去唔到日本好思鄉,又想平平地食餐有水準既日式和風料理,呢間餐廳真心值得推介當日晚上六點幾鐘黎到,餐廳已經坐無虛席,皆因呢間餐廳舖位細細,只有十多個位提供,不過好似去左日本小店咁,好有家庭feel架睇過餐牌,一個定食都係大約一百蚊,幾抵當日點左半條鰻魚定食同山賊豚肉燒,附有飯素既珍珠米,前菜同味噌湯,上枱都幾精美先講個味噌湯,入面有蜆有魚肉,提鮮了不少,有驚喜❤️比大部分日式餐廳提供既味噌湯好飲,睇得到呢間餐廳既誠意主食係鰻魚同豚肉燒,前者半條分量已經好足,蒲燒汁唔會過甜,配上外跪內軟既鰻魚,個人好鐘意呢個後者既豚肉微辣,用左黑椒炒好惹味,送飯一流仲有個飯都好濃飯味,珍珠米軟身有米香,估唔到連飯都咁出色👍🏻👍🏻睇黎呢間餐廳會成為我日後成日去既飯堂啦

睇過餐牌,一個定食都係大約一百蚊,幾抵

後者既豚肉微辣,用左黑椒炒好惹味,送飯一流

• 招牌蒲燒鰻魚
  • 山賊豚肉定食
2021-12-13 26 瀏覽
之前朋友介紹話呢間定食平靚正兩點去到啱啱好有位見到好多人食鰻魚飯所以我哋都跟隊😂招牌蒲燒鰻魚定食$72配送:前菜 煎茶 味増湯 珍珠米+$10 貓飯 / 茶漬飯/湯烏冬我哋轉左貓飯,(貓飯)即係有紫菜,木魚花,日本醬油,牛油,撈埋一齊食有啲日本飯團🍙feel🤪鰻魚份量都算大😊 配一個麵豉湯入邊好多豆腐同埋小菇👍🏻山賊豚肉燒定食$60豚肉燒酸酸甜甜送飯唔錯兩個午市套餐都配送:前菜 煎茶 味増湯 珍珠米😊見到串燒都唔錯😋所以嗌左雞皮$25 (2串)雞腎串燒$25 (2串)滿足的午餐🥣
之前朋友介紹話呢間定食平靚正

山賊豚肉燒定食$60
豚肉燒酸酸甜甜送飯唔錯
兩個午市套餐都配送:前菜 煎茶 味増湯 珍珠米😊
見到串燒都唔錯😋所以嗌左

雞皮$25 (2串)
雞腎串燒$25 (2串)
滿足的午餐🥣
午餐
進軍大西北之旅!聽過住元朗區既同事講,喺朗屏站附近有一間人氣之選,味道唔錯嘅餐廳——- 稚!因為想試吓多啲唔同嘅嘢食所以就同左朋友一齊入嚟,叫左兩個set 加串燒小食1) 日本青椒豚肉串外皮豚肉燒得好香脆。呢款嘅燒烤串入面擺金菇見得多,但佢好有心思係配青椒,有一種fresh同去油嘅感覺。熊本和牛串印象中會較硬。但呢串一放入口咬開好軟,入口即溶嘅feel,咬落去會有油香肉香。主食- 西京燒比目魚定食本身糾結緊叫鰻魚定叫佢,最後我覺得選對了。呢個魚真係喜出望外,因為好滑,燒得唔乾,加上佢個汁配得好襯。魚會有少少味濃,所以配上紫菜木魚飯就一流。主食-照燒黃牛漢堡扒定食呢個個面都係燒得好脆,咬落都好軟熟,另外配薯餅係有驚喜,炸得好香脆。但美中不足食落嘅時候會有少許牛肉係咬唔開,但整體來講都OK。另外一提佢兩款既麵豉落料湯係有分別(香菇vs豆腐)埋單兩位都唔使$200,味道唔錯所以覺得好滿足。
進軍大西北之旅!

