2024-07-19
今日試呢一間係台灣嘅過江龍火鍋店,台灣都有好多分店,喺台灣一年銷售900萬鍋的國民火鍋品牌,海外首店在香港旺角朗豪坊對面,夠哂方便易搵!主打一人一鍋嘅打邊爐,而且仲有放題區,有菇類、菜類、蝦滑花枝滑等任均選擇!呢度嘅點餐方法係套餐附湯底+主食+任食33款蔬食自助吧100分鐘+飲料+甜點$165起,湯底同埋肉類可以加錢升級的,一場嚟到我哋今次都加錢升級試多啲唔同嘅嘢🤩其實如果平日嚟更加抵食,午餐都係$88有交易,非常啱哂同朋友嚟邊打邊爐邊吹水,一人一鍋又唔怕大家口味唔夾,所有嘢可自己決定👏👏台式麻辣奶香湯非常有特色嘅湯底,辣椒為基調,兼顧了麻和辣的口感,搭配鮮奶的香醇,形成了濃郁而不膩,如果喜歡更加辣嘅朋友可以選擇麻辣鍋✅爆炒龍蝦湯經過爆炒後,湯頭更加濃郁鮮美。非常濃郁嘅蝦味,而且本身有蝦肉喺裏面,幾有特色。海陸總匯鍋(海鮮拼盤)呢個餐有包一款肉同埋海鮮拼盤,海鮮拼盤有唔同嘅魚類下同埋蜆肉等, 尤其是係蝦食得出特別新鮮,點返沙茶醬真係一流😋😋嫩羊肩羊肩肉質鮮嫩多汁,肥瘦均勻板腱牛肥瘦均勻,有肉味,雖然比唔上和牛撳入口即化,但係牛肉味嘅話重好多✅蒜片豬油飯加錢升級,非常值得,非常之香,配埋
台式麻辣奶香湯
爆炒龍蝦湯
海陸總匯鍋(海鮮拼盤)
嫩羊肩
羊肩肉質鮮嫩多汁,肥瘦均勻
板腱牛
蒜片豬油飯
加錢升級,非常值得,非常之香,配埋少少沙茶醬真係一流✅✅
另外仲可以選擇烏冬,加落啲湯度煮夠哂吸湯,食落滑順,口感一流!
環境舒服,座位寬敞,日式料理裝潢,感覺舒服休閒。店員服務都十分殷勤有禮貌,定時會問是否需要加湯,呢度加嘅湯係你選咗嘅湯底,並唔係加水,呢樣十分加分,因為外面打邊爐9成都只會幫客人加水/味精湯。