2023-10-28 26 瀏覽
「蘋果木煙燻松露和牛他他」是一道獨特的菜肴,將蘋果木煙燻的香氣與松露的濃郁風味完美融合,搭配嫩滑的和牛他他,加埋生雞蛋撈埋食!感覺更加滑!「梅酒蕃茄」是一道清新的菜肴,將梅酒的酸甜風味與新鮮的蕃茄相結合,帶來一種獨特的口感和味道。這道菜散發出迷人的香氣,讓人一嚐難忘。鳥肶肉醬油。鳥肶肉醬油的濃郁味道、M6和牛牛板腱的嫩滑口感,牛味濃郁!香蔥薄切牛舌的香蔥同埋牛脷嘅香氣,完美結合在一起,帶給人們一場肉食的盛宴。「野菜組合」這道菜以新鮮的野菜為主,搭配多種營養豐富的蔬菜,每一口都能品嚐到不同的口感和味道。

「蘋果木煙燻松露和牛他他」

「梅酒蕃茄」

鳥肶肉醬油。

鳥肶肉醬油的濃郁味道、

M6和牛牛板腱的嫩滑口感,牛味濃郁!

香蔥薄切牛舌

「野菜組合」

2023-10-27 35 瀏覽
Yakiniku More 🥩#朋友聚餐之選呢間燒肉店裝潢設計都好時尚新淨、而且平日午市時間都有位😇餐廳提供來自美國日本澳洲等地嘅優質黃牛同埋各種肉類,而且係用無煙燒烤爐同埋有自助啤酒機🍻再加上價錢係非一般嘅平🤑唔試唔得啦🥰1️⃣ 燒肉自選定食(七款盛)$263和牛牛肩肉 3枚,薄切和牛牛舌 5枚,澳洲和牛胸腹 2枚,豚肉五花薄切 4枚,豚肉五花厚切 2枚,黑毛豬頸肉 4枚,醬油鳥肶肉 4枚,包醬料及前菜一個拼盤有齊雞牛豬,而且每款都好香好有肉汁,雞肉比較厚身啖啖肉,而牛肩肉、牛舌呢類就屬於薄切,配埋飯同埋醬料超好食😋豬腩肉好有油分,餐廳會俾埋生菜你包住食🐽而且小編冇點喺其他餐廳食過二百幾蚊咁多嘅拼盤,真係出奇地抵食🍽️2️⃣ 石燒廣島蠔和牛肉碎佐蘭王伴飯 $95廣島蠔夠鮮甜,而且有和牛粒同埋流心蛋拌飯,如果想食少少飯焦可以一開始唔好攪勻佢,雖然唔係煲仔飯,但係都會微微食多少少飯焦🤭🤭3️⃣ 柚子蜂蜜 +$104️⃣ 巨峰特飲 +$15💰~180 p.p.
Yakiniku More 🥩
#朋友聚餐之選

