2018-10-24 31 瀏覽
接女朋友收工 佢話想食拉麵 就帶左佢去呢間食#神虎精選 <$118>豚骨味湯底麵偏硬蛋都幾流心 味道唔係特別鹹瘦叉燒都唔係好硬肥叉燒完全係入口即溶#海老虎 <$98>精選+$32好香蝦米味 其他同神虎差不多#炸雞塊 <$38>炸雞好大舊 佢係日式炸雞,炸皮偏薄,但肉厚多汁啖啖肉總結 值得一試!
接女朋友收工 佢話想食拉麵 就帶左佢去呢間食

精選+$32
好香蝦米味 其他同神虎差不多

#炸雞塊 <$38>
炸雞好大舊
佢係日式炸雞,炸皮偏薄,但肉厚多汁啖啖肉

總結 值得一試!
2018-10-24 43 瀏覽
灣仔呢頭好多拉麵店舖, 今次聽聞有一間來自大阪的神虎麵商店, 所以就黎試下!一入到店舖店員主動上前介紹店鋪的拉麵均是以豬骨湯底熬製的濃湯, 餃子都係手工包既~之後我地就分位叫左:海老虎拉麵- 鮮蝦味噌融入豚骨湯頭, 湯底入口濃郁又唔會太過鹹! 同埋配料都有好多, 有櫻花蝦,豚肉(佢地用西班牙豬), 手打豬肉丸!赤虎拉麵-  友人叫左個辣湯, 不算太辣, 再追加精選配料溏心蛋, 令赤虎變得更豐富. 拉麵的軟硬適中, 保留彈牙的口感!唐揚雞- 皮脆肉嫰, 炸得好酥脆, 我地都好滿意個炸雞餃子- 餃子底部煎得很香脆又有肉汁, 店員仲話每日新鮮製造保證質素唔錯辛辣大荳芽菜- 辣辣地, 好惹味又醒胃整體嘅拉麵質數都好好, 無煮到老哂嘅感覺, 要推介手打豬肉丸! 食落口感鬆化, 豬肉味鮮甜仲食到蓮藕的爽口, 都好特別!
之後我地就分位叫左:

唐揚雞- 皮脆肉嫰, 炸得好酥脆, 我地都好滿意個炸雞

辛辣大荳芽菜- 辣辣地, 好惹味又醒胃

2018-10-14
1K
2018-10-20 41 瀏覽
終於有時間同瓊姐見面食飯,今次我哋約咗係灣仔食拉麵,瓊姐介紹我去一間正宗日式拉麵店叫「神虎麵商店」。 拉麵店門口已經好有日本特色 ,大紅燈籠高高掛,一進店內有如置身日本一樣 ,好耀眼啊~打開餐牌,拉麵款式都算多,我就揀選了神虎精選,因為所以配料呢碗拉麵都有齊晒。材料包括有精選配料有味付溏心蛋,極叉燒(豚腩肉),味付筍及紫菜。拉麵彈牙煙韌, 湯底豬骨味濃郁, 溏心蛋好滑溜, 最不得了嘅就係極叉燒,大大件足三両重,哈哈,肉質腍入味。今次真係啖啖肉啊~真材實料,跟足日本風味。而瓊姐就食海老虎,好花櫻花蝦呀~呢個係香港限定,日本同中國長沙店都冇架,唯香港獨有。一品料理就點了神虎餃子, 餃子外形肥大, 餡料十足,煎到外脆內軟,味道很不錯。價錢方面尚算合理正常價,如果有朋友問在灣仔想食拉麵,我都會叫朋友試下「神虎麵店」。

2018-10-20 33 瀏覽
This is a great little ramen place in a popular section of Wanchai (close to Lee Tung Avenue, and almost next door to lovely Bakehouse).   While my family enjoyed bowls of ramen,  I  ordered the following side dishes:- spicy bean sprouts- pork belly- half (partial) boiled eggs- black fungus- bamboo shootsThe bean sprouts was nice a spicy, and a good portion for sharing.  The pork belly was also generous serving and delicious!!! In fact it is better for sharing with at least 2-3 people.  The eggs

- spicy bean sprouts
- pork belly
- half (partial) boiled eggs
- black fungus
- bamboo shoots

The bean sprouts was nice a spicy, and a good portion for sharing.  The pork belly was also generous serving and delicious!!! In fact it is better for sharing with at least 2-3 people.  The eggs were soft and warm and the bean sprouts were very spicy 🌶!

