2017-04-27 99 瀏覽
人大咗,放題食得越嚟越密,好熟手,一畫完紙就即刻去拎嘢飲蘋果山楂 青森蘋果汁放題越嚟越多支裝飲品,但青森蘋果汁係第一次見 偽日嘅飲品,好似係高汁D,拎嚟試下都幾清甜,不過甜度都係正常偏甜既水平刺身拼盤三文魚、甜蝦、葉松葉蟹蟹鉗、北寄貝、泰式生蝦、松葉蟹棒、厚燒玉子、有頭甜蝦、珍寶帶子、、希靈魚、鮑魚片樣樣齊!!!!!大大盤刺身視覺上已經好治癒,食緊既時侯,生命簡直得到慰藉 三文魚頗肥美而蝦類都好爽甜 ,帶子更加係 大大粒牛肉火鍋呢間放題仲有火鍋畀你打,就叫咗個牛肉火鍋除咗牛肉,入面已經有唔少嘅蔬菜豆腐、鮮茄、金菇,食D菜就可以減輕食咁多肉類嘅罪惡感羊架 ,每次少不免都會叫㗎 煎香嘅羊架散發出羊肉嘅騷味,咬落就更加係軟熟,唔會煮到硬班班 烤虎蝦,中間戒咗一刀,淋上芝士 雖然肉質較為結實,但加上芝士香都好值得一試 烤帶子生蠔~~ 帶子同生蠔都配上芝士、沙律醬 咁就唔會食到好乾,反而有酸酸甜甜嘅惹味~~
人大咗,放題食得越嚟越密,好熟手,一畫完紙就即刻去拎嘢飲

蘋果山楂 青森蘋果汁
放題越嚟越多支裝飲品,但青森蘋果汁係第一次見

刺身拼盤
樣樣齊!!!!!
大大盤刺身視覺上已經好治癒,食緊既時侯,生命簡直得到慰藉
三文魚頗肥美而蝦類都好爽甜 ,帶子更加係 大大粒

牛肉火鍋
呢間放題仲有火鍋畀你打,就叫咗個牛肉火鍋
除咗牛肉,入面已經有唔少嘅蔬菜
豆腐、鮮茄、金菇,食D菜就可以減輕食咁多肉類嘅罪惡感

羊架 ,每次少不免都會叫㗎

烤虎蝦,中間戒咗一刀,淋上芝士
雖然肉質較為結實,但加上芝士香都好值得一試

烤帶子生蠔~~
帶子同生蠔都配上芝士、沙律醬
咁就唔會食到好乾,反而有酸酸甜甜嘅惹味~~
2017-04-26 2166 瀏覽
日本放題真係食極都唔厭。 當你極肚餓又唔知食乜好時, 呀姐派張傳單比你,就會不自覺甘走左上去上到黎先發覺好似黎過,而且印象唔錯,同朋友就立即拍版坐低飲品櫃野飲自己拎。選揀雖然唔係食過甘多間放題之中最多,但勝在好多韓國飲品揀我就揀左罐韓國菠蘿汁,平時食放題未見過幾fresh 幾好飲主角刺身到神戶屋刺身入單有分首單,首單會大碟d, 而且有蠔同海膽!刺身切得好靚,而且好新鮮。最特別有泰國生蝦同松葉蟹刺身,唔係度度有得食其他三文魚,北寄貝都好大件,淨係盤刺身都好滿足!通常食放題都唔食壽司,因為想留返個肚食其他野。 但見到隔離枱食三文魚腩手卷同埋牛油果軟殼蟹壽司就忍唔住叫三文魚腩夠肥多油,牛油果軟殼蟹壽司,軟殼蟹拎出黎仲熱,而且牛油果夠淋,正呀燒物三文魚骨我好中意食三文魚骨,但唔係度度都有。 燒到好脆,咬到脂肪位又有油爆出黎鯖魚燒得唔夠脆,仍需努力避風塘豆腐芝麻雞翼天婦羅海蝦芝士年糕拎到黎熱辣辣,好好味如果再辣d 更加好全晚最中意既韓式豬腩肉,燒到好脆又好juicy, encore 之選!依家放題竟然食到熱炒!招牌炒蜆等左好耐應該即叫即炒,竟然食到少少獲氣,而且無沙,抵讚韓式辣炒豬腩肉,豬頸肉
上到黎先發覺好似黎過,而且印象唔錯,同朋友就立即拍版坐低
飲品櫃

