2024-02-20 22 瀏覽
餐廳主打手打和牛漢堡,而且主打款都會有一隻蘭王蛋黃係上面。食嘅時候可以揀一種醬汁同埋一種配菜。醬汁方面可以揀秘製漢堡汁日式咖喱汁同埋白味噌汁。而配菜嘅話可以揀日式泡菜又或者係芥辣酸瓜。手打和午漢堡扒丼飯$128 和牛整嘅漢堡扒特別有牛香味,而且肉質好嫩滑冇筋,一啲都唔諧。手打嘅和牛好鬆軟,而且食落去有肉汁。蘭王蛋黃同埋漢堡扒係絕配!嫩滑嘅漢堡扒再加埋蛋黃可以食埋蛋香,每一啖都黏滑濃郁。日式咖喱食落去係會有少少辣,但係辣度係可以keep住每一啖都食到。日式咖喱醬辣辣地同日式泡菜都好啱味。白桃烏龍$15 白桃烏龍茶好香白桃味,而且餐廳冇加到糖,所以飲得好健康。飲品一放低已經可以聞到濃郁嘅茶香。

手打和午漢堡扒丼飯$128

白桃烏龍$15
#MC帶你去觀塘.觀塘返工真係好多好嘢食🤤,美食小店大多隱藏於工業大廈,除咗著名美食集中地嘅駱陀漆大廈之外,旁邊啲工業大廈其實都臥虎藏龍😜。今次揀咗其中一間新開張嘅小店,主打日式丼飯嘅餐廳🍚。.✨ 牛霸王裝潢採用簡約設計,行日系和風格調🎋,配以木系餐桌、竹藤餐椅🪵,簡潔舒服又讓人感覺輕鬆舒適,而且每張櫈子下面都可以擺放手袋📥,就算店鋪空間細,用餐體驗都舒舒服服。.🥢 招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 $128✨餐廳既招牌菜式,每日限量供應✨橙紅色蘭王蛋🥚、雪白色蘿蔔蓉同青綠色酸瓜蓉,一層層嘅造型、賣相十分吸睛😍!手打漢堡扒用和牛製作而成,肉質非常軟腍,入口一咬就化開🥰,脂肪分佈比較高,油脂香明顯🤤!秘制漢堡汁係自家製,質地比較濃稠,帶少少柚子香☺️,味道唔會死鹹。.🥢 手打芝士安格斯漢堡丼蘭王蛋飯 $118✨餐廳既招牌菜式,每日限量供應✨安格斯漢堡扒嘅肉質相對比較厚實,漢堡扒表面微微焦香✨,食落牛肉味濃郁,芝士味無蓋過牛肉味👍🏻!有肉汁,非常Juicy💦!白味噌汁就無咁重口味,淡淡味噌味🫕,配埋蘭王蛋蛋味香濃、自家製日式泡菜微微嘅酸辣,好好味!落單時可以揀多飯少飯、多汁少汁,好貼心👍🏻超級客

#MC帶你去觀塘

✨ 牛霸王
手打和牛漢堡蘭王蛋飯

🥢 招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 [秘製漢堡汁|芥辣酸瓜] $128
✨餐廳既招牌菜式,每日限量供應✨
手打芝士安格斯漢堡丼蘭王蛋飯

🥢 手打芝士安格斯漢堡丼蘭王蛋飯 [白味噌汁|日式泡菜] $118
✨餐廳既招牌菜式,每日限量供應✨
安格斯漢堡扒嘅肉質相對比較厚實,漢堡扒表面微微焦香✨,食落牛肉味濃郁,芝士味無蓋過牛肉味👍🏻!有肉汁,非常Juicy💦!白味噌汁就無咁重口味,淡淡味噌味🫕,配埋蘭王蛋蛋味香濃、自家製日式泡菜微微嘅酸辣,好好味!落單時可以揀多飯少飯、多汁少汁,好貼心👍🏻超級客製化!
日式牛肉薯餅

