I reserved a table here at 7:30pm and I still had to wait an hour to be seatedOnly after I yelled at them a few times did I get a table. Shame as our male server Peter who explained pricing and options is actually quite a nice man.Though it’s an all you can eat a la carts restaurant it feels like I’m fighting for food.I’ll go to a hotel buffet next time.

Joy
2017-12-15 113 瀏覽
Poor service. Long wait time. Disorganised. I have never been upset enough to write a review. I made a booking for 2 on OpenRice for 8pm. I arrived in time but waited still for 25 minutes. Staff kept saying I only had to wait for 5 minutes but that kept being pushed back. Waiting environment was crowded and filled with smell of smoke. What’s the point of taking booking if people still need to wait for so long? (Photo of chaos below. They have just seated 13 people at that point.)

Having been busy for a whole week, finally got the chance to eat something good! As recommended by friend, finally chose to do this Japanese All-you-can-eat in Mong Kok. It was rather closed to the MTR station, just a 10-min walk. Upon our arrival at 8pm, there were quite some people already but good that we were seated immediately. This restaurant served quite some difference choices, both traditional and non-traditional. Finally, we ordered the following:1) Sashimi (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️): Always the top dish

1) Sashimi (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️): Always the top dish to do in all-you-can-eat! As we decided to eat less salmon, we chose to do more shrimps and shell items and there were quite a lot of choices - even geoduk seldom served. It was fresh and chewy. Besides, jumbo red prawns were another highlight. It was really big and had sea-water taste.
Sashimi

2) Sushi / Rolls (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️): Another typical item that must eat. There were quite a range of choices - 3 menu in total. It was good that the portion of each was rather small that allowed you to did more different options! My recommendation would be seared cheese shrimp roll. The chesss matched the sushi taste and the crispy shrimp made the roll texture a lot more rich!
Sushi / Rolls

3) Grilled Food (⭐️⭐️⭐️⭐️💢): We did the grilled oyster with salad sauce. The oyster was quite big but the sauce was a bit overwhelming - could be less. Besides, the grilled shrimp with cheese was also good that it was fresh and the meat was firm.
Grilled Food

4) Deep Fried Food(⭐️⭐️⭐️⭐️💢): Although they were not healthy, we couldnt resist... Oysters were good attractions - juicy and coating wasnt too thick. Comparatively, tempura was less delicious - the coating was rather thick and there were not enough seasoning.
Deep Fried Food

5) Hot pot(⭐️⭐️⭐️⭐️💢): Really the first time to see hotpot in Japanese All-you-can-eat. Although there were no beef or many meat choices, there were also other toppings such as fish-balls and deep fried bean curd rolls. You could also choose the soup base, e.g. chicken soup, miso soup. Really a good choice in winter times!
Hot pot

All in all, the quality of the food was good and the variety of food served really amazed us. Would definitely be back!
2017-12-03
Sashimi
  • DeepFriedFood
  • GrilledFood
  • Hotpot
  • Sushi/Rolls
2017-12-11 8908 瀏覽
食放題除咗食壽司刺身,其實仲有好多嘢食!係唔可以忽視㗎。日式炒雜菜面頭曬上木魚絲,重有紫菜絲點綴,上枱嘅時候熱騰騰,木魚絲因蒸氣上升而左右搖擺,細細個以為係啲識郁嘅野,大個左先知原來呢啲係叫木魚。唔單只有菜,重有蘿蔔粒同粟米粒,粟米粒甜甜地,同鹹鹹地嘅菜一齊食,鹹甜交錯,特別滋味。清酒煮蜆蜆肉清甜,如果加多d酒個酒味出d會更香。加了蔥和海帶,令整道菜式更清新。燒菠蘿酸甜多汁,唔會燒到乾爭爭。本身只點了兩塊,吃過後要加單,再點了四塊!可想而知有多好吃啦!蕃薯細細粒一口一個,吃起來很方便,微甜,不會過腍或過硬,軟硬適中,口感十足。榴槤波波外層蘸了麵包糠來炸,外層脆口,入面是榴槤蓉。極力推薦呢個小食,因為佢甜度啱啱好,唔會過甜,而且唔食榴槤嘅人都啱食!是關榴槤味啱啱好,唔會過濃,唔會臭。燒鯖魚附有檸檬角,我好鐘意食檸檬,喺出面食襯啲檸檬角都好細,成日要侍應再拎多幾個檸角我唧,今次個檸檬角大小剛好夠我唧曬成塊鯖魚,啱曬我!鯖魚唔鯹,搭配檸檬汁鮮甜又開胃!食放題又點少得甜品呢?朱古力心太軟唔係平時食開果款,係好似brownie咁,唔會一咬就碎,又唔會太硬,入面重有nuts添,好有口感!朱古力味濃
放題除咗食壽司刺身,其實仲有好多嘢食!係唔可以忽視㗎。

放題又點少得甜品呢?

