2017-04-10 1265 瀏覽
introduced by my sister According to her dear advice After 9pmAll I have to do is to order and eat So I did Though I am a good boyListen 💯 %What she said I still peeked at other young men their hot pot seems delicious 😋 But I have already asked for 6 kinds of sashimi 5 sushi 🍣 Fried food:temperas Sesame wings🙀😽😻How can I ask for more?that is why I adore her so much how can I ask more at 9:30Tonight an electricity damaged accident at the Mtr :😿choi hungI am here at9:15but I love the pla
introduced by my sister

6 kinds of sashimi
5 sushi 🍣
Fried food:temperas
Sesame wings🙀😽😻
How can I ask for more?
how can I ask more at 9:30
I am here at9:15
but I love the place after all
I eat and eat
Blaming my self a bit too crazy
Also greedy

I love ❤️ my self
Seeing all the restaurant full house 🏡
At 9:53pm!
Toro  sushi  on  request
quickly I forgot to be ashamed

The toro minced sushi 🍣 came
Sweet  sashimi  shrimps
the sweet sashimi shrimps were really sweet
then I
Try to figure out the name of shrimps with heads
Kumura Ebi👋😺😸
Remember the correct name
Hope you can pick up the right ones
With
shrimps head!
2017-04-10
$230 (宵夜)
Toro  sushi  on  request
Sweet  sashimi  shrimps
  • Kumura  ebi  shrimps  with  head
  • Sesame  wings
  • A  bite  of  soybean  curbs
  • Mini  chocolate  brownie
2017-04-10 74 瀏覽
點解要推薦呢度? 因為呢度除左有新鮮刺身,仲有招牌蒜蓉燒扇貝、韓國芝士雞肉串都相當有水準,合埋眼隨便點都岩心水。講到熱食,點少得火鍋呢,作為相對不太熱氣的選擇,配料都算齊全。湯底揀左豬骨濃湯,味道濃郁,之後都要搵機會試哂四種湯底。 呢度既火鍋都相當唔錯,奶色既豬骨濃湯好清甜,一d味精都無落!多春魚同海鮮完全唔腥,仲有D菇菜都值得一試架!以放題店黎講,呢度既火鍋值得一試!下次試埋其他配料先。最後仲有十幾款甜品可以揀兩款,太心急食唔記得左影相,綠茶奶凍雖然綠茶味唔太濃,但有好香好濃既奶味,同綠茶味溝埋岩岩好!全程無漏單,服務員收碟收紙都好快,又唔會夠鐘即刻趕你走,絕對值得再黎!

2017-04-07 130 瀏覽
去放題一定會諗起兆萬朋友即興約食飯在眾多的放題餐廳中選了這間內裏間格與其他放題差不多這餐廳內有充電服務的供應,剛巧電話沒有電,解救了我電話一命最快來到的便是刺身拼盤,擺放刺身相當有美感,是放題的一大賣點,三文魚肉質軟滑,冰涼的虎蝦豐厚彈牙,賣相同口感都不錯五花腩肉製成串燒十分獨特,將腩肉薄切然後串成串燒,燒過後的肉質仍層次分明,散發出濃濃的燒肉香蜆炒得好香口,九乘蜆殼內都有肉,一口夾了幾個蜆肉,很快便清了帶子燒得香口,其醬汁及配料也極為重要,兩者配合更能增加帶子的鮮味
放題一定會諗起兆萬

