收工後,就過咗嚟呢間好多好評嘅酒樓。以下幾款菜式真係值得推介!🔸椒鹽金針菇金針菇好少令人聯想到炸嘅煮法,但估唔到有意外嘅驚喜!金針菇酥脆金黃,散發一種獨特嘅菌菇香味,灑上椒鹽惹味又香口。🔸即燒乳豬乳豬皮色澤均衡,咬落鬆脆,好似食緊薯片咁!豬肉肥瘦適中,肉有肉汁,酥香嫩滑,用傳統炭燒,有啖啖炭香味同濃濃嘅豬香味。🔸伊比利亞叉燒皇半肥瘦,而且熱辣辣!醬汁甜美,好滋味。色澤紅寶石咁,燈光下閃閃發光,賣相不錯!來自伊比利亞的豬肉勝過好多不知名叉燒!🔸糯米炒膏蟹估吾到有一隻蟹~份量足以2-3人吃!就算未到蟹的季節,隻蟹都好多肉,原來用左鹹淡水交界14兩斗門蟹👍🏻糯米煙韌,而且充滿蟹汁的香氣。🔸百花炸釀松葉蟹鉗蟹鉗的肉好肥美,蝦球很彈牙,外面炸至金黃色~

🔸椒鹽金針菇

🔸即燒乳豬

🔸伊比利亞叉燒皇

🔸糯米炒膏蟹

🔸百花炸釀松葉蟹鉗
蟹鉗的肉好肥美,蝦球很彈牙,外面炸至金黃色~
2022-05-29 160 瀏覽
其實我都好鍾意食唐餐今次食哩間質素好好、好岩我哋口味每一碟都好好食 全部我都比心心而且份量好足 真材真料👍🏻👍🏻👍🏻食到好滿足咁正,難怪平日都爆滿!伊比利亞叉燒皇($228)❤️勁正!肥瘦分明,咬落去好鬆軟,色澤靚,蜜味香甜,外層邊邊位有微微焦香,好好味!百花炸釀松葉蟹鉗($58/隻)❤️外脆內彈牙!中間蝦膠好有蝦味,食到有啲蝦粒,口感一流!好味!鮮鳳梨咕嚕肉($118)❤️咕嚕肉外皮好脆卜卜,好似食冰糖葫蘆咁,就算擺耐咁都係脆,中間嘅肉軟綿綿,2重口感👍🏻配埋新鮮菠蘿酸酸甜甜,好清新開胃!碧綠炒蝦球($138)❤️蝦球勁大隻,好爽彈!食得出係新鮮蝦!蝦靚簡單炒個菜已經好好食!糯米炒膏蟹($568)❤️勁正,係用新鮮蟹,多膏、肉又鮮甜,個糯米飯煙煙韌韌,炒得夠乾身,用砂窩上,個底有飯焦,真係好好味!
其實我都好鍾意食唐餐
今次食哩間質素好好、好岩我哋口味
每一碟都好好食 全部我都比心心
而且份量好足 真材真料👍🏻👍🏻👍🏻
食到好滿足
咁正,難怪平日都爆滿!

伊比利亞叉燒皇($228)❤️
勁正!肥瘦分明,咬落去好鬆軟,
色澤靚,蜜味香甜,
外層邊邊位有微微焦香,好好味!

百花炸釀松葉蟹鉗($58/隻)❤️
外脆內彈牙!中間蝦膠好有蝦味,
食到有啲蝦粒,口感一流!
好味!

鮮鳳梨咕嚕肉($118)❤️
咕嚕肉外皮好脆卜卜,好似食冰糖葫蘆咁,
就算擺耐咁都係脆,中間嘅肉軟綿綿,
2重口感👍🏻
配埋新鮮菠蘿酸酸甜甜,好清新開胃!

碧綠炒蝦球($138)❤️
蝦球勁大隻,好爽彈!食得出係新鮮蝦!
蝦靚簡單炒個菜已經好好食!

