2023-01-17 551 瀏覽
呢日我地黎到旺角兆萬呢間神戶屋食放題,好彩朋友有事先book 定枱,因為都真係幾full 下呢度既放題有好多唔同既選擇,佢同平時既日式放題有啲唔同,因為佢仲可以揀食雞煲再換個湯底打邊爐!真係好誇張,咁啱我又想食雞煲同刺身想左好耐,所以真係一次過滿足哂我兩個願望!我地一黎就梗係叫左刺身先,佢既刺身真係好肥美,同埋一啲都唔薄,種類仲有好多添,三文魚係我既至愛,佢既蟹棒都好有蟹味!帶子都好有鮮味,樣樣刺身都十分之唔錯!生蠔仲要好易入口,唔會話好腥!食刺身既同時都可以叫雞煲,壽喜燒或暫部隊鍋,由於太想食雞煲既關係我地都係叫左雞煲,佢既雞份量唔多,兩個人食岩岩好可以過下口癮,啲雞勁多麻辣味!如果想打邊爐佢都有唔少邊爐配料可以qr code落單!另外值得一讚既係店員一入座就提左我地幾次燒物炸物要早啲落單,因為要預20分鐘,而我地落完單之後都等左唔駛20分鐘就到左,炸物水準相當唔錯!全部都熱辣即炸!下次要帶屋企人黎試下!

呢度既放題有好多唔同既選擇,佢同平時既日式放題有啲唔同,因為佢仲可以揀食雞煲再換個湯底打邊爐!真係好誇張,咁啱我又想食雞煲刺身想左好耐,所以真係一次過滿足哂我兩個願望!

2023-01-13
  • 刺身
  • 生蠔
  • 刺身拼盤
2023-01-16 360 瀏覽
1. 大頭蝦同炸生蠔(售罄)2. 7:30落佐order,8:10都未送上台。3. 魚生同燒烤唔新鮮,無辦法食落去。已經Blacklist! Never come again.
1. 大頭蝦同炸生蠔(售罄)
2. 7:30落佐order,8:10都未送上台。
3. 魚生同燒烤唔新鮮,無辦法食落去。
放題
2023-01-16 262 瀏覽
以前讀書出開旺角食野,唔係揀創興就係兆萬,今日路過兆萬好想再入去食,見好多人推薦呢間神戶屋放題,一於就入去試下!環境算唔錯,好比心機去裝飾,仲有我最中意既海賊王我地肚餓到一坐低就係咁叫野食,手機落單勁方便唔洗等人黎收紙仔。食物叫完無幾耐好快就上枱前菜、炸物、燒物、刺身樣樣齊,最正係呢到有粉絲扇貝唔係好多放題有得食,仲要落得勁足蒜,超級正呀不得不讚呢個和牛壽喜燒,淨係放上枱個下見到排得咁靚都令人食欲大增和牛無拎普通肥牛扮,食落真係好重牛肉味,而且煲左好耐都無變到靭,配上甜甜地湯底,一流中意既朋友仲可以一嚐呢到人參雞湯同拉麵,人參湯好清甜,估唔到食個放題都咁多款式野食,有驚喜放題食到最後當然唔少得甜品啦呢到雪條款式同樣好多,差啲睇到揀唔落手添呀。呢到又夠平野食款式又多,性價比勁高!

