2023-03-05 221 瀏覽
再訪日本料理小店 氣氛仍舊好似去日本咁播著日本動漫的歌曲 加上了不少動漫擺設🫰🏻食物保持水準 份量又多~.🔸汁煮豬軟骨 $74大大件既豬軟骨 蚊得好淋肉唔會柴 配埋沙律菜食 perfect!🔸豚肉生薑燒 $68呢個上次都有叫 份量又多 煮得好入味 所以一定要encore✨唔好以為生薑會好辣 其實係更帶出個鮮味佢煮到成件事好夾.🍱+$30 就可以轉做定食有前菜 漬物 煎茶 味噌湯 珍珠米 (其中見到有得+$10轉貓飯)見佢個名咁得意 我又轉下先😂原來係有木魚 紫菜再加埋醬油係d飯底部 撈哂黎食~ 今次個前菜竟然係關東煮~ 有竹輪 白蘿蔔 同個充滿芝心的福袋🥰.🔸芝麻雞翼(3隻) $42大愛佢個芝麻雞翼 個外皮勁脆 雞肉嫩滑😍.📍稚📌元朗俊賢坊18號權益大樓3號舖
再訪日本料理小店 氣氛仍舊好似去日本咁
播著日本動漫的歌曲 加上了不少動漫擺設🫰🏻
食物保持水準 份量又多~
🔸汁煮豬軟骨 $74
大大件既豬軟骨 蚊得好淋
肉唔會柴 配埋沙律菜食 perfect!
🔸豚肉生薑燒 $68
呢個上次都有叫 份量又多
煮得好入味 所以一定要encore✨
唔好以為生薑會好辣 其實係更帶出個鮮味
佢煮到成件事好夾
🍱+$30 就可以轉做定食
見佢個名咁得意 我又轉下先😂
原來係有木魚 紫菜再加埋醬油係d飯底部 撈哂黎食~
今次個前菜竟然係關東煮~
有竹輪 白蘿蔔 同個充滿芝心的福袋🥰
🔸芝麻雞翼(3隻) $42
大愛佢個芝麻雞翼 個外皮勁脆
雞肉嫩滑😍
📍稚
📌元朗俊賢坊18號權益大樓3號舖
2023-02-25 377 瀏覽
我們一行4人到餐廳,門口沒有清晰指示排隊位置,人們都只是亂排。我入內向店員詢問是否需要取飛,店員說不用,又沒有mark低我們有多少人等位,只叫我在門口等。店員說因為餐廳只有60分鐘用餐時間,預計有顧客只剩15-20分鐘用餐,因此叫我在門口等15-20分鐘。及後我們再等了20分鐘,我再詢問同一店員是否有位,她再叫我等20分鐘。我說:「20分鐘前你叫我等20分鐘,現在又叫我再等20分鐘,其實情況如何?要等多久呢?」店員只是說不知道,又說真的不用拿等位飛。最後,我們也沒有再無了期的等待。其實給我們一張小小的等位飛,mark一下輪候編號及情況,真的有這麼難嗎?雖然這間餐廳得到高度評價,但「未幫襯,先難受」的經驗,已令我不想再光顧它了!

2023-02-18 236 瀏覽
身為一個唔孤獨嘅美食家,緊係去到邊食到邊啦。今日入左元朗,向朗屏站附近俾間舖頭仔吸引左入去。汁煮豬軟骨定食($68)市面上好多豬軟骨油膩又唔夠淋,宜間煮得啱啱好,骨位軟而肉唔爛,配埋芝麻醬椰菜絲一齊食,完全唔覺膩。貓飯 (套餐+$10升級)深夜食堂見過嘅飯,今日終於食到。可惜佢牛油味重得嚟,醬油又太少,成個飯俾牛油搶哂d味。

汁煮豬軟骨定食($68)