1️⃣ 燒肉自選定食(七款盛)$263
枚,豚肉五花厚切 2枚,黑毛豬頸肉 4
枚,醬油鳥肶肉 4枚,包醬料及前菜

2️⃣ 石燒廣島蠔和牛肉碎佐蘭王伴飯 $95

3️⃣ 柚子蜂蜜 +$10

4️⃣ 巨峰特飲 +$15

💰~180 p.p.
2023-10-26 29 瀏覽
好耐之前係YouTube見到介紹係尖沙咀嘅Yakiniku More牛魔一直都想拜訪一下,今次終於有機會嚟😍係K11 Art Mall對面,店內嘅人像壁畫都幾吸睛👀作為一間燒肉店,呢度餐牌選擇特別豐富,除咗和牛同其他肉類,仲有好多前菜、飯類、小食,逢星期一至四仲有酒類飲品優惠🤑店員稍懵,不過每上一道菜都會細心講解燒嘅時間同方法。梅酒番茄凍冰冰嘅番茄好juicy💦梅酒啫喱味道不太重,比較清新嘅前菜😗蘋果木煙燻松露和牛他他軟滑嘅和牛他他就咁食我都喜歡,連同清爽嘅蘋果條、香蔥、松露醬同蛋黃拌勻嚟食,口感味道都更豐富😚😚淡淡嘅煙燻香幾特別。老澳州M5/M6和牛牛板腱油脂分佈均勻👍🏻食到適當嘅油香但唔會太油膩,簡單加上蒜蓉提味已經ok😛😛香蔥薄切牛舌牛舌口感好爽彈😋加上香蔥食比較惹味😗鳥肶肉醬油啖啖肉,燒過之後外脆內嫩,醬油味較淡,但配泡菜食又幾夾🤪🤪芝士吉列鳥肶肉飯卷份量十足、好足料嘅卷物👏🏻三文魚子同壽司飯中間包著香脆吉列雞扒,口感豐富。野菜組合有翠玉瓜、蕃薯、南瓜、粟米,翠玉瓜爽脆,其他就夠飽肚,燒之前要先係鐵板塗上牛油,超邪惡😈😈鳳梨特飲、Coke Zero除咗啤酒同清酒,仲有幾款茶類、

梅酒番茄

蘋果木煙燻松露和牛他他

老澳州M5/M6和牛牛板腱

香蔥薄切牛舌
牛舌口感好爽彈😋加上香蔥食比較惹味😗

鳥肶肉醬油
啖啖肉,燒過之後外脆內嫩,醬油味較淡,但配泡菜食又幾夾🤪🤪

芝士吉列鳥肶肉飯卷

野菜組合

鳳梨特飲、Coke Zero
除咗啤酒同清酒,仲有幾款茶類、果汁類,鳳梨特飲味道有啲似細個以前飲開嘅玉露🤣🤣

人均消費:$460
推介指數(10分為滿分):7.5分
2023-10-19
2023-10-25 19 瀏覽
梅酒番茄是一道清新開胃的前菜,🍅除了番茄本身的甜味外,🥃梅酒的酒香也為這道菜增添了特殊的風味。蘋果木煙熏松露和牛他他,攪拌均勻後,直接送入口中。口感層次豐富,🥩既有肉質的口感,又有蘋果的爽脆和松露的香味。它並不會掩蓋牛肉本身的味道。香蔥薄切牛舌🐮也是我很喜歡的菜品。入口有嚼勁而不會過於咬勁。🥬搭配香蔥一起食用更加美味。芝士吉列鳥肶肉飯卷,🍣包裹著鳥肶肉的米飯卷,這個飯卷中間的吉列肉炸得非常酥脆,表面的芝士輕輕融化,🧀非常美味。

2023-10-25 65 瀏覽
棉登徑有好多餐廳,呢間日式燒肉係心目中必食之一,地點、餐廳環境、食物質素都超班,無論早市定晚市,都一樣食得好滿足。今日點咗2款午餐燒肉定食,每個set 都包牛骨湯、前菜、沙律同白飯,定食價錢由百幾至二百幾,都算非常合理。澳洲和牛三盛定食 $ 168 三盛即包括有三種牛,分別係澳洲和牛西冷、澳洲和牛胸腹及澳洲和牛五花,呢個價錢食到3款和牛,確實好超值。牛魔燒肉盛合 $ 246如果想食好啲,就可以擇牛魔燒肉盛合,除咗有齊澳洲和牛三盛定食既三款澳洲和牛之外,仲有厚切和牛舌、A4和牛霜降同和牛肩肉,A4和牛霜降真係入口即溶,係必食之選!

