第三站

Station 3 Cafe
2021-01-11 15 瀏覽
今日出去旺角揀新年禮物俾自己,下午茶時間,決定揀一間餐廳慢慢坐下嘆下,上網搵到附近有這家,評價不錯,剛好有位。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯黑松露味鮮味,意大利飯煙韌,口感幼滑意式芝士焗肉醬闊條麵 這款是惹味之選,肉醬豐富,闊條麵彈牙,芝士濃郁午餐 +$35 有沙律配蛋糕藍莓芝士蛋糕 芝士幼滑,藍莓醬增添甜品朱古力蛋糕 朱古力味非常香濃,醇香幼滑士多啤梨奶昔 頂層加cream,令士多啤梨味更香滑玫瑰自選特式咖啡咖啡香滑,頂層玫瑰花清香,好chill

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
黑松露味鮮味,意大利飯煙韌,口感幼滑

意式芝士焗肉醬闊條麵
這款是惹味之選,肉醬豐富,闊條麵彈牙,芝士濃郁

午餐 +$35 有沙律配蛋糕

藍莓芝士蛋糕
芝士幼滑,藍莓醬增添甜品

朱古力蛋糕
朱古力味非常香濃,醇香幼滑

士多啤梨奶昔
頂層加cream,令士多啤梨味更香滑

玫瑰自選特式咖啡
咖啡香滑,頂層玫瑰花清香,好chill

2021-01-10
下午茶
2021-01-11 11 瀏覽
A great and quite spacious cafe for a relaxing meal or tea time in Mong Kok with their food and selection of games! We had their lunch and tea set (same time? So worth? I know right! 😂) where my friend and I shared a crab meat with mushroom spaghetti, a chocolate cake, New York cheese cake, BBQ drumsticks, banana milkshake and peach slushie!The banana milkshake reminded me of the Binggrae Korean Banana milk but bigger, creamier and better 😉 the peach slushie was pretty good as it really packed a

The banana milkshake reminded me of the Binggrae Korean Banana milk but bigger, creamier and better 😉 the peach slushie was pretty good as it really packed a punch of peach taste🍑 although I question myself for ordering something so cold during winter 🥶

The spaghetti and drumsticks were good! But I think the drumsticks were more unique with the way they cut it so we could eat easily with our hands 😁 I liked how the spaghetti remained creamy yet light so I did not feel like I was totally bloated after it 👌

Between the 2 cakes, I liked the New York cheesecake as it was much thicker and denser.🧀

I didn’t play any Boardgames this time but next time I will!

2021-01-08 14 瀏覽
今日去開旺角,行左陣,就諗住搵間cafe食lunch同坐低做下嘢,意外發現呢間好好嘅cafe呢度嘅飲品都幾多選擇,有唔同嘅花茶,一壺已經可以飲好耐👍🏻佢仲有個火係下面暖住啲茶,天氣凍都唔怕啲水凍晒!值得一讚嘅係,雖然我地厚顏無恥咁坐左好耐,但店員見到飲晒都主動問有無需要加水😳😳另外一杯係熱嘅士多啤梨朱古力。好好飲!佢啲cream係凍嘅,配上熱嘅朱古力一冷一熱咁,好過癮🤓呢度嘅食物可以用「大件夾抵食黎形容」😬 其實我同朋友都算大食,但食完兩個小食都已經5、6成飽,所以最尾食左好耐先食晒所有嘢。咁當然,除左份量多之外,佢嘅味道係好好嘅,蟹肉pasta正如圖中所見真係成pat蟹肉係面,性價比超高!咁嘅價錢咁嘅食物質素仲可以坐成個下晝,真係唔話得😭 各位如果想係旺角搵間cafe食嘢又好同朋友傾計又好又或者想搵個地方自己做嘢/溫書,我誠意推介呢間!😋😋

2021-01-06 102 瀏覽
今日放假和朋友聚餐🙆‍♀️她推薦了我一間很舒適的cafe👍因為她之前來過,覺得環境很漂亮,食物質素也很好!令到我十分之期待🤭客人都挺多,幸好朋友有book位!環境真的十分不錯🤩令人有放鬆的感覺!體積比較大坐得很舒適!還有聖誕佈置很漂亮🎄食物種類很多,價錢算是平民化cp值得高👍燒牛肉配田園沙律⭐️很喜歡食芝麻醬的我很喜歡(滿滿的芝麻醬),而且沙律菜新鮮!燒牛肉很出色,肉質鮮嫩可口美味😋蟹肉雜菌忌廉闊條麵⭐️蟹肉份量很多有少許海水味很鮮甜😋意粉軟硬適適中口感不錯,忌廉味道濃郁十分推介👍香草芝士條⭐️炸到金黃酥脆,芝士可拉絲很過癮!不會太過油膩不錯。紅莓果茶⭐️味道很特別酸酸甜甜令人很開胃,有點似山楂,喜歡養生的朋友不妨嘗試一下,這個味道會令人上癮🤣薄荷朱古力⭐️薄荷味較重朱古力很濃郁,忌廉軟滑味道很好😋(是日甜品)tiramisu⭐️如果選擇了套餐可加$35有甜品有沙律🥗