我就揀左罐韓國菠蘿汁,平時食放題未見過
幾fresh 幾好飲
主角刺身

其他三文魚,北寄貝都好大件,淨係盤刺身都好滿足!
燒物
三文魚骨

鯖魚燒得唔夠脆,仍需努力
避風塘豆腐
芝麻雞翼
天婦羅海蝦
芝士年糕
拎到黎熱辣辣,好好味
如果再辣d 更加好

韓式辣炒豬腩肉,豬頸肉好脆,味道偏甜
甜品我地叫左炸鮮奶同炸香蕉。太飽喇!
由於刺身太博命,之後戰鬥力都減弱,今次仍然無試到個火鍋。下次要留前鬥後先得

2017-04-26 72 瀏覽
諗住食放題,點知去左一間不知所謂既店鋪!出野又慢,野食唔算話好好食,第一輪落既野半個鐘都未黎到,真心嬲,見網上禁多好既評語先想試下,同埋貴公司係點樣教員工?d態度差到一個點,只係傾計,d野食Hold左勁耐都未出,出到黎都凍曬la,我崔你單仲要黑我面?只想說翻得工就做好d la,我有比服務費架!即使下面d人講得幾好都冇用,公道自在人心!唔想中伏既就唔好食呢間,d野食差到我都影唔落手,雖然好既食評係好多,但我唔想你地成為下一個中伏既人

2017-04-25
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日
2017-04-24 266 瀏覽
終於完SEM啦,同班friend最好就緊係去放題慶祝啦 開頭就食啲開胃小菜先 辣鴨舌鴨舌感覺都幾新鮮,因為一D都唔淋、爽身而且辣度適中,唔太食得辣既我都無問題刺身全部都好新鮮最讚既就係有4種不同既蝦刺身,岩哂我呢個蝦迷而三文魚、希靈魚等都厚切,口感大滿足一口牛肉粒牛肉粒鋪滿炸蒜粒,本身醬汁已經惹味,加上蒜香就更不得了一人一粒後,就好快清曬 日式蕃薯仔 每次放題都必叫, 雖然味道較清淡,但蕃薯本身自然嘅淡淡甜味,就己經好得我歡心芝麻雞翼脹卜卜,外脆內嫩,仲有少少肉汁,一向都係穩陣之選 紫芋圓 入面既芋泥煙靭靭,雖然芋頭味道唔太濃,但甜甜的都可接受 人參雞湯 人蔘雞湯就不得不讚呀,味道濃郁而且人參同雞肉嘅鮮甜味都真係食得出炙燒三文魚、鹽燒三文魚、炙燒蟹棒壽司 壽司既主角大大份,而飯適中,唔洗怕太飽肚食飽飽之後,甜品有好多選擇 除左有杯裝雪糕、糯米糍,另外仲有多個甜品櫃有泡芙、香芒布甸,選擇真係好多,我最推薦既就係泡芙,內部TEXTURE同CREAM都好鬆軟
終於完SEM啦,同班friend最好就緊係去放題慶祝啦

