2022-11-03 113 瀏覽
手作免治雞肉棒 - $68沾咗啲蛋黃令到免治雞肉棒更加滑入面又有啲軟骨咬落脆卜卜咁好得意--手打墨魚棒 - $78雖然唔係好食到有墨魚味不過整體係好彈牙嘅感覺極上鹽燒牛舌芯 - $118都幾厚切咬開好Juicy同埋幾香肉味肉質結實有咬口火炙大蝦讚岐手打烏冬 - $168大蝦夠晒大隻蝦肉都幾彈牙不過就唔算特別鮮甜側邊仲有一大堆櫻花蝦可以增加口感烏冬煙韌啱晒啲煙韌控秋刀魚刺身 - $198比較重味嘅一種魚魚肉食落都幾鮮甜重味得嚟又無腥份量都唔少西尾抹茶凍鮮奶 - $68飲落有少少苦--蜜桃乳酸梳打 - $68正正常常無乜藥水味

手作免治雞肉棒 - $68

正正常常
無乜藥水味
2022-10-20
2022-11-03 68 瀏覽
申子居酒屋一直都出曬名💛,今次👦🏻👧🏻終於有機會試到啦!今次仲叫咗啲👦🏻👧🏻比較少叫嘅食物類型,有驚喜呀😆!🌟極上鹽燒牛舌芯一客6件嘅牛舌芯表現出色,牛肉味十分濃郁,肉香撲鼻🐮。牛舌芯爽口得嚟又帶點軟腍嫩滑。🌟秋刀魚一食今次係👦🏻第一次試秋刀魚刺身,試過真係完全翻唔到轉頭。依加正正係秋刀魚當做既季節,所以依加既秋刀魚魚油真係好豐富!秋刀魚刺身肥美鮮甜,最緊要係完全無腥味!🌟秋刀魚二食秋力魚二食係炸天婦羅,魚肉起肉,裹上紫蘇葉再沾上天婦羅炸漿。天婦羅炸衣非常薄,入口薄脆。魚肉喺紫蘇葉保護下保持嫩滑唔鞋口。而魚頭、魚骨亦炸透,輕易入口,係一道送酒恩物😛。🌟海膽炒飯要評價一個炒飯炒得好唔好,第一樣野👦🏻會睇會唔會痴埋一舊。依個海膽炒飯炒得乾身同粒粒分明,加上海膽、三文魚子、蟹子、帶子、櫻花蝦等等實在鮮味十足,用海膽帶出個鮮味精華所在。🌟蓬鬆玉子玉子煎至奄列嘅形狀,質感同蛋嘅味道都比較似炒蛋,玉子半生熟充滿蛋汁,食落有啲芝士味🧀。面層吱滿燒汁、蛋黃醬,鋪滿青蔥,好味得嚟又搞到👧🏻想食章魚燒🐙🤣。🌟Tete Umeshu 香草梅酒原本以為香草梅酒係雲尼拿/Herb味,但事後睇返原來係用咗白桃、玫

🌟極上鹽燒牛舌芯

🌟秋刀魚一食

🌟秋刀魚二食

🌟海膽炒飯

🌟蓬鬆玉子

🌟Tete Umeshu 香草梅酒
原本以為香草梅酒係雲尼拿/Herb味,但事後睇返原來係用咗白桃、玫瑰花🌹、檸檬皮🍋等11種材料製成嘅梅酒,味道易入口又唔太甜👍🏻。

