第三站

Station 3 Cafe
2022-04-27 23 瀏覽
今日喺旺角行完街就搵咗呢間可以坐得耐啲嘅餐廳食夜晚🙈//卡邦尼煙肉雜菌意粉 $102好creamy😋幾好食~又多煙肉同雜菌黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $122呢個非常推薦,黑松露好香🤤,帶子仲好多,去到一定要食🙈+$38 田園沙律及蛋糕沙律就正正堂常🙊蛋糕就叫咗紐約芝士蛋糕,芝士味有鹹香,唔會太膩🙈松露薯條 $66松露味都幾香,薯條食落係即炸~~正😻😻戴安娜花茶 $58好香洋甘菊味,呢個花茶有安神作用,仲可以消除疲勞🥳🥳非常推薦~~特濃朱古力 $44朱古力味真係好濃🤤🤤
今日喺旺角行完街就搵咗呢間可以坐得耐啲嘅餐廳食夜晚🙈
卡邦尼煙肉雜菌意粉 $102
好creamy😋幾好食~又多煙肉同雜菌

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $122
呢個非常推薦,黑松露好香🤤,帶子仲好多,去到一定要食🙈

+$38 田園沙律及蛋糕

松露薯條 $66
松露味都幾香,薯條食落係即炸~~正😻😻

戴安娜花茶 $58

特濃朱古力 $44
朱古力味真係好濃🤤🤤
想起大學時代,很喜歡跟同學來樓上cafe吃飯,一來比較闊敞,二來不怕被趕走,最後和朋友來到了位於金雞廣場的樓上cafe😃。甫一到場,已經看到很大的空間感,而且也有白色沙發包圍,感覺坐得蠻舒服呢!看完餐牌後,就點了如下:🥄黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $122燴飯有洋蔥、帶子、鮮菌,一入口已經有濃濃的黑松露味道,香氣散發在口腔裡,令人食指大動。🍝墨西哥香辣肉丸燴意粉 $108不是太辣,而且是有少許酸辣的味道,意粉有彈性和咬口。至卡肉丸是豬肉丸,有彈牙的味道,再配上三色椒作點綴,是惹味之選。🐓蜜糖雞翼 $626隻雞翼炸得恰到好處,外脆內熱,而外層塗上了蜜糖,與雞翼很合襯,是必點小食。🍟魚手指配薯條 $62魚手指配薯條亦是新鮮炸出,熱辣辣的,點上茄汁、沙律醬就更滋味了。🍵蜂蜜綠茶 (跟餐補$2)+🍫焦糖朱古力(跟餐補$6)套餐亦包兩杯飲品,熱蜂蜜綠茶有助消滯,焦糖朱古力配上cream,是消暑之選。總的而言,Cafe坐得蠻舒服,很適合跟朋友聊天呢,值得推薦😌!

🥄黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $122

🍝墨西哥香辣肉丸燴意粉 $108

🐓蜜糖雞翼 $62

🍟魚手指配薯條 $62

🍵蜂蜜綠茶 (跟餐補$2)+🍫焦糖朱古力(跟餐補$6)