🥢 日式牛肉薯餅 (套餐加配 $20)
即叫即炸!炸到金黃色非常吸引😍,炸粉唔會過多,入口香脆而不太油膩🤭。雖然牛肉味無和牛、安格斯漢堡扒咁香濃,但食落都幾鬆軟,而且皮肉不分離☺️,值得一試。
🥢 蜂蜜綠茶 (套餐加配 $5)
味道正正常常。
白桃烏龍

🥢 白桃烏龍 (套餐加配 $15)
用日式茶具盛載嘅白桃烏龍🍵,盡顯日系和風,儀式感滿滿!飲落淡雅幽香,啖啖回甘,除油解膩一流💯!

✨ 新張優惠(晚市85折,無加一服務費)
即日起至2024年2月29日,於晚市18:00-21:30時段惠顧,即享85折新張優惠(堂食每位最低消費$68元)。
✨ 服務
雖然用QR Code 落單,但店員都詳細咁介紹餐牌上面嘅菜式,建議埋醬汁與配料嘅配搭,全程好有禮貌,依家買少見少!
2024-02-19
手打芝士安格斯漢堡丼蘭王蛋飯
  • 手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯
  • 招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯
🇭🇰和牛蘭王蛋飯|丼飯專門店🇭🇰#foodxxe_觀塘#foodxxe_日式🌟整體🌟✔️賣相望落款款有誠意 好吸引😍✔️熱辣辣上枱 相當美味🥰✔️環境簡濕乾淨 岩曬同朋友慢慢坐🩷‼️冇加一,做緊開張優惠85折‼️🐮招牌手打和牛漢堡扒蘭王蛋飯🐮 $128🌟和牛漢堡扒煎得香口 厚身有口感🤤🌟㨂左漢堡扒汁 撈飯一流😝🌟㨂左泡菜做配菜 微酸辣 十分開胃🤪🌟蘭王蛋配上香飯 越食越香😍🐷咖哩吉列豬扒飯🐷 $88🌟豬扒相當脆口 熱辣辣🔥🌟咖哩偏辣 配料豐富🥰🐣雞皮餃子🐣 $58🌟第一次食雞皮餃子!原來係幾特別😝✔️餃子皮變左做雞皮🥰 雞油滿滿 滋味十足/如果我住觀塘/係觀塘番工 呢度一定會變左我嘅飯堂🥰🤪回頭指數:4.6/5
食物質素:4.7/5
性價比:4.8/5環境:4.6/5人均消費:HKD 100📱搜尋:#Foodxxe_牛霸王💻分類:#Foodxxe_restaurant多謝您睇到呢道❤️⚬⚬今次去嘅店鋪資料⚬⚬名稱:牛霸王地址:觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖電話:6333 4238#觀塘美食#觀塘好去處#觀塘日本菜#丼飯#和牛#漢堡排#咖哩#吉列豬扒#豬扒#咖哩飯#咖哩控#蘭王蛋#蛋#
🇭🇰和牛蘭王蛋飯|丼飯專門店🇭🇰

⚬⚬今次去嘅店鋪資料⚬⚬
名稱:牛霸王
地址:觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖
電話:6333 4238

