2017-03-26 1630 瀏覽
今日同朋友食飯吹水gathering, 朋友提議食放題, 因為可以任食, 於是黎兆萬食放題雖然訂左位, 但係到左見到都好多人等, 果然夠旺場~第一round 刺身我地已經博到盡, 好誇張, 勁勁勁大盤每一樣都好新鮮肥美~蝦都有幾款, 泰式生蝦, 甜蝦, 及牡丹蝦, 蝦迷不容錯過各款剌身都很新鮮, 色澤鮮豔,推介帶子,大大粒, 口感滿足~。本人十級推介~希靈魚有橙色, 平時見得多係黃色果款~蝦很新鮮有大隻非常驚喜係有海膽, 色澤鮮艷, 證明新鮮, 味道又唔腥, 非常鮮味~呢度D壽司也不錯呀~黎一個shabu shabu 先, 我地選擇了最喜愛壽喜燒湯底, 湯底很甜!!!牛肉的顏色鮮艷, 不會太肥, 湯內有滿滿的蔬菜, 非常足料。燒帆立貝很香口呢~蒜蓉夠多!飲品可以自行到飲品櫃取, 有多款選擇~值得提的係店內有WIFI 提供, 非常貼心~
雖然訂左位, 但係到左見到都好多人等, 果然夠旺場~
第一round 刺身我地已經博到盡, 好誇張, 勁勁勁大盤

本人十級推介~
希靈魚有橙色, 平時見得多係黃色果款~
蝦很新鮮有大隻
呢度D壽司也不錯呀~
燒帆立貝很香口呢~蒜蓉夠多!
飲品可以自行到飲品櫃取, 有多款選擇~
值得提的係店內有WIFI 提供, 非常貼心~
題外話/補充資料: 每人都係二百幾元, 真係物超所值呢
2 分鐘 (堂食)
  • 刺身
2017-03-24 61 瀏覽
好抵食~埋單每人240,任飲任食!唯一覺得感覺不好的地方就是座位之間有點迫,沒有太多私隱空間,而且人手不足~舉手下單都要等一段時間先有人留意到。不過,經openrice訂位可以儲下分都唔錯!
好抵食~埋單每人240,任飲任食!

