2019-08-21 47 瀏覽
因為朋友在觀塘上班,之間約吃飯,她提議去觀塘一間新或西餐店。說味道不錯價錢也票會太貴,最重要地方夠大坐得也還好。於是第一次去這間登堂吃,地方還真的挺寬敞,感覺很不錯。伊比利黑豬火腿沙律$138火腿咸度適中,沙律菜也很新鮮用黑醋跟欖油感覺還是清新,最重要是用水蜜桃配沙律。第一次見,比想像中趁,且增了鮮甜味~我喜歡這樣配搭。煙三文魚沙律$158共8塊,4人可分2份吃~對女生來說很足夠了。芝士不少,很香濃惹味,薄餅是薄身所以不會膩。澳洲羊架$308這個有點意外好吃!因她用的醬很特別,是用wasabi混牛油果。味覺清新但又不會蓋過羊架本身的味。羊架很不錯,肉很香軟,又鎖到肉汁,肥瘦適中。這個個人很推~吃完主菜當然到甜品,焗蘋果批$68,比想像中大分。這價錢這甜品質量值,出面普通一個蛋糕都環48元左右。這個還有雪糕~焗的皮很鬆脆,甜度剛她不會太過。配上雪糕,凍熱一起吃,夏天一流吃~另一也點了飲料,約30起一杯,價位也是合理。味覺也不錯~這店比想像cp值高,在附近的人不怕來畢竟不會中伏。

於是第一次去這間登堂吃,地方還真的挺寬敞,感覺很不錯。

伊比利黑豬火腿沙律$138

煙三文魚沙律$158

澳洲羊架$308

2019-08-21 43 瀏覽
餐廳位於觀塘興業街The Wave 2/F。地方闊落,裝修感覺時尚有格調。12小時低溫慢煮烤乳豬件事($238) - 乳豬肶外皮薄身香脆,肉質鮮嫩 juicy有豬肉的鮮味,配上酸酸甜甜的無花果蜜糖燒汁,相當出色。配料是燴煙肉皺葉甘藍蘭度豆及手指薯,兩者均用心烹調,滋味不俗。鮮魷魚意大利粉 ($128) - 魷魚十分鮮甜,新鮮爽口彈牙;意粉口感al dente相當掛汁。大廚在滋味的芝士忌廉汁內加入BB菠菜,食落口感creamy又不會太膩。烤海虎大蝦扭捲粉 ($178) - 海虎蝦大大隻煎得相常香口,蝦肉爽甜彈牙。鮮美醬汁中,配有香軟矮瓜、酸甜的番茄乾及帶點鹹香的西班牙辣肉腸粒,扭捲粉口感彈牙,相當掛汁;味道豐富有層次好食。玫瑰果茶 ($55) - 顏色清澈酒紅,賣相漂亮,微酸帶點果香,清新怡人。裸麥咖啡 ($45) - 用冷泡的方法加強咖啡的香味,上面加上creamy帶點裸麥香的芝士,風味獨特好飲。呢度食材優質、味道出色、環境舒適、價格實惠,值得一讚!

呢度食材優質、味道出色、環境舒適、價格實惠,值得一讚!
2019-08-21 57 瀏覽
餐廳環境高尚雅緻,座位舒適,還有獨立廂房,最適合大伙兒或家庭聚會。開放式廚房滿有西方風格,看著廚師們用心烹煮,香氣撲鼻。香煎鵝肝多士:鵝肝大件厚身,煎得香口卻又能保持滑溜口感,啖啖油香,配以香脆的多士和無花果一減油膩。北海道鮮帶子魷魚意大利飯相當出色,大粒厚肉的帶子新鮮爽口,意大利飯很creamy,醬汁滿滿又濃郁,還有魷魚、勝瓜、玉子豆腐和鹹蛋黃,富中西合璧的特色。烤黑松露菌醬海鱸魚柳手工貝殼粉:鱸魚好大件,魚皮帶脆,肉質鮮嫩。貝殼粉好特別,長條形的,口感較軟身,配上煙莫薩里拉芝士汁和煙肉、燒南瓜、半乾車厘茄、法邊豆等多種配料,別有一番滋味。自家製番石榴雪葩賣相精緻,充滿濃郁石榴味,非常清甜,消暑解渴一流。飲品青柑桔菠蘿梳打和荔枝晶晶同樣果味豐富,甜度適中。

