2022-10-08 25 瀏覽
呢間睿和牛燒肉,我同朋友都一致認為出品高質,呢日星期五放工再入去食。-極上和牛套餐 $1880前菜三點有酒煮螺、枝豆同醋漬番茄等。好清新同好開胃。-刺身五點包括有拖羅、赤貝、牡丹蝦等,款款都好鮮甜好新鮮,呢度刺身真係好唔錯!-🥩燒肉有一整個燒肉拼盤!🔥裡面想食嘅燒肉齊曬,包括特選和牛厚切西冷、和牛牛柳、和牛三角嫩肉、和牛上肩胛肉、和嫩肋眼上蓋、厚切牛舌等。和牛牛柳雖然油脂較少,但肉汁好豐富。值得一讚係厚切牛舌爽口彈牙,一d都唔韌。-漬物·御飯·湯個蜆湯好清好甜!-甜品甜品係蕨餅好q彈呀!
極上和牛套餐 $1880
前菜三點
有酒煮螺、枝豆同醋漬番茄等。好清新同好開胃。

刺身五點

🥩燒肉
有一整個燒肉拼盤!🔥
和牛牛柳雖然油脂較少,但肉汁好豐富。
值得一讚係厚切牛舌爽口彈牙,一d都唔韌。

漬物·御飯·湯
個蜆湯好清好甜!

甜品
甜品係蕨餅好q彈呀!
2022-10-08 17 瀏覽
和朋友不知道吃過多少次了,臨近秋天,想吃點燒肉,來了這裡。-極上和牛套餐 $1880-前菜三點都是些開胃小菜,特別是酸甜可口的醋漬番茄。-刺身五點喜歡吃魚生的真的必試這裡的刺身呀,厚厚的中拖羅、爽脆赤貝和滲透著香氣的池魚,超讚。-🥩燒肉為大大的燒肉拼盤裡面有超過5款部位,包括特選和牛厚切西冷、厚切牛舌、和牛三角嫩肉、和牛上肩胛肉。特別是和牛上肩胛肉脂肪分佈平均,肉和油香比例完美。和牛三角嫩肉,有著美麗的油花,燒的時候滲出肉汁和油脂。-漬物·御飯·湯湯真的超鮮美香甜呢。-甜品為蕨餅,好彈牙可口。

和朋友不知道吃過多少次了,臨近秋天,想吃點燒肉,來了這裡。
極上和牛套餐 $1880
前菜三點
都是些開胃小菜,特別是酸甜可口的醋漬番茄。
刺身五點
🥩燒肉
為大大的燒肉拼盤
特別是和牛上肩胛肉脂肪分佈平均,肉和油香比例完美。
和牛三角嫩肉,有著美麗的油花,燒的時候滲出肉汁和油脂。
漬物·御飯·湯
湯真的超鮮美香甜呢。
甜品
為蕨餅,好彈牙可口。
2022-10-04 250 瀏覽
之前試過睿居酒屋🏮食物質素相當高❗️而睿和牛燒肉正正係居酒屋旁邊,店內有四張大枱,亦有可以拉動既抽風系統。除左燒肉,餐廳亦提供各類小食、壽司及炸物等,而且食材新鮮。🔸 前菜:支豆 $28哩到既支豆同之前係居酒屋食過既一樣,係用甜豉油浸住,比較濕潤,係我好鍾意既小食~🔸鱈魚魚干 $68鱈魚魚干燒得香脆,配有蛋黃醬,香口好食,好岩送酒。🔸深海池魚薄切 $268池魚質感清爽,入口味道鮮甜,已經淋上微酸既醬汁,清新好食。🔸赤背刺身 $88赤背超級新鮮,質感爽彈,而且超鮮甜,好食推介👍🏻🔸秋刀魚刺身 $168秋刀魚係而家時令既食材,而且餐廳做法亦好花心思,以秋刀魚配上香蔥及醃蘿蔔,增添口感,旁邊仲提供薑蓉醬油。🔸雜錦天婦羅 $288天婦羅款式多樣,有冬菇、海蝦、雞髀菇、紫蘇葉、南瓜、番薯及池魚,炸皮薄身,而且唔會油膩。🍣壽司海鯛 $70 @2油甘魚 $70 @2吞拿魚背 $110 @2日本海膽 $220 @2吞拿魚腩 $240 @2海鯛肉質軟腍,油甘魚肉質較爽,兩者味道同樣鮮甜;吞拿魚背及吞拿魚腩同樣新鮮富油脂。🔥燒肉/海鮮和牛三角嫩肉 $388和牛嫩肋眼上蓋 $368和牛上肩肉 $368松葉蟹甲