🌟巨峰乳酸梳打
2022-11-03 148 瀏覽
呢間香港人嘅居酒屋已經想幫襯好耐, 今晚終於搵到飯腳一齊嚟食番餐,打開menu樣樣都吸引,一於簡單d,揀d有靚相嘅嘢食嚟叫啦。 朋友話佢食過秋刀魚刺身($248)勁好食,我就未試過,一向食開都只係燒秋刀魚😛,上枱時呢個真係好靚,睇得出師傅嘅刀功。對於我嚟講,秋刀魚刺身未算係勁好食,甚至有d腥,但係配埋薄荷葉、Wasabi 、同埋薑蓉、日本豉油一齊去食,都真係幾鮮味。我就淨係識睇相揀嘢食,叫左個廣島蠔鍋($138)、鮮蟹肉粥($168)、仲有鹽燒牛舌芯($118),我見差不多枱枱食客都有叫,我估係呢間餐廳嘅招牌菜。廣島蠔鍋真係不得了,鍋仔細細,但係入邊竟然有四隻肥嘟嘟、漲卜卜嘅蠔,入口好滑,肉質鮮甜甘香。鮮蟹肉粥係今晚嘅至愛,粥底綿密,仲要啖啖都有蟹肉絲,蟹味非常濃郁,仲要勁鮮甜。估計係餐廳招牌菜嘅鹽燒牛舌芯,朋友一路食一路豎起手指公,佢話呢個真係燒得好好食,件件厚切嘅牛舌芯,入口完全唔韌,有彈性,又容易嘴嚼。我就鍾意點小小岩鹽嚟食,食落更香口惹味。喺呢間餐廳食到嘅唔只係日式料理嘅味道,仲有濃濃嘅香港情。

廣島蠔鍋

鮮蟹肉粥

極上鹽燒牛舌芯

喺呢間餐廳食到嘅唔只係日式料理嘅味道,仲有濃濃嘅香港情。

鮮蟹肉粥
2022-11-02 49 瀏覽
之前食過好好食,前幾日又同屋企人去食~😍🤣餐廳有2層,座位適中~燈光比較昏暗感覺幾浪漫~整體評分:7.5/10 味道: 7.5/ 10 服務:7/10 環境:7/10 人均消費:$100-200 地址: 申子 居酒 屋 ( 旺角) 旺角黑布街74-76號藝興大廈地下1號鋪 極上鹽燒牛舌芯($88):招牌菜之一,牛舌芯燒得好香口💖一口咬落去油香四溢~另外再配上檸檬 同埋 鹽、柚子醬點,我個人就鐘意點柚子醬~好清新🤣蓬松玉子($98):入邊包咗芝士😍仲識得拉絲添!蛋香濃郁,配上大阪燒醬好有小丸子嘅感覺~原條鮮魚兩食($338):秋刀魚分別以油炸以及刺身嘅形式奉上,各有風味~刺身一啲都唔腥,魚肉鮮甜彈牙,油炸熱辣辣,魚骨都炸都可以食~🤣海膽炒飯($238):用料十足,魚子同埋海膽都好多,入邊仲有好多蟹肉!😍個飯食落鮮味十足

整體評分:7.5/10
味道: 7.5/ 10
服務:7/10
環境:7/10
人均消費:$100-200

2022-11-02 75 瀏覽
今日同個朋友去食日本野,呢間野係聽好多朋友介紹話吾錯,個裝修好鬼正架,啲菜式又好吸引,又可以靜靜地吹下水。咁我地簡係要去試下喇,估吾到真係好正,一去到已經比岀面嘅裝修吸引左,個環境都好舒服,員工又勁好,不停咁幫我地加水,留意住我地嘅需要😁去左咁正嘅餐廳當然要分享下喇😄😄🌟金目鯛 $168-勁新鮮,食落去個魚香味勁濃厚🐟個肉好厚身,好有嚼口,愈食愈滑,愈食愈香口😋加咪個特製柚子汁,食落去係清新,有第二種吾同嘅風味👍🏻🌟原隻活赤貝 $88-食落去好似八爪魚嘅感覺,好有嚼口,好彈牙。又勁新鮮又大隻,食落去有少少鹹鹹地嘅海水味🌊配合海水味令個赤貝變得好鮮甜,真係好正😋🌟極上鹽燒牛舌芯 $118-個牛舌真係好適合做配餸,一邊飲野一邊食係會愈食愈滋味😝佢係好有嚼口又啖啖肉,上面加左鹽去燒,令啲肉變得又香口又吾會油膩🥩🌟廣島蠔鍋 $138-每隻蠔都勁大隻,而且份量勁足,煮到勁入味,食落去入面係煮得好軟熟,好鮮甜🦪keep到個蠔嘅鮮味,連咪個湯都勁甜,超正😋😋🌟黑松露雞肉芝士雜炊 $168-個黑松露味勁濃厚,一黎到就聞到黑松露嘅香味,加咪芝士🧀令到個飯更香口。-雞肉煮到好滑🍗份量又好多,撈咪個飯真係好