#觀塘美食#觀塘好去處#觀塘日本菜#丼飯#和牛#漢堡排#咖哩#吉列豬扒#豬扒#咖哩飯#咖哩控#蘭王蛋#蛋#雞皮餃子#餃子#薯餅#日本米#curry#牛#觀塘#綠色線美食
  • 雞皮餃子
介紹返💁🏻‍♀️。。🇯🇵日式漢堡扒專門店 在觀塘 🇯🇵。牛霸王 Wagyu Donburi。成業工業大廈1樓26號舖。招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 (每日限量供應)配 自選醬汁 - 秘制漢堡汁 / 白味噌汁 / 日式咖喱汁配 自選配料 - 日式泡菜 / 芥辣酸瓜。HKD128濃茄野菌牛肉飯。HKD88芝麻雞翼。HKD48 @ 2 pcs > 單點。HKD20 @ 1 pc > 追加小食日式牛肉薯餅。HKD38 @ 1 pc > 單點。HKD20 @ 1 pc > 追加小食蜂蜜綠茶。HKD24 > 單點。HKD5 > 套餐追加🤫 今日要介紹嘅係位於觀塘地鐵站附近嘅工業大廈裏面新開冇幾耐嘅日式漢堡扒專門店..叫做牛霸王🐮🤫 間嘢叫得咗牛霸王..唔係唔叫返啲牛牛嚟食吓呀嘛~我就揀咗每日限量嘅鎮店之寶手打和牛漢堡配蘭王蛋丼飯(真係聽到隔離枱想叫嗰陣話售罄㗎😮)..叫得銷售之霸果然係非常有料到..手打嘅和牛漢堡非常之鬆軟而且爆汁..仲要牛味夠香..就咁配佢哋嘅日本米飯都已經係非常Perfect..咁仲不特止..佢哋非常Hard Sell嘅嗰一粒蘭王蛋圓轆
介紹返💁🏻‍♀️

🇯🇵日式漢堡扒專門店 在觀塘 🇯🇵
。牛霸王 Wagyu Donburi
。成業工業大廈1樓26號舖

招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 (每日限量供應)
配 自選醬汁 - 秘制漢堡汁 / 白味噌汁 / 日式咖喱汁

。HKD20 @ 1 pc > 追加小食

蜂蜜綠茶
。HKD24 > 單點
。HKD5 > 套餐追加

🤫 間嘢叫得咗牛霸王..唔係唔叫返啲牛牛嚟食吓呀嘛~我就揀咗每日限量嘅鎮店之寶手打和牛漢堡配蘭王蛋丼飯(真係聽到隔離枱想叫嗰陣話售罄㗎😮)..叫得銷售之霸果然係非常有料到..手打嘅和牛漢堡非常之鬆軟而且爆汁..仲要牛味夠香..就咁配佢哋嘅日本米飯都已經係非常Perfect..咁仲不特止..佢哋非常Hard Sell嘅嗰一粒蘭王蛋圓轆轆橙黃色亮晶晶咁..吸引眼球之餘撈飯亦都一流..然後呢個丼飯仲可以自由配搭三種唔同嘅醬汁同兩種唔同嘅配菜..我就揀咗香港唔係經常見到嘅白味噌汁..淡淡味噌鹹香味配上Cream Sauce我非常之推薦..尤其是一羹𢳂落去有漢堡扒有配菜酸酸辣辣嘅芥辣酸瓜..仲有蘭王蛋白蘿蔔蓉同埋白味噌汁..六為一體..口感有層次得嚟又不失和諧👍🏻
🤫 朋友仔叫嘅濃茄野菌牛肉飯都相當唔錯..茄味好香濃..酸酸甜甜咁樣非常送飯..而且用上份量都幾多嘅牛肋條非常入味..入口即散得嚟又Keep得到牛肋條應有嘅咬口..成件事都相當圓滿
🤫 餐廳仲有追加小食優惠..最後我哋忍唔住兩樣都叫晒..芝麻雞翼外脆內嫰而且煎炸過後唔算太油膩..日式牛肉薯餅裏邊薯蓉幼滑加上牛肉末味道提升唔少..係值得試嘅小食..BTW..侍應叔叔話追加小食優惠會定時替換..每次嚟都可能有唔同嘅優惠㗎🤩
🤫 總括嚟講牛霸王舖頭仔細細非常之骨子..日系簡約裝潢配木質桌椅..座位都幾舒適唔會話太迫..想讚吓嘅係侍應叔叔殷勤嘅服務..簡而精嘅美食推介加上有善嘅態度令到舊同事仔邊食已經邊講到明話想要搵日Lunch Time過嚟翻兜🤭觀塘友係時候出動啦~佢哋今個月新張期內晚市有折㗎
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)
。。