朋友即興約食飯

在眾多的放題餐廳中選了這間
內裏間格與其他放題差不多
這餐廳內有充電服務的供應,

剛巧電話沒有電,

解救了我電話一命
刺身拼盤
最快來到的便是刺身拼盤,

擺放刺身相當有美感,是放題的一大賣點,

三文魚肉質軟滑,冰涼的虎蝦豐厚彈牙,

賣相同口感都不錯
五花腩肉製成串燒十分獨特,

將腩肉薄切然後串成串燒,

燒過後的肉質仍層次分明,

散發出濃濃的燒肉香
蜆炒得好香口,

九乘蜆殼內都有肉,

一口夾了幾個蜆肉,很快便清了
帶子燒得香口,

其醬汁及配料也極為重要,

兩者配合更能增加帶子的鮮味
2017-02-26
刺身拼盤
數數手指真的一年都吃不少日式放題和酒店Buffet~當中有些真的去一次便夠, 而今次吃過這間神戶屋, 是吃過的樓上放題中水準算不錯的而且除日式之外也有韓式食物, 已被我列入有機會再光顧之列^^不多說! 給我先來一大盤"刺身盛宴"吧!!woo~一上枱就飄著煙霧實在有點吸睛~驚喜的是還有生蠔, 也很新鮮! 吃完沒肚痛 XD刺身質數也不俗, 試過別間的刺身淡而無味的, 吃得出這盤是高層次些, 哈~~蝦也有數款, 可惜我不太喜歡吃生蝦, 由他給全部KO啦~點餐紙一樣有多款類別選擇, 壽司也有多款, 個人喜歡這裡的刺身多過壽司~炸物都很好吃, 香脆味美, 雞翼也有encore~韓式食品有炸朱古力香蕉, 幾特別噃! 熟了的香蕉其實幾好味^^*另外的無記錯是炸榴槤?! 愛吃榴槤者可一試~鍋物有壽喜燒, 清甜湯底ok, 牛肉也不差海鮮類有燒蝦, 又是我的推介之一, 燒得幾香和入味, 肉質爽口~還有大量蒜茸焗蠔, 都是可再叫之選~忘了這碟好像是燒牛肉, 很大碟, 比較重口味^^*最喜歡吃日式燒鯖魚之類, 來放題必點來試試, 幸好吃過都幾好味, 不腥! 最犀利的是最後也要試試火鍋, 可想而知我的胃有多大,
數數手指真的一年都吃不少日式放題和酒店Buffet~

不多說! 給我先來一大盤"刺身盛宴"吧!!

woo~一上枱就飄著煙霧實在有點吸睛~

驚喜的是還有生蠔, 也很新鮮! 吃完沒肚痛 XD

蝦也有數款, 可惜我不太喜歡吃生蝦, 由他給全部KO啦~
點餐紙一樣有多款類別選擇,
壽司也有多款, 個人喜歡這裡的刺身多過壽司~
炸物都很好吃, 香脆味美, 雞翼也有encore~

另外的無記錯是炸榴槤?! 愛吃榴槤者可一試~
鍋物有壽喜燒, 清甜湯底ok, 牛肉也不差

還有大量蒜茸焗蠔, 都是可再叫之選~
忘了這碟好像是燒牛肉, 很大碟, 比較重口味^^*

最犀利的是最後也要試試火鍋, 可想而知我的胃有多大, 哇哈!!!!!
一般打邊爐的配料如蘿蔔, 金菇, 丸類等都有~
飲品方面都多選擇, 也有樽裝飲品

甜品有奶凍和牛奶公司雪糕杯, 不過最後太飽沒吃到了~
2017-03-08
2017-04-05 128 瀏覽
今日嚟到旺角行街,去左兆萬揾野食。2個拼到個刺身拼盤勁大,睇落色幾新鮮。盤當中有埋泰式刺身蝦,希靈魚,北寄貝同松葉蟹鉗特別可食。好少地方有泰式刺身蝦,雖然佢係急道但係都尚算清甜。希靈魚都有博博聲,欣賞!松葉蟹鉗係細啲嘅,但係呢肉質好厚實同甜,叫左十幾隻,好爽!牛油果軟殼蟹卷都幾大牛油果,軟殼蟹都幾趣嘅,外面仲包住好多小魚只,口感好重,最後係細細個,唔會太飽。放題當然要留飽食其他!吞拿魚拖羅軍艦好大舊肉,鮮帶少甜。大蝦沙律,大蝦有三隻配粟米同埋沙律菜,好清新!蝦唔梅。焗廣島蠔,焗芝士蝦同焗芝士扇貝,沙津汁好重。最好食係扇貝,一口扇貝配沙津汁最夾!蠔都好入味同唔細嫁!鐵板一口牛份量好多,最正係牛粒唔老,好嫩,非常好。洋蔥同埋三色辣椒都非常入味同林。食肉獸好愛。另外鐵板紐西蘭羊架唔蘇,怕蘇的朋友都可以食!羊架比牛粒更林!韓式薯仔蝦個樣好似中式嘅白蘿蔔絲,好熱氣咁,薯仔同蝦又ok配喎。另一重頭戲係自選小火鍋,有魚蛋啦 魚皮餃啦 芝士腸啦 金菇等等,都多選擇。魚皮餃好食,因為不是麵粉感,肉都實。湯底好甜,我地追加烏冬吸晒啲精華,不錯喔。另一值得提嘅嘢食係招牌炒蜆,好辣但係好惹味同食到每粒峴肉,份
今日嚟到旺角行街,去左兆萬揾野食。

