去唔到日本好思鄉,又想平平地食餐有水準既日式和風料理,呢間餐廳真心值得推介當日晚上六點幾鐘黎到,餐廳已經坐無虛席,皆因呢間餐廳舖位細細,只有十多個位提供,不過好似去左日本小店咁,好有家庭feel架睇過餐牌,一個定食都係大約一百蚊,幾抵當日點左半條鰻魚定食同山賊豚肉燒,附有飯素既珍珠米,前菜同味噌湯,上枱都幾精美先講個味噌湯,入面有蜆有魚肉,提鮮了不少,有驚喜❤️比大部分日式餐廳提供既味噌湯好飲,睇得到呢間餐廳既誠意主食係鰻魚同豚肉燒,前者半條分量已經好足,蒲燒汁唔會過甜,配上外跪內軟既鰻魚,個人好鐘意呢個後者既豚肉微辣,用左黑椒炒好惹味,送飯一流仲有個飯都好濃飯味,珍珠米軟身有米香,估唔到連飯都咁出色👍🏻👍🏻睇黎呢間餐廳會成為我日後成日去既飯堂啦

睇過餐牌,一個定食都係大約一百蚊,幾抵

後者既豚肉微辣,用左黑椒炒好惹味,送飯一流