2022-08-05 93 瀏覽
呢間火鍋店有個好大嘅自助區俾人自己拎咩蔬菜🥬小食或者麵類😋選擇真係多到眼花撩亂😎我同男朋友一人叫咗一個鍋😍分別叫咗黑蒜豚骨同中華辣湯!可以一次過試晒湯底😋中華辣湯好香麻辣味🌶而豚骨湯都好重黑蒜同豬骨味😆兩隻湯底都有唔同嘅風味!不過一樣都好夾打邊爐👍🏻我哋仲叫咗好多唔同嘅海鮮同配埋佢哋本身套餐任食嘅肉😍真係食到好飽好飽👍🏻我勁鍾意食佢哋嘅雞肉😋因為肉質真係好嫩😚我哋仲叫咗好多炸物同串燒🤭呢餐真係食到好滿足

我哋仲叫咗好多炸物同串燒🤭呢餐真係食到好滿足
一人一鍋打邊爐真係好鬼爽🥰已經有好幾個月冇打過邊爐 雖然夏天 但係邊個話夏天唔可以打邊爐㗎😈最緊要啲嘢食好食呀嘛❣️相馬日式火鍋店有好多唔同嘅食物提供🥰款式種類多元化,可以滿足你想食唔同食物嘅慾望👅肉類方面:見到啲牛肉嘅雪花分好平均🐮未食已經流晒口水啦🤤唔食牛都唔緊要 仲會有豚肉同雞肉選擇😍仲值得一讚嘅係佢哋有好多唔同嘅小食,有串燒有炸物😈估唔到打邊爐嘅同時仲可以食埋串燒真係一舉兩得🥹另外重點推介佢哋啲雞翼都好多唔同嘅味道😛唔係燒雞翼嘅炸雞翼我都係一樣咁鍾意食😋 食完咁多嘢之後最後仲可以食埋雪糕添啊🥰
一人一鍋打邊爐真係好鬼爽🥰

這是一間十分值得推介的日式火鍋店👍🏻首先,環境方面寬闊舒適,坐得很舒適😌可以跟朋友慢慢坐下聊天和品嚐美食😍另外,食物質素也很不錯👍🏻選擇很多,無論是蔬菜肉類小食飲品也有提供讓人選擇😋還有自助區可以自己拿取不同的食材,十分方便👏🏻看到喜歡哪一樣就夾哪一樣,感覺特別爽😂肉類和海鮮也很新鮮😋海鮮沒有任何腥味 而且清洗得很乾淨👍🏻食用的時候也很放心😆肉類的品質也不錯,顏色鮮艷,未吃已經十分吸引我😍牛肉切得厚薄適中,放進口後濃郁的牛肉味漸漸湧出來,實在是太享受了😋最後,他們的雞翼也10分值得一試,有很多不同的味道,而且炸得剛剛好,外皮脆而肉嫩😍還有肉汁鎖在內裏👅
這是一間十分值得推介的日式火鍋店👍🏻

2022-08-03 59 瀏覽
同好姊妹慶祝生日緊係要打邊爐慶祝吓啦😍呢間日式火鍋店可以選擇一人一鍋好貼心🥰因為我朋友食開辣🥹但我自己一啲辣都食唔到🥲而家就可以叫兩個唔同嘅湯底 唔洗刻意就對方 大家都可以食到好嘢啦😇基本上火鍋店有嘅食物呢間都好齊全 應有盡有甚至乎比出面嘅餐廳多好多選擇🥰我覺得佢哋嘅牛肉同豚肉味道都好唔錯😋而且切得好薄👍🏻食完大量肉之後梗係要食返啲菜 蔬菜種類選擇都好多 可以去自助區自己夾 我夾咗粟米生菜仲有金菇等等🤩同個湯底味道都好夾 湯底唔會太鹹太濃 調味啱啱好😛最後叫埋個炸小食拼盤 我個肚表示夠哂圓滿🤰🏻朋友生日都食得好開心😆👏🏻

2022-08-02 77 瀏覽
呢間餐廳完全滿足到我呢個食肉獸嘅需要🤩我呢個食肉獸對於肉品質嘅要求都好高😈坊間有啲cheap cheap雪藏肉我完全都唔會考慮❗️但係見朋友大力推介呢間餐廳話啲肉同埋唔同嘅食物款式多,就一於等我呢個食肉獸嚟睇吓係咪真係咁高質素❣️估唔到同我朋友所講一樣❗️佢哋啲肉嘅質素真係唔錯👍🏻呢個價錢有咁嘅質素真係抵到爛🥹牛肉方面係特選嘅牛肩胛❗️脂肪比例十分平均,肥瘦適中,而且有好香嘅牛肉味🤭另外豚肉方面都係優質日本進口🥰薄切豬肉片更加能夠吸收湯底嘅精華❣️仲有我最愛嘅串燒啊🥰雖然串燒都係肉但係又會有另一種唔同嘅風味😚金菇肥牛卷同埋雞肉串燒就最推介啦👏🏻👏🏻