2個拼到個刺身拼盤勁大
牛油果軟殼蟹卷都幾大牛油果
大蝦沙律,大蝦有三隻配粟米同埋沙律菜,好清新!蝦唔梅。
鐵板一口牛份量好多
另一值得提嘅嘢食係招牌炒蜆,好辣但係好惹味同食到每粒峴肉,份量大。
好過我地放落火鍋,轉眼不見了。有好多天婦羅選擇,教我地怕熱氣所以冇點叫,淨得食左南瓜同蕃薯,外脆內林。仲有芝麻炸雞翼,成隻雞好大隻同埋有好多芝麻喺面度。芝麻醬烏冬也不錯,多汁。
最後食返個冰涼菠蘿同一口甜薯。甜品有糯米糍,雪糕和自家甜品
順帶一題呢度嘅飲品有港式同埋韓式。
維他嘅蜂蜜雪梨 蜜瓜椰汁露嘅支裝同埋韓國嘅啤酒同埋忌廉汽水,服務都好,好快回應同跟單齊。卡位都好岩傾計同有少少私隱感。
  • 刺身
2017-04-03 83 瀏覽
最近工作忙到日日都要ot忍唔住搵朋友食返餐放題發洩下今次揀左兆萬既神戶屋 貪其旺角區約人都方便啲😅餐廳提供埋wifi 好貼心啊!我地一開始又係習慣叫左刺身先 睇相都知個併盤有幾正 哈哈三文角 甜蝦 生蝦都好新鮮最特別係有我最喜歡的蟹鉗 唔加豉油已經好鮮甜喇 一口氣食左幾隻添這個海膽真係驚喜之一😎😎平時食放題都唔會期望有高質海膽點知依間放題令我改觀雖然海膽不是任食之一,但咁新鮮既食一次都好滿足啦之後追加既刺身同壽司 火炙芝士三文魚 、三文魚腩手卷、花之戀其實我係個三文魚控 帶子出奇地鮮甜 而不是平時的小貝柱大大粒咁食 好過癮朋友試左炸豆腐、炸魚柳熟食方面 反而冇咩影相 因為我地都掛住食 哈哈 有燒羊架、鯖魚、雞軟骨、炒蜆⋯另外,有豚肉/牛肉 配 拉麵/烏冬個烏冬好好食 我前後都食左兩碗不過,個人認為豚肉比牛好食😬😬到最後當然食甜品啦有牛奶布丁、豆腐花、雪糕、泡芙⋯最驚喜係有 心太軟!好味到要一再追加 哈哈 小小的一個 可以一口就吞佢落肚而且賣相又夠迷你 幾特別!好滿足的一餐放題!
最近工作忙到日日都要ot

忍唔住搵朋友食返餐放題發洩下

今次揀左兆萬既神戶屋

貪其旺角區約人都方便啲😅
餐廳提供埋wifi 好貼心啊!

