2018-09-30 47 瀏覽
早兩日同朋友過咗去灣仔大王東街是一間拉麵店 叫做神虎麵商店 入到去鋪頭雖然唔係話好大但係都幾企理 我呢就嗌咗個海老虎拉麵即係味噌湯再加蝦海蝦湯底 而我朋友呢就嗌咗個黑虎拉麵真係黑蒜油拉麵 佢嘅配料有叉燒 我嗰碗海老虎呢除咗有海蝦做湯底之外仲有啲櫻花蝦做配料 仲有三粒類似肉丸嘅東西 啲肉丸咬落去有少少薑味 至於小食方面我就是這個神虎餃子同埋炸雞塊 嗰個黑蒜油拉麵呢我覺得蒜味都好濃 佢個叉燒都好大塊半肥瘦 佢嘅神虎拉麵呢好香胡椒味入面都係普通嘅豬肉餡 煎得幾香口至於炸雞塊呢我個人覺得就好抵食38蚊有四大舊 總括嚟講呢間拉麵店又好食性價比較高
2018-09-24
2018-09-29 1475 瀏覽
拉麵雖然各家各店唔會太大差異,但湯底同配料不同嘅配搭永遠令人躍躍欲試。今次嚟到利東街隔籬嘅神虎麵商店,呢間拉麵店嚟自大阪,香港只此一家,由日本師傅主理。叫咗黑虎(黑蒜)同海老虎(蝦)兩款。我食嘅海老虎係香港限定,即使喺日本總店都食唔到架~湯頭蝦味濃陏,但唔係因為櫻花蝦仔,而係特製蝦油帶出鮮味。選用偏向東京風味嘅曲蛋麵,掛湯力高。整體比較鹹香,貼近日本人口味。薄叉燒係用西班牙豬肩肉整,肉腍而味濃。豬肉丸係我第一次見嘅配料。肉丸幾彈牙,入面有爽口蓮藕粒。細佬一如既往揀咗黑蒜拉麵。我哋亦加咗$12,share溏心蛋食。蛋黃流心,蛋白剛熟👍小食方面我哋較為推介餃子。煎餃子比常見嘅大隻,內餡鎖住肉汁但肉本身並唔肥膩,仲有唔少蒜粒。特別係皮造得稍帶黏韌,更加可口。必須趁熱食先夠脆!炸雞睇得出絕對自家製,大件嘅雞塊用上嫩滑雞脾位,炸皮有葱蒜絲,更加香。拉麵店喺油、麵質等等地方都冇得按個人喜好揀,特別在叉燒同豬肉丸,適合鍾意濃味湯底嘅人。
叫咗黑虎(黑蒜)同海老虎(蝦)兩款。
我食嘅海老虎係香港限定,即使喺日本總店都食唔到架~
海老虎
湯頭蝦味濃陏,但唔係因為櫻花蝦仔,而係特製蝦油帶出鮮味。

薄叉燒係用西班牙豬肩肉整,肉腍而味濃。

豬肉丸係我第一次見嘅配料。肉丸幾彈牙,入面有爽口蓮藕粒。

細佬一如既往揀咗黑蒜拉麵。
黑虎

我哋亦加咗$12,share溏心蛋食。蛋黃流心,蛋白剛熟👍

炸雞塊

2018-09-27 44 瀏覽
灣仔有一間來自大阪的神虎麵商店,之前朋友吃過,覺得不錯,尤其是厚切叉燒,因此今晚與朋友收工來試一試叉燒,是不是朋友所講那麼好吃呢?!內部環境不錯,富有大阪的色彩點了個海老虎拉麵,因為用櫻花蝦的關係,更能帶出豚骨湯底的鮮甜味,薄切叉燒, 好有口感,肉丸味道剛好,拉麵更爽口,雲耳夠入味。再加35元,就可以有兩塊厚切叉燒,肥瘦適中,橫切面好靚,一層層,好有咬口,又夠入味又多汁,又不太油膩,因為覺得好味,所以問店員如何做出那麼出色。選用來自西班牙的優質豬肉及拉麵師父會去除太肥膩的部分,再細心用煎的方法煎熟,而不是用火射燒熟。就是用煎的方法,令叉燒平均受熱,咬上每一口,都感到暖。真是用心制作👍點了個神虎精選,喝一口湯,有濃郁的豚骨湯味,但又不會太鹹,配料會比海老虎拉麵豐富一點,依然份量頗多,溏心蛋美味,平時不吃筍乾的我,今次此筍乾,味道剛好,不錯呀! 最後吃清的時候,發現湯中,居然不會浮現太多油,有別於平時的豬骨湯底。如果是吃貨的話,不夠吃的話,可以加12元,加多一個麵,細心的店家會幫客人加湯。