朱古力心太軟唔係平時食開果款,係好似brownie咁,唔會一咬就碎,又唔會太硬,入面重有nuts添,好有口感!朱古力味濃郁,唔會太甜,有朱古力嘅苦味,我鍾意呀!

雪糕糯米糍、豆腐花、朱古力泡芙、提子蒟蒻啫喱、牛奶布甸、雪條同雀巢雪糕。

有雪糕雪條唔出奇,豆腐花、泡芙、啫喱同布甸就未見過。好欣賞佢甜品有咁多選擇呀!

朱古力泡芙面層唧左少許朱古力醬,入面嘅流心朱古力有濃濃朱古力味之餘唔會太甜,食多幾舊都唔會膩。

牛奶布甸有奶味但不會太甜,未完全凝固嘅布甸如果打斜放,好似就快倒瀉咁,但又唔會倒瀉果下覺得充滿玩味!布甸入口順滑,直入喉嚨,好似飲緊奶咁。

講完野食,講下其他野。唔講唔知,原來有租用充電器服務!對我呢d成日機不離手嘅人真係一大福音呀!租充電器每次可以叉兩個鐘,只需要比$50按金就得啦!呢個服務真係好貼心又方便呀!

由於今次友人不適以致不能充分發揮胃部潛力,決定下次相約神戶再戰!
2017-11-29
10 分鐘 (堂食)
2017-12-11 118 瀏覽
兆萬放題有驚喜!刺身拼盤好豐富呀!有三文魚、希靈魚、象拔蚌、鮑魚片、北寄貝、蟹鋏、蟹柳,重有蝦——剩係蝦已經有三款:生蝦片、鮮蝦同。有一款蝦加左少少辣椒碎喺上面,為味蕾增添左少許刺激!象拔蚌爽口,鮮蝦用冰挫住,肉質實在,入口冰涼,感覺好新鮮!最令我難忘嘅係呢間店選用嘅wasabi。坊間嘅wasabi好似越黎越唔辣,試下呢間d wasabi,保證令你大開眼界!嘩佢呢間d wasabi真係不得了!辣到我飛起!點少少已經令我眼水直流,辣到上腦!冬天打邊爐暖就啱曬啦,好少見放題有binno食,呢度竟然有!真係一次過滿足你兩個願望呀!入座即送限量火煱,有「日本和牛壽喜燒」同「韓式芝士部隊煱」兩款選擇。揀左「日本和牛壽喜燒」,牛大大片,食落肚好有滿足感!除左牛,重有菜同菇。菇都有好多款:冬菇、金菇打binno就見得多啦,竟然有雞脾菇!食到熱熱地想飲番杯野?成兩部雪櫃嘅野飲任你揀呀!從罐裝到紙包,從果汁、茶到汽水任君選擇!唔止飲品選擇多,食物款式都好多,真係花多眼亂呀!將食物分門別類,分別順次序按英文字母A至J?排列。本身我的目標是每張紙至少嗌一樣野,可惜同行友人當日腸胃不好,吃不了那麼多,我這個目
兆萬放題有驚喜!

唔止飲品選擇多,食物款式都好多,真係花多眼亂呀!將食物分門別類,分別順次序按英文字母A至J?排列。本身我的目標是每張紙至少嗌一樣野,可惜同行友人當日腸胃不好,吃不了那麼多,我這個目標就泡湯了。不過不要緊,有我的地方就有野食,一口氣點了很多東西吃。