糯米炒膏蟹($568)❤️
勁正,係用新鮮蟹,
多膏、肉又鮮甜,
個糯米飯煙煙韌韌,炒得夠乾身,
用砂窩上,個底有飯焦,真係好好味!
2022-05-22 204 瀏覽
同同事開完會,當然要食返餐好㗎啦,終於完成咗個大project!聽同事講呢間酒家嘢食唔錯,上餐速度又快,而且夜晚仲好旺場添🦀糯米炒蟹膏 $568-蟹非常多膏 而且鮮甜大隻-糯米飯炒得勁香 口感煙韌-煲邊仲有少少糯米飯飯焦 正-原隻膏蟹配合糯米飯真係冇得頂🐖即燒伊比利亞叉燒王 $228-叉燒王色水好吸引 -蜜糖味道豐富-豬肉嫩而香🦀百花炸釀松葉蟹鉗 $58/1-炸蟹鉗脹卜卜 -外皮酥脆 口感彈牙無比-而且好有蟹肉味🦆香汁鴨舌 $88-鴨舌份量都幾多 而且仲好大條-滷水汁入味 幾出色🥗醬皇翡翠鴛鴦蚌 $228-鴛鴦蚌爽口彈牙-淡淡鮮甜味加上蜜糖豆 好夾-醬皇夠惹味 唔辣總括而言,呢間酒家嘅食物質素相當有水準,可以用出色來形容,下次要再嚟!

聽同事講呢間酒家嘢食唔錯,上餐速度又快,而且夜晚仲好旺場添

🦀糯米炒蟹膏 $568

-鴛鴦蚌爽口彈牙
-淡淡鮮甜味加上蜜糖豆 好夾
-醬皇夠惹味 唔辣

2022-05-17 221 瀏覽
唔到咁細煲蟹粥都有兩隻蟹,所以個粥好甜😋 豉椒炒蟶子皇炒到啱啱熟好正,椒鹽魷魚鬚粉好薄而且切到一口大小😌最尾叫埋紅棗糕薑汁糕做甜品perfect🤭雖然價錢唔算平,但食物精緻而且坐得舒服👍
2022-05-13 218 瀏覽
星期六提早慶祝母親節依間位於佐敦嘅餐廳門口有好多錶位可以泊車椒鹽魷魚佢冇乜炸粉啲魷魚幾鬆軟送酒一流叫咗半隻乳豬但係個份量都幾多六個人都唔係好食得晒佢啲皮都算係鬆軟唔太油另外嗰啲皮同肉係分離嘅依碟係朋友介紹嘅招牌菜星洲麥皮蝦依啲蝦整到好似賴尿蝦咁啲蝦肉好爽口面頭嗰啲蒜頭好香炸到可以連皮食 不過佢啲皮都好易甩所以我決定掹咗啲皮先食更加好味普通蟹粉粉絲啲粉就比較乾身少少黑椒薯仔牛柳粒比較鹹少少同埋比較油但係啲牛肉就好鬼淋
星期六提早慶祝母親節

普通蟹粉粉絲啲粉就比較乾身少少

黑椒薯仔牛柳粒
比較鹹少少同埋比較油但係啲牛肉就好鬼淋
2022-05-11 254 瀏覽
豬媽生日話想食中菜,所以一早訂定枱,可以預留卡位,一坐低就開了一壺玄米茶 ,之後侍應會遞上餐前小食一客,今晚我地叫了6個餸菜,每碟份量都唔細,分別係椒鹽鮮魷 ,法式蜂蜜芥末蝦球, 傳統小炒皇, 有米佬豬手, 姬松茸滑雞煲, 台風炒新竹米粉 椒鹽鮮魷鮮魷炸得香脆,唔油膩又乾身,又唔會硬掘掘 ,配埋沙律醬一流法式蜂蜜芥末蝦球賣相已經好吸引,蝦好大隻好爽口,炸粉好薄唔厚,芥末籽醬好好味,唔油膩,好開胃傳統小炒皇小炒皇鑊氣十足,大大碟非常豐富,有韭菜花,蝦乾,吊片,銀魚,菜圃,腰果,送飯或酒一流有米佬豬手製作需時30分鐘,豬手整得好嫩好香, 加上煙肉和脆米,配埋辣椒碎,真係越食越過癮姬松茸滑雞煲雞煲好滑, 好多姬松茸同洋蔥,味道都可以,不過唔算太特別台風新竹炒米粉米粉炒得好乾身,質地好彈牙, 超級多配料叉燒,蝦仁,雞蛋,韭黃加芝麻,點埋自家製辣椒油,正呀最後每位都會送上一碗桃膠紅棗雪耳糖水,滋潤又養顏。
椒鹽鮮魷
鮮魷炸得香脆,唔油膩又乾身,又唔會硬掘掘 ,配埋沙律醬一流
法式蜂蜜芥末蝦球
傳統小炒皇
有米佬豬手
姬松茸滑雞煲
雞煲好滑, 好多姬松茸同洋蔥,味道都可以,不過唔算太特別
台風新竹炒米粉
最後每位都會送上一碗桃膠紅棗雪耳糖水,滋潤又養顏。
2021-09-28
10 分鐘 (堂食)
2022-04-23 633 瀏覽
今次,我嚟到呢一間神燈海鮮酒家食了放題點心,本以為[放題點心]係多以點心為首要條件才前往食,但去到坐低睇到點放題單,才發現點心其實並不多款色,不過都有dd特色如:豬仔叉燒包。 食物質數方面: 我覺得第一輪都麻麻地,第二、三輪嘅食物賣相也不好看,如蝦餃,一用筷子夾蝦餃皮易穿,炸蝦角,賣相返炸及有窿邊。小食方面,蒜泥白肉、麻辣豬肚絲、口水皮蛋,全部沒麻辣汁,全部都係乾爭爭。以上每一方面,也令我已再沒有興趣了,更不會再幫襯。