🌟金目鯛 $168

🌟原隻活赤貝 $88

🌟極上鹽燒牛舌芯 $118

🌟廣島蠔鍋 $138

🌟黑松露雞肉芝士雜炊 $168
-雞肉煮到好滑🍗份量又好多,撈咪個飯真係好好食😋

🌟蜜桃乳酸梳打 $68
-個蜜桃味勁重🍑吾會太甜,加咪乳酸成杯梳打變得酸酸甜甜🍹真係好開胃😝

🌟青蘋果乳酸梳打 $68
-青蘋果嘅味道都係好濃厚🍏酸酸甜甜加咪梳打🍹食完飲一杯有氣嘅野飲真係好爽😋

🌟鮮製雪糕(豆腐味) $58
-個豆腐味雪糕係即叫即整架🍨好滑,好濃嘅豆腐味又有少少嘅牛奶味🍼吾會太甜,食落去有一種入口即溶嘅感覺,飯後黎一杯真係好正架😋😋
今晚去咗人氣申子居酒屋🏮食𝐝𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫居酒屋以木系日本風裝修為主🪵有兩層,上層就較闊落,坐得會舒服啲,成間舖頭燈光比較昏暗,職員服務有禮,食物選擇種類都幾多💗🧀🐖吉列千層豚肉(三重芝士) ($238): 4/5想試左勁耐即叫即製嘅三重芝士吉列千層豚肉,真係好邪惡😈入面夾滿超澎湃的芝士🧀,可以做到拉絲效果,超正💛外層炸到好香脆,炸漿厚薄適中,勁多片肥瘦適中嘅千層豚肉肉質幾嫩,幾𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲,一啲都唔韌拉絲芝士超級香,好𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡仲可以點埋日式燒汁或者蛋黃醬食,提出鮮味~(=´ω`=)🍣蔥拖羅卷 ($158): 3.5/5拖羅蓉上面放滿大量京蔥,超級肥美嘅拖羅蓉配上京蔥味道好夾,味道幾香,拖羅蓉份量一啲都唔吝嗇🐟🧡活赤貝 • 原隻 ($88): 3.5/5兩片爽口鮮甜嘅活赤貝,質素唔錯,入口幾清新🌊🍄黑松露雞肉芝士雜炊🥄($168): 3.8/5燴飯質地幾𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲, 黑松露+雞肉🐥+芝士🧀,配搭幾正上枱嗰陣已經聞到好香黑松露味芝士份量都俾得幾足,調味唔會過鹹或者過淡啱啱好,都唔錯🧡🖤📍 申子居酒屋 (旺角)🐰: 4/5#eatwithkeikei #申子居酒屋 #旺角#sweetieda

今晚去咗人氣申子居酒屋🏮食𝐝𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫
居酒屋以木系日本風裝修為主🪵

🧀🐖吉列千層豚肉(三重芝士) ($238): 4/5

想試左勁耐即叫即製嘅三重芝士吉列千層豚肉,真係好邪惡😈
入面夾滿超澎湃的芝士🧀,可以做到拉絲效果,超正💛
外層炸到好香脆,炸漿厚薄適中,勁多片肥瘦適中嘅千層豚肉
肉質幾嫩,幾𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲,一啲都唔韌
拉絲芝士超級香,好𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡
仲可以點埋日式燒汁或者蛋黃醬食,提出鮮味~(=´ω`=)