環境真的十分不錯🤩令人有放鬆的感覺!
體積比較大坐得很舒適!還有聖誕佈置很漂亮🎄

食物種類很多,價錢算是平民化cp值得高👍
燒牛肉配田園沙律

燒牛肉配田園沙律⭐️

蟹肉雜菌忌廉闊條麵⭐️
香草芝士條

香草芝士條⭐️
炸到金黃酥脆,芝士可拉絲很過癮!不會太過油膩不錯。
紅莓果茶

紅莓果茶⭐️
薄荷朱古力

薄荷朱古力⭐️
薄荷味較重朱古力很濃郁,忌廉軟滑味道很好😋
tiramisu

(是日甜品)tiramisu⭐️
如果選擇了套餐可加$35有甜品有沙律🥗
燒牛肉配田園沙律
香草芝士條
紅莓果茶
薄荷朱古力
2021-01-05 16 瀏覽
友人約我到這間cafe食中午飯, 這裏嘅環境非常之優雅, 寧靜和舒服 ,好有鬧市中的一點綠洲嘅感覺。 好適合放鬆自己。朋友叫了一杯expresso咖啡,很香濃嘅咖啡。我叫了玫瑰朱古力 ,外貌非常之吸引, 也非常之浪漫美麗 ,味道也非常之香滑柔嫩,好有玫瑰香味再加朱古力濃味。配合得很好。我哋叫了三文魚意粉, 不僅外貌非常之靚 ,用料也非常十足, 意粉也很彈牙。沙律前菜,非常之醒胃。黑松露帶子飯。 好香濃嘅黑松露味嘅飯,配合得非常之好,飯很香軟彈牙,帶子用料也非常十足。火腿飛碟, 麵包烘得非常之香脆,配上香濃嘅芝士同火腿 ,口感一流。單骨雞翼,非常之好味,炸得外脆內軟。朱古力蛋糕,好香濃嘅朱古力味,唔會太甜,啱唔啱好。紐約芝士蛋糕 ,都係好香濃嘅芝士味。

朋友叫了一杯expresso咖啡,很香濃嘅咖啡。

沙律前菜,非常之醒胃。

單骨雞翼,非常之好味,炸得外脆內軟。

朱古力蛋糕,好香濃嘅朱古力味,唔會太甜,啱唔啱好。

紐約芝士蛋糕 ,都係好香濃嘅芝士味。

2020-12-29 35 瀏覽
假日找個地方食下嘢抖下都唔容易,周圍好多餐廳cafe都有人龍排隊,懶懶嘅我地唔想排就去咗間樓上cafe算啦!成日係OpenRice見到呢間cafe,去到發現環境似早期board game cafe咁,簡簡單單嘅裝潢,特別在有好多pepe嘅公仔同可愛嘅figure detail位,幾得意!由於二人限聚令,所以兩人坐好大嘅卡位,好闊落!點咗嘢食先,假日都有lunch set嗌算係咁。意式芝士焗肉醬闊條麵 $66本身好鍾意闊條麵,見到就點吓啦~麵量都好多但大部分麵嘅質感偏淋,而有幾條就偏硬,但配埋芝士焗肉醬加返分,個汁真係好邪惡,令我地都清碟了。另外加$35就有田園沙律及蛋糕一件。田園沙律嘅麻醬好充足,菜都幾爽脆!蛋糕有三款選擇,我地就揀咗法國朱古力蛋糕,兩人分享綽綽有餘,食落陣朱古力有啲似熱朱,喜歡milk chocolate應該會幾接受到!除咗lunch set,我地仲嗌咗個黑松露薯條,一嚟到嚇親我地,碟頭好大啊!黑松露無吝嗇地加,每條都有沾上黑松露,可惜薯條嘅脆度差少少,頭尾偏硬,但入面幾綿密嘅!果茶都係唔錯嘅選擇,我幾鐘意佢地酸酸地嘅藍莓果茶,可以酌量加入蜂蜜調味!