以上每一方面,也令我已再沒有興趣了,更不會再幫襯。
2022-03-31 448 瀏覽
襯住仲有得晚市堂食個陣,就同屋企人book咗時間去神燈食諗住之後都多係屋企食住家飯,今日就食豪啲,嗌多啲餸不過食完頭2個先記得影相.首先講一講個前菜舟山海蜇頭彈牙得來夠爽酸酸地好開胃.叫左媽媽最愛嘅金磚豆腐粒豆腐外脆內軟熱辣辣豆腐味好食.鮮鳳梨咕嚕肉味道酸酸甜甜咕嚕肉咬落去皮脆good.小炒王食得多一場黎到緊係要試試佢有我最愛嘅四季豆但最最唔同一定係竟然有油炸鬼!林林總總好多配菜炒得夠乾身 好食.本身想試個星洲麥皮蟹腳點知係食蟹個套餐先有 冇得散叫只好轉叫星洲麥皮蝦點知都好好味上枱已經有浸好香嘅麥皮味咬落口完全好鬆脆入邊嘅蝦肉好鮮甜.薑蔥鮑魚煲打開煲蓋滋滋聲有四隻鮑魚 仲有很多薑蔥夠入味鮑魚嫩滑又彈牙 易入口 唔似要咬香口膠咁.呢間絕對可以encore,下次再黎食長腳蟹,聽聞係呢到嘅招牌。不過少貴,要襯大時大節、屋企人/朋友生日搵定個藉口先黎啦
襯住仲有得晚市堂食個陣,就同屋企人book咗時間去神燈食
諗住之後都多係屋企食住家飯,今日就食豪啲,嗌多啲餸
不過食完頭2個先記得影相

小炒王食得多
一場黎到
緊係要試試佢
有我最愛嘅四季豆
但最最唔同一定係竟然有油炸鬼!
林林總總好多配菜

薑蔥鮑魚煲
打開煲蓋滋滋聲
有四隻鮑魚 仲有很多薑蔥夠入味
鮑魚嫩滑又彈牙 易入口 唔似要咬香口膠咁

不過少貴,要襯大時大節、屋企人/朋友生日搵定個藉口先黎啦
近排越黎越多餐廳暫停營業,好耐冇去中意嘅餐廳食飯啦! 唯有睇下之前食嘢嘅相,望梅止渴喇........呢間佐敦嘅神燈海鮮酒家,主打經典粵式點心同粵菜,之前大時大節都會去食架,雖然價錢少少貴喇,但食物質素真係冇得頂,我願意俾呢個價!神燈小炒王呢個好似係經典菜式,見到好多枱都有order。印象最深刻就係加左油炸鬼落去炒,油炸鬼好脆好香口,又吸嗮其他料啲味,好香好惹味,同埋好想送啤酒食!叉燒神燈嘅燒味好抵讚,午市點心嘅乳鴿已經好出色,次次黎食點心放題都同屋企人人手兩隻。估唔到叉燒都咁有水準。好似仲有個牛肉版嘅叉燒,等開業要去試試。首先叉燒汁甜度適中,隱約嘅炭燒味好正,肉質嫩得黎有咬口,肥瘦均勻,好似唔知係用啲咩好啲嘅豬肉整。菠蘿咕嚕肉雖然咕嚕肉周圍有,但好多地方都整到好伏。唔係好多肥豬肉,就係炸到好硬,炸粉包到好厚。我對咕嚕肉要求都偏高,神燈嘅咕嚕肉我覺得都有中上水准。醬汁酸甜適中,keep到香脆嘅口感,重點係舊豬肉肥瘦適中,彈牙有肉汁。麥皮蝦呢個好似係神燈必食嘅菜式,一上枱已經聞到浸好香嘅麥皮味,係麥香加少少奶香嘅感覺。咬落口完全好鬆脆,入邊嘅蝦肉好鮮甜,落單姐姐真係冇介紹錯。平時連年三十