內部環境不錯,富有大阪的色彩

2018-09-26
5 分鐘 (堂食)
2018-09-26 41 瀏覽
3款湯低都很濃郁!海老-偏咸蝦味濃郁! 頭兩啖覺得很美味……但食落有點咸。神虎精選-咩餸都有齊而且好味,但食落都有點膩! 因為都係偏濃!黑虎-蒜味濃郁,亦好味! 但因為係小朋友食,所以食唔曬,因為其實都幾溜的對小朋友來說!整體湯低都好味,但偏濃頭兩三啖覺得很美味……但食落就覺得有點咸及膩。燒叉燒$35有兩件底食又好味!唐心蛋偏咸……餃子就無咩特別驚喜,但係好味的綠茶汽水,但有點價$22一支整體係好味的,會再幫襯!
3款湯低都很濃郁!
海老-偏咸蝦味濃郁! 頭兩啖覺得很美味……但食落有點咸。

燒叉燒$35有兩件底食又好味!

唐心蛋偏咸……
餃子就無咩特別驚喜,但係好味的

綠茶汽水,但有點價$22一支

整體係好味的,會再幫襯!
2018-09-25
20 分鐘 (堂食)
  • 神虎餃子
  • 極叉燒(豚腩肉)
2K
2018-09-26 1106 瀏覽
呢間來自大阪嘅拉麵店🍜主打豚骨湯底🐷大量豚骨加蔬菜煲足至少8️⃣小時😋味道超濃厚👅仲有黑蒜🖤、辣味🌶及蝦味🦐豚骨湯選擇,味道濃郁😍超有水準👍🏻 ====—====—====—====— 🍜神虎精選($118) 係集合元虎和神虎2款拉麵結合而成,是店內最重量級的拉麵選擇。 麵內除了有齊精選配料如味付溏心蛋、極叉燒(豚腩肉)、味付筍、紫菜外,還有叉燒、豬肉丸、雲耳、洋蔥和京蔥,非常豐富。 麵條只有一款,是較粗的,由於要相機食先的關係,所以落單時預先講定要硬麵,影完相再吃麵條質感剛剛好! 湯底濃稠美味,較為結身,所以掛湯力很高,非常美味! 🦐海老虎($98) 湯底配以濃濃的櫻花蝦製成,再配上櫻花蝦和其他配料,同樣好吃! 湯底相比起原味更加濃郁,且帶出蝦香味道,濃濃的味道又不會過咸。 🍳叉燒煎蛋飯($52) 叉燒煎蛋飯份量又大又多,軟腍入口的叉燒配上黑椒香粉非常惹味香口,配埋流心煎蛋更加吸引! 🥟神虎餃子($42) 餃子一份有5隻,即叫即炸,熱辣辣的餃子皮薄餡料夠鮮, 配上餃子汁味道一流!

====—====—====—====—

🍜神虎精選($118)

湯底濃稠美味,較為結身,所以掛湯力很高,非常美味!

🦐海老虎($98)

🍳叉燒煎蛋飯($52)

🥟神虎餃子($42)

餃子一份有5隻,即叫即炸,熱辣辣的餃子皮薄餡料夠鮮,

配上餃子汁味道一流!

🐥炸雞扒($38)

炸雞扒一份有4件,而且每件份量都很大,肉質外脆內嫩,配埋檸檬和沙律醬很美味!

====—====—====—====—

2018-09-24
2018-09-25 65 瀏覽
自從係日本旅行返黎香港之後,一直好掛住日本既地道拉麵,今次就趁星期五收早過黎灣仔試下呢間大阪過江龍-神虎麵商店!我地去到時7點半左右, 已經坐滿哂人,再遲d就要排隊啦,好在咋!我同朋友分別點左神虎 同香港限定 海老虎首先講下我點既神虎d配料超多好滿足啊豬骨湯底香濃入味,拉麵軟硬適中,係日本既味道啊溫泉蛋一流,好食到唔識形容呢塊極叉燒係超級誇張,份量十足,店員話係精選西班牙豚肉黎嫁!而我朋友既海老虎亦都好吸引佢既湯底更濃味有陣陣蝦香,少少辣味,配料都好多嫁!大食既我地仲點左兩個小食神虎餃子呢個餃子我要大讚,皮真係超薄,好多汁,係超水準煎餃!另外仲有炸雞,其實平時我最唔鐘意炸雞,好怕食到乾真真既肉,但呢到既炸雞,肉質嫩又多汁,一d都唔厚粉,食到好感動,哈哈總括黎講好滿意,食物水準好高,好正啊

