2021-06-18
Omakase iki 門口隱蔽,要按鐘才會有一道木門打開,再搭lift 上樓。一上到去,嘩!有個花園平台~成層都係佢地既。餐廳分左兩邊,每邊都係坐8位,另設private room.打開menu, set lunch 有幾款,而且仲有熟食套餐(岩哂有朋友唔食生既可以一齊黎)兩位師傅望落去都好年輕,而且都係香港人,感覺比較親切~師傅們都很健談~成個過程都同客人有傾有講😚 前菜:沙律(對我黎講可有可無)醃菜:山葵淮山⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (食到停唔到口)醃炸菜⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️又係想追加追加再追加(不過我唔敢問😂)壽司⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️白蝦⭐️⭐️⭐️⭐️石恒鯛⭐️⭐️⭐️⭐️牡丹蝦配海膽⭐️⭐️⭐️深海池魚配魚肝⭐️⭐️⭐️⭐️鰈⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️赤身醬油漬⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️中吞拿魚腩⭐️⭐️⭐️海膽(紫菜味蓋過了海膽)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️喉黑⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️鰹魚⭐️⭐️⭐️鯖魚捧壽司⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️吞拿魚手卷
前菜:沙律(對我黎講可有可無)
醃菜:山葵淮山⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (食到停唔到口)
壽司
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️白蝦
⭐️⭐️⭐️⭐️石恒鯛
⭐️⭐️⭐️⭐️牡丹蝦配海膽
⭐️⭐️⭐️深海池魚配魚肝
⭐️⭐️⭐️⭐️鰈
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️赤身醬油漬
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️中吞拿魚腩
⭐️⭐️⭐️海膽(紫菜味蓋過了海膽)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️喉黑
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️鰹魚