叉燒

麥皮蝦

平時連年三十同八號風球都開嘅餐廳都暫停營業,呢個疫情真係搞死人........希望快啲過,大家都可以食到中意食嘅餐廳喇。
叉燒(豬)
麥皮蝦
2021-12-15
5 分鐘 (堂食)
叉燒(豬)
2022-02-12 915 瀏覽
🇭🇰佐敦-神燈海鮮酒家唔知有冇90後都好似我咁🤗成日好鍾意去飲茶haha點心真係好好食 而辣椒仔嘅我仲好鍾意叫碟辣椒油點點心 超好食🤤同埋成日同屋企人飲茶 佢地都會就住就住叫 今次終於可以一齊放心咁仼叫啦🤩因為我哋去咗食點心放題~~估唔到都幾多嘢可以選擇 同埋環境都幾好 每張枱都有勁大張保護膜 食都食得安全啲。以下就講吓其中嘅嘢食啦~好似叫咁多樣嘢都冇漏過單👏🏻🔹價錢:大概$200以下/人(我嗰時新年去 所以唔肯定而家有冇再平返啲)🔹時間:限時90分鐘👅蜜椒脆皮雞翼 (⭐8/10)呢個係我最想嚟狂食嘅一個小食~因為平時喺其他酒樓都勁鍾意叫嚟食!-好彩今次都冇令我失望,炸到脆卜卜,仲要即叫即炸,上枱既時候係熱辣辣,咬一啖會爆肉汁,係滑溜嘅雞翼,不過略嫌如果多多少少蜜椒既話就會更加惹味🤟🏻👅瑤柱蛋白炒飯 (⭐7/10)呢個純粹想提醒大家,如果想食嘅話記得叫佢小飯,佢一嚟到大碟到嚇死我哋,係真係平時喺酒樓食咁大碟飯🤢(開頭以為佢會比一碗)不過味道唔錯既,正常發揮咁~👅鮑汁雞腳 (⭐3/10)其實佢個味道OK嘅,有鮑汁味道,亦唔會太鹹,但佢用嘅雞嘅質素好差,全部細細隻,仲要有啲雞腳係黑黑地嘅,
🇭🇰佐敦-神燈海鮮酒家

🔹時間:限時90分鐘

👅蜜椒脆皮雞翼 (⭐8/10)

👅瑤柱蛋白炒飯 (⭐7/10)

👅鮑汁雞腳 (⭐3/10)
其實佢個味道OK嘅,有鮑汁味道,亦唔會太鹹,但佢用嘅雞嘅質素好差,全部細細隻,仲要有啲雞腳係黑黑地嘅,感覺唔太良好🤒

👅金沙熊貓包 (⭐8/10)
一睇就知我係為咗佢咁可愛而叫,仲以為佢得個樣,點知又真係幾好食😋最估唔到佢真係熱辣辣,而搣開佢真係會流沙出嚟㗎,不過唔建議食太多,一份已經有兩個,好易飽🤪另外仲有豬仔造型嘅叉燒包,都好食~

👅紅燒乳鴿 (⭐9/10)
呢個係我認為喺呢度食最回本嘅嘢食😛屋企人都食咗好多隻,佢嘅紅燒乳鴿大大隻,好似又係即整咁,嚟到熱辣辣,燒到好香脆,有肉汁😋

👅黃金小饅頭(⭐4/10)
就係聽日嘅炸饅頭,但佢炸得唔好食,成個饅頭好淋,冇嗰種炸完脆卜卜嘅感覺,有啲失望🥲

👅手拍青瓜,蒜泥白肉 (⭐8/10)
手拍青瓜好入味,而青瓜亦都好爽口,令到你會有keep住想食嘅感覺,酸酸甜甜的味道很開胃。蒜泥白肉嘅蒜蓉切得好碎,而且佢啲蒜蓉唔知溝咗咩醬料,食落特別好味,又唔會同坊間嗰啲一樣好多油😋

