2021-08-11 731 瀏覽
神山麵屋主打豚骨沾麵同豚骨拉麵,係apm入面價錢就唔會太平,大約$80左右一碗麵。係香港食拉麵黎講都算合理價錢今次我地叫左一個沾麵同拉麵,味道算係偏甜但可以接受。拉麵既湯底都算好味但麵質就比較普通,唔特別驚喜。反而沾麵既麵就幾得意,每條麵中間都有條坑,掛汁能力好強,不過沾汁都係略甜。總結如果口痕想食下拉麵沾麵,都可以食下止下癮,麵既份量都夠飽肚。

今次我地叫左一個沾麵同拉麵,味道算係偏甜但可以接受。
拉麵既湯底都算好味但麵質就比較普通,唔特別驚喜。

2021-08-06 465 瀏覽
#大食小公主觀塘區出動👸🤪 超級濃味沾麵❤️🚩 神山沾汁麵 $89沾麵超掛湯😋而且沾麵嘅汁超級濃味重口味嘅朋友一定唔可以錯過❤️沾麵好有咬口👍👍值得一提嘅仲有兩舊厚燒豚肉‼️‼️食到微微焦香之餘仲有好正嘅肉汁 重點係超大舊肥豬肉‼️‼️ 但係唔會食到成口都係好油膩溏心蛋嘅流心都整得好好食 做到留心嘅感覺👏🤘🏼🚩芝士餃子 $38仲配左杯特飲普通青檸梳打餃子大約有五隻 配合埋芝士同埋醬汁一齊食好食如果有兩個人一齊食 呢個餐值得一試 可以share🙌🏼🙌🏼總結時間🥰次次經過APM都見到呢間拉麵店超有人氣今次終於可以試到佢嘅沾麵完全俾佢舊豚肉吸引咗😋😋😋之前食過好食嘅沾麵有一生懸麵😋而家又可以多一間選擇啦😂‼️評分時間👅(5️⃣個👸為滿分)
#大食小公主觀塘區出動👸🤪

今次終於可以試到佢嘅沾麵
完全俾佢舊豚肉吸引咗😋😋😋
之前食過好食嘅沾麵有一生懸麵😋
而家又可以多一間選擇啦😂‼️

評分時間👅(5️⃣個👸為滿分)

• 神山沾汁麵
2021-07-25 670 瀏覽
假日處處都擠滿人排隊,行過見人不是太多,登記後約10分鐘就坐低啦,因我真係好肚餓,坐下見有麵藏~即係連鎖店。打開餐牌見有沾麵,我估呢間店出名係沾麵,不過我倆都是喜歡湯麵。出餐都算快,湯濃味但一般,肥豬肉幾好夠味及肉質好淋,有荀有糖心蛋~個黃真係流心的,麵質彈牙👍

天氣太熱🥵⋯不太想吃熱飯熱麵,想起就去吃沾麵吧,感覺好像沒那麼熱😆烤至表面微微焦香的厚切燒豚肉,加上秘制醬汁,咬開時帶有肉汁,雖然感覺有點點膩,但這豚肉口感真的很有層次。而帶有特別坑紋的麵條,配上熬制掛上濃濃豚肉湯🍜,非常特別好味~溏心蛋的流心亦制作得好好!😋🍜燒神山豚肉角煮沾汁麵🇭🇰神山麵屋📍香港九龍觀塘歡塘道418創紀之城五期 (APM) 2樓L21B鋪Shop L21B, 2/F, apm Millennium City 5, 418 Kwun Tong Road, Kwun Tong Kowloon, Hong Kong

🍜燒神山豚肉角煮沾汁麵

🇭🇰神山麵屋
2021-06-19
  • 燒神山豚肉角煮沾汁麵
2021-07-15 703 瀏覽
星期日喺APM行街行到咁上下~想搵啲暖胃嘅嘢食下 見到呢一間神山麵屋 裝修睇落都幾日式 7點嘅時候店內都差唔多坐滿曬人 睇完Menu見到價錢幾合理 諗咗一諗就決定入去試吓同行朋友一齊試咗個神山沾麵 ($89)同埋牛舌小食($48)~等咗大約5分鐘就有得食啦先講下個牛舌小食 係有冷熱兩款的 分別有一個甜辣汁炒嘅熱食牛舌片 同埋薄切牛舌片凍食。熱食嗰款有少少難咬 個汁酸酸辣辣好野味~ 凍牛舌片就一般講返個主角沾麵 個湯鮮甜得來唔油膩 面嘅質感適中 豚角有兩大舊 夠份量好多 略嫌豚角有少少老同乾 浸返落啲沾湯食就啱啱好 差唔多食晒啲面可以叫店員幫你加少少魚湯佢將個沾汁開稀嚟當湯飲 飲完感覺元氣滿滿的總括嚟講 味道中上 夠飽肚 價錢合理可以再encore👍🏾👍🏾