我同朋友分別點左神虎 同香港限定 海老虎

首先講下我點既神虎
d配料超多好滿足啊
豬骨湯底香濃入味,拉麵軟硬適中,
係日本既味道啊

溫泉蛋一流,好食到唔識形容

而我朋友既海老虎亦都好吸引

佢既湯底更濃味有陣陣蝦香,少少辣味,
配料都好多嫁!

大食既我地仲點左兩個小食

神虎餃子

呢個餃子我要大讚,皮真係超薄,
好多汁,係超水準煎餃!

另外仲有炸雞,其實平時我最唔鐘意炸雞
好怕食到乾真真既肉,但呢到既炸雞
肉質嫩又多汁,一d都唔厚粉,

食到好感動,哈哈

總括黎講好滿意,食物水準好高,
好正啊

2018-09-19 63 瀏覽
神虎麵 !日本的拉麵!神虎一原味、黑虎一黑蒜味、赤虎一辣味、海老虎一蝦味!黎食梗係食原味!神虎精選 $118 好濃既厚豬骨湯!味道厚得黎又吾覺膩,湯頭大大加分呢!炙燒五花腩😍真心正,炙燒後,面頭香到爆!縱使厚切,但仍入口即化!自製豬肉丸也一讚!軟綿綿得黎又有咬口,幾得意!麵條有咬口,掛湯力強呢,整碗一讚神虎餃子 $42 每日包製,好好食!皮薄饀靚!煎得岩岩好😍有好多肉汁,食落脆口,有驚喜既小食
神虎麵 !日本的拉麵!

神虎精選 $118

神虎餃子 $42

2018-09-10
2018-09-07 94 瀏覽
灣仔利東街上見到神虎面拉麵店,心想應該同其他拉麵鋪差不多,結果令我眼界大開上Openrice望一望,原來呢間餐廳的主打是豚肉湯拉麵,甘就可以比個機會試一下神虎精選¥118配料有味付溏心蛋,木耳,極叉燒,味付荀同紫菜仲有配埋特製的小肉丸湯底的豬骨鮮味濃郁有齊所有配料,分量很大,推薦!叉燒食落有點點焦香味,配上一淡面,味道更惹味。 海老虎¥98豚肉味濃,咸度剛好,好香蝦味仲有蝦干on side,飲到蝦味的豚湯之餘仲可以食到蝦干拉麵面條掛上了豚湯的濃味,而且彈度剛好炸雞塊$ 38香脆可口酥脆鮮嫩多汁的雞肉必點!炸雞岩岩炸出,仲熱辣辣配上酥脆外皮與鮮嫩雞肉的組合神虎餃子$42有五只餃子,煎的香脆可口,内餡很豐富Sapporo Beer $ 32食左甘多煎炸野,最岩配反一支啤酒

神虎精選¥118

配料有味付溏心蛋,木耳,極叉燒,味付荀同紫菜
仲有配埋特製的小肉丸
湯底的豬骨鮮味濃郁
有齊所有配料,分量很大,推薦!
叉燒食落有點點焦香味,配上一淡面,味道更惹味。