We sat at the counters facing the kitchen, and where we sat the air-conditioning was VERY strong!  It felt like a wind was blowing on us the whole time.  If sitting at the counter, I recommend sitting further towards the back.

I had to take away the grilled pork belly, and FYI they charge $1 for the take away container.

I would come here again!
Side  dishes
Side  dishes
2018-10-18 23 瀏覽
唔知大家有冇一位朋友次次見親佢都淨係會食同一樣既野呢😂如果有既話都幾好,起碼唔使諗食咩麻🤣同親呢位朋友我地好似都淨係會食拉麵多🌚見到拉麵就會即刻諗起佢!今次就食呢間神虎😍聽聞評價唔錯喔~👉🏿✨海老虎 Hkd 98 💸📌呢個係香港限定,唔試點得🤣麵上面都有幾多櫻花蝦,湯底飲落好濃郁,而且呢個仲會跟返個辣椒,食到辣既大家不妨加小小落去試,更加惹味呀!😍飲左一啖真係會愛上,又鮮又甜,好正👍🏿👉🏿✨神虎 Hkd 98 💸📌湯底同樣都非常濃郁,不過今次就係滿滿既豬骨湯!相對蝦湯底俾比較清啲~入面除左有叉燒,都仲會有丸,流心蛋,木耳😍食配料都係到飽呀!佢既流心蛋真心超正,入口啲蛋汁流晒出黎,好好味喔😋叉燒軟腍,冇肥膏,不錯!👉🏿✨神虎餃子 Hkd 42 💸📌食親拉麵一定會叫餃子食🌚餃子控係唔會放過任何一個食餃子既機會架!佢啲餃子堅外脆內軟,但食落又唔會好熱氣,入面啲餡都好足,加左啲薑粒入去👀自己有小小食唔慣,整體黎講係正既!👉🏿✨桃味梳打汽水 Hkd 30 💸📌凍似超級gur!桃味好出,唔會假,食完熱野再飲佢掂呀!
今次就食呢間神虎😍聽聞評價唔錯喔~

👉🏿✨海老虎 Hkd 98 💸

👉🏿✨神虎 Hkd 98 💸

叉燒軟腍,冇肥膏,不錯!
👉🏿✨神虎餃子 Hkd 42 💸

👉🏿✨桃味梳打汽水 Hkd 30 💸

📌凍似超級gur!桃味好出,唔會假,食完熱野再飲佢掂呀!
2018-10-17 84 瀏覽
第二次光顧這間過江龍拉麵店了。麵店座位不算多,裝潢簡潔,設開放式廚房,有吧台和雙人座位。有不同口味的拉麵,例如蒜味、辣味等等。⭐️神虎精選$118這裏的湯底用豚骨熬煮,配料有叉燒、黑木耳、蔥花和豬肉丸。湯底入口甘醇香濃。麵條有韌性,入口軟硬適中。叉燒非常肥美,大大一塊,既有厚度又有軟度。⭐️赤虎$93看到橙紅色的湯底已經覺得味道不一般了!湯底有濃烈的豚骨味還帶有辛辣感,容易入口,不過吃到一半有點受不了!哈哈!因為吃不慣辣。⭐️味付糖心蛋、極叉燒(豚腩肉)、味付筍、紫菜$32另外還添加了配料,糖心蛋呈流心狀,極叉燒又厚又肥美,一半是凝脂,一半是瘦肉,非常邪惡啊!另外筍片十分美味,很爽口呢!▫️份量很足夠,一碗麵已經可以吃得很飽,而且價錢公道,水準不錯。