不過,經openrice訂位可以儲下分都唔錯!
2017-03-16
10 分鐘 (堂食)
  • 刺身
2017-03-20 98 瀏覽
今次朋友話想食放題 就係兆萬揾左間日韓放題一入到去店員就介紹飲品同甜品櫃成大個雪櫃 有我最愛既忌廉溝鮮奶同烏龍茶另一個雪櫃就有雪糕糯米糍 杯裝雪糕 仲有牛奶布甸 之後我地就開始叫食物啦刺身種類好多而且都好新鮮帶子刺身唔係平時個d細細粒 都幾大份另外三文魚都幾肥美 好味仲叫左一份一口和牛粒 肉粒夠唒juicy 連我吾係幾中意食牛都幾中意 讚👍🏻甜品方面 牛奶布甸好味又吾係太甜心太熟細細粒但熱辣辣有流心 讚👍🏻壽司方面叫左幾款蝦 有海膽赤海蝦壽司 火炙玻璃蝦壽司刺身都幾新鮮飯量都適中仲有一份sabusabu打邊爐 可以自由揀配料 好多選擇😻另外炸物都炸得好出色炸雞翼 炸蠔 豬肉串燒 炸鮮奶 韓國雪魚手指黃金牛油焗粟米 一大碗 香甜夠熱
今次朋友話想食放題
另外炸物都炸得好出色
炸雞翼 炸蠔 豬肉串燒 炸鮮奶 韓國雪魚手指
黃金牛油焗粟米 一大碗 香甜夠熱
2017-03-14 145 瀏覽
早幾日成班想食放題咁就book定位去試下依間係兆萬八樓嘅日韓放題😍😍入到去睇下點菜紙👀嘩😮真係要乜有乜👀有部隊鍋 有串燒 有平時放題有嘅燒物刺身壽司 真係好多元化😍我地即刻叫咗盤刺身同少少壽司試下新唔新鮮先😏一上枱真係嚇一跳 隻剌身船又大又靚 影相打卡一流呀😍有帶子有三文魚有甜蝦有天使蝦有魷魚 全部都厚切又新鮮😍 我地仲叫咗火炙三文魚壽司 入口即溶 正呀!!!!!!!!!!!!😍😍 咁試完刺身 我地就開始試下啲肉嗱 第一個登場嘅有 芝麻雞翼😍師傅真係整得好好食 塊皮好脆呀 啲肉又嫩😍由於小編好鍾意食五花腩同和牛 所以即刻就試下佢地😚五花腩半肥瘦 真係食過番唔到轉頭 和牛粒一啖一粒啱啱好 和牛味濃郁 正呀!!!!😍😍😍由於我地book定位所以仲有雪糕雪條食 想試下嘅朋友記住book定位先嗱😚
2017-03-13 102 瀏覽
一入到去感覺環境裝修不錯,1830去到時間尚早 侍應哥哥就安排左我哋坐卡位👍🏻依間放題最特別就係有首輪 刺身拼盤落單, 大概等左5分鐘就上菜 速度好快!首先就講下剌身既質素~最好味就係元貝夠大粒爽口彈牙 其次有頭甜蝦刺身亦不錯非常甜 象拔蚌刺身爽口彈牙 泰式生蝦刺身略嫌有啲腥味 松葉蟹鉗刺身有啲急凍味整體來講質素不錯 當日除咗有首輪落單外 仲送 和牛壽喜燒或韓式部隊鍋 我怕辣所以就揀咗壽喜燒。本身諗住送嘅就冇抱大期望 點知出乎意料地好食😍牛肉的部份餐廳提供的是和牛 雖然未去到日本頂級和牛既味道 但比起坊間的火鍋牛肉更勝一籌,肉質嫩滑 爽口彈牙!值得一讚!其他食物方面印象最深刻的非火炙岩鹽燒三文魚腩壽司莫屬。濃郁而不油膩 但柚子大蝦沙律生菜和醬汁條配搭得不太恰當令 帶唔出柚子味同時突顯左蝦嘅腥味最後,飲品同甜品嘅選擇都好多有放題必飲嘅忌廉鮮奶!但甜品綠茶奶茶味道有啲奇怪 一食落口有點甘甜味 綠茶味掩蓋了奶凍的味道。 總括嚟講 幾滿意今次放題!下次聚會可以約埋朋友再來開餐!

首先就講下剌身既質素~
整體來講質素不錯

其他食物方面

印象最深刻的非火炙岩鹽燒三文魚腩壽司莫屬。濃郁而不油膩

最後,飲品同甜品嘅選擇都好多

總括嚟講 幾滿意今次放題!下次聚會可以約埋朋友再來開餐!

2017-03-13 171 瀏覽
當時是在六點半 由於當時人不多所以等候了大約 3分鐘可以入座 而且安排了卡位 坐得尚算舒適好了直入食物嘅環節因為這間店舖有首輪 的叫食物紙張 好讓我們可以盡快得到第一輪食物於是我們叫了一刺身拼盤不得不讚刺身普遍新鮮尤其是帶子鮮甜爽口沒有一般店舖的雪味遲下次新的種類亦較一般店舖多有天使蝦有頭甜蝦甚至泰式生蝦也有不過如果泰式生蝦可以配上一個酸辣醬會更佳 有頭甜蝦真的名副其實非常甜美可口而且份量亦較普通的的大份 在差不多吃完刺身後便叫了一份壽喜燒 首先說說分量方便剛好一份適合二人分享 另外籍配上一個生雞蛋可以放進壽喜燒的湯裏是他更為鮮甜 而牛肉肉質亦都算嫩滑 幾口便可以把他 咀嚼 而且肉味亦都 濃郁之後我們便轉戰韓國食物首先我們叫了一個韓國炒粉絲粉絲比我們預期中 爽口而且沒有常見的油膩感 至於人參雞湯雖然參味較淡但是 亦不會太鹹飲得出是沒有味精 很適合 不喜歡參味太濃的食家 到了炸物方面的評價吉列廣島蠔上面鋪滿厚厚嘅芝士 而且芝士有少許辣味粉配合 廣島蠔的 鮮味恰到好處至於和牛炒蒜 上面鋪滿一層薄薄的蒜粒 配合肉質飽滿的和牛粒 令入口即溶的和牛粒增添 一些脆的口感 使味道嘅層次更上一層樓另外
當時是在六點半 由於當時人不多所以