食到好飽,捧着肚子回家去。
2017-11-29
  • 刺身
2017-12-10 85 瀏覽
又到聖誕,又到聖誕!和親戚朋友聚餐的時間表排到密密麻麻,今晚就約左個好耐無見嘅大學同學吃飯,又話要抵食又話要食餐勁,咁嘅要求都唔難搵,放題就最岩地點方便大家就一定係旺角兆萬,最後我地揀左神戶屋我地坐低左就點了以下食物炒安格斯牛柳粒好入味,入口即熔燒波蘿我自細鐘意食,超甜幾款不同的壽司都唔錯,新鮮食放題點會唔點魚生呢我地點了少量,但全部都好味,肉質有鮮味食放題打邊爐我都係第一次邊爐料唔錯喎,款式唔少,最驚喜係魚片頭裏面有芝士左面的炸物裏面有蝦肉,而右面係炸牛奶,正到爆不過就肥死囉炸蠔都唔差,不過粉就厚左少少燒蝦都好味,大隻又新鮮都忍不住之後叫多幾隻再來一個邪惡炸雪糕好好味,呢個係放題必點的,因為其他地方比較少有除左食物款式夠多元化,飲料都唔少架想無咁肥當然係飲0糖份的茶啦甜品有雪糕、雪米糍仲有即係啫喱同埋奶凍食埋甜品先叫完美$394可以食到咁多正野,抵到爛啦總結: 地方唔算大,但坐得舒服人手多,雖然忙但工作人員都好有禮貌,做野好有效率,抵讚下次再食放題,呢間必定係首選
地點方便大家就一定係旺角兆萬,最後我地揀左神戶屋
我地坐低左就點了以下食物
炒安格斯牛柳粒
好入味,入口即熔
燒波蘿我自細鐘意食,超甜
幾款不同的壽司都唔錯,新鮮
放題點會唔點魚生呢
我地點了少量,但全部都好味,肉質有鮮味
放題打邊爐我都係第一次
邊爐料唔錯喎,款式唔少,最驚喜係魚片頭裏面有芝士
左面的炸物裏面有蝦肉,而右面係炸牛奶,正到爆不過就肥死囉
炸蠔都唔差,不過粉就厚左少少
燒蝦都好味,大隻又新鮮
都忍不住之後叫多幾隻
再來一個邪惡炸雪糕
好好味,呢個係放題必點的,因為其他地方比較少有
除左食物款式夠多元化,飲料都唔少架
想無咁肥當然係飲0糖份的茶啦
甜品有雪糕、雪米糍
仲有即係啫喱同埋奶凍
食埋甜品先叫完美
$394可以食到咁多正野,抵到爛啦

總結: 地方唔算大,但坐得舒服
人手多,雖然忙但工作人員都好有禮貌,做野好有效率,抵讚
下次再食放題,呢間必定係首選
2017-11-30
2017-12-08 132 瀏覽
話說同friend係旺角行行下街突然好想食放題,咁岩經過兆萬就平平地揀左呢間食。好彩我地早,6點半左右到,等左一陣就入得!一坐低就梗係叫左刺身先!每款都叫左幾件。帶子超級大粒同鮮甜,好快清哂!我自己就唔食希靈魚同三文魚,但我個friend話都唔錯蝦佢有好多款,有大隻細隻有頭冇頭⋯⋯我就覺得連頭既甜蝦最好味最甜有芝士蒜蓉蝦,都ok👍兩個人叫左個部隊鍋,都幾大份,仲有包辛辣面加個湯底本身唔太夠辣,加少少辛辣面粉就濃味好多食食下好想食菜,叫左個馬拉盞炒通菜,不過不失一開頭見到個2%嗰個字以為係酒諗住試吓,原來係蜜桃水,唔會太甜都幾好最後我地每人都揀左個韓國雪條,呢個真係超超超級好味!個質地「淋淋地」唔會話太硬,同埋都好有cheesecake味,鍾意甜野既話應該會幾鍾意

好彩我地早,6點半左右到,等左一陣就入得!