環境算唔錯,好比心機去裝飾,仲有我最中意既海賊王

前菜、炸物、燒物、刺身樣樣齊,最正係呢到有粉絲扇貝
唔係好多放題有得食,仲要落得勁足蒜,超級正呀

放題食到最後當然唔少得甜品
呢到雪條款式同樣好多,差啲睇到揀唔落手添呀。

呢到又夠平野食款式又多,性價比勁高!
2023-01-14 351 瀏覽
好耐無食過放題,今日黎到旺角呢間「神戶屋」,原來大有驚喜!而家差唔多間間放題都係用手機落單,呢間都唔例外,好方便睇有咩食一黎到緊係要叫返個刺身拼盤食先啦刺身款式都算好多,連蝦刺身都有成3 4款,仲有生蠔食添刺身食落唔會覺得雪左好耐得返啲冰同雪櫃味,仲有啲鮮味唔錯軍艦、花之戀都整得好靚,特別係個花之戀勁中意食,大大件一啖人的落口勁爽!熟食炸物方面都出色,最有特別係個避風塘雞軟骨,好入味,同平時個啲雞軟骨唔好,好有風味,一食就停唔到口而家去食入座仲送個火鍋,黎得食放題食日本野緊係揀壽喜燒啦和牛勁軟身好出色,牛味香濃,而且個壽喜燒湯底都好好飲,唔會太甜,底下啲娃娃菜煮到淋晒又索晒啲汁,一食落口勁鮮甜食完壽喜燒仲可以order配料繼續用個靚湯底打邊爐,估唔到食放題既地方仲有邊爐可以打,真係好正叫到成枱都係野食,真係咪話唔興奮

好耐無食過放題,今日黎到旺角呢間「神戶屋」,原來大有驚喜!

一黎到緊係要叫返個刺身拼盤食先啦
刺身款式都算好多,連蝦刺身都有成3 4款,仲有生蠔食添
刺身食落唔會覺得雪左好耐得返啲冰同雪櫃味,仲有啲鮮味唔錯

而家去食入座仲送個火鍋,黎得食放題食日本野緊係揀壽喜燒啦

叫到成枱都係野食,真係咪話唔興奮
2023-01-11 427 瀏覽
旺角有好多放題既好選擇,有時真係唔知食邊間好,友人今日就帶我來試下神戶屋嘅放題,仲有生蠔食添呢度都有唔少野食嘅選擇,全程qr code落單,係有個鍋物同紙落單之外,其他都係自己落,出面仲有啤酒汽水任飲,唔中意飲甜野仲有無糖茶同埋水俾你揀,實行食得冇咁邪惡食放題就緊要當然係刺身,我地先叫左一盤刺身,睇下佢嘅質素,結果都冇令人失望,刺身食落新鮮,生蠔size適中,呢個價錢有埋生蠔食真係好抵再黎係佢既熟食同鍋物都唔錯,仲可以揀食雞煲,壽喜燒或者係部隊鍋,我地就叫左雞煲,味道唔錯,之後仲可以揀個湯底打邊爐,非常之咁多元化

2023-01-09
2023-01-11 343 瀏覽
好耐冇食放題,今日嚟到中學時期好鐘意去嘅放題回憶一下😆🍲壽喜燒火鍋冬天特別想打邊爐,呢到嘅火鍋湯底種類有幾種,火鍋配料都好多選擇例如牛肉、豚肉、菜、菇、牛柏葉等等🍣壽司三文魚腩壽司好味😋 芥末八爪魚都唔錯!軟殼蟹壽司啱啱炸起嘅軟殼蟹好味! 份量比較小,可以比你食多幾款食物🦞麻辣小龍蝦因為要用手剥,所以吃貨嘉嘉有啲懶🤣🍤黃金蝦咸蛋黃好惹味! 😋 🥚茶碗蒸入面有雞肉、蟹柳等等~刺身刺身種類好多,赤貝、帶子同牡丹蝦都係我嘅最愛!🧚‍♀️總結:食物款式多種類,價錢亦都好實惠!
好耐冇食放題,今日嚟到中學時期好鐘意去嘅放題回憶一下😆

火鍋

🍲壽喜燒火鍋

壽司

🍣壽司
三文魚腩壽司好味😋 芥末八爪魚都唔錯!

軟殼蟹手卷

軟殼蟹壽司
啱啱炸起嘅軟殼蟹好味! 份量比較小,可以比你食多幾款食物

麻辣小龍蝦

🦞麻辣小龍蝦
因為要用手剥,所以吃貨嘉嘉有啲懶🤣

黃金蝦

🍤黃金蝦
咸蛋黃好惹味! 😋

茶碗蒸

🥚茶碗蒸
入面有雞肉、蟹柳等等~

刺身
刺身種類好多,赤貝、帶子同牡丹蝦都係我嘅最愛!