開頭就食啲開胃小菜先
辣鴨舌
鴨舌感覺都幾新鮮,因為一D都唔淋、爽身

而且辣度適中,唔太食得辣既我都無問題
刺身全部都好新鮮
最讚既就係有4種不同既蝦刺身,岩哂我呢個蝦迷

而三文魚、希靈魚等都厚切,口感大滿足
一口牛肉粒

牛肉粒鋪滿炸蒜粒,本身醬汁已經惹味,加上蒜香就更不得了

一人一粒後,就好快清曬
日式蕃薯仔
芝麻雞翼脹卜卜,外脆內嫩,仲有少少肉汁,一向都係穩陣之選
人參雞湯
人蔘雞湯就不得不讚呀,味道濃郁

而且人參同雞肉嘅鮮甜味都真係食得出
炙燒三文魚、鹽燒三文魚、炙燒蟹棒壽司
壽司既主角大大份,而飯適中,唔洗怕太飽肚

食飽飽之後,甜品有好多選擇
除左有杯裝雪糕、糯米糍,另外仲有多個甜品
2017-04-23 114 瀏覽
所謂的人蔘雞湯,好似味噌湯一樣,無蔘味,似羅白湯多啲,我要食羅白湯洗鬼係到食?個五花腩串燒似白汋多啲,然後係上面灑啲胡椒同粉就當燒,雞軟骨炸粉多到乜甘!個鴨舌似足大陸個啲加工食物個陣味,超膠。燒蝦,蝦係爛既,吾洗食!啲刺生好腥,特別係蝦同帶子,腥到落幾芥末都係腥。叫左的野無黎的情況都多,甘就吾好吹話超過二百款野食,其他食物味道真係平平無其。以後吾會再黎食。好失望,好失望,好失望,難食到爆粗!
個鴨舌似足大陸個啲加工食物個陣味,超膠。
燒蝦,蝦係爛既,吾洗食!
啲刺生好腥,特別係蝦同帶子,腥到落幾芥末都係腥。
好耐冇食過放題啦今次去左呢間位於兆萬既神戶屋日韓放題我地等左10分鐘就有位啦仲要好好彩咁有卡位坐 坐得好鬆動👍🏼一坐低店員好快黎服務我地我地就好快✅哂我地中意既野🙈🙈呢間放題上菜速度都幾快 十分鐘都唔夠 成枱都已經係野食👍🏼首先黎左個刺身拼盤 種類好多 又夠鮮 有帶子三文魚甜蝦 希靈魚等刺身d帶子又唔會話係好細粒 大大份 口感十足三文魚又夠肥美😍😍除此之外梗係食壽司啦壽司特別叫左火焰系列火焰三文魚同火焰蝦都係好推介之後 仲黎左個沙律 對於我係一個芝麻醬控既人黎講 係好吸引 而且好緊要呀!😊再黎 黎左個一口牛柳粒 真係好正 好好食呀🙈 另外串燒同炸物都有好多選擇 例如有韓式豬肉串燒仲有shabushabu 可以自選唔同嘅材料食咗咁多肉同埋飯我哋而家係叫蔬菜類啦蔬菜十分新鮮 放落去火鍋吸晒湯底味道真係一流呀!呢一餐放題 滿足左我呢個日韓愛好者好多個願望 已經唔知點樣形容呢餐好啦👍🏼🤤如果下次有機會 會再黎食過😊