開放式廚房滿有西方風格,看著廚師們用心烹煮,香氣撲鼻。

香煎鵝肝多士:

烤黑松露菌醬海鱸魚柳手工貝殼粉:

飲品青柑桔菠蘿梳打和荔枝晶晶同樣果味豐富,甜度適中。

2019-08-21 151 瀏覽
觀塘這個地方一向有不少工業大廈,而那些工廈上又有不少美食,之前去過不少工廈的西餐廳,質素都很不錯。然後有一座工廈叫「The Wave」,聽聞那座大廈是「活化工廈」,即容許15年以上舊工業大廈業主,免補地價將整幢工廈改裝活化。改裝作其它用途,例如改建為寫字樓、藝術工作室、服務式住宅等。「The Wave」經過活化後,有數間西餐廳,環境也很摩登。大堂位置寬敞,燈光稍微暗了一點,很有浪漫氣氛,和親朋戚友來談心也不失為一個好選擇。另外一邊則是比較熱鬧的範圍,天花燈呈現出一些形狀不規則的形態。這裡的環境還真的分了很多部分,除了剛才兩個範圍外,還有一個類似bar枱的範圍,個人認為適合兩類人,一是一大班朋友,第二是一堆女性閨蜜、姊妹,畢竟椅子是粉紅色和橙啡色的配合,很受女性歡迎吧。單是生蠔已經有那麼多的款式,實在令人驚嘆作為生蠔控的人一定要試呀!另外還有數款湯、多款前菜。意粉和意大利飯的種類都十分多,好吸引呀~很多西餐廳都有薄餅,然而自家製的又有多少?這間餐廳說自己的薄餅是自家製的,還真是難得。男朋友說網上有不少人推介這個燒烤拼盤,點了就知道確實十分強大!材料有白膳、大蝦、三文魚、帶子、牛肉、黑毛豬

單是生蠔已經有那麼多的款式,實在令人驚嘆
作為生蠔控的人一定要試呀!另外還有數款湯、多款前菜。

意粉和意大利飯的種類都十分多,好吸引呀~

男朋友說網上有不少人推介這個燒烤拼盤,點了就知道確實十分強大!材料有白膳、大蝦、三文魚、帶子、牛肉、黑毛豬五花腩、雞翼、辣肉腸串、粟米。先有數款調味料,分別是超辣汁(店員說吃不到辣的千萬不要點😂)、泰式酸辣醬、沙嗲汁和用來沾薯條的蕃茄醬。個人認為比較好吃的是辣肉腸串、帶子和黑毛豬五花腩,辣肉腸串的辣味不算很重,對我來說剛好,帶子大顆又鮮味
黑毛豬五花腩則軟稔非常,三文魚也新鮮。
燒烤拼盤

這道菜式的名字十分長,叫「鮮海膽手拆鮮蟹肉自家製手造寬條麵」,要留意,這道菜是限量發售的,即是一賣完就沒有的菜式。連我本身不太好海膽的也覺得這道菜很不錯,海膽不會很腥、有太重的海水味,蟹肉十分新鮮,連醬汁也吸收了大量的蟹肉味,非常好吃