貓飯 (套餐+$10升級)
汁煮豬軟骨定食  +貓飯
  • 汁煮豬軟骨
2023-02-16 366 瀏覽
元朗隱世日式小店一入店舖就有好多動漫既畫,近天花位仲擺放左不少既動漫模型,完全有尋寶走進日本小店既感覺。🥕招牌蒲燒鰻魚(原條)$126+$30 $156⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️一上枱條鰻魚真係好大條呀~鰻魚勁肥美厚身,燒得好靚魚油出晒黎,而且魚肉冇骨冇刺,再配上鰻魚汁,忍5住一啖拉一啖甘餸飯呀~🥕汁煮豬軟骨$74+$30 $104⭐️⭐️⭐️⭐️☆“完全不吝嗇有好多塊豬軟骨,全部都煮到十分入味,而且都炆到淋晒,勁易入口,味道不會太鹹剛好。每份主食+$30就可以升級為定食定食包括:前菜、漬物、煎茶、味增湯、珍珠米。味增湯有蜆肉係入面,鮮味十足,偏清甜,同外面既味增湯完全5同。另外漬物係關東煮,有年糕福袋比較痴牙,蘿蔔好鮮甜,仲有獅子狗,湯十分清甜。
元朗隱世日式小店

🥕汁煮豬軟骨$74+$30 $104⭐️⭐️⭐️⭐️☆“

每份主食+$30就可以升級為定食
定食包括:前菜、漬物、煎茶、味增湯、珍珠米。

2023-02-16
  • 汁煮豬軟骨定食
2023-01-31 290 瀏覽
呢間係元朗頗受歡迎嘅日式小店,平日夜晚嚟都坐滿晒!今日同朋友兩個人嚟食晚餐,結果食到超飽😂首先,我哋嗌咗個鐵板金菇肥牛卷,伴碟都已經好有誠意,有玉子、蕃茄、沙律菜等等,肥牛卷有幾大舊,個燒汁都好味!然後我哋嗌咗兩個主食,都有加$30 升級定食手,包埋麵豉湯、前菜(今晚係關東煮!)、珍珠米等等,好豐富!個麵豉湯有蜆肉喺入邊,真材實料!!關東煮有兩舊年糕福袋,個湯清清地,我飲晒😂嗌咗個原條鰻魚飯,真係超大條鰻魚!啖啖肉好正,送飯一流,仲嗌咗個汁煮豬軟骨,啲肉好嫩滑!

2023-01-31
5 分鐘 (堂食)
排咗20分鐘,準備有位入座的時候,有三個新來的人,店員見到三位,立即安排位置給他們,跟我們說等多10分鐘。我理解香港位置很少,但可否用一個更好的方法去處理?譬如解釋一下,而不是直接叫我們等多10分鐘。最終我們等了10分鐘後,被安排入座。我開睇Menu,3分鐘左右,同一個店員走過來話,用餐時間只有1小時你們快啲order。我心諗係咪黐咗線?我用半個鐘時間等入座,中間冇催你,而且接受咗唔公平嘅入座安排,但我用3分鐘看Menu都俾你催落單。成個晚餐過程,非常難受,店員態度非常惡劣。全程黑面。如果可以的話,店舖應該要給予店員重新的training。食物正常,樓面店員非常惡劣。After queuing for about 20 minutes for a table for 2, suddenly a group of 3 came up. They told a waiter “a table for 3”. The waiter immediately assigned them a table which was supposed to be ready for us since som

After queuing for about 20 minutes for a table for 2, suddenly a group of 3 came up. They told a waiter “a table for 3”. The waiter immediately assigned them a table which was supposed to be ready for us since someone just finished their meals. I was shocked, although I understand time and space are expensive in Hong Kong, they would serve as many customers as they can. Can't he explains more instead of asking me like “you two right? Wait for about 10 more minutes.”?

Anyways, after additional 10 minutes, we got a table eventually. I started reading the food menu for about 2 or 3 minutes. The same waiter came up and told me like “you have only an hour here, so choose the food and order them quickly”. I was shocked again. I thought I might finally enjoy my dinner after waiting for 20 mins plus 10 mins extra waiting time without rushing anyone and accepting the arrangement of allowing people jump into the line. Now, you told me I spent 3 mins which is too much time on reading the menus and choosing the food!? It was so rude to me. Unacceptable, really.

