2023-05-07
早兩日係太子始創個邊睇完傢俬 就順便係附近周圍行下 行到入內街 見到好靚既燈牌<相聚一刻> 望一望先知原來係新開既蠔吧 有新張優惠 就入去試 好掛住d蠔😍😍其實佢係有一個半鍾任食生蠔 不過個日時間尚早 未算係好肚餓 所以叫左半打指定生蠔 順便睇下質素如何😉 非常飽滿 又新鮮 每隻都脹卜卜 佢應該係提供左2款蠔 一款爽口d 另一款就creamy d 鍾意食不過唔識分🤣🤣 下次一定要約其他蠔fd黎試任食之後亦叫左2款意粉 黑松露雜菌意粉 黑松露香噴噴 遠遠都聞到 雜菌超多 有4,5款 炒得好乾身北海道帶子蕃茄意粉 最欣賞係用大量蕃茄肉去煮 每一啖都掛住意粉 而且2碟意粉上菜時係出晒煙 熱辣辣就最好食😋食到尾個陣 老板都走黎問下意見 覺得d野食如何 仲介紹2樓係酒吧 我都估到 因為一入餐廳就見到好大副壁畫 加live band舞台 叫下次食完飯就同fd上黎飲下酒唱k
而且2碟意粉上菜時係出晒煙 熱辣辣就最好食😋