除左燒肉,餐廳亦提供各類小食、壽司及炸物等,而且食材新鮮。

🔸 前菜:支豆 $28

🔸鱈魚魚干 $68
鱈魚魚干燒得香脆,配有蛋黃醬,香口好食,好岩送酒。

🔸深海池魚薄切 $268
池魚質感清爽,入口味道鮮甜,已經淋上微酸既醬汁,清新好食。

🔸赤背刺身 $88
赤背超級新鮮,質感爽彈,而且超鮮甜,好食推介👍🏻

🔸秋刀魚刺身 $168

和牛三角嫩肉 $388
和牛嫩肋眼上蓋 $368
和牛上肩肉 $368
松葉蟹甲羅 $88 @1
配有牛汁、麵豉、黑椒鹽~

和牛三角嫩肉肉質嫩滑,油脂豐溢;和牛嫩肋眼上蓋肉質軟腍,牛味濃郁;和牛上肩肉肉質富彈性,同樣牛味濃郁,而且三款都充滿肉汁同油香。而松葉蟹甲羅蟹膏份量好多,入面仲有一絲絲既蟹肉。

整體黎講,餐廳食材新鮮,食物質素相當高,而且可以同時食到居酒屋美食同燒肉,係同同事聚會既一個唔錯既選擇~

2022-09-29 18 瀏覽
這間位於大坑的燒肉店,位置隱蔽,餐牌跟正店居酒屋互通,除燒肉外,還可以同時點刺身、壽司、炸物、熱食等,比一般燒肉店提供更多元化選擇。餐廳裝潢簡樸,座位不多,不想白行一趟,建議提前預先訂座。🦋和牛三角嫩肉 $388牛三角指肋骨上端三分之一左右周邊的肉,一般是由牛的第一根到第六根肋骨剔出的三角形部位,油花分佈平均,肉質嫩滑,給人入口即化的極致享受。🦋和牛嫩肋眼上蓋 $368上蓋為肋眼牛排的精華部位,數量稀少,大理石油脂花紋分佈精緻,口感軟嫩,肉汁豐滿。🦋和牛上肩肉 $368上肩肉肉質較結實,富有彈性,油脂較少。肉質軟腍,三者牛味最重。🦋深海池魚薄切 $268魚脂豐厚,入口質感爽脆,散發著淡淡的鮮甜。🦋赤貝刺身 $88原隻新鮮即開赤貝,爽脆鮮甜,口感一流,令人尖叫。🦋秋刀魚卷物 $168當造時令的秋刀魚,新鮮肥美,卷著香蔥及漬物,再蘸上薑蓉醬油,鮮而不腥,其味無比。🦋雜錦天婦羅 $288雜錦天婦羅款式相當豐富,有海老、南瓜、蕃薯、冬菇、紫蘇葉、雞肶菇及池魚,香脆且不膩口。🦋松葉蟹甲羅 $88 隻濃郁的蟹膏加上一絲絲的蟹肉,蟹味豐厚,蟹迷不要錯過。🦋海鯛 $35/件🦋油甘魚 $35/件🦋吞拿魚

這間位於大坑的燒肉店,位置隱蔽,餐牌跟正店居酒屋互通,除燒肉外,還可以同時點刺身壽司、炸物、熱食等,比一般燒肉店提供更多元化選擇。餐廳裝潢簡樸,座位不多,不想白行一趟,建議提前預先訂座。