鮮海膽手拆鮮蟹肉自家製手造寬條麵

我們這次不太渴,只點了一杯飲品,飲品大多是水果為主,我們點了一杯「荔枝晶晶」,最開始的時候看到了「兩截色」,顯然是給客人打卡的,然後攪拌至均勻才會喝到荔枝的味道。荔枝味很清新,很適合夏天喝!也不會太甜,底部還有一些荔枝肉。
荔枝晶晶
2019-08-17
燒烤拼盤
鮮海膽手拆鮮蟹肉自家製手造寬條麵
荔枝晶晶
“登堂”地方都大 好似有成萬尺✨環境好舒適😌 有用餐區、酒吧區,仲有vip房私隱度極高👍🏽我坐係酒吧區,見到有bra枱,而且仲有音樂聽喔!🎼呢度逢星期四、五、日 會有人 唱歌仔🎤~這裡有美食、有靚裝修絕對會再來的🔹低慢煮三文魚⋅香芒藜麥沙律 $158估唔到個份量都好多🤤2個人食都好夠👍🏽三文魚好大塊又厚身🥳吃到三文魚的魚油,好香香,令我覺得吸收左好多omega3~~藜麥混合左酸甜的芒果粒,會好開胃~🔹烤黑松露菌醬鱸魚柳手工殼粉 $168呢個手工殼粉好特別!口感同平時食開既殼粉唔同,呢個長條形,咬落好有咬口....入面有南瓜🎃、煙肉同火箭菜,是芝士醬汁喔!yummy~鱸魚柳都好大舊呀🤟🏽無咩魚骨係入面,肉質好嫩滑🔹甜品拼盤 $208女生無論幾飽都好,看到甜品一定會有第二個胃食的👱🏽‍♀️呢個甜品拼盤令我地太開心啦🥳有5款甜品🍮甜品拼盤有朱古力心太軟、焗酥皮香蕉卷、法式焦糖燉蛋、ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ和雪糕呢個焗酥皮香蕉卷🍌係呢幾款中最出色既甜品😆香噴噴同熱辣辣💛酥皮包住香蕉,層次感十足,香蕉溶溶地....法式焦糖燉蛋🥚面頭既蕉糖用火槍燒一燒過,所以脆脆的,食落味道帶著幼嫩的蛋香味!

“登堂”地方都大 好似有成萬尺✨環境好舒適😌

有用餐區、酒吧區,仲有vip房私隱度極高👍🏽
我坐係酒吧區,見到有bra枱,而且仲有音樂聽喔!🎼
呢度逢星期四、五、日 會有人 唱歌仔🎤~
這裡有美食、有靚裝修絕對會再來的

🔹低慢煮三文魚⋅香芒藜麥沙律 $158
估唔到個份量都好多🤤2個人食都好夠👍🏽

藜麥混合左酸甜的芒果粒,會好開胃~

🔹烤黑松露菌醬鱸魚柳手工殼粉 $168
入面有南瓜🎃、煙肉同火箭菜,是芝士醬汁喔!yummy~

鱸魚柳都好大舊呀🤟🏽無咩魚骨係入面,肉質好嫩滑

🔹甜品拼盤 $208

2019-08-21 40 瀏覽
Honey放工已經七點幾,於是決定近近地喺返觀塘食晚餐撐枱腳。佢話好想食威靈頓牛柳已有一段日子,剛好前陣子無意間喺電視見到Downtown 嘅廣告,雖然唔係黃金時段,但個廣告頗長,隔住個芒都感受到氣派不凡、精心製作、手掣麵條、威靈頓牛柳,好想食啊!餐廳位於The Wave2樓,扶手電梯直達,地點十分方便,餐廳好grand 好大,大到睇唔到盡頭,因為有private room 😆枱與枱之間有段距離坐得自在,而最吸引我的是那個超長酒櫃,我不飲酒,但見到都覺得超興奮和開心。烤海虎大蝦扭捲粉$178西班牙辣肉腸·茄子·半乾車厘茄·羅勒番茄汁兩大隻海虎大蝦,肉質結實彈牙,蝦味濃厚鮮美。就連所有配料都好好味、全部食晒!呢隻扭捲粉形狀幾特別,長條形兩邊向內卷,我第一次食,咬起來堅實有嚼勁,又唔會硬拿捏得當。沾滿醬汁、茄子、車厘茄和辣肉腸加埋香草十分惹味。威靈頓美國特級牛柳 $348嫩菠菜·手指薯·青胡椒燒汁餐廳服務超好,等我地影完相好主動幫我地切牛柳,又同我地講解牛柳係即叫即焗,五至七成熟係最適合,一切開肉色粉嫩沒有血水,酥皮熱辣辣又脆又香,牛柳肉質細緻嫩滑超好味,仲有陣陣嘅香烤味好正喔!菠菜和薯仔
烤海虎大蝦扭捲粉$178
西班牙辣肉腸·茄子·半乾車厘茄·羅勒番茄汁
威靈頓美國特級牛柳 $348
嫩菠菜·手指薯·青胡椒燒汁
餐廳服務超好,等我地影完相好主動幫我地切牛柳,又同我地講解牛柳係即叫即焗,五至七成熟係最適合,一切開肉色粉嫩沒有血水,酥皮熱辣辣又脆又香,牛柳肉質細緻嫩滑超好味,仲有陣陣嘅香烤味好正喔!菠菜和薯仔都嫩滑好味。
✨焗香蕉酥皮卷✨$68
自家製開心果雪糕
Honey 超鍾意食香蕉🍌對呢個甜品讚口不絕,又係即焗熱辣辣,外皮脆到不得了!雪糕裏有開心果仁碎堅好食!我就最鍾意粒紅桑子😍