🍣蔥拖羅卷 ($158): 3.5/5

拖羅蓉上面放滿大量京蔥,超級肥美嘅拖羅蓉配上京蔥
味道好夾,味道幾香,拖羅蓉份量一啲都唔吝嗇🐟

🧡活赤貝 • 原隻 ($88): 3.5/5

兩片爽口鮮甜嘅活赤貝,質素唔錯,入口幾清新🌊

🍄黑松露雞肉芝士雜炊🥄($168): 3.8/5

燴飯質地幾𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲, 黑松露+雞肉🐥+芝士🧀,配搭幾正
上枱嗰陣已經聞到好香黑松露味
芝士份量都俾得幾足,調味唔會過鹹或者過淡
啱啱好,都唔錯🧡🖤

📍 申子居酒屋 (旺角)
🐰: 4/5

#eatwithkeikei #申子居酒屋 #旺角
#sweetiedaily_mongkok

• 三重芝士吉列千層豚肉
<申子> 一向人気高企,係油尖旺區質數好高嘅居酒屋今日Lunch 專登過嚟拜訪一下樓高兩層嘅餐廳.位置喺黑布街好方便帶點陰暗嘅裝潢,好有格調✨極上鹽燒牛舌芯必食‼️嚟呢度一定要食牛舌芯,粒粒都厚肉又爽口,沾上少少鹽更能帶出鮮味,係我食過最好味✨日本宮島穴子丼穴子同鰻魚有別,個人比較喜歡穴子,除咗可以做生魚握壽司之外,在丼飯加上鰻魚汁,令星鰻嘅味道發揮到極致。✨壽司定食配烏東呢款定食大人小朋友都喜愛,有6款唔同嘅壽司,師傅用心製作,仲有肥美三文魚刺身,好新鮮✨乳酸梳打 有唔同口味選擇揀咗 蜜桃 同 青蘋果味飲前攪拌一下,果汁同乳酸混在一起,好清甜餐廳播著舒情歌,享受和風美食.今個午餐非常享受
<申子> 一向人気高企,係油尖旺區質數好高嘅居酒屋
今日Lunch 專登過嚟拜訪一下

樓高兩層嘅餐廳.位置喺黑布街好方便

帶點陰暗嘅裝潢,好有格調

✨極上鹽燒牛舌芯

必食‼️
嚟呢度一定要食牛舌芯,粒粒都厚肉又爽口,
沾上少少鹽更能帶出鮮味,係我食過最好味

✨日本宮島穴子丼

壽司定食配烏東

呢款定食大人小朋友都喜愛,
有6款唔同嘅壽司,師傅用心製作,仲有肥美三文魚刺身,好新鮮

✨乳酸梳打

有唔同口味選擇

揀咗 蜜桃 同 青蘋果味

飲前攪拌一下,果汁同乳酸混在一起,好清甜

餐廳播著舒情歌,享受和風美食.今個午餐非常享受

2022-10-31
午餐
  • 壽司定食配烏冬
  • 日本宮島穴子丼
🔍旺角居酒屋長居熱門搜索🔝申子居酒屋🏮🥺想試申子好耐, 🧚🏻‍♀️想食嘅話記得要早少少訂枱, 長期🈵座喲🙈餐廳分上下層, 👇🏻下層只有門口6座位吧臺, 較寧靜😌👆🏻上層則有卡位座, 燈光較昏暗, 同樣都好有居酒屋氣氛✨~🕴🏻店員服務有禮, 食物也很不錯😻🔸極上鹽燒牛舌芯 $118 8.5/10⭐️申子名物❕必點item❣️牛舌fans 必食❤️約有7-8粒, 大小合適, 一口size👍🏻每粒👅牛舌芯都好厚身, 外脆內嫩, 好爽彈🥰火喉掌握得很好, keep住裡面既肉汁😍滿滿的牛香味🤤😋個人最中意原汁原味咁食最滋味~🤏🏻旁邊另有蔥粒、檸檬🍋同海鹽,增加層次🔸蓬鬆玉子 $98 7.5/10⭐️申子另一招牌菜~🍳玉子燒超嫩滑😚, 中間係半熟蛋漿, 🔪一切開有流心效果🥳🥚蛋味濃郁, 質感幼滑Creamy~加埋沙律醬同燒汁真係食唔停口😋🔸汁煮左口魚裙邊 $138 7.5/10🤩完美演繹貴精不貴多, 卷成花形🌸, 賣相精緻🐟左口魚油脂豐富👄入口即溶, 充滿油香味😌配上魚籽+黑松露🖤, 將鮮味和口感更昇華🥰🔸手作免治雞肉棒 $68 7/10雞肉棒燒得焦脆, 非常香口😋加埋有咬口的軟骨同蛋黃🟡好matc
🔍旺角居酒屋長居熱門搜索🔝申子居酒屋🏮

