2023-02-27 252 瀏覽
今日去咗旺角行街睇戲,睇完戲上OpenRice望下附近有咩推介,見到一間日式放題都幾吸引,仲要喺兆萬中心行幾步就到,即刻上去試吓。神戶屋日韓放題,喺兆萬中心8樓,上到去餐廳地方都好闊落,望落去感覺好整潔。壽喜燒 火鍋有牛肉,湯底有醬汁味道,味道清甜,入口牛肉味好香濃,配菜有大蔥,野菜,昆布,連湯底都好好味。粉絲蒸帶子 ,一絲絲嘅粉絲吸收晒帶子嘅鮮味,加上香蒽蒜茸吊出鮮味。帶子比較厚身,食落增添口感。刺身拼盤 擺碟擺得好靚,三文魚,帶子北,北寄貝,生蠔,希靈魚,松葉蟹棒,厚燒玉子,八爪魚片,刺身全部都好新鮮,味道勁鮮。我最鍾意食佢嘅海膽入口味道甘香,鮮甜無比。三文魚亦都好出色,有啲魚油脂肪,入口爽甜。北寄貝肉質肥美爽脆,口感極佳。燒牛舌,牛舌燒到啱啱好,牛舌好厚身,咬落𢓭軟腍腍,好嫩滑,簡單調味已經令味道更加有層次。清酒煮蜆,蜆肉吸收咗清酒嘅味道,除咗陣陣嘅鮮甜味仲有啲酒香,蜆肉食落去爽口。帶子壽司,帶子好厚肉,食落去味道好鮮甜,鮮味突出。蟹籽壽司,非常美味,口感清新,並帶一絲絲甜味。放題仲有啤酒任飲,好適合一班朋友食飯or收工食飯放鬆下。仲係有我最鍾意嘅象啤。另外雪櫃仲有多款雪糕,雪條
我最鍾意食佢嘅海膽入口味道甘香,鮮甜無比。
三文魚亦都好出色,有啲魚油脂肪,入口爽甜。
北寄貝肉質肥美爽脆,口感極佳。

另外雪櫃仲有多款雪糕,雪條。