小食
1) 日本青椒豚肉串

熊本和牛串

主食- 西京燒比目魚定食

主食-照燒黃牛漢堡扒定食

另外一提佢兩款既麵豉落料湯係有分別(香菇vs豆腐)

埋單兩位都唔使$200,味道唔錯所以覺得好滿足。
  • 熊本和牛串
2021-12-12 19 瀏覽
呢間係朗屏站號嘅日式小店,如果唔係住附近未必會黎,但係定食做得出色,值得黎試試。環境:一般小店規模,比較細同小位。好多時要排隊先有得入。食物:今次叫咗香煎雞扒飯配日式咖哩。一個定食餐有前菜,有麵豉湯,有日本米,有日本茶。整體黎講,雞扒香脆,有肉汁,點埋咖哩汁食好有惹味。總結:有質素小店,價錢合理,定食選擇亦都好多。好值得黎試下。

環境:
一般小店規模,比較細同小位。好多時要排隊先有得入。

食物:

總結:
有質素小店,價錢合理,定食選擇亦都好多。好值得黎試下。
2021-12-11 35 瀏覽
呢日做完運動係元朗食lunch,經過門口見到Lunch Set日式定食價錢唔貴,咁啱又有幾個學生哥食完出嚟,諗住一定有位,就入去試下啦!*香烤雞扒定食 $58*我地加錢要咗貓飯,比較特別,有紫菜、木魚、日本醬油,再加上牛油,配以日本珍珠米,軟硬適中,唔駛食餸都扒咗大半碗飯。雞扒夠大件,雞皮薄而香脆,雞肉嫩滑。*吉列豬扒定食 $55*吉列豬扒賣相吸引,表面炸得香脆,又唔會太厚粉,豬扒肉身夠腍,甜甜嘅日本咖喱🍛另外有一小碗盛上,唔會浸住塊豬扒。定食仲有味噌湯,唔會過咸/過稀,仲有兩款唔同嘅菇類*章魚🐙小丸子*好耐無食過章魚小丸子,沙律醬加燒汁加木魚嘅味道真係無敵,新鮮整起熱辣辣好好食😋鋪面地方不算大,環境整潔光亮,小小嘅鋪頭都有聖誕裝飾,幾有心思,價錢唔算貴,全部都係後生仔打理,嚟支持下佢地都好

*香烤雞扒定食 $58*

*吉列豬扒定食 $55*

*章魚🐙小丸子*

🇯🇵思鄉之情偶然都會出現❤好掛住係日本嘅居酒屋🏮hea下嗰種感覺🥰最近比我發現係元朗有一間充滿住日本居酒屋感嘅小店@稚❤餐廳雖然細細間💕但感覺就好似置身於新宿橫巷裡面嘅居酒屋❤餐廳裡面播放住日本嘅歌曲🎶🎵加埋聖誕裝飾嘅佈置❤盡顯佢地設計嘅心思🎀我仲留意到佢哋聖誕燈飾上個串聖誕老人燈仔🎅🏼竟然全部都住戴口罩呢🎅🏼😷真係有趣呢🎵..🍱招牌蒲燒原條鰻魚 $122..🥘呢個原條肚燒鰻魚真係超級大份❤鰻魚夠肥美、又厚肉、燒得仲超級香😋最特別嘅係佢竟然可以加$10食「貓飯」呀❤若果你都有睇《深夜食堂》,就知道其中一集講述每日朝早六點半,居酒屋快打烊嘅時候,就會有位女客人,希望老闆可以做一碗她最愛吃的「貓飯」,而「貓飯」就係將啲柴魚片撒係飯通上❤所以,呢間居酒屋🏮真係好有日本情懷呢🥰💕..🐷豚肉生薑燒 $64..🍱真係好欣賞佢哋對食物嘅配搭❤平時食嘅日本餐攞盤除咗有豚肉燒+配菜(一般會係椰菜絲沙律🥗),佢哋特別嘅地方,就係佢哋唔單止有椰菜絲沙律🥗仲會有多兩款蘿蔔,同埋再加多兩件小小嘅玉子燒🧈(超好味😋)❤除此之外,仲有兩款餐前小食,分別係海蜇同埋芝麻醬豆腐💜加$10仲可以試埋佢地個「茶漬飯」添💛真係
🍱招牌蒲燒原條鰻魚 $122
🐷豚肉生薑燒 $64
🍱真係好欣賞佢哋對食物嘅配搭❤平時食嘅日本餐攞盤除咗有豚肉燒+配菜(一般會係椰菜絲沙律🥗),佢哋特別嘅地方,就係佢哋唔單止有椰菜絲沙律🥗仲會有多兩款蘿蔔,同埋再加多兩件小小嘅玉子燒🧈(超好味😋)❤除此之外,仲有兩款餐前小食,分別係海蜇同埋芝麻醬豆腐💜加$10仲可以試埋佢地個「茶漬飯」添💛真係超抵食又🈵️足夠呀👍😋
🍱+$30 可以轉餐 (包大隻連殻蜆嘅麵豉湯同埋餐前小食)
🍡🍢$18 可以加一款串燒(一份有兩串)
❤今次我揀左雞皮串同埋雞腎串🍢🍡即叫即燒🔥又脆又香,三五知己👩🏻‍🦱👨‍🦰👱🏻‍♀️👨‍🦱傾吓chill下💖製造偽旅行嘅氣氛喔🧳
服務:🌟🌟🌟🌟
食物:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟
衞生:🌟🌟🌟🌟
抵食:🌟🌟🌟🌟
💰$248 (2 ppl)
🚩稚
元朗俊賢坊18號權益大廈3號舖

