2020-09-25 62 瀏覽
放工約左朋友食好西,佢帶左我去呢間築地日本料理店,有刺身、沙律、天婦羅、拉麵、炒麵等,款式多,價錢唔貴,係銅鑼灣區算係超抵食👍🏻1. 七味燒鮭魚旗 $38魚旗油脂豐富,食落啖啖魚油香,燒既火候啱啱好,唔會over cooked,配上酸汁,魚味更突出,必定要試😋2. 汁燒魷魚筒 $68魷魚唔似有燒過,好似水煮一樣,醬汁唔似係日本風味,普通辣椒醬🙈不過勝在份量都幾多3. 蒲燒鰻魚飯 $85鰻魚稍微燒得太焦,但係證明鰻魚係有燒過,而非現貨翻熱,鰻魚幾軟腍同厚肉,醬汁夠濃郁🤤

1. 七味燒鮭魚旗 $38

2. 汁燒魷魚筒 $68

3. 蒲燒鰻魚飯 $85
2020-09-24
銅鑼灣金百利真係幾多野食,因為唔同菜式既餐廳都有,今次去有平價之選稱號既築地日本料理,繁忙時段十分旺場,真係要預早一點去🙈------1. 芝士玉子燒 $58玉子燒份量都幾多,新鮮整熱辣辣🤤中間夾雜濃濃芝士,醬汁調味幾好,不過就冇拉絲效果2. 海鮮野菜天婦羅 $68 黎到真係嚇親🤣天婦羅有四大件,入面有甘筍,洋蔥,番薯,蝦肉等等,食落香脆,口感豐富,不過炸漿有點多,令到味道比較淡3. 牛油果軟殼蟹卷 $48一客有四件,但飯稍微有點多,比較似大舊飯既感覺,不過軟殼蟹幾香脆😋放左一陣仲有脆既口感,味道不錯

------
1. 芝士玉子燒 $58

2. 海鮮野菜天婦羅 $68
海鮮野菜天婦羅

3. 牛油果軟殼蟹卷 $48
牛油果軟殼蟹卷
2020-09-24
2020-09-24 47 瀏覽
原來今年四月買晒機票去日本, 可惜疫情嚴重, 未能出發, 超級掛住日本, 好想去當地瘋狂食日菜, 瘋狂購物。和朋友到銅鑼灣去日式百貨公司之前, 先醫肚, 選擇了金百利的築地日本料理~甫進店內, 已經感到濃厚的日本餐廳氣氛, 店員亦有禮貌的告訴我們枱上有提供一枝清潔碗筷的消毒液, 很貼心。食物方面, 我們點了”蟹籽沙律”, “海鮮野菜天婦羅”, “燒廣島蠔”, “牛肉壽喜燒”。蟹籽沙律: 超多青瓜絲及蟹籽, 拌上沙律醬, 很開胃。沙律醬太少, 我們還請店員幫我們再添沙律醬海鮮野菜天婦羅: 勁大碟, 雖然都幾熱氣, 不過多種野菜都不會覺得膩, 有南瓜, 洋蔥, 蕃薯, 加上魷魚, 蝦, 非常豐富燒廣島蠔: 最喜歡廣島蠔的味道, 配上牛油蒜蓉燒香, 好正牛肉壽喜燒: 這個壽喜燒, 酒味太重, 不太甜, 不像平時喜歡的味道, 下次會點其他主菜