2024-02-06
  • 招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯
最近好多朋友會po呢個igable嘅漢堡扒飯,見到咁鬼靚又想回味一下日式漢堡就過黎試試佢雖則係喺工廠大廈裡面,但個室內裝修,無論係燈光、檯檯凳凳擺位,都令人感覺好舒服秘製漢堡汁手打和牛漢堡扒丼飯第一啖入口會覺得個汁味道好似有啲鹹,dap真啲又唔係好鹹,係溫和嘅鹹味,漢堡扒個top有wasabi酸瓜,即係平時嘅醃製小黃瓜打碎再撈wasabi做成醬汁,唔會食到wasabi衝擊嘅味道,反而有較多嘅酸味;微微嘅辣味!漢堡扒本身好香牛味,洋蔥份量應該唔多,一啖食曬所有element口感好豐富,但個人喜好黎講覺得酸瓜係開胃前菜,我比較鍾意漢堡扒配漢堡汁同飯日式牛肉薯餅做到好綿密,薯餅本身炸完無咩油係底,但外脆內軟味道上有微微甜味,好好食芝麻雞翼面頭會有七味粉,所以有少少辣,好脆,肉質嫩白味噌汁手打芝士安格斯漢堡扒丼見有個咁特別嘅醬汁就必定要試下味噌唔會太鹹,係溫和嘅味噌味,食完唔會口渴,正常跟個汁都唔會想食曬,但今次叫左多汁都清盤,安格斯嘅肉味比較明顯,而芝士會帶少少酸味,應該係俾芥辣酸瓜影響左,個人覺得無芝士嗰款好味啲!

秘製漢堡汁手打和牛漢堡扒丼飯
手打和牛漢堡扒丼飯

日式牛肉薯餅

做到好綿密,薯餅本身炸完無咩油係底,但外脆內軟
味道上有微微甜味,好好食

芝麻雞翼

面頭會有七味粉,所以有少少辣,好脆,肉質嫩

白味噌汁手打芝士安格斯漢堡扒丼
手打芝士安格斯漢堡扒丼

見有個咁特別嘅醬汁就必定要試下

手打和牛漢堡扒丼飯
手打芝士安格斯漢堡扒丼
2024-02-10 39 瀏覽
放工後與朋友來到位於觀塘的一家牛肉飯專門店----牛霸王,店舖門外的牛肉飯相片賣相非常吸引。我們選擇了兩份招牌主打飯,包括每日限量的手打和牛漢堡扒丼飯及手打芝士安格斯漢堡扒丼飯。 首先,店長親自向我們詳細介紹每款丼飯的特色,以及所配的醬汁、拌飯小食等等的特別之處。而且他們招呼週到、有禮貌,令我們非常滿意,有賓至如歸的感覺。 食物方面,手打和牛漢堡扒的細膩口感和濃郁的牛肉味道簡直讓我欲罷不能。每一口咬下去,肉汁濃郁的牛肉在口腔裡散發出獨特的香氣,結合上面的扒丼飯,更相得益彰。還有搭配的日式咖喱汁和日式泡菜。咖喱汁帶有豐富的香料味道,不僅能提升整體的口感,還能為這道美食增添一絲獨特的風味。而日式泡菜的微酸微辣口感,更加平衡了整體菜品的味道,令人回味無窮。 另一個主角,手打的芝士安格斯漢堡扒丼飯。每一口都帶著豐富的牛肉香氣和濃郁的芝士口感。丼飯的配搭十分恰到好處,令整體口感更加豐富和滿足。而秘製漢堡汁更是加分的亮點,它提供了美味的調味,讓整個餐點更加出色。最後,芥末辣酸瓜的酸辣味道與入口時的新鮮感,給了整個餐點一個獨特的風味。 此外,餐廳還提供了日式和風沙律和一口芝士。沙律以新鮮的蔬菜和精心