海老虎¥98

豚肉味濃,咸度剛好,好香蝦味

仲有蝦干on side,飲到蝦味的豚湯之餘仲可以食到蝦干
拉麵面條掛上了豚湯的濃味,而且彈度剛好

炸雞塊$ 38

香脆可口酥脆鮮嫩多汁的雞肉
必點!炸雞岩岩炸出,仲熱辣辣配上酥脆外皮與鮮嫩雞肉的組合
神虎餃子$42

有五只餃子,煎的香脆可口,内餡很豐富
Sapporo Beer $ 32

食左甘多煎炸野,最岩配反一支啤酒

2018-08-26 1057 瀏覽
今天在灣仔那邊放工, 同事話好想食拉麵, 好近喜帖街那邊開了 神虎拉麵。 大有來頭 嘅拉麵店沿自日本大阪, 材料,口味,湯底都繼承大阪 原店嘅味道。神虎拉麵要豬骨湯底 為主。有神虎,元虎, 赤虎,黑虎,海老虎。 款款都好想試。我哋選了海老虎($98) 再加上精選配料 ($32)。 海老虎款式是香港限定。 表面鋪上大量櫻花蝦, 味筍和丸子。 當然少不了豚肉叉燒。湯底好濃厚, 感覺到有少少膠質黏著嘴唇, 店員講解 在本店用豬骨淆製八小時。 同時亦多了一重鮮蝦嘅味道, 加上香脆嘅櫻花蝦, 湯底味道有層次。 拉麵本身冇軟硬嘅選擇, 不過比較有彈性煙韌, 店員解說麵粉重量比其他拉麵店更為有份量, 亦非常掛湯, 食到最後個湯已經 被吸得七七八八。 粒丸子都好犀利, 內有乾坤。 除咗手打功架之外, 仲加入櫻花蝦, 好味又有口感。 叉燒夠腍滑有肉香。睇番個精選配料, 成碗麵再豪華地upgrade。 極叉燒(豚腩肉)。 好誇張成塊豬扒咁厚。 腩肉又腍又入味唔會過鹹。 肥瘦相間好鬼誘人。 仲有隻味付玉子, 好滑好流心。味付筍 好入味, 啱曬重口味人士。 我哋仲試咗神虎餃子。餃子每天人手包製, 即叫即煎,

神虎拉麵要豬骨湯底 為主。
有神虎,元虎, 赤虎,黑虎,海老虎。 款款都好想試。

我哋選了海老虎($98) 再加上精選配料 ($32)。
海老虎

極叉燒(豚腩肉)

神虎餃子

我哋仲試咗神虎餃子。
餃子每天人手包製, 即叫即煎, 薄薄的餃子皮煎得香脆, 餡料仲有肉汁。 沾上加了胡椒的醋汁, 中和了煎餃子的油膩。

醬油沾麵

我們還選了 "醬油沾麵"。
食沾麵最重要係個湯汁。 因為接近大阪嘅口味, 沾麵汁非常濃郁重味, 可以因應個人喜好沾些少。 沾麵汁用上鰹魚 木魚熬製, 有好重嘅魚味和煙燻味, 非常特別, 製作過程繁複需時, 所以每天限定發售。
食到最後, 可以通知店員把湯加進沾麵汁再煑淡些, 當湯咁飲就圓滿了。

估唔到只係兩碗拉麵加一款小食已經超級飽肚滿足, 下次再來試其他款式和小食。

海老虎
極叉燒(豚腩肉)
醬油沾麵
2018-08-25 79 瀏覽
灣仔大王東街有間來自大阪既拉麵,他們聲稱用上豬骨淆製十多小時來整成湯底,香港只有這家店!大陸亦有一間!其餘的都來自日本大阪了~所以香港人非常方便,不用搭飛機去大阪都食到咁原汁原味既日本味道!這裡環境光猛!而且坐得唔迫夾,店員非常有禮服務很好呢。這店有大約6款選擇,今次我選了「黑虎」,這就是用上黑蒜成份既拉麵了!湯底濃郁真的很濃豬骨香!還滲出陣陣黑蒜香味,這店用上豬腩肉真的是半肥瘦既組合,肉質嫩淋夠入味!拉麵質地剛剛好,是我喜歡的那種爽彈感,我還加了隻溏心蛋。半溶狀既雞蛋味一流!還叫左份餃子!餃子皮香脆,入面肉汁豐富,一咬之下肉汁四濺!要小心呢。我還見到 menu上有款叉燒蛋飯,下次過黎再試下先!今次太飽了
這裡環境光猛!而且坐得唔迫夾,店員非常有禮服務很好呢。

