2023-05-15 224 瀏覽
申子居酒屋一開始系旺角,後期去到銅鑼灣都有了,兩個地點同樣方便。今次系二訪喇,去旺角店,環境比銅鑼灣店細,同時亦安靜好多。✿ 日式雞鎚花蝦 $118好耐冇食雞鎚🍗一食雞鎚一定諗起某間快餐店🤣好多櫻花蝦喺表面,炸得金黃香脆,裡面蝦膠實在。✿ 極上鹽燒牛舌芯 $128牛舌不嬲喺吾同居酒屋好受歡迎,仲要系牛舌芯🐮入口重鹽燒味及油香,牛舌芯非常有嚼勁,會令人想一食再食😋✿ 蓬鬆玉子 $108連玉子都好食過人💛玉子部分好滑,表面有大量沙律醬加日式醬汁🤍🤎內層充滿芝士🧀️同埋蛋香🍳同一般雞蛋卷吾太一樣,當然所講嘅吾太一樣系更好食🤤✿ 海膽炒飯 $238海膽炒飯相信冇人抗拒到🤤炒飯有海膽、三文魚籽、蟹籽,海膽好新鮮🧡同其餘幾樣配料撈埋一齊味道豐富。份量吾少,兩個人食吾曬呢。✿ 巨峰/ 荔枝梳打 $68用啤酒杯裝住🍻更有日式風味😆兩杯都吾太甜。

✿ 日式雞鎚花蝦 $118

✿ 極上鹽燒牛舌芯 $128

✿ 蓬鬆玉子 $108

✿ 海膽炒飯 $238

✿ 巨峰/ 荔枝梳打 $68
用啤酒杯裝住🍻更有日式風味😆兩杯都吾太甜。
2023-05-07
海膽炒飯
喺旺角想食居酒屋 申子應該係不二之選😌自從銅鑼灣店開咗 對大家都更方便 我就兩邊都會去 因為餐牌中每邊都會有各自嘅限定✨今次再度歸來旺角店💁🏻‍♀️▪️真鱸刺身揀款刺身開下胃 喺推介嘅黑板見到有日本真鱸🐟好少喺出面嘅食店見到有 一份有12片 好鮮甜 最鐘意個質地夠爽口▫️極上鹽燒牛舌芯每次必點🐂佢哋嘅牛舌芯處理得好好 厚身得嚟入嚟好嫩滑軟稔 簡單以鹽燒已經好惹味 ▪️蓬鬆玉子算唔算係申子嘅招牌之一呢🤔我見差唔多每枱都會叫 玉子中間係半熟狀態 好鬆好軟 配上蛋黃醬/燒汁/芝士🧀簡單而滿足▫️關東煮配料有魚餅/蘿蔔/竹輪等等 每樣有2件 食完都幾飽🤰🏻不過都無阻我飲埋個湯 湯底係好清甜嘅雞白湯 勁好味 所以配料索咗啲湯汁都好出色

今次再度歸來旺角店💁🏻‍♀️
▪️真鱸刺身
▫️極上鹽燒牛舌芯
▪️蓬鬆玉子
▫️關東煮
🍣申子新卷 $248一卷六件, 每件都鋪左吞拿魚蓉🐟,海膽同三文魚子, 用料新鮮,最特別係中間係卷住脆卜卜既炸魚皮😳, 成粒要一口食, 多重口感但個味又夾到🤩, 面頭仲有D芝麻同蔥絲, 好香🐮極上鹽燒牛舌芯 $128牛舌芯👅好爽口彈牙, 咬開中間仲係粉嫩色有肉汁唔會乾, 外層燒得夠香口, 配埋個柚小醬好惹味😋🐖吉列千層豚肉(三重芝士)$238熱辣辣炸起上台都幾大卷, 個吉列皮唔會好厚又炸好夠乾脆, 不過夾起個皮甩甩地就有D呢hea😅 包住入面果層🐷豚肉都好juicy💦, 芝士好足料一夾起拉晒絲, 點埋佢既燒汁酸酸地中和番唔會太溜👍🏻, 同男朋友2個人share岩岩好👫🏻🦐火炙大蝦讚岐手打烏冬 $168湯底超濃郁, 杰杰地果隻🤫, 豬骨味濃仲有好多櫻花蝦, 每啖烏冬都食到好香櫻花蝦味, 烏冬彈牙掛晒D湯🍜火炙大蝦🦐新鮮大隻, 咬落彈牙仲有少少蝦頭膏🤤 如果可以大碗D就好🫣
🍣申子新卷 $248

