是日又捐窿捐罅去咗一間觀塘工廠區入面嘅新餐廳。呢間絕對值得推介‼️真心值得去‼️👍忍唔住要一大讚佢既服務,非常好!一入去會好有禮貌熱情地greet客人,嗰種招呼好比高級餐廳;一坐低又會細心介紹菜式;食到中間,店員又會好細心主動offer俾兩個碟仔;成個用餐過程窩心感受到滿分既服務態度,讚‼️👍食物方面,推介佢地既:招牌手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯$128佢有3個秘制醬汁(秘製漢堡汁/白味噌汁/日式咖哩汁)同2款配料(日式泡菜/芥辣酸瓜)選擇。大推介要試:🌟白味噌汁+芥辣酸瓜🌟呢個配搭😋白味噌汁做成忌廉汁咁,香滑甘口,又唔會好咸。芥辣酸瓜更係一流!唔係一般漢堡包夾一塊酸瓜咁樣。無諗到佢係磨成蓉既造法,類似白蘿蔔蓉咁樣,味道更均𧗾,酸酸地,超級清新開胃‼️另外,本身塊漢堡扒都煎得非常好,厚身,咬落去外脆內香軟,又juicy多汁。原來佢地用澳洲和牛手打自家製。最上仲有一粒蘭王蛋生蛋黃,撈埋日本米飯,甘香無比,整個配搭,我諗完全可以媲美日本既"挽肉與米"。照燒雞扒沙律$78另外同友人仲食左沙律,比想像中大份,雞扒烤得好香脆,帶炭烤香味,醃味啱啱好,肉質亦嫩滑,沙律汁都好好味。蜂蜜綠茶(冷) 套餐價$5白桃烏
是日又捐窿捐罅去咗一間觀塘工廠區入面嘅新餐廳。

呢間絕對值得推介‼️
真心值得去‼️👍

忍唔住要一大讚佢既服務,非常好!
一入去會好有禮貌熱情地greet客人,
嗰種招呼好比高級餐廳;
一坐低又會細心介紹菜式;
食到中間,店員又會好細心主動offer俾兩個碟仔;
成個用餐過程窩心感受到滿分既服務態度,讚‼️👍

食物方面,推介佢地既:
招牌手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯$128
佢有3個秘制醬汁(秘製漢堡汁/
白味噌汁/日式咖哩汁)
同2款配料(日式泡菜/芥辣酸瓜)選擇。
大推介要試:
🌟白味噌汁+芥辣酸瓜🌟呢個配搭😋
白味噌汁做成忌廉汁咁,
香滑甘口,又唔會好咸。
芥辣酸瓜更係一流!
唔係一般漢堡包夾一塊酸瓜咁樣。
無諗到佢係磨成蓉既造法,
類似白蘿蔔蓉咁樣,
味道更均𧗾,酸酸地,超級清新開胃‼️

另外,本身塊漢堡扒都煎得非常好,
厚身,咬落去外脆內香軟,又juicy多汁。
原來佢地用澳洲和牛手打自家製。
最上仲有一粒蘭王蛋生蛋黃,
撈埋日本米飯,甘香無比,
整個配搭,我諗完全可以媲美日本既"挽肉與米"。

照燒雞扒沙律$78
另外同友人仲食左沙律,
比想像中大份,
雞扒烤得好香脆,帶炭烤香味,
醃味啱啱好,肉質亦嫩滑,
沙律汁都好好味。

蜂蜜綠茶(冷) 套餐價$5

白桃烏龍(熱) 套餐價$15

套餐價加野飲抵,
白桃烏龍好香,味道亦清香甘甜,推介!