餐廳分上下層, 👇🏻下層只有門口6座位吧臺, 較寧靜😌
🕴🏻店員服務有禮, 食物也很不錯😻

🔸極上鹽燒牛舌芯 $118 8.5/10
⭐️申子名物❕必點item❣️牛舌fans 必食❤️
約有7-8粒, 大小合適, 一口size👍🏻
每粒👅牛舌芯都好厚身, 外脆內嫩, 好爽彈🥰
火喉掌握得很好, keep住裡面既肉汁😍滿滿的牛香味🤤
😋個人最中意原汁原味咁食最滋味~
🤏🏻旁邊另有蔥粒、檸檬🍋同海鹽,增加層次

🔸蓬鬆玉子 $98 7.5/10
⭐️申子另一招牌菜~
🍳玉子燒超嫩滑😚, 中間係半熟蛋漿, 🔪一切開有流心效果🥳
🥚蛋味濃郁, 質感幼滑Creamy~
加埋沙律醬同燒汁真係食唔停口😋

🔸汁煮左口魚裙邊 $138 7.5/10
🤩完美演繹貴精不貴多, 卷成花形🌸, 賣相精緻
🐟左口魚油脂豐富
👄入口即溶, 充滿油香味😌
配上魚籽+黑松露🖤, 將鮮味和口感更昇華🥰

🔸手作免治雞肉棒 $68 7/10
雞肉棒燒得焦脆, 非常香口😋
加埋有咬口的軟骨同蛋黃🟡好match~

🔸大蔥雞肉串 $48 6.5/10
雞肉表面加上些許wasabi🤏🏻, 提升味道層次
🤭大蔥雖為配角但一喲都唔遜色!好香~

🔸關冬煮 $98 7.5/10
蘿蔔|竹輪|魚板|油豆腐年糕福袋|魔芋
簡單溫暖的日式料理💕暖笠笠🥰好啱秋冬食~
🥣湯底清澈鮮甜, 帶有鰹魚🐟&昆布香味, 好有家庭嘅味道🥹
食材全部都係打孖2️⃣件, 全部都大大片😆
⚪️厚切蘿蔔鮮嫰無渣, Juicy😌
😳油豆腐有驚喜!包住綿糯的年糕😚油豆腐索哂湯嘅精華JENG!

°飲品
🔸西尾抺茶凍鮮奶(3.6牛乳) $68 8.5/10
🍵抺茶控必點!💚
用上抹茶中品質最高🔝的西尾抺茶
✴️其特點: 澀味較少, 抹茶鮮味較為突出
抹茶味香濃, 唔苦澀, 超好味~大愛🫶🏻

