第三站

Station 3 Cafe
2020-09-22 145 瀏覽
人老左都比較少去d 有board game 玩既cafe,通常都想靜靜地食嘢,想玩就直接去party room!😂 不過今日黎哩間cafe居然有board game玩得黎又偏寧靜,地方好大☺️.煙三文魚野菌忌廉意大利粉 $126擺盤幾靚,個汁好濃稠但係少乾身🙈.墨西哥香辣肉丸燴意粉 $116豬肉肉丸,意粉帶點微辣,哩個反而覺得汁太多,可以少返dd會更好☺️.蜜糖雞翼 $52蜜糖夠多,雞翼煎得好香脆,推介之選🥰.飲品,玫瑰冰茶,帶有玫瑰香🌹 神仙,有茉莉花,檸檬草,杞子同桂圓肉,可以改善月經腹痛,好適合女仕飲☺️.我地嗌左dinner set,佢哋服務真係好好,一叫佢哋就知我地想叫甜品👏🏻
煙三文魚野菌忌廉意大利粉 $126
擺盤幾靚,個汁好濃稠但係少乾身🙈
墨西哥香辣肉丸燴意粉 $116
蜜糖雞翼 $52
蜜糖夠多,雞翼煎得好香脆,推介之選🥰
  • 蜜糖雞翼
2020-09-21 131 瀏覽
港女的幸福星期天💗與男友在旺角揀咗間適合年輕人嘅Cafe,位於金雞廣場,25樓,第一次嚟,環境好大,簡單整潔嘅場地,有VIP房,privacy 較高,坐位得舒適 我哋揀咗兩個dinner set :C 餐 卡邦尼煙肉意粉G 餐 黑松露帶子利大意飯+ $35 有salad and Cake 建議要加,好掋 卡邦尼煙肉意粉🍝份量好多,賣相吸引幾好味嘅,唔太濃,唔會係食一啖就太膩。反而食幾啖,就停不了,淡淡清香推介黑松露帶子利大意飯呢個幾岀色cheese , mushroom 🍄 好配個利大意飯,同樣味道剛好,乎合唔太重口味嘅我哋 感覺健康啲,無咁罪過不過原來係細粒帶子仔,以為係平平圓圓嗰啲 小食揀咗honey chicken ring $52見好多人係open rice 推介,所以我哋都試下真心好食,我哋爭住食,雞翼焗得剛好,prefect timing ,蜜糖味,甜甜的,好幸福岩唒同男朋友食跟餐包 $38 飲品,我哋補差價,要咗小天使花茶🤣,中女我要飲返啲熱茶, 薰衣草,玖瑰🍵,my cup of tea 岩唒要熱飲嘅靚女們男友就揀咗blueberry yogurt drink 唔太甜,
港女的幸福星期天💗
與男友在旺角揀咗間適合年輕人嘅Cafe,
位於金雞廣場,25樓,第一次嚟,