澳洲和牛三盛定食 $ 168

午餐
澳洲和牛三盛定食
牛魔燒肉盛合
2023-10-25 13 瀏覽
位於尖沙咀的燒肉餐廳。這次已是二訪了,之前曾在午巿時候到訪,當時已覺得午巿定食抵食又出色;這次剛巧和朋友在附近,趁晚巿未開始前趕在人潮前早早入座了。餐廳採用無煙燒烤爐,吃完身上完全不會有難聞的油煙味,這點真的很加分啊!⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆꙳ 梅酒蕃茄 $38꙳ 蘋果木煙燻松露和牛他他 $158꙳ 老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱 $198꙳ 香蔥薄切牛舌 $82꙳ 鳥肶肉醬油 $92꙳ 芝士吉列鳥肶肉飯卷 $88꙳ 野菜組合 $88꙳ 柑橘梳打 $48꙳ 乳酸梳打 $48   ___⋆ ⋆ ___ ✿ 梅酒蕃茄第一次吃到用梅酒浸泡的蕃茄,蕃茄已預先剝皮及切開四份,方便進食;蕃茄鮮甜清香,非常開胃。.✿ 蘋果木煙燻松露和牛他他和牛他他用密封的玻璃樽盛著,打開後瞬間煙霧彌漫,陣陣煙燻香氣湧出,賣相十分加分!把生蛋黃及蘋果絲拌入松露和牛他他,拌勻後蘋果的爽脆及清甜更是突出肉味的香濃及松露的香氣,口感豐富。.✿ 老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱和牛牛板腱燒至半熟便可吃用,肉味濃郁,肉質細緻柔軟,油脂感比較少,吃起來非常鮮甜肥美。.✿ 香蔥薄切牛舌牛舌口感彈牙爽韌,可以包著香
⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆

꙳ 柑橘梳打 $48
꙳ 乳酸梳打 $48
  ___⋆ ⋆ ___
✿ 梅酒蕃茄
蕃茄鮮甜清香,非常開胃。
✿ 蘋果木煙燻松露和牛他他
✿ 老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱
✿ 香蔥薄切牛舌
牛舌口感彈牙爽韌,可以包著香蔥一併進食,更是惹味。
✿ 鳥肶肉醬油
店員會提醒我們用爐的兩側燒烤,避免外皮燒焦而肉仍未煮熟,對於燒烤小白的我其實是很窩心的提示啊!
鳥肶肉醃得很入味,煮熟後滑嫩多汁,不柴不韌。
✿ 芝士吉列鳥肶肉飯卷
飯卷超大一份,上面鋪有炙燒過的半溶芝士及三文魚籽,餡料的吉列鳥肶肉香脆可口,吃完非常飽足。
✿ 野菜組合
有粟米、蕃薯、南瓜及翠玉瓜。雖然我不喜愛吃蔬菜,但經塗抹牛油及燒香後,口感爽口清爽,用作中和前面吃肉的油膩感也是很不錯!
✿ 柑橘梳打/乳酸梳打
梳打甜度適中,口感清爽清甜,而且內有大量椰果粒,果然是燒肉的好拍檔呢~
成日經過棉登徑見到呢間燒肉店,覺得好吸引,今日就約左鍾意食燒肉的朋友一齊品嘗下😋餐廳枱面同燒烤爐都好乾淨企理,而且冷氣十足,吾怕燒烤燒到熱辣辣。餐廳menu 有好多選擇, 有幾款二人set, 幾抵食幾吸引。但今日我地散叫,食自己最想食嘅野😍🍅梅酒番茄梅酒做成啫喱狀,入口即溶,好清甜的梅酒味,加埋清新番茄,酸酸甜甜,好夾好開胃😋蘋果木煙薰松露和牛他他必食!有驚喜,意外地好食🤤賣相已經好靚,一打開個密實樽,一陣輕煙湧出,散發住蘋果木香味😍視覺嗅覺效果一流。將配料:生蛋黃,蘋果絲,葱花,黑松露,生牛肉一齊搞拌就食得,超級滋味!老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱賣相好靚,輕輕兩邊煎一下就食得,牛肉味好濃,我鍾意點中間個醬油,更加帶出牛的肉味😋香葱薄切牛舌薄切牛舌比較容易煎,口感彈牙易咬,燒得好香口🤤鳥肶肉醬油雞肶肉好新鮮,肉質幾厚,燒到剛剛好,肉質鮮嫩👍🏻🥗野菜盛合一次可以試四款蔬菜,燒蔬菜比較需要技巧🤣好易燒濃。最欣賞係日本南瓜同日本蕃薯,口感棉密,蕃薯好甜。芝士吉列烏肶肉飯卷四舊大飯卷,中間包住吉列雞肶肉,炸得好脆,面頭鋪左片灸燒芝士同魚子,多重口感,好好食😍🍹乳酸特飲/ 柚子蜜清清甜甜幾解渴,