🔸巨峰乳酸梳打 $68 8/10
乳酸梳打清新, 好啱搭配串燒食😙
  • 西尾抹茶凍鮮奶
2022-10-31 38 瀏覽
一間用心❤️做食物,員工又非常有禮貌,用料上乘,座位舒適的🥰旺中帶靜的一間食肆😊經過又食個午餐——————————-午餐好抵食,凡惠顧極上..午市割烹就可以半價優惠嚴選午市割烹😋————————-1⃣️⚗️小食水母刺身:好爽好脆好好食😋2⃣️🐮極上鹽燒牛舌芯:完全係極品,軟熟夠香,鹽燒味道惹味3⃣️🍱西式牛扒定食(配茶漬飯):極抵食的牛扒,大碟又足料,軟熟有肉汁,熟度恰當,飯的口感好有咬口帶微煙靭好吃👍4⃣️🍚日本宮島穴子:幼嫩的鰻魚BB⋯⋯日本珍珠米的甘香,一向小吃鰻魚的我,呢個食落係完全煥然一新的感覺😊套餐配上的麵豉湯又濃郁又足料的蔬菜,用心的製作,用心的品嚐5⃣️🍑蜜桃乳酪梳打:喜歡喝蜜🍑桃的清香味道,不會太甜剛剛好清新怡人的感覺6⃣️🥃百年梅酒:濃郁梅子味道,又醇又香😇——————————-真材實料味道美…午餐半價好禾味👍🥰其實開心🥳簡…單就在你身邊..食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶—————————-
旺中帶靜的一間食肆😊經過又食個午餐
——————————-

————————-
1⃣️⚗️小食水母刺身
好爽好脆好好食😋

2⃣️🐮極上鹽燒牛舌芯:
完全係極品,軟熟夠香,鹽燒味道惹味

3⃣️🍱西式牛扒定食(配茶漬飯):

4⃣️🍚日本宮島穴子:
套餐配上的麵豉湯又濃郁又足料的蔬菜,用心的製作,用心的品嚐

5⃣️🍑蜜桃乳酪梳打:
喜歡喝蜜🍑桃的清香味道,不會太甜剛剛好清新怡人的感覺
6⃣️🥃百年梅酒:
濃郁梅子味道,又醇又香😇

——————————-
真材實料味道美…午餐半價好禾味👍🥰
其實開心🥳簡…單就在你身邊..
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶
—————————-
2022-10-30 35 瀏覽
📍申子居酒屋呢間喺旺角既居酒屋,低調得黎其實都好出名💛行入舖頭好有feel,就連嘢食都超級新鮮,亦都好高質,超級推薦大家黎試下💛👅 海葡萄冰菜沙律 $128冰菜喺香港都唔係話好多餐廳有得試,呢個海葡萄冰菜沙律就夠晒新鮮感,醬汁用咗柚子醋,好開胃~冰菜超級爽口鮮甜,咬落口索索聲,連埋海葡萄成個沙律都好驚喜🤤👅 極上鹽燒牛舌芯 $118呢個牛舌芯真係食過既Top 3,每一舊都好厚,燒得剛剛好🤏🏻口感滿分,仲好夠肉汁,唯一要彈既係如果再多幾粒就好喇,食極都覺得唔夠喉😭👅 海膽炒飯 $238呢個炒飯有櫻花蝦,蟹子,同埋成大片海膽,飯底炒得好乾身,珍珠米有咬口,炒飯充滿鹹香,整體都係金黃色,睇得又食得~👅 蓬鬆玉子 $98雖然已經好飽,但係仍然忍唔住要叫埋呢一個,玉子好滑捋捋,淋埋照燒汁沙律醬同埋香蔥,完全唔可以放過🤩👅 深海池魚 $128呢個池魚要特別介紹吓呢個醬汁,上面有蘿蔔蓉,辣辣地酸酸地,同普通豉油唔同,令到成個池魚提鮮🤤👅 西尾抹茶鮮奶 熱$52 凍$68正常發揮,不過抹茶味都幾香濃
📍申子居酒屋