此外,餐廳還提供了日式和風沙律和一口芝士。沙律以新鮮的蔬菜和精心調製的和風醬料為基礎,清新爽口。而一口芝士則是一道小小的驚喜,一口咬下去,融化在口中,讓人感受到芝士的香濃和滑嫩。

無論是手打漢堡扒丼飯,還是日式小食,每一道菜品都展示了店家用心巧思的烹飪技巧和追求口味的態度。而最後,這裡的蜂蜜綠茶更為我們的餐飲體驗增添了一份清新的感受。

總的來說,這間餐廳絕對是一個值得品嚐美食享受的地方。
2024-02-09 1221 瀏覽
📍 牛霸王今次又返黎觀塘覓食,知道有好多新店開業🤩呢間位於工廈既丼飯專門店,餐廳主打手打和牛漢堡扒同牛丼飯,淨係睇賣相已經好高質咁!😎餐廳嘅裝修設計好日系,燈光明亮💡座位寬闊,坐得幾舒服😌🐂招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 $128餐廳既招牌菜式,每日限量供應✨遲啲黎都食唔到🥺和牛漢堡扒既肉質軟腍,但又保留到牛肉既口感~牛肉味濃郁,一咬開香味已經撲鼻而來🤤牛肉亦唔會乾爭爭,食落有肉汁,係幾juicy!!!🥰另外,醬汁都好有誠意,醬汁可以三選一,揀左秘制漢堡汁,質地比較稠身,而味道係咸咸地,幾好餸飯😝🧀手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯 $118安格斯牛既質地幾結實,筋位多所以更有咬口,口感會更加煙韌~牛肉味都同樣濃郁,唔差得過和牛漢堡😌加上芝士,味道反而唔係話好重🫣醬汁揀左白味噌汁,似係忌廉汁啲朋友🤤帶有淡淡既奶香味😍配料就揀芥辣酸瓜,將酸瓜打成蓉,味道酸酸地幾開胃!🍑白桃烏龍(熱) (套餐加配$15)白桃味香濃,入口甘香清甜😍期間限定飲品,值得一試!仲用左set日式茶具,儀式感十足🥳🍯蜂蜜綠茶(凍)(套餐加配$5)味道正正常常,冇乜特別~⭐️好味指數:8.5/10📍 牛霸王 (觀塘)觀塘成業街19-2
📍 牛霸王

🐂招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 $128

🧀手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯 $118

白桃烏龍

🍑白桃烏龍(熱) (套餐加配$15)

🍯蜂蜜綠茶(凍)(套餐加配$5)
味道正正常常,冇乜特別~

⭐️好味指數:8.5/10

📍 牛霸王 (觀塘)
觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖

#觀塘 #牛霸王 #成業街 #成業工業大廈 #和牛 #和牛漢堡 #丼飯 #芝士 #安格斯 #白桃烏龍 #限量供應
  • 手打和牛漢堡扒丼飯
今日同朋友試新野牛霸王,餐廳位置觀塘工廈位置,位置喺成業街,都好易搵到餐廳裝修簡約舒服,木系裝潢加上柔和燈光,感覺都好舒適職員非常有善,主動介紹餐牌上的食物,好細心。食物質素也非常不錯,值得推介手打芝士安格斯漢堡扒井飯配白味噌汁 $118芝麻雞翼 $20 蜂蜜綠茶 $5安格斯漢堡牛味濃郁,好Juicy 配上泡菜、蘿白蓉和流心蘭王蛋,香滑感重,增添味道層次感白味噌汁好特別,淡淡味噌汁配日本米 好味道。另外,叫了一份芝麻雞翼小食,香脆惹味咖喱燒雞扒飯 $78雞皮餃子 $18 柚子蜜 $5咖啡汁微辣回甘送飯一流 配燒雞扒微微焦香,皮脆肉質幼嫩雞皮餃子 皮非常香脆可口
餐廳裝修簡約舒服,木系裝潢加上柔和燈光,感覺都好舒適