2021-12-09 26 瀏覽
🐳放工後不想煮飯,又在元朗找吃的!這裡沒有什麼華麗的裝修,但牆壁上掛滿了很多日本的動漫,相信老闆一定很喜歡動漫,就這樣簡簡單單的,吃一頓日本餐!🍽招牌蒲燒鰻魚原條定食💰122很久沒吃鰻魚了,既然是招牌,決定一試☺️ 很大條的鰻魚,差不多跟托盤一樣長,一個人應該不能吃完的,味道很好,甜甜的,配飯和小食一起,也有一點沙律在旁,沒有很膩的感覺。🍽章魚小丸子6粒💰42大大粒章魚燒,熱騰騰的它們,外面脹卜卜,裡面軟淋淋,很多小小的章魚肉在裡面,加上日式醬料,味道十足!🍽雞軟骨2串💰26香脆可口,有炭燒味感覺!

🍽招牌蒲燒鰻魚原條定食💰122

🍽章魚小丸子6粒💰42

🍽雞軟骨2串💰26
香脆可口,有炭燒味感覺!
2021-12-08 30 瀏覽
好少入元朗,今次同朋友食咗呢間日本菜小店,價錢都唔貴,而且個餐包好多野,勁滿足。酥炸生蠔($3️⃣8️⃣)真係炸得超鬆脆,個皮都唔會太薄,建議加檸檬汁食,咁樣就唔會好漏。厚燒玉子($3️⃣0️⃣)燒得啱啱好,而且都幾厚身,我覺得幾飽肚。豚肉生薑燒($6️⃣4️⃣)特登轉左貓飯食,好正!牛油味好濃,仲有紫菜碎同埋木魚碎。而且佢個湯仲有幾粒蜆,幾有誠意。前菜有玉子豆腐同埋帶子裙邊,都整得好好食。佢個生薑燒份量好多!整得好入味,超大碗,我覺得男人都食得飽!咖喱雞扒飯($6️⃣0️⃣)雞扒份量都唔少,佢個雞扒煎得脆脆地,點咖喱汁食啱啱好。我覺得呢個超級送飯,佢仲有一疊咖喱汁,真係好易就食晒成碗飯!最後影張大合照先!

酥炸生蠔($3️⃣8️⃣)

厚燒玉子($3️⃣0️⃣)
燒得啱啱好,而且都幾厚身,我覺得幾飽肚。

豚肉生薑燒($6️⃣4️⃣)

咖喱雞扒飯($6️⃣0️⃣)

最後影張大合照先!
2021-12-08 41 瀏覽
今次揀咗呢間日式餐廳 主打日式家庭料理除咗套餐之外 仲有日式小食同埋串燒食物質素不錯 推介大家支持下小店-小食章魚小丸子 $42呢個有六粒 唔算好大 但即叫即整 脆卜卜面頭有勁多木魚同埋醬汁都好夾-串燒熊本和牛 $28呢個勁驚喜!絕對係必點 有五粒大嘅和牛 好濃牛味 juicy 👍🏻-日本青椒豚肉串 $28醬燒豚肉入邊包左秋葵 味道意外地夾本來都唔太鍾意食秋葵 但都覺得好食!-主食原條蒲燒鰻魚 $122 +轉套餐 +$30呢個鰻魚超大條 比較多細骨 不過醬汁好夠味仲加咗$10轉貓飯 係之前睇深夜食堂見過但未食過貓飯係用牛油 木魚 紫菜 製成 食落幾特別好有日本家庭風味
今次揀咗呢間日式餐廳 主打日式家庭料理
呢個勁驚喜!絕對係必點
有五粒大嘅和牛 好濃牛味 juicy 👍🏻
日本青椒豚肉串 $28
醬燒豚肉入邊包左秋葵 味道意外地夾
本來都唔太鍾意食秋葵 但都覺得好食!
主食