🦋和牛三角嫩肉 $388

🦋和牛嫩肋眼上蓋 $368

🦋和牛上肩肉 $368

🦋深海池魚薄切 $268
魚脂豐厚,入口質感爽脆,散發著淡淡的鮮甜。

🦋赤貝刺身 $88
原隻新鮮即開赤貝,爽脆鮮甜,口感一流,令人尖叫。

🦋秋刀魚卷物 $168

🦋雜錦天婦羅 $288

🦋松葉蟹甲羅 $88 隻
濃郁的蟹膏加上一絲絲的蟹肉,蟹味豐厚,蟹迷不要錯過。

🦋海鯛 $35/件
🦋油甘魚 $35/件
🦋吞拿魚背 $55/件
🦋日本海膽 $110/件
🦋吞拿魚腩 $120/件
點了幾款壽司滿足果腹,海鯛肉質細膩而味鮮,油甘魚鮮甜爽口,吞拿魚腩蓉口感棉滑,整體價錢較進取一點。

🦋鱈魚魚干 $68
香脆可口的佐酒小食,配上蛋黃醬吃更滋味。
2022-09-27 13 瀏覽
上星期去咗大坑食飯,揀咗睿居酒屋隔嘅睿和牛燒肉🥩 主打日本頂級A5和牛燒肉,另外都可以叫居酒屋嘅食物,有日本直送嘅刺身同日本清酒,同朋友食飯慶祝一流。(˶ˊᵕˋ˵)前菜前菜叫咗鱈魚乾、枝豆同和風汁煮螺,鱈魚乾好香脆,係好適合送酒嘅小食😆 螺肉爽滑,配上少少辣嘅和風汁幾惹味。🐟吞拿魚腩刺身 $120/切超級推介佢地嘅大拖羅,每塊都入口即溶,肉質肥美。🥩特上和牛盛合 $1388鍾意食和牛又唔怕肥嘅朋友仔一定要試٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 呢個盛合有六款,分別係和牛厚切西冷、和牛厚切肉眼、和牛三角嫩肉、和牛嫩肋眼上蓋、和牛牛排肉同厚切牛舌😆 另外仲有啲蔬菜可以一齊燒🥬特別鍾意和牛三角嫩肉,肉質爽口好嫩滑,而西冷同肉眼油脂感都比較重,可以點一點燒肉汁解膩。牛舌好厚,肉質彈牙,燒到有少少焦香好好食。😋😋

前菜

🐟吞拿魚腩刺身 $120/切
超級推介佢地嘅大拖羅,每塊都入口即溶,肉質肥美。

🥩特上和牛盛合 $1388

2022-09-15 24 瀏覽
呢間燒肉店位於大坑,去到發現隔離有間叫睿 居酒屋的餐廳,我就唔小心入錯咗門口晚市有叫二人套餐,同友人叫咗個極上和牛套餐 $1880+10%前菜三點:有醬油田螺、甜漬車厘茄同埋麻醬豆腐刺身5點 (2切):有5款,池魚,油甘魚,牡丹蝦,赤貝同埋大拖羅, 赤貝同大拖羅真係好鮮甜好味燒肉拼盆:特選和牛厚切西冷,和牛牛柳,和牛三角嫩肉,和牛上肩胛肉,和牛嫩肋眼上蓋厚切牛舌所有牛肉類都好香牛油味,好有肉味,抵讚個爐火唔算太大,可以慢慢燒,唔會燒燶,而且抽氣叫得好好,唔會焗住焗住甜品:焦糖芝士蛋糕同蕨餅,芝士蛋糕幾好味

前菜三點:有醬油田螺、甜漬車厘茄同埋麻醬豆腐

厚切牛舌

甜品:焦糖芝士蛋糕同蕨餅,芝士蛋糕幾好味
2022-09-10 18 瀏覽
今日同朋友去左位於大坑文青聖地既”睿 和牛燒肉”渡過左充滿日本旅行感覺既一晚😋入面既環境主調係木質,裝修簡約。我同朋友食左$1880既極尚和牛套餐,非常滿足!1.枝豆豆好大粒,又夠冧,帶少少咸味😋2.汁煮螺好入味!螺肉新鮮。3.柚子汁蕃茄酸酸甜甜好開胃☺️4.芝麻醬凍豆腐豆腐幾滑、濃豆香!5.刺身(池魚 拖羅 油甘魚 赤貝 牡丹蝦)刺身夠新鮮!亦好厚切!6.特選和牛厚切西冷(和牛牛柳、和牛三角燒肉、和牛上肩胛肉、和牛嫩肋眼上蓋、厚切牛舌)主角到!!牛肉夠油花、肉質鮮嫩、入口即溶,有牛味,唔會膩!齒頰留香!😋😋😋😋7.花甲湯花甲新鮮厚肉!8.蕨餅、焦糖芝士蛋糕甜度恰到好處!呢2道甜品為呢餐劃上一個圓滿既句號😋😋
入面既環境主調係木質,裝修簡約。
我同朋友食左$1880既極尚和牛套餐,非常滿足!

