2020-09-12 71 瀏覽
銅鑼灣金百利直係好多嘢食,今次揀咗築地日本料理。疫情前一直想試,但小店坐位有限,每次都食唔到,今晚七點半到,等咗陣就有位了。我地二人揀咗三樣嘢食,有廣島蠔釜飯、芝士玉子燒同魷魚雞肉卷先到既係芝士玉子燒,黃金蛋面配有醬汁,舖上木魚碎,一切開,芝士流心效果十分治癒。雞蛋外軟內滑,蛋底舖有椰菜絲,配埋拉絲芝士,超好味踢住係魷魚雞肉卷,原條魷魚入面醇有雞肉、蘿蔔條同青瓜條。魷魚烓得啱啱好,香口彈牙,唔好燒到乾爭爭同韌,雞肉嫩滑有肉汁,兩者配合很好好最後廣島蛟釜飯,因為即整要等約25分鐘,開蓋後香氣撲鼻,兩隻廣島蠔,肥大肉厚,帶有鮮味但唔腥,珍珠米辣同蠔碎同日本菇碎一齊煮,秘制醬汁滲透每粒珍珠米,非常可口黃色小店好值得再去惠顧!

黃色小店好值得再去惠顧!
2020-09-10