日本青椒豚肉串
熊本和牛
招牌蒲燒鰻魚  原條
  • 熊本和牛串
朗屏站附近開咗間日本餐廳🇯🇵呢邊附近都比較少呢一種日本餐廳見唔少好評,想試好耐了😋幾有私隱度👍🏽餐廳播住日文動漫歌真係好有𝐅𝐞𝐞𝐥♡🥰🥰環境好不錯,我同朋友都覺得好喜歡二人卡位坐得好舒服枱同櫈都唔會太細距離啱啱好👍🏽同朋友喺度傾偈好舒服張枱唔會太長太遠聽唔到♡ 汁煮豬軟骨($70)汁煮豬軟骨係廚師推薦 就一於試吓😋估唔到真係好好食!!同朋友都一致認為係暫時食過最好食嘅豬軟骨唔會好膩,淋度好適中真係好推薦呢個🌟🌟🌟🌟加咗定食,試埋貓飯😽(+$30)定食(前菜、漬物、煎茶、味增湯、飯)開頭以為貓飯即係好少咁解🤣原來貓飯即係(紫菜、木魚花、日本醬油、牛油)估唔到又真係好好食!!!!咁多野夾埋一齊好𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡⁽⁽ଘ( ˊᵕˋ )ଓ⁾⁾好推薦大家加埋貓飯兩個前菜好好食!!!!味增湯好好飲,而且入面仲有好多蜆肉同肉碎😻😻♡海塭燒鯖魚($60)配菜都幾多,燒得都幾香😋♡味淋魚干($42)好特別,唔會太乾 唔會太硬係唔錯嘅伴酒小食😋
朗屏站附近開咗間日本餐廳🇯🇵
呢邊附近都比較少呢一種日本餐廳
見唔少好評,想試好耐了😋

幾有私隱度👍🏽

二人卡位坐得好舒服
枱同櫈都唔會太細
距離啱啱好👍🏽同朋友喺度傾偈好舒服
張枱唔會太長太遠聽唔到

♡ 汁煮豬軟骨($70)
汁煮豬軟骨係廚師推薦 就一於試吓😋
估唔到真係好好食!!
同朋友都一致認為係暫時食過最好食嘅豬軟骨
唔會好膩,淋度好適中
真係好推薦呢個🌟🌟🌟🌟

加咗定食,試埋貓飯😽(+$30)
定食(前菜、漬物、煎茶、味增湯、飯)

開頭以為貓飯即係好少咁解🤣
原來貓飯即係(紫菜、木魚花、日本醬油、牛油)
估唔到又真係好好食!!!!
咁多野夾埋一齊好𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡⁽⁽ଘ( ˊᵕˋ )ଓ⁾⁾
好推薦大家加埋貓飯

汁煮豬軟骨定食
汁煮豬軟骨

兩個前菜好好食!!!!

味增湯

味增湯好好飲,
而且入面仲有好多蜆肉同肉碎😻😻

♡海塭燒鯖魚($60)
配菜都幾多,燒得都幾香😋
海塭燒鯖魚

♡味淋魚干($42)
好特別,唔會太乾 唔會太硬
係唔錯嘅伴酒小食😋
味淋魚干
汁煮豬軟骨定食
汁煮豬軟骨
味增湯
海塭燒鯖魚
味淋魚干
住元朗嘅我最鍾意去揾D小店,今晚搵到遠離大馬路一間日式餐廳小店。在外面望望餐牌及門面,滿滿在日本郊區店鋪的感覺。店內充滿本巨型漫畫牆及掛畫,好多兒時喜歡嘅動漫人物:海賊王、龍珠等等,滿滿回憶!臨近聖誕,甚至連座位都添上聖誕裝,充滿節日氣氛!今日二口子去,決定先點兩個主食,再+$30轉為定食,配前菜、漬物、味噌湯、煎茶,珍珠米飯! 份量十足首先定食日式擺盤精緻有心思。前菜係芝麻醬玉子豆腐及帶子裙邊。外貌正正常常嘅味噌湯,原來都絕不普通,內有蘿蔔,蜆肉,清甜可口!要了一個和風紫菜吉列豬扒 (主食)$62伴碟有甜蛋 菜絲沙律 車厘茄 醃黃蘿蔔 非常豐富配菜好食豬扒炸得非常香脆,肉質唔乾好juicy!欣賞配上日式豬扒汁 perfect第二個泡菜炒豚肉(主食)$64豚肉炒得香軟,加上香辣泡菜,好野味!泡菜豚肉絕配!大葱雞肉串$25雞肉大大舊,雞皮脆,大葱香甜,和牛串$28加入胡椒燒香,帶出肉味香濃,肉質嫩滑,非一般牛肉可言。串物真係好似去咗日本食串燒咁,高分💛隱世餐廳,價錢親民,味道好,環境舒服,下次再試埋其他小食。日本旅行的回憶番曬嚟!推介👍🏻!
臨近聖誕,甚至連座位都添上聖誕裝,充滿節日氣氛!