好耐冇食過放題

另外串燒同炸物都有好多選擇
例如有韓式豬肉串燒

仲有shabushabu 可以自選唔同嘅材料
食咗咁多肉同埋飯我哋而家係叫蔬菜類啦
蔬菜十分新鮮 放落去火鍋吸晒湯底味道真係一流呀!
如果下次有機會 會再黎食過😊
2017-04-22 251 瀏覽
旺角兆萬中心已經是玩具發燒友嘅天堂, 多層商場, 有玩具模型, 如超合金系列、幪面超人、變形金剛 等等......於是我book 了「神戶屋日韓放題」, 約了好友一同逛街後盡情享受美食。 地理位置十分方便, 神戶屋亦是在兆萬中心, 看完玩具, 電梯直達即可, 而且在openrice有不少正面食評 ! 不妨一試! 刺身拼盤經店員介紹, 先來一個漂亮嘅刺身拼盤 ! 刺身包羅萬有, 賣相不錯, 有三文魚、蟹棒、甜蝦、北極貝、海膽、 等等,質素也不錯, 三文魚 厚切,算肥美!  海膽都算鮮甜,還很大, 總括來講都算新鮮 !叫了多款壽司,有部份味道一般, 但值得推介是火炙沙律醬三文魚腩壽司, 十分好味 ! 日本和牛壽喜燒我好鐘意食壽喜燒,因為有種獨特味道,而最關鍵就是個湯汁, 香甜而不太鹹, 味道適中,加上大蔥,層次增加不少 !這個鍋做得不錯 ! Yummy ! 牛肉不錯, 油脂分佈平均, 我煮到半生熟配上湯汁,香滑 。 北海道燒扇貝扇貝加上蒜蓉再燒, 好香, 配上秘製沙律醬, 味道可口! 黃金芝士燒廣島蠔心動的芝士配上香噴噴嘅沙律醬,味道好夾,喜歡 !天婦羅上枱時, 只是暖! 看見有薄薄炸漿
刺身拼盤
經店員介紹, 先來一個漂亮嘅刺身拼盤 !
火灸沙律醬三文魚腩壽司
日本和牛壽喜燒
這個鍋做得不錯 ! Yummy !
牛肉不錯, 油脂分佈平均, 我煮到半生熟配上湯汁,香滑 。
北海道燒扇貝
扇貝加上蒜蓉再燒, 好香, 配上秘製沙律醬, 味道可口!
北海道燒扇貝
黃金芝士燒廣島蠔
心動的芝士配上香噴噴嘅沙律醬,味道好夾,喜歡 !
黃金芝士燒廣島蠔
天婦羅上枱時, 只是暖! 看見有薄薄炸漿, 咬吓去, 算脆,不覺太油膩 !
榴槤炸彈幾特別, 外表圓碌碌, 幾得意, 咬落去,中間填滿熱騰騰嘅榴槤, 香濃嘅榴槤漿, 口感不錯, 值得一試 !
榴槤炸彈
冰鎮菠蘿是我必食之選, 咬落新鮮爽口, 又甜又多汁 ! 最啱夏天享用
冰鎮菠蘿
整體來說,食物質素ok, 種類選擇多, 有多款飲品及甜品, 最重要是價錢大眾化!
冰鎮菠蘿
2017-04-20 72 瀏覽
我们的相聚时光又到啦!於是来到此叫"神户屋曰韩式放题"来尽饮尽吃尽兴地乐乐的呀!😀😀😀果然,真的吃後回味无穷的呀!👍👍👏首到的是刺身!我们只选择了此内有蟹钳丶甜虾都等多种不同品种的虾丶三文鱼丶希灵鱼丶北寄贝等海鲜刺身,款款刺身都是鲜味肥美兼滑嫩得很的呀!那希灵鱼更是爽爽的,吃在口里,咀嚼地响个不停,真的好过瘾呀!😀😀😀此店的海鲜刺身真的为琳琅满目,多不胜数的啊!👍😀👍除上了刺身後,还有2种不同的火锅料可选择其一的啊!即是也可把刺身弄熟来嚐,同是可嚐到生及熟食的海鲜啦!让客人可投其所好😀👍😀花之恋,外表色彩鲜艳丶内有丰满的食料,再嚐到口里,那种鲜味,真的是妙不可言的呀!👍😀😀此神户屋的冷丶热面都非一般地好吃啊!👍👍👍面条极为"烟韧"弹牙非凡的啦!"鉄板纽西兰羊架",有浓郁的羊肉味兼嫩嫩香口的!"盐烧活海虾"及另还有不同品种的海虾在此同是为美味的佳肴!"黄金芝士烧广岛蚝"及同是有多样的蚝可供我们选择!同是鲜美得很呀!真值得一嚐的呀!😀😀😀"中华沙律"丶"豉椒炒蚬"及各种各样的饮料丶雪糕及有韩国啤酒等多样饮料可任饮任食的啊!👍😀👏還有店員們都服務熱情周到的!👍👍👍環境舒適的好!👍👍👍😀😀😀
我们的相聚时光又到啦!於是来到此叫
"鉄板纽西兰羊架",有浓郁的羊肉味兼嫩嫩香口的!
"盐烧活海虾"及另还有不同品种的海虾在此同是为美味的佳肴!
2017-04-19 75 瀏覽
今日係旺角附近做野,難得早左少少收工,一於就去左兆萬果頭搵野食啦,咁岩撞正派傳單,一攞原來係神戶屋,所以索性就上左神戶屋食啦😜難得一個人食,仲要連晏都未食,一於就叫左個雜錦刺身拼盤!佢尼個刺身拼盤好足料,有三文魚腩、有赤貝、有玉子、有蟹柳、有蝦、有螺肉、有蟹肉、有鮑魚片等等😍最重要係佢好新鮮,而且好夠凍,食落品嚐到鮮味!除左刺身,當然唔少得叫其他小食、炸物等等啦!咁就點左一個焗栗米,而佢最特別係加左芝士&牛油一齊焗,非常惹味😍最後不得不提就係尼個燒五花腩,味道濃郁,肉質鬆化,食完都再番食!

