1月2日約了朋友到旺角食飯,上網搵到呢間餐廳咁多好評,就訂好位。當日6:00到達,俾咗卡位我哋坐,一坐埋去就見到椅背好明顯有撻醬汁喺度無人抹,成張檯又痴痴立立,連支點餸筆都係痴立立。侍應收咗我哋「首輪點單紙」之後,果然好快就有嘢食,但係我哋點嘅數量同送上檯嗰盤嘢少咁多嘅?!我哋咪再叫囉,嘩!今次等成十五分鐘都未有嘢食再黎。經理留意到,主動走埋黎問我哋叫咗乜,話同我哋追,咁追過之後都仲要等十分鐘先有嘢到,不過,又係明明一張紙填咗五樣嘢,最後得一樣嘢黎,我哋填一份嘢嘅就出咗兩份,既然你哋鍾意出幾多就幾多,洗鬼我哋填數量咩?!刺身切得好薄,珍寶帶子佢哋開半,燒物係無醃過就咁燒,無黎味道。燒菠蘿無端端又落糖喺面頭燒,一口牛一碟得幾粒,薯仔仲多過佢。我哋根本食唔飽,單追幾次都唔黎一碟,追到我哋都無心機再追。真係唔明呢間嘢服務差,嘢食又差,環境逼夾又唔衛生,那裏來的好評?一定唔會再去呢度!

2018-01-02