🧚‍♀️總結:食物款式多種類,價錢亦都好實惠!
火鍋
壽司
軟殼蟹手卷
黃金蝦
  • 壽喜燒
2023-01-10 416 瀏覽
神戶屋日韓放題 (旺角) 地址: 旺角西洋菜街1號兆萬中心8樓===================新一年梗係要對自己好啲啦!今日同朋友決定食放題,開心一下!😚佢嘅款式選擇非常多,有刺身、壽司、和風小食、日式麵、串燒同火鍋!😍又可以食刺身又有得打邊爐,真係一次過滿足晒所有願望呀!一開始就梗係食咗刺身先啦,估唔到佢會整到非常打卡,影相真係好好睇!刺身方面尚算新鮮,唔錯嘅!之後我哋叫咗唔同嘅咋嘛同串燒,全部都即叫即整,冬天食到熱辣辣嘅嘢,真係好☺️火鍋方面就有豬骨同麻辣湯底等等,火鍋配料亦都選擇很多!至於飲品方面都有好多唔同種類嘅嘢飲可以出去拎,怕肥嘅話亦都有無糖茶可供選擇!最尾記得出去食埋甜品,我最推介就係韓國嘅芒果雪條,芒果味非常重,味道又唔會太甜!
神戶屋日韓放題 (旺角)
地址: 旺角西洋菜街1號兆萬中心8樓
===================

佢嘅款式選擇非常多,有刺身壽司、和風小食、日式麵、串燒同火鍋!😍又可以食刺身又有得打邊爐,真係一次過滿足晒所有願望呀!

火鍋方面就有豬骨同麻辣湯底等等,火鍋配料亦都選擇很多!

2023-01-04 604 瀏覽
本身我都知31 號去食飯, 會特別多人, 店員會忙, 食物質素會下降 我都可以接受..但係我地叫唔只一樣熟食, 送到上黎係凍既.. 包括茶碗蒸( 個心位仲係凍既~!) ,黑椒一口牛仔( 碟都係凍既) , 燒牛舌又係凍既又騷...到炸物得炸蝦係燒之外, 其他炸物都係炸完放左好耐既感覺...除左個火鍋仔同拉麵係熱之外.. 無野係熱 其他魚生, 壽司味道都一般..仲要399 加一... 試一次無防.. 可能係31 號晚特別多人, 食物先會咁都唔定..
我都可以接受..
 其他魚生, 壽司味道都一般..
仲要399 加一...
試一次無防..
可能係31 號晚特別多人, 食物先會咁都唔定..
2022-12-31
20 分鐘 (堂食)
2023-01-03 479 瀏覽
餐廳本身唔算大,但每一張枱都隔板帶有私人空間感都舒適。刺身火鍋放題,朋友先叫壽喜燒牛肉鍋,而我叫韓國人參雞湯。兩種湯味道都濃郁幾好味。消毒濕紙巾、紙巾依啲都準備好,唔使話係咁問佢拎。仲有幾多海鮮~ 粉絲蒸扇貝、燒蠔同燒虎蝦都香口帶甜!刺身都係ok比足,有三文魚、赤蝦、泰式生蝦、海膽、北寄貝、蟹棒、螺片、鮑片、八爪魚、魷魚、生蠔、玉子、甜蝦等等。上菜速度同都冇miss單既。仲有唔同種類嘅天婦羅同埋必食嘅燒菠蘿!有quota可以食埋黃金蝦,用鹹蛋黃炒,邪惡野味,鹹蛋黃好好味。 120分鐘值得一試!
餐廳本身唔算大,但每一張枱都隔板帶有私人空間感都舒適。

2022-12-31 607 瀏覽
小朋友想食放題,訂座8點半2大2細(2歲同4歲)...上到去係勁混亂全場企爆人訂左等於無訂重新等位...唔緊要入座前問我小朋友夠唔夠米3..2個小朋友都唔夠...坐低話2個小朋友收299+1😓😓食咁多放題未試過100CM高唔夠都要收費...最後講到109+1都算...呢啲日子預左比人劏但食物質素同價錢唔成比例,食物款唔多,頭一轉刺身有睇頭同大份之後既都唔掂...牛舌入口即溶無咬口...係熟過龍既林,豬仔脾一樣...應該係話唔識煮飯既人都整得好食...火鍋配料更加唔好講..無之前人地講既蝦,蛤之類...大部分係菜...檯面上既碟無人收..飲品櫃大半清哂上唔切...雪糕款同樣清得7788.....總結埋單2大2小連加1共1118...1個鐘已經走人轉場
訂左等於無訂重新等位...唔緊要