手打芝士安格斯漢堡扒井飯
配白味噌汁 $118
芝麻雞翼 $20
蜂蜜綠茶 $5

咖喱燒雞扒飯 $78
雞皮餃子 $18
柚子蜜 $5
咖啡汁微辣回甘送飯一流 配燒雞扒微微焦香,皮脆肉質幼嫩
雞皮餃子 皮非常香脆可口

2024-02-01
午餐
2024-02-07 380 瀏覽
今日同朋友揀左呢間。野食一般般之餘,我地1230左右入去落單1235,上菜大約124012:55收左d碗,1300 埋黎問唔好意思,比較繁忙,介唔介讓座?食茶仔都唔會咁樣比人趕我地叫左和牛餐同一般雞扒餐個咖喱係湯咖喱,無咩特別好或者差,只係湯上少少意外咁。 之後問佢有冇茶/水。無,跟餐叫野飲。Ok fine。朋友個咖喱,都叫正正常常和牛飯,朋友食完都覺ok。唯一成餐用餐體驗就係比人趕。你咁樣問,背後即係叫我地咪阻住做生意😂😂😂
今日同朋友揀左呢間。

野食一般般之餘,我地1230左右入去
落單1235,上菜大約1240

食茶仔都唔會咁樣比人趕

我地叫左和牛餐同一般雞扒餐

Ok fine。

2024-02-07
2024-02-07 70 瀏覽
漢堡扒係一種食完覺得幸福嘅食物,細個成日食😋 近排見到觀塘工廈有間主打食和牛漢堡扒嘅餐廳,即刻去試吓~裝潢簡約,有點無印風格,幾舒適~ 除咗漢堡扒飯,呢度仲有幾款丼飯、沙律、小食,新張優惠6pm後幫襯有85折,幾抵!🔸招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 $128必食!揀咗最經典嘅秘製漢堡汁配日式泡菜,味道相對濃味啲,漢堡汁帶點柚子香~ 澳洲和牛漢堡扒表面少少焦香,入口軟綿綿,有少少入口融化嘅感覺,好好味!蘭王蛋蛋味香濃,配漢堡扒嘅油脂香,加埋日本米飯,好夾!每啖都好好味!仲可以揀多飯、多汁等,好貼心👍🏻🔸手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯 $118試埋呢款😆 橙紅色蘭王蛋加青綠色酸瓜,造型好打卡!安格斯漢堡肉質無咁軟綿綿,肉味更濃!加咗芝士更香濃~ 揀咗白味噌汁配芥辣酸瓜,醬汁係用白味增推忌廉製成,味道比較清淡,唔鍾意太濃味人士揀呢款汁啱晒~ 自家製酸瓜幾惹味,用蘭王蛋汁撈飯食一流!🔸雞皮餃子 $18幾香口!但size比較細,唔多夠喉😂🔸熱柚子蜜 +$5🔸熱白桃烏龍 +$15