有不同口味的拉麵,例如蒜味、辣味等等。

⭐️神虎精選$118
這裏的湯底用豚骨熬煮,配料有叉燒、黑木耳、蔥花和豬肉丸。

⭐️赤虎$93

⭐️味付糖心蛋、極叉燒(豚腩肉)、味付筍、紫菜$32

$121.5 (晚餐)
赤虎
👫今次嚟到灣仔食拉麵,原來係嚟自大阪嘅神虎麵商店😚 店鋪唔大,裝潢簡約,環境夠曬光猛整潔,仲有日本拉麵師傅煮出地道嘅味道添❤️一一一一一一一一一一一一一一#神虎精選 <$118>精選有一塊豬肩肉叉燒、一塊豚腩肉、兩粒手打丸子、木耳同一隻溏心蛋😆一上枱已經聞到陣陣濃郁骨香🤤湯底好香豚骨味,麵質偏粗身,比較掛湯,麵質彈牙,唔會煮得過稔🤔溏心蛋都幾流心,豚腩肉比較肥,完全係入口即溶😍麵嘅份量都幾多,女仔食完都幾飽下😝.#海老虎 <$98>▫️精選配料 <+$32>·味付溏心蛋·極叉燒·味付筍·紫菜海老虎拉麵係用蝦味噌醬嚟調味,比起清淡嘅豚骨湯,呢個更加鮮香😋湯嘅顏色豐富,加埋細細粒嘅櫻花蝦,蝦味濃郁🦐豬肩肉大片又薄身,肉質偏軟嫩,比起肥腩肉,我更加鍾意呢種肉質多啲🤗.#炸雞塊 <$38>炸雞好大塊,有3大嚿,炸得香脆又唔乾身😳不過味道一般🤔.🔸後記:·Total有5款拉麵款式:元虎、神虎、黑虎、赤虎同埋海老虎🐯一一一一一一一一一一一一一一👾驚喜指數:❗️❗️❗️🔙翻撻指數:❗️❗️❗️❗️(5個❗最高)一一一一一一一一一一一一一一💑提提你:▪全日
👫

#神虎精選 <$118>
一上枱已經聞到陣陣濃郁骨香🤤
溏心蛋都幾流心,豚腩肉比較肥,完全係入口即溶😍

麵嘅份量都幾多,女仔食完都幾飽下😝

#海老虎 <$98>
▫️精選配料 <+$32>
·味付溏心蛋
·極叉燒
·味付筍
·紫菜
湯嘅顏色豐富,加埋細細粒嘅櫻花蝦,蝦味濃郁🦐

#炸雞塊 <$38>

(5個❗最高)
💑提提你:
▪全日免收加一
2018-10-12 132 瀏覽
天氣涼了,又係食拉麵嘅季節😛放工黎灣仔食個拉麵先返屋企位置稍稍僻靜,位於內街嘅大阪過江龍只有5款拉麵,拉麵硬度,湯汁濃淡都無得揀,由師傅一手包辦有人話,咁先係一間麵店該有的執著要左海老虎,個名好有霸氣外加精選配料,和神虎餃子坐在吧枱,可以看到師傅在包餃子現場制作,不是預製的餃子,一定新鮮好多!餃子先上煎得好香脆皮薄餡料岩豐富!餃子汁更是精髓,黑胡椒香味突出,好味!海老虎登場先試未搞拌的蝦湯不算特濃,但也吃得出蝦湯鮮甜拌入櫻花蝦,蝦味更濃郁!叉燒不肥,但也不會鞋口,不錯!豚腩肉超肥,但入口甘香,油質在口中溶化,比叉燒更美味!流心蛋做得很好,入味非常👍難得過江龍店竟然唔駛排隊,水準又咁高,值得多點來幫襯🤫
天氣涼了,又係食拉麵嘅季節😛
放工黎灣仔食個拉麵先返屋企

位置稍稍僻靜,位於內街嘅大阪過江龍

只有5款拉麵,
拉麵硬度,湯汁濃淡都無得揀,由師傅一手包辦

有人話,咁先係一間麵店該有的執著

要左海老虎,個名好有霸氣
外加精選配料,和神虎餃子

坐在吧枱,可以看到師傅在包餃子
現場制作,不是預製的餃子,一定新鮮好多!

餃子先上
煎得好香脆
皮薄餡料岩豐富!
餃子汁更是精髓,黑胡椒香味突出,好味!

海老虎

海老虎登場

先試未搞拌的蝦湯
不算特濃,但也吃得出蝦湯鮮甜
拌入櫻花蝦,蝦味更濃郁!

叉燒不肥,但也不會鞋口,不錯!
豚腩肉超肥,但入口甘香,油質在口中溶化,比叉燒更美味!