👅蝦餃,燒賣 (⭐7/10)
都正常發揮,裏面有好多蝦肉,蝦餃的皮也不會太厚,大大粒,配辣椒油好好食~

最後總結:小編認為今次試呢間點心放題性價比高,其實仲食咗好多唔同款類嘅嘢食,係呢篇野講唔晒啦~~你哋都可以一齊去試吓😋如果食到咩好食嘅都可以喺下面留言話我知🤤

🎏地址: 神燈海鮮酒家 (佐敦)
1.佐敦長樂街14-20號18廣場地下及1樓

#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #followforfollow #food #yummy#likeforfollow #followme #eat #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows #佐敦 #佐敦美食 #點心放題 #點心 #神燈海鮮酒家 @lanternseafood.restaurant
神燈海鮮酒家今次乳豬就化身阿拉丁🤣🤣黎到捽一捽呢間神燈酒家有幾咁神。乳豬今日黎到呢間神燈既主要目的就係試試佢既雞。煲。翅!!!!新年團年飯梗要食豐富啲!!!食返侽口翅𠺘𠺘口先!!雞煲翅一行五人,煲翅每人分到一碗滿滿既,仲有一碗可以有多,你可以見到湯既色相十分濃,金黃色既雞湯散發出陣陣雞味直撲鼻哥😂😂,試啖湯簡直返唔到轉頭,濃稠既雞湯夠味得黎無味精,同媽媽煲既有得fight, 一啖飲完再一啖,熱辣辣,無得彈!!跟住主角個翅,每條都好粗,整佪碗都充滿著翅既身影,每匙羹都有翅嫁!!不得了,翅吸收哂雞既精華,每啖都好夠味!!一百二十分!推介豬數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷礙於無晚上堂食關係,乳豬去即時候係午市,只有一啲點心同部分小菜。咕嚕肉我本身就好鐘意食咕嚕肉,但好食既咕嚕肉唔係咁易食到,神燈就做到,佢炸粉唔多,咬落去係食到啖啖黑豚肉既質感,鬆脆可口,一流。推介豬數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷至於其他點心都市面唔太有分別,整體中上,但個鮑汁鳳爪就要講講。鮑汁鳳爪佢既汁充滿濃厚鮑魚味,同一般食到既係有分別主角鳳爪都比較大隻,食落好嫩滑,令人不能自拔!推介豬數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷
神燈海鮮酒家

今次乳豬就化身阿拉丁🤣🤣黎到捽一捽呢間神燈酒家有幾咁神。

新年團年飯梗要食豐富啲!!!食返侽口翅𠺘𠺘口先!!

雞煲

咕嚕肉

鮑汁鳳爪
推介豬數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷
2022-02-04 239 瀏覽
呢間餐廳之前食過,覺得質數唔錯。海鮮、小菜都好味! 叫咗幾樣野食手,都相當高質。▶️蜜汁脆燒鱔燒鱔切到一件件,好似鰻魚咁。燒鱔好香,又脆口,加上蜜汁甜甜地又唔知有鱔腥味!另外仲可擠少少檸檬汁吊味。▶️星洲麥皮蝦蝦大大隻,用麥皮炸,更脆口。蝦幾新鮮,大隻爽口。少少辣好香口。▶️糯米炒膏蟹用鍋上熱辣辣,糯米飯焦香有少少飯焦。膏蟹多膏,蟹肉幾鮮甜惹味!▶️咕嚕肉即炸卜卜脆,酸酸甜甜,啖啖肉。▶️富豪炒飯炒飯好大碟,有蛋白、蟹籽等。炒得乾爽,飯好香好味!

▶️蜜汁脆燒鱔
另外仲可擠少少檸檬汁吊味。

▶️星洲麥皮蝦

▶️糯米炒膏蟹

▶️咕嚕肉
即炸卜卜脆,酸酸甜甜,啖啖肉。

▶️富豪炒飯
炒飯好大碟,有蛋白、蟹籽等。炒得乾爽,飯好香好味!

