2022-06-22
晚市120分鐘放題多野到食唔晒🤪 一心諗住去打邊爐, 原來串燒都任食, 咁我就唔客氣了...首先試左主打美國特選牛肩胛先, 成隻手掌咁大塊放落湯縮左少少將牛肉香味濃縮, 清甜ge蕃茄湯助攻不少, 牛味濃而輕, 較少脂肪唔會太油膩 😙 雞腿肉都係, 手指咁大條, 因為係雞髀所以好滑, 蕃茄湯同雞肉好match, 大家都清清地, 但一齊食就好香蕃茄湯比較稀身, 但都好多蕃茄片, 好足料, 唔夠仲可以出去配料bar再拎多D去煮濃個湯😂😂😂 但我都冇咁做, 因為要留肚食串燒😎燒魚餅, 免治雞肉棒, 金菇肥牛卷, 豚肉串, 燒粟米, 燒翠玉瓜, 燒大頭蝦, 全部都係我最愛, 無論燒肉定蔬菜都係咁juicy, 豚肉串超好味, 一粒粒豚肉串起, 燒到乾乾地燶邊, 豬油迺晒出黎勁香, 同邊爐既黑豚肉各有千秋😍