流心蛋做得很好,入味非常👍

難得過江龍店竟然唔駛排隊,水準又咁高,值得多點來幫襯🤫

2018-10-11
海老虎
2018-10-10 2670 瀏覽
是日與老友聚下,因為知佢中意食日本拉麵,特意揀左呢間,入坐時落單,見到依間都幾特別,一般的店麵質都有得選軟硬度,但e間冇,結果真係有驚喜。入門口時店員好有禮貌,拉麵師父會主動以親切笑容歡迎,好有係日本食野的感覺😍神虎精選,乜都有就岩哂我🤭精選神虎正式登場🤣一般拉麵店真心冇咁足料,$118真心抵食,你唔好以為你已經睇到哂有乜餸,其實係拉麵同湯之間仲有一大塊叉燒隔住左,再配搭香濃的豬骨湯底,湯底香濃,肉質既軟又嫩👍🏻👍🏻e塊極叉燒入口有點溶化,一碗面食到幾種唔同感覺,的確好野老友點左碗黑虎,佢大讚湯底夠濃之外,佢特別喜愛果2粒手打肉丸,肉味夠鮮再配上個湯,食到佢笑笑口。另外再叫左2個小食,炸雞塊,即叫即做冇馬虎,炸到外脆內軟,岩岩好我個人覺得其實可以唔洗點沙拉醬都好好味~最後不得不提的是神虎餃子👑 果然係神❗煎到底脆外軟,最緊要係餡料多,肉夠鮮,同平時食的好唔同,真心對推介。我都食過唔少日本拉麵,e間都拍得住日本風味,我就覺得算係幾高質👍🏻值得一試。

神虎精選,乜都有就岩哂我🤭

e塊極叉燒入口有點溶化,一碗面食到幾種唔同感覺,的確好野

我個人覺得其實可以唔洗點沙拉醬都好好味~

最後不得不提的是神虎餃子👑 果然係神❗

2018-10-06
  • 炸雞塊
  • 黑虎
呢排食lunch經過見呢間神虎面商店♨️門面好吸引🌅一試真係好難忘!!神虎🐯🥚🍜一試湯底就知功夫🤪好濃郁Oishi!!配料全部都好新鮮 食到索索聲手打豬肉丸真係好令我難忘🤤好彈牙,豬肉味好鮮甜💯💯神虎係我食過咁多拉麵店以黎第一間有鮮製肉丸😍出色!蔥蒜好新鮮好香,令成碗拉麵味道再昇華!海老虎🔥呢碗都好堅料,好鮮甜充斥全海老🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐🦐我搶左老公一粒肉丸🤪佢得返單丸 因為肉丸實在太正啦!背後既叉燒都低得一讚,肥瘦適中,燒得好香好勻稱♨️滿口油香 勁正!真係食得好開心,食得出又睇得到食材係上等貨😆仲有日本拉麵店必備既冰水🐬🐬解解膩真係體貼.香港最愛拉麵店。神🐯絕對榜上有名

神虎🐯🥚🍜
一試湯底就知功夫🤪好濃郁Oishi!!
配料全部都好新鮮 食到索索聲

蔥蒜好新鮮好香,令成碗拉麵味道再昇華!

真係食得好開心,食得出又睇得到食材係上等貨😆

仲有日本拉麵店必備既冰水🐬🐬解解膩
真係體貼.

香港最愛拉麵店。神🐯絕對榜上有名
  • 神虎拉麵
  • 神虎 (配蛋)
2018-10-09 1848 瀏覽
與朋友逛完利東街,欣賞那特色的街頭佈置後,就行過隔一條的大王東街食拉麵。我們去的是日本大阪知名的豚骨湯拉麵店,名字叫神虎麵商店,在大阪有五間分店,近年到香港及國內的湖南長沙各設一店,而且派日本師傅駐場。店內標明全場的豬肉產品包括义燒及餃子餡都是選用西班牙豬烹調出豚腩肉及豚肩肉,基本的神虎湯底就融合博多豬骨湯及關西上湯,用豚骨、野菜及魚介熬上超過十小時而成,所以湯底濃郁得來帶清甜。其他麵款就另外加配不同材料,如黑虎就加了黑蒜油,赤虎就加了辣椒粉,而香港限定的海老虎就加了櫻花蝦乾及蝦油。各麵款如果加$32就可以轉為精選,配料的薄切义燒就會升級成極义燒(豚腩肉),另外會有味付溏心蛋、味付筍及紫菜。朋友要了招牌的神虎拉麵($98)及神虎餃子($42),我就要了精選海老虎拉麵($98+$32)。平常食的餃子總會覺得餡肉較實及嚡口,但這個神虎餃子的肉竟然腍滑鮮甜,據店長介紹,餡肉除了用西班牙豬肉外,還有蓮藕、椰菜及蔥。餃子煎得外面金黃香脆,裡面則腍滑鮮甜帶些肉汁,好食。朋友叫的神虎拉麵給我試一啖湯,非常清甜,平常食的拉麵通常都帶味噌的濃味,很難會有這種豚骨豚肉的清甜味道。湯麵裡的配料有义燒、豬肉丸