意式芝士焗肉醬闊條麵 $66

本身好鍾意闊條麵,見到就點吓啦~
另外加$35就有田園沙律及蛋糕一件。
田園沙律嘅麻醬好充足,菜都幾爽脆!

2020-12-28 39 瀏覽
Station 3 cafe交通方便,出咗旺角地鐵站E2出口後行三分鐘就到!張枱夠大夠闊落,食嘢傾計都舒服🥳 蟹肉雜菌忌廉闊條麵賣相非常吸引,色彩繽紛又有三色椒拌闊條麵! 好creamy又有好多蟹肉碎喺面, 意大利麵質感剛剛好不會太軟身!整體不錯😋 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯有好多粒帶子, 又有大量蘑菇洋蔥,上面配有芝士片所以好香, 好濃沃又有香草配襯, 所以賣相唔錯,份量適中☺️ 田園沙律菜配麻醬幾好味, 菜夠新鮮, 又有番茄仔,夠健康 🥰 Herbal tea 叫咗小天使有薰衣草,玫瑰花, 茉莉花,檸檬草有玫瑰清香味,menu上說明可以安定情緒,改善憂鬱,減少頭痛,舒緩失眠 ! 大家可以試下飲這個😍而且有蠟燭暖住, 啱曬天氣寒冷嘅時候飲,暖笠笠🥰

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯

Herbal tea 叫咗小天使
有薰衣草,玫瑰花, 茉莉花,檸檬草
而且有蠟燭暖住, 啱曬天氣寒冷嘅時候飲,暖笠笠🥰
疫情期,夜晚冇得堂食,唯有約朋友中午食飯啦。幾鍾意呢間餐廳,坐得舒服,幾適合同朋友傾吓計、食飯。有驚喜嘅係門口一入黎,有好多Broad game遊戲免費玩,可以一邊玩board game,一邊食西餐。蟹肉雜菌忌廉闊條麵($70),口感好Creamy細滑,蟹肉份量都幾多。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯($82),配上黑松露醬,每啖飯甘香濃郁,亦有粒粒帶子肉。蜜糖🍯雞翼($52),一共6隻雞翼,外脆內軟,表面沾滿蜜糖汁,十分之香甜。朱古力焦糖多士($35),作為甜品的焦糖多士,脆卜卜,淋上軟滑的朱古力🍫醬。配上花茶戴安娜($56),有紫玫瑰花、紅玫瑰花、洋甘菊、薰衣草,清香舒適,有助消除疲勞,養肝明目、紓解壓力。

午餐
2020-12-25 28 瀏覽
今日聖誕節啦 我搵到一個好啱同朋友嚟歡聚嘅好地方旺角嘅哩間cafe除咗有嘢食仲有board game玩平時行街行到攰又可以同好姊妹上嚟嘆下花茶哩度個景觀都幾靚架 晌度hea 吓幾寫意我哋個日就叫左lunch set同一啲小食🔸蟹肉雜菌忌廉闊條麵($70)好creamy嘅忌廉意粉闊條麵質地彈牙幾好咬口好多嘅蟹肉 有鮮味 唔會腥哩款係店員推介架 我都覺得好食😋🔸煙三文魚野菌忌廉會闊條麵($82)煙三文魚幾厚身 食落好滿足質地幾新鮮 哩款有較多嘅菇類 味道偏清淡一點食落都幾健康.🔸炸薯條($42)超酥脆!好好食!粗身薯條外脆內軟 好滋味記得要趁熱食呀🔸香脆麥樂雞塊($36)開頭單睇樣以為好普通但食落原來麥樂雞同蜜糖好夾甜甜地好好味而且佢嘅外皮比平時喺麥記食嘅更加脆唔會麥記個陣油益味 好食🔸蜜糖雞翼($52)雞翼外皮嘅焦糖色好靚食落口邊邊位都係脆的配埋蜜糖真係無得輸🔸墨西哥雞翼($56)哩款味道香辣有Tabasco 嘅味幾醒胃配有三色椒 識落更香🔸泡沫咖啡(跟餐加$8)快要滿瀉的泡沫咖啡幾香好岩飯後來一杯🔸牛奶咖啡(跟餐加$8)畫了隻可愛雞仔睇到都開心咖啡幾濃厚 牛奶味突出