ps.記住餐廳叫牛霸王,唔係牛魔王呀!😂🤣

2024-01-24 62 瀏覽
約咗好耐冇見嘅朋友食飯,喺OpenRice見到呢間新開嘅餐廳,就去試吓,估唔到性價比咁高!夜晚食飯時間依間工廠區可能都要等電梯,所以我哋就行樓梯上去轉彎就到地方唔算好大,但係晚飯時間都有七八成滿,呢個係食完臨走先影,所以平日Walk in都可以。職員叔叔仲好細心咁介紹餐牌問我哋係唔係第一次嚟食,雖然佢都係讀返個餐牌俾我聽叫咗一個叉燒流心蛋飯,係佢黑板上面嘅廚師推介,我估每日會有啲唔同,大家可以去睇吓。隻蛋唔夠撈晒啲飯,所以有一半非常滿足佢嘅醬汁唔算好多,飯食起上嚟唔係濃味道,叉燒嘅味道啱啱好'適合撈埋味道唔係好重嘅日本米一齊食,叉燒肥肉同瘦肉好分明,師傅切得好靚,會不知不覺食晒啲飯手打芝士安格斯漢堡蘭黃蛋飯隆 重 介 紹 依個超級好食!係一個性價比好高嘅飯!本人好鍾意食蛋,一早就知道蘭王係蛋界嘅天花板,蛋味好濃好香,色澤好靚。咖喱汁撈埋蛋黃醬係一流嘅配搭。忍唔住幫佢影多兩張相。依個飯有得俾你揀醬汁同埋配料,我哋揀咗佢好多人推介嘅咖喱汁同埋芥末酸菜,後來先知道混埋一齊食神奇地夾!(一開始仲以為佢嘅配料同醬汁係分開上)芝士撈落安格斯漢堡入邊唔係好重嘅芝士味,但係都會食到其實平時夜晚好少食飯

叉燒蛋飯

隻蛋唔夠撈晒啲飯,所以有一半非常滿足

手打芝士安格斯漢堡蘭黃蛋飯
隆 重 介 紹
依個超級好食!係一個性價比好高嘅飯!

芝士撈落安格斯漢堡入邊唔係好重嘅芝士味,但係都會食到

其實平時夜晚好少食飯,但係不知不覺竟然清晒,係一粒飯都冇淨!
大家嚟到一定要食呢個飯!

而家舖頭會收現金同八達通,唔支持啲會唔會增加多啲付款方式呢?😙
2024-01-24
慶祝紀念
團年飯
叉燒蛋飯
有事去開觀塘,喺OP見到呢間工廈新開嘅餐廳啲相好吸引🎋,漢堡扒上面鮮橙色嘅蘭王蛋睇到都流口水,於是上去一探究竟!餐廳走和洋風路線,牆身由一塊塊大麻布鋪成,🍁配上日式嘅藤椅,同柔和嘅燈光🏮,簡約隨性又不失設計感!食物方面,🍳主打漢堡扒丼飯,另外有幾款丼飯同小食可以揀,就好似啲拉麵店咁,專注做好招牌菜!🍱今次食嘅兩款漢堡扒丼飯都各有各優點,雖然餐廳menu選擇唔多,☺️但齋係漢堡扒丼飯都值得一食再食!🍛手打和牛漢堡扒丼飯 $128漢堡扒丼飯可以揀醬汁同配菜,今次揀咗日式咖喱汁配芥辣酸瓜。手打和牛漢堡扒比想像中厚,外層煎得脆脆哋,肉質比較軟稔,入口即化,脂香好豐富,好juicy!蘭王蛋撈飯本來就無得輸,配埋甘口帶微辣嘅日式咖哩,將日本米變得更濕潤,而芥辣酸瓜蓉帶出點點清新感,啖啖都好滿足!🍛芝士安格斯漢堡丼飯 $118芝士安格斯漢堡比和牛漢堡肉質較實淨有口感,入面加咗芝士,牛味更濃郁。今次揀咗秘製漢堡汁同日式泡菜,漢堡汁甘甜帶微微柚子香,而日式泡菜微辣爽口,有點睛嘅作用,解膩又增加口感,一樣食到好滿足!🍵白桃烏龍 $15白桃烏龍微甜清香,用黑色嘅茶具裝住,即刻好似去咗日式茶室咁!