飲品方便,見佢有奶蓋系列就點左呢兩款,紫薯凍頂烏龍$45,茶味清香,紫薯奶蓋好幼滑,唔錯啊!黑爵士$45,伯爵茶底飲落有少少花香。
整體來講,食物質素、餐廳環境同埋服務都很好,尤其是飲品價格合理抵飲。

2019-08-21 25 瀏覽
今次走到去觀塘工業區入面搵食,Downtown 座落一個翻新商場The Wave入面。一上到去,發玩餐廳樂開揚手,中間有隊live band 喺度唱歌,勁chill。另一邊係個水吧,但waiter話佢地暫時未有酒牌,所以無酒serve住。但都有咖啡專櫃。我點咗杯特色嘢,冷泡啡牛 - 雪糕+啡,新奇得嚟都好飲。呢度最衰就係d菜名太長,呢個risotto做得好好味,全名叫乾蕃茄香辣上湯龍躉魚柳意大利飯,少少辣但個汗好好味。第二樣 我夠膽講起必試,鵝肝多士,鵝肝燒得好好,外脆內軟,重點係佢咁大件,自己睇圖不解釋。呢個墨仔夾餅就一貫墨仔風食物,無乜特別但都好食。避風塘布丁呢個又係必點,但最好人多先點,因為如果兩個人點,食完漏到爆。最後甜品點咗tiramisu 作一個收結。總結:食物質素高,員工係極好服務,同埋feel到係真心想同客人交流,live band 唱歌好聽,其間仲唱咗首《海闊天空》打打氣 ,絕對值得推介,重點,兩條友6舊幾,咁嘅質素真係物超所值!

我點咗杯特色嘢,冷泡啡牛 - 雪糕+啡,新奇得嚟都好飲。

呢個墨仔夾餅就一貫墨仔風食物,無乜特別但都好食。

最後甜品點咗tiramisu 作一個收結。

2019-07-23
2019-08-20 47 瀏覽
餐廳環境非常寬敞多人或小少少既飯局都好適合而且裝修以墨綠色為主色調感覺高貴而且有氣派中間既玻璃房厚來係酒櫃同朋友開枝酒 歎下美食 一流享受今日仲有live band 駐場氣氛一流前菜點了凱撒沙律沙律菜沾滿了醬料仲有唔少煙肉粒同麵包粒口感豐富德國鹹豬手配酸菜外皮燒得非常香脆平時好怕肉質乾乾爭爭但呢度豬手肉質仍能保持鮮嫩鹹度適中 唔會係死咸酸菜味道正宗 令人開胃另外一讚 店員比我地影完相先幫我所地切開方便享用西班牙黑毛豬肋骨選了全份無諗過份量咁多仲有原條燒粟米,椰菜沙律同薯條Ribs 有好香既煙熏味而且唔會骨肉分離牛油果奶蓋冷頂烏龍茶奶蓋帶有微微牛油果香味頂烏龍茶茶味香濃如果可以加入少少糖調味,味道會更好鮮果冷泡茶清新解渴重點價錢唔貴可以同朋友舒服享受晚餐