今日聖誕節啦
我搵到一個好啱同朋友嚟歡聚嘅好地方
旺角嘅哩間cafe除咗有嘢食仲有board game玩
平時行街行到攰又可以同好姊妹上嚟嘆下花茶
哩度個景觀都幾靚架
晌度hea 吓幾寫意
我哋個日就叫左lunch set同一啲小食

🔸蟹肉雜菌忌廉闊條麵($70)
好creamy嘅忌廉意粉
闊條麵質地彈牙幾好咬口
好多嘅蟹肉 有鮮味 唔會腥
哩款係店員推介架 我都覺得好食😋

🔸煙三文魚野菌忌廉會闊條麵($82)
煙三文魚幾厚身 食落好滿足
質地幾新鮮
哩款有較多嘅菇類 味道偏清淡一點
食落都幾健康

🔸炸薯條($42)
超酥脆!好好食!
粗身薯條外脆內軟
好滋味
記得要趁熱食呀

🔸香脆麥樂雞塊($36)
開頭單睇樣以為好普通
但食落原來麥樂雞同蜜糖好夾
甜甜地好好味
而且佢嘅外皮比平時喺麥記食嘅更加脆
唔會麥記個陣油益味 好食

🔸蜜糖雞翼($52)
雞翼外皮嘅焦糖色好靚
食落口邊邊位都係脆的
配埋蜜糖真係無得輸

🔸墨西哥雞翼($56)
哩款味道香辣
有Tabasco 嘅味
幾醒胃
配有三色椒 識落更香

🔸泡沫咖啡(跟餐加$8)
快要滿瀉的泡沫
咖啡幾香
好岩飯後來一杯

🔸牛奶咖啡(跟餐加$8)
畫了隻可愛雞仔
睇到都開心
咖啡幾濃厚 牛奶味突出
2020-12-24 29 瀏覽
屋企隔離屋裝修,想找個地方舒舒服服在家工作都不容易,想起第三站就最合適了。近來同事經常失眠,L 選為她了一壺小天使,花茶裡面有薰衣草、紅玫瑰花、茉莉花、檸檬草等材料,有安定情緒、解憂鬱、改善失眠及舒緩頭痛之用。入口充滿花香,略帶甘甜。墨西哥香辣肉丸繪意粉,肉丸份量多啖啖肉。L選了一壺可人兒有洋甘菊、歐薄荷、杞子、桂圓肉,可治失眠、養肝、明目及幫助消化。墨西哥香辣肉丸燴意粉應該是加入tabasco 辣油,再配上三色椒,喜歡吃辣一定要嘗試。煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵好好味醬汁味道均勻三文魚又擺成玫瑰花狀。墨西哥雞翼跟肉丸意份一樣都是惹味的辣。吃過主食後再來一杯拖肥咖啡,不太甜加上凍忌廉令咖啡有冰火的口感。這裡可遠望旺角一帶,景觀開揚。

墨西哥雞翼跟肉丸意份一樣都是惹味的辣。

這裡可遠望旺角一帶,景觀開揚。
2020-12-17
  • 煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵
  • 墨西哥香辣肉丸燴意粉
  • 墨西哥雞翼
  • 小天使
2020-12-20 118 瀏覽
意式芝士焗肉醬闊條麵 • HKD$66呢個意粉唔似係焗,因為好濕潤,但味道唔錯~個肉醬同平時食嘅唔同,冇咁重番茄味🤔食食下仲有種kfc蘑菇飯個汁嘅味,好神奇🤣墨西哥香草肉丸 • HKD$66好特別嘅小食~佢質感比起ikea肉丸嘅硬同更有彈性😄蜜糖雞翼 • HKD52個人覺得呢個必點!雞翼皮脆內嫩,配埋蜜糖好好食🤤洋蔥圈 • HKD42呢個我都好中意,真係做到炸皮薄而脆嘅效果👍🏽👍🏽配個他他醬好夾😋朱古力蛋糕 • HKD$32賣相相當唔錯~不過味道就有d落差,唔太濃朱古力味😂普普通通一件朱古力mousse 加海棉蛋糕組成嘅蛋糕~特濃朱古力 • 跟餐HKD$6一睇都知勁邪惡🤪朱古力就幾好飲~但面嗰d漿係咖啡味,個人就唔太鍾意😅值得一提係餐廳環境超舒服!所有位都好闊落,而且係梳化櫈😳坐足成日都仲得!仲此之外,佢地亦有扭卡機~都幾得意架🥰
意式芝士焗肉醬闊條麵 • HKD$66
呢個意粉唔似係焗,因為好濕潤,但味道唔錯~
個肉醬同平時食嘅唔同,冇咁重番茄味🤔
食食下仲有種kfc蘑菇飯個汁嘅味,好神奇🤣