👅 海葡萄冰菜沙律 $128

👅 極上鹽燒牛舌芯 $118

👅 海膽炒飯 $238

👅 蓬鬆玉子 $98

👅 深海池魚 $128

👅 西尾抹茶鮮奶 熱$52 凍$68
正常發揮,不過抹茶味都幾香濃
🌟超人氣牛舌芯٩(๑❛ᴗ❛๑)۶ 🌟最近有個朋友極度推薦呢間嘅牛舌芯,(👦🏻男朋友超鍾意食牛舌)我哋就去食吓啦~~👩🏻‍🤝‍👨🏼哇哇哇!原來仲要係黃店,更加要懲罰吓佢先得(企係門口嘅感覺)我哋係坐bar 枱嘅高凳,因為著短褲嘅關係,坐到好唔舒服🤣係咁痴住張凳,坐得耐仲腳痺😵‍💫(好弱環境係小暗,幾有feel🙂叫咗幾樣野食一定要嗌牛舌芯,係最最最好食😋💯我本來對任何煮法嘅牛舌無咩好感,但係試咗呢個返唔到轉頭😍海膽好鮮甜,雖然都唔平,自己有食過高質素嘅海膽,知道一分錢一分貨,仲要係疫情關係,網上訂購報價呢啲質素嘅海膽起碼都要$2000起,太貴喇,都好耐無訂過嚟食,其他野食都ok,不過不失,所以申子係絕對值得食👍🏻食得過Like👍🏻❤️食得開心最緊要🙂#工作雖然辛苦也要時刻獎勵自己#是一個動力#滿足的一天#幸福♫♫
🌟超人氣牛舌芯٩(๑❛ᴗ❛๑)۶ 🌟

最近有個朋友極度推薦呢間嘅牛舌芯,
(👦🏻男朋友超鍾意食牛舌)
我哋就去食吓啦~~👩🏻‍🤝‍👨🏼

哇哇哇!原來仲要係黃店,更加要懲罰吓佢先得

(企係門口嘅感覺)

我哋係坐bar 枱嘅高凳,
因為著短褲嘅關係,
幾有feel🙂

叫咗幾樣野食
一定要嗌牛舌芯,
係最最最好食😋💯
我本來對任何煮法嘅牛舌無咩好感,
但係試咗呢個返唔到轉頭😍
海膽好鮮甜,
雖然都唔平,
自己有食過高質素嘅海膽,
知道一分錢一分貨,
仲要係疫情關係,
網上訂購報價呢啲質素嘅海膽起碼都要$2000起,
太貴喇,
都好耐無訂過嚟食,
其他野食都ok,不過不失,
所以申子係絕對值得食👍🏻食得過

Like👍🏻❤️食得開心最緊要🙂

#工作雖然辛苦也要時刻獎勵自己
#是一個動力
#滿足的一天
#幸福♫♫

2022-10-28
2022-10-28 18 瀏覽
久仰大名「申子」。終於有機會試試😎。極上鹽燒牛舌芯牛舌芯燒得焦香。大大粒厚厚的口感超正🥹。唔怪之得成為店鋪名物❣️。申子卷魚生上面加上黑魚子。卷物包裹著一層魚皮。兩者食落脆卜卜幾特別😋。手作免治雞肉棒蘸上蛋黃入口更加嫩滑🤪。廣島蠔鍋廣島蠔大隻肥美。食下一隻食下又一隻。估唔到有甘多隻😝。湯頭鮮甜美味。配菜有菇菇同紹菜。忍唔住飲曬見鍋底😂。蜜桃乳酸梳打🍹巨峰乳酸梳打🍹點了少甜少冰剛剛好
久仰大名「申子」。終於有機會試試😎。