🍅梅酒番茄

蘋果木煙薰松露和牛他他

老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱

香葱薄切牛舌
薄切牛舌比較容易煎,口感彈牙易咬,燒得好香口🤤

鳥肶肉醬油
雞肶肉好新鮮,肉質幾厚,燒到剛剛好,肉質鮮嫩👍🏻

🥗野菜盛合

芝士吉列烏肶肉飯卷

🍹乳酸特飲/ 柚子蜜
清清甜甜幾解渴,特飲下面有椰果,好食😋

總括嚟講,呢間餐廳性價比幾高,環境舒適空間夠大,下次要再黎試下set menu。
2023-10-16
2023-10-23 25 瀏覽
⭐️ A.燒肉自選組合⭐️依款set有齊豬、牛、雞,真係大滿足!和牛牛肩肉超正,入口嫩滑,而且牛味十足😌而牛舌係薄切和牛,超好味仲有5塊咁多🤩 ,澳洲和牛胸、豚肉五花、黑毛豬頸肉肉質都新鮮,用菜包住食又有韓風嘅感覺☺️而最值得一讚嘅係醬油雞肶肉,肉質鮮嫩,醃得好好,仲要4條大大條勁長😂真心抵食👍🏻⭐️ B.牛魔燒肉盛合⭐️依款set簡直就係為咗食牛達人而設😎有A4和牛霜降 、澳洲和牛西冷、澳洲和牛胸腹、澳洲和牛五花、厚切和牛舌、和牛牛肩肉 2枚,全部都好好質🤩咁多和牛都係$246,真係抵到爛🥳本身食澳洲和牛嘅時候已經覺得好幸福,食埋A4霜降和牛仲正🥰入口即化而且爆汁😋其次就係厚切和牛舌,既有厚度又有口感😝Set仲包埋麵豉湯、沙律、前茶、飯,我地轉牛魔拌飯都唔錯😌另外仲加咗巨峰特飲、鳳梨特飲都好清爽解膩👍🏻依間真係值得覆桌呀!

⭐️ A.燒肉自選組合⭐️

⭐️ B.牛魔燒肉盛合⭐️

2023-10-22 35 瀏覽
一直都好喜歡食燒肉~某日放工行過尖沙咀,見到哩間就心思思入去試😋🥢牛魔古法漬物及前菜是我吃過數一數二辣的泡菜😹🥢梅酒蕃茄 蕃茄開胃,但梅酒味不算很突出🥢蘋果木煙燻松露和牛他他 喜歡吃生牛肉的朋友可以試試🥢鳥肶肉醬油(四本)好鐘意食雞肉,但要注意火喉,好容易燒到燶哂‼️😹🥢野菜組合 有粟米🌽、翠玉瓜、南瓜🎃、紫薯等,燒翠玉瓜好好味😋🥢老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱(五枚)肉脂分佈平均👌🏻燒之前記得用嚿肥膏搽一搽塊板😸🥢香蔥薄切牛舌(七枚)香蔥牛舌係冇得輸既組合☺️🥢芝士吉列鳥肶肉飯卷 相當大嚿嘅飯卷😹好足料🥢讚岐烏冬 最後以烏冬作結,兩個人剛剛好飲品點了:富士高砂梅酒 Pineapple soda

🥢牛魔古法漬物及前菜
是我吃過數一數二辣的泡菜😹

🥢梅酒蕃茄
蕃茄開胃,但梅酒味不算很突出

🥢蘋果木煙燻松露和牛他他
喜歡吃生牛肉的朋友可以試試

🥢鳥肶肉醬油(四本)
好鐘意食雞肉,但要注意火喉,好容易燒到燶哂‼️😹

🥢野菜組合
有粟米🌽、翠玉瓜、南瓜🎃、紫薯等,燒翠玉瓜好好味😋

🥢老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱(五枚)
肉脂分佈平均👌🏻燒之前記得用嚿肥膏搽一搽塊板😸