1.枝豆
豆好大粒,又夠冧,帶少少咸味😋
2.汁煮螺
好入味!螺肉新鮮。
3.柚子汁蕃茄
酸酸甜甜好開胃☺️
4.芝麻醬凍豆腐
豆腐幾滑、濃豆香!

5.刺身(池魚 拖羅 油甘魚 赤貝 牡丹蝦)
刺身夠新鮮!亦好厚切!

😋😋😋😋

7.花甲湯
花甲新鮮厚肉!

8.蕨餅、焦糖芝士蛋糕
甜度恰到好處!
呢2道甜品為呢餐劃上一個圓滿既句號😋😋
2022-09-07
即晚竟然仲可以book到熱門晚餐時間食「高質」燒肉,本身以為係好彩,冇諗咁多,到食嗰陣就知咩事。叫咗和牛西冷($628)同和牛三角嫩肉($388),碟牛嚟到枱面,睇落都靚靚仔仔,以為會好好食,點知燒完一放入口......完。全。冇。牛。味冇誇張,真係一丁點兒牛味都冇,真係,零牛肉味。我即刻睇下其他人嘅食評,發現好多人都係話「入口即溶」。係,我同意係入口即溶,但一塊唔知乜肉嘅脂肪入口即溶係毫無意義的。個感覺就好似喺不知明生物身上切一塊脂肪嚟食咁。呢個價錢,真係諗都冇諗過食物嘅質素可以低到咁。最後我地係要瘋狂點醬料,靠醬汁味先吞得落塊「牛肉」。以為俾成千蚊食脂肪好慘?惡夢仍在後頭......返到屋企嘔到癲。P.S. 食嗰陣餐廳仲有另一枱客,聽到佢地話越食越油,我爭在未有勇氣問佢嗰碟牛有冇牛味。希望呢篇食評可以幫到所有人唔好同我一樣中伏😭😭😭 貼錢買難受嘅感覺應該唔會有人想體驗😞

完。全。冇。牛。味

冇誇張,真係一丁點兒牛味都冇,真係,零牛肉味。

呢個價錢,真係諗都冇諗過食物嘅質素可以低到咁。

最後我地係要瘋狂點醬料,靠醬汁味先吞得落塊「牛肉」。

以為俾成千蚊食脂肪好慘?惡夢仍在後頭......

返到屋企嘔到癲。

大坑位置冇咁就腳,不過美食林立,呢餐餐廳品牌嘅日本料理上次令人滿意,今日再戰佢嘅燒肉。先點份和牛二人前,以和牛作為主打,六款肉類各有千秋。我最愛厚切牛舌,燒嘅時間唔需要好耐,而食落口非常爽彈。如果鍾意比較肥膩油膩嘅感覺,我會推薦你食肉眼,眼見已經油花滿滿,入口好軟好嫩,油份直逼咀內。食完之後仲有啲青椒、粟米解一解油膩!餐點未黎之前,先有前菜: 鱈魚乾,枝豆,汁煮螺,各有千秋,爽口的、入味的、香脆的均包含在內。另外叫咗一碟女朋友最鍾意食嘅刺身:池魚,擺盤用心,薄片的口感都食得出魚嘅鮮甜,點上酸汁更見滋味!餐廳空間雖然比較冰潔,不過好有人情味,而且服務周到,食材係絕對嘅新鮮