卡邦尼煙肉意粉🍝
份量好多,賣相吸引

推介黑松露帶子利大意飯

呢個幾岀色
感覺健康啲,無咁罪過

不過原來係細粒帶子仔,以為係平平圓圓嗰啲

小食揀咗honey chicken ring
見好多人係open rice 推介,所以我哋都試下
岩唒同男朋友食

跟餐包 $38 飲品,我哋補差價,
要咗小天使

岩唒要熱飲嘅靚女們

男友就揀咗blueberry yogurt drink

唔太甜,好像吃yogurt,又好像milkshake

最後甜品🍮 New York cheese cake
有surprise
必食之選

Texture 好軟身,啖啖輕cheese味,下次一定會再叫
咁好食,早知一人一件,唔share 啦

總結,性價比高,食物方面唔錯,環境好,員工友善
而且有boardgames provided, 可以同一班朋友一齊嚟,一定會再嚟

推介

2020-09-20
  • 蜜糖雞翼
  • 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
  • 紐約芝士蛋糕
Station 3 Cafe係金雞廣場25樓,一入餐廳就見到擺放左好多Board Game,岩哂約一班人上黎聚會,餐廳空間幾大,景觀開揚,裝潢以白色為主,高身既梳化座幾好坐👍🏻------1. 煙三文魚忌廉燴闊條麵 $126 7.5/10煙三文魚卷成玫瑰花形狀,賣相幾靚🥰下面就係野菌忌廉汁,闊條麵都幾多,但汁反而唔係好夠,有部分麵條都沾不到汁,比較乾,煙三文魚總共有四片,味道正常2. 西班牙煙鴨胸燴飯 $112 7/10賣相同西班牙海鮮飯差不多,有少少芝士鋪上面,飯口感偏濕潤同埋食落辣辣地😋有微微蕃茄味,煙鴨胸份量唔算多,整體不過不失3. 蜜糖雞翼 $52 8/10一客雞翼有6隻,煎香的外皮配上蜜糖的甜味,食完一隻又一隻🤤朱古力蛋糕 6/10朱古力味道就一般,不是太香濃,質感稍稍有點乾🙈

------
1. 煙三文魚忌廉燴闊條麵 $126 7.5/10

2. 西班牙煙鴨胸燴飯 $112 7/10

3. 蜜糖雞翼 $52 8/10
一客雞翼有6隻,煎香的外皮配上蜜糖的甜味,食完一隻又一隻🤤

朱古力蛋糕 6/10
朱古力味道就一般,不是太香濃,質感稍稍有點乾🙈
2020-09-18 155 瀏覽
旺角可以選擇樓上 café,Station 3 Café 在金雞廣場的25樓,有白色大梳化,一大班朋友來吃飯都沒問題,而且景觀非常開揚,是旺角區少有,同朋友情人傾吓計都唔錯選擇。DinnerSet有唔少選擇,另外加$35可以要田園沙律同芝士蛋糕。抵啦抵啦!頭盤係新鮮嘅田園沙律,個沙律好多麻醬!特級海鮮拼盤有魚柳、炸蝦、炸蟹鉗、帶子。多種炸物即叫即製,仲有沙律醬點。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯,以秘製忌廉汁,加炒香的洋葱,加上新鮮帶子,黑松露味道唔算太濃。墨西哥香辣肉丸燴意粉好大碟, 香辣肉丸少少辣。芝士蛋糕完美ending.
2020-09-17 167 瀏覽
今日同朋友嚟到旺角嘅金雞廣場揾食,然後就去咗依間station 3 cafe喇😎。一入去就覺得依到環境好舒服,好開揚。啲sofa又大張又好坐,唔會話為咗坐多啲人搞到又迫又窄咁。淨係講舒服都已經幾好👍🏻👍🏻。一坐低就叫咗啲小食先,咁我就叫咗嗰松露薯條($56)食下先。啲薯條等咗陣先到,咁都好嘅,起碼係新鮮炸嘅先😂。好多cafe啲嘢食麻麻地,但依間真係算唔錯,嗰薯條熱辣辣,重有少少松露味,幾好👍🏻。重有佢真係好大兜,同朋友都食唔哂😂。跟住就叫咗個Dinner Set,咁我就叫咗嗰黑松露帶子鮮菌燴意大利飯($122),飲品叫咗嗰“小天使”,甜品就要咗嗰New York Cheesecake。首先就上咗嗰沙律先,嗰沙律都幾大份,同埋落咗無得輸嘅芝麻醬,好食😛。嘢飲都嚟埋喇,“小天使”其實就係薰衣草為主調嘅花茶。鍾意飲花茶嘅朋友可以試下依到啲花茶,幾唔錯㗎😌。到嗰主菜喇,主菜就咁睇就正正常常啦,份量適中。食落就覺得佢都幾多料下,都好多帶子仔同菇菇。味道幾好,冇話太咸,好平衡👍🏻。到嗰甜品喇,嗰New York Cheesecake味道正正常常,但嗰擺盤又真係幾IGable嘅,忍唔住影多幾張相😛。