The last thing I would say to the waiter is. Please just tell us early if we aren’t welcome, we wouldn’t get into the restaurant. We would haven't gotten into it. To be honest, the food wasn’t bad, but the waiter are. Think carefully before you go. Please.
2023-01-25
30 分鐘 (堂食)
2023-01-13 332 瀏覽
雨勢未有大減 全日都係落住雨啊去咗百鳥塔 俯瞰一望無際嘅元朗再去附近 搵咗間日系風嘅餐廳呢好似日本居酒屋嘅格調 細細間嘅入到去 見到牆上畫滿咗好多動漫又可以睇您識幾多套 打卡一流呢仲有數碼暴龍 同埋海賊王嘅砌圖重點係賣相正 且食物嘅性價比高又有日文歌聽 成個感覺好舒服唷哈哈 列入咗我最喜愛餐廳之一啦-招牌蒲燒鰻魚 (原條$126/半條$76)真心 比我想像中大勁多 好大條鰻魚吖喂~單睇賣相 已經流晒口水 食落幸福感滿滿~成條鰻魚好肥美 嫩滑 仲燒得好有炭香味~色澤均勻 性價比十分高 我嘅強烈推介啊~而每份主食 都可以加三十蚊 升級做定食~有前菜漬物 煎茶味噌湯同珍珠米 好豐富~ -大阪燒 ($78)呢款係限定供應啊 份量同配料都好足~新鮮滾熱辣 面上有一條條木魚同紫菜~入面好多椰菜絲同沙律醬 飽肚感滿滿~ 大阪燒嘅份量 啱晒三五知己一齊食喔~-味淋魚干 ($42)人生第一次食燒雞泡魚乾 晶瑩通透~面上搽咗味淋再燒 所以食落甜甜哋~咬落仲好煙韌 呢款當零食簡直一流~食過一定會愛上 真係食到停唔到口~
雨勢未有大減 全日都係落住雨啊
仲有數碼暴龍 同埋海賊王嘅砌圖
重點係賣相正 且食物嘅性價比高
又有日文歌聽 成個感覺好舒服唷
哈哈 列入咗我最喜愛餐廳之一啦

招牌蒲燒鰻魚 (原條$126/半條$76)
真心 比我想像中大勁多 好大條鰻魚吖喂~
單睇賣相 已經流晒口水 食落幸福感滿滿~
成條鰻魚好肥美 嫩滑 仲燒得好有炭香味~
色澤均勻 性價比十分高 我嘅強烈推介啊~
而每份主食 都可以加三十蚊 升級做定食~
有前菜漬物 煎茶味噌湯同珍珠米 好豐富~
大阪燒 ($78)
呢款係限定供應啊 份量同配料都好足~
新鮮滾熱辣 面上有一條條木魚同紫菜~
入面好多椰菜絲同沙律醬 飽肚感滿滿~
大阪燒嘅份量 啱晒三五知己一齊食喔~
味淋魚干 ($42)
人生第一次食燒雞泡魚乾 晶瑩通透~
面上搽咗味淋再燒 所以食落甜甜哋~
咬落仲好煙韌 呢款當零食簡直一流~
食過一定會愛上 真係食到停唔到口~
2022-10-18
2023-01-11 324 瀏覽
睇定食有無心機整通常可以睇嗰麵豉湯,求其用滾水沖嘅我去$12店買$12/10包麵豉湯自己沖都得啦😠今次介紹嘅日本料理就非常有水準,麵豉湯有豆腐呢啲基本,入面竟然仲有好多菇同兩隻蜆😼就咁睇個麵豉湯,已經知道廚師好認真了👍🏻和風牛肉定食 $64+$30定食+$10貓飯西京燒比目魚定食 $86+$30定食+$10貓飯兩份定食都轉咗定食,包括前菜、漬物、煎茶、珍珠米同麵豉湯🥣另外再加多咗$10轉貓飯,多咗木魚片、紫菜同牛油,個飯好香好邪惡😋比目魚魚肉厚身,外皮燒得好香脆,但肉質仲好嫩滑,一啲都唔腥,反而好香魚油味🤩和風牛肉汁好香濃,撈飯一流😍牛肉超級多牛,簡直可以形容為牛肉山😱食咗一半已經好飽,需要男朋友幫手🤣關東煮湯好清甜,蘿蔔炆得好淋,好入味💯沙律入邊竟然有玉子燒,整得好用心🫶🏼除咗食物之外,店鋪都有好多動漫砌圖同埋掛畫裝飾,大家不妨發啲時間留意吓😆稚 (元朗)元朗俊賢坊18號權益大樓3號舖#bei9sik元朗