🥢香蔥薄切牛舌(七枚)
香蔥牛舌係冇得輸既組合☺️

🥢芝士吉列鳥肶肉飯卷
相當大嚿嘅飯卷😹好足料

🥢讚岐烏冬
最後以烏冬作結,兩個人剛剛好

飲品點了:
富士高砂梅酒
Pineapple soda

2023-10-22 15 瀏覽
同朋友聚舊,去咗呢間尖沙咀人氣燒肉店食返個lunch, 主打燒肉,來自日本、美國、澳洲等地,除咗燒肉外,還有烏冬、拌飯、鍋物等等。餐廳是用無煙燒烤爐,抽風做得好好,食完唔會有陣油煙味。我哋叫咗兩個set lunch超豐富呀!♥燒肉自選組合(七盛盒) ($248)呢set有齊豬、牛、雞好豐富,三款牛都選用咗和牛,包括和牛肩肉、薄切和牛舌同澳洲和牛胸腹~其中牛肩肉帶有大理石紋的脂肪,非常柔嫩多汁,具有濃郁的牛肉風味。牛胸腹油花非常豐富,肉味濃郁,口感嫩滑。黑毛豬頸肉,肉味濃郁,口感嫩滑~♥牛魔燒肉盛盒 ($246)有六款不同部位的和牛,包括A4和牛霜降澳洲和牛西冷、澳洲和牛胸腹、澳洲和牛五花、和牛牛肩肉、厚切和牛舌~牛霜降油花非常豐富食,細嫩多汁的口感,那香濃四溢的肉味,令人食指大動😋牛五花脂肪分布多,油花豐富,是燒肉店必食的選擇 ~

♥燒肉自選組合(七盛盒) ($248)

♥牛魔燒肉盛盒 ($246)

2023-10-21 14 瀏覽
尖沙咀牛魔日式燒肉好正🤤午市黎食超抵👍🏻店舖非常乾淨,坐落仲好舒適😊午市套餐都有好多款式選擇😌我地就擇左食燒肉😋睇菜單見到接好多雪花牛每款都好似好正😆午市套餐定食配沙律-前菜-麵豉湯-白飯😋加$5轉牛魔拌飯😋再加$15 轉特飲超正😚 凍巨峰特飲同熱柚子蜂蜜茶,兩杯飲品都好正,巨峰有蒟蒻添😌牛魔燒肉盛合$246-A4和牛霜降🐮-澳洲和牛西冷🥩-澳洲和牛胸腹🐂-澳洲和牛五花🐷-和牛肩肉🐂-厚切和牛舌 👅佢既A4和牛霜降無得頂🤤一放落口咬就溶化,油脂同肉分布平均,呢個超重牛味🤤正👍🏻其他都好味每款都好有牛味大火燒超香口惹味😋 仲可以食多幾款唔同既部位🤩呢個套餐超抵超好味🤤燒肉自選組合(七款盛)$248-和牛牛肩肉🐮-薄切和牛舌👅-澳洲和牛胸腹🐂-全天然豚五花薄切🐷-全天然豚五花厚切🐽-黑毛豬頸肉🐖-醬油雞髀肉🍗呢款都係超抵袋食👍🏻佢有七款唔同既肉,豬、牛同雞🤩佢地除左牛好味😋五花豬都唔錯👍🏻真係好有豬味🤣燒到金黃脆邊咬落去超正🤤佢仲配埋辣醬同新菜一齊食惹味得黎可以解膩😚鍾意食燒肉和牛既朋友,呢間真心唔錯好味😋地方乾淨👍🏻店員仲好有禮貌添🤭