我覺得依到同朋友一齊過下日晨食下嘢都唔錯,希望遲啲有機會同朋友一齊嚟依到食下嘢hea下啦☺️。
2020-09-17 114 瀏覽
Station 3融合樓上cafe及西餐,可以一齊同朋友玩game吹水,空間非常大,一班朋友一齊坐底玩一啲都唔會覺得逼,我地叫左2個set同埋小食share😋每人除返都唔覺貴.1.蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $108滿滿既蟹肉放係闊條麵既中心,混合之後每條麵都沾上左蟹肉,加埋青椒及菇菌做配菜,香而不膩,足料之作👍🏻.2.黑松露帶子鮮菌繪意大利飯 $122上菜時已經有陣陣氣香味,黑松露非常濃厚,飯內有仲有鮮菌同埋一堆芝士,熱辣辣食仲有一絲絲既拉絲,非常好食😋不過帶子係細隻既珍珠帶子,同想像中有點出入.3. 特濃芝士薯角 $48鐘意食芝士既朋友必須要試!薯角即叫即炸,芝士醬仲混入了煙肉小粒,脆脆既口感加上香滑拉絲既芝士,非常滿足🤤.4. Oero曲奇奶昔 $18奶昔上放左幾塊Oero,味道香濃,調配既份量剛剛好,唔會好甜,仲有oero脆脆既口感
1.蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $108
2.黑松露帶子鮮菌繪意大利飯 $122
3. 特濃芝士薯角 $48
4. Oero曲奇奶昔 $18
2020-09-17 73 瀏覽
真的要多幫襯本地食肆,特別係呢種cafe都算係香港文化之一地方不難搵,就係波鞋街,中旅社附近Cafe當然有各種boardgame,適合情侶,大班朋友聚會啦入面仲有包廂。可以book做private party想介紹返食物係我認知中,cafe大多都係unlimited gathering, 無時限可以慢慢坐,呢樣係cafe首要條件,食物一般都係其次但station 3就唔同、佢食物質素都好高,絕對做到西餐廳水準啊我地點左兩個dinner set, 本身包一個main course同一杯價值$38的飲品,可以係menu揀價錢以上的,補差價便可1)黑松露野菌燴飯$122西餐之選,黑松露味香噴噴,唔會太creamy而且份量比想像中大,好好味2)意式芝士肉醬闊條麵$98好多醬汁,每條麵的口感都好豐富另外可以+$35 跟餐有沙律同甜品我地亦點左2客小食3)蜜糖雞翼$52有6隻,好抵食啊!焗到好香好入味4)麥樂雞塊$36好少係cafe見到呢款小食,就試下埋單$400完全飽晒
真的要多幫襯本地食肆,特別係呢種cafe
都算係香港文化之一

地方不難搵,就係波鞋街,中旅社附近

入面仲有包廂。可以book做private party

想介紹返食物

1)黑松露野菌燴飯$122
西餐之選,黑松露味香噴噴,唔會太creamy
而且份量比想像中大,好好味
2)意式芝士肉醬闊條麵$98
好多醬汁,每條麵的口感都好豐富
另外可以+$35 跟餐有沙律同甜品
我地亦點左2客小食
3)蜜糖雞翼$52
有6隻,好抵食啊!焗到好香好入味
4)麥樂雞塊$36
好少係cafe見到呢款小食,就試下

埋單$400
完全飽晒

2020-09-16
外賣送餐
2020-09-16 108 瀏覽
放工同朋友食飯,朋友帶我去附近一間佢食過嘅黃店cafe,叫做Station 3~呢度食物價格唔錯,平均一百左右就有個意粉,包飲品同沙律~特別想講佢個沙律好好味,因為用咗胡麻醬,菜嘅份量都好多,菜嘅款式都好啱我食!我叫咗個卡邦尼意粉,黑椒味幾出,意粉份量好大好足料~醬汁都唔少,咁就岩啦唔會太乾身。朋友就叫咗個蘑菇黑松露意大利飯,呢個飯都幾香,一上菜都聞到好大浸好香嘅忌廉味,識落呢個意大利飯口感係比較軟身嘅,浸落啲醬汁入邊食都幾creamy。我哋仲另外叫咗個蜜糖燒雞翼,啲蜜糖好足料,有六隻雞翼都比想像中多!啲雞翼嘅肉質都唔錯,幾滑。飲品方面,我叫咗個芒果乳酪,味道都唔錯,份量好多!朋友叫咗個薄荷朱古力,呢度都幾多唔同嘅朱古力飲,款式好多!最後就係兩個蛋糕啦,叫咗一個法國朱古力蛋糕,一個藍莓芝士蛋糕,賣相好靚~我比較鍾意藍莓蛋糕!味道口感都比較啱我心水!