2022-08-01 92 瀏覽
呢幾日落雨 終於冇咁焗同熱🥴又想去打邊爐啦😚想經濟實惠平平哋就揀咗呢間荔枝角嘅放題火鍋店❣️本身以為二百幾蚊都係小頹,唔預有好多好嘢食,但求過下個打邊爐癮😂但估唔到嘢食種類好多,抵食過我平時喺出面食啲一人火鍋🍲,因為佢哋係放題形式,好多嘢都可以任食任叫😂增肥不是夢🥹不過我決定食咗先🫢唔係太鍾意食牛嘅我就主打叫佢哋嘅雞肉同豚肉🥰最怕係肉好瘦又鞋,點知呢度嘅雞肉同豬肉又唔會喎!而且仲要好大嚿同埋好滑😆正!仲要叫左好邪惡嘅炸物😂炸午餐肉炸蝦炸春卷應有盡有🥹不過好彩佢哋呢到嘅炸物又唔會話炸到好油膩👏🏻試過有啲係成個碟都係油見到都怕😂 我已經推介左好幾個朋友再嚟食😝

我已經推介左好幾個朋友再嚟食😝
2022-08-01 51 瀏覽
真係好耐都冇食過任食嘅打邊爐啦🥰夜晚咁啱見到荔枝角呢間幾抵食所以就試吓呢間餐廳都有幾多唔同嘅選擇 揀到我眼都花🥹肉類方面已經有牛肉、豬肉同雞肉,仲有勁多好新鮮嘅海鮮🦞成個盤都滿晒!仲有好多唔同嘅炸物同串燒俾人選擇😚佢哋嘅牛肉同埋豬肉都係薄切❗️放落湯底之後好快就已經煮熟晒食得👍🏻牛肉好嫩滑😆又唔會太韌🥰原來佢係美國特選牛肩胛 唔怪得咁正啦🤭豬肉原來都係日本豚肉嚟😋 索埋啲湯真係好正啊自助區仲有好多唔同嘅蔬菜小食😆又有肉又有菜咩都有齊晒🤪總括而言,呢餐性價比高,食物質素又好,真係食得好滿足😝

自助區仲有好多唔同嘅蔬菜小食😆又有肉又有菜咩都有齊晒🤪
總括而言,呢餐性價比高,食物質素又好,真係食得好滿足😝
2022-07-20 302 瀏覽
荔枝角呢間主打日式火鍋料理嘅餐廳🤩,坐得好舒服,仲有好多不同湯底選擇🥣,而且仲係任食肉類、飲品、炸物小食等等❗️我哋叫咗美國特選牛肩胛套餐,平日都只係$258再收加一,人均$300都唔洗😍非常抵食湯底方面都有好多唔同嘅選擇,有9-10款比人揀,無論辣定唔辣都有,總有一款啱你心水🥰自助區會有大量嘅蔬菜、丸類、麵類提供👍🏻佢哋嘅牛肉肉質嫩滑,牛味十足🤩而且仲有大量唔同嘅飲品提供,成個雪櫃都係唔同嘅汽水,打邊爐最緊要係配返支汽水先夠嘆🤭

2022-07-19 208 瀏覽
第三次嚟食呢間相馬火鍋專門店🤩見到我食咁多次都知一定係好嘢👏🏻之前已經試過佢哋嘅豚骨湯底😎我決定今次要試埋佢哋嘅甜醬油湯底😍估唔到甜醬油湯底仲岩我口味多過過豚骨湯底😋勁有日式料理風味❣️好香嘅醬油味之餘仲要帶點甜味 大大提升左肉類嘅味道👅雞肉非常之肥美又滑 成口肉真係好滿足😋牛肉油花分布平均👍🏻不錯!再叫埋雞翼小食🤩即叫即炸 香脆可口😋全部味都好食 但土匪雞翼世一😍仲要任食🤤我一個人食左4.5隻😂呢餐真係食得好開心🥰