我地一開始又係習慣叫左刺身

睇相都知個併盤有幾正 哈哈

三文角 甜蝦 生蝦都好新鮮

最特別係有我最喜歡的蟹鉗

唔加豉油已經好鮮甜喇 一口氣食左幾隻添

這個海膽真係驚喜之一😎😎

平時食放題都唔會期望有高質海膽

點知依間放題令我改觀

雖然海膽不是任食之一,

但咁新鮮既食一次都好滿足啦
之後追加既刺身壽司

火炙芝士三文魚 、三文魚腩手卷、花之戀

其實我係個三文魚控

帶子出奇地鮮甜 而不是平時的小貝柱

大大粒咁食 好過癮

朋友試左炸豆腐、炸魚柳
熟食方面 反而冇咩影相

因為我地都掛住食 哈哈

有燒羊架、鯖魚、雞軟骨、炒蜆⋯

另外,有豚肉/牛肉 配 拉麵/烏冬

個烏冬好好食 我前後都食左兩碗

不過,個人認為豚肉比牛好食😬😬

到最後當然食甜品
有牛奶布丁、豆腐花、雪糕、泡芙⋯

最驚喜係有 心太軟!

好味到要一再追加 哈哈

小小的一個 可以一口就吞佢落肚

而且賣相又夠迷你 幾特別!
好滿足的一餐放題
2017-04-02 96 瀏覽
呢日同女朋友慶祝記念日,就決定去兆萬食放題。其實係兆萬食第二間放題都中過幾次伏,今次係有朋友介紹先至會去。一入去已經見到全場爆哂人,咁多人食,個心都定d,最後係等左十五分鐘就有位。P.S. 等位前睇住menu先,埋位就遞得☺️一黎就上左刺身,首先不得不提就係呢到既上菜速度,呢日都算多人呀爆曬咁制,但佢地由點餐到上菜係五分鐘內。跟住見到咁大個盤真係嘩左一聲,d刺食既食澤都不錯,三文魚入口超鮮甜,一啲冰味都無,仲有係呢到既帶子好大粒,好飽滿。令我地驚喜既係呢到仲要有凍蟹食,出面放題好少會有蟹架。豬骨湯叉燒烏冬,個湯真係好香一開始係比隔黎嗌既吸引到,超濃郁豬骨味,叉燒肥瘦分怖都幾平均,重點係呢到既烏冬口感真係不錯,不過驚食得多會濟所以我地點左一次咋!呢到既烏冬真係完全唔似一般放題既質素,值得嘗試!😋三文魚手卷好迷你呀,但一睇就知岩岩新鮮整,d飯暖笠笠,同就係嗌三文魚刺身係絕對唔同!紫菜脆扑扑,我地反覆嗌左六,七次都有嫁🙈🙈真係要試下呢個粉絲完全係亂咁叫,但黎到試下又覺得幾好食,因為d肉碎真係炒到好香,原來呢到既刺身好食外,炒野都咁香口!跟住我地就嗌埋炒蜆同炒香魷,係炒蜆有點新辣但總括黎講炒野真
P.S. 等位前睇住menu先,埋位就遞得☺️
呢個粉絲完全係亂咁叫,但黎到試下又覺得幾好食,因為d肉碎真係炒到好香,原來呢到既刺身好食外,炒野都咁香口!跟住我地就嗌埋炒蜆同炒香魷,係炒蜆有點新辣但總括黎講炒野真係好惹味,食完刺身可以轉下第輪食呢味!
牛肉壽喜燒,呢樣唔洗講啦食放題必嗌!食鍋物最好有埋個爐,熱辣辣,呢個壽喜燒d料好足呀,牛肉完全係多到食晤曬咁制,底下超多蔬菜呀,食放題放到咁上下覺得濟,係想食番多d菜消化下,食完再戰刺身
最後食飽曬梗係要食番個甜品,因為實在太飽啦,所以我剩係拎左2個,一個奶凍,好滑好重牛奶味,另一個就係啫喱,好重果味好甜。奶凍好好味!要快d拎唔係就會無曬
2017-03-31 87 瀏覽
一大班人唔知食咩好,最容易嘅就係食放題/自助餐,大家都搵到自己想食嘅嘢因為好多人所以叫咗好多刺身,有蟹鉗、帶子、三文魚、蝦,好強!砌到好靚呀,影咗好多張相先捨得食火炙壽司做得唔錯,三文魚燒完之後,有種油甘香手卷同其他特色壽司,我哋每樣都叫咗款黎試下,都唔錯呢個一口牛做得唔錯,佢唔係全熟,所以食落會仲有牛嘅肉汁忍唔住又叫咗次三文魚食芝士燒開邊蝦,我覺得都還好,普普通通燒帶子,都係生食好食啲海膽真係超乎想像,好食到癲仲好貼心咁俾埋紫菜我哋包最後食甜品,奶凍係自己出去拎嘅,心太軟都好好味雖然未到流心,但絕對係誠意之作,同埋一啖食晒一個真係好正如果要食凍嘅甜品都會有嘅,出面有雪櫃可以自己拎
火炙壽司做得唔錯,三文魚燒完之後,有種油甘香
手卷同其他特色壽司,我哋每樣都叫咗款黎試下,都唔錯
呢個一口牛做得唔錯,佢唔係全熟,所以食落會仲有牛嘅肉汁
忍唔住又叫咗次三文魚食
芝士燒開邊蝦,我覺得都還好,普普通通
燒帶子,都係生食好食啲
海膽真係超乎想像,好食到癲
仲好貼心咁俾埋紫菜我哋包
最後食甜品,奶凍係自己出去拎嘅,心太軟都好好味
雖然未到流心,但絕對係誠意之作,同埋一啖食晒一個真係好正
如果要食凍嘅甜品都會有嘅,出面有雪櫃可以自己拎