和風牛肉定食 $64+$30定食+$10貓飯
西京燒比目魚定食 $86+$30定食+$10貓飯

稚 (元朗)
元朗俊賢坊18號權益大樓3號舖
#bei9sik元朗
2023-01-06 238 瀏覽
約朋友在朗屏食飯,一路走到俊賢坊,有一家店面都頗有特色的日式餐廳。入到店內,另有一番風味,竟然係走日本漫畫風,所有回憶返哂黎我和朋友各點了一個定食🔺招牌蒲燒鰻魚(原條)呢個定食一望已經好驚喜🤩鰻魚超厚肉,燒得又好靚,色澤均勻,魚肉好鬆化,兩則仲要燒到脆邊,必食推介🔺照燒雞扒定食好juicy既照燒雞扒,味道調校得很好,而且鋪滿紫菜碎,賣相都極吸引兩個定食都有關東煮小食,蜆肉麵豉湯,珍珠米飯;所有食物都係熱辣辣,成個定食都勁有誠意🔺熊本和牛串🔺原隻汁燒魷魚筒串燒都係高質之作,唔會干身亦食到本身食材之鮮味去開元朗既朋友絕對可以一試,支持小店

我和朋友各點了一個定食
🔺招牌蒲燒鰻魚(原條)

🔺照燒雞扒定食

🔺熊本和牛串
🔺原隻汁燒魷魚筒
串燒都係高質之作,唔會干身亦食到本身食材之鮮味

去開元朗既朋友絕對可以一試,支持小店

2022-12-21 247 瀏覽
稚位於元朗朗屏站嘅俊賢坊,俊賢坊近幾年開左好多食肆,有質素嘅餐廳都唔少,台、中、日、泰….,市區嘅朋友可以先醫肚再去元朗市或近郊遊覽,今天我book左稚,店舖唔算大,墙壁貼著動漫,因為快聖誕節,有聖誕裝飾,播著日本歌,仲以為去咗日本,店員好有禮貌,小店有好處,招呼周到,還有籃比你東西放櫈低,食物秒到枱上,雖然規定只可堂食60分鐘,要食好嘢無所謂,如果惊無位可以book定位。👍原條鰻魚飯升級定食$126+$30+$10(飯轉貓飯)條鰻魚幾乎長過隻碟,唔個飯叫貓飯,有木魚碎同紫菜,店員細心教攪勻先食👍豚肉生薑燒升級定食$68+$30豚肉炒得不硬,感覺是豬頸肉,有生薑味,有少少甜味,送飯食剛剛好定食包前菜,珍珠米,味噌湯,漬物👍味啉魚干(推介)$42好味,拌上沙律醬食

👍原條鰻魚飯升級定食$126+$30+$10(飯轉貓飯)