今日去咗大坑嘅好好花店,同老闆娘傾完計都入夜啦,順便喺附近食埋個飯👍🏻前菜以鱈魚乾,枝豆,汁煮螺揭開序幕。鱈魚乾好香口,薄如薯片一樣,更加可以點上沙律醬!汁煮螺微微的辛口好滋味,螺肉爽彈滑嫩嫩的。👍🏻刺身池魚薄片,每片厚薄均一,配備咗酸汁、蔥花同自家製的芥末醬,入口滿腔魚脂香~新鮮北寄貝即開即上枱,鮮味滿溢,厚嫩得過份,色澤極為透白帶亮澤感;冰頭甘醋漬口感彈牙得黎帶點嚼頭,入口酸度較高,但相當甜美,屬三文魚頭軟骨位置,值得一試;油甘魚腩毫不吝嗇的厚切,魚味好濃;太刀魚經火炙後逼出油分,入口軟腍;燈黃色的日本海膽入口即溶,甘飴萬分。👍🏻特上和牛盛合 2人前 先要讚揚餐廳嘅融雪解凍做得不錯,而拼盤包裹一共六款:特選和牛厚切西冷、特選和牛厚切肉眼、和牛嫩肋眼上蓋、和牛三角嫩肉、和牛牛排肉、厚切牛舌。全部來自和牛,更係切得有厚度,食落相當滿足。三角嫩肉肉味較香盛,輕燒兩面入口軟淋。牛排肉油花紋理清晰,口感帶嚼勁。嫩肋眼上蓋肉質口感相對上細緻,但不失油脂感!順帶一提,記住試佢嘅麵豉醬點牛肉,好特別啊!!!餐牌如下

👍🏻前菜

👍🏻刺身

👍🏻特上和牛盛合 2人前

順帶一提,記住試佢嘅麵豉醬點牛肉,好特別啊!!!餐牌如下

如果來大坑,食日本菜的話一定要來這裡。除了主打日式燒肉外,刺身和壽司的食材也是每日日本直送,超級新鮮。-凍日本蕃茄 $68咬下去會爆汁的日本蕃茄, 加入柚子汁,很開胃。-冰頭甘醋漬 $78這個真的要試!一片片的感覺脆之餘有咬口,好像是海帶的口感,不說的話不知道是三文魚頭軟骨,加上醋和香橙,非常清新。-深海池魚薄切 $268薄薄的池魚,肉質爽口,帶點油香,魚肉味道濃郁,也很新鮮呢。-和風汁煮螺 $78辣辣的螺肉️作為前菜好開胃,而且很爽滑。-日本蠔刺身 $98/隻是岩手縣令和の怪物, 真的比手掌還要大!口感偏向creamy和嫩滑。-特上和牛盛盒 $988一個盛盒可以嚐到多款和牛部位,超級開心!特選和牛厚切西冷,油脂豐富,滿足想吃和牛的慾望。特選和牛厚切肉眼、和牛三角嫩肉、和牛牛排肉及厚切牛舌,爽彈可口。全部為上等靚牛,全部油花均勻,入口即化。
如果來大坑,食日本菜的話一定要來這裡。
除了主打日式燒肉外,刺身壽司的食材也是每日日本直送,超級新鮮。