🍛手打和牛漢堡扒丼飯 $128

🍛芝士安格斯漢堡丼飯 $118
白桃烏龍

🍵白桃烏龍 $15
2024-01-22
白桃烏龍
2024-01-24 44 瀏覽
//15 01 24 晴天🌞15:00 觀塘 成業工業大廈大人細路都鍾意 ☺︎「日式漢堡扒」——— 最早喺明治維新時期出現,但隨住歲月嘅洗禮,佢已經正式成為代表日本媽媽嘅家庭料理之一。將牛、豬混合嘅漢堡扒,之所以咁受媽媽們歡迎,主要係因為豬肉嘅價格比牛肉較平,而當中豐富嘅豬油更令牛肉食起嚟變得嫩滑,再加埋雞蛋同麵粉,營養價值即時大大提升啊!🔻招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 HKD$128ꕀ配白味噌汁|芥辣酸瓜白味噌食起嚟有種將味噌同忌廉嘅混合 入口味道溫和清淡 微鹹中帶一點香甜汁嘅濃稠度做得相當滑和牛漢堡扒 控制生熟度完美 煎得出色 會有焦化微脆嘅外層 每啖肉質柔軟、細膩 兼且入口即溶加上少少酸嘅芥辣酸瓜 及 好𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩嘅蘿蔔蓉 令漢堡扒增添一種清新解膩嘅感覺日本靜岡米 粒粒分明 口感煙韌 配埋雞蛋界嘅天花板「蘭王蛋」無論視覺定味道 都係滋味嘅享受🔻芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯 HKD$118ꕀ配秘製漢堡汁|芥辣酸瓜秘製漢堡汁柚子味突出 但又唔會過濃 味道平衡做得非常好加埋秘製醬汁嘅輕輕酸甜 撈埋飯食確實一流芝士安格斯漢堡扒切開裏面會見到半溶流心芝士 令漢堡扒充滿住迷人嘅奶香而且肉味濃郁 油脂味
15 01 24 晴天🌞

入口味道溫和清淡 微鹹中帶一點香甜
汁嘅濃稠度做得相當滑

和牛漢堡扒
控制生熟度完美 煎得出色 會有焦化微脆嘅外層
每啖肉質柔軟、細膩 兼且入口即溶
加上少少酸嘅芥辣酸瓜 及 好𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩嘅蘿蔔蓉
令漢堡扒增添一種清新解膩嘅感覺

日本靜岡米 粒粒分明 口感煙韌
配埋雞蛋界嘅天花板「蘭王蛋」
無論視覺定味道 都係滋味嘅享受

而且肉味濃郁 油脂味重 咬落去仲啖啖肉汁
鍾意食安格斯牛肉嘅朋友必定要點

2024-01-15
2024-01-24 31 瀏覽
呢到系我食過最好食既漢堡扒飯!因為我本身唔中意漢堡扒飯,我覺得好多時好乾又油!飯更加唔系我杯茶!但呢度令我改觀!個白麵豉醬汁好好食!唔會好似普通麵豉醬咁死鹹!漢堡扒好有牛味!佢地用蘭王蛋放面,好有蛋味!中間再夾咗日本泡菜配菜我自己覺得真係好食得好緊要! 好鍾意最上面嗰幾條辣椒絲,令到味道更加複雜有變化。 小食嘅金栗薯餅都好有栗子味,因為真係見到有栗子唔係得栗子蓉!蝦春捲配個醬都好無敵!裝修簡潔優雅好舒服! 下次有機會再試其他飯!提外話,餐廳師傅好高好靚仔好後生!少見!

2024-01-20
2024-01-23 49 瀏覽
又係工廈發掘到一間正野食😆呢間日式餐廳環境裝修明亮新淨 應該係新開冇耐主要食丼飯 啱晒上班族中午去食lunch 🍴招牌手打和牛漢堡扒丼飯$128第一次黎食當然要試下佢個招牌omg賣相勁靚勁吸引 好似一座湖中嘅小島咁🏝揀左秘製漢堡汁 味道帶點酸甜蘭王蛋呈橙紅色 蛋味濃郁甘甜 撈飯超正漢堡扒用上澳洲和牛 手打漢堡扒有肉汁而口感較軟身仲有配菜都好特別 揀左芥末酸瓜原來係磨成蓉咁放係漢堡扒上面味蕾上好有驚喜🤩 🍴咖哩吉列豬扒飯$88好耐冇食到咁正嘅吉列豬扒顏色靚 表面香脆 入面肉質唔乾唔硬咖哩係餐廳秘製 比起一般嘅日式咖哩辛辣好有刺激感 🍴一口芝士$18另外仲追加左個小食一上枱就聞到好香芝士味🧀入面係一整塊芝士 味道超濃郁要趁熱辣辣食 入面d芝士就會好軟好好味😋🍴蜂蜜綠茶、汽水店員服務親切,會詳細介紹食物。值得一提係d碟好靚,好有日式風格🎏,食到最底見到心情都好好。☺蘭王蛋漢堡丼飯係每日限量供應架,想食要早d去喇。
又係工廈發掘到一間正野食😆