一坐低就梗係叫左刺身先!每款都叫左幾件。
帶子超級大粒同鮮甜,好快清哂!
我自己就唔食希靈魚同三文魚,但我個friend話都唔錯

有芝士蒜蓉蝦,都ok👍

兩個人叫左個部隊鍋,都幾大份,仲有包辛辣面加
個湯底本身唔太夠辣,加少少辛辣面粉就濃味好多

食食下好想食菜,叫左個馬拉盞炒通菜,不過不失

2017-12-07 6953 瀏覽
兆萬中心出名多餐廳,尤其是日式放題,更是集中地,今晚去了8/F的神戶屋,價錢連加一都是$242。七點到達餐廳已經全場滿座,等了約十分鐘才能入座。餐廳全部都是卡位,座位寬敞但行人路狹窄。有多款飲品任飲包括時興的無糖烏龍茶、韓國啤酒及一系列韓國飲品等。甜品有豆花、泡芙及奶凍等。雪糕是雀巢,另有韓式雪條。餐廳食物款式很多,跟外面放題大同小異,不過比外面多了個火鍋,放題時又可以打邊爐。刺身有三文魚、帶子、泰式生蝦、象拔蚌及甜蝦等,刺身都算新鮮鮮甜,其中三文魚油脂分怖均勻,色澤鮮橙,任食質素屬於上等貨式,有魚的鮮甜但完全唔腥;象拔蚌煙煙韌韌,好有咬口,味道不錯;泰式生蝦質感爽脆,味道幾特別。其他刺身質素中等,任食來說,款式算多且味道中上。其他熱食個人比較喜歡燒牛舌,牛舌切很厚身,食落去煙韌有咬口,味道不錯。燒海蝦體型中等,蝦肉新鮮爽口,有少許蝦膏,非常鮮甜。芝士焗元貝這個是必食,芝士味濃郁,元貝味道雖然一般,但有醬汁搭夠,兩者配搭一起味道極佳。天婦羅外層粉漿不厚且鬆脆,其中炸芝士煙煙韌韌,有淡淡的芝士味;蝦網卷非常脆口且不油膩,蝦肉結實爽口,配上甜酸醬一起,減少油膩感。最後食埋個金菇牛肉鍋,每枱

甜品有豆花、泡芙及奶凍等。

雪糕是雀巢,另有韓式雪條。

餐廳食物款式很多,跟外面放題大同小異,不過比外面多了個火鍋放題時又可以打邊爐。

燒牛舌

燒海蝦體型中等,蝦肉新鮮爽口,有少許蝦膏,非常鮮甜。
燒海蝦

芝士焗元貝

天婦羅

最後食埋個金菇牛肉鍋,每枱都會送一鍋,味道方面牛肉都很腍,有很多雜菜。
金菇牛肉鍋

總括而言,食物數之不盡,性價比高,刺身比較出眾,其他熱食都不錯,上菜很快而且無漏單,兩小時任食足夠有餘。
燒牛舌
燒海蝦
芝士焗元貝
天婦羅
金菇牛肉鍋
2017-12-06 114 瀏覽
今日黎到旺角兆萬中心神戶屋,先前都去過兆萬其他樓層食放題,但質素始終一般般,今次做足功課見呢度被稱為全旺角最強放題,所以要去食下。黎到一坐低,就已經比你簡兩個鍋可以打邊爐,有依家最多人食既部隊鍋簡,見到檯檯都有人叫應該唔錯,但由於我怕食唔哂所以今次無叫到。點菜紙有好多張,真係睇都有排睇,而且選擇種類多,除左日本野,仲有韓國炸雞,最重要係刺身部分竟然有松葉蟹食!出面一般放題都好少有,真係好有heart! 點完菜第一時間衝左出去睇有咩野飲同甜品,睇到唔捨得走,除左一般大路既汽水之外,仲有一d韓國野飲,滿足不同人既口味,好有衝動樣樣都拎黎飲,但一諗到仲有咁多野食,唯有忍下手XD食物方面,燒物好出色,好似上邊呢個羊架同埋豬腩肉,燒得外脆內嫩,入邊仲係好多汁,而且每串份量都夠大,所以其實可以叫一串share食多d唔同既野。特別推介呢兩款炸物,本人一向放題都好少叫炸物,因爲怕佢地趕出貨,野食會好油,但今次無呢個問題,而且仲唔錯。上邊既係一口芝士同炸鮮奶,真係要叫黎食,包你有驚喜。食放題又點少得刺身,店員好貼心係坐低就問要唔要幫你執少少刺身,會問你要大定細份量,非常貼心,值得一讚,而且佢地仲會主動走

