2018-01-18 129 瀏覽
唔食生野所以好少食放題,但係呢1間會令到我想再去食😆因為覺得食物真係有心機去整,🤢唯有燒牛舌,燒蝦,焗芝士蝦太乾,其他都👍👍❤(炸蠔炸蝦👍必食,蝦、南瓜、蕃薯天婦羅👍必食,💖榴蓮炸彈👍👍👍😆😆必必必食,佢D炸野真係好好味😋😋第二好食既係🍣,炸蝦卷,牛油果軟殼蟹卷,芝士鰻魚卷👍心太軟👍😋😋)不過甜品好少,有奶凍,姐哩,豆腐花,火煱一般😋❤芝士焗生蠔扇貝都好好食,其實每一樣野都好好食😊所以呢餐好滿足5点幾上到去,加埋1每人1百8十幾,超低😆最緊要D待應好好,無黑囗黑面之外仲會同你講下笑😄👍👍低讚!之前去個D好多都黑黑地面😅😂😋會再去,直係唔錯👍👍👍推推推好似有韓國雪條送,不過太飽,無食到
5点幾上到去,加埋1每人1百8十幾,超低😆
😋會再去,直係唔錯👍👍👍推推推
好似有韓國雪條送,不過太飽,無食到
  • 炸物
  • 壽司
  • 黃金芝士燒廣島蠔
  • 北海道燒扇貝
2018-01-18 112 瀏覽
是日又同好姊妹一同去吃放題放鬆一下心情也想放縱一下自己的胃~今次呢間神戶屋日韓放題, 地點就在兆萬中心,方便又就腳,食夜左都唔怕冇車坐回家~一入去已經有唔少客人了~雖然位置之間有點太近,如果想坐得再舒服d,場內亦有設置卡位,不過就要早d 打電話來book定位啦。提早訂坐仲除左坐靚位之餘,仲有唔少著數,每人都有訂座加推三選一送,包括產地直送海膽刺身,空運直送生蠔可以選。另外,還有入座就送, 期間限定日本和牛壽喜燒或韓國芝士部隊鍋,中意食辣同唔食得辣既朋友都唔洗怕啦~點餐紙由頭盤去到甜品,各種炸物燒物未點都已經流哂口水啦~!一開始就緊係要食刺身先啦,約埋三五知己既你地如果抓爆頭就諗唔到食咩先好既,不妨可以叫店員喔。師傅幫手將d刺身排到靚一靚, 未食拎來打卡來掂阿整體大部份望落都好新鮮,連松葉蟹鉗都有, 正阿。不得不提一下, 蝦既刺身都好新鮮好正,甜又爽口,隨拼盤上的仲有呢個自家製既泰式生蝦汁,香辣辣又帶少少酸味,提升蝦既鮮味之餘,仲十分開胃。三文魚刺身厚身啖啖肉得來都有油香,值得點完再點!食完刺身就緊係想試下壽司啦~ 壽司生熟都有,多款選擇。火炙壽司幾好食,燒得夠熱,飯又唔會散開一舊舊,好
點餐紙由頭盤去到甜品,各種炸物燒物未點都已經流哂口水啦~!
一開始就緊係要食刺身先啦,約埋三五知己既你地如果抓爆頭就諗唔到食咩先好既,不妨可以叫店員[發版]喔。
師傅幫手將d刺身排到靚一靚, 未食拎來打卡來掂阿
整體大部份望落都好新鮮,連松葉蟹鉗都有, 正阿。
火炙壽司幾好食,燒得夠熱,飯又唔會散開一舊舊,好穩陣。天婦羅做得幾好,炸粉夠薄,酥脆可口,加上上餐速度夠快。
姊妹話食左咁多都未填到佢既黑洞胃口~加上食左頗多濃味野,一於叫番碗清清地既野菜烏冬。
最後,當然就係甜品啦,韓國雪條都有好多款色選,姊妹就試左條特別D既粟米雪條。我就試左店家自家製既牛奶布丁,香甜有奶味得來又夠滑。值得一試阿!
2017-12-18
最近不少餐廳、酒店都大搞任食活動,任飲任食荷包零負擔,食肆又可大收旺場。[放題]這個詞語被香港的食肆喻為有無限制或自由之意,對絕對是表表者,逢公眾期間也提供日韓任食,不過約定俗成尤其係專門吃日韓之流!期間每周也爆滿、約齊三五知己盡情瘋狂大吃大喝就啱!旺角(神户屋)放題既有刺身及期間限定和牛壽喜燒,再加推現場天婦罹、刺身、爐端燒、赤蝦、帶子等海鮮刺身就夠晒吸引任食2小時四合一平均人頭每位收費$240全包,包罹萬有味道正宗,食物除了打便爐牛類或肉類外,更有師傅駐場即叫既做新鮮刺身和壽司,擺放得拼盤一盤,以原汁原味風格,顏色色澤光亮鮮味無窮,可享任歎三文魚、北寄貝、帶子、象拔蚌。食物選擇很多,手掌般長刺身,甜美鮮甜質素卻相當不賴,食物貴精不貴多,如訂座即送日本海膽甘甜可口,串燒、天婦罹齊備,食客可剔紙仔任點,最大亮點共200多款食物!愛任食的你,店內面積需小,多是梳化卡座兼有私人小空間,相當充裕,陣容美食滿蓋餐桌面上,原煲和牛壽喜燒肥牛顏色鮮明肉脂不偏肥,湯底清甜濃香而不膩,原鍋放在爐上滾着吃最正最出乎意料竟想不到和配料非常配襯幸好職員們手快眼利。食物流量和refill也快速,服務的確抵讚,