燒廣島蠔: 最喜歡廣島蠔的味道, 配上牛油蒜蓉燒香, 好正

2020-09-24 131 瀏覽
喺香港食日本菜出咗名好貴,但係e度食就完全唔怕,因為佢地真係好抵食。今日嘅天氣都幾熱下,所以就叫咗個綠茶冷麵去降吓溫,將鵪鶉蛋倒埋入個湯,再加少少山葵,喺夏天食特別清爽,而我朋友就叫咗咖喱豬扒蛋飯,甜甜地嘅日式咖喱,再加埋炸到好鬆軟嘅豬扒,仲有流心蛋撈埋一齊食。佢哋嘅小食都有好多,海老天婦羅份量好多,仲有加咗七味粉去燒嘅三文魚,三文魚嘅油好多,燒完都唔會好柴,除此之外,仲有好多唔同嘅串燒同壽司,價錢唔貴,而且品質都唔差。
2020-09-23 45 瀏覽
今天午飯時間路經銅鑼湾百利中心,心思思想吃日本嘢,便和妹妹上7樓築地日本料理。餐廳環境舒適服務佳。我們叫了北海道忌廉肉餅,海膽海鮮炒飯和牛肉野菜壽喜燒。北海道忌廉肉餅炸得香脆可口,吃時不覺油膩。夾埋椰菜吃更美味。海膽海鮮炒飯用熱煱上,侍應很貼心會提你小心熱。炒飯材料豐富,有很多海膽,三文魚,蝦,帶子,青口,蔬菜粒,旦等。飯炒得香而不油膩,好味。跟飯有個麵鼓湯不錯。壽喜燒用火爐上。鍋內有多片牛肉,還有黃芽白,小棠菜,金菇,冬菇,秋葵,豆腐,粉等,材料豐富味道佳。吃得開心,飯後再來一個甜品拼盤。有美味的绿茶雪糕,北海道牛乳奶凍,柚子旦糕和Tiramisu。我尤其欣賞牛乳奶凍。午餐不用加一。兩個人吃得滿足只需282元,物有所值。此店服務佳,侍應细心,不時為客人加茶,收拾吃完的器皿也很有效率。此店值得支持。

2020-09-23 51 瀏覽
Weekend係銅鑼灣行街,肚餓就試下呢間嘅下午茶餐!1️⃣什錦魚生丼(5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌕)雖然因為下午茶平啲嘅原因,魚生份量無咁多,但食落都新鮮2️⃣大激安C (5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌕🌗)因為大家share食,我靜係試左炙燒芝士三文魚,但味道好正無得輸❤️😭烏冬有得揀凍/熱,我地叫左熱嘅,湯底有種醇厚嘅牛奶味,超級鍾意😭❤️3️⃣日式咖哩豬排飯(5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌖)正常咖哩豬排飯味道,符合期望😂4️⃣餃子叉燒野菜鍋(5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌗)我無試呢樣,但同行嘅人覺得叉燒好好食,但其他配料麻麻,味道嚟講普通,但價錢仲貴過其他,性價比不高5️⃣築地甜品拼盤(5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌕🌘)四樣都okay☺️📍Tiramisu: 咖啡味唔重,反而重朱古力味📍柚子蛋糕: 清新酸甜,平時沖柚子蜜嘅味📍牛乳布丁: 鍾意呢個超級重奶味👍🏼📍抹茶雪糕: 好重茶味,唔錯每個套餐都有送湯,唔鹹同埋有陣冬菇味🙌🏼總括嚟講,食物質素中上,而且佢都隱世,得閒上嚟嘆個下午茶係正嘅🤤
Weekend係銅鑼灣行街,肚餓就試下呢間嘅下午茶餐!

1️⃣什錦魚生丼(5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌕)
雖然因為下午茶平啲嘅原因,魚生份量無咁多,但食落都新鮮
什錦魚生丼

2️⃣大激安C (5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌕🌗)
大激安C

3️⃣日式咖哩豬排飯(5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌖)
正常咖哩豬排飯味道,符合期望😂
日式咖哩豬排飯

4️⃣餃子叉燒野菜鍋(5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌗)
餃子叉燒野菜鍋

5️⃣築地甜品拼盤(5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌕🌘)
四樣都okay☺️
📍Tiramisu: 咖啡味唔重,反而重朱古力味
📍柚子蛋糕: 清新酸甜,平時沖柚子蜜嘅味
📍牛乳布丁: 鍾意呢個超級重奶味👍🏼
📍抹茶雪糕: 好重茶味,唔錯
築地甜品拼盤

每個套餐都有送湯,唔鹹同埋有陣冬菇味🙌🏼

2020-09-19
大激安C
築地甜品拼盤
2020-09-22 37 瀏覽
限聚令下要早食晚飯係銅鑼灣 想食日本野 但又唔想食咁貴冇計唯有去金百利行下 見到有層有日本野 門面企理想食壽司 上台快 又新鮮 特別推介 醋鯖魚 好出色呢 呢個價錢好抵食又試下熟食 牛肉壽喜燒好多牛肉仲有唔少菜呀 菇呀 仲有隻半熟蛋😀😀見佢壽司幾正 臨尾再叫左個三文魚豆腐沙律 豆腐好香豆味 沙律菜又脆☺️☺️滿足既一餐銅鑼灣130蚊落到樓都真係好抵 仲要係日本野 抵到爛重點係限聚令下 居然搵到好野 再遲多少少 我諗都要係街度食😭😭😭
限聚令下要早食晚飯