👍豚肉生薑燒升級定食$68+$30

👍味啉魚干(推介)$42
好味,拌上沙律醬食
2022-12-20
  • 豚肉生薑燒定食
呢間元朗人氣餐廳一直都想去試下,終於就到時間可以同朋友一齊去食喇😁😁個體驗係好正,真係幾推薦大家去試下👍🏻首先個餐廳佈置比我嘅感覺係日本懷舊look🎎一入到去係佈滿好多童年動漫人物🎏例如龍珠,海賊王😄好似去左日本咁🏯另外個店員服務都好好,一嚟到就送上熱茶🍵同咪介紹幾款店家推薦菜色比我地,我地簡係要叫上招牌菜式鰻魚定食喇,果然好驚訝,係正到爆吖😋😋西京燒比目魚 $86係兩舊好大舊比目魚吖🐠煎到個邊邊有小小金黃色,而且脆脆地,但個肉質係完全吾「鞋」架,好滑,好嫩😋食落口好似有啲檸檬汁嘅味道🍋令到個魚嘅口感變得更好。師傅冇用太多嘅調味料🧂但都完全冇魚腥味👍🏻睇得岀師傅好好功夫,真係好好食😋招牌蒲燒鰻魚 $128呢個係原條鰻魚,即叫即燒,勁大一條,一個人食曬成條鰻魚真係好滿足😋而且個鰻魚係燒到勁入味,肉又勁滑☺️一咬落去真係好juicy,好香口,又勁肥美😝真係啖啖鰻魚肉🐟🐟定食有漬物🍲煎茶🍵味增湯🍲珍珠飯🍚個漬物係有勁大舊嘅蘿卜,煮到勁入味又好冧😋個湯係有蜆,好肥美,再加咪個菇🍄真係飲完成個人都好暖粒粒👍🏻貓飯呢個飯有啲特別😆佢上面加左紫色同咪木魚碎,令個飯愈食愈香,就算係咁食完一個飯都冇問

西京燒比目魚 $86

招牌蒲燒鰻魚 $128

貓飯
呢個飯有啲特別😆佢上面加左紫色同咪木魚碎,令個飯愈食愈香,就算係咁食完一個飯都冇問題😋

厚燒玉子 $30/4
個玉子係勁大陣牛奶同好香嘅蛋味🍳勁厚實,食落去又甜甜地。而且個份量又吾少,都有成4大舊🥚上面燒到脆脆地,再加咪上面嘅沙律醬🥗令到個玉子變得更香口,外脆內軟,真係會食完一舊再黎一舊😋😋
係社交平台見到好多朋友都去左日本旅行🤩仲要post一堆日本美食🤤我又點會忍到🫣於是上網揾下返工附近有咩日本菜正既,去止一止口癮先🥰🥰呢間 稚 ,個名好Omakase😂又多好評👍又夠近我😌D食物既相又幾吸引😍好!就食呢間🤓一入去既感覺好有童年回憶✨有好多細個睇開既卡通人物😍例如:火隱忍者、男兒當入樽、海賊王、數碼暴龍、龍珠等等,好靚👍雖然地方比較細,但感覺好溫暖🌞好日式❤️係網上見好多人都食招牌鰻魚飯+照燒鷄扒飯,所以我地今次都係叫左呢兩樣再加多1款小食:🍴招牌蒲燒鰻魚(原條)$126 升級左定食+$30=$156呢條鰻魚真係好誇張😂😂有成隻前臂甘長,又厚又香,未食已經聞到陣味🤤我本身好中意食魚,所以呢餐真係好滿足😎但我個位本身唔太喜歡食魚既朋友仔都食左我1/3條鰻魚🤣仲要不停讚條鰻魚好香好多油脂。可想而知係真心好食😋好彩無介紹錯🎉🍴照燒鷄扒 $66 升級左定食+$30=$96一上菜既時候,我望左一眼塊鷄,心諗: 呢塊鷄應該唔會脆🙊所以我食飯食到一半都唔去試佢。直到我個朋友仔叫我試下,我唯有食一舊啦😂點知…係!脆!架!😍😍仲要有炭燒既味道,好香呀!點解既?點解既?點解既?😱😱😱我都想知!但
好!就食呢間🤓

🍴照燒鷄扒 $66 升級左定食+$30=$96
我都想知!但我唔好意思去問🫣如果你地下次過去試,可唔可以幫我問下大厨點解個樣望落係淋既,但食落係脆既?超正呀😋

定食包括:前菜、漬物、煎茶、味增湯、珍珠米飯
要表揚下漬物 & 味增湯,漬物入面既大根(蘿蔔),好入味,好好食👍👍一丁丁根都無,正!而味增湯入面既蜆好大好肥🤩呢個時節既蜆都可以咁肥,算少有,唔錯!