• 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
  • 蜜糖雞翼
2022-04-22 30 瀏覽
-📍《第三站 Station 3》終!於!有!返!晚!市!堂!食!第一晚即刻衝出旺角搵食🏃🏻‍♀️見到呢間樓上cafe好似都幾舒服 食物都唔錯👍🏻就揀左呢度落腳喇環境幾大 都有好多梳化位 我地仲可以坐到入間房仔而且有board games借 矮人堀金、pictionary、三國殺 基本野啦😌可以同三五知己吹下水食下飯玩下game亨亨鬆鬆過返晚我地兩個人叫左兩個dinner set 加個小食 真係勁飽😋dinner set +$38 有沙律同甜品🥗沙律菜幾新鮮juicy無草青味 甜品一陣講我覺得幾值得加呢$38🍚黑松露帶子鮮菌薈意大利飯黑松露味足夠 又有好多香草 食落都幾惹味risotto夠黏 煮得啱啱好 值得讚👍🏻🦀蟹肉雜菌忌廉闊條麵呢個味道唔會太濃蟹肉份量幾多 正啊喂🤤🐔蜜糖芥末單骨雞翼雞翼炸得好香 似落左少少椒鹽咁😂有5-6隻左右本身諗住兩個人食可能會太多但點左蜜糖芥末醬之後 即刻冇左肥膩嘅感覺好快食晒🤪飲品方面 set可以跟$38飲品一杯我地見個塔羅特飲咁得意就加左啲錢試本身其實有啲驚會奇怪但呢度放心叫啦 兩杯都好好飲!🍹愚者 - 蜜桃玫瑰紅茶🍑🌹玫瑰味好香 個茶底都算幾好 清甜嘅
📍《第三站 Station 3》
終!於!有!返!晚!市!堂!食!
第一晚即刻衝出旺角搵食🏃🏻‍♀️

好快食晒🤪

飲品方面 set可以跟$38飲品一杯
我地見個塔羅特飲咁得意就加左啲錢試
本身其實有啲驚會奇怪
但呢度放心叫啦 兩杯都好好飲!

🍹愚者 - 蜜桃玫瑰紅茶🍑🌹

唔知係咪太耐無去過樓上cafe
去完之後就好懷念以前同成班fd一齊玩一齊傾計食下野坐成晚🥲
2022-04-21
  • 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
難得的一個假日,好耐無岀去,今日同老公去食吓飯拍吓拖。想坐得舒服啲,食物又好啲,就去咗旺角第三站。呢度啲特飲非常打卡able❤️凍嘅薄荷朱古力同埋焦糖朱古力,又靚又好飲,套餐加$6就飲到啦,勁抵呀!見到有特級海鮮拼盤就試吓,都幾豐富,有齊魚手指、炸蝦、炸蟹鉗、炸帶子、吉列蠔,海鮮都有齊咁滯,而且即叫即炸,仲要鬼死咁好食!炸蝦唔算大隻,但係勝在鮮甜,而且炸皮夠薄脆,仲要無油膩感,真係好食到停唔到口呀!吉列蠔蠔味濃郁,估唔到小小的一隻咁好味!有一種食咗成個海洋落肚嘅感覺真係好正😋意式芝士肉醬闊條麵肉醬迷絕對不能錯過!闊條麵掛汁力超強,配上香濃嘅肉醬配香酥嘅芝士,冇人能夠抗拒吧?卡邦尼煙肉雜菌意粉🍝鹹香嘅煙肉同忌廉嘅配搭,真係唯一呢款意粉我係百吃不厭😂醬汁比較潔杰身,所以每一條意粉都可以好均勻咁掛好掛滿,加埋煙肉真係勁邪惡不過又好好味喎🙈

/ 𝐒𝐭𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 𝟑 𝐂𝐚𝐟𝐞重拾大學時候一班人gathering嘅回憶事隔多月今日終於可以回復晚市堂食, 做完gym 即刻搵野食,同一棟大廈有一間好出名同朋友聚會又可以玩boardgame嘅Station 3 Cafe. 環境乾淨以白色為主題, 大部份都係梳化位,坐得好舒服, 食物方面好足料又大份👍🏻 Dinner Set 包$38內飲品亦可加$38包沙律同蛋糕1️⃣ 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $122一上枱已經聞到好香嘅黑松露味, 意大利飯好Creamy, 軟硬度適中, 雖然冇大大粒嘅珍寶帶子, 但有好多元貝, 洋蔥同鮮菌, 滿滿嘅忌廉芝士汁包裹每一粒米飯🍚值得一提嘅係佢呢一個飯嘅份量超大, 最後飽到反肚食唔晒😂2️⃣ 蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $118闊條麵上面放咗一大堆蟹肉, 淡淡蟹肉好滋味而且冇腥味👍🏻闊條麵質地煙煙韌韌好有口感, 忌廉汁再加埋少少青椒同紅椒一齊食好清新, 唔會太油膩3️⃣ 蜜糖雞翼 $62/6隻雞翼外皮微脆, 蜜糖帶有少少玫瑰香味, 肉質嫩滑, 甜度剛好4️⃣紐約芝士蛋糕 (跟餐)有濃香芝士味, 蛋糕質感好實淨, 裝飾幾靚5️⃣Oreo曲奇奶昔 $58好欣賞呢度有奶昔飲, 面頭有啲
/ 𝐒𝐭𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 𝟑 𝐂𝐚𝐟𝐞
重拾大學時候一班人gathering嘅回憶