墨西哥香草肉丸 • HKD$66
好特別嘅小食~
佢質感比起ikea肉丸嘅硬同更有彈性😄
墨西哥香草肉丸

蜜糖雞翼 • HKD52
個人覺得呢個必點!
雞翼皮脆內嫩,配埋蜜糖好好食🤤
蜜糖雞翼

洋蔥圈 • HKD42
呢個我都好中意,真係做到炸皮薄而脆嘅效果👍🏽👍🏽
配個他他醬好夾😋
洋蔥圈

朱古力蛋糕 • HKD$32
賣相相當唔錯~
不過味道就有d落差,唔太濃朱古力味😂
普普通通一件朱古力mousse 加海棉蛋糕組成嘅蛋糕~
朱古力蛋糕

特濃朱古力 • 跟餐HKD$6
一睇都知勁邪惡🤪
朱古力就幾好飲~
但面嗰d漿係咖啡味,個人就唔太鍾意😅
特濃朱古力

值得一提係餐廳環境超舒服!
所有位都好闊落,而且係梳化櫈😳
坐足成日都仲得!

仲此之外,佢地亦有扭卡機~
都幾得意架🥰
墨西哥香草肉丸
蜜糖雞翼
洋蔥圈
特濃朱古力
2020-12-20 36 瀏覽
疫情影響少左同朋友去Cafe玩Board game, 但其實我超鍾意玩,呢間亦都係我同朋友既老地方。今日得兩個人無玩game食下野算Lunch set叫左個三文魚忌廉燴闊條意大利粉($82)同埋西班牙香辣肉丸燴意粉($76),兩款lunch set加$38都可以加沙律、甜品同$38既飲品。三文魚忌廉燴闊條意大利粉($82)意粉啊會煮得太淋,都滿意,個醬汁忌廉味重、又有蘑菇香😋西班牙香辣肉丸燴意粉($76)少少辣,朋友唔太食辣都接受到,最好味係個肉丸,外皮香脆,肉味香濃同埋夠彈牙。我地仲叫左個海鮮拼盤share飲品叫左名特首既花茶,主要成分有馬鞭草、金盞花同薄荷,飲落好養生既感覺最後食埋甜品好滿足!

今日得兩個人無玩game食下野算
Lunch set

三文魚忌廉燴闊條意大利粉($82)

意粉啊會煮得太淋,都滿意,個醬汁忌廉味重、又有蘑菇香😋

西班牙香辣肉丸燴意粉($76)

我地仲叫左個海鮮拼盤share

最後食埋甜品好滿足!
第二次黎Station 3,餐廳已經佈置好聖誕裝飾,非常有氣氛,下午黎到原來景觀係咁開揚,而且設有房間岩哂疫情後搞小聚會😊------1. 燒牛肉配田園沙律 $66 7.5/10份量非常多,應該差不多2-3人份量,沙律堆成一個山丘,菜清鮮爽脆🤤不過牛肉片比較乾同硬2. 煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵 $82 6.5/10闊條麵較腍身,配菜有洋蔥、野菌同煙三文魚,忌廉汁唔算多,比較難掛汁,同埋煙三文魚味道比較淡🙈3. 蜜糖雞翼 $52 9/10非常推介👍🏻一份有五隻,用一個小煎pan盛載住,雞翼好香脆,煎得出色,外皮有蜜糖包圍住,但唔會覺得好甜,味道剛好😋4. 特濃芝士薯條 8/10薯條一大碗,上面加左芝士蓋面🥰用真薯仔連皮一齊炸,油溫夠高,所以做到脆口而不太油膩,不過芝士略微唔夠多,同埋建議可以額外上,咁薯條可以保持脆身5. 紐約芝士蛋糕 $32 6.5/10食到最後已經好飽,芝士蛋糕唔係好大件,不過唔算好濃郁,味道一般