首先定食日式擺盤精緻有心思。

前菜係芝麻醬玉子豆腐及帶子裙邊。

要了一個和風紫菜吉列豬扒 (主食)$62
伴碟有甜蛋 菜絲沙律 車厘茄 醃黃蘿蔔 非常豐富配菜好食

第二個泡菜炒豚肉(主食)$64
豚肉炒得香軟,加上香辣泡菜,好野味!泡菜豚肉絕配!

大葱雞肉串$25
雞肉大大舊,雞皮脆,大葱香甜,

和牛串$28
加入胡椒燒香,帶出肉味香濃,肉質嫩滑,非一般牛肉可言。

串物真係好似去咗日本食串燒咁,高分💛

隱世餐廳,價錢親民,味道好,環境舒服,下次再試埋其他小食。

日本旅行的回憶番曬嚟!推介👍🏻!
2021-12-01
2021-11-27 186 瀏覽
依間小店都幾多好評 位置都好方便係朗屏站行過去唔洗十分鐘就到————————————-招牌蒲燒鰻魚(半條)鰻魚就係冰鮮鰻魚唔意外 肉身有啲韌 鰻魚汁好咸 我加多三十蚊轉套餐 配菜既味做得幾好 麻醬凍豆腐好滑 轉套餐我覺得都幾抵🙋🏻‍♀️————————————蟹膏蜆肉炒飯本身好期待既一款主食 上菜時聞到好香 但食落就唔係好夠味 飯炒得夠乾身但蟹膏醬好淡 有點失望————————————酥炸生蠔生蠔唔腥既 表現ok $38黎講我覺得好食過出面放題————————————總結價錢唔算貴但成餐飯我又無覺得邊樣野係特別好食 無其他人講到咁值得必試 試一算就夠啦🙋🏻‍♀️
————————————-
招牌蒲燒鰻魚(半條)

蟹膏蜆肉炒飯
蟹膏蜆肉炒飯

酥炸生蠔
生蠔唔腥既 表現ok $38黎講我覺得好食過出面放題
酥炸生蠔

總結
2021-11-26 265 瀏覽
入元朗搵朋友,佢帶左我去一間日系小店食定食,覺得都幾唔錯,抵食又大份。門口附近幅畫勁靚😍有好多動漫人物⛩招牌蒲燒鰻魚🐟(半條)$72加定食$30 轉貓飯$10鰻魚偏多汁,同飯分開唔洗俾啲汁整到啲飯濕晒,味道夠,鰻魚汁偏甜,半條份量都夠食。定食好豐富,包左兩個前菜,一個係胡麻醬玉子豆腐,另一個係帶子裙邊。另外仲有幾款漬物放係旁邊,酸酸地好開胃。開頭唔知咩係貓飯🤣見到個名幾得意就叫左。貓飯入面有紫菜、木魚花、日本醬油、牛油,淨係撈勻食已經好入味⛩和風紫菜吉列豬扒🐷$62 加定食 $30 轉茶漬飯 $10豬扒唔算厚肉勝在炸得脆,配埋紫菜都幾夾。茶漬飯建議食快啲,浸太耐會脹晒。上面加左茶漬飯素,有口感。另外要讚嘅係佢地個味增湯,非常足料,有蜆有豚肉係入面,唔同平時果啲咁單調⛩芝麻雞翼🐥(3件) $42炸得勁香脆,咬落去食到粒粒芝麻香🤤⛩流心芝士年糕 🧀(2件)$28芝士年糕真係有流心效果🤩皮皮脆脆地,入面軟糯,芝士味濃郁,趁熱食好正呢到係朗屏站隔黎,去開附近黎呢到食都唔錯,夠方便