神虎餃子

朋友叫的神虎拉麵給我試一啖湯,非常清甜,平常食的拉麵通常都帶味噌的濃味,很難會有這種豚骨豚肉的清甜味道。湯麵裡的配料有义燒、豬肉丸、溏心蛋、木耳、洋蔥及蔥花, 麵質亦很爽滑。
神虎拉麵

我的精選海老虎拉麵除了在湯上放了很多櫻花蝦乾外,湯裡面亦加入蝦油,所以鮮味很濃香,非常鮮甜。升級了的極义燒(豚腩肉)十分厚切,跟厚豬扒差不多,肉質腍滑而不嚡口,豬肉丸也很鮮甜爽口,味付溏心蛋做得很好,味付筍很爽脆,還有木耳、紫菜、洋蔥及蔥花。
精選海老虎拉麵

雖然不是有很多選擇,但勝在專,平均消費每人$135,簡單得來仍很滿意。
神虎拉麵
精選海老虎拉麵
2018-10-07 36 瀏覽
早排同朋友行街經過灣仔,見到一間拉麵舖叫做神虎麵商店。見入邊都幾多人食所以就試下啦~黑虎拉麵  $93海老虎拉麵  $98其實佢menu上面唔係好多湯底可以揀,而肥妹仔我呢就揀咗個黑蒜油拉麵湯底,而肥妹仔嘅朋友就揀咗個海老虎,海老虎即係味噌湯再加蝦。湯底配料呢就有黑木耳,三粒肉丸,一塊叉燒。而我個海老虎拉麵呢就多咗一啲櫻花蝦,首先叉燒有一定嘅份量,比較偏瘦,食落去好香豚肉味, 唔係好肥,啱曬我!至於嗰啲肉丸入面應該撈咗啲薑蓉同埋馬蹄粒,所以食落去好爽口!至於櫻花蝦呢就提供一種好濃郁嘅海鮮味 ,齋食兩個拉麵點會夠喉呀?餃子  $42唐揚雞 $38肥妹仔我再嗌多兩款小食,一個就係炸雞塊,一個係神虎餃子 。佢個炸雞塊係非常之抵!!!!38蚊就四大嚿,炸得好香口,啲粉又唔厚喎,熱辣辣食落去。神虎餃子啲皮適中,每咬一啖餃子啲肉汁就喺你個口度爆出嚟,新鮮熱辣,好食。總括嚟講呢一間拉麵鋪比起其他拉麵舖嘅質素都高好多

黑虎拉麵  $93

海老虎拉麵  $98

餃子  $42

唐揚雞 $38

總括嚟講呢一間拉麵鋪比起其他拉麵舖嘅質素都高好多
2018-09-26
2018-10-04 43 瀏覽
我老表偉哥係日本通,亦自誇係半個拉麵專家,由於佢知我有寫開blog嘅興趣。就專誠帶我到灣仔試下神虎麵商店。佢話神虎係曰本都有一定知名度,有質素保證。令我都好想試試依隻虎有幾厲害😎每款都好吸引!但聽完店員高度推介後,就決定要試依下呢度嘅皇牌啦諗好食咩,就可以寫係紙度落order😊神虎精選拉麵份量十足,除咗有塘心蛋、叉燒、筍同埋紫菜,更有超巨型厚切雞扒同埋由西班牙豬製成嘅丸子。未食已經流曬口水。食落拉麵條富有口感,都幾彈牙。湯底亦好香濃,飲好多啖也不會太heavy神虎餃子高質餃子🥟!煎得金黃香脆之餘,亦能鎖緊內裏的肉汁。如果嫌食拉麵太寡,亦都可以叫返一碟食下。整體味道唔錯,餃子同拉麵都幾高質!偉哥無介紹錯!