呢度食物價格唔錯,平均一百左右就有個意粉,包飲品同沙律~

2020-09-12 248 瀏覽
見到正價有5折就訂位試吓,但去到原來只有小食先有5折,呢方面有啲搵笨。食物質素過得去但唔覺出式。2個人食左:炸洋蔥圈:幾好味,夠脆,但有幾舊大圈炸得未夠熟雞翼:都夠juicy, 但肉質唔夠滑日式煎餃子:不過不失肉丸意粉:肉丸唔錯,意粉就水左d, 同唔太入味野飲叫左香蕉朱古力(蕉味假左d,但朱古力味夠濃) & 士多啤梨朱古力(飲落係朱古力之餘有少少酸味,我覺得ok既),2杯都冇真既生果同真既生果味,所以下次再去都唔會再點呢個賣單$306,唔算平,如果連小食都冇半價就更貴。
食物質素過得去但唔覺出式。
2個人食左:
炸洋蔥圈:幾好味,夠脆,但有幾舊大圈炸得未夠熟
雞翼:都夠juicy, 但肉質唔夠滑
日式煎餃子:不過不失
肉丸意粉:肉丸唔錯,意粉就水左d, 同唔太入味
賣單$306,唔算平,如果連小食都冇半價就更貴。
2020-09-08
2020-09-12 193 瀏覽
第三站·樓上cafe💛🎗同朋友食飯,可以就緊係揀返黃店🤣同朋友搭𨋢個陣有啲怕怕,低層個啲樓層全部都好雜🙊,出𨋢個陣又好商廈feel,不過見到餐廳就安心啦😂😂·✨黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $122我真係發覺我食意粉離不開黑松露😂😂以樓上cafe水準嚟講真係幾得喎😍黑松露味算強。唯一可以講係帶子係細細粒個隻😌·✨煙三文魚野菌忌廉意大利粉 $126呢個汁唔算多,所以食食下會幾乾身🙈見到相都唔係每條意粉都掛汁🤔三文魚就正常啦!·✨蜜糖雞翼 $52 (半價優惠 $26)呢個推介,雞翼煎得好靚,蜜糖都好多🍯,好邪惡🤤🤤🤤價錢又抵,openrice訂位小食有半價!·✨特級海鮮拼盤 $98 (半價優惠$49)全部都係炸嘢。炸帶子、炸魚、炸蝦、炸魷魚圈、炸蟹鉗,配上蛋黃醬😍😆好熱氣呀🌝
第三站·樓上cafe💛🎗
✨黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $122
✨煙三文魚野菌忌廉意大利粉 $126
✨蜜糖雞翼 $52 (半價優惠 $26)
✨特級海鮮拼盤 $98 (半價優惠$49)
2020-09-08 357 瀏覽
之前都食過station3,幾中意佢個環境好大有空間感所以坐得好舒服,約埋三五知己靜靜地同朋友傾下計係個不錯既地方,門口有唔同board game比客人玩,坐足成個下晝都唔會悶。大力推介煙三文魚野菌忌廉闊條麵,醬汁好creamy,味道濃郁,闊條麵口感煙韌度恰到好處,煙三文魚同其他配料份量都頗多,麻醬田園沙律既蔬菜好新鮮,適合前菜一開始醒醒胃先,麥樂雞塊炸得香脆可口,有些少蜜糖醬調味,蜜糖雞翼甜度都適中,平時好驚雞翼唔熟有紅色,佢地就冇啦可以安心食,飲品我地試左士多啤梨乳酪,甜甜地酸酸地幾fresh,芒果奶昔都好飲,餐牌仲有其他唔同特色飲品,下次都會再試!👍
2020-09-01 635 瀏覽
以前中學好興去樓上cafe食野,貪佢夠平野食又有質素仲可以坐半日;今日約大同聚舊,醒起上年幫襯過有間旺角樓上cafe環境服務食物樣樣都幾好 ,今日再去發現質素依然高,而且上菜時間極快,非常欣賞  第一個煙三文魚沙律幾大份足量,不過略嫌沙律醬過多第二個上既黑松露帶子鮮菌燴意大利飯,waiter一放上黎就勁大陣松露味,令人食指大動,飯粒外軟內硬,有咬口;另一個主食係西班牙煙鴨胸飯,但唔想食兩個飯所以問下可唔可以轉做意粉又okay,我幾中意食煙鴨胸,高蛋白質又低脂,呢個意粉真係食唔停口,充滿煙燻味又唔會太咸見到menu小食呢個墨西哥香辣肉丸有粒星推薦就點來試試結果被朋友大讚,肉丸口感鬆軟有彈性,推薦!