重點係限聚令下 居然搵到好野
再遲多少少 我諗都要係街度食😭😭😭
2020-08-24
  • 牛肉野菜壽喜燒
👩🏻‍💻今日黎到銅鑼灣,行完Donki就去咗美食店臨立既金百利廣場——築地日本料理;星期一黎食,好快就有位🥰店員安排咗卡位俾我哋😋👍🏻​​🍣芝士玉子燒​🌟味道豐富,口感軟滑,做法好似韓式蛋捲😋中間釀有芝士,芝士控既我,芝士可以再多啲☺️💕👍🏻​​🍣日本芝士年糕​🌟呢一道食完好易飽🤣好彩件數不多​​🍣汁燒魷魚筒​🌟魷魚筒新鮮彈牙,味道鮮美😋醬汁微辣,令魷魚味道更豐富💯💕😋​​🍣海膽帶子卷​🌟微微的炙燒過,海膽新鮮,帶子口感不錯👍🏻​​🍣牛油果軟殼蟹手卷​🌟材料新鮮,軟殼蟹足料😋👍🏻​​🍣帶子海膽花之戀​🌟比想像中大件,鮮甜可口😋​​🍣三文魚三味​🌟三味來說,芝士三文魚味道比較出色,三文魚鮮甜味美👍🏻口感不錯​​🍣芥辣八爪魚​🌟八八魚鮮甜‼️👍🏻芥辣味香濃👍🏻💕😋​​🍣香蔥吞拿魚腩壽司​🌟吞拿魚新鮮,如果可以多啲吞拿魚腩蓉就更好了☺️😋​​🍣海膽魷魚​🌟海膽鮮美,魷魚新鮮😋👍🏻​​🍣鵝肝​🌟鵝肝入口香味十足,壽司飯略嫌鬆散,整體味道不錯👍🏻😋​​🍣18禁三文魚​🌟朋友推介的必食三文魚壽司,入口後辣到會逐漸提升,味道十分豐富的壽司👍🏻​​🍹草莓石榴熱情果梳打​🌟飲品清甜,草莓味濃郁,配以石榴味道渾