除左刺身,當然唔少得叫其他小食、炸物等等啦!
2017-03-20
約班朋友食飯一個話想食日式放題一個想打邊爐咁岩就俾我地open rice到呢間店可以滿足到大家既願望地點 9/10油麻地站一出行5分鐘就到算係幾方便環境 7/10平日黎場內都坐滿要等位證明間野係幾受歡迎服務 7/10都算幾好有個朋友倒瀉豉油但都好快有人幫手無咩漏單既情況價錢 7/10正常放題價食物 8/10一坐低就即刻點魚生刺身魚生幾新鮮種類多可以同大喜屋差唔多極力推介火灸三文魚真心好食炭燒豬頸肉叫左兩轉仲有得叫韓式小菜呢碟泡菜炒豬頸肉唔差同出面韓國料理店差唔多野飲算幾多選擇一開始店員會問你要咩鍋最後揀左大板燒肥牛肥牛仲有得任加好正打邊爐配料要咩有咩朋友仲要落埋食剩既刺身落去試下唔同風味其實都幾好食最後仲有雪條食😋😋果日食到好飽真心又放題又打邊爐兩種享受真係好抵試過兆萬咁多間呢間最唔伏同最抵食
約班朋友食飯

最後仲有雪條食😋😋
果日食到好飽真心又放題又打邊爐兩種享受真係好抵
試過兆萬咁多間呢間最唔伏同最抵食
2017-04-17 106 瀏覽
員工方面: 全部後生仔• 服務態度差,傾計多過做嘢, 仲要傾得好大聲舉手叫佢過嚟, 佢叫等陣但係繼續同其他員工傾計(傾計內容有粗口)• 我哋未食晒嘅嘢, 佢哋冇問一句仲要唔要, 隨手就拎走咗--------環境方面: 地板好滑,拖地拖得唔好,員工拎餸過嚟都好似溜冰咁,對腳拖住行行入去都要小心啲,好易「線」親---------食物方面:話入去可以送海膽或者韓國雪糕我同朋友都簡左海膽但佢送嘅海膽,縮水,完全變晒啡色,食落去仲要超苦, 好明顯已經變咗質--------嗰日我同朋友食,一共兩個人我有問員工串物小食方面,一客既意思係唔係一串, 佢話係。一客就一串兩客就兩串因為好多嘢食我都係同朋友share食所以全部小食我都寫哂1客但係佢結果送上黎既係2人,甚至4人份量。。。我員工講話你比多左野我,叫員工拎返多咗嘅食物走,佢地 「超」 左我一聲---------員工態度非常無禮貌入去食一餐飯都好考EQ
員工方面:
全部後生仔
• 服務態度差,傾計多過做嘢, 仲要傾得好大聲

--------

環境方面:
地板好滑,拖地拖得唔好,
員工拎餸過嚟都好似溜冰咁,對腳拖住行
行入去都要小心啲,好易「線」親

---------
食物方面:
話入去可以送海膽或者韓國雪糕
我同朋友都簡左海膽

--------
嗰日我同朋友食,一共兩個人

因為好多嘢食我都係同朋友share食
所以全部小食我都寫哂1客
但係佢結果送上黎既係2人,甚至4人份量。。。

---------
員工態度非常無禮貌
入去食一餐飯都好考EQ
  • 建議:  如果送韓國雪糕同海膽,,,建議大家揀韓國雪糕
2017-04-14 90 瀏覽
服務差 態度更差無禮貌速度慢有禮貌咁追單仲要好似比人鬧咁-.-唔知點解可以黑哂面咁d呀姐 d食物燒到黑哂 唔換都算 仲要一句對唔住都無 真心覺得好嬲追單個陣又係咁 串嘴到呢
服務差