午市套餐定食
凍巨峰特飲同熱柚子蜂蜜茶,兩杯飲品都好正,巨峰有蒟蒻添😌
牛魔燒肉盛合$246

-全天然豚五花厚切🐽
-黑毛豬頸肉🐖
-醬油雞髀肉🍗

2023-10-20 28 瀏覽
今日去咗一間日式燒肉餐廳,真係食得好滿足!🥩😋首先,我試咗唔同款式嘅牛肉🐮。有啲牛肉比較多油脂💧,一啖落肚,油脂嘅香氣即刻填滿口腔,牛肉質地鬆軟多汁。另外,有啲牛肉則比較重肉味🍖,每一口都散發出濃郁嘅肉香,令人回味無窮。👌😍除咗牛肉,餐廳仲有其他豐富嘅選擇,例如新鮮海鮮、時令蔬菜同各式配料🦐🥦。呢啲配料同牛肉一齊燒烤,令味道更加豐富多層次,每一口都帶來不同嘅驚喜。🔥🌟服務方面,餐廳嘅服務員都好友善同專業,隨時關心客人嘅需要,令整個用餐體驗更加愉快。💁‍♀️💯總括嚟講,呢間日式燒肉餐廳真係值得推薦!無論你係追求油脂多嘅口感定係喜愛濃郁肉味嘅人,呢度都有合適嘅選擇。同埋餐廳嘅服務同環境都令人感到舒適,一定會再嚟光顧。😊👍
今日去咗一間日式燒肉餐廳,真係食得好滿足!🥩😋

2023-10-20 16 瀏覽
在尖沙咀做完運動,想簡單吃點肉肉作晚餐,看到有間「牛魔」,肉類選擇甚多,感覺質素上乘,於是決定入來一試,果然十分驚喜😋😋梅酒蕃茄($38)🍅🍅梅酒帶有酸甜的水果香氣,蕃茄則帶有鮮明的酸味和清爽感。這種組合可產生平衡的口味,既酸甜又清爽,讓人愉悅。鳥肶肉(醬油)($92)🐥🐥整隻雞最多肉的部位,肉多而瘦,富有雞鮮味,肉質頗堅實,經過燒烤後更能保持肉質的鮮嫩口感。它有著適中的肉纖維,口感不會過於柴硬,而且相對容易入味。蘋果木煙燻松露和牛他他($158)🐂🐂食材組合帶來多層次的風味體驗!蘋果木煙燻的松露為菜品帶來獨特的燻香味,與和牛他他的牛肉鮮美口感相互襯托,而它的質地亦是豐潤而柔軟,營造出口感上的滿足和享受。老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱($198)🐮🐮澳洲M5/M6和牛是高品質的和牛肉,具有優質的肉質以及一定的肥油紋理,這使得肉質更加豐潤和多汁。燒烤能夠將肉汁鎖住,經過燒烤後,肉質亦能保持嫩滑且口感豐富,甚至更加突出和濃郁。香蔥薄切牛舌($82)👅👅牛舌具有嫩滑的口感和細緻的肉質,薄切的牛舌更容易入味,並且在燒烤過程中能夠更均勻地吸收調味料和燒烤香氣。在燒烤過程中,香蔥的香味會逐漸釋放出來

梅酒蕃茄($38)🍅🍅

鳥肶肉(醬油)($92)🐥🐥

蘋果木煙燻松露和牛他他($158)🐂🐂

老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱($198)🐮🐮

香蔥薄切牛舌($82)👅👅
牛舌具有嫩滑的口感和細緻的肉質,薄切的牛舌更容易入味,並且在燒烤過程中能夠更均勻地吸收調味料和燒烤香氣。在燒烤過程中,香蔥的香味會逐漸釋放出來,與牛舌的肉香相融合,營造出美味的風味組合。