🍣芝士玉子燒​

🍣日本芝士年糕​
🌟呢一道食完好易飽🤣好彩件數不多​

🍣汁燒魷魚筒​

🍣海膽帶子卷​
🌟微微的炙燒過,海膽新鮮,帶子口感不錯👍🏻​

🍣牛油果軟殼蟹手卷​
🌟材料新鮮,軟殼蟹足料😋👍🏻​

🍣帶子海膽花之戀​
🌟比想像中大件,鮮甜可口😋​

🍣三文魚三味​

🍣芥辣八爪魚​
🌟八八魚鮮甜‼️👍🏻芥辣味香濃👍🏻💕😋​

🍣香蔥吞拿魚腩壽司
🌟吞拿魚新鮮,如果可以多啲吞拿魚腩蓉就更好了☺️😋​

🍣海膽魷魚​
🌟海膽鮮美,魷魚新鮮😋👍🏻​

🍣鵝肝​
🌟鵝肝入口香味十足,壽司飯略嫌鬆散,整體味道不錯👍🏻😋​

🍣18禁三文魚​

🍹草莓石榴熱情果梳打​
🌟飲品清甜,草莓味濃郁,配以石榴味道渾然天成,汽水以外的一款好選擇👍🏻😋💯​

🍹巨峰乳酪梳打​
🌟颶風味香濃,乳酸有益健康,甜味飲品的首選👍🏻💕😋​

✒️小記:總括來說,味道不錯的日本料理‼️💯材料新鮮、菜式豐富,飲品選擇多,環境舒適,服務態度也很滿意👍🏻🤗
2020-09-21
  • 汁燒魷魚筒
  • 帶子海膽花之戀
  • 18禁三文魚
2020-09-19 303 瀏覽
龍蝦沙律花之戀 • HKD$26呢個組合比較少見,又意想不到地夾而且都幾大舊,想一啖食晒係比較困難香蔥吞拿魚腩壽司 • HKD$15都幾足料,不過紫菜就淋左但質素係對得呢個價錢有餘~三文魚腩刺身 • HKD$68都幾厚切同肥美佢呢款係連皮,所以近皮嗰邊唔太淋,口感幾豐富~牛肉野菜壽喜燒 • HKD$88入面除左牛肉同蔬菜之外,仲有豆腐同粉絲,呢個價錢黎個都算好足料不過d牛肉比較肥,所以令到個湯都愈煮愈油膩北海道忌廉肉餅 • HKD$48上到黎係熱辣辣,咬落去係聽到d脆卜卜既聲音味道就好香忌廉嘅甜味,外脆內軟好正芝士玉子燒 • HKD$58超大件同厚身芝士既味道唔會濃到蓋過玉子燒本身既蛋味~而且入面仲好嫩,唔會乾爭爭燒廣島蠔 • HKD$55蠔好鮮味,而且好飽滿💛個人推介菠蘿串燒 • HKD$18呢個就中規中矩~可能過左當造季節,所以一串比較甜,另一串就比較酸鹽燒雞中翼 • HKD$25都燒到外皮幾香,不過調味就淡左d~鹽燒帆立貝 • HKD$32燒得幾好,唔會韌~而且幾中意佢個燒汁,惹味得黎又唔會太咸
龍蝦沙律花之戀 • HKD$26
呢個組合比較少見,又意想不到地夾

而且都幾大舊,想一啖食晒係比較困難
龍蝦沙律花之戀

香蔥吞拿魚腩壽司 • HKD$15
都幾足料,不過紫菜就淋左

但質素係對得呢個價錢有餘~

三文魚腩刺身 • HKD$68
都幾厚切同肥美

佢呢款係連皮,所以近皮嗰邊唔太淋,口感幾豐富~

牛肉野菜壽喜燒 • HKD$88

不過d牛肉比較肥,所以令到個湯都愈煮愈油膩
牛肉野菜壽喜燒

北海道忌廉肉餅 • HKD$48
上到黎係熱辣辣,咬落去係聽到d脆卜卜既聲音

味道就好香忌廉嘅甜味,外脆內軟好正
北海道忌廉肉餅

芝士玉子燒 • HKD$58
超大件同厚身

芝士既味道唔會濃到蓋過玉子燒本身既蛋味~
而且入面仲好嫩,唔會乾爭爭

燒廣島蠔 • HKD$55
蠔好鮮味,而且好飽滿💛
個人推介
燒廣島蠔

菠蘿串燒 • HKD$18
呢個就中規中矩~
可能過左當造季節,所以一串比較甜,另一串就比較酸
菠蘿串燒

鹽燒雞中翼 • HKD$25
都燒到外皮幾香,不過調味就淡左d~
鹽燒雞中翼

鹽燒帆立貝 • HKD$32
燒得幾好,唔會韌~
而且幾中意佢個燒汁,惹味得黎又唔會太咸
鹽燒帆立貝
2020-09-14
龍蝦沙律花之戀
北海道忌廉肉餅
燒廣島蠔
鹽燒雞中翼
鹽燒帆立貝
2020-09-19 39 瀏覽
銅鑼灣『築地日本料理』,已經不是第一次來的,今次來到依然人頭涌涌,受歡迎程度可見一斑。點咗三樣食品,依次係:1. 『三品牛肉卷』,42蚊,2. 『清酒蛤蜊』,60蚊,3. 『海膽海鮮炒飯』,98蚊。『三品牛肉卷』入邊金菇係少不了嘅,呢度多咗两品,其一係香蕉,微甜,其二係芝士,幾特别,比普通嘅金菇牛肉卷多咗两重滋味。『清酒蛤蜊』的湯底帶有酒的清香同埋蛤蜊的鮮甜味,我飲埋哂啲湯,感受到海洋的味道。炒飯面層的海膽帶有佢本身獨特的濃香味道,再加埋其他小海鮮,够哂飽肚。