[放題]這個詞語被香港的食肆喻為有無限制或自由之意,對[神户屋]絕對是表表者,逢公眾期間也提供日韓任食,不過約定俗成尤其係專門吃日韓之流!
期間每周也爆滿、約齊三五知己盡情瘋狂大吃大喝就啱!

便爐牛類或肉類外,更有師傅駐場即叫既做新鮮刺身壽司,擺放得拼盤一盤,以原汁原味風格,顏色色澤光亮鮮味無窮,可享任歎三文魚、北寄貝、帶子、象拔蚌。

最出乎意料竟想不到和配料非常配襯

幸好職員們手快眼利。食物流量和refill也快速,服務的確抵讚,起碼落單後不會無疾而終,騰出空位擺放食物,以[神户屋]二小時沒投訴了吧!
2018-01-12 134 瀏覽
入座2小時完全食唔飽!落D單張張漏!吹極都話來緊!落左4次刺身上2次都唔足!其他野根本冇上!然後吹到後面我已經冇謂口啦,成晚係飲飲品灌滿左個肚,然後得個9折,我呵呵啦!花2百幾蚊就係來飲罐裝飲品!!!!
2018-01-11 119 瀏覽
終於考完試,係時侯獎勵下自己!今次就同朋友黎到兆萬中心食放題。地方就腳,環境尚算舒適。不得不提既係職員既服務態度,好有禮貌,而且細心同我地講解點餐流程,安排左位置俾我地擺袋,食到中途仲問我地有冇野漏單👏🏻因爲我地提早訂座,每人仲可以選擇一客生蠔,海膽或者雪條。首先有得選擇一款鍋物,我就簡左壽喜燒湯底。牛肉份量慷慨,金菇同娃娃菜吸收曬湯底既精華,好甜。刺身好新鮮😍推介帶子同甜蝦,味道好鮮甜。蟹鉗刺身就一般般。食品種類都幾多~日韓既美食都有齊。呢度竟然仲有得食炸鮮奶。上枱時仲係熱辣辣,鮮奶味濃郁,唔錯~推薦炙燒三文魚腩壽司。本來對放題既海膽冇乜期望,但呢度有意外驚喜。海膽好正,好鮮甜~生蠔海水味濃,唔會太腥。個人覺得生蠔比芝士燒蠔更好食🤣可惜呢個冇得任嗌。芝士燒海蝦,芝士裡面仲有粟米。芝士扇貝,扇貝比較乾身,蝦比較好食。食放題一定會嗌既芝麻雞翼清酒煮蜆

