2016-11-08
早兩日個八號風球海馬吹走咗後,今日既天氣不知幾好,陽光普照又唔係太熱。朋友話好耐冇bbq喇,提議黎呢間白石燒烤,燒完後覺得都幾好,幾值得推介。成個燒烤場地方都幾大,闊闊落落唔會同人逼,兼夾對住個大海,對住海景燒野食就梗係正啦,如果好天仲可以睇到日落烏溪沙添,可惜今日太多雲睇唔到lu。場內佈置亦頗有心思,一入門口就見到幾個胡桃夾子大公仔,入到去也有好些擺設係for人影相。裡面仲有d設施專比小朋友玩,雖然唔係大型,不過都好多小朋友玩同玩得好開心。現場所見好多黎既都係一家大細,d人仲自己帶好多野黎玩﹕放風箏、打羽毛球、踩滑板車等,與其話呢度係燒烤場,可能嘉年華會更貼切呢…食物質素ok,我地6個人叫咗個5人海鮮餐,除咗例牌既丸類、腸、雞翼、雞排、豬排,作為主打既蝦、青口、帶子味道都唔錯,雖然唔係十分出色,不過d野食都有密封膠袋獨立包裝,感覺上幾衛生。個餐既份量岩岩好,我地4男2女,因為2個女仔比較細食先啱啱夠。其實呢度最特別既應該係燒乳豬,見到好多爐都有,成隻乳豬擺喺兩邊丫义上面燒,下次再黎一定要試吓。交通方面都算方便,喺佢個網站睇到喺新港城有穿梭巴士直達,不過我喺馬鞍山廣場搭的士過去都只係3
交通方面都算方便,喺佢個網站睇到喺新港城有穿梭巴士直達,不過我喺馬鞍山廣場搭的士過去都只係30蚊左右,就費事搵個站喺邊喇…揸車黎亦方便,門口個停車場好大,唔驚冇位泊車。
綜合黎講,呢度不失為一個比一家大細或一大班朋友,悠閒地度過週日下午既好地方。