點咗三樣食品,依次係:
1. 『三品牛肉卷』,42蚊,
2. 『清酒蛤蜊』,60蚊,
3. 『海膽海鮮炒飯』,98蚊。

2020-09-17 52 瀏覽
🔸味之鰻 $45🔸汁燒魷魚筒 $68🔸牛肉野菜壽喜燒 $88-今晚同男朋友出銅鑼灣行Donki,行之前食個快飯先,呢間私心推薦俾大家,價錢唔貴又好味嘅日式料理,加埋店內嘅裝修,真係好似去咗轉築地市場咁。一開始點咗一份味之鰻,係鰻魚壽司反卷嚟,面頭有鰻魚同炙燒芝士,裡面包咗青瓜、同龍蝦沙律,再加埋鰻魚汁,一啖食晒落口真係好正!然後食日本野點可以唔叫壽喜燒啊?!😆湯底濃度適中,湯底配上豆腐、肥美牛肉、大量蔬菜,真係好滿足!壓軸登場嘅魷魚唔食得都睇得啊🤡外表燒到恰到好處,小小焦香但食落又保留到魷魚本身嘅鮮味彈性同質感,而且開胃微辣嘅醬汁更加將魷魚嘅味道昇華去另一個層次添🤤
🔸味之鰻 $45
🔸汁燒魷魚筒 $68
🔸牛肉野菜壽喜燒 $88

2020-09-16 1354 瀏覽
「想簡簡。單單吃、想簡簡。單單。活!亅生活已經很忙碌了, 吃東西就盡量吃得簡簡、單單吧!今天放假,偷得浮生半日閑。。。 做運動、吃個快午餐! 時間:一個星期三的中午(十二時半)地點:一家時常幫襯的銅鑼灣樓上小店人物: 福福郎與朋友R場景:已經很熟悉今天,既然想簡簡單單吃,吃完就想簡簡單單的介紹吃什麼。簡單之選一: 日式咖哩豬扒煎蛋飯 $68每次想不到吃什麼,我都會叫這個!。。。 脆脆的吉列豬扒比較瘦, 朋友覺得有點韌, 但我就覺得啱啱好,因為我不喜歡吃肥肉!, 只需要細口細口的咬,吃時再點些微甜的日式咖哩汁,便會變成一個很合我口味的午餐。我亦喜歡這裡的煎蛋,很有家庭式屋企煎蛋的味道,雖然都是最簡單的材料,但我還是很喜歡。Simple choice 二: 綠茶冷麵 $58冷麵的份量比想像中少, 還好我們是share 來吃的, 不然會不夠飽! 用鵪鶉蛋倒入了醬汁再攪勻後, 我便把喜愛的冷面放到醬汁裏面浸一下、「沖個涼亅, 然後不客氣地一口吃掉!現在雖然已經入秋,但是天氣還是很炎熱, 所以這個冷麵吃進肚裏很舒服! 除了可以消除剛才豬扒飯的油膩感外,吃在口裡還感覺很清新!。。。🦉窗邊的風在吹著
「想簡簡。單單吃、想簡簡。單單。活!亅

生活已經很忙碌了, 吃東西就盡量吃得簡簡、單單吧!

今天放假,偷得浮生半日閑。。。 做運動、吃個快午餐!

時間:一個星期三的中午(十二時半)
地點:一家時常幫襯的銅鑼灣樓上小店
人物: 福福郎與朋友R
場景:已經很熟悉

今天,既然想簡簡單單吃,吃完就想簡簡單單的介紹吃什麼。

簡單之選一: 日式咖哩豬扒煎蛋飯 $68

每次想不到吃什麼,我都會叫這個!

Simple choice 二: 綠茶冷麵 $58

。。。🦉

窗邊的風在吹著頭髮飄動, 嘴唇徘徊在筷子與食物之間開合。。。 Er.... 這件手卷的味道很熟悉。。。 我應該不久之前也 在這裏吃過。。。

熟悉之選: 龍蝦沙律手捲 $20

平平實實的龍蝦沙律手捲, 沒有花巧,貨真價實的「一舊飯亅, 吃得我飽飽的, 沙律醬的味道調得剛剛好,囗感不錯,good!

感覺完美: 雜錦壽司一盤

(包括:清水心跳 $38/4件、 凱撒三文魚壽司 $12/件、 18禁三文魚壽司 $10/件)

18禁三文魚壽司其實是辣壽司, 吃下去有美味的七味粉辣味, 所以說「兒童不宜」 也是有道理的囉!

凱撒三文魚壽司其實就是在三文魚下面加了一些西式沙律醬, 增加味覺層次感。

清水心跳其實是芒果加牛油果的壽司卷, 口感很清新,這個是我每次光顧這家店都必定會order的! 有看開我食評的朋友,應該記得我之前也介紹過這家餐廳的這一款手卷。

。。。🦉

想~簡 簡 單 單 吃~
想~簡 簡 單 單 活~

我想就這樣牽著筷子不放開
生活能不能夠永遠單純沒有傷害
再 吃著 熟悉的味
再 陶醉在簡單食物
像這樣的生活 簡單愛 簡單活!!