刺身好新鮮😍推介帶子同甜蝦,味道好鮮甜。蟹鉗刺身就一般般。

推薦炙燒三文魚腩壽司

芝士燒海蝦,芝士裡面仲有粟米。

芝士扇貝,扇貝比較乾身,蝦比較好食。

放題一定會嗌既芝麻雞翼

清酒煮蜆
2018-01-11 101 瀏覽
食日式放題最重要嘅係刺身, 見到刺身拼盤嗰下真係嘩一聲,刺身睇落都好新,擺得好靚好適合影相打卡用, 除咗基本款嘅刺身之外餐廳仲送咗每人一分生蠔同埋海膽畀我哋, 刺身口感以放題水準嚟講可謂非常高,肉質新鮮鮮甜。送餐速度非常快冇漏單,食物嘅種類都非常繁多,冷盤有刺身,沙律,壽司,手捲,熱食有炸物,燒物,日式同韓式嘅料理,除此之外竟然仲可以打邊爐。我自己最鍾意嘅就係人參雞湯,送到過嚟都仲係熱辣辣,唔會話好似其他放題咁淨係暖暖哋,一陣間就凍曬,一飲就知名爐實火冇味精,冬天飲好暖胃,非常適合體寒嘅女士飲用。試咗個壽喜燒,甜度適中,但我就覺得太油咗少少,反而男友就幾中意。整體水準都高,最重要係服務態度好,侍應好溫柔好有耐心, 同埋速度快冇漏單。

1月2日約了朋友到旺角食飯,上網搵到呢間餐廳咁多好評,就訂好位。當日6:00到達,俾咗卡位我哋坐,一坐埋去就見到椅背好明顯有撻醬汁喺度無人抹,成張檯又痴痴立立,連支點餸筆都係痴立立。侍應收咗我哋「首輪點單紙」之後,果然好快就有嘢食,但係我哋點嘅數量同送上檯嗰盤嘢少咁多嘅?!我哋咪再叫囉,嘩!今次等成十五分鐘都未有嘢食再黎。經理留意到,主動走埋黎問我哋叫咗乜,話同我哋追,咁追過之後都仲要等十分鐘先有嘢到,不過,又係明明一張紙填咗五樣嘢,最後得一樣嘢黎,我哋填一份嘢嘅就出咗兩份,既然你哋鍾意出幾多就幾多,洗鬼我哋填數量咩?!刺身切得好薄,珍寶帶子佢哋開半,燒物係無醃過就咁燒,無黎味道。燒菠蘿無端端又落糖喺面頭燒,一口牛一碟得幾粒,薯仔仲多過佢。我哋根本食唔飽,單追幾次都唔黎一碟,追到我哋都無心機再追。真係唔明呢間嘢服務差,嘢食又差,環境逼夾又唔衛生,那裏來的好評?一定唔會再去呢度!

2018-01-02
2018-01-09 91 瀏覽
神戶屋旺角電腦中心最近重開,我呢啲自稱電腦達人,一於約朋友一齊去行下掃下貨啦。掃完貨,唔使講一定要搵地方醫肚仔啦。Ummm....旺角最多餐廳集中嘅地方,一定係兆萬啦,乜都有,唔知食乜去果度就一定搵到心水餐廳。到兆萬附近,即時有幾十個飛虎隊,即係幾十個呀姐飛嚟比張單張你,又乜又物。我係well plan㗎嘛,當然一早訂咗位啦,就係"神戶屋",只要先訂坐每人就可以選其中一款,日本海膽,生蠔刺身或特選雪糕。一坐低發現,有成十張forms,由A至I,張張form有唔同嘢食,Woow....未開始已知冇可能食得曬喔⋯⋯因此,必須嚴格挑選啲回本食物ha ha ha....先來就是訂坐送的生蠔同海膽,生蠔汁是自家制的,酸酸地加上有小小黒椒粒,味道幾特別。海膽係馬糞海膽,味鮮甜也是必食之選。A)刺身,必食頭盤,最重要係tick tick tick,餐廳之後就會擺到靚靚咁送去你面前。三文魚刺身,又肥又厚,魚味鮮甜,有咀嚼感,不似其他餐廳簿切切。有頭甜蝦刺身,必食,蝦味重,蝦身爽。鮑片刺身,切成一小塊,食落就好重鮑魚/海螺味,肉入味可𡁻。珍寶帶子,細細粒,入囗鬆軟。激巨赤蝦刺身,好大隻,蝦身爽,味甜。E
神戶屋

