2023-03-13
適逢好友生日,要揾一間佢中意食而又有保證既餐廳🥰我第一時間就諗起元朗既日本餐廳—稚🤩呢間真係我食過平靚正既日本餐廳🥳而且入面既環境仲會令你好有共鳴🫶有好多好有回憶既卡通片poster🥰就好似前排好hit既slam dunk🤩最重要係,店鋪入面都係一班後生仔女🥰🥰大家都好好禮貌,好有熱誠,所以我真係好中意呢間食店🥳🥳因爲上次我食左鰻魚飯,然後好積極同朋友仔推薦😂😂😂所以佢今次都話一定要try try。因爲有餐前味噌湯(一如既往既足料,大大隻蜆,好正)🤩🤩,仲未關東煮(蘿蔔勁甜😋係日本大根,完全無渣🤤個福袋入面有麻薯,好好味)等小食。所以我地今次就只叫左3️⃣樣野食:🍴招牌蒲燒鰻魚飯(半條): $76上次食左全條鰻魚飯,但發現食完實在太飽🙈所以今次唔想浪費💪就叫左半條✅真係剛剛好,Perfect👏鰻魚飯仍然都係生招牌👍好厚超香,係一啖接一啖🤤我覺得除非唔食魚既人,否則都無乜人抗拒到🤣🤣大家去一定要試鰻魚飯!🍴西京燒比目魚 : $86我上次就試左鰻魚,加上朋友今次又有叫😂所以我要試新嘢,就叫比目魚😋食物一上檯,就聞到好香既燒魚味🤩🤩🤩真係口水都流埋🤤無誇張😑我地係即刻起筷🤣🤣🤣結
所以我地今次就只叫左3️⃣樣野食:
🍴招牌蒲燒鰻魚飯(半條): $76
🍴西京燒比目魚 : $86
我上次就試左鰻魚,加上朋友今次又有叫😂所以我要試新嘢,就叫比目魚😋食物一上檯,就聞到好香既燒魚味🤩🤩🤩真係口水都流埋🤤無誇張😑我地係即刻起筷🤣🤣🤣結果係無失望既✅✅比目魚無鰻魚咁多油脂,但佢燒得好香😋同鰻魚相比係唔同既感覺😎原本店鋪介紹係比目魚點沙律醬,但我個人喜歡就咁食🤪點沙律醬就搶曬燒魚皮既香味😌
🍴酥炸生蠔(4件) : $48
我個人本身就唔太好酥炸既感覺🫣因爲覺得佢好厚粉😣但呢4隻酥炸生蠔真係整得好好🤩唔算多炸粉,所以我今次出奇地食曬😌😌可能佢新鮮炸出黎😋D粉唔會厚厚實實👍整體就係好香好好食🥳🥳下次再去食,都會叫呢款👏
兩個食3️⃣樣真係好夠,好飽。200蚊食餐日本野,仲要係晚飯,其實真係唔貴👍👍所以我地都中意黎呢間,推薦推薦✅