( *Tribute to 周杰倫「簡單。愛亅---- 來自Jay Chou音樂專輯「范特西亅)

+ ==============================
有興趣可以按左上角的「貓頭鷹頭像」或到 openrice 的 「福福郎食評家專頁」訂閱我的餐廳介紹blog!

Relax,and just subscribe!

2020-09-16
慶祝紀念
紀念日
  • 綠茶冷麵
  • 18禁三文魚壽司
  • 日式咖哩豬扒煎蛋飯
2020-09-13 62 瀏覽
好掛住日本, 好耐冇去旅行!今日就去銅鑼灣 築地日本料理 食魚生刺身, 又係食咗當去咗!餐廳喺金百利樓上舖, 交通方便, 地方寬敞, 裝修日本居酒屋風格!三文魚海膽丼三文魚厚切肥美, 油脂豐盛, 嫩滑可口。海膽新鮮, 味道濃郁醇帶海水味, 配上調和醋汁的丼飯, 不用添加任何醬料已很夠味!馬刀貝刺身晶瑩剔透, 鮮甜味清淡, 口感煙韌爽脆彈牙, 醮上日式芥辣來吃, 提升鮮味!蟹膏蟹肉、北寄貝壽司蟹膏醇厚味香濃、蟹肉鮮甜。北寄貝煙韌吾埋口!

三文魚海膽丼

馬刀貝刺身

蟹膏蟹肉、北寄貝壽司
蟹膏醇厚味香濃、蟹肉鮮甜。北寄貝煙韌吾埋口!

• 馬刀貝刺身
  • 三文魚海膽丼
2020-09-12 71 瀏覽
銅鑼灣金百利直係好多嘢食,今次揀咗築地日本料理。疫情前一直想試,但小店坐位有限,每次都食唔到,今晚七點半到,等咗陣就有位了。我地二人揀咗三樣嘢食,有廣島蠔釜飯、芝士玉子燒同魷魚雞肉卷先到既係芝士玉子燒,黃金蛋面配有醬汁,舖上木魚碎,一切開,芝士流心效果十分治癒。雞蛋外軟內滑,蛋底舖有椰菜絲,配埋拉絲芝士,超好味踢住係魷魚雞肉卷,原條魷魚入面醇有雞肉、蘿蔔條同青瓜條。魷魚烓得啱啱好,香口彈牙,唔好燒到乾爭爭同韌,雞肉嫩滑有肉汁,兩者配合很好好最後廣島蛟釜飯,因為即整要等約25分鐘,開蓋後香氣撲鼻,兩隻廣島蠔,肥大肉厚,帶有鮮味但唔腥,珍珠米辣同蠔碎同日本菇碎一齊煮,秘制醬汁滲透每粒珍珠米,非常可口黃色小店好值得再去惠顧!

黃色小店好值得再去惠顧!
2020-09-10
2020-09-11 66 瀏覽
黑蒜油豬軟骨拉麵,黑蒜油湯底主要採用黑蒜油、醬油製成,味道濃郁帶香;豬軟骨肉質嫩滑多汁,口感軟腍,軟骨口感爽脆;拉麵口感Q彈、有咬口;配料包括有粟米、木耳絲、香蔥、炸蒜。牛油果軟殼蟹卷,蟹籽食落好有鮮味,牛油果口感腍爽,味道清甜,軟殼蟹口感酥脆,飯粒軟硬適中,整體口感好豐富。天婦羅蝦壽司,天婦羅蝦口感外香脆內彈牙,味道甜鮮,配以美乃滋食用,味道更佳。火炙芝士玉子壽司,玉子經炙燒後,味道焦香帶甜,芝士味道咸香。鰻魚壽司,蒲煙醬汁甜咸帶香,鰻魚肥瘦適中。醋青魚壽司,醋青魚口感厚嫩,味道酸香。北寄貝壽司,肉質厚實,味道鮮甜。

鰻魚壽司,蒲煙醬汁甜咸帶香,鰻魚肥瘦適中。

醋青魚壽司,醋青魚口感厚嫩,味道酸香。

北寄貝壽司,肉質厚實,味道鮮甜。
  • 黑蒜油豬軟骨拉麵