有頭甜蝦刺身,必食,蝦味重,蝦身爽。

鮑片刺身,切成一小塊,食落就好重鮑魚/海螺味,肉入味可𡁻。

珍寶帶子,細細粒,入囗鬆軟。

激巨赤蝦刺身,好大隻,蝦身爽,味甜。

E)日式串燒/爐端燒/鐵板燒

鹽燒活海蝦,必食,好大隻,鹽粉係蝦身,咸味蝦味平均。

鐵板一口和牛粒,熱辣辣,味不濃又不淡。

鐵板馬拉盞炒通菜,好入味,好濃味,加上幾辣,食落口幾野味。

黃金芝士燒廣島蠔,芝士味重,蠔肉有水份,食落囗剛剛好。

燒有機波蘿,呢個係我至愛,又熱又酸又甜又多汁。

F)手握壽司/軍艦,G)迷你手卷
及H)火炙壽司/黑松露壽司

壽司,軍艦,手卷都係細細件,一口就落了我的肚內。芥辣,一包包,芥辣好供鼻好勁,要多落豉油才食到。

其他:

面豉湯,不太咸,味道適中,熱辣辣,暖下胃,好好飲。

瑞士雞翼,兩小隻,味一般,可試。

火鍋,可自選湯底及配料,好想食,但太飽已食不落了。

甜品,有雪糕,雪條同雪米糍。當然要食曬佢啦。

總推介指數:7/10
頭盤刺身
燒烤
馬拉盞炒通菜
訂坐送生蠔或海膽
2018-01-08
10 分鐘 (堂食)
頭盤刺身
燒烤
馬拉盞炒通菜
訂坐送生蠔或海膽
2018-01-07 98 瀏覽
名符其實香港己稱得上飲食天堂世界上就是有這種平民化高質素日式放題迎合這類高要求客人旺角各地掀起什麼飲食潮流文化的熱話,依家市面樣樣嘢也貴,街上外食餐正常都要五十蚊雖然高脹的物價越來越昂貴,各區小食店以抵價推出任食2小時共200多款食物,創出新鮮原產直送概念(如刺身、串燒、火鍋)等自助餐高質素放題己經親自品嚐過後,發現$250以下抵食餐廳位於西洋菜南街近兆萬中心8樓,這層(神户屋)逢五六日更特設午餐放題比一班豪吃貨之人更加可以盡情歡渡,如預定一家大細聚會公司晚膳應酬的首選!精緻食物陸續放閃供應,如訂座再次破天荒送日本海膽令人看見都流口水!另外飲品除了汽水及果汁都係自取任飲,讓你整晚暢快吃喝。地方乾乾淨淨出菜迅速,眼見店員熱心款待;雖然店子窄細但抽風方面不過不失吧!最緊要係少漏單同埋份量跟足,非常貼心!刺身方面有16款,如三文魚、北寄貝、北海道角螺、珍寶帶子等……而刺身蝦也有四款唔同種類,如三文魚肉濃厚鮮嫩紅潤無比必不可少,用住凍雪蓋底口感味蕾保證大飽口福,豪歎珍寶帶子大大隻,亦沒有雪硬肉實口感,口感爽彈絕不肥膩食物選擇極多元化,尤其係激巨人氣赤蝦刺身,入口即溶化意外地結實有蝦甜味,原隻北
名符其實香港己稱得上飲食天堂