餐廳環境非常寬敞

方便享用

西班牙黑毛豬肋骨
選了全份
無諗過份量咁多
仲有原條燒粟米,椰菜沙律同薯條

Ribs 有好香既煙熏味
而且唔會骨肉分離

牛油果奶蓋冷頂烏龍茶
奶蓋帶有微微牛油果香味
頂烏龍茶茶味香濃
如果可以加入少少糖調味,味道會更好

鮮果冷泡茶
清新解渴

重點價錢唔貴
可以同朋友舒服享受晚餐
2019-08-19 70 瀏覽
朋友話The Wave 好多好野食,咁啱今日經過就過嚟試吓啦,但由於我哋都唔算太肚餓的關係,所以都唔係叫咗好多嘢食咋,不過都食到好滿足!呢間餐廳面積好大,成層都係佢嘅,而且燈光昏暗,好有情調。飲品方面我哋一人叫咗一杯,分別叫螢光火龍同紅粉苺苺,消暑一流!一開波我哋叫咗一碟青口,都好大碟,食落冇沙,而且肉質鮮甜,不錯不錯。我同朋友都唔係鍾意食正餐嘅人,於是叫咗一盤小食拼盤,諗住睇吓食唔食得飽再決定叫其他嘢,點知一上枱真係好大碟😱值得欣賞嘅係佢成盤小食全部新鮮整,薯條啱啱炸出嚟,好香脆,而每一串串燒肉汁豐富,啖啖肉,簡值值回票價👍🏻就係呢碟小食食到我地好飽,連甜品都唔洗食了!😊

呢間餐廳面積好大,成層都係佢嘅,而且燈光昏暗,好有情調。

就係呢碟小食食到我地好飽,連甜品都唔洗食了!😊
2019-08-19 43 瀏覽
The Wave對上一次去係因為公司搞活動,今日黎係同友人食晚飯 事關見到網上評價幾好,又經開KT就試試佢啦!餐牌整得幾有心思低溫慢煮三文魚.香芒藜麥沙律$158三文魚大舊到傻咗,完全唔腥藜麥同芒果好配合 好健康好開胃美國馬尼拉蜆-卡拉布里亞辣香腸白酒忌廉汁$178姐係動地食開既細蜆,份量ok既 無乜沙唔太腥個汁幾新穎 可以一試鮮魷魚手造寬條麵 $148魷魚🦑新鮮之餘咬落去仲有汁!加上菠菜同寬條麵 口感唔錯北海道鮮帶子扁意粉$178勝瓜雲耳同帶子 望落好中式,帶子好大粒幾好食既登堂蘋果茶$45聞落好重蘋果味以為會好甜,點知飲落又唔係bo茶重甜度適中牛油果凍頂烏龍 $45芝士奶蓋烏龍茶就試得多啦,牛油果奶蓋真係第一次飲!感覺真係好特別,香濃牛油果味,淡淡地夠曬健康,豐富的泡沫!配上凍頂烏龍,飲品主打無糖,無負擔絕對適合女生飲!