等咗大約5分鐘就有得食啦

總括嚟講 味道中上 夠飽肚 價錢合理
可以再encore👍🏾👍🏾
2021-07-06 668 瀏覽
晚飯時間經過,求其唔洗等就入去,無期望之下都可以好失望,兩碗麵一味死咸,炸魷魚鬚層皮又厚又硬,又係死咸,另外拎個碗俾小朋友,睇住響個櫃度拎出黎都可以成層油,唯一好處係員工都好nice,但不可一不可再
2021-07-06
2021-07-01 690 瀏覽
太肚餓 冇睇評語就衝左入去, 一開始要拎飛,填安心出行紙仔已經係受氣既開始行到去佢counter個廢老經理見到我地掉頭走搵唔到同事安排入座又死死地氣行過黎1. 隨手fing 2 fing 好似叫我同我partner「自己行入佢地counter」拎佢地counter既安心出行紙仔填 我地忍唔住問左句 「乜自助服務到咁?我地駛唔駛自己搵位同自已嗌飛?」2. 行到去坐底 有杯擺左唔知幾耐既水係到 叫佢地換一杯 佢地話「入面果啲檸檬肉黎架」大佬 我知 但係我唔知你杯水擺左幾耐 幾多人經過 有冇比隔離檯拎去洗餐具都唔知 換杯水真係咁難?3. 野食難食真係死罪 1. 沾麵唔凍唔熱 個汁又唔凍唔熱 2. 蘋果沙律鹽水味重 沙律又係室溫 3. 牛油炒雜菌冇落鹽 牛油味冇 炒到水都未收就拎出黎 懷重懷疑白烚4. 當叫3樣,3樣都出事既時候真係投訴都冇用,我唔想比人加料, 埋單198蚊,比200蚊,等極唔找錢,廢老經理又發表偉論「咪找緊比你囉」結果都係冇找,唔緊要寫多樣,我都唔明白你憑咩覺得自己值得收貼士

行到去佢counter個廢老經理見到我地掉頭走
搵唔到同事安排入座又死死地氣行過黎

2021-06-27 753 瀏覽
呢度人地食評話沾麵得,但我唔覺囉沾汁凍既,同呀姐講想加返熱,佢地就話沾汁係呢個溫度🤔🤔🤔我同女友第一次黎食嗰陣,呢度啲沾汁係熱辣辣又好味囉,攪到我女友要用我個赤神山湯底黎沾,真係笑左出黎。另外叫個赤神山豚角拉麵,豚角其實唔錯,不過個湯咸左啲(但係呢個湯仲熱過沾麵湯汁好多好多😑😑😑😑),拉麵略硬,份量唔係好夠仲有,水壺冇水既,你放個水壺喺我枱面做乜?打開蓋叫埋加水都係應左就算。呢間真係多謝哂,唔怪得星期日7點幾都仲有位,樓下嗰間就排哂隊。Ps:我地7點幾入,坐喺度就見到做緊promo, 叫麵可加38蚊叫芝士餃子連青檸梳打,但係我地想叫就話賣完。7點幾晚餐時段岩岩開就賣完,咁其實放個牌喺枱度做乜?張枱又細,又冇得賣,個牌角落既餐廳又係武藏麵屋而且又冇你地logo,攪到我唔想去神山,連帶武藏都唔想去囉。
呢度人地食評話沾麵得,但我唔覺囉
2021-06-27
2021-06-21 663 瀏覽
好少喺官塘嘅APM食野,真心官塘大把選擇之外,價錢都係一個問題,咁橋今日個老友喺樓上開工,就就佢無計啦,一餐半餐算數。我搵食就好簡單,最緊要果日想食咩就揀果樣。今日想食碗麵,咁就揀拉麵啦,呢間我之前無聽過,試試佢先。我好like沾麵嘅,所以見到有都唔駛考慮揀左黑叉燒沾麵,我老友就揀白嘅,嚟到兩碗都好像樣,食第一啖麵,麵質唔夠硬,有啲軟,好啦靈魂嘅沾汁啦,唔夠杰身,掛唔到上去啲麵,最重要啲味都唔太夠,結論,應該唔會再有下一次了。😭😭
2021-06-20 435 瀏覽
今日到到都full booking 見apm呢間有位咪入嚟囉但門口企左陣 入面啲職員見到都唔出嚟招呼明明入面有位算啦 以前食開 照入冇以前咁好食啲豬好老 孩口啲雞又硬 唔滑啲肉食唔曬以前覺得好好食今日麻麻 不過呢個價錢算啦
今日到到都full booking