世界上就是有這種平民化高質素日式放題迎合這類高要求客人

食物選擇極多元化,尤其係激巨人氣赤蝦刺身,入口即溶化意外地結實有蝦甜味,原隻北寄貝亦不過不失留下深刻印象值得番吃

天婦羅炸得金黄脆香,認定人氣爆發。每一口紫蕃薯剛炸得薄薄的外皮吃到紫薯外脆內軟有嚼勁,每一口都充滿層次而且掌握剛熟方面較出色格外邪惡
2018-01-03
5 分鐘 (堂食)
  • 天婦羅
  • 刺身
  • 三文魚
2018-01-06 78 瀏覽
一整棟大廈都係放題火鍋日式或韓式料理,九點左右價錢再平點所以今晚就同朋友係呢個時段食放題2小時,要留得住客人或吸引新客人當然服務態度也是要更勝一籌, 其中有一位侍應十分捧捧的 充滿正能量之如也很幽默,健談得來也很踏實, 倍感驚訝的是他只是20歲,這間放題店令我感受前所未有的服務,下次必來光顧!談到食物,超多選擇!以下圖中是我們第一輪擇選的食物,還以為會 再叫過第二輪但是原來第一輪嘅選擇已經足夠吃得飽飽,時間也剛剛兩小時。呢度特別之處就係一坐低佢就會叫你揀海膽或者生蠔 因為佢地會第一時間比個 刺身拼盤我地食 ,三文魚生蝦 等等都是一般客人點選嘅刺身。這個拼盤刺身由頭食到尾不需要再叫10分抵食呢特別值得一提嘅係佢哋嘅嘢飲全部都係韓國有味飲品,有好多好特別嘅味道例如牛蒡茶和這個蜜桃水,這個蜜桃水好好飲唔係太甜不俗不俗!甜品是另給我們品嚐 正!

談到食物,超多選擇!

甜品是另給我們品嚐 正!
2018-01-04
2017-12-30 139 瀏覽
是夜來到久違了的旺角,每次經過兆萬,上樓的升降機都擠滿了一大堆人。是夜,幸好人流不算太多,就來到一間日本放題 - 神戶屋。食物選擇多元化,點餐紙由A至J,一共十張,由刺身以至自選火鍋都有提供。除此之外,預先訂座,每人有三選一送,包括產地直送海膽刺身,空運直送生蠔及韓國雪條。另外,亦有送限量火鍋,包括日本和牛壽喜燒及韓國芝士部隊鍋,一入座就已經很多食物送,感覺好扺食。首先當然是點刺身,刺身有逾15款選擇,就連松葉蟹鉗刺身也有。刺身賣相不錯,絕對可以相機食先。整體大部份尚算新鮮,小妹就覺得帆立貝十分鮮甜,而且頗厚身,吃落口感不錯。值得一吃是象拔蚌,非常爽口,而且沒有雪味,也值得Encore。三文魚刺身不過不失,雖不算非常肥美,但勝在夠厚,啖啖肉。惟生蠔就不太新鮮,有點腥,吃了幾口就沒吃了。至於海膽新鮮度尚可,質感偏腍為主。飲品是以自助式,選擇多,罐裝飲品,如忌廉鮮奶,蜜桃茶,可樂等一應俱全。每枱送的日本和牛壽喜燒,湯底濃郁不膩,味道不錯,不過和牛就偏肥,內有金菇,雞蛋等食物。卷物就點了份神戶和牛卷及芝士鰻魚卷。一份有兩件,其中芝士鰻魚卷亦值得一試,上面鋪滿厚厚芝士,和鰻魚非堂匹配。而神戶和
除此之外,預先訂座,每人有三選一送,包括產地直送海膽刺身空運直送生蠔韓國雪條。另外,亦有送限量火鍋,包括日本和牛壽喜燒韓國芝士部隊鍋,一入座就已經很多食物送,感覺好扺食。
首先當然是點刺身刺身有逾15款選擇,就連松葉蟹鉗刺身也有。刺身賣相不錯,絕對可以相機食先。整體大部份尚算新鮮,小妹就覺得帆立貝十分鮮甜,而且頗厚身,吃落口感不錯。值得一吃是象拔蚌,非常爽口,而且沒有雪味,也值得Encore。三文魚刺身不過不失,雖不算非常肥美,但勝在夠厚,啖啖肉。
卷物就點了份神戶和牛卷芝士鰻魚卷。一份有兩件,其中芝士鰻魚卷亦值得一試,上面鋪滿厚厚芝士,和鰻魚非堂匹配。而神戶和牛卷味道尚可。
韓式雞軟骨,脆脆滿滿也包着雞軟骨,味道微辣,非常脆口。
天婦羅算是做得不錯,不會只是只得一堆炸粉,來到時微熱更可口,其中點了多春魚,蘊藏裡面的魚春十分之多,層次豐富。
小妹向來是香蕉產品的愛好者,每次看到也必一試。今次就見到有香蕉天婦羅,亦比較特別,不是每間放題也有供應。而味道比預期中有驚喜,外皮脆口,內裡微熱,每啖亦食到濃濃甜甜的香蕉,值得一試。若然加焦糖一併燒,會更錦上添花,不過現在也很好吃了。