一口芝士

🍴蜂蜜綠茶、汽水

招牌手打和牛漢堡扒丼飯
2024-01-23 33 瀏覽
碌社交平台見到依間工廈新開嘅日式小店,比蘭王蛋同漢堡扒飯依個組合吸引,所以就決定一試,試完之後相當滿意,推薦大家試試。手打和牛漢堡扒丼飯配秘製漢堡汁+ 日式泡菜蘭王蛋黃鮮艷嘅橙紅色非常搶眼,食落都好有蛋香。和牛漢堡扒新鮮煎好,食落充滿肉汁同牛香,口感適中,唔會又硬又實。秘製漢堡汁味道帶酸,又唔會搶走漢堡扒嘅牛味,食落味道幾配合。日式泡菜爽脆,食落更開胃。芝士安格斯漢堡丼飯配日式咖喱汁+芥辣酸瓜切開芝士安格斯漢堡,就見到邪惡嘅芝士,食到芝士嘅鹹香,但又唔會過多搶走漢堡扒嘅味道。安格斯漢堡同樣足滿牛香,但同和牛漢堡就有唔同嘅香味,兩款都值得一試。 日式咖喱汁食落鹹甜,芥辣酸瓜亦都唔會會好刺激,加埋無敵嘅蘭王蛋,一切都平衡得好好。

配秘製漢堡汁+ 日式泡菜

配日式咖喱汁+芥辣酸瓜
今晚試左觀塘新店「牛霸王」,主打日式打卡牛肉漢堡丼飯🥰🐄,好食而且餐廳裝修新淨呀。🔹️招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 $128和牛漢堡煎好香🥰,咬落好多肉汁,質地就鬆軟有彈性,甜甜地嘅秘製漢堡汁好滋味,配左芥辣酸瓜,加埋隻橙黃色嘅蘭王蛋🍳,仲有飽滿嘅日本米飯,真係無得彈❗️🔹️手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯 $118安格斯漢堡都好正,牛味好香濃🐄,有芝士味🧀!既厚身又juicy🥰,今次揀左白味噌汁,忌廉底好特別,喺餐廳獨家調製,配埋日式泡菜好惹味。🔹️可口可樂 (套餐 +$5)

🔹️招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 $128

🔹️手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯 $118

🔹️可口可樂 (套餐 +$5)
2024-01-22 77 瀏覽
友人病了好幾個星期 近日終於痊愈 可以繼續在觀塘覓食😛上openrice看到這間專做漢堡扒的餐廳的相片很吸引就決定來朝聖一下👐🏼招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯($128)(9.5/10)有三款醬汁可選 配料可選~我們選了秘制漢堡汁+日式泡菜🙌🏼秘制漢堡汁偏甜~是鹹鹹甜甜的味道 味道剛好 泡菜不會很辣 口感爽脆 為這個飯加添了口感和風味🙌🏼蘭王蛋的蛋漿濃郁香醇🍳米用上日本米 軟硬剛好🍚手打漢堡扒 超!好!!吃!!!吃得出牛的油脂香 牛肉生熟程度剛好 完全不會鞋口和乾 漢堡扒稱得上入口即融🥰所有食材加起來真的找不到任何位置挑剔 這就是有誠意的餐廳應有的水準🤍本頁暫時最高分的菜!!😆🤍咖哩吉列豬扒飯($88)(7.25/10)豬扒是剛剛炸起的~上菜時仍然在出煙♨️豬扒炸得很脆 不算很有肉汁但也不會乾 肉質尚軟~咖哩配上慷慨份量的薯仔和紅蘿蔔~煮得很腍和入味~雖然是日式咖喱 但味道是偏辣的 很好送飯~整體是個質素很不錯的日式咖喱飯🍛白桃烏龍(套餐價$15)(7.5/10)原本想叫蜂蜜綠茶 但今天售罄了~於是叫了是日精選的白桃烏龍~店員指這裡的茶類皆是自家調製的~🫖是用茶煲上的 聞下去很香白桃味 入口不

招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯($128)(9.5/10)
有三款醬汁可選[秘制漢堡汁/白味噌汁/日式咖哩汁] 配料可選[日式泡菜/芥辣酸瓜]~
我們選了秘制漢堡汁+日式泡菜🙌🏼

咖哩吉列豬扒飯($88)(7.25/10)
整體是個質素很不錯的日式咖喱飯🍛

白桃烏龍(套餐價$15)(7.5/10)
店員指這裡的茶類皆是自家調製的~🫖是用茶煲上的 聞下去很香白桃味 入口不會太濃 很順口~

整體而言 這是一家令人覺得很有誠意的很舒服的小店🏡店員態度有禮誠懇 會主動來幫我們的茶加水~又會來問我們食物合不合口味~
這家店雖地方不是很大 裝潢簡樸舒適~亦附有籃子讓客人擺放物品🧺令人感覺舒適~