2018-08-24 503 瀏覽
拉麵熱潮喺香港係未停止過,只會見到越來越多拉麵店。今次我就同朋友來到位於灣仔既神虎拉麵。店內乾淨嘅環境首先令我已經好滿意,加上店員嘅服務態度一流。為我同友人推介各式各樣小食及拉麵。首先極力推介重點,神虎精選拉麵。內有味咐糖心蛋一咬就流心滿足。勁大塊啖啖肉的豚腩肉。還有味付筍及爽脆紫菜。如果一人來吃的話,吃一碗已經好足夠。最特別之處呢到所有拉面都以乜虎為名。當中還有赤虎、黑虎、元虎。赤虎,香辣口味,也有少量秘製豬肉丸,及叉燒,唔會太辣 適合想吃辣又不能吃太辣的朋友!!黑虎,黑蒜蓉湯底配料也是差不多也是秘製豬肉丸及叉燒,湯底非常香濃!!另外元虎就是豬骨湯底 當中店內有提及叉燒是用西班牙豬整的。唔知大家知唔知道好多拉麵店有些面底是從日本空運過來所以面質會特別爽口彈牙。另外店內也有不少小吃。有炸雞炸餃子辣芽菜等等。個人最喜歡食炸餃子,皮薄餡靚!!又不太油膩!其實食量唔係太高嘅朋友食一碗拉麵已經好足夠。飲品方面都是以日本飲品為主,個人最喜歡桃味飲品!!

最特別之處呢到所有拉面都以乜虎為名。
當中還有赤虎、黑虎、元虎。

另外店內也有不少小吃。有炸雞炸餃子辣芽菜等等。
個人最喜歡食炸餃子,皮薄餡靚!!又不太油膩!
其實食量唔係太高嘅朋友食一碗拉麵已經好足夠。

飲品方面都是以日本飲品為主,個人最喜歡桃味飲品!!
2018-08-23 76 瀏覽
香港愈來愈多拉麵店,好多都係日本過江龍,多到都唔知邊間係’真‘好食....今日一個人就試左呢間神虎拉麵啦平時食開都係豬骨湯,櫻花蝦湯感覺好特別就吸引左我$98蚊一碗,糖心蛋要加$12,價錢唔太平不過係香港食拉麵就係咁....貴講返碗麵,一開始係ok ge,點知愈食愈咸,到到至尾我飲左3杯水😢拉麵份量偏少,男仔一定唔夠飽,麵質偏硬身,鍾唔鍾意就見人見智,我覺得有得揀會比較好义燒得一塊☹️肉丸係出奇地好食既,好特別木耳好香麻油味👍🏻配菜有紫洋蔥原來好夾既👍🏻呢碗麵既敗筆係個太咸既湯底同埋加$12蚊既糖心蛋冇錯個蛋係糖心既,但係真係咸到一個點🤮🤮🤮好可怕,我食左咁多年拉麵從來未食過咁咸既糖心蛋總結,配菜係ok ge, 好喏重口味既人食,食完要飲多d水,鈉含量超標啊大佬😓😓😓
今日一個人就試左呢間神虎拉麵啦
平時食開都係豬骨湯,櫻花蝦湯感覺好特別就吸引左我
义燒得一塊☹️
肉丸係出奇地好食既,好特別
木耳好香麻油味👍🏻
配菜有紫洋蔥原來好夾既👍🏻
呢碗麵既敗筆係個太咸既湯底同埋加$12蚊既糖心蛋
冇錯個蛋係糖心既,但係真係咸到一個點🤮🤮🤮
好可怕,我食左咁多年拉麵從來未食過咁咸既糖心蛋
2018-08-23
廢話唔多講,灣仔拉麵推薦🍜———🐯🍜神虎精選 $118一上枱未食已經令大食怪流口水🤤因爲配料非常豐富!一望最搶眼的當然是極叉燒(豚腩肉),還有味付溏心蛋、味竹筍、雞肉丸、紫菜、雲耳😱哇,未止呀!😱原著配料下仲有一大塊叉燒😱份量非常豐盛!➡️豚腩肉相當厚切目測近3cm厚🤭採用西班牙豚腩肉,面層燒至微焦,肥瘦相隔肉質嫩腍,入口溶化的程度是一夾就散🤣豚肉入味富肉甘香,好食呀👍🏻➡️叉燒是西班牙豚肩肉,薄切大大片,肉嫩腍不錯👍🏻➡️溏心蛋煮得剛好好靚仔,蛋黃介乎流心和溏心中間,完全係我喜歡的狀態,正!🤤➡️雞肉丸不是彈牙的一款反而是鬆化口感,但混合了年藕粒加添了爽脆口感,有驚喜喎!➡️竹筍就麻麻地啦像有點罐頭的怪味🙈➡️主打的豬骨湯底相當濃郁入味,不過就油左少少,但好味嘅!👍🏻➡️拉麵無得選擇硬度,口感適中的,但喜歡吃偏硬口感的我就略厭食到後期麵質變偏腍啦!整體說,肉食怪/ 大食怪食這碗應該會大大滿足😍但平凡女子應該會感到飽膩食唔哂🤣.🍤🍜海老虎 $98配料和神虎基本上大致相同,只是少了精選配料的極叉燒和味竹筍,以神虎的豚骨湯做底,再加上蝦味噌和櫻花蝦製作成蝦湯🍤蝦湯更添一份香氣,濃香又惹味,這款比原味豚骨
廢話唔多講,灣仔拉麵推薦🍜

———

🐯🍜神虎精選 $118
一上枱未食已經令大食怪流口水🤤因爲配料非常豐富!