呢餐真係食得好開心🥰
2022-07-19 157 瀏覽
日本終於開關喇!! 但暫時只限跟團,咁我點去周圍搵好西食呀,咁岩朋友話約邊爐,咁我緊係suggest去日式邊爐啦😂 呢度裝修和風,拎野食個位置日文旗幟飄揚 🥰👍🏻 除左裝修靚,野食都非常好食🤤最正係海鮮任食,日本帶子,廣島號,蟹棒,青口,虎蝦,蜆,螺,虎蝦超大蝦好新鮮😍 肉質結實又彈牙,配清湯都已經好鮮味,出左去sauce bar拎左少少豉油同乾蒜已經好惹味☺️ 蜆都好正呀又冇沙,殼入面蜆肉好大隻,見到佢地係鍋入面一打開口我就即刻夾上來,食完又食,任食真幸福❤️

2022-07-18 154 瀏覽
雖然係日式火鍋, 但我打邊爐, 湯底向來都食到辣一辣! 再點辣椒豉油超重口味😂 咁先係邊爐精粹 😎😎 出面好大個自助醬料bar, 仲有菇/菜/粟米等等配料, 而肉就冇得拎要叫, 但上菜速度都好快👍🏻 叫完一陣就捧住一碟碟來, 我地對食有要求, 仲加左每位30蚊任叫日本鹿兒島黑豚肉, 真心靚, 好滑好香, 配辣湯更開心😙 雖然食辣但食足成晚都搞唔掂, 好彩有任食雪糕雪條cool down一下條脷, 爽的😆另外朋友叫左甜豉油都幾濃味 😂 食咩都係同一陣豉油味, 但就的確清D同埋好有日式ge感覺😁
2022-07-15 184 瀏覽
任食邊爐當然係食肉, 但出面都有好多配料同熟食拎, 但見佢D肉咁靚, 就spend左好多胃口食肉🤣 尤其是個美國特選牛肩胛真係超正! 紅卜卜薄切, 份量又多, 薄切牛肉經歷過甜豉油湯底既洗禮超入味, 唔使點其他醬料都好夠味!  雞腿肉都好正! 好滑, 完全冇雪味~ 食完首輪肉肉放題差唔多飽左兩成到啦😌 所以繼續encore, 又點下其他醬汁, 同埋拎下出面配料黎淥, 有丸有菜, 同埋熟食都正好多炸物, 最後食埋甜品飲兩罐汽水爽一爽, 再打多兩輪牛肉, 聽朝唔使食早餐了🤣
2022-07-15 130 瀏覽
打邊爐最麻煩就係同朋友夾食邊種湯底, 相馬好好可以一人一小鍋, 等我地唔洗因為口味一個辣一個唔辣又打大交 😅我食辣D叫左泡菜湯, 朋友唔食辣就叫左黑蒜豬骨湯 (+$18), 我就話打邊爐最緊要個湯, 泡菜湯唔算好多料, 主要都係泡菜辣味同底下少少辣白菜, 刺激味蕾岩晒我! 我都有試左個friend少少豬骨湯, 要加錢都抵, 因為個黑蒜油味好出, 配上清淡食材就更適合, 例如菜, 菇等等豬牛雞肉都任食, 牛最靚, 又滑身又叫左好多, 一版版咁上桌真係好靚, 幾秒淥熟變淺啡色, 入口即溶果然係美國特選牛肩胛!

2022-07-14 103 瀏覽
放題食得多, 好多時候肉就任食, 但海鮮成本高多數人頭送一碟就算, 但相馬正有兩個相同價錢既主要套餐適合唔同客人, 我諗牛肉餐就比較多人食, 但我地揀左豚肉餐, 唔使加錢都可以任食日本鹿兒島黑豚肉, 加上海鮮都係任食, 包括帶子, 廣島蠔, 青口, 蟹棒, 虎蝦, 蜆, 螺等等, 仲要300蚊落到樓😍 抵抵抵!! 海鮮拼盤形式上碟好豪華❤️ 樣樣野都好大隻好靚, 我最愛廣島蠔, 超滑超鮮甜, 帶子都好甜好爽口, 記得唔好淥太耐, 唔係就晒左D靚海鮮😌
2022-07-13 79 瀏覽
難得終於約到d朋友一齊聚會,就去左荔枝角呢間日式火鍋店打邊爐!入到去見到睇到餐牌真發現有好多唔同嘅嘢食🫣不枉我坐幾個站由美孚嚟到試下打邊爐嘅牛肉🐄有頂級嘅牛肩胛同進口嘅牛肉🤭牛肉好鮮嫩❤️係好好食嘅上盛牛肉🥰除咗牛肉仲有雞肉同豚肉都係日本進口😋真係好正❤️打邊爐除咗食肉!仲有好多唔同種類嘅丸類😆當然唔少得我最鍾意食嘅芝士腸 仲有大量嘅海鮮炸嘢小食等等🤪呢間放題火鍋店啱晒我口味 食到我飽到差啲行唔郁🤭下次一定要約多幾個朋友再食過🤪