尾聲,當然是甜品環節,這裡的選擇不少,其中有相對較特別的韓國雪條。
小妹就吃了一支粟米雪條,口感非常特別,帶點煙煙韌韌。另有,小布甸等自家製甜品呢。

"放題" - 吃得放,吃得盡,就是貪選擇多,每樣吃幾口就能捧腹而回,盡歡盡慶。
2017-12-18
2017-12-24 128 瀏覽
今日朋友完sem行左成日街當然都要好好食一餐咁岩經過兆萬想起之前聽同事介紹過哩間日韓式放題立即上去一試我地早去唔洗點等位就入得一坐低就先選火鍋我們選了日式嘅壽喜燒除了standard嘅菜色重可以加配其他配料特別喜歡芝士魚蛋響鈴也不錯脆口但不會令人感覺油膩刺身梗係不能少我們點左幾款來試帶子大粒味道鮮甜朋友對海膽、蠔最感興趣食完表示不俗是時間食啲熟食叫左一口和牛粒微辣但不會蓋過和牛的鮮味而且一點也不韌清酒煮蜆也不錯蜆大隻又入味份量唔錯滿足味覺同口感芝麻雞翼非常好食脆口咸味適中有芝麻香羊架一點都唔羶唔點沙津醬也沒問題甜品也是不能少雪櫃內有雪糕、雪米糍試了奶凍好有奶味甜品重有熱食選擇如: 炸雪糕同比較少見嘅炸鮮奶哩兩款都好食特別欣賞後者雖然是油炸食品完全不油膩少甜之餘不失奶味多食幾件都無問題!
今日朋友完sem

脆口但不會令人感覺油膩
刺身梗係不能少
我們點左幾款來試
帶子大粒味道鮮甜
朋友對海膽、蠔最感興趣
食完表示不俗
有芝麻香
羊架一點都唔羶
唔點沙津醬也沒問題
甜品也是不能少
雪櫃內有雪糕、雪米糍
試了奶凍
特別欣賞後者
雖然是油炸食品
完全不油膩
少甜之餘不失奶味
多食幾件都無問題!
2017-12-19 3719 瀏覽
是晚和友人忽發興起想食放題,當然到兆萬看看有甚麼選擇。友人說試試這日韓放題,我雖然之前吃過,但亦捨命陪君子再一試!餐廳格局跟其他在兆萬的放題餐廳幾乎一樣,但座位安排感覺上較迫。雖然第二次吃,但依然覺得這裡選擇很多樣化!上次來不及吃的今次可以再試試了。例牌刺身,蝦類貝類,和幾片友人愛吃的希靈魚。刺身是一貫的大份,貝類和蝦類都夠新鮮和甜,確實抵食。一眾壽司不過不失,但飯量不少哦,除非特別款式想食,否則刺身似乎更抵食呀。值得一提的是壽司上的黑松露都挺香口。炸物。今次無叫天婦羅,平時到最尾通常都係剩下天婦羅。上方那椒鹽豆腐一般,味道很淡,除了面頭的椒鹽味,豆腐亦不夠滑。吉列蠔好味,蠔味算新鮮。那兩個圓圓的本身想叫香竽球,點知送錯榴連味。我沒所謂,但友人不吃榴連,咬下才知呢!這兩個芝士焗真的不行哦,吃下有酸味。不知是因沙律醬酸還是海鮮酸了。總之我們都沒有吃。炸雪糕挺有趣,裏面的雪糕融出來和炸粉團很夾,值得一試!這炒通菜又是比較失望。吃放題始終不能期待有小菜的水準。通菜都是莖,比較硬。椒鹽粉亦硬,跟菜沒有炒在一起。這個好吃。友人再另外自己點了兩隻吃!大蝦非常肥美,沙律芝士醬亦很夾!而且燒得香口!蒸

。值得一提的是壽司上的黑松露都挺香口

。我沒所謂,但友人不吃榴連,咬下才知呢!