1️⃣ 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $122
值得一提嘅係佢呢一個飯嘅份量超大, 最後飽到反肚食唔晒😂

2️⃣ 蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $118

3️⃣ 蜜糖雞翼 $62/6隻

4️⃣紐約芝士蛋糕 (跟餐)
有濃香芝士味, 蛋糕質感好實淨, 裝飾幾靚

5️⃣Oreo曲奇奶昔 $58
好欣賞呢度有奶昔飲, 面頭有啲Oreo碎, 飲落就係Cookies & Cream雪糕味😋

6️⃣神仙 $58
估唔到仲有花茶飲, 呢杯神仙由茉莉花,檸檬草,杞子同桂圓肉沖成, 飲落好清新, 可解濟

整體來講性價比高, 好適合一大班朋友聚會, 服務幾好,仲有得幫手叉電🔋
2022-04-21 18 瀏覽
第三站終於開返晚市堂食啦😭,不過今次喺晏晝食一間Café,Café 位置喺金雞廣場,雖然位置隱蔽,但係氣氛好好😌,環境好啱大家約朋友嚟👩🏼‍🤝‍👩🏻,因為佢哋仲有board Game 可以借嚟玩㗎🤣!🥗燒牛肉沙律($66)經過食咁多次Café嘅經驗,唔想食咁滯🥴,都係叫啲沙律中和一下🥗。沙律菜都幾多,有沙律醬同胡麻醬,唔會太多或太少,牛肉都燒得幾好,好重黑椒味👍🏻。🦀蟹肉雜菌忌廉闊條麪($108)一上碟嗰陣,蟹肉份量好多🦀,食落多非常新鮮,配碟有三色椒🫑,賣相討好。闊條麵份量唔會好多,一個人食應該啱啱好👍🏻,咁creamy嘅口感,記得要配啲fresh嘅野飲啊🤣!🍟松露薯條($56)薯條熱辣辣食,好好食👍🏻,不過略嫌有少少唔夠脆。松露係灑咗喺面頭,都好足料,當然唔少得茄汁可以點啊🥫!🥛青蘋果乳酪($48)青蘋果🍏嘅味道好甜,溝埋cream同乳酪,都唔會唔夾。🥤士多啤梨奶昔($56)味道唔會話太甜太滯,士多啤梨🍓味道都好重,食到好多士多啤梨肉,值得推薦👍🏻!
第三站

🥗燒牛肉沙律($66)

🦀蟹肉雜菌忌廉闊條麪($108)

🍟松露薯條($56)