餐牌整得幾有心思

低溫慢煮三文魚.香芒藜麥沙律$158
三文魚大舊到傻咗,完全唔腥
藜麥同芒果好配合 好健康好開胃

美國馬尼拉蜆-卡拉布里亞辣香腸白酒忌廉汁$178
姐係動地食開既細蜆,份量ok既 無乜沙唔太腥
個汁幾新穎 可以一試

鮮魷魚手造寬條麵 $148
魷魚🦑新鮮之餘咬落去仲有汁!加上菠菜同寬條麵 口感唔錯

北海道鮮帶子扁意粉$178
勝瓜雲耳同帶子 望落好中式,帶子好大粒
幾好食既

登堂蘋果茶$45
聞落好重蘋果味以為會好甜,點知飲落又唔係bo
茶重甜度適中

牛油果凍頂烏龍 $45

2019-08-17
2019-08-19 374 瀏覽
串燒拼盤 $368串燒以巨型木砧板上碟,11串一字排開非常有氣勢!睇見都覺得興奮~(左起) 燒粟米、蕃茄翠玉瓜、帶子、三文魚、美式香腸2條、澳洲牛肉、白鱔、海虎大蝦、西班牙黑毛豬五花腩同埋雞翼。串燒烤過後食材發出既焦香特別有風味,白鱔非常彈牙,三文魚肉質能鎖住水份唔會「柴」,海虎大蝦夠厚身啖啖肉食得過癮。整體黎講火候、味道都唔錯。北海道鮮帶子魷魚意大利飯 $188呢個配搭好新鮮,勝瓜清新,食落爆汁好juicy,以咸蛋黃作主調味道,再加入滑溜玉子豆腐,估唔到又幾夾。刺身級帶子煎至半熟狀態,外層煎香但內裡保持刺身口感。牛油果凍頂烏龍 $45(右)奶泡上有淡淡牛油果味,下面係清烏龍茶,都幾refreshing,如奶泡厚啲既話就更加正啦。雜果冷泡茶 $45(左)果味豐富,飲得出加入左橙汁同埋熱情果汁既味道,賣相精緻。最驚喜既係原來呢度有Live band!主要唱英文歌,佢地既選歌都係拍子輕快又chill~ 放工黎食飯抖下就啱曬啦~

串燒拼盤 $368

整體黎講火候、味道都唔錯。

北海道鮮帶子魷魚意大利飯 $188
北海道鮮帶子魷魚意大利飯

牛油果凍頂烏龍 $45(右)
雜果冷泡茶 $45(左)
果味豐富,飲得出加入左橙汁同埋熱情果汁既味道,賣相精緻。
雜果冷泡茶,牛油果凍頂烏龍

最驚喜既係原來呢度有Live band!

北海道鮮帶子魷魚意大利飯
雜果冷泡茶,牛油果凍頂烏龍
  • 雜果冷泡茶
  • 牛油果凍頂烏龍
2019-08-19 47 瀏覽
呢間餐廳係位於一座活化工廈嘅2樓,小編係網上面睇到好多人介紹,所以就同女朋友入去試一試啦。入到去小編就馬上order左一份串燒拼盤再加個海膽蟹肉意粉,個串燒拼盤一嚟到嘅時候,感覺入邊好多嘢食好似一個雜錦大拼盤咁樣,但係質素仍然保持到每一串食物都係新鮮燒出嚟嘅,另外海膽蟹肉意粉呢個配搭幾好,海膽撈落去蟹肉意粉入邊食,勁似日式西餐嘅feel,至於環境方面,枱同枱之間都幾闊落,所以小編同女朋友都可以暢所欲言滔,絕對係一個休閒嘅好去處呀

• 威靈頓美國特級牛柳
  • 法式干邑龍蝦湯
  • 鮮海膽手拆鮮蟹肉自家製手造寬條麵
  • 串燒拼盤
第一次黎登堂,估唔到觀塘工業區都有間咁多特別款式嘅西餐廳,真係可以encore再encore!法國煙鱔個頭盤名好長,未食過煙鱔,所以特登叫黎試,簡直喜出望外,所有配料都好夾,煙鱔同辣肉腸本身味濃,再配上清新的青蘋果和新鮮的菠菜葉。開頭以為煙鱔會比較乾,原來係好Juicy,都幾厚肉,好好味。12小時低溫慢煮烤乳豬件乳豬件好多肉汁,個皮唔算好脆但係好鬆化,一啲都唔難咬,好似食葡式燒豬,唔似平時去飲食中式燒豬食到啲有骨頭地方,通常都會好鹹,但係呢個做得唔錯,唔會太咸。乾番茄香辣上湯龍躉魚柳意大利飯呢個飯真心推介,中式材料有勝瓜、玉子豆腐、龍躉,估唔到配意大利飯的煮法係咁夾,中西合璧,好一到fusion菜。另外,個湯辣辣地,好合我胃口。牛油果凍頂烏龍/柚子紅菜頭兩個都係奶蓋飲品,但係分別用咗牛油果及紅菜頭做奶蓋,都算好特別嘅配搭。但我比較喜歡牛油果,個味道出啲。可能紅彩頭本身味唔算特別出,所以令到柚子味比較搶。餐廳空間感夠,而且佢有個半開放式嘅位置,好適合business dinner 或者一大班人gathering.

