2016-11-26 1390 瀏覽
侍應一見我拿着團購的單,招呼都唔打就攞走了我的單,擺埋櫃枱一邊。之後,另一位侍應前來問我想吃什麼,我說訂了團購的餐,我要從櫃枱找回我的單。上菜時,侍應只把菜隨便放上在枱的一角,態度不好。飯還沒有吃完就要埋單。

上菜時,侍應只把菜隨便放上在枱的一角,態度不好。

飯還沒有吃完就要埋單。
題外話/補充資料: 另外,有兩位食客坐下來,看過餐牌,不想吃要離開。 待應在他們背後說︰頂你個肺
2016-11-25
5 分鐘 (堂食)
之前對團購餐廳都無咩好感的,一係好難訂位,一係就要限時食或分段時間食,次次都好難安排!想食有水準嘅團購真係好難,當然係睇咗Openrice啲食評先買啦,咁啱見到呢間新開餐廳,無咩食評可參考,嗰時好似第一個食評炸,當然抱住一個「新開業都唔會太差吧!」嘅心態試下餐廳新開,人唔多,所以服務超好,好似有專人跟你張枱咁~我知過10月中餐廳就會改咗團購個餐牌,我11月頭都同家人一齊試咗啦,真心覺得以下呢個餐單內容好食好多,所以簡咗佢黎寫!有8款嘢食,好多都係以位上的,而且碟上食物都怕食物凍咗唔好食,碟都係熱的~1.蟹肉燕窩羹:燕窩都好多,唔太濃味嘅羹湯,感覺好清新~2.百花煎瓖龍躉扒:有蝦膠瓖係龍躉扒下面煎香,雖然本人覺得蝦膠+龍躉扒嘅質感唔係好夾,但係分開食,兩者都係幾好食的!( 10月中改為「上湯金瓜焗大虎蝦」- 蝦好大隻,但唔夠入味,普普通通啦~)3.黑松露野菌瓖竹笙:呢個好啱我口味,但略嫌份量小咗啲,竹笙吸咗啲汁,而黑松露唔會十分搶,真係幾唔錯!( 10月中改為「脆皮黑松露野菌卷」- 係幾香脆好食的,佢地整的黑松露野菌都幾唔錯!)4.露筍醬汁牛肋骨:賣相幾好,牛肋骨肉好稔好有牛味,稔到唔使

餐廳新開,人唔多,所以服務超好,好似有專人跟你張枱咁~

1.蟹肉燕窩羹:燕窩都好多,唔太濃味嘅羹湯,感覺好清新~
4.露筍醬汁牛肋骨:賣相幾好,牛肋骨肉好稔好有牛味,稔到唔使點咬就食到,贊~

5.海王薄餅煎飯 (二人一個煎飯):呢個真係有驚喜,真係好夠鮮味,只係油多咗小小,好飽嘅情況下,都好想食晒佢
( 10月中改為「頂級安格斯牛荷葉蒸飯」- 都幾ok的,啲肉汁入晒飯內,但因為唔多特別,所以感覺唔夠「海王薄餅煎飯」好!)
6.魚湯翡翠花膠杞子:花膠有啲腥,菜老咗小小,魚湯唔夠味!

7.班蘭馬拉糕 (每人1/4件):質感唔多似馬拉糕,似鬆糕多啲~

8.益力多珍珠冰+木瓜奶凍 (每人選一款):睇落唔似有益力多味,食落都唔覺有;木瓜奶凍,正常唔太甜 ( 10月中改為「益力多珍珠冰+意大利椰香奶凍」)
2016-10-11
  • 海王薄餅煎飯
  • 露筍醬汁牛肋骨
2016-11-03 1208 瀏覽
早前於團購綱買了兩人餐,第一道蟹肉燕窩正正常常,燕窩唔算少,OK。第二道個野菌黑松露卷幾好食,爽脆野味。花膠魚湯、牛肋骨荷葉飯正常,不過不失。最大問題係大虎蝦,蝦肉腥,唔新鮮,難食,汁唔好味,非常失色。

第二道個野菌黑松露卷幾好食,爽脆野味。

花膠魚湯、牛肋骨荷葉飯正常,不過不失。

2016-11-02
2016-09-24 1794 瀏覽
一行九人,六大三小。團購餐有八道菜, 賣相精緻,味道幾好, 小孩最喜歡那個煎飯丶馬拉糕和功夫湯,不斷添食。老人家也很喜歡,因為有很多蔬菜。總括而言是一餐好味和很抵食的團㗕,應該下㳄會再來幫襯。
2016-09-24
慶祝紀念
生日
  • 龍躉扒
  • 牛肋骨
  • 煎飯
2016-08-20 1900 瀏覽
连续去过两次 分别试了套餐和单点的石斑鱼 感觉中规中距,不是特别多的人去,整个餐厅有点冷清,砂锅鱼还算有些特色,还有一些沙拉也还好,总体来说,适合六人以上的用餐活动。
2016-08-19
10 分鐘 (堂食)