🔸招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 $128

🔸手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯 $118

🔸雞皮餃子 $18
幾香口!但size比較細,唔多夠喉😂

🔸熱柚子蜜 +$5
🔸熱白桃烏龍 +$15
手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯
觀塘新開一間手打和牛漢堡丼飯店,開咗吾系好耐已經好受大家歡迎!大概7點幾去到見到人龍😳好彩事先訂咗位,好快就可以入座。✿ 濃茄野菌牛肉飯 $78我同朋友都中意蕃茄湯底🍅一於叫呢款試試。蕃茄醬汁味好濃❤️中間就食到吾少蘑菇🍄蕃茄加蘑菇呢個組合好易夾到👍🏼牛肉口感偏向結實,中意牛肉味濃啲嘅會覺得👌🏼✿ 招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 $128漢堡扒丼飯系呢度招牌菜,仲要系手打同埋蘭王蛋🥚自然好吸引人去食🤤蘭王蛋吉穿之後,撈埋和牛漢堡口感勁豐富🧡手打和牛漢堡肉質軟稔。醬汁可選秘製漢堡汁/ 白味噌汁/ 日式咖喱汁,揀咗秘製漢堡汁同和牛漢堡飯match。✿ 白桃烏龍茶 $15欣賞餐廳用靚茶具去泡茶,茶底濃郁,有白桃味夠清新🍑

✿ 濃茄野菌牛肉飯 $78

✿ 招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 $128
✿ 白桃烏龍茶 $15
欣賞餐廳用靚茶具去泡茶,茶底濃郁,有白桃味夠清新🍑
2024-02-02
2024-02-05 26 瀏覽
✨今日喺觀塘搵食,響社交平台見到成業街一間新店叫「牛霸王」主打日式漢堡扒飯,立刻跑去試吓。店內格局用上全木系裝修,感覺好日本,12:45 幾乎坐滿人,我好好彩有最後一個位。***** **** ***** **** ***** ****全店主打和牛漢堡$128/$118,其他價錢都係幾十蚊好抵食,我揀咗最signature嘅:手打和牛漢堡扒丼飯$128一上枱見個飯好靚仔,面頭有1隻深橙色生雞蛋、蘿蔔蓉、和牛扒、日本珍珠飯、配正宗日本咖喱汁,上枱仲係熱辣辣出晒煙,第一口好似返咗家鄉日本味道,真係好好味。離開時大概1:30,門口嚇一跳睇見排長龍,大概有20人😳才發覺原來呢度咁出名。

手打和牛漢堡扒丼飯$128

2024-02-05 131 瀏覽
觀塘美食小店多隱藏於工業大廈,除咗著名的駱陀漆大廈外,位於觀塘廣場後方的成業工業大廈都美食林立架,今次再同男朋友一齊探索新事物❣️行樓梯上一層,已經見到間素食餐廳;再行前少少,又發現間日本餐廳;行過隔離𨋢口,見到間即使週末,仍然多人幫襯既丼飯餐廳—《牛霸王》!牛霸王主打全港首間日本蘭王蛋漢堡丼飯!餐牌共有四款主食,分別有蘭王蛋漢堡丼飯、特色丼飯、健康沙律及Chef’s Special ,每款主食均各有特色!主食部分,我地分別揀左「每日限量供應」的招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯,以及Chef’s Special的濃茄野菌燉牛肋肉飯;另外追加了日式胡麻沙律🥗&雞皮餃子🥟,餐飲一人一罐忌廉梳打🤭。🥤忌廉梳打-汽水有乜好介紹?重點係枝飲管,可以拉到好長🤣🤣🤣🥙日式胡麻沙律-新鮮沙律菜配剛剛好的胡麻醬,十分開胃🤤🥟雞皮餃子-上一次在《捌加廿陸》食過,今次見番雞皮餃子,甘緊係再叫啦❤️煎到外脆內軟,好味😋🍅 濃茄野菌燉牛肋肉飯-牛助肉非常入味,番茄香濃,不過多番啲甜味會更好味🤤🐮 招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯-賣相超吸引🤩,篤破隻蘭王蛋,流出蛋黃勁療癒☺️☺️,和牛漢堡扒多汁好食,秘製漢堡醬汁亦十分濃香好味,蘭王蛋