2022-02-04 202 瀏覽
其實食中菜真係可以話係千變萬化,今次同屋企人食神燈都幾有驚喜屋企人都鍾意食海鮮,所以魚蝦蟹都叫左糯米炒膏蟹原隻膏蟹炒糯米飯,糯米飯煙煙韌韌好夠味D蟹膏融入埋係個糯米飯裡面,好香蜜汁脆燒鱔 賣相有少少似日式既鰻魚,外面脆卜卜,仲有香甜既蜜糖味,而且唔會腥係一個幾特別既食法星洲麥皮蝦麥片炒到好香脆,海蝦大大隻又夠哂鮮味辣子雞雞粒炸香過,個調味非常惹味燒乳鴿即叫即整,熱辣辣,仲有肉汁添最後餐廳會奉送桂花糕做甜品,下次想試下個點心放題呀

屋企人都鍾意食海鮮,所以魚蝦蟹都叫左

糯米炒膏蟹
原隻膏蟹炒糯米飯,糯米飯煙煙韌韌好夠味
D蟹膏融入埋係個糯米飯裡面,好香

蜜汁脆燒鱔
係一個幾特別既食法

星洲麥皮蝦
麥片炒到好香脆,海蝦大大隻又夠哂鮮味

辣子雞
雞粒炸香過,個調味非常惹味

燒乳鴿
即叫即整,熱辣辣,仲有肉汁添

最後餐廳會奉送桂花糕做甜品,下次想試下個點心放題

午餐
2022-02-02 163 瀏覽
冇咗晚市但團年飯都係要食嘅,咁就揀咗嚟呢度食個早飯😋糯米炒膏蟹臨近新年呢幾日天氣寒冷,食返個炒糯米飯可以暖一暖胃🙃上枱嘅時候係用鍋上,熱辣辣出晒煙㗎!佢哋用嘅膏蟹好大隻,喺糯米飯入邊都會見到膏。糯米飯炒得乾身仲吸晒蟹嘅鮮味。蜜汁脆燒鱔鱔肉厚身,燒得唔會過乾,咬落去微脆又彈牙。加埋蜜糖仲有燒烤嘅感覺。欣賞佢哋將蜜糖放喺底,可以因應自己嘅口味蘸點多啲或者少啲蜜糖😌😌😌唔怪得係佢哋嘅signature!星洲麥皮蝦大蝦炸得勁脆,直情連殼都可以食埋!炸過嘅麥皮、鹹蛋黃、辣椒同埋金不煥,撈埋大蝦一齊食,香口又帶少少辣,勁有東南亞風味!啲麥皮鹹蛋黃絕對係可以用來送飯食!神燈小炒皇同平時嘅小炒王有啲唔同,用咗豬板筋、油炸鬼、四季豆、馬蹄、腰果同蝦乾。豬板筋爽口有少少咬口!喺出邊唔常見嘅位置。調味甜中帶辣,惹味得來又有唔同嘅口感,同平時食開嘅好唔同好有新鮮感。濃湯竹笙浸翡翠今日有菜心同娃娃菜,我哋揀咗菜心。上湯鮮甜,竹笙大大塊索晒啲上湯。可以清清地食返個蔬菜類。
冇咗晚市但團年飯都係要食嘅,咁就揀咗嚟呢度食個早飯😋

糯米炒膏蟹

蜜汁脆燒鱔

星洲麥皮蝦

神燈小炒皇

濃湯竹笙浸翡翠

一家人圍埋一齊坐係度食「盆菜」寓意合家團圓👪豐衣足食😋盆滿缽滿💰我哋都係神燈叫咗個尊海味釀鯪魚盆菜喺屋企開餐😍神燈盆菜每日新鮮製作⭐️絕對唔係隔夜「冰封盆菜」 💓最方便就係可以送上門😍慳水慳力😆收到之後倒入湯汁!包好盆菜用細火加熱15分鐘,再轉中火🔥5分鐘,就可以開餐啦!快靚正👍🏻呢個「至尊海味釀鯪魚盆菜」足足有十八款佳餚😋10頭鮑魚,鮑汁花膠,日本宗谷元貝,紅燒海參,釀鯪魚,游水大海蝦,自家製大蝦丸,紅炆腩肉,蠔汁扣鵝掌,貴妃雞,鹵水鵝,紅燒元蹄,蠔油炆花菇,清甜蓮藕,雞脾菇,上湯蘿蔔,蠔皇炆枝竹,香炸芋頭 18款食材每樣都矜貴高質!釀鯪魚嘅盆菜真係好少見!估唔到原來咁match😍最重要就係新年食意頭嘛「年年有魚」吖💰🧧花膠超級大塊仲好厚身添!10頭鮑魚用嚟送飯真係超正!上湯蘿蔔超級入味!我哋家六口食足兩個鐘都仲未食得晒😆份量認真豐富👍🏻

呢個「至尊海味釀鯪魚盆菜」足足有十八款佳餚😋

2022-01-20