等候了大約 3分鐘可以入座 而且安排了

卡位 坐得尚算舒適

好了直入食物嘅環節

不得不讚刺身普遍新鮮尤其是帶子鮮甜爽口沒有一般店舖的雪味

到了炸物方面的評價

另外值得一讚的是南瓜炸物用的炸了非常薄 而且南瓜清甜沒有一點油膩感

至於炸雪糕 甜度適中但是 炸粉內的雪糕溫度太高如果 雪糕的溫度可以低一點 應該有更好的口感

令我最喜出望外的炸物便是 芝士燒黃金沙律開邊蝦 最上面鋪了一層芝士 中間便是酸酸的沙律醬 最底的是鮮蝦 沙律醬夾在中間 起了化學作用 又鹹又酸的味道 令 本人覺得非常開胃 即使之前已吃了很多樣食物但是仍一叫再叫

最後是我個人的推薦我非常喜歡他的一道小食 榴槤炸彈 這個非常適合愛食榴槤之人 因為 賺了來的榴槤保留了學生榴蓮的濃香 甚至 連隔離 檯的客人也因為 榴槤香 而且榴蓮

餡的分量亦都充滿整個 炸物裡 榴槤餡的 粘度 亦有助榴槤的香味留在口裏一段長時間
題外話/補充資料: 這間放題提供的飲品亦非常多元化有少見的樂天蘆薈汁 的密碼亦非常貼心地 印在塾食 物的紙上 而且在在他為上原亦可以向職員查詢 借叉電器 只需要放下50元按金 便可再歸還是取回 適合機不離手的食家 因此這是一間我會再次光顧的放題店舖
2017-02-28
5 分鐘 (堂食)
  • 榴蓮炸彈
2017-03-12 1764 瀏覽
神戶屋對於兆萬放題,自從n年前吃過某家(名字忘記了),簡直是虐待自己的舌頭後,就再沒吃過。這次是因爲友戈強烈推薦,所以才去了神戶屋。這家神戶屋是要排隊的,我們也排了好一會才能進去,全場滿座,好不熱鬧。裡面的地方也頗為寬闊,有很多座位。一來便上了一盤刺身,刺身種類很多,連生豪和蟹也有,平時的放題$200多元也未必有這個質素。而且色澤鮮豔,吃下去也非常新鮮。大力推介帶子,粒粒飽滿。叫了火灸壽司,火灸三文魚入口即溶。蟹柳壽司入口也是微溫的。左手邊是人參雞湯,人參味濃,很合我胃口。右手邊是魷魚這裡雞軟骨是一串串的。天婦羅蝦跟紫番薯都是放題必叫,送上桌還冒着煙,看來是新鮮炸天。這個榴槤炸彈出乎意料的好吃,一咬下去榴槤餡頓時湧出來了,超好吃!烤扇貝的蒜蓉一定要夠多!這個就很足夠了。三文魚腩手卷是一口份量的,三文魚腩的色澤鮮明,而且紫菜很脆,可以看得出是剛做好的。另外每張也可以選一個鍋在韓式芝士鍋如訴嬉笑之間我們選擇了後者,料很足,牛肉底下是滿滿蔬菜。必定會再來😍😍
神戶屋
一來便上了一盤刺身刺身種類很多,連生豪和蟹也有,平時的放題$200多元也未必有這個質素。而且色澤鮮豔,吃下去也非常新鮮。大力推介帶子,粒粒飽滿。
叫了火灸壽司,火灸三文魚入口即溶。蟹柳壽司入口也是微溫的。
左手邊是人參雞湯,人參味濃,很合我胃口。右手邊是魷魚
烤扇貝的蒜蓉一定要夠多!這個就很足夠了。
必定會再來😍😍
2017-03-11 119 瀏覽
呢間放提既員工不知所謂,目前為止見過服務最差嘅一間放題,入去食野前話會送一板海膽,我同朋友九點鐘坐低,叫左咗20串雞串,仲有其他食物,半個鐘之後都未黎,就諗住舉手叫侍應幫我跟一跟,點知叫左好多次都冇人理,直至到有一位侍應嚟咗,佢停低咗問我有咩事,我就同佢講我哋叫左雞串但係好耐都未黎,點知佢就咁走咗去,無視左我,請問貴公司係咪咁樣教導員工?從來未試過食嘢可以食到咁嬲,過咗一個半鐘之後,雞串仍然未黎,諗住埋單走,埋單之後先黎雞串,仲要只係比咗6串,仲有比左海膽我地,我同我啲朋友見到碟海膽都呆左,得三粒,食落去好膠,即刻吐返出嚟,海膽扯到絲出黎係乜嘢事究竟?好過分。雞串竟然叫左一個半鐘都未黎,請問你地啲雞係咪新鮮捉返嚟?你地唔係冇收服務費架,既然收得服務費,唔該你地啲員工就做好啲啦。
呢間放提既員工不知所謂,
請問貴公司係咪咁樣教導員工?
海膽
海膽扯到絲出黎係乜嘢事究竟?好過分。