🐮極上鹽燒牛舌芯 $128

🐖吉列千層豚肉(三重芝士)$238

🦐火炙大蝦讚岐手打烏冬 $168
2023-05-06 72 瀏覽
極上鹽燒牛舌芯 $128牛舌芯好厚身,外皮有小小嘅灼燒香味,中間肉質爽彈,口感好好🤤而且有少量鹽嘅鹹味去提味,小肚腩非常鍾意食😍蓬鬆玉子 $108同玉子燒唔同,唔係蛋糕嘅質感,係近乎啱啱炒熟嘅texture,切開中間仲有好多蛋漿😌非常滑,蛋香重👍🏻醬汁嘅味道好似大阪燒,幾有風味😋海膽炒飯238尼個落咗好多蟹肉、魚籽、蟹籽同菇,蟹同魚籽俾咗個飯好多鮮味,同時魚、蟹籽令口感豐富咗😋如果海膽分量再多少少就完美了🥰關東煮 $108面頭有獅子狗、魚糕、福袋、魔芋等,望落好靚~個湯味道唔錯,由濃郁嘅魚味🥰但福袋入面嘅年糕唔夠煙靭,咬落中間嘅部份粉粉哋😣味道😋 8.5/10性價比💰 6.5/10環境🔎 8/10服務🫶🏻 7.5/10打卡指數📸 8/10٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 8/10
極上鹽燒牛舌芯 $128

服務🫶🏻 7.5/10
打卡指數📸 8/10
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 8/10
2023-05-04 195 瀏覽
疫情後既五一黃金週條街真係多人到爆🥶, 我地都要搵方法enjoy屬於香港人既五一💛 門口仲擺住大大塊木牌向香港告白, 樓上仲有發光既獅子山🌌, 申子絕對係不二之選!就算食過好多次都唔會悶, 有轉下新野之餘招牌菜仲keep到水準今次新試既係櫻花蝦雞搥, 圓碌碌一舊超cute, 揸住支雞骨就咬🍗 海量櫻花蝦痴住炸得香酥唔厚既炸皮夠哂鹹香, 裡面既雞肉咬落去爆哂汁 蘸埋七味粉沙律醬係勁惹味!另一個小食encore左牛舌芯, 係平時唔多食牛舌既我都覺得好正 厚切先至夠juicy, 肉質仲爽脆, 簡單鹽燒已經好夠味又唔腥🐮招牌蓬鬆玉子每次都唔會令我失望🥚玉子夠鬆軟, 入面既滑蛋好似繡球花花瓣咁好有層次, 仲有拉絲芝士勁rich🧀而海膽炒飯係有成大件海膽刺身+海膽粒炒落飯度唔過老, 雙重口感+雙重鮮味仲有帶子粒同蟹籽炒埋入去, 非常足料. 而炒飯用上日本米夠米香, 仲要粒粒分明夠煙韌但唔油膩, 好考功架🍚呢度🥃梅酒清酒🍶唔少得, 不過聽日初四咁既樣返工都係戒戒酒先🙊 梳打夠哂gur, 蜜桃乳酸酸酸甜甜好開胃🍑抹茶控就一定要試用高質🍵西尾抹茶粉沖既抹茶鮮奶🥛, 真心香濃, 一細杯唔夠喉呀-值得一提係
蘸埋七味粉沙律醬係勁惹味!
招牌蓬鬆玉子每次都唔會令我失望🥚
蓬松玉子
西尾抹茶凍鮮奶
值得一提係呢度既店員非常有親切感, 好友善, 一入門口已經非常好招呼. 同埋都好熟悉個餐牌, 介紹菜式完全無難度