------
1. 燒牛肉配田園沙律 $66 7.5/10

2. 煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵 $82 6.5/10

3. 蜜糖雞翼 $52 9/10

4. 特濃芝士薯條 8/10

5. 紐約芝士蛋糕 $32 6.5/10
2020-12-15
同朋友去左旺角既樓上cafe食野,叫做<station 3 cafe 第三站>。我地揀樓上cafe係因為疫情下冇咁多人會搵到樓上cafe。所以呢間絕對係一個好選擇~環境好寬躺,我地兩個人坐到張大枱😆枱與枱之間既間枱都足夠,唔怕會同其他食客太近Cafe已經有聖誕節既佈置,好有氣氛🎄我地叫左兩個dinner set,其中一份加$35要埋田園沙律同蛋糕🍰✨卡邦尼煙肉雜菌意粉 $102 賣相已經好靚,望落去已經係好足料,勁多芝士🤤火腿同蘑菇都好多~成碟野份量好足夠👍🏻✨黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $122呢款又係冇令我地失望,一望落去已經知道好足料好多黑松露同芝士🤤帶子雖然係細細粒,但一碟裏面都有好多粒~以呢個價錢來講算係性價比極高,而且好味👍🏻另外我哋仲叫咗兩款小食:✨日式餃子🥟 $36一碟有五隻餃子。我鍾意佢夠多醬同紫菜,感覺好似食緊章魚小丸子咁😆🤤✨特濃芝士薯條 $48 呢個不得不推薦‼️性價比高到我都不能相信😂份量係多到可以四個人食~因為佢係用個湯碗去裝薯條🍟啲薯條勁大條,醬料又勁多。而且食得出碗薯條唔係嗰種擺咗好耐,然後翻炸俾你食🙈$48咁大碗薯條真係唔知係邊度可以食到😂

環境好寬躺,我地兩個人坐到張大枱😆
枱與枱之間既間枱都足夠,唔怕會同其他食客太近
Cafe已經有聖誕節既佈置,好有氣氛🎄

✨卡邦尼煙肉雜菌意粉 $102

✨黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $122

另外我哋仲叫咗兩款小食:
✨日式餃子🥟 $36

✨特濃芝士薯條 $48
$48咁大碗薯條真係唔知係邊度可以食到😂所以如果同朋友嚟聚會,強烈推薦要叫呢碗薯條,有排食🍻不過下次我會叫松露薯條,因為dinner set 叫左卡邦尼同埋燴意大利飯,所以再食芝士薯條,感覺會有啲「漏」~😆

✨田園沙律🥗
所有沙律菜都好新鮮,呢樣好重要。唔新鮮嘅話唔會想食😂呢個沙律配埋佢個芝麻醬,好match 👍🏻

嘢飲方面,我哋補差價叫咗兩杯特飲:
✨拖肥朱古力
嘢飲好快就送到黎,份量都大杯👍🏻而且有好多cream加朱古力醬,我最愛😆
✨隱者(士多啤梨熱情果梳打)
好清新,顏色都好鮮艷~都幾解渴👍🏻

最後,甜品我揀左朱古力蛋糕🍰
我鍾意佢夠多朱古力粉同埋朱古力醬,飯後食個甜品就好perfect~

呢間station 3 cafe ,我一定會再幫襯。因為嘢食份量多,而且好抵食又好味👍🏻推薦!🥰
  • 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
  • 特濃芝士薯條
【 # 下一站: 第三站 】The next station is Station 3 Cafe. 疫情下能相約好耐冇見嘅朋友食餐飯係一件幾咁難得嘅事情。我地簡左位於旺角嘅Station 3 Cafe, 旺中帶靜,係朋友共聚或party 都係一個唔錯嘅選擇,環境寬敞享受一個優閒嘅late lunch。是日午餐: 煙三文魚野菌忌廉燴闊條面:中間嘅煙三文魚玫瑰好吸引,野菌爽口香脆,面汁好香滑creamy 配闊條面就岩曬,份量都幾多喔~卡邦尼煙肉雜菌意粉 : 面汁同樣香濃幼滑,意粉彈牙有咬口,夾著煙肉雜菌好配呢。配上玫瑰latte 同 焦糖咖啡完美作結,唔鐘意飲咖啡都可以試下佢地嘅花茶,淡淡嘅花香好療癒。第三站 Station 3 Cafe地址:旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室

【 # 下一站: 第三站 】

疫情下能相約好耐冇見嘅朋友食餐飯係一件幾咁難得嘅事情。

我地簡左位於旺角嘅Station 3 Cafe,

旺中帶靜,係朋友共聚或party 都係一個唔錯嘅選擇,

環境寬敞享受一個優閒嘅late lunch。

是日午餐:

面汁好香滑creamy 配闊條面就岩曬,份量都幾多喔~

卡邦尼煙肉雜菌意粉 : 面汁同樣香濃幼滑,意粉彈牙有咬口,

夾著煙肉雜菌好配呢。

淡淡嘅花香好療癒。

第三站 Station 3 Cafe

地址:旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室