雞串竟然叫左一個半鐘都未黎,請問你地啲雞係咪新鮮捉返嚟?
2017-03-10
90 分鐘 (堂食)
2017-03-10 69 瀏覽
未試過有d甘差既待遇,一開頭叫左d串燒,催左1個幾鐘都無人理,嬲到食完其他野起身比錢既時候先比反d串燒我!都已經成肚氣 無胃口再食得落!吾會再去哩間放題食,不值!環境又差,價錢又2百幾蚊,食其他放題好過

環境又差,價錢又2百幾蚊,食其他放題好過
2017-03-09 141 瀏覽
嗰日行完街同兩個朋友超級肚餓,所以決定要去食個放題!(本身都知道行親街都會好肚餓,所以就一早訂咗)朋友介紹過神户屋咁就早三日訂定入去一試🙆🏻一入到去,人都唔算太多,我地坐低之後好快就去點野食。呢間款式都幾多,尤其係刺生有好多款 連泰式生蝦都有😍😍😍我地首輪每款刺身都點咗啲,所以就上咗架刺身船!好靚呀架船,影相用一流!重點係,刺身都係厚切又好夠凍!三文魚、帶子向來都係我嘅至愛 食到又厚又新鮮嘅 真係好滿足😚我地仲叫咗好多好正嘅小食!就好似雞翼咁 佢個皮係精華,又夠熱又脆😌 另外串燒熱係必食嘅,應有都係即叫即整,因為佢好夠熱,又好香。連我平日唔食串燒嘅朋友都話好食,我地仲重叫咗兩次,咁你就估到有幾好食啦😌😎