🥤忌廉梳打
-汽水有乜好介紹?重點係枝飲管,可以拉到好長🤣🤣🤣

🥙日式胡麻沙律
-新鮮沙律菜配剛剛好的胡麻醬,十分開胃🤤
🥟雞皮餃子

🍅 濃茄野菌燉牛肋肉飯
-牛助肉非常入味,番茄香濃,不過多番啲甜味會更好味🤤
🐮 招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯
-賣相超吸引🤩,篤破隻蘭王蛋,流出蛋黃勁療癒☺️☺️,和牛漢堡扒多汁好食,秘製漢堡醬汁亦十分濃香好味,蘭王蛋黄拌飯再聯同日式泡菜配漢堡扒,簡直完美😍係近年來食過最好食的手打漢堡扒💖💖💖

果然隱藏在工業大廈的美食,係不可睇小架🤤聽聞同一幢仲有間出色的Gelato雪糕店😍期待下次再訪成業🫶🏻
(補充番:日本蘭王蛋漢堡丼飯有和牛及芝士安格斯兩款、另外可自選醬汁三揀一、自選配料二揀一,詳情可參考餐牌介紹😉😉)
汽水
日式胡麻沙律
雞皮餃子
濃茄野菌燉牛肋肉飯
2024-02-05 28 瀏覽
今日朋友帶去呢間工廈食手打和牛漢堡扒, 餐廳好寬敞好舒服,呢間餐廳 新開張有優惠,睇張poster 個漢堡扒同蘭王蛋顏色好靚😍我哋就叫咗個全港首創手打和牛漢堡扒蘭王蛋飯 加上百味噌汁芥辣酸瓜, 另一個係芝士安格斯漢堡飯 配秘製漢堡汁和日式泡菜。 但個前菜我哋食咗個日式胡麻沙律 有啲蕃茄仔幾開胃 。終於主角來了,個和牛漢堡和安格斯漢堡都好有肉汁好香,芥辣酸瓜也不太酸也不太辣,加上好香濃蛋味的蘭王蛋, 篤穿蛋黃流出蛋汁 同漢堡扒和飯一齊食 真係好好味😋 , 另一個係加芝士配秘製漢堡汁和泡菜, 起初擔心芝士會好漏,咁樣嘅配搭一啲都唔會,仲好好食冇諗到工廈裏面 都有咁好食嘅餐廳,個朋友真係冇介紹錯。 我哋食到清曬, 約定下個禮拜再同其他朋友一齊來再食過😋

2024-01-27
2024-02-04 42 瀏覽
估唔到工廈都有咁好食咁高質嘅嘢食👍🏻觀塘工廈係好多嘢食,但好多時礙於工廈就少去啲,又感覺冇咁企理,但呢間新開嘅和牛丼飯十分高質👍🏻令我大大改觀🐮招牌手打和牛漢堡扒丼飯💰$128舖頭招牌,每日限量供應,真係必食‼️汁可以揀咖哩汁/ 白味噌汁/ 秘製漢堡汁,揀咗咖哩汁,呢個咖哩汁唔係講笑,食過最好食嘅,又香又唔太辣,撈飯超正講返主角和牛漢堡,熟度剛好,又腍又有口感,最正當然係配合生嘅蘭王蛋,一拮橙黃色蛋黃,撈勻食完美組合🉐再最後要讚埋配上芥辣酸瓜,嗰味仲夾‼️十分欣賞😋🐥照燒雞扒飯💰$68簡單照燒雞扒都燒得香口又好食,雞肉不算太鞋,恰度好處,有少少汁撈埋食都幾好👍🏻🥢芝麻雞翼💰$20/隻超脆,好好食😋🍋柚子蜜(熱)$5配嘢飲都係$5起,抵飲👍🏻而家新店開張6pm後仲有85折超級抵👍🏻👍🏻👍🏻
估唔到工廈都有咁好食咁高質嘅嘢食👍🏻

🐮招牌手打和牛漢堡扒丼飯💰$128

再最後要讚埋配上芥辣酸瓜,嗰味仲夾‼️十分欣賞😋

🐥照燒雞扒飯💰$68

🥢芝麻雞翼💰$20/隻