放題又點少得刺身,店員好貼心係坐低就問要唔要幫你執少少刺身,會問你要大定細份量,非常貼心,值得一讚,而且佢地仲會主動走黎問你有無野未到,服務一流,一定有下次。
2017-12-05
5 分鐘 (堂食)
  • 一口芝士
  • 炸鮮奶
2017-12-06 1991 瀏覽
今晚約了朋友去兆萬食放題,上去openrice睇過這間神戶屋的好評都幾多,所以訂枱試一試。去到之後都要等一等先有位。廚房都忙到踢哂腳。每次去食放題都會先去睇睇有咩野飲同甜品。有我最仲意既烏龍茶,亦有奶凍及韓國雪條等。落單紙有成十張之多,款式都算很多。每枱都會送一份邊爐鍋,我們揀了金菇和牛煲,和牛有點肥但非常嫩腍,有很多蔬菜及金菇,湯底都幾甜。清酒煮蜆的蜆肉無沙,有鮮味及酒味。燒蝦可以任食,蝦肉結實爽口,味道不錯。燒青魚雖然多骨,但外皮燒得脆口,魚肉嫩滑,加點檸檬汁去油膩感。燒菠蘿一舊很甜,另一舊就有就酸,但非常開胃及去飽滯感。燒羊架沒有羊騷味,肉質嫩腍,不過外層有點焦。炒牛柳粒肉質嫩腍但牛肉味比較一般。食左咁多油膩食物,係時候食返點菜,牛油炒雜菜不會太油膩,雜菜炒得爽脆,不會太咸。天婦羅蝦蝦肉爽口,外層粉漿不會太厚,肉質結實。鹵水雞翼是我至愛,鹵得入味且不太咸,雞翼嫩滑。刺身款式超多,剩係蝦都有3-4款,三文魚鮮甜有油脂,威靈魚魚子帶點醃過的微酸,魚肉結實,帶子比較一般,反而象拔蚌很爽口。最後值得一提是上菜速度很快,落單後5分鐘已經陸繼上枱,放到整枱都滿,幾乎無位放。價錢中規中矩,都是
廚房都忙到踢哂腳。
落單紙有成十張之多,款式都算很多。
金菇和牛煲
清酒煮蜆的蜆肉無沙,有鮮味及酒味。
清酒煮蜆
燒蝦可以任食,蝦肉結實爽口,味道不錯。
燒蝦
燒青魚
燒菠蘿一舊很甜,另一舊就有就酸,但非常開胃及去飽滯感。
燒菠蘿
燒羊架沒有羊騷味,肉質嫩腍,不過外層有點焦。
燒羊架
炒牛柳粒肉質嫩腍但牛肉味比較一般。
炒牛柳粒
牛油炒雜菜
天婦羅蝦蝦肉爽口,外層粉漿不會太厚,肉質結實。
天婦羅蝦
鹵水雞翼是我至愛,鹵得入味且不太咸,雞翼嫩滑。
鹵水雞翼
刺身
最後值得一提是上菜速度很快,落單後5分鐘已經陸繼上枱,放到整枱都滿,幾乎無位放。價錢中規中矩,都是二百多元位,正常旺角價錢,但比平時的放題多了一個邊爐鍋,可以一次過滿足兩個願望。
金菇和牛煲
燒蝦
燒青魚
燒菠蘿
牛油炒雜菜
天婦羅蝦
鹵水雞翼
2017-12-05 3662 瀏覽
放題開到成巷成市,尤其是在旺角,實有間係你附近,今次去了在兆萬的神戶屋。未夠7點都好爆,等了一陣才有位。首先去望望有甚麼飲品。正常要有既都有齊,有甜的、無糖,還有啤酒。甜品例牌雪糕雪條,但這裏更有豆花,非常吸引。除了基本的刺身、炸物,還可以加錢任飲清酒及生蠔等。一枱一鍋的肥牛鍋,似外面日式餐廳的定食餐,肥牛肉質很腍,很多蔬菜。柚子大蝦沙律,蝦肉不大但很爽口,肉質結實,柚子就唔多覺,開餐前吃點沙律比較開胃。清酒煮蜆酒味比較淡,但蜆肉無沙而且都算大隻,份量頗多,味道都有鮮甜味。避風塘炸豆腐一點也不辣,但外脆內軟,豆腐亦很軟滑,值得一試。食了一輪前菜,刺身終於出現了,我至愛的三文魚望落去有油脂,唔會橙色一件,而且食落去有魚肉鮮甜及油份甘香,任食都算有質素,蟹捧都有海水鮮味,感覺不錯,象拔蚌有驚喜,肉質爽口彈牙,可以encore。芝士焗蠔表面舖滿芝士,蠔肉不大但一點也不腥,軟軟的味道不錯。天婦羅就一定食炸蝦,炸蝦外脆內軟,肉質結實,雖然不算大隻,但蝦肉爽口彈牙而且不會太油膩。人參雞湯有淡淡的人參味,反而唔覺有雞味,味道比較一般。鰻魚卷物細細件,不會太飽滯,有鰻魚的味道,卷物不會太結實或鬆散,味