朋友介紹過神户屋咁就早三日訂定入去一試🙆🏻

2017-03-09 92 瀏覽
今日收工之後朋友帶我黎到旺角,話有間特別既放題想試下。上到去,係環境方面:有背景音樂:台灣歌,舒適,雖然想坐卡位,但太多人食,全場滿晒,唯有坐左張普通四人枱,而安排我地坐既位置都幾闊同舒適,唔錯唔錯!炒粉絲:粉絲有韓國風味,吃起上來十分爽口。雞翼:皮質脆脆的,外脆內熱,是仲要係全翼呀!!炒硯:雖然有些可能會有少許沙,但鑊氣補救,加上濃郁硯汁,炒到十分入味。Good!不一樣的茶碗蒸:平時我食開的茶碗蒸只有只有少許的材料,但這個茶碗蒸就加入了蘑菇同埋蜆肉等等。 仲有仲有蝦刺身:鮮甜可口,配上wasabi,別有風味。剛剛號有人生日,而且店舖還很貼心地準備了生日歌,好warm呀!!!牛奶布甸:人的確是有2個胃,吃飽飽之後發現呢度有很多個甜品比你選擇。另外餐廳仲有好多甜品提供,特別推薦小泡芙,想整粒放進口中,紀念傷口中爆漿,嘩,太邪惡了!店舖仲有無線網絡提供, 10分貼心!總括黎講係一次難忙的晚餐,平時收工得閒會再黎!!!
今日收工之後朋友帶我黎到旺角,話有間特別既放題想試下。
炒粉絲
炒粉絲:粉絲有韓國風味,吃起上來十分爽口。
雞翼
雞翼:皮質脆脆的,外脆內熱,是仲要係全翼呀!!

2017-02-21
5 分鐘 (堂食)
2017-03-08 75 瀏覽
我已經早兩日Book位 去到竟然要搭枱!!!! d嘢食真係好麻麻 款色又唔算多 搭枱都算 叫左個韓國鍋 入面係午餐肉 腸仔 同菜 真係好驚喜下!!!上網睇 d人講到話好好食咁 點知………我只可以講可一不可再!
2017-03-07 169 瀏覽
朋友推介下就一試這家放題 價錢不太貴但是魚生卻出乎意料多的新鮮魚生叫幾多真的會出幾多 沒有偷工減料呢三文魚夠厚 咬下會有小小油脂滲出 夠凍十分新鮮其中甜蝦更是肥美 很有肉質 不會只是細細的一種海膽有啖啖海水果 不腥其實小食種類很多推介蜜糖烤雞翼 十分入味 甜甜的有點像蜂蜜仲有窩物 不過人數多先叫會較好 都幾大份甜品有雪米糍雪糕等 不過一人限叫一份甜品平平 但仍可口 略為有d太硬
魚生叫幾多真的會出幾多 沒有偷工減料呢