🍴厚燒玉子(4件) $30
朋友仔話呢4件玉子應該至少要4-5隻蛋先可以整到😋😋好香既蛋味,我估厨師應該用火槍燒左幾下個外表,所以出面先有少少焦焦地,而入面就好嫩👍👍如果中意玉子既朋友仔都可以一試,唔係既話,可以試下其他小食都得,因為仲有好多款式比你揀。

另外,值得再提下既係入面店員全部都係後生仔🤩好好笑容🥰服務態度都好好👍呢樣係我出外用膳比較重視既一樣✨我相信好多人都係,食物品質固然重要,但服務態度都同樣重要👍

• 照燒雞扒定食
2022-11-30 261 瀏覽
西京燒比目魚燒得啱啱好,唔會太乾身咬落去充滿油脂 好有滿足感食完一啖會好想繼續食調味啱啱好一個人食嘅話絕對夠食跟餐嘅話,記得加錢要埋個貓飯呢一個貓飯係佢哋店舖嘅招牌食嘅時候記得要撈勻先好食大阪燒食落去唔會太鹹仲有少少豬肉喺入面好似去咗日本食咁燒魷魚之前第一次食嘅時候覺得好好食但係今次食呢一個燒魷魚嘅時候就有少少失望上枱嘅時候已經有啲凍左燒雞腎都係一樣 上枱時已經有啲凍咗同埋調味方面就比較淡冇咩特別店舖座位比較少想食嘅朋友記得早少少去攞位咁就唔使排太耐
西京燒比目魚
燒得啱啱好,唔會太乾身
咬落去充滿油脂
好有滿足感
食完一啖會好想繼續食
調味啱啱好
一個人食嘅話絕對夠食

跟餐嘅話,記得加錢要埋個貓飯
呢一個貓飯係佢哋店舖嘅招牌

冇咩特別

店舖座位比較少
想食嘅朋友記得早少少去攞位
咁就唔使排太耐

稚 Childhood📍元朗俊賢坊18號權益大樓3號舖稚,住大西北嘅朋友已經推介過我食呢間餐廳好耐,話午市定食套餐好抵食。今晚朋友嚟搵元朗接我放工,我靈機一觸,諗到叫佢陪我嚟食,等我唔洗諗幾時要自己一個去食咁無癮。好開心終於食到呢間元朗人氣日本菜,我好鍾意佢嘅定食俾到一種日本嘅家庭感我,店內又有大量動漫裝飾同播住日文歌,令好鍾意日本文化嘅我哋有種放工後就有飯食嘅幸福感。 💰$42味淋魚干 🐟呢個味淋燒魚干係稚嘅推介燒物之一,佢表面燒得比乾身,有少少焦香,但內裏仍有魚汁,唔會乾爭爭,好好食!我同朋友邊食邊傾,點埋鹹味沙律醬一齊食,眨吓眼就食晒成碟,真係好食到想加單!不過因為其餘兩份定食實在太大份,所以我哋如果叫多客,都未必食得落。 💰$68 (+$30 可升級定食)豚肉生薑燒 🍱生薑燒嘅肉量多到你唔信,話有多過30嚿都唔算誇張,而且同坊間大多嘅豚肉燒唔同,佢唔係用啲火鍋肥豬肉片嚟炒,而係比較厚身嘅豬肉煮成,肥瘦均勻,食多煮唔覺漏!而且,係真係會食到一粒粒嘅生薑粒,夾埋豚肉一齊食變得清爽,醬汁濃而不膩,送飯一流! 💰$76 (+$30 可升級定食;+$10 可轉貓飯)招牌蒲燒鰻魚 (半條)
稚 Childhood
📍元朗俊賢坊18號權益大樓3號舖