第一個煙三文魚沙律幾大份足量,不過略嫌沙律醬過多

2020-09-01
2020-08-29 541 瀏覽
Work From Home咗咁耐,忍唔住約埋好耐冇見既同事一齊出去食個long lunch😋出𨋢直行就見到Cafe logo,一入門口就見到board game架,不過因為時間關係今日我哋就集中於傾計「敘舊」🤣Lunch set煙三文魚配田園沙律 ($66)咁啱今日冇燒牛肉,就轉左煙三文魚沙律。一上枱就見到砌成玫瑰形狀既三文魚🌹份量比想像中多,食落好清新,亦都好新鮮,啱晒做前菜👍🏻墨西哥香辣肉丸燴意粉 ($76)所有set送$38飲品一杯,超過就補差價。我哋就揀咗搭羅特飲:皇帝(熱情果/檸檬汁)& 熱情果乳酪 (走cream) (原價$48),補咗$10另外加咗$35 有田園沙律 & 特色芝士蛋糕有得揀法國朱古力/藍莓/紐約芝士蛋糕,特別少少就揀咗紐約芝士蛋糕。食落唔會好膩,入口有淡淡既芝士香味,仲可以配埋少少cream食😋除咗正餐,我哋驚唔夠食仲叫多咗啲小食😋👻特式拼盤 ($98)入面有洋蔥圈、芝士條、雞翼、日式餃子、咖喱角,每款3件。要趁上菜時啱啱炸起食,少少熱氣,芝士條仲拉到絲🤩但分量多啱晒一班人share。補充少少,入面嘅雞翼係冇蜜糖嘅雞翼haha蜜糖雞翼 ($52)餐廳推

Lunch set
煙三文魚配田園沙律 ($66)

墨西哥香辣肉丸燴意粉 ($76)

另外加咗$35 有田園沙律 & 特色芝士蛋糕

除咗正餐,我哋驚唔夠食仲叫多咗啲小食😋👻
特式拼盤 ($98)

蜜糖雞翼 ($52)
餐廳推介之選,有6隻,甜甜地好Juicy👍🏻

總括而言,餐廳環境好舒服,見到唔少年輕人都去坐下聚下舊,唔太忙嘅話坐成個晏晝都得🤩🤩
2020-08-04 702 瀏覽
//< Station 3 >呢間第三站小編之前搵嘢食啊樓上cafe都見過好多次!機緣巧合小編朋友搵左呢間,終於可以一嘗究竟😊————————————————- Party package M2 $168+10%/person -首先呢度既menu小編覺得有d混亂😣小編同3位朋友睇極都唔知究竟係點~ 呢個餐牌係4人起既!小編當日有4人所以就叫左呢個中價位既party package😀 4個人連加一就係 $739.2😉同埋4個人既話意粉同飯係3揀2(menu無寫的)————————————————- 特色飲品 -呢度既飲品係任飲的,會係一jar咁比,不過全部都係糖水😣😣小編飲左兩款,每款飲左半杯就無飲。。。真係好難飲!好甜好藥水☹️友人食完餐飯直頭狂飲水~ 其實我寧願唔任飲,比我揀番咖啡或茶🙈————————————————- 燒牛肉田園沙律🥗 -沙律菜唔算特別新鮮特別fresh! 燒牛肉唔嚡口,配芝麻醬都okay正正常常啦☺️————————————————- 百加利香草芝士焗肉醬寬條麵 -呢度既主食味道都OK,但係唔好當佢係西餐咁看待🤪香草味🌿幾濃郁,肉醬醬汁都夠而且十分
< Station 3 >

