多野食可以叫,一開始梗係叫左刺身先啦,唔錯都幾新鮮,而且都幾多款。但側邊個乾冰就多餘左,可以既話其實可以唔使放。等左一陣就有其他野食到左,D焗蠔好味道,炸物比想像中好,仲叫左好多野食不過唔記得影相。最頂癮係個焗薯估唔到佢咁細粒,不過好好食,之後諗住同朋友一人一粒就再叫兩粒啦,結果佢都係比得一粒我地佢有好多西式野,火鍋,不過食左會好多野都食唔到就無叫到,但其他多人D既都有叫火鍋個D,應該都幾錯。甜品唔錯都幾多款,有兩款韓國既雪條,又有豆腐花,好少見有豆腐花呢,食到濟濟地食個豆腐花都唔錯,而且飲品又可以自己去拎紙包,不過佢個即磨咖啡幾好飲。有機會下次同多幾個朋友一齊去食多次。

但側邊個乾冰就多餘左,可以既話其實可以唔使放。
最頂癮係個焗薯

有機會下次同多幾個朋友一齊去食多次。
2016-05-20
5 分鐘 (堂食)
2016-05-27 3758 瀏覽
早幾日聽住元朗嘅朋友話以前西菁街有間放題搬左新舖,裝條幾靚同環境幾舒服😍重點係d野食都幾好,仲有我同老公最愛嘅生蠔同長腳蟹任食😋😋😋見今晚早左收工就走去試下😁😁😁地方有d難搵 不過好彩佢門口個牌夠明顯原來起我成日去嘅嘉城後門行幾步就到我大約7:30去到唔洗等因為係地舖,門口就有個姐姐仔叫我直接落樓下,一落到去就有人帶位因為我地坐最入 所以有幾個人舉手示意帶位服務都幾好😂安排左坐卡位 個位都幾舒服而且地方可能因為新裝修,好乾淨好舒服而且唔會好似平時食放題坐到咁逼而且人多,好似都有9成滿一坐低就比左兩杯飲品我地賣相都幾吸引😂影左好耐相望下枱上面加78可以任食生蠔同松葉蟹腳加加加😋😋😋Order紙都好清晰 仲放得好整齊我梗係一次過拎哂黎畫畫畫啦畫哂第一回合我見外面好多人就行去睇下原來除左一般茶餐廳有嘅檸茶檸水咖啡奶茶之外仲有好多紙包飲品👍🏻其實我成日食放題,除左貪佢可以每樣食小小之外,飲品都好重要我唔會飲汽水囉,多汽嘅野會飽肚食唔落架😝除左紙包飲品任飲外仲有好多甜品同雪糕雪條,正!未食正餐已經諗好左食邊樣,等我呀⋯⋯飲左好幾包菓然係西柚茶呀我中學時期日日飲😍😍😍熱飲都有檸蜜,適合d健康堅持到

見今晚早左收工就走去試下😁😁😁
地方有d難搵 不過好彩佢門口個牌夠明顯
原來起我成日去嘅嘉城後門行幾步就到
我大約7:30去到唔洗等
因為我地坐最入 所以有幾個人舉手示意帶位
服務都幾好😂