申子卷

手作免治雞肉棒
蘸上蛋黃入口更加嫩滑🤪。

廣島蠔鍋

蜜桃乳酸梳打🍹
巨峰乳酸梳打🍹
點了少甜少冰剛剛好
2022-10-26 36 瀏覽
今晚約咗朋友仔來呢間近排都幾🔥熱門嘅居酒屋🏮食晚餐🥢,佢哋嘅菜式質素唔錯👍,價錢亦合理,地點近🚇旺角港鐵站幾方便😎。入到去成間居酒屋🏮都十分之昏暗🪟,感覺好好氣氛🥰。蓬松玉子🍳果然名副其實咁🤤蓬松嫩滑,上面灑滿蔥花🤩同埋醬料,食起上嚟幾開胃😋。芥末🤤八爪魚🐙辛辣感十足😆,八爪魚🐙鮮味彈牙。極上鹽🔥燒牛👅舌芯十分之嫩滑😍,味道濃郁好高質👍。🐓雞軟骨串🔥燒得啱啱好🥰,爽脆滋味😋。黑松露🍄雞肉🐓芝士🧀雜炊一上枱嗰陣黑松露味即刻撲埋來🤤,加上雞肉🐓同埋芝士🧀,簡直係完美嘅配搭!手作免治🐓雞肉棒外皮🔥燒得香脆,入面🐓雞肉鬆軟🥰,沾上蛋漿食好滑溜。手打🦑墨魚棒十分之鮮味😋,肉質爽滑彈牙😍,好好味!

入到去成間居酒屋🏮都十分之昏暗🪟,感覺好好氣氛🥰。

芥末🤤八爪魚🐙辛辣感十足😆,八爪魚🐙鮮味彈牙。

極上鹽🔥燒牛👅舌芯十分之嫩滑😍,味道濃郁好高質👍。

🐓雞軟骨串🔥燒得啱啱好🥰,爽脆滋味😋。

手打🦑墨魚棒十分之鮮味😋,肉質爽滑彈牙😍,好好味!
2022-10-25 41 瀏覽
一直都聽講呢間餐廳但一直都未黎試過,今次第一次黎試下,餐廳入到去有兩層,環境都幾有feel,甘岩上層滿晒我地就坐下面,店員好nice雖然忙但都服務好好,我地好多問題問佢地都好熱心推介野食😛🐂極上鹽燒牛舌芯好有牛味,口感咬感都好好食🥚蓮松玉子份量好多,食落陣味有啲似大板燒,係好食既🥗海葡萄冰菜沙律海葡萄同冰菜好特別,冰菜爽口,海葡萄新鮮,配埋沙律醬好開胃🐟秋刀魚我麻麻地刺身但我朋友好鐘意,店員好好,問左師傅可以幫我地額外一半整刺身一半整天婦羅同燒😋😋😋好好食,連刺身都唔腥~🍢手作免治雞肉棒🍡手打墨魚棒有生蛋伴~彈牙~味道幾好野飲我地叫左白桃同蘋果果酒,果味好香,酒味唔重,岩女仔飲,好易入口會再黎支持下😛

🐂極上鹽燒牛舌芯
好有牛味,口感咬感都好好食

🥚蓮松玉子
份量好多,食落陣味有啲似大板燒,係好食既

🥗海葡萄冰菜沙律
海葡萄同冰菜好特別,冰菜爽口,海葡萄新鮮,配埋沙律醬好開胃

🐟秋刀魚

🍢手作免治雞肉棒
🍡手打墨魚棒
有生蛋伴~彈牙~味道幾好

會再黎支持下😛
✨極上鹽燒牛舌芯✨ $118 👅好好味😋燒得好香好入味又juicy有咬口但唔會韌🫰🏻不過我覺得少貴🫢✨手打墨魚棒✨ $78 🦑個汁甜甜地加蛋黃係無得輸嘅組合🥚😽墨魚棒幾鮮味👍🏻質感幾實淨彈牙好味✨手打免治雞肉棒✨ $68🐤雞肉棒食落唔會好乾🫰🏻有d雞軟骨喺裏面有d咬口都幾唔錯😌✨秋刀魚刺身✨ $198 🌼第一次食秋刀魚刺身😂鐘意食魚一定要試下無想像中咁腥都易入口😳質感少少爽口係個餘韻d魚味會重d🤭✨火炙大蝦讚岐烏冬✨ $168 🍤有好多櫻花蝦密鋪喺湯面😎個湯都幾香清清地讚岐烏冬好滑溜又煙韌好食☺️

✨極上鹽燒牛舌芯✨ $118 👅

好好味😋