凍日本蕃茄 $68
咬下去會爆汁的日本蕃茄, 加入柚子汁,很開胃。
冰頭甘醋漬 $78

深海池魚薄切 $268
薄薄的池魚,肉質爽口,帶點油香,魚肉味道濃郁,也很新鮮呢。

和風汁煮螺 $78
辣辣的螺肉️作為前菜好開胃,而且很爽滑。

日本蠔刺身 $98/隻

特上和牛盛盒 $988
一個盛盒可以嚐到多款和牛部位,超級開心!
特選和牛厚切西冷,油脂豐富,滿足想吃和牛的慾望。

全部為上等靚牛,全部油花均勻,入口即化。
2022-07-28 319 瀏覽
位於大坑安庶庇街< 𝐖𝐚𝐠𝐲𝐮 𝐘𝐚𝐤𝐢𝐧𝐢𝐤𝐮 𝐒𝐚𝐭𝐨𝐢 >, 一間高質和牛燒肉店, 是睿居酒屋之分店, 店鋪相連, 主打日式燒肉、涮涮鍋選用日本頂級A5和牛、每日日本直送刺身壽司、特式日本料理及日本清酒。凍日本蕃茄配柚子汁 $⁶⁸水份滿滿的蕃茄, 加入酸甜柚子汁, 相當開胃。冰頭甘醋漬 $⁷⁸即是三文魚頭軟骨, 很有咬感, 遇上香橙更絕配。深海池魚薄切 $²⁶⁸肉質緊實爽口, 略帶點油香, 魚味濃郁, 味道相當鮮甜。和風汁煮螺 $⁷⁸螺肉️爽滑味美, 配上特製和風醬汁, 味道一流。日本蠔刺身 $⁹⁸/隻是岩手縣令和の怪物, 彷彿像手掌般大, 嫩滑鮮甜味道, 再帶點濃厚蠔味。特上和牛盛盒 $⁹⁸⁸是兩人前套餐, 非常豐富, 包括特選和牛厚切西冷、特選和牛厚切肉眼、和牛三角嫩肉、和牛嫩肋眼上蓋、和牛牛排肉及厚切牛舌, 全部肉質軟腍, 入口即化, 整體高質, 食肉獸必試! 睿和牛燒肉 (大坑)📍大坑安庶庇街8號地舖

凍日本蕃茄配柚子汁 $⁶⁸
水份滿滿的蕃茄, 加入酸甜柚子汁, 相當開胃。

冰頭甘醋漬 $⁷⁸
即是三文魚頭軟骨, 很有咬感, 遇上香橙更絕配。

深海池魚薄切 $²⁶⁸
肉質緊實爽口, 略帶點油香, 魚味濃郁, 味道相當鮮甜。

和風汁煮螺 $⁷⁸
螺肉️爽滑味美, 配上特製和風醬汁, 味道一流。

日本蠔刺身 $⁹⁸/隻

特上和牛盛盒 $⁹⁸⁸

📍大坑安庶庇街8號地舖
2022-07-26
一向鍾意食和牛燒肉嘅我都會搵吓日本隱世燒肉小店,感覺比較有人情味同地道大坑呢間和牛燒肉🏮門外感覺似日本居酒屋,坐位數個,感覺唔算太逼夾先點前菜,日本高糖蕃茄配柚子汁 $68🍅蕃茄上邊加上柚子汁感覺比較特別,酸酸甜甜,好開胃呀!柑桔醋配海蜇 $88口感爽口彈牙☺️柑桔醋酸酸甜甜,perfect match!!雜錦壽司拼盤 8貫 $388有油甘魚、池魚、赤貝、銀雪魚、赤身、大拖羅、甜蝦、吞拿魚各款魚生都好新鮮,鮮甜冇腥味特上和牛盛合 2人前 $988和牛盛非常豐富燒肉可沾特製醬油、椒鹽、味噌醬料,味道更突出!和牛厚切西冷、和牛厚切肉眼、和牛三角嫩肉 肉質充滿光澤😌 肉味濃郁,和牛油脂感厚,入口即化😍😍厚切牛舌好厚,口感爽口,好正睿和牛燒肉 (大坑)大坑安庶庇街8號地舖
一向鍾意食和牛燒肉嘅我
都會搵吓日本隱世燒肉小店,感覺比較有人情味同地道

大坑呢間和牛燒肉🏮
門外感覺似日本居酒屋,坐位數個,感覺唔算太逼夾

先點前菜,日本高糖蕃茄配柚子汁 $68
🍅蕃茄上邊加上柚子汁
感覺比較特別,酸酸甜甜,好開胃呀!

柑桔醋配海蜇 $88

雜錦壽司拼盤 8貫 $388
有油甘魚、池魚、赤貝、銀雪魚、赤身、大拖羅、甜蝦、吞拿魚
各款魚生都好新鮮,鮮甜冇腥味

特上和牛盛合 2人前 $988
和牛盛非常豐富
燒肉可沾特製醬油、椒鹽、味噌醬料,味道更突出!