💰$42
味淋魚干 🐟

[價錢 Price]
💰$68 (+$30 可升級定食)
豚肉生薑燒 🍱

[價錢 Price]
💰$76 (+$30 可升級定食;+$10 可轉貓飯)
招牌蒲燒鰻魚 (半條) 🍱
至於呢個鰻魚就相信好多人都介紹過啦,佢有半條同原條揀,我哋呢啲唔算大食嘅當然係揀咗半條啦,不過就轉咗貓飯,諗住試下啲特別嘢。貓飯實際上有啲咩材料我唔太清楚,但我食到有柴魚片、紫菜等配料,店員提我哋要撈勻先好食,所以我估應該仲有啲特製嘅醬汁,雖然唔知道係咩,但淨知道佢又好味又特別!鰻魚半條,其實都已經夠晒兩個人食,佢好厚肉,醬汁濃得嚟唔會過鹹,最重要嘅係一啲魚腥味都無,魚肉易夾開但又唔會過淋身,每樣嘢都恰到好處,再嚟一定會叫多次!

每個套餐都有包前菜、湯,同埋茶一杯,我哋嘅前菜係涼拌海蜇,除咗海蜇,仲有貢菜,整得一啲都唔馬虎,讚!唔好睇個麵豉湯細細碗咁,其實都好足料㗎,入邊有兩至三款嘅菇菌,而且仲有蜆肉添,朋友食完第一個反應就係話入面一粒沙都無,正!而伴碟就有兩片玉子,一啲漬物同麻醬椰菜沙律,總括而言,兩個人去食晚餐,叫兩個定食同一個小食,一定可以飽到攬住個肚走!難怪呢間餐廳咁有名氣,份量大嘢食同擺盤又夠晒誠意,我哋一定會再返嚟食!
  • 豚肉生薑燒
  • 味增湯
  • 前菜
  • 味淋魚干
2022-11-27 166 瀏覽
同男朋友行完街諗住食埋個飯先返屋企 😛見到呢間餐廳門口有條小人龍🐉古語有云有人龍既地方就係好地方所以我都冇諗太多就決定左食呢間餐廳入到去見到餐廳既裝飾都有唔少動畫元素🥳動畫迷黎到都應該會幾開心嫁🍱招牌蒲燒鰻魚(原條)$126 ✨10/10本身半條鰻魚係76蚊 我地加左50蚊升級左做原條鰻魚都好大條 差唔多有我大半隻手臂咁長💪🏻而且上檯果陣熱辣辣 食落真係好滿足鰻魚亦都好肥美 而且成條都冇骨真正可以做到大口食肉既快感最尾條鰻魚大到同男朋友兩個都食唔哂🥹如果唔太大食既朋友半條都應該夠食🐷豚肉生薑燒 $68 ✨9.5/10店員拎上檯果陣我俾佢個份量嚇親😨見到一個大碟裝滿哂豚肉 真係未食先興奮呢到既生薑燒係用咗豬頸肉整出黎食落好爽口而且充滿油脂感🤤生薑燒汁係甜甜地酸酸地 而後勁係有d薑味每啖食落口都覺得好香 好想不停食😚我地加左30蚊轉做定食定食配有前菜 漬物 味增湯 同埋珍珠米見到另外加10蚊可以將珍珠米轉貓飯🐱係好奇心驅使下我決定試下咩係貓飯🥹原來貓飯係飯面鋪滿左紫菜而且飯底下面有舊牛油 食落非常香口漬物係隻蟹鉗 食落都幾鮮味 非常有誠意🦀呢間小店鋪頭入面座位唔算太多想黎試下既既朋友可能要
同男朋友行完街諗住食埋個飯先返屋企 😛
見到呢間餐廳門口有條小人龍🐉