🥛青蘋果乳酪($48)
青蘋果🍏嘅味道好甜,溝埋cream同乳酪,都唔會唔夾。

🥤士多啤梨奶昔($56)
2022-04-21 14 瀏覽
Station 3 Café (旺角)🍾用餐體驗想去玩玩board game,記得上次去呢到地方好寬敞,所以就再上嚟食下野☺️。主食:🤍墨西哥香辣肉丸燴意粉 $76意粉個source辣辣地好惹味,配埋帶有香草味嘅肉丸,好夾!!就算連唔太食辣嘅我地都可以過下口癮,好開心。🤍煙三文魚沙律 $82沙律好足料,加左芝麻醬真係無得輸。煙三文魚薄薄地但已經好香濃,正呀!小食:🍤特色拼盤 $128貪心嘅人類一定係叫拼盤,乜都可以試下,嘻嘻。最欣賞佢嘅洋蔥圈,炸粉薄薄一層,唔太膩,非常香脆。而最有驚喜嘅係咖哩角,平時咖哩角都成日食,但呢款真係好唔同,皮薄得嚟好脆口,估佢唔到!🧀特濃芝士薯角呢款要趁熱少少食,凍左就有啲膩。啖啖芝士,係幸福的味道呀。 飲料:🍵戴安娜 +$20呢款花茶由薰衣草、祡玫瑰花、紅玫瑰花🌹、洋甘菊組成。可以消除疲勞,鬆弛神經,改善失眠同養肝明目。就咁聽都覺得好健康,香氣十足,飲落口都非常舒服。/整體評分:味道 🌟🌟🌟🌟環境 🌟🌟🌟🌟🌟服務 🌟🌟🌟🌟🌟衛生 🌟🌟🌟🌟🌟抵食 🌟🌟🌟🌟.....#station3cafe#mongkong #mk #hkfood #hkfoodie #hk
Station 3 Café (旺角)

🍾用餐體驗

主食:
🤍墨西哥香辣肉丸燴意粉 $76

🤍煙三文魚沙律 $82

小食:
🍤特色拼盤 $128

🧀特濃芝士薯角
呢款要趁熱少少食,凍左就有啲膩。啖啖芝士,係幸福的味道呀。

飲料:

服務 🌟🌟🌟🌟🌟
衛生 🌟🌟🌟🌟🌟
抵食 🌟🌟🌟🌟
#station3cafe
#mongkong #mk #hkfood #hkfoodie #hkeater #hkfoodlover #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkcafe #hk #hongkong #homekong #hker #黃店 #良心小店 #食好西 #食西 #食好東西 #香港美食 #香港好去處 #香港情侶 #相機食先 #食物治療 #美食治療 #靜觀進食 #愛自己 #心理輔導 #心理學
  • 特色拼盤
  • 戴安娜花茶
2022-04-12 53 瀏覽
今日同朋友慶祝生日去咗呢個地方首先入到去店員服務態度已經有啲差~然後嘢食份量又少!今次叫咗杯檸檬汽水 勁淡勁冇味。。價錢又貴喎!真係唔抵食 呢個價錢應該可以食到啲好啲嘅嘢食。。我真係完全唔夠飽 好似食咗幾啖就冇食唔食就自己決定啦~
今日同朋友慶祝生日去咗呢個地方

首先入到去店員服務態度已經有啲差~
然後嘢食份量又少!
今次叫咗杯檸檬汽水 勁淡勁冇味。。

我真係完全唔夠飽 好似食咗幾啖就冇

食唔食就自己決定啦~

2022-03-24 36 瀏覽
✨惹味卡邦尼意粉睇得出係用心製作嘅意粉👍🏻,首先,佢嘅擺盤一啲都唔頹。另外,佢除左有普通嘅煙肉,仲要有啲煎到脆脆地嘅煙肉做伴碟🤤🤤。同埋佢嘅卡邦尼汁幾濃郁,所以咁嘅價錢黎講真係好抵食🥰。🍽卡邦尼煙肉雜菌意粉: HK $98好味指數👅:🌸🌸🌸🌸睇得出係用心製作嘅長通粉👍🏻。我最鍾意食半溶嘅芝士🤤🤤,真係有拉絲嘅效果🤗。不過,佢肉醬太少,食落去冇啖啖肉碎😢,口感唔夠豐富。好彩佢嘅份量都幾多,所以咁嘅價錢黎講算係抵食🥰。🍽意式芝士焗肉醬長通粉: HK $96好味指數👅:🌸🌸🌸🌸
✨惹味卡邦尼意粉
🍽卡邦尼煙肉雜菌意粉: HK $98
好味指數👅:🌸🌸🌸🌸

