2022-12-17
去唔到日本旅行唔緊要,因為可以嚟呢間日韓日式放題,用二百幾三百蚊有找嘅價錢,就可以食到飽,仲可以享受到呢度非常高質素嘅日式料理食物質素,絕對值得推薦!~餐廳本身唔算好大,不過每一張枱都好有私人空間感,坐低之後亦都覺得張枱同座位好寬敞舒適。由於天氣好凍,我哋首先叫咗壽喜燒牛肉鍋同埋韓國人參雞湯,味道非常濃郁好味。呢度嘅飲品亦都有非常之多款式,我哋攞咗兩款有氣嘅果茶同埋椰青水,味道清甜。先來主角,就是一大盤魚生刺身,種類非常之多,而且每款都極為新鮮。有赤蝦、泰式生蝦、甜蝦、三文魚、海膽、北寄貝、蟹棒、螺片、鮑魚片、八爪魚、魷魚片、生蠔、玉子等等。赤蝦好大隻,肉質新鮮,入口清甜。三文魚油脂感重,而且肉厚肥美。海膽非常新鮮,入口有甜味。珍寶帶子壽司、黑松露帶子壽司、黑松露油甘魚壽司,全部都又大件又好食,水準非常出色。炸蝦天婦羅同多春魚天婦羅超級香脆好食!!~燒菠蘿用上焦糖來烤,焦糖燒得好香好惹味,而且仲非常juicy。韓式炸鮮奶,入口非常creamy,充滿奶味。炸榴槤波波同炸香芋波波都非常好食,外脆內軟。燒牛柳粒好淋好入味。燒粟米粒同埋燒雜菇同樣不能錯過。粉絲蒜蓉蒸扇貝用咗大量嘅蒜蓉同小小辣椒
赤蝦好大隻,肉質新鮮,入口清甜。
三文魚油脂感重,而且肉厚肥美。
海膽非常新鮮,入口有甜味。
韓式炸鮮奶,入口非常creamy,充滿奶味。
炸榴槤波波同炸香芋波波都非常好食,外脆內軟。
燒牛柳粒好淋好入味。
燒粟米粒同埋燒雜菇同樣不能錯過。
粉絲蒜蓉蒸扇貝用咗大量嘅蒜蓉同小小辣椒絲來煮成,蒜香味道極為濃郁,非常惹味好食。
燒黃金蝦,用上鹹蛋黃來炒成,鹹蛋黃嘅鹹香味道分外突出。
豬仔髀用上日式的滷汁煮法,煮得非常入味。
最後甜品當然要食番杯較為貴價嘅M牌雪糕啦~!
整體嚟講,放題食物質素真係非常之唔錯,佢哋嘅刺身同壽司,甚至乎燒物、鍋物等等,選擇種類真係非常之多,而且飲品同雪糕種類都有好多唔同嘅選擇,以二百幾三百蚊人均消費來講,絕對抵食,值得再來呀!!~