安排左坐卡位 個位都幾舒服
而且地方可能因為新裝修,好乾淨好舒服
而且唔會好似平時食放題坐到咁逼
加加加😋😋😋
Order紙都好清晰 仲放得好整齊
我梗係一次過拎哂黎畫畫畫啦
畫哂第一回合我見外面好多人就行去睇下
其實我成日食放題,除左貪佢可以每樣食小小之外,飲品都好重要
我唔會飲汽水囉,多汽嘅野會飽肚食唔落架😝
任食雪條雪糕甜品
除左紙包飲品任飲外
仲有好多甜品同雪糕雪條,正!
未食正餐已經諗好左食邊樣,等我呀⋯⋯
飲左好幾包菓然係西柚茶呀
我中學時期日日飲😍😍😍
熱飲都有檸蜜,適合d健康堅持到唔飲凍野嘅朋友啦
菓汁先生個雪梨峰蜜我最後飲嘅。。。
好正!好似有d梨肉咁
有野食喇有野食喇
每樣野都係細細碟,唔怕食唔哂
個辣汁炒蜆好正呀,個辣味有d似韓辣汁d味
剛剛好唔會好鞋👍🏻
我最愛嘅生冷野到喇
真係叫幾多比幾多
正!甜蝦好新鮮呀,一入口好幸福
帶子都肉厚,三文魚大大件
仲有赤貝同馬刀貝
我推介大家試下馬刀貝,好爽口幾鮮味
玉子我有時候都會點,因為清清地都唔錯
好喇,男主角出場喇
生蠔大哥!夠大隻同肉厚👍🏻
松葉蟹係令我最驚喜嘅一樣
好大隻好粗呀條腿。。。
用較剪剪開d肉,好鮮甜☺️又唔會好咸
拍得住酒店出品😋😋😋所以我食左勁多
仲有炸物都係我最愛
每樣我都叫左2粒
最正就係芝士蝦丸同香芋丸
芝士一咬就爆開 勁熱!要小心
芝士迷一定爆中意,會拉c😎😎😎

之後仲有羊架呀西冷扒呀咁
太多不能盡錄
日本放題仲有火鍋
個湯底係蕃茄芝士,原來好夾
食左咁多生冷野,食到最後可以食個熱辣辣火鍋幾條菜,真係正
最後到甜品我同老公最愛係焦糖3.6牛乳雪糕
d焦糖脆卜卜加雪糕好夾
仲有焦糖芝士雪糕,口感就濃d

***最後我覺得最爆趣嘅係有百福豆腐花
不過你望清d
係扁扁架!😳😳😳我第一次見咁細盒
超有心呀,知道我地食完咁多野
甜品只會係有限公司👍🏻👍🏻👍🏻

• 松葉蟹
  • 焦糖3.6牛乳雪糕
  • 芝士蝦丸
2016-05-24 626 瀏覽
行街經過有姐姐派傳單比我,之前又係Facebook 見過,見平平地就去試下啦,入到去坐位都ok, 刺身選擇就唔算多,但都算新鮮,其他種類,有火鍋,燒物,小食,甜品,湯麵等等⋯⋯當中幾特別既我覺得係枝豆,平時食放題枝豆一般都係只有鹽,但佢地既枝豆有加埋胡椒,食落香口好多,但因為食得太趕時間就冇映相,天婦羅都一般咁啦,仲有d特選甜品,要點單既自制雪糕,我當日食左焦糖牛奶味,但覺得有中伏,因為佢原來只係係舊牛奶雪糕上面整燒出黎既焦糖,而唔係本來就係焦糖牛奶口味既雪糕,仲有一入坐每位都有柸特飲,冇得揀咩味,係待應係你坐低一陣就會拎黎,果柸野會出煙,待應會叫你等佢冇哂煙先好飲,唔知係咪擺左干冰落去,但當佢冇哂煙果時我己經唔係好敢飲喇,因為真係唔知佢擺左咩落去整到佢出煙,只係試左小小睇下咩味就算,可能因為太夜先入坐,我地唔係一次過叫好多野,但都有漏單情況,整體都算可以,想食平平地既放題,可以一試
2016-05-23 612 瀏覽
價錢優惠,但食物種類選擇多,環境舒適,幫襯時段為2030,當時高朋滿座,但服務員效率還算不錯,落單俾飛仔很快有人收,而且食物也來得快,有時諗唔到食乜,幫襯佢就最啱
2016-05-18 688 瀏覽
早前拜托友人幫我畫畫,為咗答謝佢,當然就要請佢食餐飯啦👏🏻😎因為佢係元朗返工,所以就間左依間放題試下👏🏻門口比較細,比較難搵🙈入面原來都幾大,我諗可以容納大約100人識噴煙既open drink 🍹影相一流!味道係雜果賓治依間最特別既地方就係可以加小小錢就可以任食生蠔😍啲生蠔好新鮮,真係好有驚喜!刺身不過不失,三文魚都幾新鮮壽司來講算唔錯,壽司飯唔會太實炸物、熟食、串燒等等,仲有得打邊爐🙈真係好神奇甜品自助bar,旁邊重有雪條無限食🍧
因為佢係元朗返工,所以就間左依間放題試下👏🏻
門口比較細,比較難搵🙈
入面原來都幾大,我諗可以容納大約100人
識噴煙既open drink 🍹影相一流!味道係雜果賓治
刺身不過不失,三文魚都幾新鮮
壽司來講算唔錯,壽司飯唔會太實
炸物、熟食、串燒等等,仲有得打邊爐🙈真係好神奇
甜品自助bar,旁邊重有雪條無限食🍧
2016-05-16
5 分鐘 (堂食)
2016-05-17 580 瀏覽
緣聚西日餐廳嘅門口看起來是很小小的一間餐廳,進到裡面才會發現裡面跟在外面簡直是兩種風格,不能以貌量店吖。一共先至倆個人,所以系落單嘅時候難免有好多顧忌,驚點的太多覺得浪費咗,要節約 吖嘛,蒜香燒蠔及海蝦串,一上臺嘅時候就已經見到好好食嘅樣,蠔真係我好鐘意食嘅海鮮,蠔味道好新鮮,蒜蓉嘅味道其實好霸道嘅,平時都唔會好喜歡,但係同海鮮諸如蠔咁樣嘅就真係好搭,蠔肉好好味海蝦串燒我覺得其實好抵,連蝦嘅表面都已經好香脆,剝開蝦殼之後裡面香嫩嘅蝦肉非常吸引人,海蝦特有嘅味道好喜歡。生蠔及松葉蟹刺身,新鮮感十足,都係我鐘意嘅蠔,好感謝自己嘅朋友松葉蟹第一次食,出乎料理嘅好味,生蠔好多,我自己就食咗成大半,蠔肉好多,眼裡面都系新鮮嘅蠔肉。三文魚、甜蝦、螺及帶子刺身,我已經完全迷亂系刺身嘅世界,三文魚好軟,口感最棒,甜蝦肉質鮮美,適合我食,螺肉不多,不過每個螺都係濃縮嘅精華,夢幻特飲,連造型都覺得好夢幻,精緻個樣令人心生愉快,當然喇,我都覺得好好飲。