今次同朋友二人行黎到 ~地點方便 位於兆萬中心 book左6點半,黎既途中已經好肚餓~一坐埋位,安排左卡位~即刻睇下有咩食~有A-J~任點任食~刺身 炸物 火鍋 壽司串燒 樣樣都有幾乎想食既都滿足到你當然,一開波通常都係叫返盤刺身一上枱~超吸睛~殺左唔少菲林啊~第一次見到出煙既刺身~見到師傅砌盤 亦見心思 味道亦新鮮~最欣賞係粒帶子 係厚身既 啖啖肉 帶子迷必試啊~yummy ~之後仲叫左好多壽司炸物天婦羅~炸物 以蟹棒天婦羅為例啦~見到炸粉唔厚 只係薄薄既一層正~仲有要推仲榴連炸彈~好重榴連味~好味~仲叫左好多其他小食~映都映唔曬~一路掛住係咁食~食食下就超級飽無叫到火鍋黎食~實在太飽 食唔落了仲有幾款甜品~要推介迷你心太軟:個樣雖然唔太靚 但好重朱古力味細細粒 已經滿足到仲有好多小食都唔錯 好似 薯絲蝦 芝士年糕 炸雪糕 牛油雜菇等等 不能盡錄二百幾蚊有咁既質素 的確喜出望外下次可以再黎 試下火鍋最吸引都係呢個刺身盤成個仙女下凡咁~值得推介~
今次同朋友二人行黎到 ~
地點方便 位於兆萬中心
book左6點半,黎既途中已經好肚餓~

一坐埋位,安排左卡位~
即刻睇下有咩食~有A-J~任點任食~
刺身 炸物 火鍋 壽司串燒 樣樣都有
幾乎想食既都滿足到你

當然,一開波通常都係叫返盤刺身
一上枱~
超吸睛~
殺左唔少菲林啊~
第一次見到出煙既刺身
見到師傅砌盤 亦見心思
味道亦新鮮~

最欣賞係粒帶子 係厚身既
啖啖肉
帶子迷必試啊~yummy ~

之後仲叫左好多壽司炸物天婦羅~
炸物 以蟹棒天婦羅為例啦~見到炸粉唔厚
只係薄薄既一層
正~
仲有要推仲榴連炸彈~好重榴連味~好味~
仲叫左好多其他小食~映都映唔曬~
一路掛住係咁食~食食下就超級飽
無叫到火鍋黎食~實在太飽 食唔落了