2022-12-31
2022-12-28 422 瀏覽
今日去咗食放題,地點就腳又方便👍🏻重點係野食多款又好味🤤始終疫情都未話好,但餐廳衞生好好,枱與枱之間都有間板,食得安心!入正題啦😳壽司刺身必點啦,刺身力推珍寶帶子同天使蝦☺️帶子真係啖啖肉,軟林又滿口都係鮮味好爽🫶🏻而天使蝦就彈牙,隻隻都好飽滿😘串燒就不得不提牛舌同芝士黃金沙律開邊蝦,兩款都encore左幾次😋特別係牛舌,唔會韌仲好爽脆🤩跟住熱食就要食期間限定嘅和牛壽喜燒,香氣撲鼻,而且牛肉味好濃,好好味丫😊仲有特別位係有韓式炸雞,蜂蜜芥末味好出色,真係有係韓國專門店嘅水準👍🏻人蔘雞都相當唔錯🥳總括嚟講,呢度係正嘅,下次要再食丫😎

總括嚟講,呢度係正嘅,下次要再食丫😎
2022-12-21
  • 刺身
  • 日本和牛壽喜燒
2022-12-27 330 瀏覽
自從政府宣佈「0+3」同告別黃碼之後,身邊好多朋友仔都去日本旅行,可惜工人姐姐放假去唔到旅行住,唯有同屋企人去住旺角食放題先,首先要讚下餐廳衛生情況好好,枱與枱之間有間板,而且仲會定時消毒,我地帶埋小魔怪出去食飯都放心好多🌟刺身刺身類既選擇好多,有我最愛既赤蝦、甜蝦、三文魚、海膽、北寄貝等等,連生蠔都有,三文魚厚切又夠肥美,赤蝦大隻鮮甜,超高質🌟天婦羅媽咪最鐘意食天婦羅,佢地既天婦羅都好出色,點左勁多大蝦天婦羅,蝦肉爽口彈牙,而且炸粉唔算好厚,正🌟熟食熟食方面就最岩爸爸啦,佢大讚豬仔髀好好食,用上秘製既日式滷汁,夠哂入味,蒜蓉粉絲蒸扇貝都好正,又係回本之選🌟甜品食到最後記得留肚食埋甜品先走呀,佢地有Movenpick雪糕,呢個放題性價比超高,聖誕大餐約埋一大班朋友食飯就最好不過

🌟刺身

🌟天婦羅

🌟熟食

🌟甜品
2022-12-26 473 瀏覽
聖誕Book咗7:30嚟食,上到去一開𨋢D人多到一個點,原來Book咗位都仲要等,安排極度混亂!等到8:00先入到枱⋯⋯入到去侍應部分都算好服務嘅,一嚟叫我哋點咗刺身先,但好多刺身原來只有頭一次,之後你唔會叫得返⋯⋯一口和牛、好似得D牛嘅頭頭尾尾,冇一舊係無筋嘅⋯⋯仲要得微温⋯⋯個鍋放落嚟 張枱已經細,個鍋超過15分鐘都滾唔記,途中又有侍應走嚟話「我幫你較細D⋯⋯」其實個制我都識得擰⋯⋯佢未滾起啊⋯⋯聖誕節你Full我都明,張枱細都無法⋯⋯但唔駛有D嘢上枱係放落我用嚟食嘢個碟度嘅,仲要用拋添⋯⋯因為一張四人枱本身唔大,仲要中間加板隔開⋯⋯天婦羅喎⋯⋯火鍋料中嘅蜆⋯⋯唔知點解係開晒口嘅咁就七舊幾而又唔覺食咗D乜嘅一餐喇⋯⋯咁中間當然有漏單啦總之就唔會再去,請都唔去,亦都唔會叫人去⋯⋯