以前覺得好好食
今日麻麻 不過呢個價錢算啦
黑神山豚豬肉
2021-06-20
5 分鐘 (堂食)
2021-06-17 549 瀏覽
一個人去坐的是靠近門口的吧台位,這個位置吃麵很熱我點的應該是白神山豚角拉麵🍜。。另外再加了個半熟玉子總消費$107.8作為日式拉面其實算中規中矩,湯底偏咸,面就正常,蛋也偏咸,肉比較肥膩。我願稱之為速食拉麵水準(認真地說,我覺得我煮的速食拉麵更好吃)。總而言之湯底的厚重和肉的油脂讓整頓飯變得很齁,吃到一半就不太有食慾繼續吃了,一直在喝水(可能和天氣本身也有關係,這個悶熱天氣本來就不太有食慾,總而言之非常不適合夏天)。更別說我因為不知道面本身帶玉子又多點了一個。。。應該不會有下一次
一個人去坐的是靠近門口的吧台位,這個位置吃麵很熱
應該不會有下一次
2021-06-09 782 瀏覽
喺APM行街,夜晚人流好多,就隨機搵咗呢間日本餐廳食。-💛燒鱈魚棒🐟 💰42本身係想搵吓有冇雞泡魚乾,但係呢間只有燒鱈魚棒,所以就點嚟試吓。好彩都唔差~ 魚棒比較薄身,正反兩面都沾有醬汁,食落都幾惹味👍🏻 💛黑神山豚肉拉麵🍜 💰78黑神山即係黑蒜油,因為出前一丁都好鍾意食黑蒜油味,所以就想試吓拉麵版~ 上到枱個樣正正常常,不過一望就知啲豚肉係白涮,白雪雪咁樣感覺冇咩味,如果可以煎一煎先,相信賣相同味道口感都會更加好。 整體來講,黑神山只係一個噱頭,都吸引咗唔少人落單,但係識落個湯底麻麻哋,黑蒜油味唔夠重,反而鹹味偏重。💛白神山叉燒拉麵 🍜 💰78雖然知道呢碗只係普通嘅叉燒拉麵,但係因為叫咗黑神山,冇理由唔叫埋白神山😂 反而呢款大眾啲嘅叉燒拉麵就有啲驚喜,兩片薄切叉燒呈微粉色,口感不錯。湯底都係稍微偏鹹,可能我鍾意麵條連湯底一齊食,如果比較重口味啲嘅人可能會幾鍾意。人均消費:💰110環境:💛💛💛服務:💛💛💛推薦:💛💛💛
喺APM行街,夜晚人流好多,就隨機搵咗呢間日本餐廳食。
💛燒鱈魚棒🐟 💰42

環境:💛💛💛
服務:💛💛💛
推薦:💛💛💛
2021-06-07 379 瀏覽
拉麵最重要係咩?“湯底” 呢個湯底完全係失敗一個字咸!咸到世界盡頭個面正常 舊豚角瘦到入唔到口 直接放了在碗邊唯一好少小係,個帶帽男侍應幾有禮貌湯 0/10分麵 3/10配料 2/10另有收加一
拉麵最重要係咩?
“湯底” 呢個湯底完全係失敗
一個字咸!咸到世界盡頭
個面正常 舊豚角瘦到入唔到口 直接放了在碗邊

唯一好少小係,個帶帽男侍應幾有禮貌

湯 0/10分
麵 3/10
配料 2/10

另有收加一
赤豚角煮
2021-06-02 269 瀏覽
💖神山麵屋去親APM食飯都會揀佢🤤💰人均$100 dinner講真,觀塘唔算多拉麵選擇,沾麵更加少🤔所以依間算係幾top嘅選擇☺️佢個麵底質感比起出面嘅沾麵鋪特別,軟硬度適中,形狀都睇得出係自家製🤭湯底嚟講沾麵就有3個選擇!我一般會食白神山,係個好濃嘅豬骨湯🤤加埋佢個紫菜係一流配搭😚鍾意食得濃味啲嘅朋友可以黑神山!係黑蒜油豬骨湯🤭睇佢個顏色就知佢夠晒味!
💖神山麵屋

去親APM食飯都會揀佢🤤

💰人均$100 dinner

2021-05-28 304 瀏覽
I first came here when it opened years ago. I rmb they hv a Japanese chef at the time. Now I don’t see him anymore. My friend seems to really like this place and i live near by so I come here with her sometimes.I’ve tried both ramen and 沾麵, I prefer ramen, coz I can drink the broth. For 沾麵it’s too thick and sometimes a bit salty. I like their char siu, it’s like half fat half lean meat, this actually taste better than just lean meat! The texture is also better.
Now I don’t see him anymore.