仲有幾款甜品~要推介迷你心太軟:
個樣雖然唔太靚 但好重朱古力味
細細粒 已經滿足到

二百幾蚊有咁既質素 的確喜出望外

下次可以再黎 試下火鍋
最吸引都係呢個刺身
成個仙女下凡咁~值得推介~
2017-03-30
  • 刺身
2017-03-31 185 瀏覽
姊妹飯聚,我選了朋友至愛嘅放題,「神戶屋日韓放題」像是一個不錯的選擇,餐廳開設於旺角兆萬中心, 位置非常方便。 見到openrice 食評正面, 於是,我哋booked 了 6:30 pm , 2 小時放題, 食完放題還可以去行吓街 !大家坐下, 不足十秒,大家真係十分有默契地説 : 梗係叫刺身先啦 ! 刺身拼盤上得很快, 少於五分鐘,而刺身拼盤擺法也算漂亮. 刺身種類 好多, 包括有刺身有三文魚、蟹棒、甜蝦、北極貝、 等等,幾新鮮。  我最喜歡是厚切肥美三文魚刺身!好鮮, 好甜! 食完一round 刺身, 再戰日式火鍋!火鍋配料多, 有蝦、蜆、肥牛等等。 湯底配上香濃肥牛,正 ! 而配菜盡吸湯內嘅精華, 好味 !壽司細細件, 好可愛 ,女士最啱, 又可以食多幾款。 最鍾意食火炙鹽燒三文魚腩壽司, 魚腩又香又滑香,魚油味十足 ! 招牌炒蜆是傑出之作,炒得夠晒鑊氣, 有紅椒青椒黃椒,炒得特別香,最重要係無沙, 當然要試吓!  黃金芝士燒廣島蠔和芝士燒黃金沙律開邊蝦,各色各樣嘅烤焗都做得唔錯, 香噴噴嘅芝士加上沙律醬 ! 但芝士真的很飽肚架飲品種類眾多, 客人可以隨意挑選自己喜愛嘅飲品

刺身拼盤上得很快, 少於五分鐘,而刺身拼盤擺法也算漂亮.
食完一round 刺身, 再戰日式火鍋
火炙鹽燒三文魚腩壽司
但芝士真的很飽肚架
黃金芝士燒廣島蠔和芝士燒黃金沙律開半蝦
飲品種類眾多, 客人可以隨意挑選自己喜愛嘅飲品而我就揀咗烏龍茶消消滯!
美味嘅甜品梗係唔可以缺少,自由選擇 !但種類不多。
神戶屋日韓放題價錢都算合理,地方就腳!
火炙鹽燒三文魚腩壽司
黃金芝士燒廣島蠔和芝士燒黃金沙律開半蝦
  • 招牌抄蜆
  • 火岩鹹燒三文魚腩壽司
2017-03-31 92 瀏覽
當日擇選了這間放題和sister補祝生日,但沒有想過這麽失望😖😖……我從openrice訂了7:00pm的位與家人吃飯,從一開始沒有要求坐房,但在當晚(6:54pm)有位職員打比我已預留了一間vip房給你們,我當時非常開心,也和職員講,我隔一會兒就上來,但上到去竟然跟我說沒有房間,已給了剛剛上來9位的客人,我覺得非常憤怒,我過幾分鐘已上到去,但竟然已給了人坐。😠😠請問佢哋已咩準則比入坐客人,而且那位職員亦沒有好好向我解釋,我感到非常激氣😡😡。所以不會再來光顧,因為安排實在太差啦…………
2017-03-30
慶祝紀念
生日
2017-03-30 343 瀏覽
同朋友6:20入座,裏面已經坐咗五六台客人。兩個人俾咗張四人卡位我地,坐得好舒服。店內以綠色佈置為主,牆身都用左竹既牆紙。而要全店都係卡位黎。另外仲有兩個房間,適合多人聚會:坐坐吓,越黎越多人,未夠七點已經有八成入座率,真係好『爆』。飲品自己攞:【食物】刺身種類都幾多幾新鮮,但兩個人食力有限:竟然有松葉蟹蟹鉗,開埋俾你,方便食用:呢度仲有火鍋,原本只有四個湯底揀:期間限定就多兩個湯底選擇,我哋揀咗日本和牛壽喜燒。一鍋細細鍋,兩個人啱晒,啲牛肉都幾好食!配一隻雞蛋火鍋配料揀咗海蜆同埋三文魚骨腩,三文魚骨腩好食好肥美亦都好滑:壽司揀咗火炙沙律醬燒三文魚腩壽司同埋海膽赤蝦壽司呢個火炙沙律醬燒三文魚腩壽司好好食,又滑又多肉,仲要勁多沙律醬。ENCORE之選:海膽赤蝦壽司以為佢嚟錯左,原來海膽就喺赤蝦下面:鹽燒活海蝦,好大隻好新鮮又彈牙:芝士燒黃金沙律開邊蝦,開埋邊,食得方便:黃金芝士燒廣島蠔,都幾大隻!招牌炒蜆,顏色賣相都幾吸引,幾有鑊氣:炸物好多選擇:竟然有迷你炸雪糕,原來就係炸荔枝味嘅雪米糍,一定要快食,溶得好快架:仲有就係韓國朱古力炸香蕉,原來入邊唔係新鮮香蕉,而係香蕉糕,有啲失望:迷你
另外仲有兩個房間,適合多人聚會:

飲品自己攞:
【食物】

刺身種類都幾多幾新鮮,但兩個人食力有限:
刺身
竟然有松葉蟹蟹鉗,開埋俾你,方便食用:
松葉蟹蟹鉗
呢度仲有火鍋,原本只有四個湯底揀:
配一隻雞蛋
壽司揀咗火炙沙律醬燒三文魚腩壽司同埋海膽赤蝦壽司
火炙沙律醬燒三文魚腩壽司
海膽赤蝦壽司以為佢嚟錯左,原來海膽就喺赤蝦下面:
海膽赤蝦壽司
鹽燒活海蝦,好大隻好新鮮又彈牙:
鹽燒活海蝦
芝士燒黃金沙律開邊蝦,開埋邊,食得方便:
芝士燒黃金沙律開邊蝦
黃金芝士燒廣島蠔,都幾大隻!
黃金芝士燒廣島蠔
招牌炒蜆,顏色賣相都幾吸引,幾有鑊氣:
炸物好多選擇:
迷你炸雪糕
迷你心太軟,幾好食,係心太軟嘅味道,不過就冇流心效果。因為太迷你,好難做到流心,最好將個SIZE加倍,咁就容易啲做出流心效果啦~ 因為係心太軟狂,一人食左四個
迷你心太軟
依家好多放題都加左燒菠蘿,但呢度就係冰鎮菠蘿,啲菠蘿好新鮮好甜,仲夠冰凍,幾特別:
雪櫃仲有其他甜品同雪糕,可惜太飽無試到。
食完8:20,要準時交枱,出面好多人等緊位。今日係星期三晚,竟然全場滿座
 『爆』『爆』『爆』!!! 唔想等位,一係食早啲,一係預早BOOK位啦!!
2017-03-29
刺身
火炙沙律醬燒三文魚腩壽司
鹽燒活海蝦
2017-03-30 62 瀏覽
係兆萬中心樓上既神戶屋,一出升降門口其實會見到大大個招牌名,有形有格。而坐入去入面,餐單既擺放亦都整整齊齊,比到我一種舒服既感覺。今次同朋友叫既,最大盤最鼎盛既就係個刺身我,地叫左各種唔同既刺身想每一種都試下,呢一度既師傅都會執到靚一靚先比上枱咁樣,我見到每一盤大約咁樣既份量都係放出類似既擺放,令到食落去之餘,亦都令我大飽眼福先。刺身既味道都係好鮮甜,同埋最令我中意係三文魚既肥美,本身冇料到係咁樣好食既三文魚先叫到咁既份量,所以我地好似失左預算啦哈哈!但成盤刺身都係又好睇又好食既!呢度除左刺身同壽司之外,都會有啲炸物同小甜品,最令我好奇同覺得得意既係呢個炸波波,入面係榴槤味架!我有朋友唔中意食榴槤,但唔知係咩就放左入口,結果佢飲左成日水!冰菠蘿一樣好食!而炒什車,韓式炒粉絲,呢一度做得都可以既,我會覺得係一般,但個人尼講就好中意食什車所以都會推薦下!
呢度除左刺身壽司之外,都會有啲炸物同小甜品,最令我好奇同覺得得意既係呢個炸波波,入面係榴槤味架!
冰菠蘿一樣好食!
2017-03-29 83 瀏覽
今日因為返半晝炸,所以就有好多時間去行街。行到咁上下,決定襯唔多人嘅時間去食一食放題啦!一入到去環境好大,仲有一間房tim,都岩晒一大班人想有自己私人空間嘅!放題梗係要食刺身嫁啦,先來一盤雜錦。雜錦嘅意思係乜都有,又有三文魚、又有北寄貝、又有虎蝦、又有帶子等等,最正係三文魚,因為佢係三文魚腩嚟嘅,所以好厚好滑,而帶子都好大好厚肉,超級新鮮另外除左刺身都點左熟食,熟食有好多選擇,又有串燒、又有揚物、又有焗野,真係好多呀!不過最深刻就係羊肉串同埋個焗栗米啦!平時食嘅焗栗米其實都係一舊就算,呢度係有芝士同牛油一齊焗,而且仲要好熱哄哄嫁!放題就梗係要食埋壽司手卷,三文魚手卷就最正啦,佢份量唔會太大,而且入面仲要有兩片厚三文魚!