蓬松玉子🥚($108)
日式雞鎚花蝦🦐($118)
極上鹽燒牛舌芯🐮($128)
海膽炒飯🍚($238)
西尾抹茶凍鮮奶🍵($58)
蜜桃乳酸梳打🍑($68)
蓬松玉子
西尾抹茶凍鮮奶
2023-05-03 75 瀏覽
呢間申子居酒屋真係唔錯㗎,除咗啲普通嘅日式菜式之外,佢哋嘅蓬松玉子同埋鹽燒牛舌芯實在係令人驚艷㗎! 蓬松玉子好似蛋糕咁,好鬆軟,又唔會好甜,仲有微微嘅咸味,真係好開胃啊!鹽燒牛舌芯就更加唔得了,牛舌肉質柔軟,燒烤嘅味道好香,再沾少少鹽就更加美味啦!除咗呢兩樣招牌菜之外,佢哋嘅關東煮同埋鯖魚刺身都好出色。關東煮嘅湯底好鮮甜,配上豐富嘅配料,非常適合喜歡味道豐富嘅人士。鯖魚刺身新鮮,肉質鮮嫩,搭配上同埋芥末,真係好開胃!整體而言,申子居酒屋嘅菜式質素高,價錢亦都合理,絕對值得一試!

📍 申子居酒屋 Shinko 🎗📍 旺角 𝗠𝗼𝗻𝗴 𝗞𝗼𝗸 • 黑布街74-76號藝興大廈地下1號舖 (Also in Causeway Bay)〔 Follow me on instagram @sikbaobaola ! ^^ 〕-< Shinko > is a Japanese-style izakaya which is so popular it is often fully booked! They have quite a number of high-quality signature dishes and you may have to visit multiple times just to try all of them!-The [ grilled ox tongue ] we had was juicy, tender and flavorful. A must-order for ox tongue lovers! The [ tamagoyaki ], [ oden ], and [ Mikan tai (Mandarin Snapper)
📍 申子居酒屋 Shinko 🎗
The [ grilled ox tongue ] we had was juicy, tender and flavorful. A must-order for ox tongue lovers! The [ tamagoyaki ], [ oden ], and [ Mikan tai (Mandarin Snapper) sashimi ] (ordered from the seasonal menu on the wall) were all very nice too!
(𝗦𝗲𝗲 𝗽𝗶𝗰𝘀 𝗯𝗲𝗹𝗼𝘄! ☟☟)
=
位於旺角黑布街的日式居酒屋《申子》是一家良心食店💛
因其鮮明的立場,加上食物的高質素,一直人氣滿滿
旺角店訂座已滿的話,不妨也試試銅鑼灣分店~
旺角店佔兩層,地下一層主要是幾個吧檯座位;樓上才是主用餐區
不過略嫌燈光太暗,餐牌也要開電筒才看得到😂
申子的招牌菜式很多,包括有打卡度滿分的〔申子和牛燒〕、〔吉列千層豚肉〕、〔牛舌芯〕、〔玉子燒〕等
絕對要到訪幾次,才能吧這裡的菜式都嚐得完啊
這次只嚐了招牌菜式裡的牛舌芯跟玉子燒,味道的確不錯
另外季節限定、黑板上標的時令刺身都不可錯過!
極上鹽燒牛舌芯 ($128)
Saltyaki superior beef tongue
牛舌芯粒粒厚切,口感又juicy又爽,難怪是「申子名物」呢
簡單以鹽巴調味已十分香口,還可以以旁邊的柚子芥末、海鹽、檸檬再作配搭!
極上鹽燒牛舌芯