刺身

因為一張四人枱本身唔大,仲要中間加板隔開⋯⋯

天婦羅喎⋯⋯

火鍋料中嘅蜆⋯⋯唔知點解係開晒口嘅

咁就七舊幾而又唔覺食咗D乜嘅一餐喇⋯⋯
咁中間當然有漏單啦

總之就唔會再去,請都唔去,亦都唔會叫人去⋯⋯

2022-12-25
30 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節
  • 無!唔好去!
2022-12-23 425 瀏覽
今日同事farewell揀咗神戶屋食放題因為見佢地食物種類都幾豐富魚生方面極力推薦鐘意食蝦類嘅朋友黎依到!有泰式生蝦!赤蝦 天使蝦 凍蝦 甜蝦重點係食得出新鮮 鮮甜🥺上菜一大盤擺有乾冰 一路食一路keep住凍!另一樣值得點嘅係韓式部隊鍋湯底非常惹味加分有我最愛嘅芝士 吸收咗濃郁湯汁嘅娃娃菜同午餐肉都係食唔停口必點推介仲有蜂蜜芥末炸雞本身以為放題食炸雞質素一般但係驚喜發現炸雞好嫩滑 拍得住炸雞專門店嘅水準 !仲有炸雪糕都係必點嘅特色甜品外脆內軟咬落煙煙韌韌唔係間間放題都有 係完美嘅飯後甜點整體黎講依度食物質素唔錯 依加食物處理衛生企理款式豐富 岩曬鐘意食唔同種類美食嘅朋友
今日同事farewell揀咗神戶屋食放題
因為見佢地食物種類都幾豐富
魚生方面極力推薦鐘意食蝦類嘅朋友黎依到!
有泰式生蝦!赤蝦 天使蝦 凍蝦 甜蝦
重點係食得出新鮮 鮮甜🥺
上菜一大盤擺有乾冰 一路食一路keep住凍!

另一樣值得點嘅係韓式部隊鍋
湯底非常惹味加分
有我最愛嘅芝士
吸收咗濃郁湯汁嘅娃娃菜同午餐肉都係食唔停口

必點推介仲有蜂蜜芥末炸雞
本身以為放題炸雞質素一般
但係驚喜發現炸雞好嫩滑
拍得住炸雞專門店嘅水準 !

仲有炸雪糕都係必點嘅特色甜品
外脆內軟咬落煙煙韌韌
唔係間間放題都有 係完美嘅飯後甜點

整體黎講依度食物質素唔錯 依加食物處理衛生企理
款式豐富 岩曬鐘意食唔同種類美食嘅朋友
2022-12-22 216 瀏覽
我又黎神戶屋喇,雖然就黎出發去日本,但同屋企人嘅聖誕大餐都係揀返日本放題😂呢間放題比我感覺一直都好衛生,唔怕帶兩老黎~今次試一試個四川香辣雞煲,都係第一次喺日式放題食雞煲,但又好好食喎!真心幾夠辣,雞亦都係滿意嘅嫩滑👍食完雞煲就嗌左一輪刺身,壽司,卷物等等。築地直送嘅所有刺身我全部都食齊,鮮甜好好食!連原燒玉子刺身都好甜,比我encore左幾次🤓今次仲食左幾款以往冇食過嘅特色炸物,都幾推介,包括香蕉天婦羅、韓國炸鮮奶同沖繩網紙蝦卷,口感酥脆唔會太油

今次試一試個四川香辣雞煲,都係第一次喺日式放題雞煲,但又好好食喎!真心幾夠辣,雞亦都係滿意嘅嫩滑👍

食完雞煲就嗌左一輪刺身壽司,卷物等等。築地直送嘅所有刺身我全部都食齊,鮮甜好好食!連原燒玉子刺身都好甜,比我encore左幾次🤓今次仲食左幾款以往冇食過嘅特色炸物,都幾推介,包括香蕉天婦羅、韓國炸鮮奶同沖繩網紙蝦卷,口感酥脆唔會太油