2018-09-08
成日係葵廣lunch,但原來有間頗有水準既車仔麵無發掘到出黎! 餐廳麵食既配料好似去食車仔麵咁,但湯底同一般米線舖一樣,有清湯,麻辣,酸辣,蕃茄。小食種類都唔少,飲品都有特色野點左杯柑桔酸梅露,真係酸梅湯溝柑桔,但幾有層次。一入口係酸梅湯既味,慢慢滲出柑桔既甜,呢兩隻味既配搭幾match川香白肉!? 平時食開蒜泥白肉,見呢度有新野緊係試下做法一樣,但蒜泥換左做豆瓣醬,味道由蒜香轉左做咸香。我個人對豆瓣醬一般因為比較咸,我都係點少少做下調味。食落味道唔錯,腩肉厚薄適中,肉味夠香主角緊係旁邊既中辣麵!豬潤牛肉豆卜淮山麵麻辣中辣,淮山麵應該係餐廳既賣點,的確係其他餐廳唔會見到啖湯最香口,濃郁肉味既肉湯,加上麻辣非常惹味!!! 中辣黎講佢唔算好辣,都係俾你吊下味過下引豬潤超有水準雖然細細塊但都有一定厚度,食落爽滑彈牙,係岩岩熟既爽口口感,真係食落卜卜聲,而且無渣鮮牛唔太特別,幾厚幾大塊,但可能落粉重手左,似一般打邊爐食既滑牛,但牛味係幾濃既,食到少少牛肉應有既彈性淮山麵超驚喜,幼麵我鍾意生麵,貪佢爽口彈牙。但原來淮山麵更好!!! 面質爽滑,而且吸湯能力超強,完全吸到湯汁味都仍然keep到又滑又
小食種類都唔少,飲品都有特色野
川香白肉!? 平時食開蒜泥白肉,見呢度有新野緊係試下
主角緊係旁邊既中辣麵!
淮山麵超驚喜,幼麵我鍾意生麵,貪佢爽口彈牙。但原來淮山麵更好!!! 面質爽滑,而且吸湯能力超強,完全吸到湯汁味都仍然keep到又滑又彈一啲都唔腍,非常驚喜