蓬鬆玉子 ($108)
Tamagoyaki
另一道招牌菜式〔玉子燒〕🥚!
不像坊間玉子燒般堅挺,反而是很鬆很柔軟的
蛋液煮的半熟,所以口感綿密濕潤
再配上滿滿的芝士、沙拉醬、大阪燒醬、香蔥,味道相當豐富惹味!
蓬鬆玉子

蜜柑鯛 ($248)
Mikan tai (Mandarin Snapper)
不妨留意一下牆上黑板上寫著的時令刺身
像這道〔蜜柑鯛〕就是不容錯過的一道🐟
刺身每件切得透亮,擺盤整齊
蜜柑鯛的飼料中用上了蜜柑果皮,所以吃起來也有著淡淡的橘香
也可以跟中間的酸汁一同享用
蜜柑鯛

關東煮 ($108)
Oden
關東煮🍢標榜使用〔無激素雞白湯〕,湯底清澈不鹹膩,跟關東煮正正很搭配
裡面放滿年糕福袋、竹輪、魚板、蒟蒻、白蘿蔔
香甜又入味的蘿蔔,還有口感豐富的年糕福袋都是MVP呢🏆
關東煮

蜜桃乳酸梳打 ($68)
Peach yogurt soda
2023-04-29 105 瀏覽
前排cheat都係cheat肥野,今日開始我會cheat得clean少少😆所以揀左呢間個個都話好食既居酒屋食晚餐!記得早d打去book位,我前一晚book只有bar枱坐,地方比較淺窄🫠💰嚴選刺身盛盒 $588呢個刺身盛盒有池魚、吞拿魚、三文魚、秋刀魚、帶子、甜蝦同三文魚子。池魚有柚子汁好開胃,仲切得好薄,而其他刺身就係厚切,啖啖肉,鮮甜美味🥰💰 汁燒蒜片牛柳粒 $128一上枱已經聞到好香😍咬落去非常juicy!蒜片好香,配搭埋咸咸地既醬油同香濃牛柳真係勁惹味🥹💰 廣島蠔鍋 $158大推‼️個湯勁鮮甜,蠔又超肥美!而且仲有大約6隻蠔左右!性價比勁高!真係一定要點‼️💰海膽炒飯 $238炒飯好香!面上有塊海膽、大量三文魚子同蟹子,仲有櫻花蝦!好足料!!所以食起上黎口感非常豐富😋💰 燒舞茸菇 $48味道相對較淡,比其他菜式遜色,不值得一試🤣💰 西尾抹茶熱鮮奶 $52好濃鮮奶味,抹茶粉就攪唔溶,面個浸就比較淡,飲到最底就會見到抹茶粉,所以飲到底抹茶味就愈黎愈濃。

💰嚴選刺身盛盒 $588

💰 汁燒蒜片牛柳粒 $128

💰 廣島蠔鍋 $158

💰海膽炒飯 $238

💰 燒舞茸菇 $48
味道相對較淡,比其他菜式遜色,不值得一試🤣

💰 西尾抹茶熱鮮奶 $52
📍申子CWB 店食過幾次質素都好好 行經旺角突然想食居酒屋 就好自然諗起💛 申子! 門面裝修低調 睇唔到入面食客用餐情況 私隱度高環境相當雅緻 餐廳分為兩層裝修以黑色為基調 滿滿的居酒屋氛圍🎏 🌀三重芝士吉列豚肉卷上次試過蘋果吉列豚肉卷好Impress🙆🏻‍♀️ 朋友係芝士控就決定order 呢個先~一上檯香氣四溢 酥炸吉列外層 加埋豚肉片同三重芝士成個配搭冇得輸😂 芝士醬好澎湃 但食落唔算油膩 配埋沙律醬同吉列豬扒沾汁 口感更豐富👍🏼👍🏻🌀海膽炒飯炒飯粒粒分明呈金黃色 夠乾身幾有鑊氣👍🏻 整個炒飯調味較淡 但由於用料十足 加入咗蟹籽+三文魚籽+櫻花蝦+帶子粒等配料 仲有新鮮海膽 口感食落幾有層次 而且鮮味十足 必點~🌀汁燒蒜片牛柳粒牛柳粒口感嫩滑鬆軟✔️ 火候剛剛好唔會靭 醬汁調配有驚喜喎! 燒汁惹味帶少少酸甜 再加入蒜片大大提升咗味道既層次 朋友表示惹味之餘又唔會掩蓋牛肉味🐂🌀蜜桃乳酪梳打& 荔枝乳酪梳打乳酪味酸酸甜甜 唔會太甜好清新 相當解油膩!
📍