🍽意式芝士焗肉醬長通粉: HK $96
好味指數👅:🌸🌸🌸🌸

平時行經旺角,唔想喺咁繁忙嘅街道旁食飯,便會想起樓上Cafe。旺角金雞廣場都有幾多好嘢食,其中一間station 3 之前都試過,環境唔錯,唔會侷促,感覺休閒,而且性價比高。今日同朋友行完街,順道喺呢度食個午餐。這裏裝修簡單,用上米白色調,採光度高,感覺舒服。午市套餐都有幾多選擇,加$38更可有沙律同蛋糕。餐前沙律作為前菜一人份量的沙律都唔算細,有新鮮生菜,蕃茄仔,簡單的配料加上香口的烘焙芝麻醬,非常惹味,很開胃。蜜糖雞翼個人很喜歡吃蜜糖雞翼。見到這個賣相認真不錯,蜜糖味道非常濃郁,而且炸得香口,外皮外脆內軟,裏面充滿肉汁,確是好食!西班牙煙鴨胸燴飯 西班牙飯粒煙韌,粒粒分明,醬汁香濃,煙鴨胸肉質軟腍,甘香。傳這個飯有煙熏的香氣。加上有洋蔥,青椒絲等,食落更有爽脆口感,味道唔錯。黑松露帶子野菌燴意大利飯這個意大利飯奶香味十足,感覺Creamy,黑松露味道很清新,而且包裹著每一粒意大利飯,很香,而且配料菇味濃郁,淡淡清香。黑松露薯條薯條炸得香脆,外脆內軟,熱烘烘的。上面灑上黑松露作調味,有清新的黑松露香但不算濃郁。如果醬汁是黑松露醬就更加好味。抹茶朱古力抹茶能中和朱古力的甜度,減低膩感,

這裏裝修簡單,用上米白色調,採光度高,感覺舒服。

午市套餐都有幾多選擇,加$38更可有沙律同蛋糕。

餐前沙律

蜜糖雞翼

西班牙煙鴨胸燴飯

黑松露帶子野菌燴意大利飯

黑松露薯條

抹茶朱古力

抹茶能中和朱古力的甜度,減低膩感,幾夾。

Cappuccino

咖啡味香濃,飲落順滑順口。

套餐的藍莓芝士蛋糕賣相好精緻,藍莓醬不會過甜,芝士蛋糕好實淨,淡淡芝士香,我好喜歡!

• 蜜糖雞翼
  • 沙律
  • 藍莓芝士蛋糕
  • 西班牙煙鴨胸燴飯
2022-02-02 37 瀏覽
今日終於收爐早放啦!於是早放呢就去咗Cafe嗰度獎勵吓自己!今次已經去咗第二次啦,太多嘢食所以好想再試多唔同款!我一直都好想試花茶㗎,所以我就揀咗小天使,個茶壺下面有個小蠟燭用嚟保溫,好正!集合左唔同嘅花,飲到好濃嘅茶香味,飲落去好舒服!之後嗌左個主食,燒牛肉配田園沙律,都幾大份吓,牛肉有好香濃嘅煙熏咸香味,啲菜都好爽脆!之後叫咗一份蜜糖雞翼,燒得好香脆!可以再嗌多一碟都得!之後又帶咗一碟餃子,炸得啱啱好!同埋叫多咗一個小食就係薯條,揸到好香好脆,仲要好粗好長,好大份好飽!最後就叫咗一份藍莓芝士蛋糕,芝士好香,唔會太甜太漏!
今日終於收爐早放啦!

於是早放呢就去咗Cafe嗰度獎勵吓自己!