⛩招牌蒲燒鰻魚🐟(半條)$72
加定食$30 轉貓飯$10

貓飯

⛩和風紫菜吉列豬扒🐷$62
加定食 $30 轉茶漬飯 $10

和風紫菜吉列豬扒

⛩芝麻雞翼🐥(3件) $42
炸得勁香脆,咬落去食到粒粒芝麻香🤤

芝麻雞翼

⛩流心芝士年糕 🧀(2件)$28

流心芝士年糕

呢到係朗屏站隔黎,去開附近黎呢到食都唔錯,夠方便

和風紫菜吉列豬扒
芝麻雞翼
流心芝士年糕
【日式定食🎎🎌🎏和風牛肉+汁煮豬軟骨】<<story time>>有無人同我一樣,其實喜歡宅在家裡,屋企唔知點解hea下hea下都可以無左成日。但如果你問我做左d乜,我又真係答唔出。偏偏小編係一樣好中意試新野既人,只要係未試過,未玩過既野,就好想去試。依家生活都好多野做,練溜冰、玩戶外攀岩、學射箭、學golf、學車,都係今個月同下個月會發生既野~你問我開唔開心?開心既,不過我最近聽左首舊歌,有d反思,下個post再講😂back to foodie mode今次食日式定食,叫稚 (小編中文差,見到呢個字內心auto叫左佢做"幼" (幼稚園個幼, mixed up曬😂)Overall👍- lunch 定食好抵,最平$50有交易,同3個男仔食,佢地都話份量好夠,仲話和風牛肉食唔曬lolzzzz😂- 呢間定食全熟食,賣既係日式野既all time classic,有湯、有前菜、有茶、有飯、有一大碟餸,what more can u ask😆- 只此一間,小店______________________________【食評篇👇👇👇】🤓🤓評分benchmark參考
【日式定食🎎🎌🎏和風牛肉+汁煮豬軟骨】

✏8, 9分 - 屬高分之作
✏7分 - 正正常常,同平時食到嘅差唔多
✏6分 - 有d失望,expect佢會好食d
✏5分 - 伏野,零分重作

和風牛肉定食 (💝8/10)
- 好大碟既牛肉,加少少洋蔥,味道唔止係醬油加味淋咁簡單,仲食到蔬菜既甜味

汁煮豬軟骨定食 (💝8/10)
- 豬軟骨既汁甜甜地,軟骨係淋既i guarantee you😚 (因為出面有d軟骨會做到雞軟骨gum脆卜卜架)
- 可以撒開一條條肉絲

之前都食過一次,叫左貓飯,係珍珠米加木魚片、紫菜、醬油、牛油,好食架,大家要試!
【環境篇👇👇👇】
- 2人枱+4人枱,得幾5-6張枱,真係小店黎
✏✏✏✏✏✏✏
👅味道:8/10
🌌環境:8/10
🙋🏻‍♂️服務:8/10
💰價錢:$50+68
👍🏻推薦:9/10
@hkdine360 除左會介紹香港餐廳美食,仲會影埋餐廳環境(有片!!)。如果你重視
餐廳裝修格局✅➕環境氛圍✅
快 d follow @hkdine360 啦‼️‼
(📍元朗) 稚
元朗俊賢坊18號權益大樓3號舖

2021-11-19 34 瀏覽
位於元朗的稚是一間日式料理店,裝修走動漫和風風格,牆上掛滿了火影忍者、龍球及one piece等角色的畫作,非常有特色📸 餐廳主打各種日式定食,當中以吉列豬扒飯、鰻魚飯、豚肉生薑燒定食最受歡迎,此外也有提供流心芝士年糕、味淋魚干等小食,十分吸引😍🐡 味淋魚干魚干油脂清香,入口啖啖充滿魚鮮味,再拈上沙律醬,口感層次更加豐富✨🍛 日式和風牛肉定食珍珠米軟腍度和濕身度剛剛好,口感煙韌,配上嫩滑牛肉和灑上表面的紫菜芝麻肉鬆,非常惹味,拌飯一流😋 加$30定食更包前菜、漬物、煎茶、味增湯及珍珠米,這個價錢來說性價比非常高,值得一試🥳👍🍛 日式咖喱吉列豬扒定食吉列豬扒炸得脆而不乾,炸粉皮一點也不厚重,而咖喱辣中帶甜,配上薯仔粒同紅蘿蔔,有正宗日式咖喱的味道😋👏

🐡 味淋魚干

🍛 日式和風牛肉定食