🌀三重芝士吉列豚肉卷

🌀海膽炒飯

🌀汁燒蒜片牛柳粒

🌀蜜桃乳酪梳打& 荔枝乳酪梳打
乳酪味酸酸甜甜 唔會太甜好清新 相當解油膩!

• 海膽炒飯
  • 三重芝士吉列千層豚肉
2023-04-25 245 瀏覽
好想試申子好耐,今日終於約咗好耐無見的朋友一齊試,上定網查下有咩好推薦,今次叫了必食的海膽炒飯,三重芝士吉列千層豚肉,左口魚裙邊,雞內臟串燒,牛油果蟹肉沙律,3杯野飲,野食幾款都好好味,最欣賞個海膽炒飯必食,芝士豚肉食2舊已經好飽,但價錢就真係貴咗少少,久唔久一次都ok,未試過都值得一試

汁煮左口魚裙邊
三重芝士吉列千層豚肉
雞內臟串燒
蟹肉牛油果沙律
2023-04-21
三重芝士吉列千層豚肉
想試好耐嘅黃店🟡🟡🟡🟡 之前有大量宣傳好難book 嘅一間鋪頭 今次閨蜜生日終於有機會try try 🤩🤩🤩 滿心期待嘅我 最想叫嘅係 係沖繩食過返尋味嘅海葡萄冰菜沙律💃💃🥬🥬 有啲可惜嘅係搵唔返沖繩份量嘅海葡萄 😂😂只有零星數條嘅海葡萄再三個人分 我好似淨係食到一條定唔知兩條😂😂😂 打頭陣俾我嘅印象 唔知驚喜定驚嚇😂😂😂 再嚟過燒玉子🥚🥚🍳🍳一上台 我都唔知應該叫佢玉子定係奄列好😂😂 相信你睇到個圖就知咩事😂😂😂 到鹽燒牛舌芯 同水母刺身先終於挽回少少分數🕺🕺🕺 水母刺身第一次食 質感相當特別 爽口嘅肉身配上一個柚子汁 係一個唔錯嘅前菜👍👍👍 牛舌芯 質感偏向煙靭🤪🤪🤪 牛味重調味剛好 🐮🐮🐮 我哋燒物除左牛舌 另外亦叫左燒油甘魚鮫🐟🐟 手打免治雞肉串同大蔥雞肉串🐔🐔 但好老實講三者都冇令我留下深刻嘅印象😂😂😂 (已經證明咗佢好食嘅地位有幾高😆😆😆) 再嚟個卷物燒飯糰同汁煮左口魚裙邊 燒飯團同左口魚都令我留下深刻印象 首先 飯團如圖🍙🍙 我哋叫咗明太子味 燒左45 分鐘上枱時係無明太子嘅😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀 左口魚平息左我嘅怒氣😂😂😂 汁煮左口魚逼出左魚嘅油脂出嚟 相當香口

我哋燒物除左牛舌 另外亦叫左燒油甘魚鮫🐟🐟 手打免治雞肉串同大蔥雞肉串🐔🐔 但好老實講三者都冇令我留下深刻嘅印象😂😂😂 (已經證明咗佢好食嘅地位有幾高😆😆😆) 再嚟個卷物燒飯糰同汁煮左口魚裙邊 燒飯團同左口魚都令我留下深刻印象 首先 飯團如圖🍙🍙 我哋叫咗明太子味 燒左45 分鐘上枱時係無明太子嘅😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀 左口魚平息左我嘅怒氣😂😂😂 汁煮左口魚逼出左魚嘅油脂出嚟 相當香口👍👍👍