野菜組合($88)🍠🥬
包括有南瓜、翠玉瓜、粟米和蕃薯,野菜具有自然的甜味和獨特的口感,燒烤能夠使其更加香甜和脆嫩,帶來豐富的口感體驗。

芝士吉列鳥肶肉飯卷($88)🍙🍙
使用芝士和鳥肶肉製作的飯卷,芝士的濃郁口感與鳥肶肉的風味相互融合,帶來豐富的層次感。

牛魔 (尖沙咀)
地址:尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖
呢間燒肉bookmark咗好耐,平日時間預約咗嚟到都要等一等,主打環球和牛燒肉盛宴。 《蘋果木煙燻松露和牛他他 $158》是禾的生牛肉初體驗,幾有驚喜。一打開就有蘋果木煙霧湧出,先嚟個視覺嗅覺體驗。再將生月見、蔥蒜(但佢畀漏咗啲蘋果絲我,口感差好遠🤧🥲)放入生牛肉同松露醬一同攪拌。好滑溜,牛肉唔腥,松露味突出,挺不錯😋 《老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱 $198》每面燒五秒就食得。大大片和牛油肉香,仲保持到肉汁,點埋個燒肉汁食ichiban 🥇 《香蔥薄切牛舌 $88》牛舌切得薄身,但肉質夠實同脆,好濃牛味, 係我食燒肉嘅all time favorite。💖 《鳥肶肉醬油 $92》店員貼心提示放喺爐嘅兩邊較低溫慢燒,能做到鎖住肉汁但外脆內軟嘅質感,嫩滑! 《 梅酒蕃茄 $38》大粒去皮蕃茄浸住喺冰梅酒嘅開胃菜,食落淡淡酒味,好開胃。 《芝士吉列鳥肶肉飯卷 $88》驚唔夠飽叫多個飯卷,除咗有三文魚籽仲有粒wasabi籽。一咬落去,wasabi味爆發,幾特別。

《蘋果木煙燻松露和牛他他 $158》

《老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱 $198》

《香蔥薄切牛舌 $88》

《鳥肶肉醬油 $92》

《 梅酒蕃茄 $38》
大粒去皮蕃茄浸住喺冰梅酒嘅開胃菜,食落淡淡酒味,好開胃。

《芝士吉列鳥肶肉飯卷 $88》

朋友推薦了《牛魔》給我主要原因 喜歡吃牛的人必然就會吃過或準備去吃牛魔😹當天晚餐時間 氣氛熱鬧 幾乎爆滿🙀等了一陣 可入席 自助落單 方便快捷🫶🏻欣賞店員熱心介紹每碟菜式 ⋆__ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ___ ⋆🍶梅酒蕃茄🍅新鮮蕃茄用梅酒腌製帶鮮甜和微酸 口感清新梅酒的糖分與蕃相互融合先感受到梅酒的甜美和香氣,隨後是蕃茄的酸爽和多汁開胃菜一流🐥鳥肶肉醬油雞肉經過醬油的醃製變得濃郁多汁充滿醬油嘅獨特風味而且令雞肉變得更柔嫩彈牙野菜組合-🌽粟米、🥒翠玉瓜、日本南瓜、🍠日本番薯、🧈香草牛油款款新鮮配上香草牛油更加入味🐮蘋果木煙燻松露和牛他他🍎煙燻松露被精心磨成醬並融入到優質的脂肪分佈嫩滑的和牛他他中再配合蘋果木的香氣使其風味更加濃郁口感更為完美必試之選🐮老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱肉質嫩滑充滿濃郁的牛肉風味脂肪分佈極為出色油脂均勻每一口都令人陶醉🐮👅香蔥薄切牛舌牛舌被切成極薄的片使其更加嫩滑且易於享用每一片牛舌都充滿了濃郁的牛肉風味香蔥被精細切碎味道均勻分佈🐥🍙芝士吉列鳥肶肉飯卷芝士融化在吉列鳥肶肉上創造出一種滑順、濃郁的質感吉列鳥肶肉又炸得脆口為整個卷提供了美味的層次感乳酸🍹、柑橘🍊岩哂燒烤
朋友推薦了《牛魔》給我

🍶梅酒蕃茄🍅
新鮮蕃茄用梅酒腌製
帶鮮甜和微酸 口感清新
梅酒的糖分與蕃相互融合
先感受到梅酒的甜美和香氣,隨後是蕃茄的酸爽和多汁
開胃菜一流

🐥鳥肶肉醬油
雞肉經過醬油的醃製變得濃郁多汁
充滿醬油嘅獨特風味
而且令雞肉變得更柔嫩彈牙

野菜組合-
🌽粟米、🥒翠玉瓜、日本南瓜、🍠日本番薯、🧈香草牛油
款款新鮮

香蔥被精細切碎
味道均勻分佈

🐥🍙芝士吉列鳥肶肉飯卷
芝士融化在吉列鳥肶肉上
創造出一種滑順、濃郁的質感
吉列鳥肶肉又炸得脆口
為整個卷提供了美味的層次感

乳酸🍹、柑橘🍊
岩哂燒烤解油膩用

——————————————————
15 分鐘 (堂食)