2016-04-16
2016-05-17 3876 瀏覽
最近聽講緣聚有個好抵食嘅優惠,搞到我心郁郁想嚟試下,順便食埋好耐無食嘅日本料理,天氣咁熱,食翻啲涼涼地,冰冰地嘅刺身就啱曬啦.... 我就系為咗呢個嚟緣聚嘎!!!果然無令我失望,加$68蚊可以任食生蠔或者松葉蟹段,如果兩種都想食,好似我咁,就加多$78蚊就可以蠔蟹任食啦~~~ 雖然話可以任食,不過都唔可以浪費食物嘅,食幾多拿幾多!!生蠔真係夠曬大隻啊~~我都唔知有幾耐未見過咁大咁肥美嘅生蠔啦!! 啲蠔好新鮮,又滑,又嫩。蟹我就拿咗蟹腳啦,多肉好味! 三文魚刺身、馬刀貝刺身、甜蝦刺身、帶子刺身同赤貝片刺身,食材新鮮,三文魚厚切,口感豐滿,甜蝦已經去殼,可以直接食!。 壽司系列味道普遍都好唔錯嘅...特別系火焰三文魚壽司、火焰蟹足棒壽司,同芝士醬嘅搭配真係好match,肉又大舊!飯又軟熟, 覺得口渴就要嚟翻幾杯呢度嘅夢幻特飲!我最鐘意嘅系裝特飲嘅容器!!有燈泡... 食飽之後點可以少得飯後甜品呢~~~有雪條雪櫃入邊有好多唔同款甜品,任君選擇!!!
啲蠔好新鮮,又滑,又嫩。蟹我就拿咗蟹腳啦,多肉好味!
食飽之後點可以少得飯後甜品呢~~~有雪條
雪櫃入邊有好多唔同款甜品,任君選擇!!!
2016-05-07
10 分鐘 (堂食)
去元朗,如果2個人,我都鐘意同朋友去食放題緣聚 - 我去過幾次因為想吃的都有緣聚位置在地庫,裝橫得好有西部牛仔風,很有趣一入座,送我們骷髗頭造型的soda汽水餐廳說要等汽泡炸完才喝,小小甜,沒什麼特別食物選擇非常多,有10大類,最有趣還是少見的打邊爐不過我多數還是主玫刺身生蠔刺身都有10多款,我每款都有點刺身非常新鮮,吃得出鮮甜,而且厚切,口感十足我最愛三文魚,肥美有魚香;甜蝦口感很有膠質,我最喜歡黏黏的感覺馬刀貝非常爽脆,不是每間日食放題都有;帶子夠鮮又大粒另外重點是生蠔及長腳蟹,加68/78元可以任吃生蠔極肥美,我吃了超過10多隻,又甜又新鮮而長腳蟹,一般我都很少吃,即使是酒店,因為太難拆,又少肉又咸想不到緣聚的食材非常好,長腳蟹蟹腳有手指公那麼粗,而且肉也很粗很厚,重點是一點都不咸,又不會淡戊戊沒有味道,令我一口氣又吃掉10多條我們也略了壽司,份量是普通街外買的2/3件大小,份量ok,吃4、5件也不會太飽肚而燒蠔味道也很好,醬汁也不錯,但燒後縮到變蠔士,如果再大隻小小就夠完美了! 呵呵呵! 整體感覺很好!
去元朗,如果2個人,我都鐘意同朋友去食放題