諗好食咩,就可以寫係紙度落order😊

神虎餃子

整體味道唔錯,餃子同拉麵都幾高質!偉哥無介紹錯!
2018-10-03 2159 瀏覽
在日本大阪有五間分店的神虎拉麵店,早在數年前曾落户香港,成為它們海外的第一家分店,最近回歸香港,座落於灣仔大王東街,並由日籍師傅駐埸。吃日本拉麵,湯頭當然是重點,從一幅由大阪總店送給香港分店的文字中,看到神虎的湯底用豚骨、野菜和魚介等,並以猛火熬上十二小時而成,把博多豬骨湯和関西上湯兩種文化融合成為神虎獨一無二的湯底。神虎($98)👍👍👍👍👍奶白色的豬骨湯底, 濃厚得來又帶點清甜的野菜味道。配料方面有原隻溏心蛋、西班牙豚腩肉、雲耳、蔥粒和紫洋蔥絲,最特別是加入了兩粒手打肉丸,令拉麵的配料更豐富。溏心蛋做到流心狀態,入口軟綿,蛋味香濃;豚腩肉肥瘦比例適中,肥肉入口即化。肉丸是師傅每天手製,用豬肉加入蓮藕粒做成,爽彈有致。麵條爽口帶點煙靭,跟香濃的豬骨湯底一起放入口,就完全凸顯出湯底的美味。黑虎($93)👍👍👍👍黑虎的湯底,就是豬骨湯底加入黑蒜油,蒜油令濃厚的豬骨湯底増添蒜香,如果喜歡蒜味的朋友,這個湯底就最適合他們了。配料方面除了少咗一隻溏心蛋外,其餘都與神虎一樣。配料有豚腩肉、雲耳、蔥粒、紫洋蔥絲和兩粒手打肉丸。豚腩肉肥瘦比例適中,肥肉入口即化。肉丸是師傅每天新鮮手製,用豬肉加入蓮藕粒

神虎($98)
👍👍👍👍👍

黑虎($93)
👍👍👍👍

黑虎

豚腩肉肥瘦比例適中,肥肉入口即化。肉丸是師傅每天新鮮手製,用豬肉加入蓮藕粒做成,有肉味並帶點爽口,肉丸同時為整碗麵增添更豐富元素。
黑虎

义燒蛋飯($52)
👍👍👍👍👍
义燒蛋飯

我一向都喜歡吃港式义燒飯,日式义燒處理方法与港式义燒飯雖有點分別,但仍然是我的最愛之一。切成粒狀的义燒,口感更實在,把炒至外層微香的义燒粒放在晶瑩的日本產白飯上,再加了一隻流心太陽蛋。吃的時候把蛋黃刺穿,變成為醬汁,並拌入义燒和白飯一起吃,令义燒、蛋和白飯結合,令簡單的义燒蛋飯昇華。
义燒蛋飯

水壼放了檸檬水,客人自行斟水。

門面

內在環境

餐牌

2018-10-02
2018-09-30 55 瀏覽
簡簡單單晚晚餐食咩好?就食拉麵🍜啦神🐯拉面🍜門口有個大燈籠🏮好易認餐廳鋪位唔算大,望著拉麵師傅帶住頭巾煮面,好有去左日本既味道今次叫左:神虎精選拉面🍜有厚厚叉燒、肉丸🍡、薄叉燒、脆紫菜湯底好濃郁,配上青蔥同紫洋蔥,香得黎帶個湯更鮮。厚叉燒好好味好似食緊東坡肉咁,但佢係將日本拉麵🍜既叉燒煮到變日本調味既日本東坡肉肉丸彈牙 紫菜脆脆的神虎餃子拉面店既餃子係陪襯?普通煎煎煎薄皮少餡?依個餃子🥟我覺得反而係主角皮比一般日式餃子厚,但佢係為左包住肉同湯汁。一咬開,湯汁溶出,好味到- 一定要叫餃子🥟,好讚- 神虎拉面同精選係fd 黎,湯一樣,唔同係個兩粒肉丸、紫菜,面份量係一樣既,不過想食多送d緊係食精選
簡簡單單晚晚餐食咩好?就食拉麵🍜啦

神🐯拉面🍜
門口有個大燈籠🏮
好易認

今次叫左:

神虎精選拉面🍜

有厚厚叉燒、肉丸🍡、薄叉燒、脆紫菜
湯底好濃郁,配上青蔥同紫洋蔥,香得黎帶個湯更鮮。
厚叉燒好好味
肉丸彈牙 紫菜脆脆的

神虎餃子

拉面店既餃子係陪襯?普通煎煎煎薄皮少餡?
依個餃子🥟我覺得反而係主角

- 一定要叫餃子🥟,好讚