和牛厚切西冷、和牛厚切肉眼、和牛三角嫩肉
肉質充滿光澤😌
肉味濃郁,和牛油脂感厚,入口即化😍😍

厚切牛舌好厚,口感爽口,好正

大坑安庶庇街8號地舖
大坑有好多美食,放工同男朋友去食日本燒肉🇯🇵小店座位唔多 店內大概可以坐到16人有日本居酒屋🏮嘅感覺店員先放上熱茶同前菜枝豆浸喺鰹魚豉油內,好入味作為開胃前菜,感覺輕盈,唔會好heavy 燒鱈魚乾好香脆啊口感脆卜卜,唔會有腥味,黑胡椒味濃作為佐酒小食就最好不過😚深海池魚薄切 好高質啊😋😆池魚肉質柔軟,好新鮮店員話加一粒Wasabi同蔥花,將深海池魚捲起一齊味道酸酸地,口感爽口,感覺鮮甜特上和牛盛合 二人前係我最期待🥹有特選和牛厚切西冷、特選和牛厚切肉眼、和牛三角嫩肉、和牛嫩肋眼上蓋、和牛牛排肉、厚切牛舌和牛嫩肉同牛排肉☺️和牛油花分佈平均 用細火煎至8成熟,入口即化嘅感覺直係好好味🥰睿和牛燒肉 (大坑)大坑安庶庇街8號地舖
大坑有好多美食,放工同男朋友去食日本燒肉🇯🇵
小店座位唔多 店內大概可以坐到16人
有日本居酒屋🏮嘅感覺

店員先放上熱茶同前菜
枝豆浸喺鰹魚豉油內,好入味
作為開胃前菜,感覺輕盈,唔會好heavy

燒鱈魚乾好香脆啊
口感脆卜卜,唔會有腥味,黑胡椒味濃
作為佐酒小食就最好不過😚

深海池魚薄切 好高質啊😋😆
池魚肉質柔軟,好新鮮
店員話加一粒Wasabi同蔥花,將深海池魚捲起一齊
味道酸酸地,口感爽口,感覺鮮甜

特上和牛盛合 二人前係我最期待🥹

和牛嫩肉同牛排肉☺️和牛油花分佈平均
用細火煎至8成熟,入口即化嘅感覺直係好好味🥰

大坑安庶庇街8號地舖
2022-06-21 299 瀏覽
同閨密都好想去旅行 好掛住日本既和牛既燒肉 就搵到大坑呢間日本和牛燒肉 格局設計到好似日本既居酒屋咁🏮😍🌟前菜 $20🌟前菜係鏗魚汁煮既枝豆 同一般乾身既枝豆不同 汁煮係另一番風味 味道比較濃烈香甜😌🌟凍日本高糖蕃茄配柚子汁 $68🌟好開胃既日本高糖蕃茄 非常酸甜 上面仲配了啫喱同食得既桂花 好清新既口感🤩🌟柑橘醋配海蜇 $88🌟呢道又係好開胃既前菜 好爽口彈牙既海蜇 配柑橘醋汁 令到口感更開胃 會令人食到停不了口既感覺🤤🌟味淋河豚魚干 $78🌟加咗味淋既河豚魚干 口感唔會太乾易咬開 如果有杯啤酒就更佳😂🌟伊佐木薄切 $188🌟完全零魚腥味 旁邊配有芥辣味汁醬同上面鋪滿了既蔥花同桂花 一齊食 味道非常夾!🌟吞拿魚三貫 $228🌟油脂分布剛好 食完諗起去日本食既吞拿魚 係日本既味道呀🥺好想去旅行!🌟特上和牛盛合 2人前 $998🌟✨特選和牛厚切西冷✨特選和牛厚切肉眼✨和牛三角嫩肉✨和牛嫩肋眼上蓋✨和牛牛排肉✨厚切牛舌今日既重點嚟了!首先要讚既係擺設係比人嘩嘩聲既感覺😂觀感已經好加分💯口感各有千秋🤤最鐘意既係三角嫩肉同肉眼 入口即溶 同一般既牛肉真係兩碼子既事 食完係油膩感十足而又不過膩

🌟前菜 $20🌟

✨和牛三角嫩肉
✨和牛嫩肋眼上蓋
✨和牛牛排肉
✨厚切牛舌

今日既重點嚟了!首先要讚既係擺設係比人嘩嘩聲既感覺😂觀感已經好加分💯口感各有千秋🤤最鐘意既係三角嫩肉同肉眼 入口即溶 同一般既牛肉真係兩碼子既事 食完係油膩感十足而又不過膩 係令人回味想再食既和牛燒肉🥰
  • 吞拿魚三貫