緣聚 - 我去過幾次

因為想吃的都有
緣聚位置在地庫,裝橫得好有西部牛仔風,很有趣
一入座,送我們骷髗頭造型的soda汽水

餐廳說要等汽泡炸完才喝,小小甜,沒什麼特別
食物選擇非常多,有10大類,最有趣還是少見的打邊爐

不過我多數還是主玫刺身生蠔
刺身都有10多款,我每款都有點

刺身非常新鮮,吃得出鮮甜,而且厚切,口感十足

馬刀貝非常爽脆,不是每間日食放題都有;帶子夠鮮又大粒
生蠔長腳蟹

長腳蟹
  • 生蠔
  • 鬢腳蟹
2016-05-14 1479 瀏覽
這天為了慶祝我的朋友面試成功,我們訂了這家地下室放題 -緣聚西日放題,因為我們之前吃過一次搬遷前的緣聚西日放題,以前店鋪面積較細,裝修比較西式,食物也令人滿意,所以知道這店換了鋪後,也想找個機會來試試地下小店門面較細,經過樓梯走到下面之後,發現其實餐廳面積比以前大了很多,裝修有點韓式風格,環境和氣氛也不錯!放題最重要的元素有四,食物種類,食物質素,價錢和服務。好的放題應該以合理價格提供多元食物選擇,食物質素令人滿意以及合理的服務,最起碼是食物來的速度不會太久,要不然我2小時吃得少少東西便十分差勁。這家緣聚西日放題便達到了以上的條件餐廳提供多元化的食物種類,除了平常的日式刺身炸物壽司手卷燒物等等,還有西式的選擇如羊架,牛扒等,選擇繁多。客人還可以選擇加$78升級至生蠔級松葉蟹放題。刺身質素可以接受,雖然比不上連鎖式放題的新鮮刺身質素,但刺身也新鮮和肥美。三文魚肥美但不太膩,厚度可以接受,味道鮮甜。喜歡壽司的我,把所有的壽司和卷物也點了各一,壽司種類也蠻多元化,味道我會評7/10分,海鮮鮮甜,火炙三文魚外焦內軟,賣相也十分討好,配上芝士汁等,帶出不同的感覺,值得一試西式扒類令我十分驚喜,烹