甜品例牌雪糕雪條,但這裏更有豆花,非常吸引。

除了基本的刺身、炸物,還可以加錢任飲清酒及生蠔等。

和牛鍋

柚子大蝦沙律

芝士焗蠔

炸蝦

人參雞湯有淡淡的人參味,反而唔覺有雞味,味道比較一般。
人參雞湯

鰻魚卷物細細件,不會太飽滯,有鰻魚的味道,卷物不會太結實或鬆散,味道不錯。
鰻魚卷物

總結,食物款式很多,無論刺身、熱食等都是不錯,放題價錢合理,每位$219未計加一,兩個小時任食,上菜速度簡直要用光速來形容。
和牛鍋
柚子大蝦沙律
芝士焗蠔
炸蝦
鰻魚卷物
2017-12-05 76 瀏覽
已經去過好多次兆萬中心食放題囉,今次想再試神戶屋放題,因為上次食得好滋味,而且價錢合理,絕對係夜晚食放題嘅最佳選擇。同上次一樣裏面都有好多飲品選擇,韓式飲品又有 ,中式嘅飲品都有,而且仲有好多食物畀我哋揀添! 刺身方面,我哋叫咗鮑魚帶子等等嘅刺身,間餐廳仲額外送海膽畀我哋。海膽好鮮甜 ,食到舐舐脷! 另外熟食方面 ,我哋叫咗羊架,牛脷,芝士燒大蝦,芝士焗帶子等等,好多都係貴價食物,而且每樣食物都煮得好高水準。我哋仲叫多咗好多唔同種類嘅壽司, 有赤燒三文魚,燒蝦,同埋黑松露帶子壽司。 除咗呢啲之外,嗰度仲有好多唔同嘅壽司畀我哋選擇,再加上上菜上得好快我哋今次真係食到好飽!甜品方面,嗰度有雪糕同埋奶凍,食完可以話好滿足,為今次晚餐畫上完美嘅句號! 餐面職員嘅態度唔錯,而且座位好寬敞,今次食得好舒適,考慮下次再黎過!

2017-12-05 63 瀏覽
兆萬中心向來都係放題勝地,今次見到兩個人食神戶屋放題都唔使過450蚊,簡直係超值,所以決定再試下呢間嘢嘅水準 。我哋叫咗好多嘢食,而且飲咗好多唔同類型嘅飲品。總括嚟講啲嘢食好高質素,而且啲刺身都好多選擇,有鮮蝦,帶子,鮑魚,三文魚等等,好多都係貴價嘅刺身。 另外佢仲有海膽送,啲海膽好甘甜好好味食完好滿足!壽司都有好多唔同類型嘅選擇 ,而最特別嘅就係有黑松露帶子壽司,黑松露味雖然好重,但係都唔會蓋過帶子嘅鮮味,真係一流!而且熟食方面好多都係高級食品, 例如羊架,炭燒蠔 ,芝士焗大蝦同埋焗帶子等等。 我最欣賞嘅就係芝士大蝦上面既芝士味好濃郁,同個蝦嘅味道搭配得好好,而且隻蝦燒得好彈牙,好爽口,好入味 ,每次都食到好飽 。另外環境方面 ,呢間嘢坐位都好舒適,而且食物上得好快, 所以好滿意今次嘅晚餐,一定會下次再來幫襯。