今次可以話係有讚有彈 大家下次去就識簡咩菜啦😉😉😉 不過我就未必會encore 呢間餐廳啦🫢🫢🫢
2023-04-23 102 瀏覽
之前試過位於銅鑼灣既申子,覺得非常唔錯,今日就黎到旺角既主店試下啦!呢間旺角既主店有兩層樓高,雖然空間唔係特別大,但都有幾多位坐。裝修同銅鑼灣分店一樣,係行黑暗木系既型格路線,燈光偏暗,相信係同朋友聚會既好地方。✨鰆魚刺身見到佢今日有限定既時令刺身,我地就叫左非常少見既鰆魚黎試下。鰆魚既魚肉條紋分明,配上酸酸甜甜既酸汁黎食,食得到魚肉爽實,唔會成口油咁,而酸汁更令魚肉鮮甜,感覺清新!✨蓬鬆玉子果然係名不虛傳,食落既蛋蓬鬆得黎勁滑勁soft,食落仲有香濃既芝士味,加埋上面既香蔥、燒汁同埋沙律醬,非常滋味!✨黑松露雞肉芝士雜炊黎遠已經聞到非常濃郁既黑松露香味,上碟時見到成個飯都有超多芝士,就咁拎起就見到芝士拉絲既效果,令人欲罷不能。雞肉份量多,而且幾滑身唔會鞋口,成個飯既感覺幾似食緊意大利飯,非常飽肚!✨唐揚脆雞同一般既炸雞唔同,佢冇厚厚既炸粉,反而就咁炸炸到雞皮非常脆口既感覺,仲保持到入面既雞肉鮮嫩。點埋呢到祕製既蛋黃醬,真係超啱用黎送酒!

✨鰆魚刺身

黑松露雞肉芝士雜炊
鰆魚刺身
黑松露雞肉芝士雜炊
  • 蓬松玉子
*💭申子居酒屋早前試過位於銅鑼灣的分店,今晚終於有機會到訪旺角本店🫶🏻►吉列芝士千層🥢酥炸的外皮,配上邪惡的芝士和火腿,呈現出香氣四溢的美味🤤每一口都能感受到酥脆和柔軟的口感,讓人回味無窮🫶🏻►海膽炒飯🥄海膽鮮甜,和粒粒分明的米飯口感非常搭配☺️另外配料還三文魚籽和蟹籽,口感豐富🤤►關東煮🍢一道傳統的日本美食,有獅子狗、芝士福袋、魚糕和蘿蔔等等,顏色豐富吸睛😍►蒜片牛柳粒🐂用蒜片和嫩牛肉一起煮熟,香氣四溢☺️牛肉口感嫩滑,吃起來很有彈性,蒜片的味道適中,不會掩蓋住牛肉的味道。►乳酸梳打🍹點了巨蜂和青蘋果梳打,味道清新,甜度適中🫶🏻
💭申子居酒屋