仲有窩物 不過人數多先叫會較好 都幾大份

甜品有雪米糍雪糕等 不過一人限叫一份
甜品平平 但仍可口 略為有d太硬
2017-03-07 86 瀏覽
難得同朋友都得閒 就揀左旺角去食下放題 因為好耐冇食過啦 我同朋友都好想食😍😍😍呢間神戶屋都算幾大 我地仲被安排左坐房 唔錯😚😚 佢提供既食物種類真係好多唔單指有刺身 壽司 沙拉 前菜 炸物 天婦羅 日韓料理 串燒 手卷 軍艦 仲有可以當正餐既火鍋 同 拉面炒飯 真心 大胃王最佳之選😝😝😝 無得輸呀 咁多野食💕💕💕食放題點可以唔叫刺身😍😍😍😍 所以我地都係咁狂叫一大推 咩都有既大拼盤先😋😋😋😋 可能真係好耐冇食過刺身 所以覺得好好味🤗🤗🤗 我地都係刺身怪😝😝😝 食好多都唔會飽😂😂😂 其實呢個價錢黎講既放題 神戶屋既刺身都算幾好 三文魚如果可以加埋腩位就好啦🤣🤣 作為三文魚怪 食幾多都得😎😎😎 另外 佢個蠔都幾新鮮 唔錯😚😚隻蠔唔係幾冰鮮蠔肉放上蠔蓋上的 因為係黏殼的 都ok 😛😛 不過個人覺得個長腳蟹一食就知係冰鮮 冇左蟹既鮮甜 有所失色 但赤蝦 帶子同螺肉都幾好 我地都一致好評😽😽😽炸物方面我地就叫左呢d波波:芋頭丸子同炸榴連波波😻😻😻 唔驚會飽會膩又大食既 可以試下 因為一粒都真係幾飽呢個係榴連爆醬既場面 仲要好香既榴連味😻😻😻 因爲我同朋友都好中意食榴連 所以都覺唔錯😽😽😽 其實
呢間神戶屋都算幾大 我地仲被安排左坐房 唔錯😚😚
佢提供既食物種類真係好多
呢個係榴連爆醬既場面 仲要好香既榴連味😻😻😻 因爲我同朋友都好中意食榴連 所以都覺唔錯😽😽😽 其實佢既芋頭波波都好味 好香芋頭味👍🏻👍🏻👍🏻 波波外胞內軟 熱啦啦 好味道👅👅👅
佢仲有好多串燒 不過不失 可以一試🙂🙂🙂
呢個炸蝦其實都ok不錯 但我地都覺得個炸粉比較厚左一點 係幾脆幾香既 中意香口野一定要叫😍😍😍😍
呢知芝士焗大蝦都好好味 外層芝士焗瑜好香 有小小焦就更帶起左芝士既香味 配大蝦一齊食 好滿足呀😎😎😎😎
呢個就係芝士香蒜焗蠔同扇貝 好惹味好香 但粒肉好細😅😅😅
我同朋友都好中意食呢款炙燒三文魚 仲有少少沙拉醬 好好味 三文魚唔一定要刺身先好味 原來炙燒都唔錯 帶起左三文魚本身既魚脂 加埋沙拉醬 好夾呀🤗🤗🤗🤗
最後我地埋單之際 經理送上dreyer 雪條同movenpick 雪糕 真係飽到一個點😂😂😂 不過今晚係正既😝😝😝 好回味😌😌😌😌
2017-03-02
2017-03-06 64 瀏覽
其實旺角區的放題真是好多,不過神戶屋可以說是其中比較價錢合理~食物選擇款式較多的一間。加上地理位置方便~唔算太貴,同朋友一齊來食都幾岩店內的食物有日式放題必備的刺身,味道不錯,都幾新鮮,特別是蝦,非常推薦~~可以食多幾隻~~!另外最吸引我的是日式火鍋,材料非常足呀!!放到滿,配料唔叫都可以,因為都放唔落XD再來就是燒物,好多款~!羊肉很不錯,夠哂香~招牌炒蜆真是必叫菜式,來之前我已經在Openrice睇過,好多人都推薦這個,所以我去到都叫了一份來食,都幾惹味~在放題可以食到帶有大排檔風味的炒蜆,實屬難得!!最正是這裡的甜品有很多很多的選擇!!!我好喜歡甜薯>"<(<<這個算甜品嗎?)飲品的選擇都有好多,要數當中最吸引的的是健康工房的冰糖雪梨~~好好飲呀,又解渴~~~!總結,這間味道和價錢都非常讚,不過座位比較窄,一次過不可叫太多東西,不然會放不下.......
其實旺角區的放題真是好多,

不過神戶屋可以說是其中比較價錢合理~
食物選擇款式較多的一間。

加上地理位置方便~

唔算太貴,同朋友一齊來食都幾岩
店內的食物有日式放題必備的刺身

味道不錯,都幾新鮮,

特別是蝦,非常推薦~~可以食多幾隻~~!
另外最吸引我的是日式火鍋,材料非常足呀!!

放到滿,配料唔叫都可以,因為都放唔落XD
再來就是燒物,好多款~!

羊肉很不錯,夠哂香~
招牌炒蜆真是必叫菜式,

來之前我已經在Openrice睇過,

好多人都推薦這個,所以我去到都叫了一份來食,

都幾惹味~在放題可以食到帶有大排檔風味的炒蜆,實屬難得!!
最正是這裡的甜品有很多很多的選擇!!!
我好喜歡甜薯>"<(<<這個算甜品嗎?)

好好飲呀,又解渴~~~!

總結,這間味道和價錢都非常讚,

不過座位比較窄,一次過不可叫太多東西,

不然會放不下.......
題外話/補充資料: *題外話 洗手間竟然非常清潔!!!和平常對放題食店的洗手間印象很不同!!
2017-02-20
10 分鐘 (堂食)
  • 招牌炒蜆