- 特色飲品 -
- 燒牛肉田園沙律🥗 -
燒牛肉田園沙律🥗

- 百加利香草芝士焗肉醬寬條麵 -
百加利香草芝士焗肉醬寬條麵
百加利香草芝士焗肉醬寬條麵

呢度既主食味道都OK,但係唔好當佢係西餐咁看待🤪香草味🌿幾濃郁,肉醬醬汁都夠而且十分大碟!
- 紐約芝士汁先菌海皇燴意大利飯 -
紐約芝士汁鮮菌海皇燴意大利飯
紐約芝士汁鮮菌海皇燴意大利飯

呢個飯小編當日差唔多成個攞走番屋企食🤣因為友人們食意粉同其他小食都已經飽,再加上個飯賣相一般~ 呢個飯食落去都幾香,而且無記錯既裡面都有洋蔥啊魷魚啊等等~不過個飯口感似係普通白飯多d🤣比我既感覺好似pizzahut但係creamy d香d🤫
- 特色小食 -
炸物
炸物
墨西哥燴香草肉丸
香辣脆薯角
滋味蜜糖雞翼

呢度我就唔續一講喇!(食物種類可以睇番圖中menu)簡單黎講就係現成急凍食品攞去炸再各自配上唔同既汁🙂比小編既感覺就係有d廉價既感覺,味道都係一般般🤧
- 濃情巧克力焦糖多士 -
濃情朱古力焦糖多士

呢個上檯個下小編真係o左嘴🤯我見佢寫住人氣。。。我本身expect係好似茶木個種厚多士配上朱古力醬啊朱古力粒啊😰小編因為影相影得耐左,所以多士已經唔脆。簡單來說呢個就係一d多士加朱古力醬同cream同焦糖醬~ermm好失望同又係好廉價😓
————————————————
整體黎講我唔推薦呢度既party package~ 因為食物普遍一般,食材同味道都比較廉價,雖然份量多但係我會想重質多過重量。如果要$168+10%我會選擇去其他餐廳食個dinner set~🤧不過呢度無限時,地方大同企理,店員都幾nice~如果唔太在乎食物想一班人傾下計,玩下boardgame既都OK😬再唔係食呢度既dinner set吧!!
評分:6/10
地址:旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08室
營業時間:12:00-01:00
2020-07-21 555 瀏覽
約左朋友去旺角食個dinner,傾下計雜莓水果茶唔知係咪年紀大左,而家我就鍾意左養生,就所以叫左呢壺水果茶,酸酸甜甜幾醒胃,仲有好香雜莓味~前菜沙律幾新鮮爽口,仲有啲麵包粒粒,有好香蒜味~墨西哥肉丸辣辣地,幾惹味,肉味幾香,好實在,食到啲肉粒,真材實料煙三文魚野菌忌廉燴意粉意粉中間煙三文魚整成嘅花花,賣相幾靚,鹹香味十足,野菌忌廉燴意粉,野菌味幾濃,忌廉令到意粉口感更加滑,條條意粉都掛滿野菌忌廉醬,食落又唔會好膩,唔錯。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯好濃嘅黑松露味,意大利飯粒粒分明又飽滿,仲有帶子煎到好香,幾新鮮藍莓芝士蛋糕芝士蛋糕嘅好拍檔就一定係藍莓,加左啲藍莓醬,食落酸甜,芝士蛋糕口感幾軟滑,藍莓味比芝士味濃紐約芝士蛋糕芝士味好濃郁,有種入口即溶嘅感覺,我幾鍾意,原味簡簡單單但芝士味就最突出。
約左朋友去旺角食個dinner,傾下計

雜莓水果茶

前菜沙律
幾新鮮爽口,仲有啲麵包粒粒,有好香蒜味~

墨西哥肉丸
辣辣地,幾惹味,肉味幾香,好實在,食到啲肉粒,真材實料

煙三文魚野菌忌廉燴意粉

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