今次已經去咗第二次啦,太多嘢食所以好想再試多唔同款!

我一直都好想試花茶㗎,所以我就揀咗小天使,

脆,仲要好粗好長,好大份好飽!

最後就叫咗一份藍莓芝士蛋糕,芝士好香,唔會太甜太漏!
2022-01-31 34 瀏覽
🔺Station 3 cafe第三站 (旺角)🔻意式芝士肉醬闊條麵($70)麵條岩岩好唔淋唔硬,食落仲好滑身,醬汁有好多肉碎好濃郁,面頭芝士係精髓。🔻西班牙煙鴨胸燴飯($78)lunch 黎食平d,而且份量又一樣,今次個燴飯做得好好味,偏濕潤,d飯粒粒分明,個汁調味都岩岩好~🔻蜜糖雞翼($62)比起第一次黎食既時候,蜜糖減少阻,只係輕輕帶過d 雞翼,好彩雞翼本身都好夠味,不過如果多返d 蜜糖就更加好啦~🔻熱蜂蜜綠茶(跟set )同綠茶茶包沖既蜂蜜綠茶,清清地又唔會好甜,重要係夠熱~🔻朱古力奶昔(跟set+$20)朱古力味夠濃,就算係打成奶昔都唔會淡阻,仲有忌廉係上面好好味。
🔺Station 3 cafe
第三站 (旺角)

🔻意式芝士肉醬闊條麵($70)

🔻西班牙煙鴨胸燴飯($78)

🔻蜜糖雞翼($62)

🔻熱蜂蜜綠茶(跟set )
同綠茶茶包沖既蜂蜜綠茶,清清地又唔會好甜,重要係夠熱~

🔻朱古力奶昔(跟set+$20)
2022-01-28 33 瀏覽
Station 3 cafe環境好寬敞,舒服到覺得可以黎hea足一個下晝🤤Lunch set主要有8款,反而野飲有幾十款,花茶、咖啡、沙冰、milk shake、乳酪等等都有,仲有款叫塔羅特飲都幾特別,不過就冇酒類嗌。我地order兩個lunch set,再加錢要埋salad同cake墨西哥香辣肉丸燴意粉🍝比個名嚇親,因為通常墨西哥野都好辣下,不過呢個意粉香味多過辣味,岩我程度。肉丸都幾大粒,而且仲有好多菇蟹肉雜菌忌廉闊條麵🦀蟹肉比想像中多😳忌廉汁夠creamy, 份量好足,食完of超級飽肚甜品三揀二,揀左藍莓cheese cake同new york cheese cake, 賣相唔算好驚喜,但食落都唔錯😋熱生薑蜜同熱花茶都係養身之選😚😚
墨西哥香辣肉丸燴意粉🍝
蟹肉雜菌忌廉闊條麵🦀
熱生薑蜜同熱花茶都係養身之選😚😚

2022-01-28
2022-01-26 46 瀏覽
而家疫情啲娛樂幾乎無哂,放假唔想成日留係屋企,朋友提意去啲cafe 食下野,玩下啲Board Game。我地就去左金雞廣場呢間 Station 3, 環境唔錯,啲位又闊落,坐得又舒服。食飽先玩啦,我地叫左一個lunch set 、兩個小食同一人一個野飲同甜品。lunch set 叫意式芝士肉醬闊條麵+$38有沙律甜品,飲品補差價要左壼花茶。🍝闊條麵超大碟呀,肉醬又好夠,如果一個人一定食唔唒。🍗蜜糖芥未單骨雞翼,點個醬食好正。🧀香草芝士條,可以拉絲芝士,好邪惡。花茶神仙,好香茉利同檸檬香。薄荷咖啡,又幾夾,微甜啱我口味。食埋個甜品🥧紐約同藍莓芝士蛋糕,好滿足。玩下board game 傾下計,又過左一個下午啦。