➡️叉燒是西班牙豚肩肉,薄切大大片,肉嫩腍不錯👍🏻

➡️竹筍就麻麻地啦像有點罐頭的怪味🙈

🍤🍜海老虎 $98

蝦湯更添一份香氣,濃香又惹味,這款比原味豚骨湯更得我心😋大量櫻花蝦米掛上拉麵,簡直錦上添花,相當惹味😍👍🏻

🐔炸雞塊 $38
四大件炸雞,外表普通但有驚喜!用上雞腿,肉質相當嫩滑,即叫即炸,炸粉薄脆內裡保留豐富肉汁,好食喎!🤤

越普通越見功架,掂呀👍🏻

🥟神虎餃子 $42
餃子每日新鮮自家製,皮薄煎得好靚仔微脆又帶點煙韌,內裡包的肉餡調味剛好,唔錯呀👍🏻
———
整體來說,這家拉麵店位置較偏,但小店服務好環境都算是舒適寬敞,食物用心有質素,價錢又公道,推薦的👍🏻
2018-08-20 45 瀏覽
位於灣仔的神虎麺商店,是一間由大阪來港的拉麵過江龍。今天是七夕,是中國的情人節,大家有沒有找男女朋友一齊過呢?曾經跟媽媽光顧過一次,覺得質素頗高,所以是日便帶男朋友來慶祝七夕啦。醬油沾麵$108夏季限定的醬油沾麵,想吃的朋友仔要把握機會啦。首次光顧時,只有湯麵,這次竟有我愛沾麵,太開心啦。沾麵湯是鯖魚乾和昆布烹製的醬油湯,面層佈滿一層油,是重囗味的湯頭哦。醬油味道很濃,把麵條微微一沾,已變成深啡色,吃到濃烈醬油味。沾麵粗身煙靭,質感彈牙,不錯哦。餃子$42餃子一客五件,每件大小勻一,外皮煙靭帶軟,豬肉餡足味夠香,好吃哦。唐揚炸雞$38吃過一次令我念念不忘的唐揚炸雞,是我大大推介的美食。炸雞一客四大件,每件外皮炸得香脆可口,雞肉選材得宜,肉和肉間帶有豐富的脂肪,肉質軟滑肥美,超美味阿。
位於灣仔的神虎麺商店,是一間由大阪來港的拉麵過江龍。

醬油沾麵$108

沾麵湯是鯖魚乾和昆布烹製的醬油湯
,面層佈滿一層油,是重囗味的湯頭哦。

餃子$42

唐揚炸雞$38

2018-08-17
2018-08-18 72 瀏覽
老友推介一間話食過好好食嘅日本拉麵店,位於灣仔大王東街,一於帶多幾個朋友去試下先!原來呢間拉麵日本有五間分店,中國一間,香港也只有一間咋!先睇睇menu有什麼特色拉麵及小食飲品,價格比想像中親民!拉麵點左"神虎精選拉麵",件燒叉燒夠曬大件好有口感,另外有肉丸,紫菜,溏心蛋都係我的至愛,湯底有濃郁嘅香味,拉麵夠曬爽滑彈牙冇得彈!另外一碗係"元虎拉麵",一樣係以叉燒及肉丸為主,同樣感覺比起香港其他的日式拉麵店有過之而無不及! 抵讚!小食叫左"神虎餃子","辛辣大豆芽菜"! 餃子皮薄及肉汁多,大豆芽菜加左大和風味日式辣汁,十分好食又新鮮!小食仲有一個"日式炸雞塊",配上檸檬汁及沙律醬食一流!雞塊外脆內軟比韓式更好食!飲品叫咗"烏龍茶""波子汽水"及"桃味梳打汽水"!餐廳 使用日本當地直送,比我感覺十分好,好有在日本當地拉麵店用餐的感覺同風味,值得推介!
先睇睇menu有什麼特色拉麵及小食飲品,價格比想像中親民!
2018-07-18