2020-06-10
係中午時間去左葵廣搵野食,行過百味川就同朋友坐底左,因為俾佢既酸菜魚米線吸引住百味鮮茄魚薯粉 $58 (+$2 轉蕃茄酸辣)(美味指數: 😋😋😋😋😋)朋友嗌左蕃茄魚轉咗薯粉,揀左酸辣湯再跟餐要左杯豆漿整體都抵食。朋友唔太中意食芫茜,但佢話唔記得左走芫茜反而更能帶出蕃茄湯鮮味。蕃茄湯飲落係甜,之後有漸漸辣味回到口腔內,甜中帶辣,再配上薯粉同魚片。薯粉同魚片都爽口,蕃茄湯令魚更有鮮味百味鮮茄魚淮山麵 $58 (+$2 轉蕃茄酸辣)(美味指數: 😋😋😋😋😋)而我都係揀左酸辣鮮茄魚湯,但我就轉左淮山麵,感覺好健康。同樣酸酸甜甜帶些小微辣,仲有蕃茄粒,連湯底都好飲炸雞脾 $21(美味指數: 😋😋😋😋😋)好難食到生炸雞脾,沒有沾上炸漿粉,更食到雞既原味。皮炸得脆卜卜,而且香口,成功吸引到唔少眼球滷水雞脾 $20(美味指數: 😋😋😋😋)滷水雞脾滷得好入味又唔會太鹹,連軟骨位都有滷水既精華,不過美中不足既地方係滷水時間可能太長,肉質唔夠嫩滑有d鞋炸墨魚丸(3粒) $15(美味指數: 😋😋😋😋😋)炸墨魚丸炸到金黃色,熱辣辣既時候食香脆彈牙,真係好好味,不過價錢略微偏貴😋整體食物質素:4.5 / 5💰性價
百味鮮茄魚薯粉 $58 (+$2 轉蕃茄酸辣)
(美味指數: 😋😋😋😋😋)
百味鮮茄魚淮山麵 $58 (+$2 轉蕃茄酸辣)
炸雞脾 $21
滷水雞脾 $20
(美味指數: 😋😋😋😋)
炸墨魚丸(3粒) $15
😋整體食物質素:4.5 / 5