🍝闊條麵超大碟呀,肉醬又好夠,如果一個人一定食唔唒。

🍗蜜糖芥未單骨雞翼,點個醬食好正。

🧀香草芝士條,可以拉絲芝士,好邪惡。

花茶神仙,好香茉利同檸檬香。

薄荷咖啡,又幾夾,微甜啱我口味。

食埋個甜品🥧紐約同藍莓芝士蛋糕,好滿足。

玩下board game 傾下計,又過左一個下午啦。

2022-01-25 1812 瀏覽
記得學生時代旺角登打士廣場成棟都係樓上Café每間都有大量board game, 係ReU好地方 (雖然食物質素就真係不敢恭維) 最近疫情又嚴重左, 因為只有午市堂食, 好多餐廳都有入座時限…咁既時勢真係想搵間餐廳同朋友坐耐少少都好難但係又咁岩俾我地係MEE度搵到呢間Café啵!  可能天意啦~一入門口已經見到有好多board game可以俾客人玩D學生時代回憶即刻返返來啊!!!呢度每人最低消費係一杯飲品再睇埋D價錢都係學生價咁~ 食飯每人都唔洗$100! 於是我地叫左兩個lunch set~好老實講, 去得呢種Café都唔會預佢食物好好食而呢間Café既食物質素係對得起價錢有餘添 真心比我預期中好食得多!蟹肉雜菌忌廉闊條麵估唔到都幾多蟹肉! 好有誠意!而且D闊條麵都幾掛汁~幾Creamy幾足料, 連我唔鍾意食既燈籠椒都好多! 黑松露帶子鮮菌繪意大利飯雖然我以為帶子係大大粒果D, 點知佢係帶子仔仔但係成碟好多粒!!!!! 啖啖都係鮮菌同帶子~ wow~而黑松露味雖然唔算好RICH, 但依個價錢來講我收貨~ 蜜糖雞翼雞翼都算焗到OK唔會太乾味道都係唔錯, 冇雪味, 甜甜地又唔會醃到過咸水
記得學生時代旺角登打士廣場成棟都係樓上Café
咁既時勢真係想搵間餐廳同朋友坐耐少少都好難

一入門口已經見到有好多board game可以俾客人玩
D學生時代回憶即刻返返來啊!!!

呢度每人最低消費係一杯飲品
再睇埋D價錢都係學生價咁~ 食飯每人都唔洗$100!
於是我地叫左兩個lunch set~

好老實講, 去得呢種Café都唔會預佢食物好好食
而呢間Café既食物質素係對得起價錢有餘添
真心比我預期中好食得多!

蟹肉雜菌忌廉闊條麵
估唔到都幾多蟹肉! 好有誠意!
而且D闊條麵都幾掛汁~幾Creamy
幾足料, 連我唔鍾意食既燈籠椒都好多!

黑松露帶子鮮菌繪意大利飯

雖然我以為帶子係大大粒果D, 點知佢係帶子仔仔
但係成碟好多粒!!!!! 啖啖都係鮮菌同帶子~ wow~
而黑松露味雖然唔算好RICH, 但依個價錢來講我收貨~

蜜糖雞翼

雞翼都算焗到OK唔會太乾
味道都係唔錯, 冇雪味, 甜甜地又唔會醃到過咸

水蜜桃乳酪
Staff落單時有問要唔要Cream, 我就怕肥所以走左Cream
水蜜桃味唔係好假果D糖味, 成杯甜甜酸酸咁好解膩

花茶: 神仙
睇menu見到有茉莉花、檸檬草、杞子、桂圓肉
好岩女仔飲既一款花茶! 可以舒緩腸胃不適、月經脹痛~
(咁岩飲完之後幾日來M真係冇痛)
味道係清清地, 有少少檸檬草香味, 好易入口

Overall來講呢間Café 食物質素比我想像中好!
仲可以慢慢坐, 有野玩, 係Re U好地方!!

2022-01-20