炸雪糕挺有趣,裏面的雪糕融出來和炸粉團很夾,值得一試!

這個好吃

蒸蛋,味道不錯,令我想起台灣便利店中也有賣的蒸蛋

火鍋很有趣!本身選芫茜魚湯,但賣完了,所以改豬骨湯。湯底當然不要期望太高,但火鍋料都可以接受,值得一試哦!

一家放題可以吃到日式、韓式、還有中式火鍋,多款選擇,總有一款岩你

2017-11-22
2017-12-18 161 瀏覽
又黎幫襯呢間放題!記得上次黎撞正打風,但都無損我地出去食放題的雅致,而且食材好新鮮.....今次係朋友揀既....一於睇下佢水準是否依舊今晚等埋朋友收工黎到已經9pm,係門口等左陣就安排入座平日既夜晚都好多人食放題啊~睇佢a 至j既點菜紙,好似比上次多左d新款式既野食喎~跟住緊係食野啦~首先當然係刺身拼盤啦睇相都知好正!!有海膽同蠔(入座送的)!仲有松葉蟹鉗、有頭甜蝦、帶子、赤蝦、馬刀貝、榮螺~~跟住就係係壽司火炙芝士蝦 同 火炙三文魚腩質素幾好~仲有熱辣辣串燒五花腩同雞軟骨串前者重油香,後者好爽脆溫泉蛋好滑,加上日本甜醬油,一啖食正新選擇: 韓式部隊鍋 連辛辣麵!我可以直接告訴你我係為辛辣麵而叫的.....嘻嘻好好食既燒牛舌呀肉質彈牙,燒得又香...ENCORE啦..芝士焗蠔芝士控既我肯定覺得好食,水準依舊。埋單同上次早入座一樣....一人$208
又黎幫襯呢間放題
今次係朋友揀既....一於睇下佢水準是否依舊

今晚等埋朋友收工黎到已經9pm,係門口等左陣就安排入座
平日既夜晚都好多人食放題啊~

睇佢a 至j既點菜紙,好似比上次多左d新款式既野食喎~

跟住緊係食野啦~

首先當然係刺身拼盤啦

跟住就係係壽司
火炙芝士蝦 同 火炙三文魚腩
質素幾好~

仲有熱辣辣串燒
五花腩同雞軟骨串
前者重油香,後者好爽脆

溫泉蛋
好滑,加上日本甜醬油,一啖食正

新選擇: 韓式部隊鍋 連辛辣麵!
我可以直接告訴你我係為辛辣麵而叫的.....嘻嘻

好好食既燒牛舌呀
肉質彈牙,燒得又香...ENCORE啦..

芝士焗蠔
芝士控既我肯定覺得好食,水準依舊。

埋單同上次早入座一樣....一人$208
2017-12-11
2017-12-15 360 瀏覽
**事先講明,除非好大感受,否則本人係唔會寫食評既**見到依間野咁多好評,今日諗住帶我阿媽黎依間先下放題,点知上到去,首先book位仲要等成半個鐘唔在講(因為事前佢地係電話提到可能要等陣), 仲要叫既野食一半都到唔到,到既都係減半份量上枱,然後食左一個鐘到,突然火警鐘響起,濃煙開始冒起,我地諗住開始疏散啦。間野有兩個逃生出口,佢地竟然封左其中一個出口,要我地被迫由櫃台果個門口走,要我地埋左單先再走,個餐野都唔平,仲要食到既野唔多,普通野好似沙律同粥咁,由一入座已經開始叫,到離座都未黎到,真係好過份!真係完全不推薦依間日式放題,要食的話去返大喜屋啦!圖1 : d刺身話係珍寶size lo...圖2 : 同一款点菜紙都有如此大既出入...
**事先講明,除非好大感受,否則本人係唔會寫食評既**

真係完全不推薦依間日式放題,要食的話去返大喜屋啦!

圖1 : d刺身話係珍寶size lo...
圖2 : 同一款点菜紙都有如此大既出入...
2017-12-15
30 分鐘 (堂食)