仲要一句對唔住都無 真心覺得好嬲
追單個陣又係咁 串嘴到呢
羊架
2017-04-14 23 瀏覽
食評全部都係打手刷出黎,全部野食冇樣食得落口,未試過食放題食到要吐!番到屋企仲要肚痾!食左一個鐘唔夠就埋單走人!刺身唔新鮮!熱食上枱凍嘅!有道叫xx豆腐。。。豆腐入口有怪味即要吐!送個隻生蠔又係臭嘅!都未講員工。。。全部都他他調係到吹水係到hea!開頭都仲有心機影下相。。。愈食愈唔對路!叫完第一轉已經不停鬧,諗住叫個火鍋。。。拿拿聲食飽走啦。。。講到火鍋配料!蜆臭嘅!蝦半霉!。。。。最後連火鍋都半食半吐就拿拿聲埋單走人!最神奇係竟然咁嘅水準都要排隊等位。。。逢勸各位唔好再被打手欺騙!食放題要鬧到咁真係5隻手指數得哂!呢間絕對冇下次!
2017-04-13
2017-04-12 100 瀏覽
平時喺旺角兆萬食放題就食得多啦!不過我覺得最有水準就係神戶屋日韓放題!晚上6點半到達,大約等左10分鐘,就有位啦平時食放題第一樣野會叫既係刺身🤤大概等左5分鐘就刺身到達👍🏻放題黎講上菜速度好快👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻叫三個人分量刺身都好大盆我地叫左三文魚 甜蝦 珍寶帶子 希靈魚刺身等等 特別係三文魚同埋帶子超級大隻 新鮮肥美 口感十足 係十分推介呀👍🏻👍🏻👍🏻 一定要叫😍 我地都encore左3次黎食壽司方面 特別火焰三文魚及火焰蝦壽司係十分推介👍🏻👍🏻 上面既刺身都係大大份 壽司不錯👍🏻👍🏻👍🏻 除了刺身之外,自選小火鍋都係唔錯嘅選擇架!湯底同配料都唔少選擇,我哋叫咗個豬骨濃湯湯底,配肥牛片唐山菜雞脾菇🤤本身以為肥牛片會細細塊 現實係大塊到覆蓋整鍋 入口即溶 唔un架 下次都會黎旺角再食!!!!

晚上6點半到達,大約等左10分鐘,就有位啦

平時食放題第一樣野會叫既係刺身🤤
叫三個人分量刺身都好大盆

下次都會黎旺角再食!!!!
2017-04-12 769 瀏覽
返工做都冇停手,放工嘅時候就變咗一隻「餓低獸」😂同事話不如放題雖然餐廳地方唔算大,但係好早已經坐滿左一半客(明明唔係假期🤔)好彩有位~同同事一坐低已經好有效率咁拎住紙遂張剔食啲咩😂😂呢間放題上菜都好快手,話咁快啲食物一樣接一樣咁黎到,我同同事都食唔切,差啲連張枱都擺唔晒,如果下次黎,都係唔好一次過點咁多因為我食得慢,有啲野食果時已經凍左🙁呢個櫻花蝦茶碗蒸好滑滑,而且落足材料,除咗櫻花蝦之外,碗底仲有一大堆蟹籽必叫嘅一口薯有仙氣嘅刺身😳😳😍整體都好新鮮特別係鮑片~超甜😍雖然呢晚食咗好多野,但薯仔蝦呢樣幾令我難忘,因為出邊係我最鍾意嘅薯絲,炸到脆卜卜,入面的蝦都好彈牙炸物唔錯,唔會太油,冇咁膩唔覺意又食多左幾件迷你心太軟 超濃既朱古力味 唔會死甜不過可能要等多幾碟先上,黎到已經唔太軟🙈🙈

雖然餐廳地方唔算大,但係好早已經坐滿左一半客
(明明唔係假期🤔)

好彩有位~同同事一坐低已經好有效率咁拎住紙遂張剔食啲咩😂😂
因為我食得慢,有啲野食果時已經凍左🙁
必叫嘅一口薯
有仙氣嘅刺身😳😳😍整體都好新鮮特別係鮑片~超甜😍
炸物唔錯,唔會太油,冇咁膩唔覺意又食多左幾件
迷你心太軟 超濃既朱古力味 唔會死甜
不過可能要等多幾碟先上,黎到已經唔太軟🙈🙈