早前試過位於銅鑼灣的分店,今晚終於有機會到訪旺角本店🫶🏻

►吉列芝士千層🥢

►海膽炒飯🥄

►關東煮🍢

►蒜片牛柳粒🐂

►乳酸梳打🍹
點了巨蜂和青蘋果梳打,味道清新,甜度適中🫶🏻
📌 申子居酒屋 - 旺角黑布街74-76號藝興大廈地下1號舖🗓(19/4) 星期三 ⏰ 晚上6:30左右 💈特式:呢間係我一直bookmark嘅💛店,今日終於有機會試,佢除左旺角呢間舖,銅鑼灣亦有分店,餐廳主力係做居酒屋形式,但亦有不少店舖自家菜式。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:今次第一次食呢間餐廳,所以都係根據網上最多人介紹同餐廳menu推介嘅菜式嚟叫,而家等我同大家講下🎌味道先。蓬鬆玉子$108 - 呢個玉子唔同平時食開嘅玉子燒,反而有d似台式蛋餅,但佢無改錯名,食落口感真係好蓬鬆,外皮夠乾身,但入面仍然係流心狀態,蛋味香濃,加埋芝士同面頭d醬汁,真心唔錯。極上鹽燒牛舌芯$128 - 我好鐘意食牛舌,去親日本餐廳都會叫,呢度嘅鹽燒牛舌芯好厚身,但肉質仲做到皮面爽口,內裡柔軟彈牙,係高質嘅牛舌菜式,就算沾或唔沾佢碟邊嘅岩鹽同柚子醬都係咁好食。唐揚脆雞$128 - 呢個炸雞炸得好酥脆可口,又唔油膩,雞又夠大件,再配埋佢地提供個特制醬汁,真係一舊接一舊,食到停唔到口。時令刺身$248 - 店員介紹今日有新鮮鰆魚,所以就叫左一個薄切刺身12片,呢隻魚我都係第一次食,肉味清淡爽口,配
🗓(19/4) 星期三 ⏰ 晚上6:30左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

時令刺身$248 - 店員介紹今日有新鮮鰆魚,所以就叫左一個薄切刺身12片,呢隻魚我都係第一次食,肉味清淡爽口,配埋酸酸地嘅醬汁,充滿鮮甜味。

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 : 餐廳主打居酒屋,所以有不少酒精類飲品選擇,包括清酒/Cocktail/果汁酒/Highball/啤酒,無酒精類飲品就有汽水/波子汽水/梳打等等,另外佢地仲有黑牛同幾款抺茶特飲。我地就叫左一杯黑牛同一杯西尾抹茶凍鮮奶,兩杯都ok尤其是杯抹茶鮮奶。

🍽環境:餐廳燈光偏柔和,同埋坐位嘅安排上,真係有幾分日本居酒屋感覺同格調,不過坐位都算鬆動,尤其佢地d卡位好闊落,另外仲有好多香港💛特式擺設同佈置。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:店員服務態度好好,說話聲線好溫柔,有問必答,上菜同收碟速度都好迅速。

💰💸價錢:叫左4款食物同兩杯特飲,連埋加一都係大約$800蚊,雖然價錢唔算好平,但餐廳食物質素比同區其他居酒屋好,加埋旺角區地點,所以價錢仍屬於合理範圍之內。

🐲💬總結:呢間居酒屋嘅食品種類雖然唔算好多,但佢地就偏向做好每款食物嘅質素,我亦覺得質素真係比同區居酒屋好,同埋真香港人應該要支持一下。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️❤️
時令鰆魚刺身
黑牛/西尾抹茶凍鮮奶
2023-04-19
時令鰆魚刺身
黑牛/西尾抹茶凍鮮奶
2023-04-20 53 瀏覽
好耐無食事過未必會景遷不過食物依然好食👍🏻..蓬鬆蛋卷同燒牛舌芯係必食今次試埋個廣島蠔煲有六隻脹卜卜肥嘟嘟嘅廣島蠔啲湯超鮮甜加埋啲菜好好食🤤------👻回頭指數/Coming back?🍽食物/Food: 🔘🔘🔘🔘⚪️📷環境/Ambience: 🔘🔘🔘🔘🔘🛎服務/Services: 🔘🔘🔘🔘🔘💸性價比/CP: 🔘🔘🔘🔘⚪️------🐶寵物友善/Pet-friendly: ❌🏖室外用餐/Outdoor seating: ❌------
好耐無食

有六隻脹卜卜肥嘟嘟嘅廣島蠔
啲湯超鮮甜
加埋啲菜好好食🤤

------
👻回頭指數/Coming back?
🍽食物/Food: 🔘🔘🔘🔘⚪️
📷環境/Ambience: 🔘🔘🔘🔘🔘