法國煙鱔

12小時低溫慢煮烤乳豬件

乾番茄香辣上湯龍躉魚柳意大利飯

牛油果凍頂烏龍/柚子紅菜頭

2019-08-17 62 瀏覽
近日香港被共匪黑警弄得烏煙瘴氣,必須稍為回氣作長期抗爭。週末晚上臨,高朋滿座,侍者忙碌,高興見到香港的活力。先來二杯凍飲下火,水果茶少甜茶香足,生果新鮮爽甜,夏日絕佳涼伴。奶蓋cold brew咖啡,少甜略帶芝士香,和咖啡拌勻後口感creamy,似 Vienna Coffee。前菜冰菜沙律,材料豐富,蕃茄仔爽甜,八爪魚軟稔新鮮,溫泉蛋和麻醬香滑,轉瞬清碟。澳洲藍青口,肉身略帶creamy,充滿海水味,食材質素毋庸置疑。簡單加入忌廉汁蕃茄乾烹調,伴以香脆蒜蓉包,滋味十足。招牌手造意粉蛋香足又煙韌,忌廉汁加入檸檬減少膩感,海膽和手拆蟹肉鮮味,充滿海水香的creamy口感,無得輸。想不到在觀塘能品嚐到如此的西餐,絕對值得推薦。

想不到在觀塘能品嚐到如此的西餐,絕對值得推薦。
2019-08-03
收工黎到觀塘搵朋友食飯~朋友帶左我去一間位於商場內既西餐廳~~餐廳門面好大好光猛, 同內裏昏暗既設計有著唔同既特式有現場live band, 邊食飯邊欣賞live band超正喔餐牌有多種類選擇...包括..fresh seasonal oystersoup appetizer & starterentree & main coursehome-made pizzapasta & risottodessert & ice cream我地每人叫左杯野飲~螢光火龍(Cranberry juice, Lemon Juice, Honey & Fresh Pitaya)好特別既紫色~果汁味道都幾濃, 好FRESH!!吉蒂博士Pineapple Juice, Lychee Syrup Yoghurt, Lemon Juice)好可愛既kitty荔枝裝飾~ 未飲見到裝飾已經心花怒放飲品好清甜~ 有濃濃既果香!串燒拼盤(白鱔, 海虎大蝦, 鮮三文魚, 北海道鮮帶子, 澳洲牛肉, 西班牙黑毛豬五花腩, 雞翼, 美式辣肉腸串, 栗米)超豐富既串燒拼盤!!! 種類多到一個點一上枱就聞到陣陣既燒烤香味~~海
收工黎到觀塘搵朋友食飯~
朋友帶左我去一間位於商場內既西餐廳~~
餐廳門面好大好光猛, 同內裏昏暗既設計有著唔同既特式

餐牌有多種類選擇...包括..
fresh seasonal oyster
soup
appetizer & starter
entree & main course
home-made pizza
pasta & risotto
dessert & ice cream

我地每人叫左杯野飲~

螢光火龍
好特別既紫色~
果汁味道都幾濃, 好FRESH!!
吉蒂博士
好可愛既kitty荔枝裝飾~ 未飲見到裝飾已經心花怒放

飲品好清甜~ 有濃濃既果香!
超豐富既串燒拼盤!!! 種類多到一個點

一上枱就聞到陣陣既燒烤香味~~
海鮮非常新鮮, 白鱔,&海虎大蝦好爽口

北海道鮮帶子鮮甜!
澳洲牛肉肉質軟腍JUICY!
西班牙黑毛豬五花腩外脆內軟, 油脂均勻豐富~
每串燒到金黃色~ 好吸引!!
超正!!! 好想再食丫

烤黑松露菌醬海鱸魚柳手工貝殼粉
黑松露菌醬非常香~ 配海鱸魚柳味道好夾!
海鱸魚柳肉質嫩滑

貝殼粉個汁又係超正, 每條都食到滿滿既汁

• 串燒拼盤