2017-03-26 90 瀏覽
兆萬這個地方簡直是個放題危機地帶。人流湧湧還沒去到門口已經聽到接二連三的叫賣:送生蠔!送咩送咩!優惠時段等等。而愛寫食評的我當然也做足功夫,聽說大部分都是假的。基於朋友極力的介紹!而這個風險也只是$100多,就試試吧!來到門口看到蠻多人的,心就放下了。雖然裝修不怎麼豪華,但也算整整齊齊,過得去一坐下來,服務員特別熱心,態度也十分的好,一一介紹刺身類別也聽說,這裡的招牌就是刺身!於是我們就來了個隨便,因為我們都是吃貨。一大盤不吝嗇的刺身,滿滿的擺在面前!三文魚口感爽口,不帶腥,肥厚。容易讓人腥到不敢吃的帶子也是OK的還有!神戶屋還真的有給生蠔呢,而且是很新鮮很新鮮那種~~~吃完刺身以後,由於隔壁吃的津津有味的,來碟放題不怎麼該吃的壽司特別推薦這個牛油果軟殼蟹,香口香脆。還有韓式雞軟骨!!!!要吃。其他的各位就隨心吧,有的真的還好的有一下:1。 一口炸豆腐2。心太軟3。海老天婦羅基本上除了這3樣,其他都很不錯,總結來說,超級划算!!!
兆萬這個地方簡直是個放題危機地帶。人流湧湧

而愛寫食評的我當然也做足功夫,聽說大部分都是假的。

基於朋友極力的介紹!而這個風險也只是$100多,就試試吧!

一坐下來,服務員特別熱心,態度也十分的好,一一介紹刺身類別

也聽說,這裡的招牌就是刺身

於是我們就來了個隨便,因為我們都是吃貨。
一大盤不吝嗇的刺身,滿滿的擺在面前!
三文魚口感爽口,不帶腥,肥厚。

容易讓人腥到不敢吃的帶子也是OK的
還有!神戶屋還真的有給生蠔呢,而且是很新鮮很新鮮那種~~~

其他的各位就隨心吧,有的真的還好的有一下:

1。 一口炸豆腐

2。心太軟

3。海老天婦羅

基本上除了這3樣,其他都很不錯,總結來說,超級划算!!!
2017-03-22
  • 迷你炸鮮奶