唯平日晚市人流不多😢希望有更多人認識這間富人情味和性價比高的小店❤️
2024-01-21 132 瀏覽
lunch hour去咗試哩間新開嘅餐廳。我自己叫咗個咖哩吉列豬扒飯,同行友人就叫咗手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯。咖哩吉列豬扒飯個咖哩汁好香,食落少少辣。入面有啲紅蘿蔔同薯仔,好稔好入味。塊吉列豬扒都炸得好香口,唔油。手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯揀咗白味噌汁配日式泡菜。個汁好香,泡菜唔辣。同行友人話好食。另外,啲店員都好貼心。見同行友人無叫餐飲,就主動俾咗杯熱水佢總結:今餐lunch好滿意,下次會再幫襯。
lunch hour去咗試哩間新開嘅餐廳。

咖哩吉列豬扒飯

手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯

總結:今餐lunch好滿意,下次會再幫襯。
2024-01-18
午餐
  • 咖哩吉列豬扒飯
  • 手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯
2024-01-21 79 瀏覽
同朋友嚟到觀塘工廈新開嘅日式餐廳食早餐,專門賣漢堡扒飯😍 裝修都幾別緻,有日本小店嘅感覺。同朋友分別嗌咗兩個漢堡扒飯,我嗌果個係手打和牛、秘製漢堡汁,漢堡扒超級鬆軟,好juicy,個汁甜甜地,蘭王蛋隻色好靚,亦好啱送飯,我揀咗配菜係泡菜,豐富咗個飯嘅味道!朋友叫咗個芝士安格斯漢堡、白味噌汁,配菜揀咗芥辣酸瓜,佢話個飯好有層次芥末酸瓜唔會太濃味,同上面既日本蛋黃混埋一齊十分香口,又唔會搶左漢堡本身的肉味。

今日因工作關係,早上來到觀塘。辦完事後差不多十二點,看見差不多午膳時間,便相約在附近工作的朋友一起吃午飯,順便聚一聚舊!   牛霸王位於觀塘成業工業大廈,地鐵站出發大約五分鐘便到達,地點方便就腳。餐廳裝修有心思,我們一行二人叫了兩個漢堡餐一起分享。 日本手打和牛漢堡(⭐⭐⭐⭐⭐) 手打和牛漢堡是這裡的招牌菜,一場來就當然要試一試。一上臺便被吸引,賣相精緻,打卡一流。 和牛漢堡脂肪比例剛剛好,吃起來入口即溶, 有著香濃啲牛肉味。 我們選的是秘製漢堡汁,味道不算太濃,不會遮蓋漢堡的味道,反而令到漢堡吃起來更加惹味可口。 另外其他配料也一絲不久,白飯用了日本珍珠米,配上蘭王蛋黃撈飯一流。  手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯(⭐⭐⭐⭐⭐) 朋友叫的安格斯漢堡也不錯。相對起來和牛漢堡,較為有嚼口。中間夾了芝士,提升了味道層次。配上白味噌汁,打令人停不了口。 白桃烏龍(⭐⭐⭐⭐⭐) 飲品方便我們選了白桃烏龍。 清新,而且不太甜。為這天的午餐畫上完美句號。  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  牛霸王 觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖 推介菜式:日本手打和牛漢堡手打,芝士安格

餐廳裝修有心思,我們一行二人叫了兩個漢堡餐一起分享。

日本手打和牛漢堡(⭐⭐⭐⭐⭐)

手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯(⭐⭐⭐⭐⭐)

白桃烏龍(⭐⭐⭐⭐⭐)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
牛霸王 觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖
推介菜式:日本手打和牛漢堡手打,芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯

👍🏻地點方便
👍🏻價錢合理
午餐
2024-01-17 130 瀏覽
唔係同事推介帶我來,都不會認識到這間主打漢堡扒的隱世工廈餐廳。店長好熱情介紹食材和每款醬汁,睇得出對食物充滿熱誠。我們這次都是衝着日本蘭王蛋漢堡扒丼飯而來的。總共有兩款漢堡扒,另外可以自選醬汁和配菜。*招牌手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯($128)我點的是手打和牛漢堡,配上日式咖喱汁和日式泡菜。和牛肉被手工打成厚厚的的漢堡扒,保留了肉質的鮮嫩和多汁,口感鬆化,十分juicy!每一口都充滿濃郁牛味。漢堡扒上面鋪了日本蘭王蛋黃,鮮橙色十分吸睛。濃郁的蛋香令整體味道昇華,加埋微微辛辣的日式咖哩和日式泡菜,每樣食材都超級夾。*手打芝土安格斯漢堡蘭王蛋丼飯($118)我同事點了芝土安格斯漢堡丼飯,配上秘製漢堡汁和芥辣酸瓜。我試了一口醬汁甜甜的都好好味!安格斯漢堡同樣juicy ,仲混入了芝士令味道更豐富。* 蜂蜜綠茶/可口可樂(+$5)蜂蜜綠茶正常發揮不會過甜,而且可以走冰,十分貼心!

*招牌手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯($128)

招牌手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯

*手打芝土安格斯漢堡蘭王蛋丼飯($118)

* 蜂蜜綠茶/可口可樂(+$5)
蜂蜜綠茶正常發揮不會過甜,而且可以走冰,十分貼心!
2024-01-09
2024-01-16 117 瀏覽
- 牛霸王 @ 觀塘 -朋友話觀塘開咗好多間新餐廳,放工就算便去試吓🤣今次呢間牛霸王就位於工廈,好近地鐵站,都幾易去😆招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯($128)//手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯($118)嚟得梗係要試晒佢哋既招牌啦😋 佢哋既醬汁同配料都有得比你自己揀,醬汁就有三款,招牌漢堡汁味道就比較甜,帶有微微嘅柚子香味;白味噌汁味噌味好濃郁,就咁用嚟撈飯都超好食;日式咖喱汁就入口甘甜,隨後就帶有香辣味😋配料就有日式泡菜同埋芥辣酸瓜兩款選擇。漢堡面仲有啲白蘿蔔蓉,相信係用嚟解牛肉既膩。標明係用蘭王蛋,蛋味濃就一定㗎啦🤣見到隻蛋嘅色澤胃口都大增🤣🤣漢堡方面,安格斯漢堡就帶有流心芝士,牛肉味會比較重;而和牛漢堡就更食得出牛油嘅香味同埋軟滑嘅肉質。蜂蜜綠茶(+$5)//白桃烏龍(+$15)飲品方面都好有驚喜!本身以為跟餐價咁抵,飲品都唔會好特別。點知蜂蜜綠茶一飲就發現茶底好香濃,完全係喜出望外,而蜂蜜都係天然蜂蜜嘅味道,所以唔會好甜,兩樣嘢加埋好夾😍白桃烏龍估唔到係用茶壺上,茶壺好靚,白桃味好香,飲到白桃既天然果香味。同樣要大贊嘅係店員服務態度好好,一入座就會主動介紹Menu,同朋友坐得耐傾偈,
- 牛霸王 @ 觀塘 -

招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯($128)//
手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯($118)

蜂蜜綠茶(+$5)//白桃烏龍(+$15)

同樣要大贊嘅係店員服務態度好好,一入座就會主動介紹Menu,同朋友坐得耐傾偈,仲主動幫我哋壺白桃烏龍加水👍🏻👍🏻👍🏻🫶🏻

味道 🤩🤩🤩🤩🤩
性價比 🤩🤩🤩🤩

📍
觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖
2024-01-16 88 瀏覽
係附近返工,呢間餐廳嘅漢堡扒同事話係近期打工仔午餐恩物,今日試下。招牌✨手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯手打和牛見得到師傅用心製作。用料高質,澳洲和牛,品質保證。咬下滿溢油脂香配粒粒飽滿日本米,很滿足。當然不少得流心蘭王蛋,生蛋撈飯,我至愛。秘制醬汁—漢堡汁,甜甜地,搭配自家製芥辣酸瓜配料,帶出豐富的味道、風味。咖喱吉列豬扒飯咖喱汁入口回甘,微辣過癮。豬扒大大塊,外脆內嫩。日式丼飯款式都幾多~日式咖喱來講都算辣,但接受到。套餐只需要加$5就有汽水,想健康啲加$15就有橙汁。

招牌✨手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯
手打和牛見得到師傅用心製作。

咖喱吉列豬扒飯

套餐只需要加$5就有汽水,想健康啲加$15就有橙汁。