日式壽司
芝士鰻魚反卷、芝士三文魚反卷
西式扒類令我十分驚喜
,烹調不會過度,質感軟硬適中,以醬汁吊出肉的味道,汁和肉的味道十分配合,羊架,魚柳和牛扒等等也十分美味
西式扒類
炸物,燒物味道不錯,但炸粉過多,以炸蝦為例,蝦的自身較細,但炸粉則過多,值得改善
。但其他食物也令人滿意,火鍋的食物種類的,湯底也有不同選擇,我便選擇出芝士蕃茄鍋,酸酸的蕃茄在濃郁的芝士味下變淡,配上肉類,味道的層次更上一層
芝士蕃茄火鍋
炸物
主角登場!生蠔刺身新鮮肥美,我個人喜歡配上茄汁,帶出其鮮甜的味道。每隻蠔的份量也
很令人滿意,我吃了4隻已經有點飽。松葉蟹味道也很鮮甜,每一口把蟹棒吃下去也有很滿足的感覺,鮮甜的味道充斥整個口腔,很棒
生蠔、松葉蟹
最後值得一提的是,是次放題我點了很多款食物,但餐廳上菜速度也很快,即使今晚比較多客人,但也沒有出現漏單的情況。最後我和朋友每人付了$300多,生蠔和松葉蟹的放題真的令人愛不釋手,下次有機會一定再和朋友來大戰300回
2016-05-12
生蠔、松葉蟹
  • 生蠔刺身
  • 松葉蟹刺身
2016-05-14 534 瀏覽
做放題做得多,第一次聽到有一間是專西式加日式的放題。店內環境好有古典風味,彷彿有點像走進了一間老酒吧一樣。壽司種類繁多,就是鰻魚壽司也分有鰻魚青瓜卷物和鰻魚壽司(不是海鰻) 。花之戀的魚生片很大塊,加上沙律醬和蟹籽的感覺好滿足。還有炸蝦卷物,外面有芝士味,裡面有鬆脆炸蝦,正大頭蝦沒有想像中的大,有點失望。羊扒有點鬆軟,有點古怪,希望沒有加了甚麼特别用料吧。印度薄餅做到了脆口的感覺,加上咖哩汁,味道豐富!青魚有點燒焦,反而更能將內裡魚味鎖住。食起來仍有新鮮的青魚味道。蝦串乾身了點,可能不是即叫即燒的關係吧。燒蠔的芝士汁濃烈為蠔帶來另一種味道。天婦羅及炸物,大多都非常香脆可口,沒有挑剔的地方。左邊那個像越南春卷的表面特别脆口,而內裡亦有一些蝦肉,印象深刻。最後還飲了一些健康飲品。放題食了很多炸物,配上這些飲品就最適合
放題做得多,第一次聽到有一間是專西式加日式的放題
店內環境好有古典風味,彷彿有點像走進了一間老酒吧一樣。
印度薄餅做到了脆口的感覺,加上咖哩汁,味道豐富!
2016-05-12 485 瀏覽
周日得閑無咩做就去元朗嗰邊閑逛下,打算放松下心情同埋穩個地方同老友記撐臺腳,周圍咁逛到五點左右就開始穩野食,見到緣聚西日餐廳好似幾好咁,就入去試下,感覺環境令人好放松,適合同朋友嘅小聚會。食肉獸嘅我點左個澳洲西冷扒,牛扒都好大分量,牛扒帶骨,肉質好靚,好結實,我要左七成熟,師傅時間掌握得好好,肉好鮮嫩,越食越覺得有牛肉味,越嚼覺得肉越甜,唔錯。大蝦天婦羅同埋炸芝心丸,小食做得幾好,天婦炸得好脆,味道好,芝心丸外脆內軟,芝士味好香。覺得系度食烏冬麵好得意,火鍋烏冬麵用個煲仔好似打邊爐咁食,湯底幾好,烏冬麵都好好食。燒海蝦味道好正,蝦好大只,肉好多又結實,蝦烤得好干身,逼走曬蝦身多余嘅水分,再加上秘制醬汁,味道好贊。呢間餐廳除左西餐,仲有好多品種食品,蟹粥居然都做得幾好食,有半只蟹,類似潮汕嗰種沙鍋粥,好清甜,粥煲得好綿,好香軟。餐前小食枝豆、芝麻八爪魚、味附螺肉,價錢唔貴,但味道唔錯,豆豆更系我嘅至愛,粒粒豆都好飽滿,芝麻八爪魚、味附螺肉都好好味,芝麻好香,八爪魚好爽口。
2016-04-24