2020-07-20
上星期係葵芳放工,阿仔打比我話,婆婆好累唔想煮飯叫我係葵涌廣場到是但買d 野返屋企食當晚餐。我心諗你地又比考驗我, 因為我問仔仔你想食咩,佢話想食飯, 我話咁公公呢,公公又話想食飯, 但我和婆婆想食米線, 於是我係葵廣百味川到買,因為咁岩果到有齊我地想食的野,於是我就買左4個外賣返去開餐。首先講講呢到米線佢地係會分開上下層咁放,咁就唔會浸腍哂d 米線, 呢一點抵讚。百味酸菜魚米線 ~ 岩哂我酸酸小小辣,魚又無骨。珍寶百味過橋米線~ 岩哂婆婆,因佢鍾意食唔同的配料,而且夠哂豐富。牛三寶飯 ~ 有齊 牛根,牛肚和牛腩,岩哂鍾意食牛的公公。口水雞翼炸醬飯 ~ 估唔到呢到的口水雞小小辣又惹味, 仔仔食一隻後話好惹味係咁爭住食,一路過小小辣,一路飲水,一路食,笑死我地。其實疫情期間,有時煮咁多餐真係好辛苦的,所以我地做後生嘅,買外賣返去食,好過佢地去街市嘅。加上呢到4碗野加4杯飲品都唔洗200百,好抵的了。我亦見到6點後自取做緊8折,好優惠呢!
百味酸菜魚米線 ~ 岩哂我酸酸小小辣,魚又無骨。
牛三寶飯 ~ 有齊 牛根,牛肚和牛腩,岩哂鍾意食牛的公公。
我亦見到6點後自取做緊8折,好優惠呢!