2017-12-05 49 瀏覽
去神戶屋食放題,真係唔止人可以食飽,連部手機都可以滿載而歸。雖然一早知道神戶屋既壽司、刺身放碟好靚,不過上枱果刻真係呆左,這......已經係藝術品!仲要放乾冰響旁邊,唔影番十張八張相真係對唔住個廚師同自己。刺身好生鮮,海膽濃郁鮮甜 ,口感同賣相都一流! 炸物唔洗等好耐就有得食,而且又熱又香脆。當中炸鮮奶入面加左紅豆,帶小小甜味好特別。榴槤炸彈味道濃郁,香氣久久不散。芝士年鬆鬆軟軟既口感一流。招牌炸硯和清酒煮硯都好香,我更鍾意清酒煮硯那帶有清酒特色既微辣,連湯都飲埋。燒物都帶有濃濃既燒烤香,有機菠蘿好多汁。鐵板一口和牛、羊架都好惹味。黑松露壽司上面有好多黑松露好香。火炙壽司就帶有淡淡既火炙後既獨有香氣,當中既火炙三文魚腩壽司更加係入口即化,一定要試。期間限定既日本和牛壽喜燒,湯底帶微甜,意想不到咁好食。飲品corner甜品corner奶凍鮮嫩幼滑,好多人去corner都係攞佢。走之前門口仲有雪條可以拎!真係超滿足嘅一餐
去神戶屋食放題,真係唔止人可以食飽,連部手機都可以滿載而歸。雖然一早知道神戶屋既壽司刺身放碟好靚,不過上枱果刻真係呆左,
這......已經係藝術品!

炸物唔洗等好耐就有得食,而且又熱又香脆。
當中炸鮮奶入面加左紅豆,帶小小甜味好特別。
榴槤炸彈味道濃郁,香氣久久不散。芝士年鬆鬆軟軟既口感一流。

招牌炸硯和清酒煮硯都好香,
我更鍾意清酒煮硯那帶有清酒特色既微辣,連湯都飲埋。

燒物都帶有濃濃既燒烤香,
有機菠蘿好多汁。
鐵板一口和牛、羊架都好惹味。
當中既火炙三文魚腩壽司更加係入口即化,一定要試。
期間限定既日本和牛壽喜燒,湯底帶微甜,意想不到咁好食。

飲品corner
甜品corner
奶凍鮮嫩幼滑,好多人去corner都係攞佢。

走之前門口仲有雪條可以拎!

真係超滿足嘅一餐
2017-12-03 57 瀏覽
同朋友行街又唔知食乜好,既然係旺角就一於食放題啦!記得呢一間放題質素都唔錯,今日就翻食佢!我哋每種刺身都叫咗啲,上到枱一大盤加埋乾冰好吸睛!餐廳仲送海膽同埋生蠔,生蠔都幾新鮮,配埋酸汁幾開胃。海膽份量都幾多,而且一啲都唔腥,重幾creamy,高質。三文魚方面算厚切,脂肪夠多。有頭甜蝦肉質鮮甜黏牙,正。放題少見嘅象拔蚌刺身爽甜,而其他刺身水準亦都唔錯,食完刺身已經滿足左一半。食放題,炸物燒物當然一定要叫啦!值得一題係呢度嘅燒蝦,無論係芝士燒或者原隻燒,一樣燒得出色,蝦外殼燒到脆卜卜令到裏面嘅肉香到不得了!炸物就推薦榴槤炸彈,咬開係流心,而且榴槤味香濃一啲都唔假,驚喜之作。餐廳仲會送壽喜燒或者部隊鍋,我哋就叫左壽喜燒。雖然牛肉普通,但湯底唔錯,蔬菜同菇類煮出嚟甜美可口。其他煮物方面,豉椒炒蜆同清酒煮蜆都出色,蜆肉夠大之餘,炒嘅煮得惹味,清酒煮就鮮甜,我哋連汁都飲晒。見個胃仲有空間就是叫埋壽司!估唔到呢度嘅壽司水準都唔錯喎!火炙三文魚腩壽司好肥美,魚油融入飯𥚃面,脂香味美!黑松露帶子壽司亦都好出色,帶子厚身大件,黑松露令到海鮮嘅甜味更加突出!而且壽司飯唔會死實實,酸度適中,放題來講水準算好高

見個胃仲有空間就是叫埋壽司!估唔到呢度嘅壽司水準都唔錯喎!火炙三文魚腩壽司好肥美,魚油融入飯𥚃面,脂香味美!黑松露帶子壽司亦都好出色,帶子厚身大件,黑松露令到海鮮嘅甜味更加突出!而且壽司飯唔會死實實,酸度適中,放題來講水準算好高!

下次想食放題一定返嚟呢度。